Mégsem lesz a Vígszínház igazgatója Balázs Péter. A szolnoki Szigligeti Színház igazgatója közleményben magyarázta meg döntését.

Balázs Péter nem vesz részt a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulójában, ezt a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója közleményben tudatta pénteken az MTI-vel.

Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így – olvasható a közleményben.

Balázs Péter köszöni azok támogatását, akik kiálltak személye és elképzelései mellett, de – hangsúlyozza – egy társulat felépítése, műsorának megújítása ilyen, az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon megvalósíthatatlan.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez nagyon nagy falat lett volna számára, rájöhetett, hogy ezzel képtelen megbirkózni, főleg olyan ellenféllel szemben, mint Eszenyi Enikő. Azt is el tudom képzelni, hogy súgtak neki, jobb, ha félreáll!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Ez nagyon nagy falat lett volna számára, rájöhetett, hogy ezzel képtelen megbirkózni, főleg olyan ellenféllel szemben, mint Eszenyi Enikő. Azt is el tudom képzelni, hogy súgtak neki, jobb, ha félreáll!
Mobil123
@silber13: Őnéki akkor arca van, hogy csak az utolsó mondatodat tudom elképzelni . Csak az a kérdés vajon ki bírta erre rávenni?
szaboria1
Már a kora miatt is el kellett gondolkozni.
nezelodo
Jó nagy hülyét csináltak belőle a felbujtói, a Századvég meg kiszámolta mekkora kárt szenved a dakotizmus, ha mégis erőltetik.
F_Viktor
Peti bá', ha már be is kellene adni egy pályázatot, akkor inkább hátraarc? :-)
Jó hír, hogy narancsos lelkedet, azt az erkölcstelen, gátlástalan, azt a mindenkit letiporni szándékozót, megismerhette egy egész ország :-)
tivoli
Nocsak. Meghátrált a mögötte álló lobbi? Eszenyi lobbistái erősebbnek bizonyultak?
tivoli
@Csizmás Kond: Valszeg nem is magától jutott eszébe.
tivoli
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Sajnos ő maradt szarban, pedig őt csak küldték.
dömdödöm
" Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot,"
Ja , függetlenként kellett volna indulni a tenderen és úgy alulmaradni :-(
tivoli
@dömdödöm: Független? Az milyen? Senki semmit nem tud maga véghez vinni magasabb körökben, ha nincs támogatója. Ha meg majd megválasszák, akkor "visszahálálja" a belé fektetett bizalmat. Lobbisták harca ez, nem egyéneké.
F_Viktor
@dömdödöm: Láttad milyen pályázatot adott be? Egy nulla, semmitmondót, olyat, amiről messziről virított, hogy az igazgatói állás le van zsírozva számára, ha üres papírokat nyújt be akkor is övé a poszt.
Engem ez háborított fel.
Vizual
A kabaréhoz is középszerű volt. Szolnoki tevékenységét nem ismerem. De nem ő, hanem a felháborodás nyomta ki a politikai győzelemből. De azért várjuk ki a végét.
Csizmás Kond
@tivoli: Az mindegy, viszont Enikő még sokszor el kell sipítozza a talpra magyart, hogy legalább félig a nyomába léphessen.
Az a tiszteletre méltó benne, hogy akár tanácsra akár magától de nem folytatta a cirkuszt.
nezelodo
"tivoli
Nocsak. Meghátrált a mögötte álló lobbi? Eszenyi lobbistái erősebbnek bizonyultak?"

A fijjuk úgy gondolják, ha valaki létrehozott valami jól működő, és jövedelmező egységet, csak el kell hajtani a létrehozót, és le kell nyúlni, aztán továbbra is dől a pénz...Na azért nemzethy tesókák, nem egészen így működik a világ, még ha nehezetekre esik is.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"...Enikő még sokszor el kell sipítozza a talpra magyart, hogy legalább félig a nyomába léphessen."

Nem tudom megint melyik bolygón képzeled magad, itt a Földön még egy agymosott jobbernek sem lenne nehéz utánanéznie e két színész, rendező, direktor munkásságának. Vagy megint csak tudatosan hazudsz?

Tehát, a Wikipédia alapján Balázs Péternél a díjak és kitüntetések alatt 5, azaz öt darab szerepel, ezek között Kossuth díj is, melyet 2012-ben Orbán, a seggét ért nyalókázásért adta át neki!
Eszenyi Enikő 36(!), azaz harminchat(!) díj szerepel, többek közt neki is van Kossuth díja, méghozzá nem ballib kormánytól kapott, hanem 2001-ben vehette át szintén Orbántól!

Írod:
"Az a tiszteletre méltó benne, hogy akár tanácsra akár magától de nem folytatta a cirkuszt."

Tiszteletreméltó? Egy kis mocsok haszonleső! Olyan igazi fityeszes! Nagyon jól írta @nezelodo: ... A fityeszesek mások munkáját-, munkával megteremtett anyagi javait nyúlják le, teszik magukévá, díszelegnek vele!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Nézd, veled nincs mit vitatkoznom, mert nem tartalak ahhoz méltónak...viszont Enikő ha történetesen fiú lenne még nem is ismernék.
dömdödöm
@F_Viktor: tudok róla persze , ahogy összevetették az Eszenyi pályázattal teljesen világossá vált .:-( Az a baj tudod hogy ez már megint az orbán kettős beszéd , a fiatalokat hülyíti hogy a teljesítmény fog számítani stb ,és közben meg megy a pozíciók ,tenderek leosztása azoknak akik jól fekszenek . :-( Nem véletlenül üzente usa-nak is 2010-ben hogy ne arra figyeljenek mit mond hanem hogy mit csinál :-( Hát ebből köszönjük szépen nem kérünk ! Amúgy minden tiszteletünk a Balázs bácsinak életművéhez ,és gratulálunk hogy ő belátta ez így nem fair és visszalépett a tender 2. fordulójától . Ő úgy döntött nem lesz benne most ebben a "Csapatban" !
F_Viktor
@dömdödöm: Nálam Balázs Péter ezzel eldobta a pöttyöst, s vele együtt minden tiszteletemet.
Visszalépése is csak pártérdekből történt, ahogyan a fityeszt ismerem valószínűleg Orbán parancsa játszott közre.
dömdödöm
@F_Viktor: ááá nemhiszem , öregember már nem való bohócnak úgyhogy szerintem még idejében észheztért
szablyafűrész
Büdösödik a polgári narancs a fidesznyik nyalogánynál ?
Desischado
Én kedveltem Balázs Pétert, de mostantól kezdve nálam egy nulla!
silber13
@Csizmás Kond: 14:34-re : Viszont Enikő nő és ismerik. Blőd dolog a " ha Enikő fiú lenne..." nótát óbégatni. Másfelöl meg olvasd el Peti bácsi pályamunkáját! Közröhej. Egy színházi díszletező különb iromány ad be, mint ez a Kossuth díjas direktor.
Csizmás Kond
@silber13: Ha valaki jó színész nem kötelező jó rendezőnek, jó igazgatónak vagy egyéb jónak lennie.
Nem a pályamunkájáért tartom nagynak hanem az élete munkájáért. Enikővel összehasonlítva... szerintem össze se lehet hasonlítani.
A pályázatát szerintem is rábeszélésre (esetleg mert úgy gondolta neki is kijár) adhatta be viszont rájött, hogy az nem nekivaló és idejében félre mert állni.
silber13
@Csizmás Kond: Ellent kell mondjak. Enikő és Péter között nehogy célfotó döntsön már. Pétert a hiúséága vitte bele a buliba! Meg a " jóakarók". Miért akart volna pesti direktor is lenni, mikor Szolnokon megvolt a saját kuckója? Csak azt hitte, ha olyan sikeres volt a szolnoki , abszolut pártatlan odaítélésű első helye, hát az a hátszél Pesten is jó irányból fog fújni. Nem fújt semerről sem. Becsülöm az öreget, mert tényleg kifogástalan volt Ho-ho-horgászként, Mekk mesterként, és néhány mulatságos darab szereplőjeként, de semmi több.
Csizmás Kond
@silber13: Ez lehet és az is igaz, hogy esetleg Enikőnek nagyobb tehetsége van igazgatni, viszont mint színészi érték nálam többet nyom mint Enikő.
silber13
A nézők masjd megmondják! Ja Enikő igazgatói értése mellé azért rakjuk már oda a szinpadi rendezéseit is. Az sem semmi! Mint ahogy jónéhány főszerepe is oda sorolható.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ha a Nagy ho-ho, Mekk Elek és hasonló művek nálad a nívó, akkor lehet, hogy van pici igazságod, de ha nem, akkor megismétlem:
Wikipédia alapján Balázs Péternél a díjak és kitüntetések alatt 5, azaz öt darab szerepel, ezek között Kossuth díj is, melyet 2012-ben Orbán, a seggét ért nyalókázásért adta át neki!
Eszenyi Enikő 36(!), azaz harminchat(!) díj szerepel, többek közt neki is van Kossuth díja, méghozzá nem ballib kormánytól kapott, hanem 2001-ben vehette át szintén Orbántól!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Te a fajtádat dicséred én a művészetet.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Ezzel azt mondod, hogy Eszenyi Enikő egy mocskos balib, komcsi? :-))
Nálad a művészet a Mekk Elek szinkronig terjed, míg Eszenyit ezzel a 36 díjjal nem én ismertem el nívós munkáját, hanem a szakma :-P A kilenc külföldi rendezői munkára sem én kértem fel :-))
Csizmás Kond
@F_Viktor: Ezeket a jelzőket nem használtam és nem is gondoltam egyiket sem csupán a vita kedvéért válaszoltam.
..de ha már a sajátodat ennyire tisztelettel emlegeted próbálok képet alkotni rólad.
...és Balázs Péter nekem még akkor is jobb színész mint Enikő.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Te többet tudsz Eszenyi politikai identitásáról, mint én, mert nekem fogalmam sincs, hogy melyik párthoz húz. Balázzsal már más a helyzet, az elmútnyócévben szerette látogatni a fityesz nagygyűléseit. De ha ennyire ekézed Eszenyit, akkor ő szemetekben biztosan mocskos ballib komcsi :-)
Az, hogy Balázs Pétert jobb színésznek tartod, mint Eszenyit annak ellenére, hogy a szakmai zsűrik másképpen látták/látják, az betudható unortodox nézeteidnek :-) Igazi fityeszes vagy :-DD
mariaberta
Tulajdonképpen sajnálom, hogy egykor kedvenc színészeink belegabalyodnak a politikába. Balázs Péter a maga műfajában szeretni való volt. És ha nem is mindenkinek volt kedvence, sok jó szerep áll mögötte.
Ha ér ez valamit, örülök, hogy felhagyott ezzel a pályázattal.
silber13
@Csizmás Kond: 18:33-ra : Ez a " Balázs Péter nekem még akkor is jobb színész mint Enikő." neked már fixa ideáddá vált! Legyen. De űruld már el, mitől jobb színész Péter, mint Enikő? Kiferjezetten a szakmai véleményedre lennék kiváncsi és boldog volnék, ha megosztanád velünk Balázs Péter nagy titkát!:-))
Csizmás Kond
@silber13: Nézd, nekem mint színész ő jobban tetszik. Nem tudom ki hogy van a kedvencekkel kapcsolatban, de én általában bármilyen előadást.színdarabot, mozit szívesebben megnézek ha az Balázs Péter szereplésével van előadva mint az Enikőével.
Enikő jó színésznő, viszont szerintem minden mozzanata másolt, mesterkélt vagy tanult, nincs önálló énje, és mindezek mellett beképzelt.
...ez csak egyéni vélemény...
...és hogy még jobban elcsodálkozz, Latinovitsot soha nem szerettem és a Ruttkai szerepléseit sem...Psota Irént sem..de igen Bodrogit, Págert, Bujtort, Bessenyeit...és még nagyonsok mást...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.