A Bors tett egy kísérletet arra hogy bemutassa, mit kezdenek a magyar járókelők azzal, ha egy magányosan üldögélő, láthatóan fázó kislányt látnak. Lilla volt a segítségükre. Korábban a norvég televízió mutatta be egy fiúval azt, hogy a reszkető gyereknek hogyan segítettek a helyiek. Azt a videót itt tudja megnézni!

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka0919
@kacsa0707: Hát igen mert a fidesz annyira emberséges Mi ? Rokkantak kibaszása az ellátórendszerből , fogyatékos hozzátartozó gondozási díjának csökkentése , alanyi jogon szerzett korkedvezményes nyugdíj járulékká nyilvánítása megterhelve 16% SZJA-val . Van még bőven a "jó tetteikből" , viszont nem akarom napestig sorolni .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hattorihanna
Érdemes megnézni,nagyon megindító,már akik nem mennek el mellettte... :-)
varrólány
Az is érdekes mintha több férfi segítene mint nő!
szaboria1
Ennyire közömbösek lettek mára az ember jó pár éve még hamarabb megkérdeztek egy gyereket. A közömbösséghez a mostan problémák vezetik az emberek, mert úgy mennek az utcán, hogy néha nem is veszi észre a környezetét a gondolatai miatt.
kacsa0707
A szoclibek, még a maradék ruhát is megszorítás képen leszednék róla.
tűzróka0919
@kacsa0707: Hát igen mert a fidesz annyira emberséges Mi ? Rokkantak kibaszása az ellátórendszerből , fogyatékos hozzátartozó gondozási díjának csökkentése , alanyi jogon szerzett korkedvezményes nyugdíj járulékká nyilvánítása megterhelve 16% SZJA-val . Van még bőven a "jó tetteikből" , viszont nem akarom napestig sorolni .
Csizmás Kond
Bárki találta ki kötelet érdemel.
Az ilyen nem bulvártéma. Ezzel csak azt értik el, hogy az adakozni szándékozó jóindulatát megsértsék, Az, hogy kitesznek egy gyereket és kamerákkal lessék, hogy ki és hányan adnak csak azt éri el, hogy ezután még annak sem ad a jó-szándékú aki tényleg rá van utalva.
Kötelet az ilyennek !!!..de olyant ami jól rászorul !
Manhattan
Az a normális reakció, ha utánajárunk hogyan segíthetünk rajta.
postamester
@kacsa0707: ma 13:29
Ez egy kicsit gusztustalan vélemény volt, nem gondolkodsz??
És ha a Te kislányod dideregne??? Igaz, ilyen hsz. után
mit várjunk Tőled...Semmi köze a politikának ehhez...
Vagy fizetést kapsz az ilyen bunkó hsz.-ért...
Csizmás Kond
@Horizont: Azért ma már nem úgy va, hogy egy kilány kiül az út széllére és vacog.
Amásik oldala meg az, hogy valaki odaül mellé esetleg megöleli vagy kérdezgetni kezdi máris ráfogják, hogy pedofíl, perverz vagy ilyesmi.
Az ilyen dolgok kiábrándítják az embert, ilyenek által lessz mindenki közömbös, átlép az embertársán stsb, és nem tudja és nem is akarja meglátni ki a rászoruló és ki nem.
joopapa
@Csizmás Kond: Én azt vettem észre téged olvasva, hogy neked mindig másképp látsz mindent mint itt a többiek! Igenis kellenek az ilyen tesztek, mert az emberek igen is elmennek az elesettek mellett! Néha azért elgondolkodhatnál mielőtt leírsz valamit! Gondod el ha a te gyerekednek ellopnák a kabátját vagy elvennék tőle, és ott ülne a hidegben és ugyan ilyen közömbösen mennének el mellette is, te mit szólnál! És ha ennek a videónak a hatására, pár ember jobban oda figyel a környezetében élö gyermekekre már megérte! Mert nem csak így lehet fázni ahogy a film mutatja, vannak gyermekek , akinek a szülei nem tudnak venni melegebb ruhát és van akinek már felesleges mert a gyermek kinőtte és nekik adja az már segítség! De azt érzékelem te egy szociálisan érzéketlen ember vagy, és nem igaz hogy az ilyen videók miatt lesz valaki érzéketlen , pont fordítva ! Sajnállak !
Csizmás Kond
@joopapa: Legelőször is rögtön bezárnám ki gyerekeket használ fel bármilyen célra.
Másodszor, a gyerekeim soha nem mentek olyan messzire, hogy haza ne tudtak volna jönni akár kabát nélkül is.
Harmadszor, ha egy gyerek fázik akkor ne a hidegbe az út szélén vacogjon hanem maradjon otthon, vagy ha kimegy akkor kérjen segítséget, mondja, hogy éhes, fázik és biztos lesz aki segítsen.
Negyeeszer, szerintem inkább a cikket kéne kommentáld, nem az én véleményemet.
joopapa
@Csizmás Kond: Figyu cicamica azért van az a gomb hogy válasz erre! De te ezt jobban tudod mert nekem is beszóltál már cirmos!!! "Negyeeszer, szerintem inkább a cikket kéne kommentáld, nem az én véleményemet". Ne idegeskedj, nyugodtan írj én nem fogok megsértődni, még megárt!
Csizmás Kond
@joopapa: Nem jól fejeztem ki magamat...
Azt akartam írni, hogy mielőtt más véleményét felülbírálod te is írjd meg a tiédet a cikkel kapcsolatban, hogy legyen mire válaszolni, mert így csak vitatkozni lehet.
joopapa
Te félre értesz valamit, én leírtam a véleményemet a cikkről csak neked! Én nem akarok veled vitázni, te sértődtél meg attól amit leírtam! Még egyszer hogy megértsd, a cikkről az a véleményem amit neked írtam válaszban! Ez kettő az egyben!!!
qxy
@Manhattan: Nem jó . Senkinek nem jut az eszébe hogy gyerek. miért is nem az iskolába van? Nálunk.) D )ba, rá is szól a felnött a gyerekre,Miért nem az iskolába vagy? de nincsenek is az utcán amikor tanítás van.
Csizmás Kond
@joopapa: "vannak gyermekek , akinek a szülei nem tudnak venni melegebb ruhát "
Amikor úgy hat hétéves lehettem minden áron nyulat akartam tartani, Napokat ette az apu idegeit, hogy vegyen nekem pirosszemü nyulat, végül azt mondta rendben de előbb elmond valamit.
Azt mondta, ha nyulad lesz annak te kell viseld a gondjait, te kell etesd te kell takarítsad és annak ugyanúgy mint az embernem naponta többször kell enni inni adni, mert ha nem akkor az olyan mintha én nem adnék neked enni.
Vagyis a gyerekcsinálás, szülés nem hobbi hanem felelősség...tovább gondolom nem kell mondjam.
hattorihanna
Jájj,nem kell ezt ennyire túlspilázni..Én érdeklődéssel néztem végig,főleg az első srác aki odaadta kabátját,na az nagyon szép pillanat volt... :-) Egyébként joopapával értek egyet,ha már egy ember jobban odafigyel egy ilyen vagy ehhez hasonló eseményre,már megérte...
Csizmás Kond
@Horizont: Amit előbb a papánakírtam ott te is megtalálod a választ.
JAJMÁR
Norvégiából ered ez a teszt, érdemes a két videót összehasonlítani.
Nekem azt jelzi ez a teszt, hogy nálunk nem feltűnő, ha az utcán elesett, fázó embert (gyereket, öreget, koldust) látunk, annyira nem, hogy sokan észre sem veszik. Nem azért, mert nem akarnak segíteni, de nem látják. Mennek a saját gondjukba mélyedve. A fiatalabbak inkább felfigyelnek a fiatalra, ez egyébként a másik videón is így van, ami különböző, hogy Norvégiában összejön egy csoport, egyre többen vannak, és biztos, hogy nekik ez sokkal feltűnőbb, mert ritkább.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Nyugodj meg, semmi baja nem lett "ennek" a kislánynak, eljátszott egy szerepet. A felnőtteket is tájékoztatták, a beleegyezésük nélkül nem is tehették volna fel a netre.

Tesztekre szükség van, ha azok "hitelesek" és a valóságot tükrözik, azért, hogy lássák egészséges-e a társadalom, és ha nem, miért nem? Már, ha látni akarják azok, akik tehetnének értük.

Az nagyon jó, ha bízol a gyerekeidben, én is bízom a gyerekeimben, de nyilván nem lehet vakon bízni mindenkiben, a mások gyerekeiben, és főleg más felnőttekben. Manapság bármi megtörténhet, még az is, hogy egy gyerek magányosan, fázósan és elveszetten ül egy kerítésen ... pedig nem is akart messzire menni otthonról.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Szerintem műbalhéra semmi szükség. Ha tesztelni akar minden nagyobb téren talál agy kolduló gyereket filmezze azt, mert az hiteles nem az amit ő csinál.
...amúgy figyeld meg, hogy azokat a kéregető gyerekeket is figyelik bizonyos távolságról a rokonok...szóval ez az egész arra jó, hogy nekünk legyen téma :)
Csizmás Kond
@Horizont: Van sokminden, sőt regényt is lehet írni akár az ilen megtörténésekről is.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 09:24 Nem a gyerek volt a lényeg, hanem az emberek reakciói. Miért lenne jobb, a valóban bajban lévő gyereket filmezni a tudta nélkül? Nem gondolod, hogy az megalázó?
Az írás alapján a magyar nép átment a teszten. Szerintem éppen csak, és lesz ez még rosszabb is :(
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem azt mondtam, hogy a tudta nélkül...vagy ez a kislány sem tudta ?
Azt mondtam, hogy minden akkor hiteles ha az legjobban megközelíti a valóságot.
Szetrintem meg a magyar népnek annyi köze van ez a egész izéhez mint Makónak Jeruzsálemhez.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 09:59 További szép álmokat. Egyszer majd fölébredsz.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...előbb győződj meg nem-e te alszol és álmodozol...csípd meg magad...:)
Ez csak mese az egész, de van aki szereti a romantikus nyomorúságokat is. Minden csalira nem szabad ráharapni ...ezt még a hal is tudja.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Sőt, egy csalira se :)
Szvetlana
Nekem ebből a cikkből az jött le: Adtak neki enni, adtak egy kabátot, de a gyerek attól még az utcán maradt.
kacsa0707
@tűzróka0919: A rokkantakat nem csak a lógós naplopókat dobták ki jó pár rokkantsági nyugdíjjal rendelkező egyént ismerek, akik tényleg rászorultak mind ma is kapja a nyugdíjat, de ismerek olyan "naplopót", aki a rokkant nyugdíj mellet naponta egy disznót levág és feldolgozva feketén árulja, most már nem kap ellátást.
Alanyi jogon szerzett korkedvezményes nyugdíj förtelmes volt amikor 38 évesen nyugdíjba ment olyan tiszthelyettes, aki örökké irodába ült(micsoda megterhelő lehetett)
teljesen egészségesen, mert a katonai középiskola is beleszámított a szolgálati idejébe.
Ugyan hasonlítsuk össze egy lakatos vagy más fizikai munkát végző személy terhelésével. Ja természetesen a nyugdíj mellett még elvette két dolgozni akaró fiatal munkahelyét, mert szegény nyugdíjas unatkozott otthon.
@postamester: @GeoCravker: Fáj az igazság ugye.
postamester
Milyen igazságról pampogsz ??? Ez nem bal, vagy jobb oldali
kérdés...de nem ereszkedek le a béka s...ge alatti szinvonaladra !!
aremy
@Csizmás Kond: ez is olyan mint a tvnél lévő tvstáb annó tehát megrendezett
és ha nem is kötelet de jóó megrugdosni aki kitalálta ezt az egészet.
Desischado
Lényeg az, hogy a segítőkészség igenis nem halt ki! Ilyenkor nem szabad szó nélkül továbbmenni! Nekem is volt egyszer egy ilyen esetem, és le nem tudom írni, milyen jó érzés volt, hogy tudtam segíteni!
tűzróka0919
@kacsa0707: Már ne is haragudj de sugárzik a rosszindulat és az irigység a kommentedből . Én nem a csalókat védem hanem az olyan embereket kik valóban egészség károsultak és az átvariált rokkantsági törvény miatt kiestek a rendszerből , olyan címszó alatt , hogy REHABILITÁLHATÓ . Viszont az is ocsmány dolog , hogy egy testi vagy szellemi fogyatékos családtagot gondozó ember havi gondozási díját drasztikusan csökkentették vagy elvették .
2kyra2
Az én véleményem hogy a magyarokat nem kell lenézni, igenis vannak akik emberségesek, és odafigyelnek egymásra.Ez a videó egy vágott videó.Egy 2 perces részlet.2 perc alatt többen odamentek a kislányhoz.Én azért kíváncsi lennék a teljes videóra is meg a párbeszédre is,igazából az árulná el a legtöbbet,mert ez így nem valósághű.
Amúgy a magyarok közül egy kis ember hamarabb segít másokon mint egy rózsadombi emberke.pl . adománygyűjtés(lakjon jól minden gyermek alapítvány- betelefonálás),

propeller.hu/itthon/2873905-csoda-budapesten-hajlektalan-nenit-fogadott

csak ezekkel nem foglalkozunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.