Ma már egyszer helyreteremtett bennünket a közmédia, csak mert nem közvetlenül az MTVA, hanem egy leánycégük rúgott ki három szerkesztőt, úgyhogy már csak félve írjuk, de "valahonnan onnan" most Jakupcsek Gabriellát menesztették.

Legalábbis az MNO cikke szerint, amiben az olvasható, a napokban közlik összesen százharminc emberrel (köztük ismert rádiósok, televíziós műsorvezetők, jó nevű rendezők és sok műszaki ember), hogy január elsejétől már nem számítanak a munkájukra a közmédiánál.

Ma délben közölték a közmédia egyik arcának számító Jakupcsek Gabriellával (aki a Duna Televízión futó jelenlegi műsorok közül a nézettnek számító Ridikül műsorvezetője, valamint a Magyarország, szeretlek! című hétvégi show egyik csapatkapitánya), hogy kirúgják a belsős munkatársi állományból – írja az MNO, és azt is tudni vélik, a Ridikül stábjának ma három műsort kellett volna rögzítenie, Jakupcseket az első és a második rész rögzítése közötti átállási szünetben hívatták a személyzeti osztályra. 

A lap kereste a műsorvezetőt telefonon, aki elmondta: van a kezében ugyan egy csoportos leépítésről szóló papír, de ezzel kapcsolatban jelen helyzetben nem kíván bővebben nyilatkozni, ahogy az MTVA sem reagált.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Vajna Timi kapja a Ridikült, mert nagyon ért hozzá!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
"Ridikül" :DD Most tudtam meg, hogy van ez a műsor. Ki használ ilyen szavakat? Ja, az m1-et néző 70-90 éves korosztály.

Jakupcsek utódának műsora majd lehetne "Cekker". Vagy banyatank.
Toby
@Mirabilis: Mijé, ez a lyány is narancsbőrösök rendhójéhez tartozik ? Mer" akkó' nem kár érte...
Eriksson
Jakupcsek éppen, hogy Alföldi féltestvér. Eddig kiválasztott.@Toby:
eugen4402
Azon tűnődöm, valakik itt nagyon értenek az időzítéshez...
Mikor kérjük vissza a rendőrök túlórapénzét? Mikor rúgjunk ki 130 médiarabszolgát? ...Hát csakis karácsony előtt! Mert a meghitt ünnepi áhitat fogja tartóssá kovácsolni a családi harmóniát, ámen. :-(
Csizmás Kond
ja ...130 embert kirúgnak de Jakupcsek na az valami ...mi is ?
Eriksson
@eugen4402: Naná, hogy ezt így kell. Tiszta lappal indulni az új évben.
A karácsony van rossz helyen a naptárban.
eugen4402
@Eriksson: Alighanem igazad van. Amúgy maximálisan körültekintően hozzák meg az ilyen döntéseket, de az a rohadt naptár valahogy elkerülte a figyelmüket. Remélem, az érintetteknek kívánnak kellemes ünnepeket...
vadnarancs
Vajna Timi kapja a Ridikült, mert nagyon ért hozzá!
lópicigáspár
Most torolják meg az év közbeni bakikat és az antinézettségi szintet! Majd január egytől meglássátok micsoda nívós lesz a műsor, gondolom, valami ámerikából visszatántorgott miniszteri biztos fémjelzése mellett! :-)))
Eriksson
@eugen4402: Ez már csak így volt sok évtizeddel ezelőtt is, így van ez most is. Január elseje mindig valami változásra inspirált. Oszt majd meglátjuk, mi lesz belőle. Jó-é, vagy rossz.
lópicigáspár
@Eriksson: Kiindulva az elmúlt öt és fél évből...! :-))))
Eriksson
@lópicigáspár: Na igen, a megélhetésiek rostálása kezdődik?
eugen4402
@Eriksson: Talán velem már nem tudnak kibabrálni, együtt érzek azokkal az áldozatokkal, akik most estek el a harc mezején. Soha nem öröm egy ilyen bejelentés, az meg pláne, ha az emberek ünnepeit qrják szét.
RonaGyuri
Hát speciel érte nem nagy kár, még Szily Nórát kellene kirugni az origos TV-ktől
Eriksson
@eugen4402: Bőven együtt érzek Veled kedves eugen barátom, de az igazság az, hogy egyszer fent, egyszer lent, s ha nem tudunk ezen felül kerekedni, akkor régen rossz.
Hogy mondta Madách? Ember kűzdj és bízva bízzál.
Eriksson
@RonaGyuri: Na most mééé? A Szily a legaranyosabb kishölgy aki létezik a médiában.
eugen4402
@Eriksson: Mások gondján-baján viszonylag könnyen túltesszük magunkat, és hál'istennek akad vigasztaló frázisunk is bőven. Pl.: ez a kirúgás ajándék számukra, mert ha nem halnak bele, akkor csak megerősödnek tőle...
cs.n.
Még ez a Ridikül is külsős produkció? Beszarás, hogy még egy fotelben trécselős műsort se tudnak maguk legyártani. Akkor minek vannak?
Eriksson
@eugen4402: Másoké nem kunszt. A továbbiakban igazad van!
Gondolj bele. Ha 4 évenként változik a rendszer, mert változik, az sokkal megterhelőbb mint a diktatúra. Főleg, ha egy viszonylag nyugodt diktatúra után vagyunk.
verum
@RonaGyuri: - nem arról van szó, hogy kár, vagy nem kár, hogy szimpi vagy sem.
Arról van szó, hogy manapság bárkit minden indokolás nélkül ki lehet rúgni.
És ezt csak olyan országban lehet megtenni, ahol nincs összefogás, ahol a másikért nem kár...
mariaberta
Egy vagy a sok közül. Eddig mindent rendben találtál, semmi ellem nem tiltakoztál, így most megkaptad a jutalmat fideszéktől. Mégis mit hittél?
Lackó50
Én nagyon sajnálom, mert egy nagyon értelmes nő. nagyon sok jó műsora volt már.
Bár a másik oldalról örülök neki, hogy nem az állami médiát segíti. Ők nem érdemelnek meg ilyen szakembert.
solidedge
Az MTVA ezeket az embereket alkalmatlanságuk miatt rúgta ki. Teljesen elkopott a nyelvük a nyalásban, így további hasznukat nem tudják venni.
Fradigege
Majd Vajna átveszi a TV2-höz. Egyébként jó lesz. Rúgdossák csak kifele az embereket, annál több ellenszenvessebbek lesznek velük szemben.
RonaGyuri
@verum: Bár a szocialista demagógia még hatványozottabban érvényesül, mint mikor a Fiuk még Kisz pártkatonák voltak, de az alkalmatlanok kirugdosása akkor is helyes. Még akkor sem baj, ha a többi sem jobb! =))
cs.n.
Egyébként ez az egész közmédia már annyira átláthatatlanul szövevényes, hogy szinte lehetetlen követni.
Kezdetben vala Magyar Televízió, meg Magyar Rádió. Meg Duna tévé. Aztán ezeket magába olvasztotta az MTVA nevű kreálmány. Nemrég lett Duna Médiaszolgáltató is. Most úgy működik, hogy az MTVA megbízza a Duna Médiaszolgáltatót, hogy rendeljen meg xy műsort yz cégtől. De még picsaegyszerű műsorokat is, amiket korábban saját maguk készítettek a rádiók, tévék, míg nem volt ez a vízfejű központosítás. Mennek a közpénzmilliárdok ilyen-olyan-amolyan médiacégekhez, és minél többet szerveznek ki, annál kevesebb saját dolgozóra van szükség. Viszont így sem kerül kevesebbe, sőt.
Teszem azt, valakinek kiég a villanykörtéje. Kimegy a boltba, vesz egyet, kicseréli. De ha a szomszéd gyereknek ad egy százast, hogy vegyen egy 300 forintos körtét, aztán villanyszerelőt hív, hogy kicserélje egy ezresért, az úgy nem túl gazdaságos megoldás, viszont több pénz lett szétszórva többfelé. Nagyjából így működik a jelenlegi közmédia.
human
De ugye Csiszár marad?! Léci, léci, léci. Annyira oda illik.
human
@profon: Á. Ákos olyan helyre nem megy ahol sok a nő üres méhhel. Fóbiája ez neki vagy mi.
Desischado
Ha fideszes, akor nem sajnálom. De nem kell Jakupcseket félteni, nyilván nem kell neki munkanélküli segélyért kuncsorogni!
Mangu
Kár, hogy vulgarizálódik a stílus. Régebben elbocsátottak valakit és nem kirúgták (intenzíven bunkósodik a média). Örülök, hogy 24 év elteltével milyen jól humorizálnak egyesek azon, hogy valaki munkanélküli lesz (az idő mindent megszépít?).
Igaz, mostanában pár 10 - 100 ember elbocsátása nagyobb média szenzáció, mint anno emberek "tízezreinek" munkanélkülivé tétele volt. Akit még nem bocsátottak el, nem volt munkanélküli, az ezt nem értheti, meg kell élni, aztán lehet szövegelni.
verum
@Desischado: - itt a baj, ezért nincs összefogás. Nem azt kell nézni, hogy szimpi, vagy sem ,hanem azt, hogy gyalázatos dolog minden indokolás nélkül valakit kirúgni.
Ezt csak olyan országban tudják megtenni, ahol úgy vélik, a másik megérdemli.
verum
@RonaGyuri: - a szocialista demagógia szerint alapos indok nélkül senkit nem tettek utcára. Karácsonykor pláne nem.
Sőt, abban az átkosban minden húsvétkor volt külön sonkapénz és minden karácsonykor pulykapénz.
Mindenkinek.
Desischado
@verum: Igazad van, de egy fideszest miért sajnáljak? És nagy a különbség ha Jakupcseket rúgják ki, neki lesz még munkája bőven, és nyilván jó anyagi körülmények között él. Míg ezzel szemben, ha egy kisembert rúgnak ki, az nem biztos, hog talál munkát. Sőt, inkább nem. Jakupcseknek nyilván nem kell aggódnia azon, hogy közmunkára küldik!
RonaGyuri
@verum: Hát elég nagy baj volt! Mármint - többek között az is -, hogy az alkalmatlanság akkor sem számított alapos oknak!
emerencia
@RonaGyuri: Dehogynem. Ha valaki alkalmatlan volt egy munkára, keresett helyette olyan szakterületet amit el tud végezni. Minden ember jó valamire, senki nem haszontalan. Én éppen ebben a jelenlegi illiberális gazdaságban tapasztalom, hogy rengetegen végeznek olyan munkát amihez nem értenek, miközben hozzáértő emberek kínlódnak az élettel reménytelenül.
kecskes laszlo
@verum: de ez most fél feudális és fél kapitalista. Elve-eszméje, izmusa a szado-maho !Lefordítva: nem számít csak fájjon!
RonaGyuri
@emerencia: Hát nálad működik az időbeli megszépítő messzeség; Alkalmatlanság miatt senkit sem rugtak ki, ha valaki nagyon nagy baromságot csinált, azt átvitték máshová szolgálni a pártot.
emerencia
@RonaGyuri: Ilyen is volt, ugyanígy ahogy ma is van. Csak éppen nagyságrendekkel kevesebb mint manapság.
verum
@Desischado: - én törvényszerető ember vagyok. Szerintem a törvény mindenkire egyformán kellene hogy vonatkozzon, bármely párt szimpatizánsa.
És az, hogy indok nélkül bárkinek felmondanak, számomra törvénytelen, bárkiről legyen szó.
Ha a törvény nem mindenkire egyformán vonatkozik, akkor a kormány minden korrupciója, következmény nélkül való törvénytelensége érvényre emelkedik és reklamációnak helye nincs. :-(
verum
@RonaGyuri: - az teljesen korrekt indoklás, hogy valaki alkalmatlan.
Egyébként soha ennyi alkalmatlan ember nem volt fontos posztokon, mint manapság.
Eriksson
@verum: Ha gazdát cserél a kupi, kicserélik a lányokat. Így volt ez az előző költözködésnél is.
verum
@Eriksson: - de legalább fárasztották magukat megfelelő indokkal.
Eriksson
@verum: Indokot mindig lehet találni. Bármit, bármikor. A mostanié: "Új műsorhoz új férfi kell, Ezt ők sosem felejtik el,"
verum
@Eriksson: -indokot valóban bármikor lehet találni, de most semmilyen nem kell. Nem tudom, tényleg nem érted a különbséget?
Eriksson
@verum: Mit nem értek? Az új gazda megvette a házat, bútor nem kell, mert hoz újat.
Amikor az én cégemet privatizálták ki, nem kérdezték meg a dolgozókat, hogy akarnak-e munkanélküliek lenni. Néhányunkat megtartottak az új tulajok, a többi mehetett Isten hírével.
RonaGyuri
Egyébként a műsora és ö maga a cim etimológiájával konform volt: ridicule ill. ridi-cule! =))
verum
@Eriksson: - a törvényesség fontosságát nem érted. Ha van indok, azt meg lehet fellebbezni, meg lehet vétózni. Ha nincs indok, ha a törvény nem teszi kötelezővé, akkor mindenki teljes mértékben kiszolgáltatott.
tobikamama
Ki kell várni biztosan aki szorosan a Fidesz nyalókát szopogatja az kapja meg, mért ,volt már másként ebben a nagyon tiszta Magyarországon hajrá Magyarország hajrá Magyarok.a választás után rögtön lehetett látni aki nem ált át azt kirúgták, aki még most sem áll át azt is kirúgják, na ez a rendszer váltás,ha nem úgy van ahogyan én mint fél isten elgondolom akkor kirúgom hát mégis csak én mondom meg,hogy mi történjen itt.
Eriksson
@verum: Nem elég indok a tulajdonos váltás?
verum
@Eriksson: - törvényesen nem.
Nem tudom, talán ebbe az országba tényleg kár bármiféle törvényt hozni. Az emberek teljesen átalakultak a mostani bárki bármit tehet, ha hatalmon van dologohoz. :-(
kata53
@vadnarancs: No akkor inkább kihagyom. Bár nem hinném, hogy vajna timike elkezdene dolgozni. Kizárt dolog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.