Január 3-án töltötte be 18. életévét Greta Thunberg svéd klímaaktivista.

Bochkor Gábor durván beleszállt Greta Thunbergbe
Fotó: Facebook/Bochkor Gábor 

Bochkor Gábor ennek apropójából a Retro Rádión hallható műsorában keményen ostorozta a lányt – írja a 24.hu. Mint fogalmazott, Greta üres szavakkal dobálózott az ENSZ klímacsúcsán is Thunberg 2019-ben.

Bochkor szerint azzal nincs gond, ha a lány felhívja a figyelmet a klímavédelem fontosságára, de úgy véli, Thunberg rossz nyomon jár.

A környezetvédelem miért a kisembernél kezdődik? Én ebben nem hiszek. Nem miattam van műanyag csomagolás. Nem kapok más csomagolásban. Nem rajtam múlik. Csak a végén azt mondják, nálam van a sok műanyag szemét. Nagyon sokan megígérik, hogy mit tesznek meg a bolygó megmentéséért. Nem tudom, ezek nem üres szavak? Thunberg azon túl, hogy felszólalt, mert volt egy platformja, amúgy mit tesz? Tevékenyen mit tesz?

- tette fel kérdéseit Bochkor Gábor.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Bocskor te mit teszel??? Semmit!!! Sehol nem vagy a kis csajszihoz képest!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Bochkor Gábornak mi a társadalmi hasznossága?
Jozefina
Bocskor te mit teszel??? Semmit!!! Sehol nem vagy a kis csajszihoz képest!!!
jesz
@Nyírfa: ...hááát ez jó kérdés...most töprenghetek a válaszon...meg Bochkor is..

Feküdj le nyugodtan, mostanában nem kapsz magyarázatot..(azt hiszem)...
jesz
hogy kerek legyen a labda, Gretának sem tudjuk a társadalmi hasznát...egy kis élősködő, akit a szülei felbíztattak...a szponzorok meg kifacsarták, és eldobták...
namihami
Bochkor dumáira figyelmet fordítani ugyanannyi értelemmel bír, mint pl. a büdöshal kommentjeire.
Ezekre kár több szót fecsérelni.
csak úgy....
ez egy érdekes sztori! hol unokáink, áldó imátság mellet, szana szét köpködhetik (jogosan) a szemét létünket...,mert mitöl lennének büszkék ránk ? csak nem az orbán stadionjai miatt?
Sámannus
Á kisfiam te csak cumizzá ez az egy a dolgod.
karma1
Nekem bochkor egyaltalan nem a kedvencem - sot, siman mondhatom, hogy utalom! DE: amit ebben a par mondatban allitott, abban sajnos nagyon igaza van: MINDEN a multikon meg a nagyvallalkozasokon, no meg a szemetkezelokon mulik!!! Igaza van: nem en kerem a sokszor tripla csomagolast: A csoki eloszor egy kemenypapir dobozban van, aztan egy nagy foliazacsiban, es a zacsin belul is egyenkent be van csomagolva a "bite size"... NEM EN KEREM IGY! Es mint tudjuk, mindig a csomagoloanyag, es a csomagoloanyagon levo tobbszinnyomasu kep hatarozza meg az aru arat is!
Ahol elek, kulon kell fizetnunk a kornyezetvedelmi adot - csak nehany eve, es egy emberre lebontva nem is keveset - ehhez kepest most elertunk oda, hogy az eddig kivaloan szelektiven gyujtott hulladekot mar nem annyira szelektiven gyujtik, mert az ujsagpapir, muanyag flakon es a konzervdoboz mar nem targya a kulon gyujtesnek , mert szigoruan CSAK az uveget kulonitik el. Tehat egyszer fizetek a szemet elszallitasaert, adozom utana kemenyen, es a kormanyzat megsem torodik mar olyan alaposan a helyes szemetkezelesre, mint akar egy evvel ezelott is! Vagyis ez a beteg kislany - mert az, es valoban csak a szulei meg nehany kivulallo hasznalja fel ot a celjaira - TENYLEG ne engem baszogasson, hanem kerdezze meg a vezetesunket - akik allitolag kurvara "zo"dek", - hogy miert nem kezelik sokkal jobban a szemetet? A masik: amikor a tenger szennyezodeserol beszelnek, akkor sem az EGYE'NEK, az emberek szennyezik a tengert, az oceanokat, hanem azok a felelotlen tarsasagok, akik a szemetet kozvetlenul a tengerbe kuldik! ERRE kene odafigyelni sokkal jobban, es nem az egyeneket baszogatni, meg ennek a szerencsetlen beteg gyereknek a kozremukodesevel SE!
csak úgy....
@karma1: néked most a bochkor jobban csomagolta mint a multik? :)
én már multi sem szeretnék lenni ,mert akkor is csak bocskor vagyok...
karma1
@csak úgy...: Vak tyuk is talal szemet - vagyis neha a hulye pokhendiek is mondhatnak jot...:o))))
Szemely szerint en megprobalok kornyezetbarat modon elni, szemetet gyujteni, es NEM EN, meg a csaladtagjaim, rokonaim, barataim szorjak a tengereket tele minden szemettel, megis a reklamok ugy jonnek le, hogy EN vagyok a felelos a kornyzetemert! Hat egy loszart mama! Ezt most speciel bochkor mondta, de mondhatta volna ezt akar egy lmp-s (most ok a "zo"dek") , vagy barki mas. Nem azt nezem, hogy ki mondja, hanem azt, hogy mit!? Es igen, egy sulyos mentalis betegsegben levo gyerek engem - es meg nagyon sok mas egyent se - baszogasson az o jovojeert, mert nem ismer sem engem, sem azt a nehany milliard embert, aki felelosen gyujti a szemetet, de akik szinten nem tehetnek az oceanok tulszennyezettsegerol...
csak úgy....
@karma1: én szeretem ha valaki rádöbbent a kilátástalan létemre,legyen az bárki csak több esze legyen mint a shikarinak,durbincsnak és a csizmis kondomnak..+a stb. elvtársaik! sokszor egy gyerek értelmileg többre képes mint egy csomó bölcs öreg,akik csak a tapasztnyalatukat tudják alkalmazni,elemezni! szerintem,de ettü nincsharag...
karma1
@csak úgy...: Hu, akkor valamit felreertettel! Reszemrol ellened sohasem volt harag-erzesem, egy tizemasodpercig sem! BARKITOL hiteles lett volna egy ilyen kirohanas, aki nem ERZELMI alapon probalja meg bennem felkelteni a bunosseg erzeset, hanem szepen elmagyarazza nekem, hogy "nyanya, ha idedobalod a szemetedet, akkor az oceanban minden masodpercben meghal egy bojokas fricike, ami kb. 3 mm atmeroju, 4 napot el a legtovabb egy peldanya, de majd mnost en tehetek arrol, hogy ez a 4 nap sem fog nekik megadatni, mert en eldobtam, egy muanyag szatyit! Szoval sajnos, amikor legeloszor lattam meg ezt a kislanyt, azonnal tudtam, hogy ez nem o, - ot csak manipulaljak valakik. Es kesobb ez ki is derult egy csomo cikkbol - legalabbis a vilagnak ezen a fertalyan. Nem veletlenul tunt el a kiscsibe 2 evre - akik manipulaltak, azok rajottek kozben, hogy nem o volt a jo valasztas.
Hidd el, sokkal jobban raebrednek arra, hogy nem szabad szemetelni nyilvanosan - otthon meg esz nelkul - ha pl. ezt TE mondod nekem - mert Toled elhiszem, hogy komoly alapja van annak, amit mondasz.
Tudod, a propagandanak nagyon sokszor kontraproduktiv a hatasa - nagyon sokan ezt meg azok sem tudjak, akik reklamokkal,m propagandaval foglalkoznak. (lasd pl. rogan-habonyt, akik a migransozassal mar elertek azt, hogy az emberek fule automatikusan bezar erre a dumara. Kesobb bosszantani fogja az embereket, meg kesobb allati duhosek lesznek, es azt mondjak, hogy csakazertis le vannak szarva a migransok, orbanek mar ugyis 200 EZRET (hivatalos, tegnapi cikk adata!) betelepitett az orszagba, es nem feltetlenul jogszeru eljarasban. Szoval semmifele harag nincs, nem volt, - sot, meg csak rossz erzes sem. De nekem ettol fuggetlenul ez a velemenyem...:o))))
karma1
@Szeparepa2: Igen, annakidejen en is vegighallgattam a beszedet - de a vegen megis az egyent tette elsodlegesen felelosse.
Egyebkent pedig ez a "zo"ccseg" nagyon nincsen atgondolva - mert mar most is vannak bizonyos intezkedeseknek hatulutoi. Ilyen volt pl. a plasztikzacskok kivaltasa tobbszor felhasznalhato szatyrokkal. Vagyis : szerintem is igazuk volt abban, hogy valahogy csokkenteni kell a plasztikszutyok szamat, DE. mi lesz akkor, ha a tobbszorhasznalatos szatyi mondja be az unalmast? Hidd el, sokkal szarabb eltuntetni azokat, mint egy egyszeru muanyag szatyit! Mert azok is muanyagbol keszulnek, csak sokkal vastaggabbol, a hutotaskakon zippzar is van, es belul egy aluminiumfolia reteg a hideg megtartasaert. En mar a legelejen mondtam, hogy ezzel bajok lesznek. Hat lettek! Mar most nem tudnak veluk mit kezdeni. (EN mondjuk tudok, mert mindig is kreativ voltam, de ez csak en vagyok). Mit gondolsz, mi fog tortenni, ha mondjuk kitalaljak, hogy 2030-ra nem lehet mas auto uzemben, csak elektromos?
A ket sarkalatos kerdesem: (de van egy kurvafontos 3. is): Ki es hogyan fogja megtermelni azt az iszonyatos mennyisegu elektromos aramot, amivel a vilag autoparkja mukodni fog? Masodik: mi lesz azzal a szinten merhetetlen mennyisegu autoval, amiket ezutan dobhatunk a szemetre, mert nem mehetnek forgalomba? Es a 3.: ki a loszar fogja megfizetni egy elektromos auto arat, amikor mar egy dragabb diesel autot se tudott venni az illeto, de a munkavegzesehez, napi eletvitelehez feltetlenul kell az auto? (Mi mindenkeppen ra vagyunk szorulva az autora, farm-munkagepekre - nem tudom, akkor azokat is le kell cserelni, vagy csak a szemelyautokat?- mert nalunk nincs pl,. tomegkozlekedes, a legkozelebbi kozert hozzam 40 kilometerre van), szoval ki fizeti ki az automat?(Nalunk 2-t, mert a ferjem is masfele megy, meg en is, a szuksegleteinknek megfeleloen). Es a 4., ami iszonyuan fontos, de ezek az irodai zoldek el se jutottak idaig: honnan lesz CO2 a levegoben, ami nelkul nincs elet?
karma1
Folyt.: Mert a szendioxid letezese nelkul nincsen fotoszintezis - a novenyek ebbol termelik az oxigent.
Szoval: az autogyarakon kivul meg az energiaeloallitokon kivul kinek lesz jo ez a buli? Legalabbis az elso korben? (Nekem, mint hosszutavu autosnak nagyon nem tetszik, hogy majd folyton meg kell allnom tankolni, a gyalogosokra es biciklistakra is veszelyes a dolog, mert az elektromos autok gyakorlatilag zaj nelkul kozlekednek, elugrani sem lehet eloluk, es persze nem biztos, hogy a tavaly februarjaban vett automat zaros hataridon belul le kellene cserelnem egy elektromosra - hat fene tudja. Es persze ezeknek az autoknak a szervezelese is valoszinuleg kisse mas lesz, mint az eddigieke volt - szoval rengeteg kerdes meg nyitott ezzel kapcsolatban. Ha egy bizonyos hataridoig el kell dobni az embereknek a meglevo koolajszarmazekra gyartott autoikat, akkor a Foldunk a hirtelen felhalmozodott femhulladekkal nem fog tudni semmit sem kezdeni - vagy legalabbis nem tul sokat - szoval gondoljuk mar at ezt is...(A nylonszatyi tokeletes kizarasa sem hozta meg az elsodleges hasznot, mert most mindent megprobalnak papirba csomagolni, vagy tobbszor hasznalatosba, de mennyi erdot is kell kivagni pluszban a megugrott papirzacskokert? Szoval, ez nem egyszeru kerdes, erosen gondolkodnek a bevezetes modjan minden uj zold intezkedesnek!)
Nyírfa
@jesz: @jesz: Megfogadtam a tanácsodat, nyugodtan lefeküdtem, ráadásul meg is beszéltem magammal, hogy a válaszon nem érdemes törnöm a fejem, mert vannak esetek, amikor a kérdés is költői, ugyanis eleve adott a felelet.
Greta egy, a korunkat meghaladóan fejlett gondolkodású fiatal lány, ha választanom kellene, hogy kire bízzam a bolygónk egészségének a helyreállítását, akkor egyértelműen ő lenne a jelöltem.
Hogy mit tesz? Informál, ami a legeslegfontosabb, mert az információ hatalom, annak alapján tudunk döntéseket hozni. Itt a Propelleren egyebet sem teszünk mint információt követelünk a kormánytól, persze, a valóságot tükrözőeket, valamint azoknak a médiumoknak, államigazgatási szerveknek a szabadságát, amelyek az információ közvetítésével foglalkoznak, illetve azok birtokában hozzák meg ítéleteiket, választásaikat.
Információ, még egyszer mondom: hatalom. Maga az élet is információáramlás.
Csupán, ennyi, jesz. :)
sokanvagyunk
A cikk (bulvár)-címe - na, az durva, nem pedig az általa is felvetett, és valóban megoldásra váró kérdések.
justhpeter
Ha nem baj, ebben a témában nem Bochkort fogom meghallgatni.
Nyírfa
@karma1: 01.07

Ahogy Greta személy szerint nem ismer téged, úgy Te sem ismered őt. De degradálod, ítélkezel felette, felháborodottan kikéred magadnak, hogy kioktasson egy "szerencsétlen beteg gyerek".
Tudod, ha mindenki "csak" annyira lenne felnőtt mint ő, akkor nem lenne szükség félre verni a harangot, és, valószínűleg nem születnének olyan meggondolatlan kinyilatkoztatások mint most a részedről.
Csizmás Kond
Helytálló a megállapítás. Az egész Grétás felhajtás csak egy kirakatszinjáték, kellett egy balek aki szerepel...amúgy nálunk is vannak ilyen kislánykák.
karma1
@Szeparepa2: Kedves, en nem azt vontam ketsegbe, hogy ne lenne igaza, ill. hogy a Fold nem szorul egyre tobb figyelemre, vedelemre. Csak eppen nem igy, nem oaltala. Igen, Sir David Attenborough valoban hiteles szemely, es tenyleg kell tennunk valamit a Foldert. Csak azt ne hagyd figyelmen kivul, hogy amig a nyugati civilizacio mindent megprobal elkovetni, megcsinalta a Parizsi klimaegyezmenyt, amit a tagallamokra kotelezonek tart, es nagyon kemeny kovetelmenyek vannak benne. Csak hogy eppen nem elsosorban a klimaegyezmeny allamai, hanem Kina, India, meg egypar kocos banankoztarsasag csinalja a legnagyobb kornyezetszennyezest, a legtobb bajt a vilagra - es persze pont a legnagyobb szennyezok rohognek a markukba, mert ok nem is tagjai ennek az egyezmenyek, de ha tagjai is lennenek, akkor is pont leszarnak a szigoru intezkedeseket. Mi itt a vilag masik vegen iszonyu nehez dolgokat vallalunk magunkra, mikozben a karosanyag-kibocsajtasunk 0.17 %-a a Fold osszes karosanyagkibojcsajtasanak. Erted? Meg 2 % sincs, de mar koteleznek bennunket a fustmentessegre, a minel tobb elektromos auto uzembeallitasara, stb. Talan eloszor a nagytakaritast Kinaban kene kezdeni, akik hetente nyitnak meg ujabb szenbanyakat, mikozben a vilag tobbi reszen kotelezo egyre jobban kivaltani a szerves tuzeloanyagok banyaszatat, felhasznalasat . Csak eppen senki nem meri pont nekik megmondani, hogy nem illik a kozos asztalnal az asztal kozepere szarni. Pedig ott kene kezdeni, aztan szepen Indiaba, Oroszorszagba elmenni, meg akar erovel is megtiltani a brazil idiotanak az esoerdok kiirtasat.
Kb. mindketten ugyanarrol beszelunk, csak maskeppen kene megkozeliteni a kerdes megoldasat.
Ja, es nem vagyok irigylesremeltoan gazdag, de 66 eves koromra mar lehet annyim, amennyi egy normalis elethez kellhet. Eppen eleget meloztam es adoztam erte, hogy ez legyen . Viszont ahol elek, ott az emberek csalas nelkul juthatnak hozza a javakhoz - ezen az otthoni demokracianak meg rengeteget kell majd dolgoznia..:o)
Nyírfa
@jesz: 08.52

Jó napom van, pontot is kaptam, a csomagom is megjött, amit már tegnapra vártam, de a legörömtelibb, hogy egy igazán fontos kérdésben egyetértésre jutottunk. :)
karma1
@Nyírfa: Kar, hogy ezt latod a kommentemmel kapcsolatban. Fentebb leirtam mar Szeparepa2-nek a velemenyemet: nem a cellal nem ertek egyet, hanem a MODdal, ahogy ezt egy beteg gyermeket felhasznalva probalnak elerni.
Ettol meg lehet a kislany a maga kornyezeteben minden szempontbol aktiv zoldvedo, greenpeace munkas, barmi - akkor, ott es ugy nem volt meg a helye - de akik felhasznaltak ot, azok nagyon jol tudtak, hogy kit hasznalnak es mire.
Nyugodtan elitelhetsz ezert - de ettol meg a VELEMENYEM nem fog megvaltozni - szerinted miert kerult le olyan gyorsan a kislany a szinrol? Mert ennek is oka van am, csak azt nem kotik a plebsz orrara.
Igen, meg kell menteni a Foldet a vegso kizsigerelestol, a levegot meg kell tisztitani a rossz levegotol, a mergezett vizektol - IGEN!
Mi itt most szepen elbeszelgetunk, sot, veszekszunk ezen az ugyon, elragodunk egy olyan dolgon, szemelyen, akit egyszer hallottunk egy harcos beszedben, majd nehany cselekedeterol is hallottunk, aztan ez is elmaradt, de nem beszelunk arrol, hogy kozben orbanek uralma alatt Olaszorszagbol hozzak be Magyarorszagra a fertozott iszapszemetet, hogy a IX. keruleti Illatos uton a meregraktar kerdese a mai napig nem megoldott, es szepen szivarog a Dunaba a mereg, hogy a Balatont 10 eve mar latszatra sem kezelik, csak merhetetlenul kihasznalja az orban-csokos-maffiabrigad, vagy eppen az a kerdes, hogy beszelnek Paks2 bovitesrol, de lila fingjuk sincs, hogy az elhasznalt radioaktiv szemetet hol fogjak Magyarorszagon tarolni (mert az eredeti terv szerint 20 evig az oroszok atvettek volna, de ezt a pontot megvaltoztattak, es egy kilot sem fognak atvenni mar a legelejetol sem).
Tehat ha odafigyelunk arra, hogy mit mond Greta meg David A., akkor eloszor a sajat hazunktajan kene JOL soporgetni, es nem egymasnak esni.
karma1
@justhpeter: Egyebkent azt sem ertem, hogy most bochkor miert nyilatkozott meg Gretaval kapcsolatban? Ki kerte ra?
karma1
@Szeparepa2: 02.50-re: A tudosok maguktol is rajottek mar nagyon sokmindenre, gozerovel kutatjak is - nem Greta fujta a passzatszelet - valodi informaciot tole en nem nagyon hallottam, - inkabb egy tulfutott, maximalisan erzelmi alapu speech-et. Akit erdekel a tema, az MINDEN adatot megtalal erre a neten - esetleg arra volt jo az o beszede, hogy akit eddig nem erdekelt annyira a zold-tudat, az figyeljen ra egy kicsit.
David A. tobb mint 70 eve szajkozza, hogy a termeszet az eroi vegen jar, hogy nagyon kihasznaljuk. Sajnos, nagyon igaza van... Megsem tudott me'g annyira meghatarozo lenni, hogy az egesz emberiseget felrazza - pedig nagyon rank ferne. Csak jol elinditott kiserletek vannak erre, de amig a termeszet kizsakmanyolasabol penz van, addig a penz beszel.
kissé felnőttem
Bocs-kor meg a stilus ? 1950 ben 25- literes alu zárható kannában hozták a tejet kannát vittél abba mérték, sokminden végigment ezen a módszeren. Mért nem volt jó és maradtt a csatos literes sőr ? a piac diktált nem a józan ész. Áttesett az ipar világ viszonylatban a ló tuloldalára mennyire ? Az óceánok alján már ebbe pusztulnak az élőlények mivel nem emészthető de 3 Ausztrália területnagyságú uszó szemét van Te elvagy a TV be jópofizni akkor mit tettél a környezetért? X-1 et. Így ne szólj le senkit
A jólétben ringó vendégeiddel el vagy szállva. Nem is vagyok igy a műsorodra vevő, sem néző
Azt meg tán infóként Nektek a méhviaszhoz kapcsolódik egy ( kártevő is ) viaszmolynak nevezik bizony ez a rovar képes lebontani az ember ilyenfajta melléktermékét is
. A másik A szemetet nem összeszedni kellene, Nem eldobni és ennyi ja meg ugye a szeméttől való menekülés kulturált módszere a szegényebb afrikai országokba betömni. akár a tv, számitógép ujra hasznositása ? mennyire szegénység kimélő vagy nem is láttál hasonló témában semmit ? pedig mérgező kellékei is akadnak és hegyekben tárolják.Ma ? holnap ? lassan már késő leszPedig lépni kell 1000-el és ezt tudja A 18-éves az Ő és társai élete a tét , nem a Tiéd meg az enyém! nem kéne önzönek lenni
Csizmás Kond
@karma1: " a nyugati civilizacio mindent megprobal elkovetni, megcsinalta a Parizsi klimaegyezmenyt, amit a tagallamokra kotelezonek tart, es nagyon kemeny kovetelmenyek vannak benne. Csak hogy eppen nem elsosorban a klimaegyezmeny allamai, hanem Kina, India, meg egypar kocos banankoztarsasag csinalja a legnagyobb kornyezetszennyezest, a legtobb bajt a vilagra "
Az egészből csak azt felejtetted megemlíteni, hogy kínából épp a zunió meg amerika csinált nagyszennyezésű országot azzal hogy minden itt szennyező üzemét átköltöztette kínába hogy ott füstöljenek, oda vitte a szemetét stb...szóval az egész klimaizé egy nagy szarság mert nem megszüntetni akarják hanem valakivel megfizettetni, úgy hogy az nekik ne legyen veszteség...szar vaz egész nyugat úgy ahogy van.
Nyírfa
@karma1: 9.45

Karma, Te vagdalkozol. Neki estél annak az embernek, akinek szívügye a jövőnk, és, aki olyan szinten hívta fel a problémákra a figyelmet, amire sem én, sem te, nem lennénk képesek. Nem tudom, hogy kik mozgatják, manipulálják, mert , először is, erről nincsenek hiteles információk, másodszor: én nem egy , általad (is) súlyosan betegnek nyilvánított gyermeket látok , hanem egy olyan érett mentalitású fiatalt, amilyenből egyre több fog megszületni. Nem kívánom, hogy az ő szintjén képviselt felelősséget és tudást mindenki megélje, hiszen mindannyian más-más képességekkel rendelkezünk, nem egy szinten mozgunk, de azt furcsállom, hogy milyen vehemenciával támadják - köztük Te is - azt az egy embert, aki végre elég hangosan beszélt ahhoz, hogy meghalljuk: baj van, nem kicsi baj.

Itthon is sokkal jobban kellene kiabálnunk azok miatt a problémák miatt, amelyeket említesz, Igen, mindenki söpörjön először a saját háza előtt, de megengedem magamnak, hogy az egész bolygót az otthonomnak tekintsem, akárcsak Greta.

A szakmai részéhez nem szólok hozzá, ahhoz nem érzem magam elég képzettnek, de az ökológiai lábnyomomra tudatosan figyelek, és ezt nem tegnap kezdtem, hanem hosszú-hosszú évekkel ezelőtt, amikor még sokan kinevettek érte.
Csizmás Kond
@Shikari: A környezetszennyezést nem is szabadna megemlíteni hétköznapi uton amikor egy gyár tízszerakkora szennyet termel mint egy város...ez csak maszlag és elterelés.
karma1
@Nyírfa: Meg mindig felreertesz! Nem a lany celjat, es nem azt, amit mond - nem ezeket vitatom! Ennek az egesznek a TA'LALA'SA'T, az egesznek a megjeleniteset IGY helytelenitem - nem pedig a vegso celt, a Fold minden aron valo megmenteset!
Igenis, en is odafigyelek mindenre, amivel egy kicsit is segithetem a kornyezetemet ahhoz, hogy az "zolden" maradjon. Az energiaval valo sporolas - pedig nalunk minden elektromos, mert rengeteg termeszetes vizieromu van - , a komposztalas, az, hogy a kertbe mar kizarolag olyan viragokat ultetek, amit a mehek szeretnek, etetem a sundisznokat, a nagy szarazsagban is, (meg amugy is ) vizet rakok ki nekik, csak olyan moso- es mosogatoszereket hasznalok, amik kornyezetbaratok, en mar regota csak tobbszor hasznalatos szatyrokat hasznalok, azota, amikor meg szo sem volt a rengeteg muanyag hasznalatarol, megszervezem a mosasi napokat, hogy csak gazdasagos mosast indithassak, stb.
Tudtad ezt Te is, en is enelkul a kiscsaj nelkul - altalaban az emberek esszel elo resze magatol is tudja ezt, nem ket eve vilagosodott meg Greta hatasara.
De remelem, ettol fuggetlenul ez nem valtoztat a mi kapcsolatunkon - hiszen mindenben ugyanaz a velemenyunk, - kiveve ennek a kerdesnek a TALALASAT, a MOD-ot, ahogy ezt eloadattak Gretaval.
Sajnos, nem o az egyetlen ember, akit kihasznalnak ilyen modon - EZT nem lenne szabad hagyni.
A masik dologra pedig - a legelso mondatodra - az a valaszom, hogy NEM vagdalkozom egyaltalan, hiszen nem a "zoldnek es eco-tudatosnak lenni" kerdeset tamadom, kizarolag ennek a talalasat, - ami ket kulonbozo dolog. Sajnalom, ha nem ezt latod meg a kommentemben...:o((((
Nyírfa
@karma1: 10.45
Nem volt kétségem afelől, hogy környezettudatosan élsz, örülök, hogy ebben is egy hullámhosszon vagyunk. Abban sem látok kivetnivalót, hogy kritizálod Gretát. Abban azonban igen, ahogyan ezt a kritikát gyakorolod. Mert nem a mondanivalóját vetted górcső alá - bár, részben azt is -, hanem a személyét.
karma1
@Nyírfa: Finomitsal meg egy kicsit, mert meg mindig nem egyrol beszelunk! NEM Greta szemelyet, hanem azokat kritizalom, akik OT hasznaltak fel BARMIRE - odamondogatasra, kenyes ugyek kozlesere, vagy -eppen mint egy fiatalt - a fiatalok kepviseletere.
Mondom meg mindig, sokadszor, hogy nem a cellal, hanem a problema felvetesenek MODJAVAL, pontosan az iranyithatosagat kihasznalva MASOK eltek vissza! En ezeket az embereket teszem felelosse - hidd el, nem vagyok egyedul ezzel, mert itt rengeteg cikk es riport jelent meg akkor, amikor az elhiresult beszedet naponta minimum 10-szer leadta a TV: - itt nem problema, ha valaki valamilyen mentalis problemaval kuzd, - ugyanugy elheti a szabad eletet, dolgozhat, tanulhat, megnosulhet, ferjhez mehet, uzletet indithat - csodas ruhatervezoink vannak , van egy lany peldaul, aki kerekesszekhez kotott, es pl. ket autista szabasznovel van kozos vallalkozasa. Ha ezeket az embereket szeretettel , segitve, mindenki ott kezeli, ahogy az nekik a legjobb, es meltosaggal elhetik az eletuket, akkor az egy szuper dolog! (Nalunk ez termeszetes!) De ha valaki ezt kihasznalja valamilyen onos erdek miatt, akkor ez nagyon nem fair. (Kesobb kiderult, hogy a gyereket eppen az apja treningeli ilyen modon, akik mar regen elvaltak Greta operaenekes anyjatol. Egy 10 eves gyerek nem ebred magatol arra egy reggel, hogy most o fogja a vilagon mindenkinek felhivni a figyelmet a kornyezettudatossagra, hanem a maga kornyezeteben megprobal igy elni!. Azert is maradt el a nyilvanossagtol a kislany, mert az apjat rengeteg tamadas erte, - es a kislany meg rettenetesen csalodott lett, hogy (szerinte) most nem tehet eleget a nemzetkozi meghivasoknak. (Mindenhova az apja kiserte, mert mindenhova hajoval meg vasuttal utazott). Viszont mivel a papat tamadtak, igy ezek az utazasok sorra elmaradtak. A sajat apja tette a gyereket mara csalodotta. Es epp ebbol latszik, hogy Greta csupan eszkoz volt. En ezt probalom megmagyarazni.
NKF
Unom már ezt a százeszű bocskort!Tele a tököm vele!
Nyírfa
@karma1: Igen, magyarázol. :) Bábnak, mentálisan súlyosan sérült embernek minősítesz valakit, akit csak tévén keresztül láttál, és, akiről olvastál "leleplező" cikkeket.
Ne haragudj, de semmi kedvem azon vitatkozni, hogy egy gyermek - aki jelen esetben már felnőttkorú - mit lát meg a világból , függetlenül attól, hogy hány éves. És akkor nem hozakodom elő sem Jézussal, sem egyetlen csodagyermekkel , csupán abszurdnak tartom a gyermeki tisztánlátás tagadását.
Én fontosnak tartom, hogy meg tudjuk különböztetni a másságot a betegségtől, hogy értsük, az emberiség fejlődésének a feltétele a tudatunk tágulása, amely nem csak érzékenyít, hanem felvilágosulttá tesz.
Nem tudom, hogy Greta eleget tesz-e meghívásoknak vagy sem, hogy csalódott-e vagy sem, mindenesetre, ha azért vonult vissza - ha visszavonult -, mert támadták az édesapját, akkor ezt nagyon intelligens reagálásként élem meg.
Nem akarok belemélyedni, miért zavar minket valakinek a viselkedése annyira, hogy agresszió-élményt vált ki belőlünk - jelen esetben belőled Greta -, de, arra azért felhívom a figyelmed, hogy az álmaink minden szereplője mi vagyunk - amire utalok, gondolom, nem szorul magyarázatra.
lemming
Bochkor Gábor kerozint éget a saját szórakoztatása miatt.
Bochkor Gábornak egy átlagemberhez képest tízszeres az ökológiai lábnyoma.
Bochkor Gábor, te kussoljál, mert széttéplek!
lemming
Ja,nem. Isten öl meg téged, Bochkor Gábor - mert egy féreg vagy.
Gazella
Sosem szerettem ezt az öntelt kivagyok én ürgét, a rádiós társával együtt.
Aki Én
Például ezt. Vagyis, hogy Bochkor is erről beszél. Már tettünk valamit.
Egyébként informálódhatna a kiscsajról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.