Lengyel szerint szabadon szabadon érezni, de amíg nincs megnyugtató lezárása az Eszenyi elleni vizsgálatnak, addig Járai kérdésfeltevése állásfoglalásnak is tekinthető, és egyfajta rehabilitálásnak. Lengyel Tamás a bejegyzésében arra is kitért, hogy még mindig nem ismerhették meg a panaszosok, hogy mire jutott a vizsgálóbizottság.

A szinhaz.online cikke szerint Járai Máté egy hosszas Instagram-posztban írta meg érzéseit azzal kapcsolatban, hogy Eszenyi Enikővel dolgozik. 

Járai Máté feltette a kérdést, hogy szabad-e szeretni Eszenyi Enikőt, Lengyel Tamás válaszolt neki egy erőset

Fotó: Facebook/Lengyel Tamás

Járai az alábbit írta a cikk szerint a posztban:

"Szabad-e szeretni Eszenyi Enikőt? Szabad-e fontosnak tartani a Vele közös munkát? Szabad-e azt éreznem, hogy szerencsés vagyok, hogy megadta az élet, hogy dolgozhattam Vele? Szabad-e mondani, hogy sokat tanultam Tőle?

Szabad-e szeretnem a társulatomat az együtt átélt hosszú próbafolyamatért, amikor mindannyian ugyanazt éreztük, mikor Eszenyi azt mondta 3/4 10kor, hogy a 3.részt mégegyszer elölről, szabad-e úgy gondolnom, hogy emiatt a produkció miatt érkeztem meg és fogadott be egy fantasztikus társulat.

Stockholm szindróma, így hívják, amit most érzek. Remegve vártam, hogy végre bemutassuk, most pedig hiányozni fog, hogy hétfőn este már nem lesz összpróba!

Lesz viszont más: cirkuszi mutatvány, ahol egyetlen rossz mozdulat és lezuhansz a mélybe, de már tudom, lent áll egy társulat, akik elkapnak, ha elvétem az ugrást! Köszönöm! Ez MOST és ITT van, nem AKKOR és OTT."

Járai bejegyzésére Lengyel Tamás színész válaszolt egy Facebook-bejegyzésben, amelyben leszögezte, hogy szabadon lehet szeretni, ám amíg nem zárult le a Vígszínházban folyó vizsgálat megnyugtatóan arról, hogy Eszenyi Enikő visszaélt-e hatalmi helyzetével, addig Járai nagy nyilvánosság előtti kérdésfeltevését ő inkább állásfoglalásnak véli.

Mint írja, Járai kérdésére a válasz az, hogy 

"szabad szabadon érezni. Örülök, hogy neked, és a társulat többi tagjának nem kellett átélnie mindazt, amit nekünk. Remélem, soha többet nem fog megtörténni senkivel, ami a Vígszínházban történt. Jó, hogy kölcsönös bizalommal, nyitottsággal és szerettettel tudtatok fordulni egymás felé mindazok után, amit olvasni és hallani lehetett.

De amig az ügy lezáratlan, amíg a 71 panaszos nem kap választ, hogy mi is történt, szerintem azt is meg kell vizsgálnod, milyen másodlagos jelentése és hatása lehet egy ilyen kérdésfelvetésnek.

Így bennem fel is merül, vajon a kérdésed nem állásfoglalás-e az ügyben? Nem voks-e Enikő mellett? Nem jelenti-e azt, hogy megkérdőjelezed a 71 panaszos állítását? Mert egyébként minek feltenni a kérdést nyilvánosan, ha nem rehabilitálni igyekszel őt a saját tapasztalatod okán? Ha meg azt akarod sugallni, hogy a próbákon szerzett benyomásaid alapján nem tartod elképzelhetőnek, hogy mindaz, amit a 71 ember állít megtörténhetett, akkor miért nem ezt írod?

Ahány tapasztalat, annyi nézőpont, annyi igazság.

De ugye, nem gondolod komolyan, hogy 71 ember összefogott, hogy politikai okokból tönkretegye Eszenyi Enikőt. Képzeld el, csak a sztorik kitalálása mennyi munkát és időt igényelt volna..

Ha meg nem gondolod, hogy összefogtak, abból az következik, hogy az állításaiknak lehet némi alapja. Ha meg van, akkor most nem vagy empatikus?

A panaszosok a mai napig nem ismerhették meg a vizsgálóbizottság álláspontját. A főváros nem hajlandó elárulni, milyen megállapításra jutott az ügyben, a megküldött jelentésből pedig az érdemi részeket személyiségi jogokra hivatkozva kisatírozza, így személyes adatnak minősül az is, ha szeretném megtudni a vizsgálóbizottságnak mi a véleménye arról, ami velem történt."

A bejegyzés végén megosztott egy dokumentumot is, amelyhez közérdekű adatigényléssel jutott hozzá, és amelyből az érdemi részek ki lettek takarva – írja Lengyel Tamás.

Forrás: szinhaz.online.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
" Ahány tapasztalat, annyi nézőpont, annyi igazság. "

Ez egy vitathatatlan igazság. De tudni kell különválasztani a szubjektív és az objektív igazságokat. Vagyis, hogy az én személyes igazságélményem nem írhatja felül a tények igazságát. Ezért érzem Lengyel megszólalását mérvadónak.
Járai nagyon jó színész, nagyon jó előadó, de...azt hiszem, bajban nem szeretném, hogy a hátam mögé kerüljön.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@KisTehen: 15.24

Ez nem arról szól, amire te érvet hozol. Járai a személyes elragadtatásával gyakorlatilag kampányol Eszenyi mellett. Elég körmönfontan teszi, hivatkozik a társulatra is, úgy, hogy a többi színész nem érzi szükségét a véleménynyilvánításnak. Aztán lehet, hogy később felsorakoznak mögötte, de megtörténhet, hogy a lelkesedésével és a rehabilitációs kísérletével - mert ez az - egyedül marad.

Az egy más kérdés, hogy a vizsgálati eredmények miért nem ismerhetőek meg.
Csizmás Kond
Semmilyen szeretet nem jogosít fel senkit arra hogy a törvényt nem kell betartani.
ittott
miért ne szerethetnjé. eredményt elérni munkával lehet. Eszenyi mindenkit túlszárnyalt. aki kurvának megy, az ne panaszkodjon.
cirip
Járaival nem kell foglalkozni,egy kirakat-és érdekember, semmi nem szent és semmi nem elég drága , csak a "karrier" a központban és képben lét számít.
Óriási csalódás a személye.
Nagyon jól játszott és ígéretesnek tűnt. de az neki nem volt elég, hogy azon az úton haladjon és érjen el eredményt,elismerést.

BÁRMI, MINDEN belefér nála, hogy róla szóljon hír, kép, esemény,...
Aki csak a médiából ismeri, az is tudja miről beszélek, aki meg személyesen és munkakapcsolatból is ismeri az NAGYON JÓL TUDJA...
Ez a fellengzős posztja Eszenyivel kapcsolatban is felesleges, nem más, mint nyomulás, figyelem felhívása személyére.
Sajnos már bizonyított , hogy nem igazi művész, sőt, semennyire sem az,...Csak egy ügyes és ügyeskedő iparos, erősen ripacs beütéssel. :(
PuPu
71 ember állítása kapcsán: mint tudjuk a sz@r a legjobb étel, ezermilliárd légy nem tévedhet...
Nemmellesleg ennyi idő alatt ki lehetett vizsgálni az Apolló felrobbanásának ügyét és még ezer dolgot, ezt is le lehet zárni.
Eszenyi mint amatőr vezető hibázott, de ettől még kiemelkedő művész maradt.
Ha a taxisofőr hibázik, akkor a járművezetéstől tiltják el, nem a gyermekvállalástól, nemmellesleg lehet, hogy a gyalogos, is hibás volt az adott közlekedési szituációban, de a felelősség mégsem az övé, így aztán pofázhat boldogan: lőjék agyon a taxisofőrt.
Lehet, hogy egy kapcsolatodban helytelenül viselkedtél a pároddal, akkor a következőben nem korrigálhatsz?
Nem tanulhatsz a hibáidból?
Miért akar itt mindenki mindig halálba üldözni valakit, miért nem elég, ha valakit megbüntetnek és miért nem eredmény, ha ennek hatására megváltozik?
Igaz, a bűnösnek semmiképpen nem szabad nagyobb művésznek lenni, mint az áldozatnak, mert akkor soha nincs bocsánat, csak gyűlölet és kisebbrendűségi érzés és bosszúvágy van.
És a verbális agresszió, ami semmivel sem jobb, mint amit ők szenvedtek el Eszenyitől - ha igaz, amit a vizsgálóbizottság állít, hiszen ameddig nem tudjuk, hogyan foglalt állást X.Y. bizottsági tag Lengyel Tamás megpróbáltatásaival kapcsolatban, addig semmit se, tudunk - nem igaz?
Mert ha Enikő mellett voksolt, akkor természetesen indulhat az újabb autodafé - máglyára vele is!
Szánalmas az ilyesmi...
Végtére is nem egy gyilkosról van szó, hanem egy művészről, aki eljátszotta egy sikeres társulati igazgató - eszerint nem túl hálás - szerepét és a társulat meg a közönség kifütyülték.
Legyen elég.
Szerintem...
:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.