Rákay Philip úgy tűnik, nehezen viseli a kritikát. Eddig bírta cérnával, kiborult a Facebookon a Most vagy soha! című filmet támadókra.

Rákay Philip eddig bírta cérnával – odaszólt az okoskodóknak

Fotó: Rákay Philip Facebook-oldala

Rákay Philip Facebook-oldalán posztolt szerdán egy jó hosszút, melyben saját filmjét, a Most vagy soha!-t igyekezett megvédeni.

Posztjában üzent a történelmi hűség miatt okoskodóknak,

akik között Széchenyi-díjas történész éppúgy akad, mint balos filmkritikus és önjelölt hobbitudós

Rákay azzal indít, hogy letisztázza, a Most vagy soha! egy kalandfilm, amely ezzel a felirattal kezdődik: „Ahogy történt és ahogy történhetett volna”.

A folytatásban nehezményezi, hogy a “haladár sajtó felkent kritikusai” aggódnak a film történelmi ferdítései miatt, holott a filmkészítőknek jár az alkotói szabadság. Példának hozza a Bridgerton-t, melyben szintúgy vannak történelmi ferdítések.

Ám a legjobban a történészek verték ki nála a biztosítékot, akiket “akik együgyű szakbarbár”-nak említ:

Ha lehet, még náluk is eggyel rosszabbak a hangosan kesergő valódi történészek, akik együgyű szakbarbárként képtelenek felfogni, hogy egy kétórás film írásakor, készítésekor millió egyéb szempontot is figyelembe kell vennünk, s bizony élnünk kell a történetmesélés folyamán a sűrítés, a leegyszerűsítés vagy épp a felnagyítás filmnyelvi eszközeivel.Ettől válik ugyanis izgalmassá, érthetővé, átélhetővé és szerethetővé egy történet, vagy épp egy történelmi hős karaktere.

Rákay a továbbiakban hivatkozik rá, hogy nem spórolták meg a történelemkönyvek tanulmányozását a filmkészítés során, csak a történelem ismerete önmagában nem jelenti azt, hogy a film is nézhető lesz.

Végezetül azt mondja, a Most vagy soha!-nak nem az a küldetése, hogy történelem kisdoktorit lehessen írni belőle, hanem az, hogy orientáljon, átadjon egy életérzést az adott korról, hogy megszólítsa a fiatalokat, hazaszeretetet ébresszen, hasson az emberekre és felemeljen.

Rákay Philip egyébként keserves harcot vív, hogy megvédje filmjét. Egyik alkalommal úgy nyilatkozott, hogy ezt a filmet mindenki szereti, máskor pedig odáig jutott, hogy míg a saját filmjét az egekbe magasztalta, a többit lehúzta.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
A Retkes Fülöp a kormanypropaganda sok penzert kitartott kurvaja...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Most vagy soha
Ez is csak 1 film ami nem mellékesen dög sok pénzből készült!
csak ennyi
barátilag
J.L.
teuton
A Retkes Fülöp a kormanypropaganda sok penzert kitartott kurvaja...
Billibácsi
Kálmánom! MOST csutakold a lovaidat, filmet pedig SOHA többet ne csinálj!
Péter2
Jobban járna , ha filmes vergődése helyett , megfogadná az általuk agyonfavorizált muszkák nagy atyának Vlagyimir Iljics Uljanov bölcs gondolatát , " ami nem megy , nem kell erőltetni "
Aki Én
De ha ez egy kalandfilm, mi a faszt magyarkodsz?
Dr. Proktor
Egyszerűen nem értem, hogy miért a film minőségére esik a hangsúly, miért nem arra hogy mennyibe került ténylegesen és mennyi zsozsó jutott Kálmánkáék zsebeibe?
Yeromos
Én azt nem érten, hogy ki adott megbízást egy hat milliárdos költségvetésű film rendezésére egy film szakmában tanulatlan mocskos szájú zenei csatorna műsorvezetőnek, aki egyébként már becsődölt egy filmel (arancbulla). Nincs ebben az orszában jól képzett a szakmájához értő rendező ?
human
Elvárható lett volna a történelmi hűség, ha már 6 milliárdból készítenek szuperpodukciót a minden magyar számára egyartán fontos 1848-as eseményekről.
Ha egy kitalációkkal, fiktív történésekkel tartkított filmat akarnak készíteni azt is lehet, de arra elég 300 millió is.
Yeromos
@Maccska: Hát valóban jobb lett volna ha inkább fest, rákaykálmánka, gondolom ahhoz is ért. De úgy látom nem értettél meg, nem a filmet kritizáltam mivel még nem láttam (majd valószínűleg meg fogom nézni) a gondom az, hogy egy szakmai képzettség nélküli emberre bíznak egy ilyen költségvetésű film rendezését, ez a filmes szakma arcul csapása. A kovetkezőt majd lölö vagy a vejkó fogja rendezni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok