A rezsicsökkentés megvédéséről szóló politikainyilatkozat-tervezetet nyújtott be a parlamentnek hétfőn a Fidesz, melynek fő üzenete, hogy a magyar Országgyűlés visszautasítja az Európai Unió nyomásgyakorlását – közölte Hoppál Péter. A kormány ne engedjen a brüsszeli nyomásnak – kérik tulajdonképpen saját maguktól – pedig Brüsszel mindössze néhány észrevételt tett.

A Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta – utalva arra, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban az Európai Bizottság több kérdésre is választ vár a magyar kormánytól –, hogy az elmúlt hetek eseményei miatt kellett a Ház elé terjeszteni a nyilatkozatot. Brüsszel ugyanis "egy esetleges rezsieljárás kezdeményezését helyezte kilátásba", megüzente, hogy "nincs ínyére" a rezsicsökkentés politikája – fogalmazott a szóvivő.

Szavai szerint nagy a valószínűsége, hogy a magyarországi baloldal szereplői "a rezsieljáráshoz is két kézzel fognak asszisztálni".

Ezért a magyar Országgyűlésben is meg kell védeni a rezsicsökkentést egy politikai nyilatkozattal – mondta Hoppál Péter, aki azzal folytatta, hogy a dokumentum azt az üzenetet közvetíti Brüsszelbe: a parlament a leghatározottabban visszautasítja az unió nyomásgyakorlását, amely a Fidesz szerint "a profitjukat féltő közműszolgáltatók érdekében tett lépésként" értelmezhető.

Emellett a Ház elé terjesztett kormánypárti javaslat azt is üzeni, hogy az Országgyűlés elvárja az EU-tól: tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását – a közszolgáltatások árának hatósági megállapítása ugyanis nem ütközik a közösségi jogba –, és felszólítja a kormányt, ne engedjen "a brüsszeli bürokrácia nyomásának" – közölte a Fidesz szóvivője.

Hozzátette, hogy a közműszámlákon a novembertől hatályos újabb rezsicsökkentéssel megspórolt összeget is fel kell majd tüntetni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Levették a 28 ezres segélyemet havonat 6ezerrel kevesebbre,22-re és a rezsicsökkentés meg havonta 500 ft-os megtakarítás.
Nagy üzlet!
A fidesz kormánynak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Tootsy: Ez nagyon jó, eszembe is jutott róla sok dolog, de most be kell fejeznem az ebédet :) Később megírom .
Tootsy
@JAJMÁR: 11.12-re: es vedd hozza azt is, hogy mi egy gyarmat vagyunk, akiknek eszuk agaban sincs kivalni az Angol Birodalombol (Idonkent jon valami partocska, aki ezt a celt tuzi ki, pillanatok alatt eltunik a sullyesztoben...:o))

A masik dolog: A bizalom kerdese... Az allam, a bank, a mosogepszerelo elhiszi, hogy Te fizetni akarsz es elobb utobb fizetni is fogsz, es ezt megteheted az elektromos szamlaval, telefonszamlaval, meg pl. az autoszereloddel is. Meg az orvosnak is megmondhatod, hogy most nincs penzed, de egy honapon belul kamatmentesen kifizetheted a szamladat, ha csak heti 5 dollarral is (ez a minimum), de ki lesz fizetve a szamla. A beredet a megegyezett idoben kapod meg, senki nem fog ugyeskedni, mellebeszelni, miert nem kapsz ma fizut? (Hetente van fizetes).

Ez a bizalom NINCS meg otthon mar sehol es senkiben, SEMMILYEN SZINTEN sem. Ez azt jelenti, hogy MINDENKI MINDENKINEL ELRUGTA MAR A POTTYOST, es az a penz a biztos, amit en mar el is koltottem.

A rezsicsokkentes hamuka, mert latjuk, mi masra viszont MUSZAJ fizetni,...
Mindenki - a kis- es kozep magyar vallalkozok, a kis- es nagy multik, kulfoldi cegek a piacrol elnek, a profitbol tartanak fent es fejlesztenek, ha ezt az egyszeru kepletet nem tartjak szem elott a kormany torvenyhozoi (barmilyen partallasuak is legyenek), minden a fejukre fog omolni...
Tootsy
@JAJMÁR: Jo etvagyat, Kedves, en viszont megyek hajcsiba, mert a laz mar megint emelkedoben vala,...:o((

8-9 ora mulva visszajovok,...:o)) Legyen szep napod!

@verőce21: Neked is, veroce21!...;o))
JAJMÁR
@Tootsy: Nagyon jól látod a "hibáinkat".
Egy barátomtól hallottam ezt a történetet, simán igaz lehet: egy külföldi multicégnél megáll a munka, mert valami hiba történt a rendszerben, vagy a gépezetben. Mindenki abbahagyja a munkát, félreáll, csak egy ember kezdi el azonnal keresni az okot, és minél előbb "meg akarja javítani", ezért ott sürög-forog, okoskodik, belenyúl abba, amihez tulajdonképpen nem is ért. Na, ő a magyar :)
A többi csak nézi értetlenül, mert erre is van ember, aki javítja a hibát, ez annak az embernek a dolga, senki nem akarja tőle elvenni a "kenyerét", várnak türelmesen.
Kivéve azt az egy ugribugri okoskodót. Tényleg ilyenek vagyunk :(

Igen, a nép pont emiatt sokat bír. Pedig ahol hiba van a rendszerben, egyszerűen abba kellene hagyni a munkát egészen addig, amíg kijavítja az, akinek az a dolga. (Pl. oktatás, közmunka, eü., ... stb.) Ehelyett sok-sok hozzá nem értő, okoskodó javítgatja...

A fekete munka és a korrupció ugyanolyan betegsége az országnak, mint a hálapénz, Igaz, korrupció máshol is van, de ott a megítélése sokkal szigorúbb.
Nálunk, ahol 47ezer meg 22ezer forintból nem lehet megélni, ki tartaná bűnözőnek azt az embert, aki hétvégi "baráti munkával" kiegészíti ezt a jövedelmet?
Ahol a csúszópénzekről nyíltan beszélnek politikai körökben is, mire lehet számítani?
A hálapénz, ami fekete jövedelem, államilag elfogadott, de a borravalót is nehéz megadóztatni.

Bizalom? De jó is lenne :)
Pl. az államban, a bankokban, a szolgáltatókban, kereskedőkben, orvosokban, a törvényekben, a kormányban. Mindenhol az ügyeskedés a jellemző. Nem a bizalom erősödött :(

Remélem az egészséged hamar helyreáll, jobbulást kívánok :)
verőce21
@JAJMÁR: (17:28) A magyarok életrevalónak tartják magukat, és ügyesnek, de ezt nem "díjazzák" ám annyira más népek. Nagyon megáll, amit a "sürgés-forgásról" írsz.
Még a harmincas években jellemezték találóan Amerikában úgy a magyarokat, hogy ők azok, akik utánad lépnek be a forgóajtón, de előtted lépnek ki! :)
Tootsy
@JAJMÁR:" Igen, a nép pont emiatt sokat bír. Pedig ahol hiba van a rendszerben, egyszerűen abba kellene hagyni a munkát egészen addig, amíg kijavítja az, akinek az a dolga. (Pl. oktatás, közmunka, eü., ... stb.) Ehelyett sok-sok hozzá nem értő, okoskodó javítgatja... "

Ha csak ezt az egyszeru, -de ennel jobban meg nem fogalmazhato - tenyt vennek figyelembe otthon, es eszerint cselekednenek is, ahogy irod, a problemak 90 %-a megoldodhatna!

A torteneted igaz, mert pl. ittt is verkomolyan veszik a dolgot, ha gepek mukodeserol van szo. Nem veletlenul alltak le a munkaval, mert amikor egy gep magatol leall, mert meghibasodik, vagy valaki manualisan gyorsan leallitja a veszleallitoval, akkor azt SENKI MAS NEM INDITHATJA EL UJRA, csak az arra kijelolt szemely! En ket evig dolgoztam itt egy fureszuzemben, ahol epitesi fat gyartottunk egy bazi nagy gepsoron, ahol szepen meretre vagtak-gyalultak a fat, en minositettem es utanam kb. 8 ember szedte le a kulonbozo hossznak megfelelo fakat a conveyor-rol. Persze, anelkul senki nem kezdhetett el dolgozni a gepen, mig a biztonsagi es balesetvedelmi oktatast vegig nem hallgattad es le nem vizsgaztal belole. Persze, szerepelt a veszleallito nagy piros gomb is, es hogy aki leallitja a gepet, annak azonnal egy nagy muanyaglapra ra kell irni vizallo filctollal a leallas idejet, okat, es esetleg megnevezni a megoldast vagy a szerelo nevet. es persze, hogy ki allitotta le a gepet. Na persze en a jopofa magyar megkerdeztem, hogy mi van akkor, ha a gep leallitoja csak konstatalja a veszelyt, leallitja a gepet, es nem irja ra a megoldast, o viszont elutazik ket het szabira? Na, akkor mi van? Mire a teljesen higgadt, komoly valasz a kovetkezo volt: akkor - ha turelmes a nagyfonok- akkor megvarjak a ket het leteltet, es megkerdezik az illetot, mi tortent es miert allitotta le a gepet, ha surgosebb, akkor telefonon utanaszolnak es megkerdezik ugyanezt, es ezutan a fonokseg dont arrol, hogy kinek kell kijavitania a gepet, es csak akkor oldhatjak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.