A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egyik államtitkárának vallomásából bebizonyosodott, hogy a volt kormányfő 2006 őszén visszaélt hatalmával és a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére. Ezt Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője mondta pénteken Budapesten újságíróknak.

Kiemelte, a volt államtitkár vallomása alapján Gyurcsány Ferenc minisztereit megkerülve közvetlenül beleavatkozott a 2006-os eseményekbe és közvetlenül utasította a rendőri vezetőket, akiket később ki is tüntetett.

A Fidesz szóvivője azt kérdezte, Gyurcsány Ferenc 2013. október 23-án is személyes utasításokat adott-e a tömegbe lövetésre és a békés tüntetők megveretésére. Hoppál Péter úgy fogalmazott, ezek alapján a baloldal eszköztárába sok minden belefér. "Belefér a hamisítás, belefér a szobordöntögetés és belefér az emberek megveretése. Sajnos ilyen a magyar baloldal" – mondta.

Hoppál Péter nem nevezte meg, hogy melyik volt államtitkárra gondol, de a héten Kondorosi Ferenc, a Gyurcsány-kormány akkori belügyi államtitkára kedden a Fővárosi Törvényszéken tanúként azt mondta a rendőri vezetők elleni büntetőperben, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a 2006. őszi események során többször a rendészeti minisztériumot megkerülve, közvetlenül tárgyalt rendőrségi vezetőkkel. A tanú konkrét példákat nem idézett fel, de utalt például a tévészékház ostroma kapcsán kialakult eseményekre, továbbá arra, hogy a kormányfő felhívta az országos főkapitány figyelmét az azonosítók viselésére, valamint ragaszkodott egyes rendőri vezetőkhöz, akik jelezték lemondási szándékukat.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Na ez a pofátlanság csimborasszója !
Számtalan videó felvétel van még mindig a " rohadék békés tüntetőkről
aki kocsikat gyújtottak fel, a rendőröket rugdostak, betörtek a TV székházba
gyújtogattak !
Persze, a Fidesz által feltüzelt csűrhe nekik ártatlan tüntetők voltak !
www.youtube.com/watch?v=VapoOMlKJ5o

Hogy nem szakad rátok a mennyezet !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Hopál úr egy kicsit legyen jobban tájékozott mert tegnap Bene László helyettese tett vallomást és Gyurcsány a törvényi keretek betartását kérte. A minisztérium mi a jó csudát tudott volna tenni? Akkor már csak a rendőrség jöhetett szóba.
Gemüs52
Már levegőt sem tudnak úgy venni,hogy valami hazugság ne hagyja el a szájukat ! " Békés tüntetők " Az autók csak úgy kigyulladtak ! Tegnap a híradóban halható volt az igazság .Ha ellenük szól valaki az mindjárt hazaárulás és jön az új Alkotmánymódosítás !Szemét egy bagázs !
nyanya001
Na ez a pofátlanság csimborasszója !
Számtalan videó felvétel van még mindig a " rohadék békés tüntetőkről
aki kocsikat gyújtottak fel, a rendőröket rugdostak, betörtek a TV székházba
gyújtogattak !
Persze, a Fidesz által feltüzelt csűrhe nekik ártatlan tüntetők voltak !
www.youtube.com/watch?v=VapoOMlKJ5o

Hogy nem szakad rátok a mennyezet !
lonewolf
Bebizonyosodott,hogy orbán (fidesz=orbán) évek óta visszaél a hatalmával.
Büntetlenül? Nem!!! Isten meg fogja büntetni ezért! De ha valaki adna egy távcsöves pityut, én elébe mennék a történteknek. Jobb előbb, mint később.
Talán nem szúrta volna le az apa a 4-6 éves kislányát.
Orbán kezéhez vér tapad. Gyerekek vére. Ez biztos!!! Pusztulnia kell!!!
bencemacska
Szabadfi Árpád miért tanú és nem gyanúsított? Nem volt teljhatalmú helyettes a főnöke távollétében?

Az Igazságügy Minisztérium államtitkára még a kreszt sem szokta betartani, hogy tartana be egyéb szabályokat?
Január
2006 óta már volt egy választás 2010-ben, az előtte lévő események "felhasználásával" a Fidesz már egyszer nyert egy választást. Meddig akarnak még visszamutogatni, és azzal választást nyerni?
Talán az elmúlt 3,5 évben lehetett volna a Fidesznek érdemeket is szerezni, amivel most dicsekedni lehet! Vagy ilyen szerintük sincs, és muszáj fényezni magukat az "ősidők" eseményeivel?
lonewolf
A Nyirkai jóslat szerint polgárháború lesz. Az orbán miatt.
Kopasz fradihuligánok, és/vagy jobbikos agysérültek. Mentek a levesbe.
Ti tényleg azt hiszitek, hogy sokan vagytok és erősek vagytok?
A tűrés nem gyengeség, hanem bizalom. De egyszer véget ér a bizalom, és akkor... Tenger árja!

2006? Az csak árnyéka volt az elkövetkezendőknek!
Földúltátok a várost. Minden büntetőjogi, anyagi következmény nélkül.
Nemzeti (hogy én mennyire megutáltam ezt a szót!) agymosott barmok! Az űrből látsz országhatárt? Emberek vannak! Csak! Akik születtek valahova!
Család, otthon, munka, barátok, egy kicsit jól érezni magunkat, béke, biztonság, szeretet...
Menj anyádba a nacionalizmusoddal, csőcselék!!!
"A magyarnak idegenben (itthon meg főleg!) a legnagyobb ellensége mindig a magyar." /Wass Albert/
percsi
Hazug, éhenkórász csürhe! A mostani békés tüntetőkre sósavas békemeneteseket, tek-t, rendőrséget küldenek. Most hol vannak a focihuligánok, akiket 2006-ban a székházhoz küldtek? Na, majd választáskor ismét megkapjuk őket!!!
Hellcat
Már megint a rohadt fideszes rágalmazás...Ez nem böki a csőrötöket fidesznyikek??? Ez a fajta rágalmazás nem rossz?
GeoCravker
A TV-székházat felgyújtó ultrák képezték a békés tüntetők gerinchadát...
Jah,
Olyan helyen, mint mondjuk Los Angeles vagy Marseille az ilyen "békés" tüntetőket fekete nylonzsákban viszik el. Egyenesen a proszekturára.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Hoppá, te nagyon hülye, azt még nem is tudod, hogy személyesen Ő lőtt! Éppen ezért mondjon le!!
DR Eric CARTMEN
Gyurcsány a tanúk szerint azt kérte a rendőrségtől, ne hagyják szétverni a tévészékházat. Hoppál "selmeczigabriella" Péter olvasatában ez azt jelenti, hogy "utasítást adott a békés tüntetők megverésére".
valakiaki
Nem kéne itt megállni, lehetne megint felkérni DK-s cigányokat hogy kreáljanak már egy hamis videót, amin éppen Gy. F. veri a békés tüntetőket, kardlapozza és kilövi a szemüket. Simán lehet egy gagyi kartonból kivágott Gy.F. fej, a hívek meghamizzák úgy is!
human
@zabhegyező: Ez a második videó nagyon durva volt. Nem láttam még.
kkalman
A "békés tüntetők" örüljenek, hogy nem a Fidesz volt hatalmon 2006-ban, mert lehet, hogy maga az ördög, illetve Orbán lövetett, lőtt volna közéjük éles lőszerrel. Ehhez képest, hogy a gumilövedékektől néhányan megsérültek, annyit jelent, hogy SMS-ben kérték meg a "békés tüntetőket", hogy fejezzék be a cselekményüket, és távozzanak az otthonaikba.
Egy régebbi cikkhez, lusta vagyok most megkeresni, már leírtam, de még egyszer. Nem Gergényinek és társainak kellene most a vádlottak padján ülni, hanem azoknak, akik a csőcseléket összetoborozták, és arra buzdították, hogy törjenek, zúzzanak, gyújtogassanak, kockakővel rendőrökre támadjanak.
Ja, hogy most ezek az emberszerű lények támadják azokat, akik a felfegyverkezett tömeget, a kockakő is fegyver, adott esetben, SMS-ben, e-mailben kérték meg, hogy hagyják abba, az esztelen rombolást, és hagyják el a Szabadság teret.
Ááááh! Ma is sikerült bebizonyítani, van még lejjebb.
Kala Majka
Egy kaptafára ölik az embereket szerte a világon mindenütt az 1960-as évek óta:

Íme a minta:

"Volt ügynök: a kommunista titkosszolgálat robbantotta ki a prágai bársonyos forradalmat
Nem az egykori ellenzék, hanem a kommunista állambiztonsági hivatal (StB) forgatókönyve érvényesült az 1989 novemberi bársonyos forradalom prágai eseményeinek kirobbantásában - állítja Ludvík Zifcák, volt állambiztonsági ügynök, aki egyike volt a november 17-i prágai tüntetés főszereplőinek, mely végül a korabeli szocialista rendszer bukásához vezetett Csehszlovákiában.
"Nem az volt a cél, hogy a szocialista rendszert kapitalistára változtassuk, hanem olyan változások elérése, amelyek jólétet biztosítottak volna az akkori rendszeren belül" - jelentette ki Zifcák a Zivot című szlovák társadalompolitikai hetilap legújabb, e heti számában közölt beszélgetésben.
1989. november 17-én Prágában hivatalosan engedélyezett diáktüntetést tartottak a Nemzetközi Diáknap alkalmából. A tüntetők egy nagyobb csoportja megszegve az eredeti megállapodást a Vencel térre indult, de a Nemzeti Színház közelében a rendőrség erőszakkal megállította a menetet. Az összecsapás során az ügynök Zifcák - aki Martin Smíd néven állítólagos egyetemistaként maga is közrejátszott abban, hogy a karhatalommal összecsapásra kerüljön sor, a földön maradt és súlyos sebesültnek tettette magát. A médiának átadott téves hír, hogy Martin Smíd halott, óriási felháborodást váltott ki országszerte, tüntetésekhez vezetett, s döntő módon hozzájárult a szocialista rendszer megdöntéséhez.
Zifcák a szlovák hetilapnak azt mondta: eddig nyilvánosságra nem hozott dokumentumokkal bizonyítható, hogy az eseményeket nem az akkori ellenzék, hanem a kommunista állambiztonság szervezte meg.
"Csak a naivak gondolhatják azt, hogy egy nem egészen ezer személyt számláló ellenzéki csoport képes volt megdönteni az akkori Csehszlovákia politikai rendszerét" - vélekedett Zifcák, aki szerint a disszidensek egy része, köztük Václav Havel is tudott az...
Kala Majka
Nem kellene összemosni a szeptemberi TV-székház ügyet az októberi megemlékezés eseményeivel!

Mert októberben az ünneplőkön torolták meg a szeptemberberi tehetetlenségüket Gergényiék.
mariaberta
Békés tüntetők? Mi a fenéről beszél ez az ember? Ahhoz képest, hogy Tarlósnál valóban békés tüntetők voltak, igen hamar odarendelte a rendőrséget
Yoda69
hoppa megint fizethet az elvesztett becsuletsertesi per utan. Gatlastalanul hazudik es torzit, csakugy mint a trafidesz egesze.
egyember
Mintha azt hallottam volna, hogy a per tárgyát képezi az (is), hogy a rendőrök nem kaptak információt, eligazítást (kötelességszegés, mulasztás).
Akkor most volt utasítás (Gyurcsánytól ... vagy bárki mástól), vagy nem?
szablyafűrész
Hoppá(l) ! A patkány a saját farkába harapott:

"A tévészékház 2006-os ostromának másnapján együttes ülésen tárgyalta a történteket az Országgyűlés rendészeti és nemzetbiztonsági bizottsága. Az ott elhangzottakat 80 évre titkosították, de ezt a minősítést a Fidesz most eltörölte. Mindenki számára megismerhetőek a dokumentumok a Parlament honlapján. Ezekből az anyagokból egyértelműen kiderül, hogy Nyitray András, a Fidesz akkori országgyűlési képviselője szerint éles lőfegyvert kellett volna használni a tüntetők ellen.

Megértjük Nyitray Andrást. Nem kellett tartania attól, hogy szavai egyhamar nyilvánosságra kerülnek, ugyanakkor pártja érdekét szolgálta volna, ha rendőrök éles lőszerrel a tömegbe lőnek, ahogy az diktatúrákban szokás. Másnap lehetett volna Gyurcsányozni, diktátorozni, "ártatlan tüntetők" véres hulláit mutogatva a HírTV-n sápítozni. Szerencsére ez nem így alakult, mert az akkori MSZP-s vezetés nem értett egyet a fideszes Nyitrayval, azaz nem akart a tömegbe lövetni."
szablyafűrész
Fideszes össztűz Gyurcsányra - a volt kormányfő "tömegbe lövetéses" hazugságok miatt perel.

Ismét fidesznyik sopasch !

A jelek szerint már dörög a Fidesz kampánysortüze, és a jelenlegi kormánypárt most Gyurcsány Ferencet próbálja "átlyuggatni". Hoppál Péter ugyanis azt találta mondani, hogy a tévészékház ostrománál Gyurcsány Ferenc személyes utasítására vertek meg embereket, illetve lövettek a tömegbe. A Fidesz szóvivője állításait azzal próbálta aládúcolni, hogy egy volt államtitkár vallomására hivatkozott. Majd még bekérdezett egy ropogósat, hogy akkor október 23-án is a volt miniszterelnök személyes "közbenjárására" bántalmazták-e a rendőrök a tüntetőket.

Gyurcsány Ferenc a Népszava információi szerint "szétperli" Hoppált, ugyanis szavainak semmi valóság alapja nincs a volt kormányfő szerint. És tény, a volt államtitkár, akit egyébként egyébként Kondorosi Ferencnek hívnak, csupán annyit mondott, hogy Gyurcsány többször beszélt közvetlenül Gergényi Péterrel. Hogy miről arról Kondorosi egyáltalán nem szolgált vallomásában támpontokkal.( NSZ:)
bretagne
@valakiaki: Ne adj ötletet ezeknek, mert megcsinálják!
szablyafűrész
Akkor ki is a hazaáruló?

Azután, hogy a Fidesz 2002-ben elveszítette a választásokat, 2005-ben Szapáry György, az MNB alelnöke feljelentette Brüsszelben a magyar kormányt. Szapáry fideszes. Nem hazaáruló. Most nagykövet Amerikában.

A Fidesz 2003 nyarán Lisszabonban olyan dokumentumot fogadtatott el a kereszténydemokrata pártokkal, amely az emberi- és a szabadságjogok csorbításával vádolta meg a Medgyessy-kormányt. A szervezet alelnöke akkor Orbán Viktor, a Fidesz elnöke volt. Ő sem hazaáruló. Magyarország miniszterelnöke.

2010-ben az Európai Unió a Wizz Air feljelentése alapján tiltott állami támogatás címén vizsgálatoit indított a túlélésért küzdő MALÉV ellen, s 100 milliárd forintos bírságot helyezett kilátásba. Hogy ezt ne kelljen kifizetni, a MALÉV egyik napról a másikra becsődölt. Azóta nincs nemzeti légitársaság. De van a Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló Wizz Air. A legpénzesebb nemzetközi vonalakra a magyar kormánytól ez a társaság kapott hivatalos repülési jogot. A vezérigazgató, Váradi József, nem hazaáruló.

A Magyar Szocialista Párt szerint a kormány gondatlanul bánt az adófizetők pénzével, amikor egyes szakértői vélemények szerint a valós értékénél drágábban vette meg az E.ON gáztárolóit. Felmerült a gyanú, hogy tiltott állami támogatás állhat az üzlet hátterében, amivel a rezsicsökkentő blöff okozta veszteséget próbálták kompenzálni a német cégnek. Mesterházy Attila jelezte, Brüsszel figyelmébe ajánlják az üzletet. Mesterházy hazaáruló.

A Fidesz soha, a szocialisták mindig hazaárulók. Tetszik érteni?
(NSZ)
GeoCravker
@Horizont: A korábban hozott társlinken : propeller.hu/itthon/2820284-fel-fidesz-szolt-hoppal-kakukk levő írásban a forrása, de Gyurcsány kifejezeten a törvényes eszközök kereteinek betartását kérte.
Hoppál egy meg nem nevezett tanura hivatkozik, aki talán nincs is.
Vizual
Tulajdonképpen majd mindegyik hozzá szólóra kitehetném a szívecskét. Nekem is az a véleményem, hogy a 2006-s események egy az állam megdöntésére szervezett akció volt. és mint mindennel a vesztett csatákból egyesek hősi akciókat vizionáltak. A felbujtókat kellene már megkeresni.
Hoppál pedig csak azt mondja ami egyesek célja. Mivel senki nem mondott semmit Gyúrcsányr, majd a Hoppál hazugság alapján fogják megrángatni Gyurcsányt. Az meg mint egy "Dimitrov" a FIDESZ fejére olvassa végre, a TÉNYEKET. hehe.
silber13
@nyanya001: 16:52-re : és loptak, fosztogattak azok a békés tüntetők ugye?
nagyapa
@GeoCravker: Már miért is ne lenne tanú!Úgy hívják Kaya Ibrahim és Joseph Tot.Nem ismeretlenek.Vagy igen?Olyan bizonytalan vagyok.
nyanya001
@silber13: És kb olyan szellemi szinten lehettek, mint a tegnapi Radnóti
kötetet elégetők !
Január
A hazugságot, ha sokat mondogatjuk, igaznak tűnik. A Fidesznek ezért van 4-5 szóvívője, aki nem az aktuális dolgokról viszi a szót, hanem "volt" eseményeket színez át a párt és tagjai érdekeinek megfelelően, és ezzel akarja befolyásolni a még "ingatag" szavazókat.
A fentiekre épít a választási kampányában, és arra, hogy az emberek politikai emlékezete csak egy évig tart.
szaboria1
Toroczkai is megszólalt 2013.09.19 és lerántja a leplet a Fideszről.
F_Viktor
@szablyafűrész: Írod:
"Akkor ki is a hazaáruló?"
Csak kiegészíteném a listádat, hogy:
- 2006-ban Orbán a magyar konvergenciaprogramot kritizálta, valamint a statisztikai adatszolgáltatás tekintetében kért szankciókat Magyarországgal szemben az EB előtt.
Ez nem hazaárulás?
- 2007-ben Orbán tett panaszt az Európai Néppártnál, majd Brüsszelben, hogy jogsértően alakult meg számos LEADER csoport Magyarországon.
Ez sem hazaárulás?
magyarbakancs
2010-2013 között a Fidesz mindennap visszaél hatalmával.
JAJMÁR
Bebizonyosodott, hogy csak vetíteni tudnak... semmilyen reális fogást nem találnak a Gyurcsányon.
F_Viktor
@GeoCravker: Nekem is gyanús az az állítólagos tanú, valószínűleg nem is létezik, mert a fityesz szeret nevekkel dobálózni, hogy a húgyagyú trolljaik tudjanak személyeskedni.
GeoCravker
@F_Viktor: Hoppál alighanem kottából énekelt. Fogalma nem volt róla, hogy mit.
szablyafűrész
@F_Viktor: Orbán amnéziás töpörödött törpördög !

Minden nyilvános életrajzából "kimaradt" a kiszes múlt...de hogy már 2002-2003-ra se emlékezzen, az orvosi eset !
miazavalami
@szablyafűrész: Hátha elkapja Hókuszpók ! :-) A macskája neve nem jut eszembe...
Az apja párthovatartozását emliti? Csak azért mert én egy életrajzát sem olvastam.
Apropó életrajzot nagy emberekről szoktak írni igen idős korukban , vagy a haláluk után.
szablyafűrész
@miazavalami: Az országgyűlési hereverők életrajzát megtalálod itt ( ezeket persze az érdekeltek írják, nem kívül állók )

parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39

A nevekre kattintva bővebbet is megtudhatsz róluk, persze, csak azt, amit nem szégyellnek..
miazavalami
@szablyafűrész: Kösz. Én inkább arra lennék kiváncsi amit szégyellnek...:-)
dömdödöm
A 2006 -ban egy szándékosan generált műbalhé sorozatot láthattunk ,aki azt hiszi hogy ez igazi botrány volt az komplett hülye vagy nem látott még olyat , vagy nem nézi külföldi hírcsatornák videotudósításait ,( pl : egyiptom ) 2006-ban aki a belvárosban kapott az vagy joggal kapott vagy rosszkor volt rossz helyen . Én és még sokmillióan miért nem kaptunk a szórásból ? Mert eszünk ágában nem volt arra menni .Én végig néztem akkor a hír tv élő tudósításait és teljesen 1 értelmű volt hogy az állampolgárok és tulajdonaik védelmében fellépő rendőrség ellen kommunikálták le a történteket .Az egész egy szarul megszervezett félig spontán műbalhé volt . A jobbos nyilatkozatok alapján még a mai napig ellenük való támadásként fogják fel amikor tiszta és világos hogy nem az volt
:-(
szablyafűrész
@nusika: Nagyon jó a link - a fidesznyik ismét sopaschon !
Vizual
@szablyafűrész: Kimaradt azokból sok egyéb is.
Kala Majka
@dömdödöm: !

Egyáltalában nem tiszta és nem világos!

Volt egy hosszú, ám BÉKÉS tüntetés a Kossuth téren, amit egyszerűen szétvertek minden indok nélkül a krumplihámozó késre hivatkozva. Semmiféle agresszió nem volt a heteken át tartó tüntetés alatt. Etette a hajléktalanokat is közben a "BALOLDALIAK" által egyszerűen lehúgyszaguzott "csőcselék". Persze, arról nem tesz senki sem említést, hogy Demszky elvtárs nem csupán a nyilvános illemhelyeket számolta fel, de elvitette még a hordozható tojodákat is a térről.

Az egész város és minden kapualj bűzlött a hajléktalanok kényszermegoldásaitól.

VALAKINEK AZÓTA IS NAGYON HIÁNYZIK EGY VÉRES POLGÁRHÁBORÚ!!!

Persze, amit külföldi beavatkozással szépen le lehet verni, mint 1956-ot.

1956 leverése fél évszázadra biztosította Kádárnak a hatalmat.
Kala Majka
@magyarbakancs: !

Valamenyi visszaélt a hatalmával 1945 óta!

KIVÉTEL NÉLKÜL!

Talán csak az első MDF-kormány egyik fele próbálkozott valóban kormányozni, de egyik ellentüntetés érte a másikat, a taxisblokádtól a menzatüntetésig, ahol csal tudtak keresztbe tettek neki.

No és a többi párt felszalámízása, a KDNP bekebelezése, vagy a kisgazdák szétverése sem volt ás semmi a történetben!
coni
Rengeteg felvétel készült arról, hogy a tüntetők között bőven voltak vadállatok akik nem csak a rendőröknek, de embertársaiknak is sérülést okoztak. Csak nem ezeket a felvételeket mutogatják, hanem a békés tömeget.
Közvetlenül az események után még volt olyan Fideszes képviselő, aki azt nehezményezte, hogy nem éles lövedék volt a rendőröknél és hogy túlságosan gyenge kézzel kezelte a helyzetet a hatóság.
De aztán megváltozott a hivatalos kommunikáció és már ő se firtatja a dolgot, de az írott anyag nem hazudik.
Nemzetközi, európai összehasonlításban inkább határozatlan volt a rendőrség, aki nem ért egyet nézzen több külföldi felvételt és fogja fel, hogy ezektől a vadállatoktól engem, a valóban békés járókelőt is kötelességük megvédeni, minden eszközzel.
Kala Majka
@magyarbakancs: !

Lassan kiderül, hogy valamennyi politikus idióta, de persze, az orwelli világbirodalomban vannak idiótábbak is.
nehogymá
behalok,hogy gondolja egy miniszterelnök,hogy érdeklödik mi van az uccán?nem tuggyák ezek a piszkos bolsik hun a határ.béke menet vót az,csak még nem vót neve.amugy veled vagyunk viktor árgyilus királyfi,az isten áldja ötet a kedves családját meg azt is aki rászavazott,nem telefonozott ,meg kérdezgetett hülyeségeket,hanem odament irányitott,.személyesen oldotta meg a havazást aztán az árvizet.mer ö mindenhez ért.nem ugy mint belzebub,aki törvényességet kért.hahh ,poszt komcsik,mit össze piszmogtak a parlamentbe,fölösleges vitákkal.most van ilyen?másfél óra alatt törvényeket hoz ez a nemzetmentö parlament. ugye mennyivel jobb?nem érünk rá demokráciát játszani,van annál fontosabb nemzeti érdek.
dömdödöm
@Kala Majka: ne tegyél párhuzamot 56 és 2006 között , 56-ban éles fegyverekkel a tömegbe lövettek , 2006 -ban tömegoszlatási kísérlet történt olyan eszközökkel amit minden országban használnak ( gumilövedékek ,könnygáz , vízágyú ,lovasság )
szóval mérföldnyi különbség van a kettő között :-(
Kala Majka
@dömdödöm: !

A gumilövedékbe is bele lehetett vakulni! Pláne, hogy célzott lövésből adták le a szadista ÁVH-s utódok.
dömdödöm
@Kala Majka: jó persze akkor ennyi erővel nyugodtan hazamehettek volna a rendőrök leülni a tv elé és megnézni hogy basszák szét az egész várost . Én ugy vagyok vele barátom ha apám nem veri szét a várost ( ő volt egyike azoknak aki a háború után felépítette) akkor a kis csicska gecik ne üssék szét azt ami a miénk ) elmehet a k___annyába az összes kis geci amelyik kirobbantotta a 2006- os műbalhét :-(
Kala Majka
@dömdödöm: !

Novemberben ÜNNEPELT a tömeg! Szeptemberben volt a TV-székház "ostroma", de még azt is kiprovokálták!

Szerinted etikus másokkat szétlőni, mint akik randalíroztak??

Ugyanis még a békésen kévézgató külföldieket is bántalmazta a "liberális" ÁVH!
mariaberta
Én csak egyet kívánok, -nem mintha örömteljes esemény lenne- hogy egyszer a Fidesz is részesüljön egy 2006-os hoz hasonló"békés tüntetésben".
Ha Tarlós a valóban békés tüntetőkhöz kirendelte a fidesz-rendőrséget, mit tenne egy ilyen esetben. Persze könnyű kitalálni, hiszen Orbán gyüjti a töltényeket, annyit, hogy még Brüsszelnek is jut.
dömdödöm
@Kala Majka: Te majka nézzél már tv-t ? egy egyiptomi tüntetésen vagy egy északír balhénál láttál olyat hogy udvariasan leültek a tömegoszlató rendőrök a baszk lázadókkal kávézgatni a kocsmába és közben udvariasan megkérték őket hogy távozzanak mert oszlatási területen tartózkodnak és fel lettek szólítva . Ugyszétütötték öket a brit rendőrök mint a xart :-( Ilyen képtelenség amit te mondasz csak Magyar agyban születhet meg :-( Kedves tűntető ! 3X szólítottuk fel hogy távozzon a területről mivel nem mozdul itt van süti a belügyminiszter küldi ha kérik a lovasrendőrnél van hozzá tejszínhab . Hát ti teljesen el vagytok tévedve ! Javaslom nézzél időnként külföldi hírcsatornákat :-(
Kala Majka
mariaberta !

Kívánságod már 2006-ban teljesült, ugyanis a fideszeseket is szétlőtték, Révész Máriusszal együtt.
bencemacska
@Kala Majka: Amikor a rendfenntartó elrendeli az oszlatást és azt érthetően mindenki tudomására hozza, akkor csak a rendőrrel szembeszálló szemét lehet kilőni, mert a "békés" tüntető -aki betartja az utasítást - háttal van a rendőrnek!
Csak a legminimálisabb paraszti logika kell hozzá!
dömdödöm
@bencemacska: ez a felvetés a bíróságon mint ügyvédi beszéd része megállja a helyét
köszönjük ! :-)
keresztapa
A volt miniszterelnök állítólag Szilvásy György korábbi titkosszolgálati
minisztert utasította arra, hogy még a 2006-os önkormányzati választások előtt kerüljön ki a felvétel illetve kiszivárogtatás. Az In-Kal security is részt vett az őszödi kiszivárogtatást vizsgáló nyomozásban. Azt nem tudni milyen titkosszolgálati eszközökkel dolgoztak a Gyurcsány kormány idején. A szabadságjogokért (TASZ) liberális jogvédő szervezet is feltette Draskovicsnak: "hogy lehet az, hogy2008. március 15.-én az In-Kál Security biztonsági őrei az állami rendezvények biztosítása során Budapesten, a rendőrség jelenlétében rendőri intézkedéseknek megfeleltethető eljárásokat folytattak le" Igazoltattak, ruházatot vizsgáltak át, továbbá bizonyos tárgyakat vettek el a gyülekezési jogukat gyakorló személyektől. Az kétségtelen,hogy a szocialista kormányzat feltűnően preferálja az In -Kál Sekurityt, az állami ünnepeken és a védett vezetők környékén történő gyakori felbukkanásukon túl ezt bizonyítja a cég honlapján referenciaként felsorolt számos közintézmény és állami vállalat is.
Kala Majka
@bencemacska: !

Amikor a "rendfenntartó" törvénytelenül rendelhet el feloszlatást, akkor DIKTATÚRA van!
Kala Majka
@dömdödöm: !

Ha megállja, akkor totális a diktatúra!
bencemacska
A ki dönti el mi a törvénytelen rendfenntartó részéről? Nem utólag, hanem a helyszínen?!
Ha nem kell a törvényt betartani, akkor rendfenntartót sem kell kirendelni!
F_Viktor
@Kala Majka: "Amikor a "rendfenntartó" törvénytelenül rendelhet el feloszlatást, akkor DIKTATÚRA van!"

Tanuld meg:
Amíg míg, tüntető az öklöddel fenyegetőzöl, nincs gond, de mikor felveszed a követ a földről, cagy uram Isten, a hátizsákodból veszed elő, azzal elköveted, hogy a szemben álló fél fenyegettetve érezze magát, akkor máris jogszerűen töri el a karodat.
Aztán bonyolíthatod a vagyonvédelemmel, ha pl. autókat rongálsz, gyújtasz fel, akkor sem vagy békés tüntető, s szintén jogszerűen püfölnek el. S ez DEMOKRÁCIA! Ha elmész az EU-ba, vagy a világ bármelyik demokratikus országába balhézni, ezt vésd az eszedbe, mert ott is így működik a demokrácia!
bencemacska
@Kala Majka: Vagy nem értetted amit írtam, akkor olvasd el még egyszer!
Vagy nem akarod érteni, akkor meg nincs miről beszélgetnünk!
Jó éjszakát!
Kala Majka
@F_Viktor: !

Nélküled is lehet ilyesmit tudni.

De 2006 október 23-án senki se a TV székházzal volt elfoglalva, hanem ÜNNEPELNI mentek az emberek az utcára!

És még tartott a BÉKÉS ünnep, amikor a liberális AVH már Révész Máriuszt is véresre verte!!!
Kala Majka
@bencemacska: !

Ebben a stílusban nem is érdemes szópárbajozni.

Neked is jóccakát. Álmodozz tovább a liberális AVH-ról,
bukfenc
@Kala Majka: Láccik, - neked nem a seggedből nőtt ki a lábad ! - :))
Csapongsz,- többen próbálják értelmi szintednek megfelelően- elmesélni mi történt akkor, -amikor te a tv előtt a hüvelyes borsót morzsolgattad az esti pürédhez, -miközben félszemmel a lukas mamuszod lukas zoknijából kiálló nagy láb ujjad körmével beszélgettél- mert lekopott róla a rozsdagátló...:))
Kala Majka
@bukfenc: !

Neked könnyű, ha meg sem tudsz különböztetni egymástól két helyszínt, két eseményt és két hónapot.

Egyébként a parlament előtt tüntetők sem bántottak senkit. Hogy pedig a TV-székházat kik ostromolták meg, máig sem tisztázott megnyugtatóan.

Minden esetre semmi közük sem volt az októberi megemlékezéshez, amit barátaid voltak szívesek teljesen szétverni és már-már valódi polgárháborúba kergetni a megemlékezőket.
F_Viktor
@Kala Majka: "De 2006 október 23-án senki se a TV székházzal volt elfoglalva, hanem ÜNNEPELNI mentek az emberek az utcára!

És még tartott a BÉKÉS ünnep, amikor a liberális AVH már Révész Máriuszt is véresre verte!!!"

Szerinted lehet BÉKÉSEN ÜNNEPELNI T-34-es harckocsival? Vagy minek neveznéd mikor elfoglalsz egy buszt és barikádnak alkalmazod? Ugyanez célból a trolibuszvezetőt próbálod meg kényszeríteni?

Abban igazad van, hogy a ki tudja hány ezer kivezényelt rendőr közül jó páran törvénysértést, túlkapást követet el, de ezeket az egyedi eseteket ráhúzni az egész 2006. október 23.-i rendfenntartásra, az már a tények meghamisítása.
gabrella
Azt a sok focidrukkert be kellett volna gyűjteni és kifaggatni,ki bízta meg őket?
F_Viktor
@Kala Majka: "Hogy pedig a TV-székházat kik ostromolták meg, máig sem tisztázott megnyugtatóan."

Ezt csak egy vak ember mondhatja, vagy aki nem akarja tudni, hogy kik vettek részt a TV székháza ostrománál, kifosztásánál!
Két napja újra megnéztem Youtube-on a TV2 akkori élő adásának videóját, egyértelműen felismerhetők a bűncselekményeket elkövető emberkék. Pl. tisztán kivehető Fradi és Debreceni színekbe öltözött kemény mag, akiket a tökéletes minőségű felvételek alapján Kubatov Gábor név szerint ismer, vagy (volt) barátjának tart.
keresztapa
A hatalom megmutatta, az alárendelteknek, hogy mit képes végrehajtani, saját hatalmának megvédése érdekében, mivel ők a nép felett állnak és nem alatt. Lehet ezt így, úgy süketeléssel magyarázgatni, a lényeg az továbbra is marad. A hatalom birtokosai rá rontottak azokra az emberekre akik őket megválasztotta, mint népképviseleti képviselőnek. Csak azt nem tudta a választó, hogy micsoda, szennyes erkölcsű személyre bízta a képviseletet.
F_Viktor
@keresztapa: Ez most idézet volt a HírTV Célpont adásából? :-)))
Don Quijote
Az meg már régen bebizonyosodott, hogy a mutyikormány fizette a csürhét!!
human
2006-ban becsapva érezték magukat az emberek. Most 2013-ban ugyanez a helyzet, de miért nem lángolnak az utcák? Mert a B-közép most nem kapott utasítást.
Kala Majka
@F_Viktor: !

Kökényesit például te hová sorolod?

Mert én az ő fotóit is elmentettem, hol, mint rendőri izét, hol mint peticíó-átadót.

Sokkal bonyolúltabb a helyzet, mint ahogyan a politikusok igyekeznek átfestegetni.
stone
Engem nem lőttek meg, mert nem voltam ott.
A hír tv is teljesen ki akarta fordítani az egészet. Tehát ki volt békés demonstráló?
A felvételeken jól látszik, hogy kockakövekkel dobálták a rendőröket, elkötöttek egy harckocsit, stb.
Amúgy itt csak az idióták hasonlítgatják az egész rendőri fellépést az ÁVH munkájához.
Ugyanis volt ÁVH-s (rendőrkapitány) mondta, hogy hasonló esetekre nyílt tűzparancs volt, -magyarul: azonnal lelövöd, ha valaki úgy mozdul meg, hogy az már gyanús.
Magas rangú vezetőket üdvözlő csoportokba szivárogtak be, és egy 100 fős "tömgben" 30 rendőr, munkásőr állt fegyverrel a zsebében - probléma esetére.
Na ez az ÁVH.
F_Viktor
@Kala Majka: A C-Presses Kökényesire gondolsz?
Anno a HírTV rúgozott rajta, főleg a fején viselt rohamsisakra. Tudod, ha te, mint civil/újságíró, stb. belépsz pl. egy építési területre, bizony kötelezően magadévá kell tenned az ott érvényes EBK utasításokat, s pl. viselned kell a munkavédelmi sisakot.
De, civilként is ott volt a TV székházában. Szerinted egy sajtósnak csak az egyik oldalról kell tudósítania? Összeülnek 20-án a sajtó munkatársai és kisorsolják, hogy ki melyik oldalra fog majd 23-án elhelyezkedni? :-)
keresztapa
@F_Viktor: Szenny zsidó műsort olyant mint a HIR TV, ATV műsort, nem tartom érdemlegesnek, még csak említeni sem nem hogy nézni. Most is csak azért írom a két zsidót, mert te említetted az egyiket, én meg hozzátettem a másikat. Mind két csatorna az ideológiai tudatlanok részére sugároz, mert az életszerű gondolkozás részükre elérhetetlen követelmény.
F_Viktor
@Kala Majka: Ja, arra elmaradt a válaszod, hogy T-34-essel, barikádokkal, fenyegetettségekkel lehet BÉKÉSnek, ÜNNEPLŐknek nevezni az ott lévőket???
Szerinted a rendőröknek mit kellett volna tenniük? Azt tudom, hogy a fityeszes Nyitrai András, aki akkoriban hivatalosan a fityesz álláspontját képviselte a a honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottság együttes zárt ülésén azt kérte számon a kormányon/rendőrségen, hogy miért nem éles lőszert használt? Aztán másnap már a fityesz egész másként, a saját érdeke szerint kommunikálta a történteket!
Viktorék részéről ment a nagy sza*kavarás, egyetlen célja a hatalom megszerzése volt, az áldozatok száma pedig nem érdekelte. Ez az igazság.
F_Viktor
@keresztapa: Érdekes, mert a HírTV-t szoktad idézni :-)
Halkan megjegyzem, hogy ha megnézed az ATV tulajdonosi érdekeltségeit, akkor ott is felfedezheted a fityeszt :-)) Nem véletlen, hogy ott Gyurcsányról jót nem szabad mondani :-)
F_Viktor
@stone: Írod:
"Magas rangú vezetőket üdvözlő csoportokba szivárogtak be, és egy 100 fős "tömgben" 30 rendőr, munkásőr állt fegyverrel a zsebében - probléma esetére.
Na ez az ÁVH."

A világ minden részén ma is hasonló a helyzet, csak most nem fegyverrel a zsebben, hanem kamerákkal, egyéb hang- és képrögzítőeszközökkel gyűjtik a bizonyítékokat a felbujtókkal szemben, a törvénysértések rögzítésére. Nem csak a médiák által rögzítetteket gyűjtik be bizonyítékok gyanánt.
keresztapa
@F_Viktor: Ehhez csak azt kell tudni, hogy sajátos felfogású vélelmeket szoktam idézni, többnyire magamtól, vagy a DUNA Tv pol mentes nyilatkozóitól.
F_Viktor
@keresztapa: 2006 szeptember 23-ról:
1) politikamentes nyilatkozatot nem fogsz hallani,
2) Duna TV-n pedig objektív nyilatkozatot nem fogsz hallani!
keresztapa
@F_Viktor: Igazad van a politikai nyilatkozatok azok mindig hamisak, igaztalanságokat próbálnak mederben tartani. Viszont egyszerű emberek élmény beszámolói, mindig hihetőbben közelíti a valóságot, amit szájhagyományként őriz az ember, média közlése nélkül!
F_Viktor
@keresztapa: Ebben egyet értünk, de azért nem árt megvizsgálni az élménybeszámoló párthovatartozását sem, hiszen nem biztos, hogy aki részt vett pl. a TV székházának ostromán, az függetlenként volt jelen (képek alapján ők hátulról, csoportokban szemlélték a történéseket).
coyote3
Gyurcsány egy puhakuki volt akkor, amikor a zsírdsiznó törvénysértő módon kordont bontott. Csak meg kell nézni mit műveltek a "szabadságharcosok" a tv székház elött...
keresztapa
Ketrecben ünnepelni az kihez, kikhez -, vagy mikhez méltó?
kukac50
A Fidesz összes tagjának értelmezési problémája van! Hoffmann Rózsa tarthatna nekik órát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.