De a kormány megvédi az embereket, és különben is, már egy filmet sem lehet reklámok nélkül végig nézni. Az új különadóból befolyó pénzt iskolafejlesztésre (és lélegeztetőgépre) fordítanák, a Facebook egyelőre megnyugodhat. Lázár Jánost az infantilizmus, a demagógia és a cinizmus Bermuda-háromszögében érte utol az MTI, ahol szóba került az államtitkár legújabb szakterülete, a sajtószabadság is.

A kormány komolyan megfontolja a fideszes L. Simon László egyéni képviselői indítványát a reklámadóról, amelynek bevezetése esetén a bevételt teljes egészében gyermekekre, konkrétan iskolafejlesztésre, oktatási intézmények korszerűsítésére, bővítésére költi majd a kabinet – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerdán az MTI-nek.

Lázár: az RTL fenyegeti az országot és megzsarolja a nézőket

A kormány fontos alapelvnek tartja a közterhek méltányos elosztását, ami azt jelenti, hogy "Magyarországon mindenkinek kötelessége teherbíró képességének és gazdasági eredményeinek függvényében adót fizetni": ezért fizet többet a bank-, az energia-, a kereskedelmi és a telekommunikációs szektor, valamint a biztosítószféra – közölte az államtitkár, miniszterjelölt.

Most van politikai bátorság

A kabinet szerint a jelentős reklámbevétellel rendelkező multinacionális médiavállalatoknak is az eddigieknél nagyobb mértékben kell hozzájárulniuk a közteherviseléshez. "Az elmúlt húsz évben nem volt ehhez elég politikai bátorság, most azonban a kormány komolyan veszi és mérlegeli L. Simon László javaslatát" – mondta Lázár János, aki arról tájékoztatott, hogy a kormány június 11-én, azaz jövő szerdán tekinti át a parlament nyári menetrendjét, ezen belül a reklámadó-javaslatot.

A médiaszektor tiltakozását úgy értékelte: ahogyan a konkurens pénzintézetek összeálltak a bankadó ellen, úgy az egymással egyébként versenyző médiaérdekeltségek is – gazdasági megfontolások alapján – összefognak és így tiltakoznak a reklámadó ellen, ebben "semmi furcsaságot" nem lát. Ezért tartja természetesnek, hogy a jobboldali sajtóban is jelent meg kritika.

Lázár János és a sajtószabadság

Mint mondta, nem hiszi, sőt eltúlzott gondolatnak tekinti, hogy az adó mértéke összefüggésben lenne a demokráciával, a sajtószabadsággal. "Azért, mert adót kell fizetni, attól még demokrácia marad Magyarországon" – fogalmazott.

A politika szempontjából ugyanakkor kényesnek és kínosnak nevezte a reklámadó tervét, "hiszen a politikusok és a média között kialakulhat egy speciális összeütközés, egy érdek- és értékkonfliktus", ami nyilván kellemetlen a politikusoknak, mert sokszor a médiamegjelenésüktől függ munkájuk sikeressége. "Azt látom, hogy ezzel bizonyos médiaorgánumok megpróbálnak visszaélni, és próbálnak nyomást gyakorolni a kormányzatra" – jegyezte meg.

Lázár János a reklámadóval kapcsolatos "speciális szempontok" között említette az RTL Magyarország reakcióját is – miszerint a kormány adónak álcázva akarja tönkretenni a vállalatot –, s azt a kabinet nevében visszautasította. Úgy fogalmazott: "az RTL fenyegeti az országot, megzsarolja a nézőket és a politikusokat. Ezt jó lenne, ha otthon, Németországban gyakorolná, és nem Magyarországon". Szerinte az RTL-nek mint nemzetközi médiavállalatnak sokkal nagyobb terhet kell viselnie a közterhekben, mint eddig.

Már egy filmet sem lehet végignézni

Azokról az ellenérvekről, amelyek szerint a reklámadóból várható bevétel költségvetési hatása csekély, az államtitkár azt közölte: "költségvetési kényszer valóban nincs", de a törvényjavaslatot nem a kormány kezdeményezte, hanem egy egyéni képviselői indítványról van szó, amely a közteherviselés elvével és a "reklámfertőzés" veszélyének csökkentésével magyarázható.

Képviselői véleménye is az egyébként – folytatta –, hogy egyrészt túl sok a reklám, ami veszélyes a gyermekekre nézve, másrészt furcsának tartja, hogy "nem lehet egy filmet normálisan végignézni, mert állandóan reklámot tesznek bele". Ezért úgy látja, a reklámozás "keretek közé szorítása" nem ördögtől való.

Az adó tervezett mértékének esetleges megváltoztatásáról Lázár János azt közölte, hogy ezt a Fidesz országgyűlési frakciója fogja eldönteni. "A bevezetést el lehet halasztani, de végleg lesöpörni az asztalról nem lehet" – jelentette ki. Hozzátette, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője arról tájékoztatta őt, hogy a kormánypárti képviselőcsoport egyszer már megvitatta az előterjesztést, tárgyalásra alkalmasnak találta, de nyilván még lesz szó róla a frakcióban.

A Facebook egyelőre megnyugodhat

A javaslat beterjesztésének időzítéséről, valamint arról, hogy reklámszakmai szervezetek közlése szerint őket nem értesítették annak benyújtásáról, az államtitkár azt mondta: minderről L. Simon Lászlót kell megkérdezni.

A Fidesz kultúrpolitikusának azt a felvetését, hogy esetleg a közösségi oldalakat szintén vonják be az adózói körbe, Lázár János nehéz jogalkotói feladatnak nevezte, amellyel több európai uniós ország is küzd. "Mi is az Európai Unió irányelveinek megfelelően fogunk eljárni ebben az ügyben" – jelezte.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
Hát ha itt valaki fenyeget, zsarol, fosztogat az aköztörvényes bűnözőkből verbuválódott félázsiai fideszmaffia Lázárral az élen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Les miserables
Aha,europai irányelvek.Brüsszel már a rezsicsökkentést is poacellenes lépésként fogja szankcionálni.Ajánlotta helyette Stüszi vadászkának a normális höszigetelést,máris kétharmaddal csökkene a feleslegesen felhasznált gázmennyiség.Talán fél évet josolok Vekkereséknek
Kamcsatka
Hát ha itt valaki fenyeget, zsarol, fosztogat az aköztörvényes bűnözőkből verbuválódott félázsiai fideszmaffia Lázárral az élen.
nyanya001
Lázár már megint hülyeséget beszélsz ?
A kormány komolyan megfontolja a fideszes L. Simon László egyéni képviselői indítványát a reklámadóról, amelynek bevezetése esetén a bevételt teljes egészében gyermekekre, konkrétan iskolafejlesztésre, oktatási intézmények korszerűsítésére, bővítésére költi majd a kabinet – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerdán az MTI-nek.

Ha nem költöttetek volna annyit a stadionokra, ha a veszteséges MOL részvények helyett a fentiekre költöttétek volna a pénzt, ha a 3 ezer milliárd manyup pénzt nem tapsoltátok volna el, akkor nem lenne gond !

És a luxus utazásaitokat meg az Audi mániátokat visszafogtátok volna !
karma1
Na tessek, itt az ujabb uldozesi manias,..: most az RTL fenyegeti az orszagot...

Mondja mar meg valaki nekem, a magyarorszagon elo embereket muszaj allandoan ellensegkepekkel riogatni?
leszúrt rittberger
@nyanya001: Addig sem gondolkodik rajta a sok birka, hogy esetleg ezek a Lázár-félék fenyegetik az országot.
A Tündik bündije
"A Facebook egyelőre megnyugodhat."

Gondolom is amúgy, hogy Zuckerberg mennyire be volt parázva gázárjanitól...
Hellcat
Szégyen és gyalázat ami ebben az országban folyik...egyszerűen katasztrófa...
Január
Éu. tagok vagyunk. Nyílván van az unió részéről is szabályozás. Ezt nem ismerjük, s itt sem jelent meg az unió álláspontja.
Pedig a törvényeink 70%-a már az unióban készül, s azt magáninditvánnyal vezetik a parlamentek elé "honosításra"., - csak ezt a nagyérdeműnek nem kötik az orrára. - hogy miért, ezt nem tudom. Pl. a Széll Kálmán terv is ilyen.
Szvetlana
Egyet biztosan értek az egészből. Hogy a befolyt összeget nem az oktatás fejlesztésére és nem a lélegeztető gépekre fogják elkölteni.
Ekkora hazugságot már ne akarjon megetetni velünk senki, tisztára hülyének néztek bennünket. És ezt pont az a Lázár mondja, aki még ki sem mászott a 23 milliós fácán vadászatból.
bundi
bocsi lemaradtam kicsit...ki fenyeget kit?
ki küld mindenkire kehi-kopókat?
ki az akinek a tárgyalópartnerei hipp-hopp mindent ráhagynak aztán gyorsan elhunynak?
szabad a gazda?...(még igen, de remélhetőleg már nem sokáig)...
egyébként oktatásra, meg lélegeztetőgépekre akár a stadionos pénzeket is lehetett volna fordítani...
bundi
@Szvetlana: egyébként azt miből is fizette? mert a vagyonnyilatkozata alapján csak hogy így kicsap az asztalra 23 millát vadászatra, meg 2 millát utazgatásra...hmmmm kissé gyanús...
feltételez az egész egy simon-hoz hasonló dugi számlát a háttérben...
data.hodmezovasarhely.hu/docs/vagyonnyilatkozat/2013/Lazar_Janos_vagyonnyilatkozat2013.pdf
adrenalink
@karma1: Elnézést, de az nem komoly fenyegetés, hogy megszünhet a Barátok közt?:-)))
Szvetlana
@bundi: Jaj, hát volt neki egy kis dugipénze:) Talán ezért volt Svájcban. Számlát rendezett:))
bundi
@Szvetlana: és az hol van feltüntetve a vagyonnyilatkozatában?
mert ha jól tudom azért hívják így ezt a nyilatkozatot, mert ez a szerepe...
dr. prédikátor
lézerannyitisér jankó!!! Nem az RTL club fenyegeti az országot hanem te!!!
Szvetlana
@bundi: szerinted ez a szerepe. De Lázár szereptévesztésben szenved.Nem kicsit, nagyon.De ezzel nincs egyedül, mert a Rogán sem tudja az istennek sem, hogy mekkora lakást kell kiporszívózni a nagys. asszonynak:))
Pisti271
@Szvetlana: A nagys. asszony legfeljebb hobbiból csinál bármit is.
politikus-figyelo.blogspot.hu/2014/05/roganek-hatfos-szemelyzetet-tartanak.html
" Van két sofőrjük, egy házvezetőnőjük, dolgozik nekik egy bébiszitter,
van kutyasétáltatójuk és bevásárlást intéző mindenest is tartanak"
joopapa
Vigyázz lázár jani, nem féled a jó istent hát hiányzik az neked hogy a barátok közt rajongói elfoglalják a parlamentet :-))) Én nem szeretem az rtl-t, de ha egyszer már befizet ide egy csomó lóvét adó formájában akkor mit akarnak még! Az a bajuk hogy nyereséges és nem fityeszes tv! Egy vállalkozást nem azért indítanak hogy abból pénzt vegyenek ki? A simicska meg a mészáros nem azért alapítottak céget hogy nyereséges legyen a cégük, igaz az rtl nem az államot pumpolja és nem állami megrendelésekből gazdagodik!
qxy
iskolafejlesztésre (és lélegeztetőgépre) fordítanák,
de melyik iskola? a Felcsúti foci akadémia? ? ugye, ugye?
A lélegeztető gép? ? Ugyan már! az el síbolt mutyi pénzből minden kórházba lenne vagy öt száz darab. Ja, vagy ezzel kell meg fogni az emberek jó indulatát? Te kis buta! !
Nil
1. A fidesz fenyegeti az országot és a nép nagyobb részét - ezért nem mennek el szavazni
2.A stadionokra, szobrokra fordított pénzből kellett volna az iskolákra és lélegeztető gépeke költeni
3.Aki ezt a szöveget beveszi az bolond - az új adó is a zsebekbe fog vándorolni
4. Isten nem bottal ver hanem a fidesszel és ezek szerint nagyon haragszik :-D
creativehun
@karma1: Muszáj...mert a legtöbb balfasz fidesz szavazó ebből ért..összetettebb gondolkodásra képtelen!
Grafix69
Javaslom ,hogy Lázár testvért minden nap kapcsolják le ugy 1-2 órára me nem akarom halgatni meg nézni sem.
Grafix69
@qxy: Lélegeztető gép na beszarok ez úgy lesz ,hogy a városokban a kihelyezett hangszórókból a szerette vezető szavait halgathatják a kiéheztetett és elcsigázott polgárok , a szöveg a következő lesz:- Elvtársak Belégzés , Kilégzés:))))))))))))))))))))
qxy
@Grafix69: Ja! és a folytatás?- Most még ez ingyen van ! csak ma! csak önöknek!
nezelodo
@qxy: Csak nehogy kórházát fejlesszenek belőle, mert a környékünk kórházát már néhány éves fidesz céges üzemeltetés után "elfekvővé fejlesztették". "Valahogy nem volt szem előtt a kórház", mert nem jöttek pl. az egri kórházvédők megvédeni, amikor a fideszes cég átvette!!
Grafix69
@nezelodo: Vagy az arany lábú focistákat lélegeztetik vele a stadionokban:))
Jankó123
"De a kormány megvédi az embereket, ..."

Na ettől féltem! :-(((
A kormány védelmétől ments meg Uram minket!
karma1
@Pisti271: Jeeee, eddig eleg volt a JUlcsa mindenre, mint cseledlany, na, esetleg meg volt egy szoptatos dajka, de aztan kifujt!!!
(Biztos rogantonyo atvallalta a "szoptatos dajka" szerepet, bizonyos esetekben...:-))

Jaj, de szep, mindjart elerjuk a feudalizmus osszes "vivmanyat"!!!
Mondom, en mar csak a pallosjogot meg az elso ejszaka jogat varom visszajonni, oszt meg is vo'nank,...:-(((
karma1
@adrenalink: Na, egy szappanoperettel kevesebb lesz...Alig lehet majd kiszurni ezt ket VV Aurelio kufirc kozott,...Nesze neked valosagshow...:-))
pityuka
Ha ezeknél a csatornáknál végleg kihunynának a fények az sem érintene meg. Amúgy ez az ország ezt érdemli.
szjupermen
Talán a stadionokra költött pénzeket kellett volna oktatásra és lélegeztető gépekre költeni. Mondja meg már valaki ennek a szemétládának.
hetöndöe
@qxy: Lélegeztetőgépre a magyar labdakergető válogatottnak100 méter sprint után.
Grafix69
Még jó ,hogy nem azt mondták , azért kapcsolnak le a TV csatornák ma 15 percre mert ők igy támogatják a rezsicsöppentést:)))
JAJMÁR
Megnéztem mi van az RTL-n, és hogy zsarol-e? A Szulejmán megy,már régóta nem nézem, nem tudom hol tart a történet, de hogy a hatalmasok közül senki sem érezheti magát biztonságban, az nyilvánvaló. A cselszövések hálójában vergődnek, a szerelmet is felülírja az érdek, és a boldogság ritka madár .
alterego56
Egy szép napon Jankó azt veszitek észre hogy nem lesz kire kivetni az új adókat.
Vadlaci
Ez a Lúzer Jani sohasem tagadja meg önmagát. szinte mindennap tud valami új baromságot mondani. A szegedi jogi kar aszért nem annyira gyenge,hogy ilyen hülyéknek diplomát adjon. Jani vagy kapta, vagy lopta, vagy vette. Éppen annyi esze van, mint a másik remekjogásznak :deutscvoltfűr most ismét csak deutsch tomikának. jogászok szégyenei.
kkalman
Lázár Jankó! Ti fenyegetitek az országot, de ez számotokra annyira természetes, hogy észre sem veszitek. Ugyanennyire természetes, hogy folyamatosan hazudtok, már akkor is, ha csak kérdeztek. Ki a fene hiszi el a lélegeztetőgépet, meg az oktatás fejlesztést? Még te magad se. Akkor miért higgyük el mi, akiket minden nap valami baromsággal etettek.
laszlobihari
Mikor is lessz a tüntetés lézer jankó ellen?
m.macskosz
"Lázár: az RTL fenyegeti az országot és megzsarolja a nézőket"

Az ország lakosságának jelentős része képes kezelni a távirányítót,
te ...fácán-lézer! A politikusokat sajnos nem lehet távirányítóval kezelni,
pedig, ha tudnád, hogy te már hol lennél, ha megtehetnénk, hogy kikapcsoljunk?!
Szvetlana
@m.macskosz: eddig a Semjén volt az ország fővadásza, de amióta Lézer is dürrög, mint a fajdkakas, vagy barcog, mint ősszel a szarvasbika, na mostan kérdés, hogy ki a nagyobb vadász?
fácán-lézer, ez nagyon jó:))))))))
nemsemmi
Ez már tisztára Észak-korea.
A kedves vezető megvédi az embereket a csúnya műsoroktól.

Ha az ország kétharmada a Orbán s..gnyaló médiáit nézné, nem az RTL klub lenne a legnagyobb reklámbevétellel rendelkező média.

Hol a kétharmad???
csa-csa
"..a kormány megvédi az embereket,"
NA NE MONDD!!
amúgy meg a filmeket kb. úgy 20 éve szakítják meg reklámokkal.
Eddig nem zavarta?
m.macskosz
@karma1: tegnap, 13:32 Ó, miattunk ne aggódj, az RTL Klub nem hozza ránk a frászt,
rám biztosan nem, mert sokat mondok, ha egy hónapban összesen 2 órányit látom.
Nem mondom, az viszont eléggé aggaszt, hogy lassan minden második polgár valamilyen őrző-védő-szolgáló cég tagja, ehhez képest a közbiztonság a bányászbéka feneke alatt.
m.macskosz
@Szvetlana: Nem saját ötlet, csak tuningoltam: az Origon írta egy kommenttárs, hogy
Fácán János
coyote3
Ez a Pinokkió egy igazi fekáliazsák.
Akarkike
Még is mi a fene történik ebben az országban? Olyan már mint egy bolondok háza!!! A Fideszesek ki adják magukat MSZP-seknek, hogy csőbe húzzák a valóban másképpen gondolókat...Úristen! Mi a kúrv@ Isten fäsza van mostanában itt!!!
Akarkike
A Fidesz meg fogja öletni azokat akik nem olyanok mint ők??? Mi történik???
Jankó123
@Akarkike: Talán ez lehet, de akkor nem a jobb kezén kéne viselnie!

kabbalahungary.net/a-voros-fonal/
Törölt felhasználó
@Akarkike: Az ilyen lázár félék szeretik a fojtogatós szexet, lehet onnan maradt, csak a végére kicsit véres lett:)
Vadlaci
Na, ez a fidesz propaganda lényege! Kitalálunk valamit, ami a hatalmunkat növeli, oszt ráfogjuk másra. maszopra, Gyurcsány Fletóra, Bajnaira, Eu-ra, mot az RTL-re. Nem gyakran nézem az RTL-t, nem szeretem a reklámokat sem, de hogy ez a tv nagyobb veszélyt jelentene a magyar népre, mint a fideszesített közszolgálatinak nevezett tv-k, azt nem hiszem és állítom,hogy nem így van. Nagyobb veszély az, hogy a tv-k híreket csak a fidesznyik KTI-től vehetnek át. Legalább annyira idegesítő a híradó,mint a reklám: A hírt elmondja a bemondó, a riporter _ szó szerint ismételve - aztán megszólaltatnak néhány szerencsétlen "szemtanút" ők is elmondják. / Vajon mitől szemtanú az, aki nem látta az esetet,csak hallotta? Lúzer jani a köztévék híradóit is nézd meg, ezektől lehet infarktust kapni, nem az RTL-től.
libelle
@laszlobihari: Azt kérded mikor lessz a tüntetés lézer jony ellen. Vagy a kitüntetés? Ugyanis fönöke IQ-ja hasonló a jonyehoz. Hasonló baromságok röppennek ki annak is a fejéböl , ugy mint ennek a senkiházi hatalmas orru polyácának.
evacica
Isten óvja a népet, attól hogy ez a kormány védje meg! Az ő védelmük ugyan is abból áll, hogy lenyúlják az emberek pénzét. Ezt már megtapasztaltuk. Az első Orbán kormány idején a nyugdíjasok 9% kevesebb nyugdíj emelést kaptak egy csomó új adót vezettek be, na ezt a jó szokását most is tartja ez a drága jó kormány aki annyira vigyáz az emberek pénzére, hogy jobbnak látja, ha ő kezeli. Lásd magánnyugdíj pénztárak, Talán az általuk elherdált pénzeket kellene ott felhasználni ahol valóban szükség van rá. Lázár pofátlansága egyenesen felháborító, ott ahol ekkora a szegénység ahol gyerekek ezrei éheznek ő 23 millióért vadászgat, elvégre az asztalkörül kergették ha nem vadászhatott a díszes Lázár famillai, meg nem 2 millióért száll meg Londonba! Hiába felkapaszkodott az uborka fára és nem tudja, hogy hol lakik az Isten.Arról se hallottam, hogy. ez a jótét lélek, aki annyira szívén viseli a nép sorsát mikor jótékonykodott? Bezzeg az a szörnyű Gyurcsány és Bajnai igen csak kinyitotta a bugyellárisát., ugyan is a fizetésüket nem vették fel, ha nem jótékony célra átutalták. Persze a szeretett vezér se az adakozásáról hires, már mint ami a saját pénzét illeti, ő se osztogat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.