Annak ellenére vett fel évekig költségtérítést Tóbiás József nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott – írta szerdai számában a Magyar Nemzet. Tóbiás 2003 óta él a Hagyó-házban, 2009-ben meg is vásárolta azt.

Tóbiás József évekig jogosulatlanul vett fel költségtérítést

A dolgot maga Tóbiás is elismerte a lapnak, azt azonban nem tudta megmondani, pontosan mennyi pénzt vett fel.Az MSZP elnöke az állandó lakcíme és a valódi lakóhelye közti eltérést „emberi, családi okokkal" magyarázta.

A költségtérítés két részből áll: egyik a lakhatási támogatás, amely 115 950 forint, s annak jár, akinek a fővárosban vagy választókerületében nincs lakása. A nagyobbik rész a választókerületi pótlék, s mértéke attól függ, milyen messze van a képviselő választókerületének székhelye Budapesttől. Ez újabb havi 140-672 ezer forint lehet.

Ez a lap szerint azért érdekes, mert 2009 óta tulajdonosként lakik abban az érdi házban, amely korábban Hagyó Miklósé volt, aki ebben az évben adta azt el Tóbiás feleségének.

Tóbiás Józsefnek a parlamenti honlapon lévő vagyonnyilatkozataiból még egy furcsaságra bukkantak. A 2013-as nyilatkozatban még szerepel egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, dombrádi száz négyzetméteres családi ház, amelyet 2008-ban öröklés útján szerzett. Ám az idei vagyonnyilatkozatából ez a tétel már kimaradt. Az MSZP elnöke ezt azzal magyarázta, hogy az idei választások idején eladta az ingatlant.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
Teljesen mindegy, hogy igaz, vagy hazugság, de undorító ez az ország a politikusaival együtt. Van olyan közéleti szereplő akin nem találnak fogást?És mi a helyzet velünk?
Milyen mélyre süllyedhetünk még?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szöszmösz
Teljesen mindegy, hogy igaz, vagy hazugság, de undorító ez az ország a politikusaival együtt. Van olyan közéleti szereplő akin nem találnak fogást?És mi a helyzet velünk?
Milyen mélyre süllyedhetünk még?
magyarbakancs
A politikai hatalommal ebben az országban mindig vissza élnek?
Mit várhatunk el a közembertől ha a választott képviselők ,polgár mesterek,bírók,ügyészek,rendőrök vissza élnek hatalmukkal.
Sajnos mindennapos és az élet minden területét átszövi és meg mételyezi ez a viselkedés minta..
alterego56
Ha hír igaz akkor elmehet az MSZP a jó 3,14csába. Bebizonyosodik hogy ők is vannak akkor a gazemberek mint a fideszesek. Amíg ezekért a cselekedetekért nem jár börtön addig ez fog menni. Megcsókolhatják egymást aRogáns Tónival.
perfekt
Velejéig gazember minden politikusunk.(És amikről nem tudunk).Mondjon egyet,bárki is, aki nem az !Egy hónapig amit eszik- iszik!vállalom
verőce21
Ez a sok talpig becsületes szoci politikus! Várjuk a szoci-fanok szerecsenmosdatását.
m.macskosz
@magyarbakancs: "Mit várhatunk el a közembertől ha a választott képviselők ,polgár mesterek,bírók,ügyészek,rendőrök vissza élnek hatalmukkal."
A közember nem tud ennyit csalni, lopni, hazudni, mert
--nem elég becstelen
--nem elég dörzsölt
--nem eléggé ismeri a kiskapukat
--nincsenek befolyásos barátai
--nem ér rá, mert dolgoznia kell, hogy megéljen.
perfekt
Rettenetes--feszültség van--tapintható--és félelmetes--törékeny a béke--és a nyugalom .
Jankó123
@verőce21: Örülök, hogy lelepleződött a "legutolsó csaló politikus" az MN jóvoltábol!

-Azért egy kicsit nézz körül "otthon" is!
-Javaslom figyelmedbe például az oldal jobb felső sarkában lévő hírt!!!
Erre is varrjál gombot légyszives!
Várom a Fidesz-fanok szerecsenmosdatását!!!
:-(((
Jankó123
@verőce21: És, hogy tudd, miről is lenne itt nagyba szó!

Milliókat folyattak Seszták autószalonjába
propeller.hu/itthon/2963685-sesztak-30-milliot-palyazott-ossze
dzurinda
@alterego56: "Ha hír igaz akkor elmehet az MSZP a jó 3,14csába. Bebizonyosodik hogy ők is vannak akkor a gazemberek mint a fideszesek."

Te úgy 2010 előtt melyik országban éltél? Már régóta bebizonyosodott rengetegszer, hogy az egész politikai elit a velejéig romlott és korrupt.
nyanya001
Szíjjártó meddig is vett fel havi 1 millióval többet ?
Az MNO akkor miért nem ugatott ?
mekkelek
@nyanya001: mert az nem érte el az ingerküszöbüket.
nyanya001
@mekkelek: Igen, a Verőcéét sem !
De tudnék sorolni jó pár Fideszest, akik jogosulatlanul vettél föl
a költségtérítést !
mekkelek
@verőce21: az öszes politikai szereplõt el kellene számoltatni minden egyes fillérrel a rendszerváltásig visszamenõleg és lecsukni õket ha bármi visszaélés stb. kiderülne. Lenne tippem hogy ki maradna tiszta, de hogy a fidesz jelenlegi teljes vezérkara a rács mögött lenne azt biztosra veszem.
Dr. Felipe
@verőce21: Na meg amikor vitéz hende a budai luxus kecóban tengeti rongyos életét, Szombathelyről meg veszi fel a lakhatási támogatást. - tudtuk meg a magyar nemzetből. Vagy nem?
nezelodo
"nyanya001
Szíjjártó meddig is vett fel havi 1 millióval többet ?
Az MNO akkor miért nem ugatott ?"

Ez csak egy eleme volt a "ne mi nyerjük a legtöbbet" dakota pártfilozófiának, ráadásul a fideszes cégek hamis iratokkal felszerelkezett "vevőjén" nem lehetett bevasalni a több mint kétszáz millás köztartozást, hiszen ezért kellett nekik a hamis (lopott) útlevél. Ez természetesen bőven belefér az orbáni politikai erkölcsbe, ami azóta csak tökéletesedett.
verőce21
@Jankó123: @Dr. Felipe: Az nem indoklás, hogy "a másik mit csinál", ezek nagyon gyerekes magyarázatok!
Sziszifusz
@verőce21: " Bagoly mondja verébre, hogy nagyfejű"
"Máséban a szálkát is sajátjában a gerendát sem"
Dr. Felipe
@verőce21: Ha te nem magyarázkodsz Hende esetében akkor nekem miért kellene neked magyarázkodnom Tóbiás esetében.

Én elítélem mindkettőt, csak a kiegyensúlyozott tájékoztatással van gondom. Amíg Tóbiást minden órában bemondják a közszolgálatiban, addig Hendéről kussolnak. Na ez a baj.
JAJMÁR
Nehéz becsületesnek maradni egy hazug világban, ahol minél magasabbra jut valaki, annál inkább elnézők vele, és nem csak az igazságszolgáltatás. Mi, az emberek is.
Lebontani viszont csak a tetejétől lehet...
troppauerhumer
Bánja a faszom, ki mit vett fel, csak fogjanak már össze a demokraták, azt hajtsák már el a halál faszára Orbánt.
Ráérünk utána azzal foglalkozni, hogy ki mit lopott...
Már úgysem nagyon van mit ellopni...
De szerintem addig foglalkozunk azzal, hogy ki mit lopott, míg nem mindnyájan egy gettóban találjuk magunkat.

Qrvára nincs most érkezés ilyesmivel foglalkozni..
lajospapa
Csak Tóbiás? Ugy gondolom Éliás is. És még hányan ?
verőce21
@Dr. Felipe: (15:58) Na az a lényeg, hogy elítéled. (Persze most is árukapcsolással!) :)
Valami ilyesmit vártam volna tőled, nem másra mutogatást.
Példát vehetnél jellemességből @Horizont: (17:06) bejegyzéséből!
Dr. Felipe
@verőce21: Én minden bűncselekményt elítélek. Csak ezekről a bűncselekményekről be kellene számolni a közszolgálati rádióban hogy mindenki értesüljön róla.
De nem úgy hogy csak a baloldali politikusokat ítéljük el, a jobboldaliakról meg kussolunk és bólogatunk ahogy te szoktad csinálni.
Dr. Felipe
@verőce21: Amúgy én csak tájékoztattalak hende vitéz piszkos ügyeiről mert úgy nézett ki hogy te ezekről még nem is hallottál.
Gondoltam jobb ha tudsz róla.
verőce21
@Dr. Felipe: Olyan lelkesen adod elő a tárgytól eltérő mellébeszélést és terelést, csak legyen aki becumizza! :)
Nem tudod kimondani, hogy "elítéled Tóbiás József tettét". Pedig rámutattam neked, hogyan kell. (Jellemtelen egy figura vagy tényleg.) :)
berkabela
Tóbi bagatell millióin csámcsogtok?Mi van PINTÉR elvtárs elfelejtett 2.7 milliárdjával? Már mindenki leszállt róla? Ennyi...???
Nem mindegy,hogy mitől van hányingerünk.
spu00
Mindenkinek joga van bejelenteni, de azt bizonyítani is kellene. Ha tudnak valamit tegyék meg, annyi ilyen fórrum van, hogy ha igaz el hallatszik az égig, csak meg kell csinálni, s nem úgy tudom módon kezelni.
Dr. Felipe
@verőce21: Tóbiást én elítéltem te szerencsétlen. Lassan mondom hogy te is megértsd. ELÍTÉLTEM TÓBIÁS JÓZSEFET

Te nem ítélted el hende vitézt hanem még idióta módon tapsolsz is hozzá hogy milyen ügyesen lop. Te balfék.
Vadlaci
@Dr. Felipe: inkább verőce 21-nek: Áder sporttárs Budapesten lakott, állandó lakhelye a Balaton mellett, erre vette fel a támogatásokat. / csak úgy érintőlegesen említem meg, bizonyítva, hogy a politikusi pofátlanság pártsemleges/
karma1
Igy megy ez a valasztasok elott: a fideSS eloveszi kedvenc metodusat, vesz egy joadag sart es sz@rt, es elkezdi dobalni a Magyar Nemzeten keresztul, mert megteheti.

BARKIT ellehetetlenit, mikozben a sajat oldalarol elteri a figyelmet... Tenyleg, @veroce21 hol van most sanya bacsi 2.7 milliardja? Es rogantonyi vegre felmerte mar a lakasat, mekkoraban is el?

Szanalmas figurak mindannyian. Igaz, ebbe a kepbe a Gyurcsany semmilyen iranybol nem fer bele, mert milyen hulyen nezne ki, ha azt ken leirni nap mint nap, hogy Gyurcsany a regnalasa alatt nem vette fel a munkaberet, hanem jotekony celra forditotta... Ez nem hir, csak TENY, amirol a fideSS imad hallgatni... Igaz, az o oldalukon meg ennyi hir sincs EGYETLEN jotekonykodo politikusrol sem...
Cicamama55
Azonnal fizesse vissza, úgy ahogy Lázár János is kiperkálta a "szakmai utazásának" költségét oszt jó napot! Hogy miért vette fel, hát "CSAK!" A be nem vallott milliók, házak gazdijaival mi van?! Elszámolás?!
Tulipánfa
Meggyőződésem, az nem mentség, hogy ki mindenki csal, lop, hazudik. A csaló törvényalkotókat el kell csapni pártállástól függetlenül. Az nem lehet, hogy a parlamentben nagyobb százalékban legyen jelen a csaló gazember, mint egy metrókocsi utasai között. Vagy, ha igen, akkor ne csodálkozzunk az ország morális állapotán.
Desischado
Ez a fidesz kedvenc módszere, ha választás van, akkor megy sz@rdobálás az ellenfélre, a sajátjukról mélyen hallgatnak! Tóbiás pár milliót vett fel jogtalanul, mi ez az ellopott milliárdokhoz képest!
Cicamama55
@Tulipánfa: Teljesen egyetértek, de ez a párti hovatartozás nélkül egyformán mindenkire egyformán kellene hogy vonatkozzon! Mint tudjuk a jogállam fogalma új tartalmat kapott 2010 óta... Ezt a lehetetlen, tehetetlen ellenzék hagyta és hagyja ma is, a Fideszben pedig az összekötöttség szálai nem engedik hogy kinyíljon még pár , a társadalmi visszhangok befogadására képes ember szeme...Legalábbis én ebben bízok...
Cicamama55
@Cicamama55: befejezem a mondatomat.Tehát bízok abban,hogy ez egyszer csak meg fog történni.
verőce21
Ha úgy lenne ötösöm a lottón, mint előre látható volt, hogy a Tisztelt Kommentelők azzal fognak érvelni, mit csinált a másik, meg a harmadik. :)
Végre az egyik szerencsétlenből sikerült kisulykolni, hogy csak a cikkben szereplővel foglalkozzon! @Dr. Felipe:
lajospapa
Ha valaki a karakószörcsögi herkentyűgyárban dolgozik, vagy ott lakik, vagy odabiciklizik úgy általában. és kap érte a legmagasabb minimálbért. A képviselő uraknak van egy szegényes alapjuttatás és huszonhatféle egyéb pótlékocska. Éliás, Tóbiás, meg egy szál Dödöle innentől kezdve mind erkölcsi alap nélkül veszi fel azt amit hivatalosan megszavaz magának, meg azt is amit esetleg azon túl.
dr. prédikátor
Egy dolog biztos!Ha lenne egy tiszta, független ellenörző bizottság aki ellenőrizni tudná az összes politikust, hogy ki mit és mennyit lopott EGY SE MARADNA SZABADON!!!
m.macskosz
@dr. prédikátor:
Addig, amíg a rendőrséget, az ügyészséget és a bíróságot
a fidesz megveheti kilóra, itt a büdös életben nem lesz tiszta politikus.
herczeg0210
Na most akkor miből lehet itt választani??? Az egyik szar, a másik szarabb!!!
Dr. Felipe
@verőce21: Amúgy pontosan az ilyen szerencsétlen fajankók tartják hatalmon ezt a rablóbandát mint amilyen te vagy, akiknek nem számít hogy a fideSS mennyit lop, még a szemeteket is kilophatja csak a Gyurcsány ne jöjjön vissza.

Tóbiás esetét nagyon helyesen bemondja a közszolgálati rádió minden órában csak a hende vitéz és a seszták elvtárs piszkos ügyeiről meg kussolnak. Azt hiszitek amiről kussolnak az nincs is mi? Pedig van. Na ettől vagytok szánalmas gyökerek, még véletlenül sem ítélitek el a jobboldal piszkos ügyeit.
Dr. Felipe
@Vadlaci: Ezt verőcének hiába magyarázod. Agymosott szegény.
verőce21
@Dr. Felipe: (20:26) Tévedsz, a liberalizmus ne jöjjön vissza soha többé!
De mondjad még Felipe, mondjad, úgysem nyugszol amíg nem a tied az utolsó szó! Másra mutogatsz most is lopásügyben, csakhogy ezzel is a korábbi jellemtelenségedet takargasd. :)
Dr. Felipe
@verőce21: Én elítéltem Tóbiás Józsefet, na de mi a véleményed hende vitéz piszkos ügyeiről?
Ezt komolyan kérdezem.
verőce21
@Dr. Felipe: (22:12) Sokadik felszólításra elítélted! (Nem tudom, mennyire volt az már őszinte, vagy csak az olvasók véleménye miatt.) :)
De megint csak másfelé terelsz! Majd ha lesz olyan cikk és kedvem lesz hozzászólni elmondom.
petike
@verőce21: De legalább válaszoljál már, ne csak maszatolj! Agyhalott.
verőce21
@petike: (22:49) Nem tudok válaszolni, mert "agyhalott" vagyok. :)
Dr. Felipe
@verőce21: Na egy utolsó kísérlet. Elítéled hende vitéz piszkos ügyeit vagy tapsolsz neki? Te döntesz.
petike
@verőce21: Akkor meg ne ugass itt, menj a hozzád hasonlók közé! Vadbarom.
verőce21
@petike: (23:15) Jó lesz, ha visszafogod magadat, mert minden amit írsz rád jellemzőbb!
verőce21
@Dr. Felipe: (22:59) Én minden piszkos ügyet elítélek, még egy blogtárs közlekedési kihágásait is és szóvá is teszem. De fentebb (22:33) megválaszoltam már ezt neked, hiába erőlködöl. (Azt hiszem, te csak az utolsó szó jogáért harcolsz már, Dr. Jellemtelen)
Dr. Felipe
@verőce21: Én már előre borítékoltam hogy nem fogod elítélni hende vitéz vagy seszták elvtárs piszkos ügyeit.

Vagy kussolás vagy mellébeszélés van nálatok.

Az nem számít ha a fideSS banda szétlopja az országot, csak Gyurcsány ne jöjjön vissza. Szánalmas fideSS bohócok vagytok, ennél lejjebb már nem lehet süllyedni.
verőce21
@Dr. Felipe: (15:57) Szánalmas és röhejes vagy!

Sajnálom, hogy ismét valami személyes megtámadtatást látsz rajongásod tárgyában. :)
Dr. Felipe
@verőce21: Szánalmas meg röhejes az te vagy, te bohóc.

"Mutyitársadalom" Ezt írta a magyar nemzet, nem a ballibek mondták. Na, már világosodik valami sötét fejedben?
Seszták elvtárs autószalon mutyijáról valami vélemény? Na meg don pinyő elvtárs 2.7 milliárdos vagyonkája amit elfelejtett bevallani. Ezzel mi a helyzet?

Ja tudom, vélemény az nincs, csak kussolás és mellébeszélés ahogy sunyi módon szoktátok.
Csak egyszer majd a fejetekre omlik vicctor illiberális, rabló-tolvaj rendszere és akkor majd nyüszítve menekültök vissza a kotorékba.
Pisti271
Szánom-bánom, de úgy kötöttem felelősségbiztosítást, hogy a valóságnak
megfelelően, az állandó lakcímem alapján fizetem. Így nagyjából harmadrésze
annak, mintha a tartózkodási helyem lenne figyelembe véve, ami Budapest,
a barátnőm lakása és persze semmi közöm sincs hozzá. Egyébként is
szoktam hazamenni, néhány héttől akár néhány hónapig terjedő hosszban is.
verőce21
@Dr. Felipe: (13:58) Mészárost és Simicskát még nem említetted...megfeledkeztél róluk? :)
Vasárnapiiskolás
a csuti évekig be sem járt a munkahelyére,de a lóvét benyelte,ráadásul több mint ötven éve lélegzik.Egyik sem jogos!
Dr. Felipe
@verőce21: Nem felejtettem el csak azzal már nem akartam terhelni illiberális agyadat, hátha zárlatosak lesznek a lamellák.
verőce21
@Dr. Felipe: (20:32) Ennyi? Úgy gondolod mostmár elterelted a szót a jellemtelen magatartásodról? :)
verőce21
@Dr. Felipe: (13:18) Mostmár én engedlek el! (De még 50-szer írd le, hogy "Elítélem Tóbiás Józsefet, aki évekig jogosulatlanul vett fel költségtérítést" :)
evacica
@verőce21: Nem biztos, hogy kíváncsiak leszünk rá . A véleményed ugyan is annyira elfogult, hogy már fáj. Minden jó amit a fidesz csinál, s minden rossz amit a szocik csináltak! Orbánt mikor ítéled el pl azért, hogy lenyúlta a magánnyugdíj pénztárakat, közpénzből a telkére stadiont épített?Lázárt 2 milliós szálloda számlájáért?30 milliós fácán vadászatért, soroljam? Persze mindenkit el kell ítélni aki a közpénzt herdálja, sőt meg is kell vetni, mi több meg kellene szabadulni az ilyenektől!
verőce21
@evacica: (22:34) A fideszeseknek csak hálás lehet minden magánnyugdíjpénztári tag, hogy állami felügyelet alá vették a "magas működési költségekkel" üzemelő MANYUP-ot, evacica! :)
Cicamama55
@Dr. Felipe:@evacica:"Aki kioktatja az ostobát, katasztrófát okoz".
Dr. Felipe
@verőce21: Bár csak annyi szar lenne a jobboldalon is mint amennyit Tóbiás József hordott össze.
Csak sajnos nálatok hegyekben áll a sok szar amit négy év alatt összehordtatok de szerencsére attól nektek kell elhatárolódni, ellapátolni vagy megenni.
verőce21
@Cicamama55: (08:26) Én ezért hagytam abba az oktatásukat! :)
evacica
@verőce21: Hát aki beteg a magánnyugdíj pénztártagok közül az biztos veri a sejthaján örömébe, hogy a Orbán kormány lenyúlta a pénzét! Persze én még ilyen "hálás"emberel nem találkoztam, de annál több olyannal aki szidta még a felmenőiket is, jogosan! Az ember nem igazán szereti, ha meglopják, már pedig ez a kormány folyamatosan ezt teszi az emberekkel!VSzóval a háláról ennyit!
evacica
@verőce21: Ami meg a jellemtelenséget illeti arról a fidesz aztán bőven tudna mesélni, veled együtt!
verőce21
@evacica: Biztos vagyok benne, hogy az atomfizikától a korai albán ötvösművészeten keresztül a kisállat idomításig mindenhez értesz. :)
evacica
@verőce21: Biztos igazad van, mint ahogyan te is!
Jankó123
@verőce21: "183 milliót keresett, 223 milliót tett félre a fideszes államtitkár"
propeller.hu/itthon/2966476-220-milliot-tett-felre-glattfelder#v1135372

"Szövevényes offshore cégháló Seszták környezetében"
propeller.hu/itthon/2966617-szovevenyes-offshore-ceghalo-sesztak-kornyezeteben

"Fél éve nem fizet társadalombiztosítási járulékot a KLIK"
propeller.hu/itthon/2966364-fel-eve-nem-fizet-tarsadalombiztositasi
silber13
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@Jankó123: @silber13: Nem is reménykedtem abban, hogy a címben lévő témához szóltok hozzá! Ti sem vagytok különbek azoknál, akik mindig arrafelé terelnék a szót, hogy vélhetőleg mit csinál(t) más. :)
Jankó123
@verőce21: Már egy hete, hogy ebbe a cikkbe beleszorultál!
Csak segítek neked kijutni ebből a szövevényes labirintusból, azért kaptad Ariadné fonalát!
:-)))
JAJMÁR
@Jankó123: Ahogy elnézem, ilyen kisstílű módszerrel próbálkozik a beszédtémák között tartani ezt a címet: "Tóbiás évekig..." -:DDD - mert egyébként mi másról lehet olvasni, mint tusványosról, sesztákosról, oxfordos törlésről, százmilliók és milliárdok kétes útjáról... meg hogy az unió legrosszabbjai között vagyunk, és csökken a nyugdíj... ajjjajjjajjjajjj

már rég itt kellett volna hagyni magában :)
verőce21
@Jankó123: (12:07) Nem én vagyok beleszorulva, sokkal inkább mások (mint te is), de kíváncsi vagyok, meddig lesznek még idióták, akik másra igyekeznek terelni a szót, anélkül, hogy őszintén elítélnék Tóbiás Józsefet! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.