A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben reagál arra, hogy az RTL-csoport vezetői a reklámadó és azt kísérő veszteségek miatt óva intették a külföldi befektetőket Magyarországtól. A közlemény a minisztérium oldalára került fel, itt teljes terjedelemben olvasható.

"Az RTL Csoport megalapozatlan, a valóságtól messze elrugaszkodott kijelentésekre ragadtatta magát, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányt, és elriassza a magyarországi befektetőket. Közlemény.

Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy egy nemzetközi vállalat, amely a magyar reklámpiac negyven százalékát birtokolja, fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót, megengedi magának, hogy megkérdőjelezze a magyar kormány jóhiszeműségét.

Minden választott kormány feladata, hogy a becsületes adófizetők érdekében valamennyi szereplőre, még a legnagyobbakra is kiterjessze a közteherviselést és betartassa a Parlament által szentesített adótörvényekben foglaltakat.

Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb szereplőjeként – a tisztességgel adózó gazdasági szereplők többségével ellentétben – miért nem járulnak hozzá profitjukkal arányosan az ország működéséhez?

Milyen jogon gondolja normálisnak egy nemzetközi társaság, hogy miközben a világ más országaiban „good corporate citizen-ként", felelős vállalati magatartást képvisel, addig ugyanezt nem kívánja Magyarországon gyakorolni?

Mindez egy olyan közép-európai országban történik, amely máig nem heverte ki azt a gazdasági hátrányt, amit idegen megszállók által évtizedekre rákényszerített diktatúra okozott.

Elfogadhatatlan egy gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya számára, hogy miután szabaddá tette médiapiacát a külföldi befektetők előtt, egy társaság holmi könnyen kifosztható gyarmatként tekintsen rá.

Az RTL Csoportnak nincs erkölcsi alapja politikai szempontokra hivatkozva, valójában önző profitérdeket szolgálva a magyar kormányt támadnia és Magyarországnak ártania.

A kormány kitart amellett, hogy minden gazdasági szereplőnek ki kell vennie a részét a kölcsönös közteherviselésből. Az ország működtetéséhez minden gazdasági szereplő kölcsönös tehervállalására szükség van. A reklámtörvényre pontosan azért van szükség, hogy senki ne tudja elkerülni az adófizetést Magyarországon. A törvénynek köszönhetően bezárul minden kiskapu az adóelkerülők előtt, megakadályozva, hogy nyereséges médiacégek fiktív veszteségekre hivatkozva kibújjanak az adózás alól."

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
@lópicigáspár: legalább van valaki aki szembeszáll..ugyis mindenki fél ezektől a gazemberektől ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Remélem az RTL visszatámad, és neki lesz igaza!
lópicigáspár
Nem értem az RTL-t miért pazarolja az idejét ilyen kicsinyes csipkelőzésekre. A negatív reklámokról és a saját (szegénységi) bizonyítványukról gondoskodnak ők maguk!
craven
@lópicigáspár: legalább van valaki aki szembeszáll..ugyis mindenki fél ezektől a gazemberektől ...
lópicigáspár
@craven: Nézz a szavaim mögé és meglátod az iróniát...! :-)
pbalage
az adófizetést senki nem tudja elkerülni, talán egyedül csak andy vajna, de az is inkább úgy van, hogy az adófizetés kerüli ki őt.
Strong
törvényes mérték alatt fizet adót? tehát adócsaló?
erről gondolom van valami ítélet, vagy vizsgálati eredmény...(nincs)

Viszont hibás az RTL is. Ugyanis amikor ellenzéki sajtóra lett volna szükség, akkor kerülték a politikai híreket...ilyenkor valamelyik állatkertben biztos született egy pandabéby...

Most, amikor támadás éri őket - eszeveszetten próbálnak visszatámadni...

Szerintem valóság az, hogy nem tervezhető a Magyar adórendszer, és tripla gagyi besorolásba tenném befektetői oldalról.
Persze az orbán és a kormány (ejtsd: ormány) aláírogat mindenféle stratégiai partnerszerződéseket (ami amúgy titkos).
Valószínüleg azt ígérik meg benne, hogy nem vonatkoznak rájuk az új adók, amiket ki fognak vetni..
Ha nem, akkor valaki írja már le, hogy mi van egy stratégiai megállapodásban...
human
Mint mindig most sem az a baja a kormánynak, hogy saját vezetése esetleg korrupt, adót csal, visszaél hatalmával, hanem az a baja, hogy van még nagy nézettségű média, ami ezt le meri közölni.
bencemacska
@lópicigáspár: Nem is az a lényeg, hogy miért és mivel támadja OV-t az RTL, hanem az, hogy az RTL által (még!!!) elért nézők hallanak valamit a jelen állapotokról!
Aki állandóan a királyi TV-t nézi, az valahol egy hazug világban él!!!
bundi
Elnezest de szerintem nem az rtl riasztja el a potencialis befektetoket hanem maga a kormany...az rtl hajtja el a bankokat a nokiat a postat es mindenki mast akik kivonul vagY leepit?
Senara
Erkölcsi alapról beszélni akkor lehetne, ha a kormány erkölcsös lenne , de mondjuk el ezerszer hátha magunk is elhisszük
vukkocska
Ha alacsony lenne a vérnyomásom, ez a kormány biztos, hogy a gyógyszerem lenne. Ha nem most enged el Andy Vajnának 7 milliárd forint adókedvezményt, még be is venném ezt az óhéber, az adózásért aggódó dumát. Van, aki soha semmitől nem riad vissza. A gátlástalanság csimborasszója.
tothandras61
"A kormány kitart amellett, hogy minden gazdasági szereplőnek ki kell vennie a részét a kölcsönös közteherviselésből. "

Akkor mi a helyzet Andy Vajnával??? Az ő vállalkozásai nem tartoznak a gazdaság szereplői közé??? Neki el lehet engedni 7 milliárd forintot az adójából???

Éppen ez a kormány beszél erkölcsi alapokról. Nem tudják hogy mit beszélnek... Mert nekik nincs olyanuk... Az RTL-klub nem jattol le a keresztapának, ezért ez a nagy cécó...

Hajrá RTL-Klub!
pbalage
Orbán Viktor: Egy csalódott cigány
című versének elemzését

előadta a Nemzetgazdasági Minisztérium

a "gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya"
résznél pedig gurultam a röhögéstől.
mekkelek
"fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót"

Errõl vizsgálat, ítélet? Mert ez így csak rágalmazás, hangulatkeltés, bár ez megy nekik.
De azért érdekes hogy míg az egyikre "személyre szabott" adót vetnek ki, addig a az öreg Vajnának meg odadobnak 7mrd kedvezményt.
Kamcsatka
@pbalage: Már az is mosolyfakasztó amikor Orbánisztán kormánya az erkölcs szót bármilyen összefüggésben a szájára veszi.
mate03
@pbalage: Ezen a szövegen,én is visítottam,a röhögéstől!
gazdag dezső
SAJNOS ,HOGY A POLITIKAI VÁLTÁS ILYEN EREDMÉNYEKET HOZOTT!!
gazdag dezső
ELADTAK MINDENT AMIT LEHET!!KÜLFÖLDI BANKOK ,TELEVÍZIÓ,SAJTÓ,MÁS EGYÉB SOK VÁLLALKOZÁSOK KÜLFÖLDI ÉRDEKELTSÉGEK! KI AZ AKI MAGYAR ITT A GAZDASÁGBAN ?NE CSODÁLKOZZUNK A TÖRTÉNTEKEN ? HAZAÁRULÓ KORMÁNYOK ELADTAK MINDENT!!KISZOLGÁLTATVA VAN AZ ORSZÁG !!MAGYARORSZÁG RÖVIDESEN LEÍRÁSRA KERÜLHET! ELTŰNIK ! KÍNAIAK,ROMÁNOK SOK-SOK MÁS ORSZÁGA LETT MAGYARORSZÁG!! A MAGYARSÁG NAGY RÉSZE ,AKI MUNKAKÉPES,ÉS AKAR IS DOLGOZNI,KIMENT KÜLFÖLDRE ,ÉS NEM FOG VISSZAJÖNNI!!OLYAN KIS ORSZÁGOK MINT BELGIUM,HOLLANDIA STB ,URALKODNAK ORSZÁGUNKBAN.!!HOVA LETT AZ ORSZÁG ??HAZAÁRULÓK ELADTÁK A NÉPET !A ZSEBPÉNZEK IDE JUTTATTÁK AZ ORSZÁGOT!! ÍGY LETTEK DÚSGAZDAGOK NÉMELY POLITIKUSOK !!ELÁRÚLTÁK AZ ORSZÁGOT,ÉS A NÉPÉT !
coni
Ha ezt a közleményt végigolvassa valaki (visítás nélkül..) mindent tud Unortodoxiáról.
keresztapa
Egyetlen jelenlévő médiának sincs erkölcsi alapja mindegyik a munkanélküli hirdetésekre
élesíti tevékenységét. A hírek a celebkről szólnak, cigányokról holokausztról, az ország igazi gondjairól semmi igaznak, elismerhető hír -ről, még csak említés szinten sincs sem tv , sem sajtó, sem rádióban.
Meine Ehre heisst Treue
,,Minden választott kormány feladata, hogy a becsületes adófizetők érdekében valamennyi szereplőre, még a legnagyobbakra is kiterjessze a közteherviselést és betartassa a Parlament által szentesített adótörvényekben foglaltakat."

Bár igaz lenne ez a magyar kormányra is...

,,Elfogadhatatlan egy gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya számára,..."

Ez a hónap poénja, kár, hogy az átlag magyar ember nem tud nevetni e hazug szavak jelentésén.
Desischado
"... egy gazdasági felzárkózásáért emberfeletti erőfeszítéseket tevő ország kormánya..." c. résznél nem tudtam, sírjak e, vagy nevessek! Ezek aztán tényleg emberfeletti erőfeszítéseket tesznek azért, hogy tönkretegyék, kirabolják az országot! És ők papolnak ERKÖLCSRŐL??!?!?! Az RTL nem hajlandó nyalni, ez a bajuk! Hajrá, RTL!!!
F_Viktor
Nem értem ezt a "közleményt". Mármint azon kívül, hogy itt a hétvége, vigyáznak, hogy harcos trolljaik véletlenül se családi programokban gondolkozzanak, inkább anyázzák az EU-t, meg a multikat, ezért szabadságharcos lelkükben felizzítják a parazsat.
Az első pár mondat alapján ("messze elrugaszkodott kijelentésekre ragadtatta magát, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányt, és elriassza a magyarországi befektetőket.") gondoltam jön a konkrétum, mit "hazudott" az RTL drága Orbánunkról, vagy valamelyik haverjáról.
Nem, nincs semmi ehhez hasonló. OK, gondoltam: CSAK! Mert megtehik. Mármint a magyar kormány.
Következő mondatban hirtelen a kormány átvette a NAV feladatát:
"...egy nemzetközi vállalat, amely a magyar reklámpiac negyven százalékát birtokolja, fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót..."

Jogos a felvetés, de hol van a NAV vizsgálat eredménye, hol van a bírói ítélet? NINCS? Ártatlanság vélelme sincs már Magyarországon?
Azért, mert multi, meg EU-ból gyött(-ment) cég az RTL Klubbunk, név nélkül lehet ilyeneket kitenni a MAGYAR KORMÁNY HONLAPJÁRA???

Majd a "közlemény" utolsó harmada már megint másról szól:
"A reklámtörvényre azért van szükség, hogy senki ne tudja elkerülni az adófizetést."

Ebből nekem az jön le, hogy sérelmezi - közben magyarázza a bizonyítványt a mi kis mutyi kormányunk - az RTL azon cselekedetét, miszerint kilátásba helyezett Magyarországon és Brüsszelben bizonyos perecskéket.

Kérdezem, ezt így kell megoldani?
Ilyen "közleménynek" nevezett uszító célzatú förmedvényt kell feltenni Magyarország kormányának honlapjára?
Annyi ész nem szorult beléjük, hogy a külföldi tudósítók, külföldi sajtófelelős, s annak csoportja a tájékozódást reggelente itt kezdik a kormány oldalán?
Mit szól ehhez egy civilizált ember ha elolvassa?
F_Viktor
@F_Viktor: Annyit tennék hozzá, ha a hírek igazak, Szíjjártó lesz a külügyminiszter...
Ezt Orbán komolyan gondolja? Külügyminiszternek kinevezni az egyik legjobb megmondóemberét?
Úgy tudom, még a kádár idejében is a külügyminisztériumok vezető pozícióiban, külföldi nagykövetségeken szakirányú végzettséggel - amolyan diplomata iskolából kikerültek - képviselhették csak az országot.
Nem fél Orbán, hogy az ilyen megmondóember csak diplomáciai bonyodalmakat okozhat?

Szíjjártó eddig is csak Orbánt szajkózta, azaz a rövid pórázhoz van szokva. El tudja majd látni azon feladatát pl. hogy a Vezér meggondolatlan kijelentését kellően tompítva adja el külföldön?
Ebben a pozícióban nagy problémák keletkezhetnek ha csak a Főnököt mantrázza.
volvós
Berágott ?? Nem csodálom, hiszen elég rágós falat lesz az RTL...
Még diplomáciai bonyodalom is lehet belöle...ugyanis az RTL nyugaton
is leadja ezeket a rágalmakat, mocskolódásokat ( bár ott már
ismerik a vezér állapotát)
bundi
@F_Viktor: azt hiszem egyesek fordítva ülnek a döglődő dakota lovukon...
"Közleményben vonta felelősségre a német Bertelsmann többségi tulajdonában álló RTL-csoportot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), mert féléves jelentésében a külföldi befektetők számára elriasztó jelzésnek nevezte a reklámadót."...
milyen jogon is tette ezt? az rtl-hez semmi köze...azt tesz amit akar...max az állami csatornákon reklámozhatják magukat...de nincs beleszólásuk az rtl véleményébe... ha ők így érzik akkor ez van...ha nagyon nincs jobb dolguk, pereljék be valami független nemzetközi fórumon...és várják kinek adnak ott igazságot...de ha a láncos kutyákat ráeresztik ezzel csak rontanak a helyzeten...(ezalatt a szájerné csahosait, azaz a magyar bírókat értem...tudom ők függetlenek, és nincs semmi közük a szájerhez, meg a fideszhez...muhaha...)
F_Viktor
@bundi: Tiltakozhatna a kormány ha egy külföldi média birodalom a sajtóetikát, sajtótörvényt, médiatörvényt megszegve támadná.
Annyi történt az elmútnyócévben, hogy híreiben az RTL mindkét oldalról beszámolt.
Az igazságtalan reklámtörvény óta csak annyi a változás, hogy utána megy a mutyiknak.
Több független internetes portál sokkal mélyebbre ás, mint az RTL.
mariaberta
És berágtak sokan mások, akik rátámadtak az RTL-re, mert az egyetlen adó, amelyben ki merik mondani az igazat. Na ja!Annak beverik a fejét!
Törölt felhasználó
'"fiktív veszteségekre hivatkozva éveken keresztül messze a törvényes mérték alatt fizet adót"

Na én viszont ezen ponton perelném be az államot(az eddigieken túl).
jancsik68
A gazemberségek feltárása nem a kormány támadása,hanem a tisztánlátás elősegitése.Aki nem az orbán és a fideszesek seggét nyalja,nem a nép ellensége,hanem forditva. gazemberség támadása kötelező és követendő erkölcsi norma.Inkább nézem az RTL klubot,mint akárcsak egy percig is a hazug keresztény TV-ket,amikból csa a szenny tud fröcsögni!!!
bencemacska
Folytatás:
"Következtetés: Az elemzett szöveg a hatalom propagandisztikus helyzetértékelését erősíteni hivatott sikeres politikai tohuvabohu mintapéldánya."
radios45
@keresztapa: sajnos ez is igaz, pártunk és kurmányunk azt hirdeti a királyi tv-ben, a Tv2-ben, dolgozz sokat, aztán nézd a sok hülye celeb gyereket, a nemzeti híradót, amiben minden felesleges baromságról van szó, csak az emberek nyomoráról, problémáiról, a munkanélküliségről az áremelésekről, a sok adóról nincsen semmi, említést nem tesznek róla.
Ezek után nem csoda, hogy a brazil sorozatokon amerikai filmeken,reklámdömpingen idétlen rajzfilmeken felnőtt , kocka fejű állampolgárok, antiszociálisak, érzéketlenek lesznek, mások iránt, a fiatalok nagy részét nem érdekli semmi, és senki.
sekele
Nem értettem miért olyan fontos, hogy a Klubrádió tönkre menjen. Most értettem meg, az RTL kapcsán. Csak a hermetikus hírzárlat oldja meg a problémát (az internetezők nagy része beszél nyelveket és olvas idegennyelvű lapokat, talán ott megmarad az Origó, HVG?, 444,...
F_Viktor
@sekele: Apropó, Klub rádió! Mivel nem országos lefedettségű, ezért hallgassátok neten:
Pl. Winamp (Ctrl+L): stream.klubradio.hu:8080/bpstream
bencemacska
Kérdés:
Ha az RTL Klub műsora silány, vacak stb. , akkor miért nem regulázták meg érte?
Miért akkor lett büdös, amikor végre híradó lett a Híradó?
Mennyivel intelligensebb a TV2 műsora? Abszolút semmivel, de nincs híradója, és a Mokka is seggnyalássá vált!
F_Viktor
@bencemacska: Az is kérdés, miért az RTL a messze legnézettebb adó Magyarországon?
Főleg, hogy a 2/3 nem is nézi, nekik az bűn lenne.
bencemacska
@F_Viktor: És az sem igaz, hogy csak a reklámadó óta valódi a Híradó!
Az RTL II. már korábban is jó híradót adott, de az nem olyan általánosan elterjedt, mint az RTL klub.
F_Viktor
@bencemacska: Én is azt mondom, az RTL régebben is az egyetlen volt aki elfogulatlan híreket adott, csak nem ment bele a részletekbe. Egyik oldalon sem.
Változás ott van mióta Orbán kilövési parancsot adott rá, hogy most már feltárja, bemutatja ami a hírek mögött van.
nezelodo
Nagyon hülyének néz a dakota banda! Még én laikusként sem hiszem el, hogy a lehetséges befektetők az RTL híradóiból, közleményeiből tájékozódnak arról, hogy hol érdemes, vagy kockázatos befektetni! Vagy őket is ilyen hülyének tartják? Akkor miért nem fektetnek be a felcsúti fociakadémiába?
human
Kishantost is megvádolta a minisztérium azzal, hogy adókat, kötelezettségeket nem fizetett meg. Ezzel próbálták ellehetetleníteni. Kishantos perelt és nyert. De hiába, mert az emberek fejében már csak az maradt meg, hogy Kishantos nem fizetett.
Ezt a trükköt alkalmazzák most is. Tudják, hogy elvesztik a pert az RTL-el szemben, de így is nyernek a rágalmazók.
Egyébként a kiegyensúlyozott tájékoztatást a köz(királyi)tévé nem tartja be, és nem az RTL.
Törölt felhasználó
Kevés választja el a látszat demokráciánkat a diktatúrától, pont hogy annak az egy-két médiumnak az életben hagyása kéne, hogy a célja legyen ennek a kis mini vezérnek. Ha ezek kinyirja, azzal magával cseszik ki. Mi lesz, ha nem lesznek ellenfelek, nem lesznek erről szóló hírek, ugyanakkor el kell számolni a a kamúválasztáson a nép előtt a teljesítménnyel..kire fogják fogni a háttérhatalmakra, akik csak magyarországot akarják leigázni. Persze "sajnos" már kinézem ebből az országból, hogy ezt is elhinné, vagyis akkora az elkeseredettség, hogy ebben akar hinni, de nem hiszem,. hogy ebből sokáig meg tud majd élni a fidesz..
Cukkini
Magyar nyelvnél nincsen szebb e világon,
ki ellentmond... én mindkét fülét kirágom.
coni
@Desischado: A rablás is tud embertelenül fárasztó lenni. Ha sokáig és sokat rabolnak. Például.
kukac50
Az RTL klub nem hazudozik úgy mint a kormány kiszolgálói, tévék,rádiók akik hazudoznak a jólétről a valóságot meg elhallgatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.