Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke hosszú összegzést jelentetett meg a Népszavában, ami tételesen felsorolja a rezsicsökkentés szerinte katasztrofális következményeit.

Tegnap már írtunk a Rezsicsökkentés váratlan hatásairól, ma újabb kétségbeesett megszólalásra leltünk: az elmúlt hetekben a VDSZ igyekezett bemutatni, hogy a rezsicsökkentés milyen hatással van a jövőre nézve. A Stop most idézi a teljes írást, amely főleg a munkavállalók szempontjából vizsgálja a rezsicsökkentés hatásait: "A rezsicsökkentés okozta bevételkiesést ugyanis a közszolgáltatók elbocsátásokkal, csoportos leépítésekkel ellensúlyozzák. A még alkalmazásban maradók élete is megnehezült. A kormány ügyesen megtanította az emberek egy részének, hogy a rezsi és a szolgáltató az ellenség. Ezért ott tartunk, hogy leköpdösik a munkaárokban dolgozó kollégáinkat, inzultálják az ügyfélszolgálati munkatársakat, szidalmazzák a szerelőket" – írja Székely.

Ahogy nehezül a dolgozók helyzete a szaporodó elbocsátások miatt, Székely szerint úgy lesz az ország is egyre nagyobb veszélyben: "A gázipar veszélyes üzem, ide különösen speciális szakértelmet igénylő dolgozók kellenek, ám képzésre, fiatalításra a rezsicsökkentések miatt már nincs pénz..." – mondja.

Külön felhívja a figyelmet az alvállalkozókra, akiknek a körében szintén fluktuáció van, egyre többükkel kénytelenek a szolgáltatók szerződéseket felmondani a rezsicsökkentés miatt kialakult pénzügyi helyzetben.

"Hihetetlenül veszélyes, ha lenullázzák a mai szakembergárdát, s megjelennek a háztartásokban a fusi szerelések, a házi megoldások. Rövidesen mindenkit közvetlenül érinthet az, ha mi elbukunk. Nélkülünk nincs ipar, nincs termelés, nélkülünk orosz rulett minden alkalom, amikor valaki kinyitja a gázt, vagy felkapcsolja a lámpát" – zárja vészjósló közleményét a szakszervezeti elnök.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A Fidesz kotnyeleskedése olyan, mint az első atomrobbantás volt. Szem-száj tátva, lehelet megszűnik, aztán évtizedekig ( jobb esetben ! ) a környékre sem lehet menni a sugárzás káros hatásaitól !
Ez a Fidesz energiapolitikája !
Anyátokkal játszadozzatok, gyerekek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Csatornázás miatt sikerült többször csőtörést okozni. Egyetlen egy szerelő maradt aki kitudja javítani a hibát. Ugyanis tavaly már leépítés történt. 3-ból már csak 1 maradt.
human
Egy évben kétszer kedvezményesen lehetett nálunk veszélyes hulladékot lerakni. A rezsicsökkentés után a kedvezményt megszüntették.
karma1
Nyugodtan el lehet hagyni a kerdojelet a cikk cime utan, nem kell ennyire alszentnek lennie az ujsagironak!

Ezt pampogjuk itt mar 2 eve mindannyian , akik egy picit is tudunk szamolni, gondolkodni.
Mi nem vagyunk szakemberek, de a jozan paraszti esszel is ez a tragedia mar elore lathato volt...

A napi eletunkbol eltunnek a szerelok, szolgaltatok, az orvosok, a tanarok, a mernokok, mar nincs igazi agrarium se Magyarorszagon, ezt a reteget mar ujratermelni sem tudjuk, mert akik oket tanitottak, maguk is mar nyugdijban vannak...

Mar ott tartunk, hogyha akarnank se tudnank egy uj nemzedeket kinevelni szerelonek, orv osnak, tanarnak, mernoknek, mert sem tanaraink, sem idonk, sem penzunk ra...

Ami a vegleg felelmetes pedig: hogy uralkodo kormanyunknak meg csak igenye sincs ennek a retegnek a potlasara...ok ugyanis meg tudjak fizetni a legjobb magyar, vagy akar a legjobb kulfoldi klinikakat, autot, ruhat, lakberendezesei targyakat eddig is be tudtak szerezni problema nelkul...
Toby
A Fidesz kotnyeleskedése olyan, mint az első atomrobbantás volt. Szem-száj tátva, lehelet megszűnik, aztán évtizedekig ( jobb esetben ! ) a környékre sem lehet menni a sugárzás káros hatásaitól !
Ez a Fidesz energiapolitikája !
Anyátokkal játszadozzatok, gyerekek !
Rózsika Hatházi
Én, már azt is megírtam tavaly, hogy nem marad pénz a fejlesztésre sem, ezáltal nem lesznek cserélve az elöregedett vezetékek, ami igen sok bonyodalmat okozhat. A csőtöréseknél toldoznak, foltoznak. Még az a szerencse, hogy az idei nyár nem volt olyan meleg, nem volt nagyon szükség a légkondikra, mert akkor lettek volna áramszünetek orrba- szájba. Aztán meg sírt volna a szájuk, hogy jajjaj, tönkrement a fagyasztóban a fél disznó, aminek szintén levitték az árát. Sokan azt válaszolták, hogy mit vészmadárkodok, de szerintem elég reálisan látom a dolgot. Na, sebaj, orbán vicctor jobban teljesít.
Január
Tökéletesen egyetértünk, a rezsi-rizsa megkezdése óta, aki egy kicsit is gondolkodik mindenki ennek a böjtjéről beszélt.
Csak amikor a kormány propagandistái odaállítanak a tv. kamerája elé fél analfabéta embereket, csak azok örültek - gondolom előtte napokig a kormány tömjénezését tanították be nekik, milyen jó most, mert 200 Ft-al csökkent a rezsije, és ezt a kormánynak köszönheti.

Csak majd, ha a szakember és pénzhiány miatt elmaradt fenntartási és fejlesztési munkák miatt nem lesz gáz, víz, nem szállítják a szemetet... stb.
Akkor fognak nagyot nézni, és akkor majd eldönthetik mi a jobb, egy normális szolgáltatás annak az árában, vagy egy itt-ott kimaradó - mondjuk télen a minusz 20 fokban nincs gáz szolgáltatás, vagy elfagyott vízcsövek miatti vízkimaradás - minimáláron.
Ne adja Isten, hogy komolyabb fennakadások legyenek a szolgáltatásokban, de ha így lesz a tömjénezők is magukba szállhatnak, hogy ezt is a kormánynak köszönhetik.

Sajnos nagyon vészjósló a helyzet hosszabb távon.
m.macskosz
@karma1: Még pár év és az országban közmunkások és bankárok lesznek csupán.
„Saját közgazdasági képzést indít a jegybank, itt nem a bukott neoliberális tanokat fogják hirdetni - nyilatkozta a vs.hu portálnak Matolcsy György jegybankelnök azzal kapcsolatban, hogy miért adott a Magyar Nemzeti Bank 200 milliárd körüli összeget alapítványainak.”
www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_leleplezte_200_milliardos_terveit.202991.html
bundi
És paks kezdi a sort...
Mert gondolom ott is a viktor két szép szeméért állítják feléreaz egyik reaktort
miazavalami
3 éve cirka 15 ezer forintért vizsgálták meg a tigáz szakemberei az összes konvektort a házban, volt ahol valami kütyüt is kicseréltek.
Épp a múlt héten hívtam őket, hogy a fűtési szezon előtt nézzék már át, nehogy valami baj legyen. Most olyan 50 körül van...
m.macskosz
@miazavalami: Szereljétek le a konvektorokat, úgyis sokat fogyasztanak, ha meg nem jön a gáz Putyinéktól, úgyis fölöslegesen foglalja a helyet. (Bocs, tudom, hogy aljas voltam. Nekem is konvektorom van, ezért mertem humorizálni.)
miazavalami
@m.macskosz: Én ha leszereltetném nem fáznék... És te?
:-) nekünk itten van ám másik fűtés is!
m.macskosz
@miazavalami: Hát én viszont nagy sz.rban leszek és kisgatyában, mert becsempéztettem a kéménylyukat, kályhám sincs. Mondjuk egy megoldás azért van, de remélem, megúszom.
m.macskosz
@miazavalami: Villanytűzhelyem van, de van egy másik épület, amelyben van egy lakható szoba,
ott viszont kályha is van, kémény is van.
miazavalami
@m.macskosz: Ja! Akkor nem kell mitől tartanod...
Habár a fára nem vonatkozik a rezsicsökkentés.:-)
lajospapa
Nyugodjon meg mindenki, a rezsicsökkentést majd meg kell egyszer fizetni. Most még valameddig kitartanak a gázvezetékek, villanydrótok, stb. de ez nem lesz örök. A még magánkézben lévő szolgáltatók ma azon gondolkodnak, meddig tartható a ráfordítás, karbantartás nélküli állapot, aztán vagy kisegíti az állam vagy átveszi (esetleg magas áron, mint a gáztározókat) vagy itt hagyja az egészet. Ne örüljünk neki! Olyan helyzet ez, mint a nyugdíjkassza.
talánegyszer
Meg lep a szakszervezető felkiáltása.Neki a munka adójátol kell követelni.Nem a rezsi csökkentést kritizálni,ez szerepcsere,szereptévesztés.
F_Viktor
Szeged melletti falu, nyár közepén naponta 5-6 alkalommal áramkimaradás.
1,5 hónapon keresztül a szolgáltató nem volt hajlandó utánanézni a hiba okának. A helyi polgármesternek kellett keményen fellépnie az EDF-nél, így egy nap alatt megtalálták a hibát és kijavították.
hetöndöe
Csak azt tudnám,hogy a rizsacsökkentés óta miért 13 havi számlát kapunk?
Fradigege
Irány a barlang emberek, majd szedünk az erdőben tüzifát. Így is, úgy is szívni fogunk. Ezek amúgyis úgy állnak hozzá, hogy aki sír attól el kell venni.
Desischado
Sajnos, már látszanak a jelei a "rezsidumának"! Márpedig, ha nem lesznek szakemberek, akkor itt akkora baj lesz, hogy a vezír és a hívei nem fognak tudni kivakarózni belőle! Mert ha majd nem lesz fűtés, vagy csőrepedés keletkezik, akármi baj lesz, még a leghülyébb fidesz fan is be fog rágni! Akkor lesz majd keserű ébredés!
F_Viktor
@Desischado: Szakembereket hiányolod? Fácánok réme, multifunkciós Lézer Janink neked nem elég? Ő mindent megold...
Desischado
@F_Viktor: Ne viccelj, rémálmaimban sem kéne! Bár ha arra gondolsz, hogy mindent tönkretesz, ellop, eladósít, gallyra vág, akkor igazad van, eme "tevékenységeknek" ő a "mestere"!
F_Viktor
@Desischado: Ő lett Orbán megoldó embere.
A rezsi miniszter megmondta, minden államosítva lesz, csak így érhető el a rezsi rizsa.
Igaza van. Rezsi csökken, a veszteséges holding kapja a közpénzt, tehát mindenki fizetni fogja, akinek nincs távfűtése, akinél nincs gáz, de a villamosáram nélküli tanyán élők is.
A veszteségekre hivatkozva majd privatizálja egy legnagyobb haver, s onnantól a közpénz már az ő zsebét gyarapítja.
Desischado
Pontosan. Három célt szolgált a rezsicsökkentés. Port hinteni az emberek szemébe a választásra, kivéreztetni a cégeket, majd államosítás, és onnantól kezdve működhet a cél harmadik része, indulhat a pénz átjátszása a haveroknak!
bundi
@F_Viktor: a gond csak az, hogy hiába csökken a rezsi ára...a piacról ugyanannyiért szerzik be...max veszteséges lesz...mármint az állami szolgáltató...mintha valami ilyesmiről hallottam volna az átkosban is...csak ugye akkor nem 25 000 milliárd volt az állam adóssága...
de mindegy az egész adhatják akár ingyen is... a lényeg, hogy ha nem fizetnek a piacon, könnyen úgy jár az ország mint ukrajna...
mert ugye a nagymedve...nem szereti ha rángatják a farkincáját...és ha a gázért, olajért nem fizet első avagy országromboló nagy viktor...jönnek a szenkciók...paks az ablakban...de azért az előnös szerződés miatt az országnak mindent fizetnie kell...és a csapokat is elzárják...természetesen...
egyébként offolok...tényleg meghalt győzike?
sdehol nem lelem ezt a hírt...
karma1
@miazavalami: Csillagom, most irta a baratnenk, hogyha nem jon a gaz putyintol, akkor nyugodtan begyujthatja a gazsutot is,... Haaat, ha szepen elrendezi benne a fat meg a szenet,...:o((
karma1
@bundi: Emlekszel Hofira, mikor mondta, hogy az ozdi kohaszokat at kell kepezni szovononek, : szoni meg nem tudnak, de a csocsuk mar no...(kozepre, sor-csocs...:o)))

Szegeny emberek, mit fognak csinalni? Eddig sem a banyavarosok voltak a leggazdagabbak, na de igy?
1szomjas
1. Az elmúlt telünk szinte nem is volt tél, vagyis kevesebbet kellett fűteni, tehát kisebb a számla . 2 . A kőolaj világpiaci ára sem éppen volt csúcson... Mi lesz egy IGAZI télen ? És, ha újra megugrik az olajár... Akkor mit fog hazudni a Nemzetmegvezető Viktátor és csapata ?
mate03
@m.macskosz: Az a szerencsém hogy ahol lakom,még van a házban kémény!Veszek egy csikó kályhát!Csak az a baj hogy kémény az van,de tüzelő tároló az nincs!Most mit csináljak?
m.macskosz
@mate03: Kenyeret sem fél évre veszel,
majd minden nap elmész a tüzépre és veszel egy szatyor szenet. :)
Jópofizom itt, pedig a pakliban bizony benne van, hogy szívás lesz az idei tél. :(
soljanka
Na én meg most jöttem el a hideg Tirolba, mikor otthon "ingyéé" lesz minden...(:
m.macskosz
@soljanka:
De, ugye csak kalandvágyból mentél, és majd visszajössz,
ha másért nem, a Túró Rudi miatt? Sok sikert!
soljanka
@m.macskosz: Kalandvágyból halogattam már pár éve :)
Most úgy gondoltam, hogy mielőtt a határokat is lezárják inkább lépek. Úgy gondoltam, hogy a nagy krach előtt muszáj lépnem, és lehet, hogy a sejtésem beigazolódik, hiszen itt van ez a cikk is...
karma1
@m.macskosz: 20 kilos zsakokban aruljuk a supermarketben, igenis, veszik az emberek, 6.95 NZD (kb. 1400 HUF-nak felel meg). Csak legyen, aki hazacipeli... Mi eppen ma vettunk egy utanfutonyit, ami kb. 10-12 hetre eleg - massal nem is futunk - 1 tonna kb. 200 dolcsi a jobbik minosegbol.
karma1
@m.macskosz: Tudod, Dragam, itt van velem egy baratnom, akivel 34 eve ismerjuk egymast, csak O mar itt van 25 eve, szoval O meg emlekszik arra az idore, amikor a nagyszuleivel ki volt telepitve Recskre, es amikor a nagymamajaval kimentek telen egy kis rozset gyujteni, akkor bizony az orosz katona fegyverrel zavarta ki oket az erdobol, ne'mi "davaj"-ozassal egybekotve, pedig O akkor csak 2-3 eves lehetett... Erre viszont tisztan emlekszik, es valahogy azota megmaradt benne, hogyha lehet, akkor ne szennel, faval tuzeljunk, hanem massal... (Pl. olajjal, gazzal, elektromossaggal)...

Felo, hogy ujra visszajohetnek ezek az idok...:o((((
mate03
@1szomjas: Egyszerű a válasz!Az a rohadt szemét EU a hibás!Mi bezzeg csökkentettük a rezsit,de ezek a mocskok,direkt felemelték,agáz árát!Így nekünk is muszáj emelni,elvtársak!
m.macskosz
@karma1: Ma sem gyűjthetsz rőzsét, csak most nem a ruszki katona hajt el, hanem az új földesúr.
karma1
@m.macskosz: @soljanka: Akar hideg lesz Tirolban, akar nem (de ott jobbara telen hideg van es nagy ho), csak a Turo Rudiert ne gyere haza! Inkabb kuldok Neked egy isteni receptet, amivel az ottaniakat is megszerezheted Turi Rudi-rajongoknak!...:o))

(A T. R. torta letezik, pont olyan, mint az igazi Pottyos, es en megcsinaltam a ferjem kedveert glutenfree valtozatban is. ISTENI!!! A kedvence, legalabb kethetente kell egyet csinalnom. Nem eheti gyakrabban, mert a cukrara is vigyazni kell.,...)
karma1
@m.macskosz: Na, akkor meg a naptarban sem kell lapozni... horthy-viktor ugyanabban a helyzetben van, mint a Nagy Peldakepe, es az oroszok is a spajzban vannak...:o(((

@soljanka: Neked Dragam meg nagy kalappal... MInden jot es szepet kivanok, be fog az jonni Neked... Csak otthon sz@rjak le az embert, kulfoldon megbecsulik a tudasunkat, szorgalmunkat...Aki otthon csak vegetalt, kint nyugodtan megelhet a tudasabol...

Legyen eleg erod, kitartasod, sok szerencset!...:o)))
tivoli
@karma1: ma, 10:10
Imádni való a Túró Rudi töltelék a palacsintában. :-))
soljanka
@karma1: Köszönöm! Eltökélt szándékom, hogy itt majd bejön az élet :)
Recept jöhet, főleg, hogy gluténmentes!
Dr plágium
Ez a nyers valóság! Na de az aktivisták folyamatosan gyűjtik a rezsicsökkentés mellett az aláírásokat. Ők nem tudnak gondolkozni? Nálunk éves szinten 3 ezer ft a csökkenés...ennyiért nem éri meg! Az áfát kellene csökkenteni az alapvető élelmiszereknél! Sokkal több maradna nálunk!
F_Viktor
@Dr plágium: Az ÁFA-ról mindenki megfeledkezik, jobboldalon még mindig olyat olvasok, hogy Bajnai bezzeg felemelte...
bundi
@karma1: elore is koszi...
Itt csak a dots-ot lehet kapni...mondjuk az ugyanaz csak a romanoktol...
öcsi55
Bravó ! A rezsicsökkentés 80 %/-át a lakosság 20% kapja meg,a lakosság 80% meg a rezsicsökkentés 20%-át .Vagy is az amúgy is tehetősebb ú.n.polgári réteg segget nyalja a fidesz ! A többit meg hülyíti. De majd ha nem lesznek szakemberek és nem viszik el a szemetet akkor mi lesz ?
m.macskosz
@Dr plágium: "Az áfát kellene csökkenteni az alapvető élelmiszereknél! Sokkal több maradna nálunk!" Az igaz, de sokkal kevesebb folyna be a büdzsébe, azt viszont sokkal jobban zavarja a kormányt, mint az, hogy az embereknél több maradjon.
karma1
@bundi: Atyauristen! Most irtam le @soljankanak a receptet priviben, ne tudd meg, meddig tartott, pedig nem vagyok egy lassu gepelo, de folyton figyelnem kellett a karakterekre, hogy milyen gyorsan fogynak,...:o)) Ha van turelmed elolvasni, akkor hasonlo modon majd atmasolom Neked is privibe,...:o)) Huuuuuu, de csak holnap, mert ma (ugyan mar holnap van)mar ejfel utan 1 ora van, es elfaradtam baranykazas-ugyben, merthogy 2 hete elkezdtek ellegetni, es az ujszulotteket neha mestersegesen kell taplalni.. (MInden alkalommal rohogogorcsot kapok, amikor a ferjem beoltozik overallba, gumicsizmaba, a kezebe fogja a cumisuveget, amit elozoleg forrovizbe allitva melegitett fel, es napjaban 3x kivonul szoptatni...Nem alltam meg reggel rohoges nelkul, mondtam, hogy aztan el ne felejtse a melltartojat bekapcsolni a szoptatas utan!... O is jot rohogott a szitun, gondolhatod...:o))))
karma1
@bundi: 12l19-re; Itt meg azt se... :o(((
Kamcsatka
@m.macskosz: Ez attól függ hogy tagja vagy-e a Tiborcz klánnak? Legalább is az állami tulajdonban lévő erdőknél.
m.macskosz
@Kamcsatka: Bántottalak én Téged? :)
Ha annak a klánnak tagja lennék, azt sem tudnám,
hogy vannak, akik télen fűtetlen otthonokban fagynak meg.
kukac50
Orbánnak minden működő cég ellensége onnan mindent elvesz,hogy Andy Vajnának tudjon kedvezményeket adni.
Desischado
@karma1: Drágám, ha szépen megkérlek, megdobnál a recepttel?
karma1
@Desischado: 22.49-re: Hat persze, Neked is megy privibe, majd kitalalom, hogyan. (Illetve tudom, hogyan, csak egy picit docogos lesz, de megeri, csudafinom, es MAGYAR!!!...:o))))
m.macskosz
@karma1: Szia! Kérjük meg @soljanka: kartársnőt, hogy küldje el az igénylőknek,
szintén priviben. Ő ráér, amíg nem esik a hó, addig még ott sem lehet síszezon. :)
karma1
@m.macskosz: Soljanka baratnoknek most nagyon sok a dolga, en ugy gondolom, de ha szakit egy kis idot, akkor maris megcsinalhatja a Turo Rudi tortat...:o)))
m.macskosz
@karma1: Örülök, hogy még elcsíptük egymást. Miért okoz gondot, hogy elküldd priviben a sütid receptjét? Kijelölés, másolás és annyifelé küldöd, ahányfelé akarod. Nem értem.
karma1
@m.macskosz: Mert most is csak par percre felpattantam a propira, megnezni, mi ujsag, mert fozok, kertet csinalok, es a mosokonyha rendezese van musoron, es mar delutan felketto van. Ja, uniformis vasalas, holnapi cuccok elokeszitese, eloszedni a nyari cuccokat, segiteni a ferjemnek az allatoknal. Ez nem sok, de sotetedesig kint, (azutan meg a hazban) be kell ezeket fejeznem...:o))
m.macskosz
@karma1: Jó munkát, szép napot,szia, viszlát! :)
karma1
@m.macskosz: Dragam, Neked is elkuldom, csak amikor befejeztem ezeket, es Te felebredsz az almodbol...:o))) GYorsan bujj az agyba, szep almokat, joejt!...:o)))
miazavalami
@karma1: Drága! Ne félt te engem.:-) Itt már szinte minden házban van cserépkályha. Élelmes a paraszt...:-)
rugacs
Vesszen az E.ON, mindenestől, majd lesz helyette másik.
Csalók, szélhámosok. Nekem is volt hasonló ügyem velük, mint a Bognár Gyulának. Tetü lassúak, nagyképűek, figyelmetlenek, baromi drágák, stb. Óriási haszonkulccsal dolgoznak. Aztán milyen képzésről beszélnek, házon belül? Nem a rezsicsökkentéssel van gond, hanem azzal, hogy a vezetők egy fillér haszonról sem akarnak lemondani, inkább a dolgozóktól szabadulnak. Majd lesz néhány botrányuk, aztán jól megbüntetik őket, akkor előbb-utóbb vagy rájönnek, hogy elég kevesebb haszon is, vagy elhúznak. Az is egy marhaság, hogy csak az ő embereik a szakemberek. A kisvállalkozóknak is van tehetsége, tapasztalata, most majd munkájuk is lesz.
Milliószor láttam a tévében, hogy az E.On ennek, meg annak az aranyfokozatú támogatója. Ilyen csak olyan tud lenni, akinek baromi sok a haszna!
hetöndöe
@rugacs: Helyes,vesszen az EON,legyen Qbánnak és csapatának a tulajdonában,akik még adót sem fizetnek és fejlesztésre sem költenek de magyarok.
Tanulmányozd át a pécsi vizmizériát és azonnal rájössz,hogy a franciák elzavarásával csak az állam és a fogyasztók jártak rosszul.
spu00
Mennyivel érdekesebb lenne, ha arról írnának, hogy miként került például az EON birtokába az áram és gázszolgáltató cégek garmada, s miért? S utána meg számolják ki, hogy mennyi hasznot vittek ki a tulajdon jog megszerzése után, s azzal mit lehetett volna kezdeni, S ha ezt megtették, nézzenek magukba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.