A kormány tervei szerint 2015. január 1-jén hatályba léphet a fair bankokról, azaz a fogyasztói hitelek szabályozásáról szóló törvény – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Trócsányi László igazságügyi miniszter vállalta, hogy október végére a kabinet elé terjeszti a családokat megvédő és a bankokat is biztos alapokra helyező jogszabály tervezetét – mondta a kormányfő a csütörtök este rögzített rádióinterjúban.

Orbán Viktor a jövő évi költségvetésről szólva azt is kijelentette, hogy kormánya elutasítja a megszorításokat. "Hiába akarják a szocialisták, nem lesznek megszorítások" – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Barack Obama amerikai elnök egy New York-i tanácskozáson Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette, a miniszterelnök úgy reagált: "tudomásul vesszük, hogy ez a mondat elhangzott. Ennek a mondatnak mi nem találjuk a ténybeli alapját". Jelezte azt is, Magyarország hivatalos választ adott az amerikai félnek.

Nem kerülhet veszélybe az energiaellátás

Arról is beszélt, hogy Magyarország nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt a lakosság nem jut hozzá a szükséges energiaellátáshoz.

"Jó ütemben töltjük fel" a földgázkészleteket, "nemsokára elérjük a 60 százalékot, és most ennek az ütemét gyorsítani fogjuk" – mondta a kormányfő, jelezve, hogy erről is tárgyalt a héten Budapesten Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával.

"A következő időszakban nagy mennyiségű gázra lesz szükségünk, amivel tovább tudjuk növelni a betárolt kapacitásokat. Ezt a nagy mennyiséget meg is fogjuk kapni, erről megállapodtam Alekszej Millerrel" – közölte.

Orbán Viktor azt is mondta az interjúban, hogy a mostani magyar külpolitika azt tartja természetesnek, hogy ott, ahol a magyar közösségek autonómiát kérnek, azt meg is kapják.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
1700 Milliárd költségvetési korrekció nem megszorítás. Ahogy az államadósság sem nő és a Forint is 4,5 éve egyre erősebb és nem dúl a korrupció. A kormány nem demagóg, a magyarok pedig intelligens, szabadságszerető nép. Öröm lehet! egy ilyen országban élni, csak tudnám merre van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
Miért...hol kaptak autonómiát a magyarok?
Hellcat
Ó gyereke...ha már a qrbán is azt mondja, hogy nem lesznek akkor tessék felkészülni a legrondább megszorításokra...
Január
"Folytatjuk"... semmi változás és a végén fog csattanni továbbra is az ostor.
kukac50
Reform szóval takarják el a megszorításokat.Orbán azt hiszi,hogy ilyen hűje a Nép,hogy nem tudja,de érzi mindenki a pénztárcáján.
coni
1700 Milliárd költségvetési korrekció nem megszorítás. Ahogy az államadósság sem nő és a Forint is 4,5 éve egyre erősebb és nem dúl a korrupció. A kormány nem demagóg, a magyarok pedig intelligens, szabadságszerető nép. Öröm lehet! egy ilyen országban élni, csak tudnám merre van.
pityuka
@kukac50: Van egy rossz hírem. Nem hiszi, tudja.
bakegya
Nincs véleményem-de majd kiprovokálja...
Yoda69
Meg 60%-on sincsenek a gaztarozok, mikozben itt allunk a tel elott, egy haboruzo orszaggal a szomszedukban, akin keresztul a gazt kapjuk a ruszkiktol?
Ennek az idiotanak teljesen elment az esze.
volvós
Figyelj, haver !!! Nem kellett volna egyeztetned a vargamisikével melött
világgá kürtölte az 1700 milliárdos megszoritást ??? Nem messze lakik (pasapark)
átugorhattál volna egy sörre...
levi
""Hiába akarják a szocialisták, nem lesznek megszorítások" – mondta."
Ez a mondtad kikészített. És ennek köszönhetően már értem a beteges dolgait. Pl. stadionokat is csak azért építtet mert a szocik nem akarják.

A témához meg:jó lesz felkészülni, mert irgalmatlan megszorítások jönnek.
Jankó123
Besenyő Pista bácsi
-"Há nem? De!!!"

"2014 a gyarapodás éve"
"2015 a kirabolás éve"
(Még a zsebpiszkot is kikotorják)
Az 1700milliárdos "nemmmegszorítás"!
coyote3
Valóban pocakos elhízott disznó, nincsenek megszorítások. Ezek már kifejezetten szopatások...
pbalage
ahha. a majdnem 1000 milliárdba kerülő devizahiteles mentés akció sem igazán a megszorítás kategóriába tartozik, viszont azért rendesen lefogy a közös lóvé.

Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isȧ, por ës homou vogymuk.
Mënyi milosztben terömtevé elevé miü isëmüköt Ádámot, ës aduttȧ valá neki pȧrȧdicsumot hȧzoá.
Ës mënd pȧrȧdicsumben valou gyimilcsëktűl mondá neki élnië.
Hëon tilutoá űt igy fá gyimilcsétűl. Gye mondoá neki, mérët nüm ënëik :

isȧ, ki napon ëmdöl az gyimilcstűl, hȧlálnek hȧláláȧl holsz.
Január
@pbalage: Nyugi nem ettől fogy le rendesen a közös lóvé, mert a devizahitelesek azt a pénzt, amit most esetleg vissza is kapnak már régen megfizették a havi hiteltörlesztések alkalmával, mint banki jogtalan követelést. /A jogtalanságot most mondta ki a bíróság./
Még örülhetnek, hogy nem kell a devizahitelesek részére kamatos kamatot fizetniük, hiszen nem tegnap óta fizetett többet a devizahiteles, - itt most nem az árfolyamnövekedésről írok/ mint ami jogosan járt volna, hanem évek óta. Mi kb. az utóbbi 6 évben. Ezért már a kamatos kamat is jogos követelés lenne . Nem?
bundi
@kukac50: tévedsz a nép ilyen"hűje" lásd kétharmad
Fradigege
"Orbán Viktor azt is mondta az interjúban, hogy a mostani magyar külpolitika azt tartja természetesnek, hogy ott, ahol a magyar közösségek autonómiát kérnek, azt meg is kapják."

aham...meg is kapják. Jól van. Menjél lefele és nézd meg, hogy ott állok-e a sarkon. Nem kapjuk meg az autonómiát, mert ti impotensek vagytok, gyávák, féltek, ők pedig minket és titeket is gyűlölnek. Gyíknaiv vagyol.
Macskaszem
Orbánnak mozgott a szája, tehát hazudott.
vukkocska
Nem lesznek megszorítások, csak KIIGAZÍTÁSOK. Ez a Fidesz új szava az áremelésre.
Yoda69
Helyesen:
Orbán: Nem lesznek megszorítások, mert mar vannak.
nusika
@Yoda69: Kb.3 hónappal ezelött, az ellenzék felszólította a kormányt, hogy tölcsék fel a tárolókat, mert 30-40 % állnak.Veszélyes ilyen alacson szinten tartani.Azt felelték a "nemhazudóksoha", hogy minden rendben van és nem kell aggódni! Na ugye, hogy hazudtak!!!
whatthefuck
"Ne azt nézzék hogy mit mondok, hanem hogy már megint mit hazudok."
nyanya001
akkor miért titkolóznak ?
Miért csak a választás után hozzák nyilvánosságra
a 2015 évi költségvetésben szereplő 1700 milliárdról szóló nem megszorítást ?
bundi
@Január: tévedsz a devizaalapból tolják a lóvét a bankokba, hogy ne dőljenek be...meg a matolcsy hitelprogramjába is, hogy a vállalkozások is húzzák még egy évig...de aztán?...
ha elfogy az a pénz is mint a manyup...aztán mi lesz?
lásd itt:
propeller.hu/itthon/2991843-kozel-1000-milliard-forintba-kerul
és itt...
hvg.hu/gazdasag/20130404_matolcsy_mnb_bejelentes/
és látod a 2011-es 38.7 milliárdról 35,5 milliárdra nőtt a devizatartalék unortodoxiában
fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/08/nott-a-magyar-devizatartalek/
és ezt büszkén jelentik be...és a mostani banki mentéssel ez 32,5 milliárdra fog nőni...
ami ugye majd 20 százalékos csökkenés...
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
coni
Nem lesznek? Már több mint 4 éve vannak (egészségügy, bankadó, oktatás, rokkant és korkedvezményes nyugdíjak, 27% ÁFA, ...)
coni
Török: Orbán bukni fog cikket törölte a Propeller, de a többi felületen (pl.HVG) megtalálható.
bakegya
@coni: NA EZEKRE A KÉRDÉSEKRE SOHA NINCS VÁLASZA
Kíváncsi vagyok -ha kemóval a nyakában haza kell neki menni és harmadnap visszarongyolni magát pl okáért az onkológiára-hogyan szédül be a kezelőbe anélkül hogy az orvost,de a sorstársait is pofon ne hányja-mert itt tartunk-nincs keret a rászorultak benntartására!!!-ez csakkk egy pl.
Hellcat
Másnak nem jutott a címről az eszébe, hogy "B@ssza meg ezt már annyiszor hallottam a fidesztől és mégis jöttek a megszorítások..."?? :D
Toby
Nem lesznek megszorítások ! (Közeleg az önkormi választás ! )

Azonban évközi áremelkedések nem kizárhatók, ugye a dollár/HUF árfolyam változásai, de főleg a "zemútnyócév" bizonytalan kihatásai, aztán a balliberáliskomunistaszocialistaretrográdgácsoskodás, aztán ukrán-helyzet, orosz-helyzet, sza*r a helyzet...
Vadlaci
@levi: A hülye szocik hiába akarnak megszorításokat, nem ők vannak hatalmon.Ezt ők egyrészt tudják,másrészt nem azt mondták,hogy ők akarnak megszorításokat, hanem azt kormány kényszeerül megszorításokra. Így forgatja ki a fidesz a nem mellette állók minden megnyilvánulását azért,hogy lejárassa őket. /Egyébként nem vagyok szoci, nem tisztem védeni őket sem/
kata53
@Yoda69: Ahogy mondod. Teljesen elment az esze!
Cicamama55
De csak azért nem lesz megszorítás, mert náluk ezt reformnak hívják...
Tulipánfa
A pofátlan hazudozás folytatódik, ők eddig is másként hívták igen találékony megoldásaikat, miközben magukat megmentőnek tüntették fel. S a nép megeszi.
kkalman
"Nem lesznek megszorítások." Ezt a soha nem hazudó Orbán mondta. Én el is hiszem neki, hiszen 2010 óta egyetlen megszorítás sem volt. Mindig volt valami, a Fidesz szótárból vett más elnevezése. A legtöbbször kiigazítás néven volt a nem megszorítás. Most is lesz valamilyen más neve az 700 milliárdos nem megszorításnak. Valami szép fitymaszos neve.
De jó lenne, ha mindez nem lenne!
Desischado
@nyanya001: Ez egy nagyon jó kérdés! külömben már mikor először kezdték a megszorításokat, akkor is azt mondták, hogy nem az. Nekem a segélyem 28-ról 22 000 lett, bocsi, de ezt nekem megszorítás. Az igazmondás bajnoka azt mondta, hogy nem lesz megszorítás. Helyesen: olyan irgalmatlan megszorítások lesznek, hogy a szemünk is keresztbe fog tőle állni!
nusika
"" ...nemsokára elérjük a 60%-ot"- mondta Orbán, a gáztárolókról. Amint olvasom, a szerbeknek is van benne "gázuk"! Akkor ebből mi a miénk?
www.stop.hu/gazdasag/magyarorszagi-tarolobol-is-biztositana-a-gazt-szerbia/1266176/
köhögő bolha
Szeretnék már én is megszorítani,de nagyon!
Toby
Nem lesznek megszorítások !

Jereváni rádió:

- Moszkvában Volgákat osztogatnak !
- helyesbítünk: nem Moszkvában, hanem Bakuban !
- helyesbítünk: nem Volgákat, hanem Moszkvicsokat !
- helyesbítünk: nem osztogatnak, hanem fosztogatnak !
Törölt felhasználó
Kenyeret és cirkuszt a népnek mondta Néró. Viktor viszont visszaveszi a kenyér és a cirkuszbelépő árát.

Kissebbségi érzéséből fakadó bizonyítási vágy egy területen biztos hogy nemzetközi elismertségre lel. Ilyen "modernkori" diktatúrát még senki nem épített a világban. Nem is tudják mit kezdjenek vele és ezt ő pontosan tudja:) Ugyan már a mai kor fegyvere nem a puska vagy a testi fenyítés, hanem a manipulálás, média, követhetetlenség.. Azok a rendszerek és ideológiák vagy diktátorok amikhez hasonlítgatjuk őt, mind elavultak és más jelenek szülöttei voltak. Ettől félelmetes ez az ember és ezt nem szabad annyival leseperni az asztalról, hogy ez az ember nem 100%-as... Ezt el kell ismerni, hogy tart valami felé, amiben uttőrő és az nem a jogállam, szabadság, hanem annál valami sokkal önzőbb egyéni vágy, ez pedig az elismertség mindenki előtt a világban, mert belülről pontosan olyan kicsi, mint amekkora szabadságharcosnak hiszi magát...

Mert a tiszteletet nem követelni kell, hanem kiérdemelni. Aki pedig igazi szabadságharcos az küzd és a másik szemébe nézve és nem pávatáncolgat.

Én csak egy megvert és lelkizsarolt gyerek felnőttkori bizonyítási vágyát látom benne, amiért őszintén sajnálom, de sokan fizetik meg ennek az árat miközben ők is lelkisérültek lesznek. Úristen a focistadionok mögött is mi húzódhat, kinek és mit akart ezzel bizonyítani, szerintem még jobboldalon bőven kiverte ezzel a biztosítékot...

Önző vágyak hajtják és aki nem vele van az ellene. Azt hiszed Viktor egy amerika nem tud semmit rólad és csak egy nagykövetség jelent ezt-azt néha...Grafológuok, szociológusok, pszichológusok, történészek stb modellek alapján készítenek jellemrajzot és szerintük egy bomba vagy. Ezen azért elgondolkodnék a helyedben!
Yoda69
Orbán: Nem lesznek megszorítások
Orban: Ne azt figyeljek, amit mondok, hanem amit teszek...
Szimba
Azon kijelentése után, miszerint ..."ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok"- (nem olvastam, hogy visszavonta volna) - ki hisz neki? Ja, tudom a fidesz imádók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.