Féltucat orvos, közöttük az osztályvezető főorvos is távozott az elmúlt időszakban az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályáról. Fűtő László, a kórház főigazgatója sajtóinformációkra reagálva az MTI érdeklődésére szombaton elmondta: a sürgősségi osztály azóta is zökkenők nélkül működik.

Fűtő László közlése szerint vállalkozó, "közreműködő" orvosok jelentették be egy hónapos felmondási idővel a távozásukat, döntésüket nem kellett indokolniuk.

A főigazgató szólt arról is, hogy az osztályt vezető főorvos szerdán nyújtotta be rendkívüli felmondását. "Annak indoklása azonban hamis volt, ezért elutasítottuk" – mondta, konkrétan nem megnevezve az abban foglaltakat. Hozzátette: a távozók többsége csak egy-egy műszakot látott el, nem teljes munkaidőben dolgozott a kórházban.

"A betegellátás nem került veszélybe, a távozók pótlásáról gondoskodtunk, a sürgősségi betegellátó osztály zökkenők nélkül működik tovább, változatlan formában fogadja és látja el a betegeket. Az osztály vezetésével egy sürgősségi orvosi diplomával is rendelkező orvost bíztam meg" – közölte a főigazgató.

Fűtő László úgy vélekedett, "felfújt, koncepcionális ügyről van szó, amelynek a szálait a háttérből mozgatják". Tájékoztatása szerint az egri kórházban mintegy kétszáz orvos dolgozik, most öten-hatan távoztak közülük.

A Heves megyei hírportál úgy tudja, hogy a távozók közül többen a rossz munkakörülményekre, a nem megfelelő technikai és személyi feltételekre hivatkoztak. A heol.hu szombaton azt írta, a kórház november 21-én jelezte a megyei tiszti főorvosnak, hogy a sürgősségi betegellátó osztály működésével kapcsolatban "megoldandó kérdések merültek fel". A tiszti főorvos ezért november 25-ére többoldalú egyeztető megbeszélést hívott össze. Az egyeztetés során megállapították, hogy jelenleg nem áll fenn olyan helyzet, ami a népegészségügyi szerv beavatkozását igényelné – írta a hírportál.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
@lópicigáspár: Onnan menekülni kell, ahol egy nem létező kis doktorival, havi jövedelmét tekintve 10-15 elismert szakorvost lehetne alkalmazni! Roskadozik ez a kártyavár már minden oldalról!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...Mennek Angliába 30x-os fizetésért dolgozni !!!
Cicamama55
Na Hír televízió! Az ilyen híreknek kellene a nyomába eredni!
lópicigáspár
@Cicamama55: Majd jól megállapítják, hogy a mi zsírunkon kitaníttatott orvosok most hazaárulást követnek el!
Cicamama55
@lópicigáspár: Onnan menekülni kell, ahol egy nem létező kis doktorival, havi jövedelmét tekintve 10-15 elismert szakorvost lehetne alkalmazni! Roskadozik ez a kártyavár már minden oldalról!
szandokan
Még az a szerencse, hogy magánklinikák vannak bőven, különben tényleg gondok lehetnének lassan.
lópicigáspár
@szandokan: Jó dolgok ezek a magánklinikák, csak lehetne ott is a TB-re hivatkozni! :-)
Clavigo
Semmi gond...Majd néha meghívják kegyes Urunkat,,aki majd ráolvas a jelenlevőkre. Aki nem gyógyul meg hirtelen,,az természetesen idegen szívű,,balliberális féreg.Velük majd konzultál a szociális temetkezés aktuális akcióiról. Oszt jó napot.
szandokan
@lópicigáspár: Azért magán, hogy ne kelljen. Habár azt nem egészen értem, hogy miért kérik el ott is a taj kártyát állandóan, de egyszer már megkérdezem.
m.macskosz
@szandokan: ma, 11:31
Még szerencse, hogy vannak olyanok, mint te, akik megmondják,
hogy egy 20-30-40-50 ezer forintból élő embert hová vigyenek a
mentők! Sürgősségi Betegellátási Osztályról van szó, te .. .. .. !!! ,
nem esztétikai plasztikai sebészetről!
m.macskosz
ma, 12:05 @szandokan: Na, vajon miért?
Mert a sunyi kormányod sunyi eü.-rendszere lehetővé teszi,
hogy a magánklinikák is lenyúlják a csóró tb-járulékfizetők
fillérjeit!
szandokan
@m.macskosz: Éppen ezt akarják most megszüntetni nagyon helyesen. A magán az legyen magán.
Clavigo
Nem értem,,mi a gond ?? A Felcsúti Népi Tébojdában a tb-járulékot adóként fizetjük be kegyes Urunknak ( áldassék a neve ),,nem pedig azért ,hogy holmi ellátást is kapjunk érte..Ergo,,Nincs orvosra szükség.
nemjoezigy
@szandokan: " Még az a szerencse, hogy magánklinikák vannak bőven, különben tényleg gondok lehetnének lassan. ma, 11:31"

Ez megint egy a felső 1-2-5% oldaláról írt megjegyzés.
Halvány jóérzés sem tükröződik a véleményből.
Ez kimondottan a gazdagok, a mindenki mást eltaposók oldaláról megírt érzéketlen hozzászólás!
m.macskosz
@szandokan: Elmondom még egyszer,
lassan mondom,
hogy te is megértsd:
A SZEGÉNYEK EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSA SÉRÜL.
Ki nem ß@rja le, hogy futsalozás közben egy huszonnyolcadik senkinek kimegy a bokája, ha ellátják a Kútvölgyiben INGYEN!
Ingyen ugyan, az ő szempontjából, de az én adóforintomból, abban a kórházban,
amit az én szüleim építtettek fel!
szandokan
@nemjoezigy: Nem, ez csak egy tény volt.
szandokan
@m.macskosz: Szerintem meg inkább írd lassan:-)) Nahát, nem is gondoltam volna, hogy a te szüleid építették fel a Kútvölgyit!! Gratulálok nekik!
m.macskosz
@szandokan: Nyugi bele , nem a te szüleid voltak ott, amikor épült.
De az én szüleim voltak, akiknek révén létezik!
szandokan
@m.macskosz: Mivel a Kútvölgyi 72 éve épült, ha jól tudom, akkor valóban nem. Viszont akkor te már nyugdíjas lehetsz, jól gondolom?
JAJMÁR
Sajnos a családunkban van egy szívproblémával gondozásra szoruló. Ezen túl pedig még sajnosabb, hogy az egyébként neves és elismert orvos a vizsgálati leletre csak annyit ír... amit a beteg is megért, hogy a legközelebbi vizsgálat időpontja fél év múlva! Ha pedig kíváncsi a beteg részletekre, akkor a magánklinikán meg lehet beszélni, mert az orvos ott is rendel, és csupán a konzultáció ott 14e ft. (Ez már nincs ráírva a leletre, de ez van.)
Szóval, ha az állami és tb. támogatta vizsgálat eredményeit meg szeretné beszélni az orvossal, akkor be kell jelentkeznie a magánklinikára, mert az állami intézményben erre az orvosnak egyszerűen nincs ideje.
m.macskosz
@JAJMÁR: Igen, egy orvos is emberből van, vannak gyerekei, szülei, akiket esetlegesen el kell tartania. Szomorú, hogy egy senkiházi futszaros a többszörösét keresi, nulla képzettséggel, nulla hozzáállással, nulla felelősséggel
@szandokan: ma, 14:27 "Viszont akkor te már nyugdíjas lehetsz, jól gondolom? "
szandokan
@m.macskosz: Na és akkor mi van? Ezt írtam. Legutóbb azt írtad, még dolgozol. Persze nyugdíjasként is lehet.
szandokan
@m.macskosz: Ilyen az a nap, amikor az egész család odavan, én meg itthon unatkozom ebben a szar időben:-))
36
@JAJMÁR: Az egészségügyi tárca, hagyta összekeveredni a privát és az állami szférát. Látták ők azt, hogy az orvosok tömegesen mennek külföldre dolgozni és gond lesz az ellátással. Én idén nyáron mentem volna egy privátorvosi beutalóval, ultrahangos vizsgálatra, kórházba mert a privát rendelőtől megvonták az engedélyt az ultrahang vizsgálathoz. A kórházból egy pillanat alatt elhajtottak üvöltve, vissza a privát rendelőbe azzal, hogy ehhez nekik semmi közük. És mit akarok én a tb.-n potyázni?! Végül mit tehettem?! Kértem időpontot egy harmadik helyen, privát rendelőben ultahangra.
m.macskosz
@szandokan: Kínos lehet, ha valakit annyira utálnak, hogy..
de én ezt persze nem tudhatom.
Toby
A felmondott személyzet is nyilván az "elégedettek" táborába tartozik !
JAJMÁR
@36: 16:04 Remélem nem neked kellett kielemezni az eredményt... aztán kitalálni a gyógymódot.
csa-csa
@Cicamama55: "Roskadozik ez a kártyavár már minden oldalról! "
Így igaz! úgy 30-40 éve!!! azóta bacik rá egyfolytában mindenki!
Mára aztán persze!!!
szandokan
@m.macskosz: Nem vagyok híve annyira a rokonlátogatásoknak, mindössze ennyi. Összekeversz magaddal...
nena
Ezekkel az egriekkel mindig csak a baj van...
36
@JAJMÁR: Egy nagyon kedves, még az NDK idejéből ideházasodott doktornő vizsgált meg, végül a privát rendelőjében. Picit törte ugyan a magyart, de azért megértettük egymást. Anamnézis felvétele után vizsgálat, majd teleírt 3 oldalt a diagnózissal.
Érthető volt rajta minden. Egyébként emésztőszervi gondom van. Végül, gyógynövényeket ajánlott és köszönöm szépen, azóta jól vagyok. Szerencsém volt vele. De az út, hosszú.(Meg kell még jegyeznem azért az árnyékos oldalát is annak, hogy miért kötöttem ki nála. Ugyanis, EU-s pénzből, egy olyan korszerű gépet tudott beszerezni, amit a szakhatóságok is elfogadnak, diagnosztikai eszköznek. Magánkézben!) És neki ezért, keményen Fidesz pártinak kell lennie.
szandokan
@36:
Milyen gyógynövényeket? Csak kíváncsiságból kérdezem.
m.macskosz
@szandokan: "Összekeversz magaddal..."
Kizárt dolog!
De egy öt gyerekes családfő távol marad egy családlátogatási buliról?
Ne reagálj, kérlek, mert igazábol nem érdekel!
JAJMÁR
@36: 16:48 Akkor ő egy olyan fides párti, aki érti a szakmáját is. Azokkal nincs baj :)
A gyógyteákat én is szeretem :)
szandokan
@m.macskosz: Akkor meg miért kérdezed? Egyébként valakinek itthon kellett maradni, mert némi munkálatok folynak nálunk, és a munkásokat nem lehet egyedül hagyni a házban. Anyósomékkal meg annyit szoktam találkozni, hogy nem fog belehalni senki.
narancsbirka
@szandokan: nehogy kikapcsolják a netet, sokba fáj visszakötni! Nyugalom!
Cicamama55
@csa-csa: De az utóbbi időkben az egyre több "cunami"', felgyorsította a tartó pillérek alámosását, az új tartó oszlopok pedig gyártás hibásak...Az erózió miatt elveszik az emberek nagy részének talpa alól a talaj, új, megélhetőbb helyekre költözve eresztenek új gyökereket hazánk értékes fiai!
m.macskosz
@szandokan: A magánéleted a magánügyed.
nezelodo
Nem értem, mi lehet a baj, hiszen megvédték annakidején a fidesz polgári tömörülései a korházat! Ajaj, csak ennyire sikerült, hogy menekül ki merre lát? Akkor mit szóljanak azok a korházak, amelyeket nem védtek meg a fideszes haveri cégektől még 2010 előtt és lerabolták szó szerint ezeket az intézmányeket, Körmenden, Szentesen stb.
szandokan
@JAJMÁR: Csak semmit nem érnek. Én próbálkoztam két hétig velük, majd elkezdtem egy kizárólag emésztőrendszerre ható gyógyszert szedni, és 4 nap után már alig van bajom. Egy gyógyszer nem véletlenül kap OGYI engedélyt.
szandokan
@narancsbirka: Miért kapcsolnák ki? Azt annak szokták, aki nem fizeti.
szandokan
@narancsbirka: Ha ismét ilyen kétszavas baromságok mentén akarsz velem társalogni, akkor feleslegesen erőlteted magad.
Cicamama55
A temetőben ugyan abba a földbe kerül mindenki, függetlenül a vagyonától!
csa-csa
@Cicamama55: tudtam hogy most jön az "igen de.."
nem ismernétek be már végre egyszer hogy tényleg bacott itt mindenki mindenre 40 éve??!! Nem 4, még nem 8, még csak nem is 15 éve carik az egész bagázs odafent mindenre és mindenkire!
És persze egyetértek Veled ettől függetlenül.
JAJMÁR
@szandokan: 17:01 A gyógyteák nem úgy hatnak, mint a gyógyszer. Persze vannak kivételek, de általában huzamosabb ideig kell inni. Azért nem váltja ki a tea a gyógyszert, legalábbis ritkán, de ha mégis azt ajánlják, érdemes kivárni, mert igaz, hogy a gyógyszer azonnal hat - legalábbis a tüneteket elnyomja - de a mellékhatásai is hatnak akkor is, ha nem érzed azonnal.
A gyógytea nem váltja ki a gyógyszert minden esetben, csak segít a megelőzésben, vagy a gyógyulásban.
m.macskosz
@Cicamama55: Nem egészen.
Én ugyanis világosan megmondtam, az örökösömnek,
hogy mit szeretnék: hamvasztás után szórja szét a maradékomat!
36
@szandokan: Először is elmondta nekem, hogy a gyógyszerek nagy része, nem arra hat, amire felírják(ezt eddig is tudtuk) és mindjárt ajánlotta a Detralex nevű, mesterségesen hangzó, de igazából, mikronizált citrus flavonoidokból összeállított, 500 mg/szem tablettát. Régen vényes volt, de mivel hat, ezért az alljas tb. a támogatottak köréből kivette(így persze drágább is) és most ha bemész a patikába, szabadon megveheted étrendkiegészítőként. Eredetileg, viszér és aranyér problémákra találták ki, de ha napi két tablettát beveszel, a tápanyag felszívódás, az emésztés és a rendszeres nagydolgod garantállt. A májat is tisztítja. Még, Aloe Vera és Gránátalma extraktum.
Cicamama55
@csa-csa: 40 éve még a munka kerülőket büntették, ingyenes volt az oktatás, a gyerekek tervezhettek előre, tudták pl. ha elvégeznek sikeresen egy szakmát, hol fognak dolgozni, az egészségügyi ellátás pedig minden dolgozó számára biztosított volt! Nem azt mondom én, hogy az maga volt a Kánaán, de élhetőbb volt a világ idehaza.
Cicamama55
@m.macskosz: A gravitáció miatt az is a földön végzi.
m.macskosz
@Cicamama55: Jó volt! :)
"A gravitáció miatt az is a földön végzi. "
Cicamama55
@m.macskosz: Az ellen még a "mindenható vezetőink" sem tudnak tenni semmit. Életükben az egekben érzik magukat, a végén azonban egy szintre kerülnek a zemberekkel!
m.macskosz
@Cicamama55: Ateista vagyok, ezért nem vigasztal, ha ezek a senkik
esetleg a jövőben kárhozottak lesznek.
vukkocska
"A betegellátás nem kerül veszélybe" mondta a főigazgató. Nem tudom, járt-e valaki valaha sürgősségin. Még a szívbetegnek is több órát kell várni ahhoz, hogy egyáltalán megvizsgálják. Egy ismerősömet délután kettőkor vitte be a mentő, és fél tizenegykor került sorra. És ez nem csak ez az egyetlen kórház, amiről írok. Így járt Anyám is, ugyan neki csak kb 4 órát kellett várnia.
Cicamama55
@36: A mi családunkban is van, akit a gyógynövények -hát ha nem is meggyógyították, de rendben tartják az emésztő rendszerét. A sok-4-5 éven keresztül- magánrendeléseken kiadott pénz nem segített!
36
@Cicamama55: Szerintem, annyi mérgező anyag jut ma a szervezetünkbe, hogy az elleni küzdelem, szinte lehetetlen. És persze minden embernek, más a reakciója is, akár gyógyszerre, akár gyógynövényre. Sok aspektusa van a kérdésnek. Abban a kijelentésben pl. nem hiszek, hogy egy termék, 100%-ban bio.
Dr. Felipe
Egerbe is stadiont, kórházat eldózerolni.

Ma hallottam hogy egy szívleállásos beteghez 68 perc alatt ért ki a mentő. Addig a járókelők indítgatták újra a szívét a szerencsétlen asszonynak. Életben maradt de nem a mentőkön múlott.

Magyarbajdzsán jobban teljesít.
alterego56
"a távozók pótlásáról gondoskodtunk" Feltételezem a Londonból vissza térő, kellő tudással felvértezett és kalandvágyukat kiélt dokikkal.
Gyuri Géderről
Nagy ügy, hogy elmennek az orvosok. Majd a kétharmadot biztosító fidesznyik szavazók beállnak a helyükre, és tudásuk legjavát nyújtva gyógyítják egymást, és családtagjaikat.
szandokan
@36:
Köszi. A Detralexet én rendszeres használtam évekig, napi 2x2 - t szedtem sokáig, de amikor már hosszabb időn keresztül sem csitult a sűrűbb bélmozgásom, meg a gyomor irritációm, leálltam vele. Aranyérre igen jó egyébként, de nem mindegy, milyen áron fejti ki a jótékony hatását. Az Aloe Vera egy humbug, mint a homeopátia, a Gránátalmáról pedig nem állnak rendelkezésre tudományos igazolások, maximum finom maga a gyümölcs, én így szoktam enni, nem koncentrált változatban. Eszem még a Goji Berry bogyóját is naponta, az mondjuk nagyon finom, és talán a megfázások úgy - ahogy elkerülnek, mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Gyomorsavra viszont még nem hatott egy gyógynövény sem eddig, de már nagyon a savlekötők sem.
szandokan
@JAJMÁR: A gyógyteáktól is meg lehet halni, főleg, ha valaki allergiás valamelyikre. A gyógyszerek pedig nem kizárólag elnyomják a tüneteket, hanem gyógyítanak is azáltal, hogy megölik a baktériumokat. Tudom, nem válogat jó és rossz között, de egy tüdőgyulladásos ember se válogasson túl sokáig.
Desischado
@JAJMÁR: Szentigazad van. Én egy egyszerű vizsgálati eredménnyel már másfél hete várok, hogy megérkezzen a levél, és hívjanak felülvizsgálatra, ahol végre megállapítják a gyógykezelésemet! Plusz, a szemészetre is van időpontom, már másfél hónapot kell várni, és a hab a tortán, hogy előtte egy hetet arra kellett várnom, hogy egyáltalán időpontot kaphassak!

@nemjoezigy: Ezt jól megírtad! Komolyan herótom van az ilyenektől, akik nem törődnek másokkal! Mert szandokan barátunknak van pénze magánklinikára, így minden rendben van, más meg vígan fel is fordulhat! Hányingerem van ettől a hozzállástól!
szandokan
@Desischado: Én nem ezt mondtam, miért kell kiforgatni a szavaimat?
Fradigege
Feljönnek pöstre bkk buszt vezetni? 200 ezer körül van a nettó.
szandokan
@Fradigege: Nem az a baj, hogy ennyi egy buszvezető fizetése, a baj az, hogy egy orvosé sem több, vagy egy pedagógusé.
mate03
@alterego56: Ha már úgyis megy a nagy Magyarkodás,Etelköztől napjainkig! Ideje volna beindítani a sámán képzést! Olcsóbb is lenne,orvos sem kellene! Tudomásom szerint ,lassan többen járnak kuruzslóhoz,mint orvoshoz!
JAJMÁR
@Desischado: 23:44 Kevés az orvos, aki pedig tud, az igyekszik átmenni magánklinikákra. Sokkal jobbak a feltételek, nyugodtabb, kevesebb a beteg és több a pénz.
Az állami kórházakba majd önkéntes, humanitárius munkát végezni járnak, a szegényeken segíteni, már aki... még az is lehet, hogy hoznak egy törvényt, hogy az államilag finanszírozott képzés után x ideig köteles legyen az orvos állami kórházban gyógyítani. Aztán, ha már kitanulta a szakmát, mehet a magánklinikákra :)
JAJMÁR
@szandokan: 23:16 Persze, meghalni bármitől lehet, ha túlzásba viszi az ember... ha valaki reggeltől estik a legfinomabb süteményeket eszi, abba is.
Nekem a csalántea alap, tavasztól késő őszig, a friss és egészséges leveleket ollóval levágom, (kb. egy marék, nem összenyomva) 1-1,5 liter vízzel leforrázom, és ebbe fél cítrom levén belenyomom. (Bio citrom, vagy ha olyan nincs, akkor olyan kezelt, ami kefével lemosható. Ha nincs ráírva a boltban, hogy lemosható, az nem jó, mert az beivódik a gyümölcs héja alá. Persze, a lemoshatód le kell mosni.) Semmi más ízesítés nem kell bele. Ezt a teát egész napra elosztva meg szoktam inni. Ezt rendszeresen, de vannak olyanok, amelyeket csak időnként vagy kúraszerűen pl. aloe vera, ginseng, ...stb. a roiboos teákat inkább télen, amikor nincs friss csalán. Ha semmi mást nem teszel, csak naponta megiszol kb. egy liter friss csalánból forrázott citromos teát, az is haladás.. de még sok tanácsom lenne :)
csa-csa
elismerem, hogy igen kevés az orvosok fizetése, de a pénzéhes curva anyjukat arra esküdtek fel hogy önzetlenül fognak gyógyítani. A jattot akkor is elrakják bármennyit is keresnek. Most meg itt hagyják megdögleni a csóró magyart. Aki marad, attól pláne feldobhatjuk a bakancsot, mert tudja nem kap elég jattot. Már eleve úgy tervezik, hogy az egyetem után azonnal tovább állnak. Ki fog minket gyógyítani.
m.macskosz
@szandokan: ma, 01:44 Erre kaptad a lájkot.
gyuszka
De bezzeg a HospInvest Zrt. Idejében sokkal, de sokkal jobb volt,(már, mint a HospInvest
vezetőinek).
tivoli
@csa-csa: ma, 16:57
Elvárod, hogy gyógyítsanak, te meg nem vagy hajlandó fizetni? Mi ebben az üzlet a dokiknak?
csa-csa
@tivoli: a dokik bekaphatják! még mindig ők vannak értünk és nem fordítva!
ha nem lennének betegek, mehetnének közmunkára az egyetemükkel együtt!
kukac50
Ilyen körülmények között amit Orbán rezsimje okozott a pénzelvonásokkal,nem is csoda,hogy elmennek.Már 1 szem gyógyszert sem tudnak adni a kórházban mert nincs. A körülmények javításán kellene előbb javítani és a fizetéseken utána.
tivoli
@csa-csa: ma, 16:50
Egyszer legyél beteg, rögtön másképpen fogsz beszélni. S amíg ők közmunkásként kapálgatnának, te meg is gebedhetnél. Na!
csa-csa
@tivoli: azt mondtam ha nem lennének betegek.
tivoli
@csa-csa: ma, 17:11
Ja, akkor nem kellenének orvosok.
Főlökött
Szerintem hívják Schmitt Pált, mivel Ő univerzális személy, a kapott juttatások tekintetében pedig főleg az ! Szerinte az Ecserin vett doktori is valós bizonyítvány, így majd Ő ellátja a betegeket, ezen nem kevés juttatásért !

ui.: nem lennék a betege...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.