A www.internetkon.hu oldal keddi elindulásával kezdetét vette az internetről szóló nemzeti konzultáció – jelentette be a  folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos Budapesten.

Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón kiemelte, az alapvető kérdés az, "milyen lesz a jövő magyar internetje", ennek megválaszolása pedig nem csupán a szakemberek, a szektorban érintett cégvezetők vagy a politikai döntéshozók kizárólagos feladata.

Jelezte: március 26-áig minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár tehet fel kérdést az oldalon; a felvetéseket bő egy hónap alatt rendszerezik 15-20 pontból álló kérdőívbe, amelyet május eleje és június vége között lehet majd kitölteni.

"A célja ennek a konzultációnak nem szépészeti, hanem érdemi" – jegyezte meg a fideszes politikus, jelezve, hogy szeptemberre készít előterjesztést a válaszokból körvonalazódó kép alapján szükségesnek látszó kormányzati és törvényalkotási lépésekről.

Deutsch: elindult az internetről szóló nemzeti konzultáció

Kérdésre válaszolva Deutsch Tamás elmondta: a konzultációval foglalkozó titkárságnak nyolc, eddig is a közszférában dolgozó alkalmazottja lesz, így pluszköltséget az ő alkalmazásuk nem okoz; a technikai feltételek megteremtésére – a honlappal és a hardverrel kapcsolatos szolgáltatásokra – 12,7 millió forint értékben kötöttek szerződéseket.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott: a kérdésfeltevési periódus lezárta után mindent feltevést közzétesznek a blogot is kínáló honlapon, amely szakszótárt és rövid videoüzeneteket is kínál majd a felhasználóknak.

Koltay András, a Magyar Tudományos Akadémia Médiatudományi Kutatócsoportjának vezetője azt emelte ki, hogy az oldalon a szakmai szótár mellett elérhető egy olyan, a kutatócsoport által szerkesztett blog is, amely közérthető formában mutatja be a felhasználóknak az internet szabályozásával kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdéseket annak érdekében, hogy a konzultációban részt vevők megalapozottan tudjanak azokról véleményt formálni.

Orbán Viktor miniszterelnök október 31-én a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről. Deutsch Tamás ezt követően azt mondta, internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes- és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a közélet politikán kívüli szereplői bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki az emberek véleményét.

Január elején lett az internetről szóló nemzeti konzultáció kiemelt médiapartnere a közszolgálati média. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) múlt év végén ajánlotta fel együttműködését az InternetKon – internetről szóló nemzeti konzultáció – médiatámogatásában Deutsch Tamásnak, az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztosnak.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A vasárnapi boltbezárásról miért nem lehet nemzeti konzultálni ?
Vagy a bevezető útszakaszok fizetőssé tételéről ?
Mellesleg, éppen ezért ez nemzeti a konzultálás egy nagy rakás sz@r !
Majd azt hazudnak amit akarnak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Szerintem a végén csak egy kérdésre lehet majd válaszolni.
Ön szerint szükség van-e az internet adóra?
1. Igen
2. Ha ezt a pontot választja, autómatikusan az 1. pont válasza érvényes
Ez is csak egy mutyi.
volvós
Felébredt kij@f@szomtompika !!!
Kever-kavar a saját szórakozására !!
Mocskosszáju - most már pedofil - twitterhuszár !!
Ugyanis 14 éveseket szólit meg !!!
nyanya001
A vasárnapi boltbezárásról miért nem lehet nemzeti konzultálni ?
Vagy a bevezető útszakaszok fizetőssé tételéről ?
Mellesleg, éppen ezért ez nemzeti a konzultálás egy nagy rakás sz@r !
Majd azt hazudnak amit akarnak !
Hofipisti
"... az alapvető kérdés az, "milyen lesz a jövő magyar internetje"." Jól értem? A Szeretett Vezető - erkölcsi példaképünk, Deutsch segedelmével MAGYAR internetet akar? Ezt hogyan kell érteni? Az internet maga a hálózatok hálózata, igaz, ezekbe bizonyos országok - pl. É-Korea - próbál karámok közé szorítani. netán hasonló az elképzelés, s ez a "lerágott csont" lesz a MAGYAR INTERNET. Sokszínűsége pedig az MTVA- val fog vetekedni. Hajrá Magyarország!
nyanya001
@Hofipisti: Olyan lesz a jövő magyar internetje, hogy mindenkit lekapcsolnak a világhálóról, és csak a magyar internet fog működni azt is a Tompika fogja működtetni !
lampa laz
Milyen lenne, orbánistás illiberális.
kamazuka
Az internet ugyanarról szól,mint a motorozás.
A szabadságról.
Demagógiának itt helye nincs!
human
Tompika! Ez olyan, mintha a víznek akarnád megmondani, hogy nézzen ki.
Toby
Mi a nagybánatoslóf@szt kell konzutlálni a netről ?

El a mancsokkal patkányok, a net nem lesz fideszhíradó !
jancsik68
@nyanya001: Az is egy nagy rakás szar értékü,aki ez a szarügyet vezeti!!Ilyen ember jobb,ha elbújik a föld alá.Ő a magyar nép szégyene!!
Abzug62
Ez az egész egy szánalmas, vérlázító színjáték! Micsoda eljárás az, hogy majd a kérdezési fázis után jelennek meg a kérdések?! Ja, hogy majd ők kijelölik az arra érdemeseket!
simmering73
Ezt azért nem kellett volna estére betenni. Az embernek görcsbe rándul a gyomra, ha meglátja ezt az "embert". Amúgy mi ez a nemzeti konzultációs hablaty?
sentinel216
Az internet - a magyar internet is - önmagát hozta létre, önmagát fejleszti. Nem kell "nemzetire" lobogózni! Nincsen szüksége politikusok konzultációjára! Persze érthető, hogy ebből is saját zsebükre akarnának hasznot lehúzni. Tompikának jótanács: - Lehet befejezni a nemzeti konzultációt és eltakarodni a Hálózat közeléből!
Pestilence
Egyetlen kérdést kell feltenni:
Ön akar internetadót?
Lélegzetvisszafojtva várhatnánk az eredményt.

Hogy ezen mi kerül majdnem 13 millióba, azt sejtem.
nemkati
Ha megpróbálom ezzel a gusztustalan emberrel szembeni mélyen gyökerező és ismeretségünk (hál'istennek ő nem ismer engem) kezdetétől fennálló ellenszenvemet leküzdeni, akkor azt kérem tőle, hogy először is a beléptető kapukról, a minden keze ügyébe kerülő nő felcsinálásáról - ami egyet jelent számomra a női nem mélységes lenézésével -, arról a magának vindikált jogról, hogy Magyarországot, a magyar embereket, és személy szerint engem is az Európai parlamentben ordenáré, szalonképtelen módon (akár a twitteren is) képviselő stílusáról adjon magyarázatot.

Ha ez megvolt, akkor volna egy kérdésem, amire tartok tőle, senki nem fog válaszolni (szokás szerint): mivel bízta meg 0rbán Deutsch-ot az internet(adó?) kapcsán nemzeti konzultációval? Pontosan mire szól a megbízatása? Mit akarnak megtudni az istenadta néptől? Mire vernek el közel 13 millát?

Az, hogy az internettel kapcsolatos kérdéseket az interneten tárgyalják meg, az teljesen logikus. Aki nem használ internetet, nincs hozzáférése, az ne mondjon semmit, mert olyasmiről beszél, amiről fogalma sincs. Ellentétben azzal, amit itt páran ötletelnek, hogy más kérdésekben is ki kéne kérni a véleményünket, ez az internettel kapcsolatban pont az a kérdés, amit csak a neten lehet feltenni. Az összes többit olyan formában, amit bárki meg tud válaszolni, nem csak a netezők.

Azt mondja, 8 ember munkája lesz ebben benne. Ami eddig a www.internetkon.hu/ -n megjelent, olyan színvonalú, hogy biztos vagyok benne, annak megszövegezéséhez Deutsch tompikának abszolút semmi köze, tőle ilyet nem feltételezek. Egyébként pedig az ötlet tetszik. Csak az értelmét nem látom, és ez nem nyugtat meg.
eugen4402
Minek ez, könyörgöm?
Teljesen felesleges idő- és pénzpocsékolás. Hagyják úgy ahogy van, legfeljebb Deutsch vallja be, hogy az akciójukkal a demokratikus döntéshozás illúzióját próbálják kelteni ebben a látszatdemokráciában...
nemkati
@eugen4402: Neked is szól, meg mindenkinek: valószínűleg túl hosszút írtam, nem olvassátok el, ezért tömörítek.
1. Mi lehetett a célja, és mi lehetett a konkrét megbízása 0rbánnak Deutsch Tamás részére ezzel a konzultációval?
2. Kik fogalmazták meg - mert Deutsch Tamásból nem nézem ki - az említett honlapon leírtakat?
3. Mihez kezdenek az eredménnyel?
nemkati
4. Egyetértek azzal, hogy az internettel, használatával, jövőjével, jelenével, problémáival és hasznával kapcsolatban legyen egy ilyen fórum. Remek ötlet - ha a célja végre ismert lesz. Félek, sokára derül ki. Remélem, nem valami Kubatov-lista-szerű kigyűjtés.
papa.49
A Tompikának is csak egy baja van hogy a Horn Gyula hazahozta Prágából, ott is elejthette volna örökre!!!
volvós
Most hablatyol az ATV Egyenes Beszéd cimü müsorában
Kálmán Olga már áztatja a felmosófát...
kakaósbögre
idéznék Könyves Kálmántól:boszorkányokról-akik nem léteznek-többé szó se essék. tehát internetadóról-mely ugye fideszék szerint nem létezik- mit is akarnak konzultálni?!
F_Viktor
"Orbán Viktor (...) jelentette be, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről."

Itt a lényeg: Orbán eldöntötte, ahogyan Kínában, É-Koreában "szabályozva", vagyis cenzúrázva/korlátozva lesz az internet Magyarországon is.
A "pénzügyi kérdés" pedig az internetadót jelenti.

Tehát nem tanult semmit a b@rma, ebből "utcára magyar" népi játék lesz!
nemkati
@F_Viktor: Remélem 0rbán ezzel tisztában van. Akkora botrány lesz itt, ha mégegyszer hozzá mer nyúlni az internetadó témához, hogy nincs az a 300 forintos vizitdíj, ami úgy kiborítaná az embereket!
eugen4402
@nemkati: Érdekes a felvetésed, hogy mi lehet a valódi céljuk, és akár azt is lehetségesnek tartom, miszerint a Kubatov-lista frissítésre szorul. A kérdések összeállítóit meg a Századvég körül sejtem, de ez is csak feltevés.
pbalage
szét kéne trollkodni az Tompi oldalát.
pbalage
gyorsan fel is tettem egy kérdésjavaslatot:
"Legyen több pina az interneten?"
F_Viktor
@nemkati: Az is lehet, hogy "csak" az állami szintű korlátozás a cél.
Ne gondolj a citromra
volt itt már egykettõ nagy nemzetthy consultatione! a legutolsôról is elég nagy kuss van naranjitók! rohaggyon meg az osszes beföttetek tetvek...
Senara
Deutsch mocskos szájjal kihirdeti a kamu konzultáció eredményét , amibe belecsempészte a reklám adót ...Kija f..som internet szolgáltató aki nem akar fizetni , ja és nagydolgot teszek rá , hogy rátok hárítják .
bakegya
TOMPIKA nemzeti disznószart köpül.A cölöp-teknős lesz az első magyar net-hacker-nálam ez már terrorcselekmény.
Manhattan
Majd jól megvédik a netet is, mint a magánnyugdíjat! Na ez egy szopatás !
Most már nem Kubatov listának fogják hívni, hanem Tomika internet lista ! Azért, mert ide be kell jelentkezni, és már meg van a neved, az email címed, oszt jó napot ! Mindjárt egy másik listán leszel, és kiszűrik, hogy jobb, vagy baloldali vagy !
eszegfu
A mosógép szerkezetét sem ismerem, csak tudom használni a gépet. Tehát az internetet is "csak" használom, fogalmam sincs pl. a világhálón hogy jön-megy ez a jel (ha egyáltalán jelnek hivják), azt tudom, hogy a szerver egy nagy teljesitményü számitógép központ, de miért van szükség rá? Végső soron "milyen lesz a jövő magyar internetje?" kérdésre tőlem "érdemi" választ nem kapnak...esetleg annyit Magyar Nemzeti Internet.
volvós
A Paks2-röl kellett volna ilyen " konzultációt " tartani csödör Tompika !!
bakegya
@eszegfu: ÉN A világhálóra akasztanám a bandát-pl a zorbán rasi feljelentése is kutyálkodás volt-de ez már disznóság,hoy ebbe a világpolgári létünket is beszabályozni képesek lennének fidessnyikkhajékek!!!
m.macskosz
Azt szeretném kérdezni, szabad-e olyan stílusban konzultálni a nemzet csődörével, ahogyan az szokott megnyilvánulni az interneten?
eszegfu
@bakegya: Sajnos valószinüsithető az interneten keresztül való szabályozásunk... nincs semmi más ötletem ehhez a konzultáció-féléhez.
bakegya
@eszegfu: szerintem pedig az orbán aki a hatalmának féltése érdekében még a szent mihály-lovát is megheckeli,a vesénkbe is bele akar látni.
eszegfu
@bakegya: Hogy az ördögbe jut eszedbe ilyen?! Hangosan felnevettem! most még...
bakegya
@eszegfu: na,látod ez és az a lényeg,mi nevessünk utoljára,mert egyenlőre ezek röhögnek rajtunk,mégpedig degeszre tömött zsebbel amiről köztudott hogy közpénz.
VAN MÁR FÖLD,LEVEGŐ,NAPKÉNY ADÓ A MAGYAR ADÓZÓK NYAKÁN-FÖLÜLHELYEZTE MÁR EZ A TEKNŐS MAGÁT A NEMZETKÖZILEG ELISMERT NAGY HATALMAK ÁRNYÉKÁN IS-hát ismereteim szerint most már csakkk a túlvilág befoglalását célozhatja meg,vagy be-gondoljatok utána mit össze tollászkodott már és folyamatosan a PUSKÁS IN MEMORIÁN-ján is-a lénye nálam a KISAJÁTÍTÁS Ő MAGA.A NAGY MAGYAR NEMZETI SZUVERÉN BUNKÓ MAFFIÓZÓ.
eszegfu
@bakegya: Mintha most (már bocs.) eldurrant volna az agyad. Mi itt és bármelyik felületen köpködhetjük, szidhatjuk, de elér ez egyáltalán hozzá?! Csak remélni merem...
cuna_mi
AKKOR IS HAZUDIK, AMIKOR KÉRDEZ! Minek tegyek fel neki korrekt kérdést: "Szétrakjam a lábam, Tomi???"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.