Legyünk ismét észnél! Ne üljünk a babérjainkon! – kérte pártját és annak híveit Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

A kormányfő a vasárnapi veszprémi időközi választást értékelve azt mondta, régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek, ráadásul a kétharmados parlamenti többségük is elesett. Azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, minden bizonnyal elégedetlen velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben.

Orbán: A kommunista milliárdosok fognak itt urizálásról papolni

Balog Zoltán emberminiszter – ahogy az várható volt – azonnal ki is emeli a polgári jelzőt. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi ugyanis az évértékelőt. Köszönti a helyszínen Orbán Viktort és Schmitt Pált is.

Balog Zoltán szeretné, ha olyan hely lenne az ország, ahol a mutyi nem annyira kifizetődő, mint a tisztesség.

Habár felmerült, hogy sem Habony Árpád, sem pedig Andy Vajna nincs ott, a tévéközvetítésben utóbbi feltűnt. Orbán Viktor szerint a Várkert Bazár a kormányzás szimbóluma is lehetne, hiszen ami évtizedekig csak romlott és rohadt, az most újra pompázik.

Közben Andy Vajna elszunyókált, tekintsék meg >>>

Európáról is beszélt. Arról, hogy az a kor, amiben most élünk, az a 2008-ban kezdődő válság korszaka, vagy éppen a válság utáni zord, kemény és barátságtalan új világ. Ha ez utóbbi igaz, akkor szerinte hiába az európai értékrend, kivédhetetlenül hátrébb fogunk szorulni a világ versenyében. Nyugtalanítják a szélsőséges pártok, a bevándorlás és a nyugati országokban toborzott szélsőséges harcosok.

Szerinte ezekre a problémákra már nem tud választ adni a liberális multikulturális világ. Kérdés, hogy megakadályozható-e a hidegháború helyzete és megakadályozható-e, hogy Oroszország ismét az ellenségünk legyen.

Orbán Viktor szerint Magyarország kormányának az a feladata, hogy megadjuk ezekre a kérdésekre a saját válaszunkat, úgy, hogy megteremtsük a magyarok számára az érvényesülés lehetőségét.

Ehhez pedig szerinte szuverén és kezdeményező külpolitikára van szükség, ami vagy nagyobb katonai erővel, vagy felmutatott gazdasági eredményekkel lehetséges. Figyelmeztetett, hogy meg kell figyelni, hogy körülöttünk megint fegyverkezés zajlik.

"Magyarország gazdasági sikertörténet lett, amit Európa is lassan elismer" – fogalmazott a miniszterelnök.

Meghökkentőnek nevezte az európai politikájukat és azt is, hogy megtörtént a védekező külpolitika befejezése. Fontos azonban szerinte, hogy nehogy úgy járjunk, mint Tigris a Micimackóból és ne ugráljunk túlságosan sokat a külpolitikában.

Orbán szerint ideje egyenrangúként tekinteni a külföldre és megküzdeni a magunk igazáért. Kiemelte, hogy ezt a világ elismeri, mindezt azzal bemutatva, hány miniszterelnök és elnök járt Magyarországon az utóbbi időben.

"Mi már ott tartunk, ahova Európa igyekezni szeretne az elkövetkezendő időben" – tette hozzá. Elengedtük a megszorítások politikáját, elengedtük a multikulturális társadalom téveszméjét, mielőtt menekülttábort csinált volna az országból és elengedtük a liberális társadalompolitikát, ami nem ismeri el a közjót és elutasítja a kersztény kultúrát. És végezetül elengedtük a politikai korrektség dogmáját is.

Azt még nem tudja, hogy a későbbiekben beszélnek-e magyar modellről de egy biztos, vannak magukért beszélő eredmények. A tavalyi évben például több gyerek született, mint az elmúlt öt évben bármikor. Taps. Növekszik a házasságkötések száma is. A válások száma csökken, ahogyan a terhességmegszakítások száma is. A halálozások száma 1974 óta nem volt ilyen alacsony.

Hozzá is tettem hogy ezek mögött ott van a csládi adókedvezmény a Gyed-extra, a megnövel bölcsődei férőhelyeket és az otthonteremtési kedvezményt és a munkahelyvédelmi akciótervet.

Matolcsy Györgynek is járt a köszönet, amiért egyszerre mentette meg a kormány a devizahiteleseket és a bankrendszert.

Elértük, hogy a bérek értéke folyamatosan nő, a foglalkoztatottság pedig rekordokat dönt. Említett két nagy eredményről is beszélt. Az egyik keretében Szolnokon például 1000 ember is kaphat munkát és az Opel is felvenne vagy ötszáz alkalmazottat.

Kiemelte, hogy az emberek pénzügyi vagyona is nőtt, sőt még számot is mondott. Ez megközelítőleg 27 ezer milliárd forintot jelent.

A 2014-es évértékelésbe sikerült egy kis szocialistázást is csempészni, amikor arról beszélt, hogy a nyugdíjak értékének növelésével lassan elérik, hogy a Bajnai-kormány alatt megszűnt 13. havi pénz visszakerül hozzájuk. Taps.

Orbán kiemelte, a turizmus is extrém mértékben nő, sőt, a beruházások volumene is emelkedik.

Azt akarják – amit néhány éve már hallhattunk-, hogy aki rendesen dolgozik, jobban meg tudjon élni.

Szóba került az urizálás is, amivel az ellenzék gyakran támadja a kormányt. "A végén még azok neveznek minket korruptnak, akik szétlopták az országot." – fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte érdemes megharcolni újra a polgári Magyarországért és azért, hogy a szocialisták ne jöjjenek vissza.

“Egyszer a tanívány megkérdezte a mestert: Sokat kell még várni a dolgok jobbra fordulására? Hát ha várunk, akkor még sokat." – tette még hozzá a miniszterelnök.

Vége. Taps.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Ha emlékezetem nem csal, Pokorni Zoltán beszélt urizálásról. Nem is tudtam, hogy ő egy kommunista milliárdos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
az már volt, hogy a "polgári magyarország" csak egy kitalálmány duma a hatalom megszerzése érdekében?
Alighanem ezt a múlt héten mondta a Fodor G, csak nem lett belőle olyan nagy hír.
JimBim
Pontosabban: Ezt hazudja éppen orbanescu az évértékelőjében.
Manhattan
Az évszázad bankbotrányáról bezzeg kussol!
nusika
...ennyi hazugságot összehordani, ide pofa kell!!!
dr. prédikátor
Hallgattam a viktor szopkin évhazudozó ugatását!!! Hát van bőr a pofáján, cipőtalpat lehetne belőle csinálni!!!Soha nem kopna el!!!Amit ez összehazudott az már csúcs!!!
oncogito
"A kormány már minden ballasztot kidobott a zuhanó léghajóból. Kiszórta az időseket, a fogyatékkal élőket, a gyerekeket, betegeket, a munkanélkülieket, a szociális és egyéb hátránnyal indulókat, a hajléktalanokat. Hiába ordítja teljes erőből a hazugságból és fizetésből élő kormánymédia, hogy "EMELKEDÜNK!", ha közben meg egyre közeledik a becsapódás. Mégpedig nem a Napba fogunk hamarosan csapódni, hanem a véráztatta, trulszaros anyaföldbe. Fejjel."
orditok.blog.hu/2015/02/25/mertazorban_kora
mariaberta
Na ez az, ami nem érdekel, annak ellenére, hogy 5 csatornán ezt lehet látni ill. hallani.
Ezért inkább itt böngészkedek.
nusika
Egy "polgári magyarország" a hazugság, nem kellene "célpont" legyen, de a "harcolunk" sem!
mariaberta
Ha emlékezetem nem csal, Pokorni Zoltán beszélt urizálásról. Nem is tudtam, hogy ő egy kommunista milliárdos.
Manhattan
Aszondja : Az elmúlt 4 évben 19 %-kal nőttek a nyugdíjak! Ti tudtok ilyenről?
Senara
Igaza van Orbán keresztapjának Simicskának én elé biggyesztem hazug jelzőt .
kakaósbögre
már megérte reggel felkelni.ekkora hazugságcunamit ritkán hall az ember,pedig itt Orbanisztánban az ilyesmi mindennapos.
human
@pbalage: Ilyet én is fényképeztem egyszer. Orbán alatt ez volt műsornak írva: Hazudj, ha tudsz! :D
Linna
Orbán fiam, te tényleg teljesen hülye vagy!!! Nyugi, a te jövőd már kialakult!
Dr. Felipe
Hiszen a kommunista milliárdosok már mind a fideSSben urizálnak. Valaki szólhatna már a környezetében g vicctornak hogy elgurult a gyógyszere, ja és valaki ébressze fel endru vajnát is mert már vége a "műsornak"
hetöndöe
Saját magáról és a sleppjéről beszélt ez a tetves hernyó.
nusika
" Bajnai-kormány alatt megszűnt 13. havi pénz visszakerül hozzájuk. Taps."
...és hol van minden év iflációs nyugdíemelése, ha ez a 4 évi emelést 13-nak szánta?Ez a sok "mellébeszélés", megtévesztő beszéd, mind elterelő hadgyakorlat! Máskülömben, a gazdasági mutatók emelkedéséért, pedig Gyurcsány a "hibás, mert a mercedesz gyár az Ő kormányzása alatt telepedett le Magyarországon.
Knapp75
Hja, a babérjaidon ülsz, ahelyett, hogy a sitten ülnél...
Linna
Ezt a hazug bohócot! Szóhoz sem jutok!

Nekem is van egy szólásom: mindenki magából indul ki!!!
Senara
Frissen felújított , sosem lesz kész , pergőfestékű Várkertbazárban , dicsőítette saját magát .
DR Eric CARTMEN
"..ne üljünk a babérjainkon..." abban bízok én is. Hogy máshol fogtok ülni hamarosan !
Anna Mária
Magyarország erősödik: sok zöldséget eszik.
vonotok
Rögzítettem ezt a négyszeszű mesét. Ha délután szundítani lesz kedvem hát bele halhatok.
Viktor ! A " kommunisták" adtak a kezedbe diplomát, és a többi hozzád hasonló észlényeknek. De , hogy tudd. Ebben az országban nem volt KOMMUNIZMUS.
Boszi27
"Legyünk ismét észnél!"-egyetértek, bár az "ismét" szót nem igen tudom hová rakni. A többit el sem bírom olvasni, majd talán egyszer, ha jobb passzban leszek.
Törölt felhasználó
Világi és európai értelemben a fidesz vall populista "kommunista" eszméket. Az ellenzéket pedig konzervatív-liberális-nak mondanám. Persze, ha egy fideszest szembesítenék azzal, hogy tulajdonképpen ő balos vagy egy balost azzal, hogy ő igazából konzervatív akkor leszúrnának, de ez van..:) Jobb ha mindenki tudja, hogy nem balos és nem jobbos az amiért ujjong..:)
bence
@nyanya001: Több száz milliárd !!! Csak , hogy tudd !
nemjoezigy
1. Ez mégis kikről szólt?: "Kiemelte, hogy az emberek pénzügyi vagyona is nőtt, sőt még számot is mondott. Ez megközelítőleg 27 ezer milliárd forintot jelent."
Szerintem: az eddig is kivételezettekről, tehát a gazdagokról.
Mint ahogy a következő rész is csak a gazdagok tevékenységét dicséri:
Orbán kiemelte, a turizmus is extrém mértékben nő, sőt, a beruházások volumene is emelkedik.

Állítólag "Azt akarják, hogy aki rendesen dolgozik, jobban meg tudjon élni."
Eddig miért nem akarták? A hatalmuk megvolt hozzá az elmúlt 5 évben és mégsem tettek semmit. Sőt, a szegényeket tovább szegényítették, a szegénységet tovább gyarapították.
Ez tellett tőlük, meg a saját dicsőítésük.
És sajnos van aki mindezt elhiszi.
Szörnyű volt hallgatni!
Desischado
Ennyit összehazudni! Nem csoda, hogy endy nagyapó bealudt rajta!Én meg majd behaltam a szörnyülködéstől, meg a nevetéstől! A hazugovics hogy fényezi már magukat! És a birkákon meg a nyaloncokon kivül ezt ki hiszi el? Mert épeszű ember biztosan nem!
mate03
@Desischado: Csak úgy érdeklődöm!? Hogy a picsába tudtad végig hallgatni?
nemkati
Hehe, 0rbán, a III/III-as apóssal a hátad mögött még mindig kommunistázol? Hülyegyerek.
human
@mate03: Pedig érdemes meghallgatni a beszédeit. Főleg amiket nem itthon mond. Például, ha nem hallgatom meg a tusványosi beszédét, akkor nem fogom megtudni, hogy az alacsony bérekre építi gazdaságpolitikáját Orbán. Ugyanis ezt csak külföldön merte elmondani a hívek előtt. Nekik meg ugye tök mindegy, mert nem az ő fizetésükről beszélt.
reseva
"Azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, ezért ...több ...konzultációra lesz szükség a jövőben". Ne tévedjünk, kedves barátaim, a konzultáció kizárólag a saját híveinek szól. Ő mondta. Azokat többet kell majd etetni, persze a mi pénzükből. (ennyit olvastam el belőle)
rosalinda57
@nemjoezigy: Az emberek pénzügyi vagyona nőtt ! Ez ilyenformán nem igaz. Az ingyenélőké nőtt, mégpedig több százszorosára, mint ami volt ( bagázs és csapata ), de az egyszerű embereknek jelentős mértékben csökkent. Tehát a siker itt is az emberek részéről negatív siker. A saját esetem : Volt egy 13. kerületi 60nm-es lakásom, amely a devizahitelezési csalás miatt elveszett. Nem veszett volna el, ha ezzel egyidejűleg nem veszik el ( maradandó egészségkárosodásom ellenére ) a rokkant nyugdíjat is.Jövedelem nélkül ugyanis az ember fizetésképtelenné válik. Viszont a megszerzett szolgálati időm miatt előrehozott öregségi nyugdíjra váltam jogosulttá, de a Fidesz által kiadott embertelen törvények miatt sorozatosan utasítják el határozatokban a jogosultságomat, mert mindent a nők 40 éves munkaviszonya szemszögéből ítélnek meg, holott a Nyugdíj biztosítási Igazgatóság kötelessége volt, hogy jogosultságokat megvizsgálva intézkedjen a megfelelő ellátás határozatának meghozatalában. Mióta Orbán és kormánya ezt a szemét, embertelen , a rokkantakat jogfosztó törvényét meghozta több százezer embert tett vagyontalanná az emberi jogaik lábbal történő tiprásával. Sőt ! Azóta érdekes módon az összes csicskása meggazdagodott !
Desischado
@mate03: Megvallom, nem mindet, csak bele hallgattam imitt amott. De majd ki voltam tőle, hogy bír ennyit hazudni!
mate03
@human: Lehet hogy igazad van! De ha meghallom a hangját,fel megy a vérnyomásom! Ez már szerintem allergia!
karma1
@Horizont: Nekem az is tetszett, hogy azt mondta:"Magyarország gazdasági sikertörténet lett, amit Európa is lassan elismer" – fogalmazott a miniszterelnök.

Valaki elmagyarazhatna nekem a "lassan elismer" fogalom ertelmet, mert en csak ket ertelmet ismerek: valaki vagy 1/ elismer , vagy 2/ nem ismer el valamit...
m.macskosz
@karma1: A "lassan elismer", kedves Karma azt jelenti, hogy most még nem,
--mivel nincs mit--, a közeli jövőben sem, de a távoli jövőben igen,
mert addigra annyit mondjuk, hogy
lassan mindenki beveszi.
karma1
@rosalinda57: Fogadd oszinte egyutterzesemet, nem eleg, hogy lebetegedtel, de meg a munkaban eltoltott aktiv eveidet sem tudod ervenyesiteni, es mindez csak emiatt a cserepedeny G viktor miatt! Nem torodik ez senkivel sem, es allitom, hogy teljesen elment az a keveske kis agya is, ami volt, mert egy ilyen evertekelo utan, ennyi bajjal a politikai es gazdasagi eletben meg kepes kijelenteni azt, hogy o akarja a legtobbet tenni a hazaja futballjaert... Ez a pali gyamsag ala kene, hogy menjen, de nagyon gyorsan, mig ki nem robbant egy kiterjedtebb haborut a tersegben...:o(((
m.macskosz
@Horizont: Az igaz,
de hirtelen jött víz elsodor ám mindent!
karma1
@m.macskosz: Jaaaaa, szoval ez egy olyan axioma, mint hogy "A parhuzamosok a vegtelenben talalkoznak"? Mer akkor vilagos,... :o)))
m.macskosz
@karma1: A francba, hogy már megint nem nekem jutott eszembe! :)
karma1
@m.macskosz: Mi a baj, Kisdragam, olyan szepen megmagyaraztad nekem, hogy meg is ertettem, vagyis: a Nyugat soha a budos eletben nem fog bennunket elismerni, legfeljebb rohogni rajtunk...Mint ahogy a parhuzamosok sem fognak egymashoz szerelmesen kozeledni, mert attol parhuzamosok, a vegtelensegig...:o))
m.macskosz
@karma1: :)
Azt hiszem, Te egyetértesz velem, hogy ilyen aljas, mocskos -bank és politika közötti összefonódás a világon nem létezik. Annak idején vélelmeztem, hogy a spekulációs célból "eladósodott" politikusokat a bankok (OTP) azért hagyta kimenekülni a hitelükből, mert kőkeményen összejátszottak! Tetves rogán és bandája 180 forinton végtörlesztett, de a fülest már megkapták, melyik jobb ingatlant kaphatják meg...
Persze, vissza kellett csorgatni a párt kasszába is...
Amit csányi és meg mertek csinálni, azt a világon senki nem tehette volna meg büntetlenül!
Na, de nem is folytatom, mert eldurran az agyam! :(
m.macskosz
@rosalinda57: Nem vagy vele kisegítve, de őszintén sajnálom a helyzeted. Az sem vigasztalhat, gondolom, hogy két kollégám is megszívta most a BudaCash miatt.
Én azt hittem, hogy ez egy olyan bróker cég, amelyik sok hozamot ígér az ügyfeleiknek, de nem, bekebelezték azoknak a kis településeknek a takarék szövetkezeteit, amelyeken kívül nem nagyon volt más választásuk az embereknek. Amit ez a kormány művel az emberekkel, az példátlan!
karma1
@m.macskosz: Jol tippelsz, mert ez valoban igy kellene, hogy mukodjon, mert errefele (is, meg altalaban a nem korrupt orszagokban is) ez igy mukodik. Ezert tartom a legaljasabb huzasnak a MANYUP penz lenyulasat, es most a Buda Cash ellen elejtett vizsgalatot, mert ILYEN NINCS!!! Ott, ahol szoros elszamoltatas van (marpedig minden ilyen tarsasagnal beszamolasi kotelezettsege van a banknak a betetesei fele!!!), ott nem tunhet el egyetlen filler sem, nemhogy szazmilliard forint! Es mint aki jolvegezte dolgat, a rendorseg nem is kutatja, hogy jo par ezer ember, - koztuk allami onkormanyzatok - penze hova a banatba tunt NYOMTALANUL, KOVETHETETLENUL!!!

Tudod, milyen penzt nem lehet nyomonkovetni? - A kenopenzt, amit zsebbe adnak, vagyis nem adozott, es nem ismert az osszege!(Mindegy, csak jokora osszeg legyen).
m.macskosz
@Horizont: A kolléganőm édesanyját az ügyelet kórházba vitette, de a kolléganőm, --mivel dolgoznia kellett--, nem hagyta a párnacihában az anyukája spórolt pénzét, betette a "bank"ba. Mondanom sem kell, hogy nem meri bevallani, hogy három hónapig kaphat legfeljebb 60ezer forintot...(Gondolom, hogy nem milliókról van szó, de azért elképesztő, hogy akinek tényleg nincsen otthon készpénze, hogyan fizeti ki a szerelőt, ha csőtörése van, ha elromlik a tévéje, hűtője, bojlere?
m.macskosz
@karma1: Annak idején, amikor a deviza-hitelezési anomália komoly hullámokat vert, írtam a barátnőmnek, hogy mi is folyik nálunk. (Ő Kaliforniában él.) Írta, hogy a fiának is van hitele, de percre pontosan tudja, mikor telik le, mennyi a kamat.. ...a szerződés aláírásakor. És az annyi.
(Ja, és nem uzsorakamat, mint nálunk, még forint hitel esetén sem!)
Azt sem hiszem el, hogy kulturált országokban létezik olyan, hogy ha pénzt kérek a banktól és a felvett összeg hússzorosát az ingatlanomra terhelik, akkor még 300%-os hasznot is kaszálhatnak. Ezzel szemben, ha én (olyan hülye lennék, hogy) pénzt tennék be, hogy arra kamatot kapjak, a végén mínuszban jövök ki.
JAJMÁR
@rosalinda57: Úgy hallottam, hogy változik a 40 év szolg.utáni nyugdíjbavonulási törvény, ezért megkerestem. Nem tudom, hogy a te helyzetedben ez mit jelent, de belinkelem, nézd át. Remélem, hogy sikerül megoldást találnod
hetöndöe
@JAJMÁR: Nekem is küld át a linket legyél szíves,mert a nejem is érintett!

Köszi előre is.
coyote3
Mazochista lévén kétszer is végignéztem ezt a gyönyörű beszédet. De másodszorra is csak egy "a" betüt találtam benne, ami nem volt hazugság :)
human
@karma1: 9:04-re. Lassan én meg agysebész leszek, naggggyon lassan :)
rosalinda57
@m.macskosz: Így igaz. Azért hajtanak mostanában arra, hogy jó pár bankban résztulajdont szerezzenek.
papa.49
@nyanya001: Egyes források szerint kb. 500 milliárd a vagyona...
bence
@nyanya001: Úgy vagyok értesülve én is mint papa 49 , hogy 500 milliárd a vagyona !
Ezért érdemes volt neki Romániából ide jönni ! Erre csak mi baltáztunk rá , de nagyon !
EGO
Viktor! Itt minden milliárdos kommunista! Ha más nem akkor az IVADÉKA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.