Polt Péter legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépés országos viszgálatát rendelte el – olvasható az Országyűlés honlapján az írásbeli kérdésekre adott válaszok között.

A legfőbb ügyész Bárándy Gergely szocialista képviselő február 18-ai írásbeli kérdésére adott, március 2-ai keltezésű válasza szerint a vizsgálat kiterjed a feljelentések elutasításával, illetve az ilyen tárgyú nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatokra is.

Polt Péter válaszában tudatta azt is, hogy az országos vizsgálat eredményéről az adatok feldolgozását és értékelését követően tájékoztatja a képviselőt.

Bárándy Gergely a parlamenti honlapon olvasható írásbeli kérdésében az atlatszo.hu internetes oknyomozó portál adataira hivatkozva felveti: mi a magyarázata annak, hogy Polt Péter 2010 decemberi kinevezése óta háromszor akkora arányban utasítja el a Legfőbb Ügyészség a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket, mint az azt megelőző fél évtizedben, illetve miért szüntették meg a nyomozásokat 2010 december és 2014 december között kétszer olyan gyakran, mint 2006 és 2010 között? Ha vitatja ezeket a számokat, milyen tényekkel, adatokkal tudja alátámasztani, hogy a portál által közölt számok nem helytállóak? – olvasható az ellenzéki honatya legfőbb ügyészhez címzett írásbeli kérdésében.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"miért szüntetik meg a megindított nyomozásokat kétszer gyakrabban."- Mert hamar véget kell vetni minden napvilágra került lopásnak, csalásnak . Majd most Polt elvtárs is megmondja a végére hogy lófütyi mindenki seggébe mert nem volt semmi büncselekmény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
nos igen, a Vida Ildikó is megvizsgálta magát,ja.
Mobil123
"miért szüntetik meg a megindított nyomozásokat kétszer gyakrabban."- Mert hamar véget kell vetni minden napvilágra került lopásnak, csalásnak . Majd most Polt elvtárs is megmondja a végére hogy lófütyi mindenki seggébe mert nem volt semmi büncselekmény.
nemkati
"ígérte Polt Péter "

Na ez a lényeg, ez jelenti azt, hogy semmi változás nem lesz. Minden visszautasított feljelentés okkal volt elutasítva. Ígérni bármit lehet, vizsgálni viszont semmit nem kell. Végülis ki fogja tudni ellenőrizni, hogy egyáltalán vizsgáltak-e valamit. Naugyehogyugye.
Toby
Köszönjük - Polt (E)mese !

Azért a Grimm-testvérek jobbakat írtak !
Az ügyészséget pártirodává degradáltátok !
bencemacska
Itt mindenki felülvizsgálja önmagát.
Hatósági erkölcsi bizonyítványt is adnak saját maguknak?
Önkiszolgálók!
nemkati
@bencemacska: Így van. Hogy is mondta 0rbán: Ellenzék nélkül is van élet? Vagy valami ilyesmi. Ahol a KEHI az ellenzéket vizsgálja, ott van a kormánynak kánaán!
nemkati
@Mirabilis: És meddig fogjuk még ezt a törvénytelen, megalázó, kiszolgáltatott, reménytelen, szemét helyzetet tűrni?
nemkati
@Mirabilis: Erre könnyebb a válasz. Úgy, hogy nincs saját akaratod, vágyad, elképzelésed, hanem meggyőzöd magad, hogy ez, ami most van, ez a fideszes lét, ez a világok legjobbika, szóval nem kell gondolkozni, csak elfogadni.
A válasz könnyű volt, csak nekem nem sikerült erről meggyőzni magamat. Gondolom, bennem van a hiba. Hogy is lehetne másban??!!
bakegya
@bencemacska: én már régóta ,huszonöt éve,csakkk önkormányzóknak látom,tapasztalom őket!
nemkati
@Mirabilis: Ja, igaz. Nem tűrni hogy lehet: ezt próbálják ellenzékiek, civilek, és sokan mások 5 éve, nem sok sikerrel.
Az egyik lehetőség a rendszeres, nagyszámú tüntetés országszerte minden ellen, amit az emberek elutasítanak. Eddig ez nem jött be, az elégedetlenek se mind mentek ki az utcára, talán mert annyira nem elégedetlenek, vagy mert nem bíznak benne, hogy ez valamit változtathat.
A másik lehetőség a polgári engedetlenség. Ezt sem lehet másképp, mint előre szervezetten. Ehhez kellenek szervezőhajlamú, szervezőképes emberek, és elég számú csatlakozó, akik részt vesznek az engedetlenségben. Eddig erre nem sok példa volt. Sajnos, rám se lehet számítani, és őszintén mondom, mélységesen szégyellem magam, ugyanis szervezői diplomám van, de egészen más téren.
vonotok
Ez az ígéret annyit ér, mint ha én most azt ígérném, hogy Április 1-től minden nyugdíjt 50.000 forinttal megemelem.
Ennyit ér ez az ígéret.
nemkati
@Mirabilis: Ezért hangsúlyozom, hogy ez szervezés kérdése. Emberek maguktól egy adott pillanatban nem mennek ki egyszerre az urcára, vagy nem bojkottálnak egyszerre elfogadhatatlan törvényeket.

Biztosan létezik rengeteg ember, aki meg tud szervezni egy-egy akciót, érthetően, buzdítóan, elfogadhatóan meg tud fogalmazni hívószavakat, lelkesítő gondolatokat. De valamilyen okból nem, vagy nem elégszer képesek lépni. És sokat ront a helyzeten, hogy hatékony vonzalma pártoknak lehet, de mára a legtöbb embert taszítja az, ha egy megmozdulás egy párthoz, vagy pártokhoz kötődik. Pedig a legerősebb tömörülések a pártok, azután a különböző szerveződések, és végül a civilek, akiket csak egy-egy konkrétan és egyértelműen megfogalmazott cél érdekében lehet egy adott akcióra összehívni. Tehát bármilyen szerveződésnek előbb-utóbb párttá kell válnia, ha eredményeket akar elérni.

De nem állítom, hogy minden úgy van, ahogy én gondolom. Talán másnak, talán Neked, más a véleményed. Szerinted hogy lehet nem tűrni?
nemkati
@Mirabilis: Pedig érthető. Mondd meg, melyik az a párt az elmúlt 25 évben, amelyikbe bárki, vagy a többség teljes nyugalommal vethetné a bizalmát? Az emberek döntő többsége teljesen elvesztette a bizalmát a pártokban. Mi volt pár éve? Megalakult egy párt, az a neve, hogy Lehet más a politika. Sokan azt gondolták, hogy na, talán ők megmutatják, hogy nem csak a politika, párt is lehet más, mint a többi, mint azok, akikből elegünk volt. És csalódtunk.
Még korábban: azt gondoltuk, hogy a Fidesz, akik fiatalok, romlatlanok, nem fertőzte meg őket még a politika és a pénzvilág, ráadásul értelmiségiek, képzettek, egyetemet, jogot végeztek, na ők a jövő záloga. Hát szerintem őbennük csalódott Magyarország a legnagyobbat! Az összes előző kormány lepipálták hataloméhségben, gátlástalanságban, korrupcióban, pökhendiségben.

És ma arra, akit érdekel a politika, a jelen és a jövő, és aki megpróbál valamelyik pártban hinni, azt lenézik, megvetik, és társítják egy sor negatív tulajdonsággal, amiket egyébként is társítanak pártokkal.
Linna
Miért? A főnök nem ért rá utasítást kiadni, hogy kire milyen törvény vonatkozik? Nehogy véletlenül agyondolgozza magát, kedves Polt úr!
Törölt felhasználó
Abszurd, hogy már ilyeneket kell írni, de közpénzem ne játsszák el a kamu nyomozást..
lampa laz
@Mirabilis: elévülésre hivatkozva ejtik az ügyeket majd.
nezelodo
Én hülye meg azt hittem, legalább visszanyúl 1998-ig, és nem felejti ki 2002 májusát sem pl. Móron.
dr. prédikátor
Ha újból vizsgálják az elutasított feljelentéseket akkor először miért utasították el??Vagy akkor nem is vizsgálták???Ebből látszik hogy a Poltpot és az általa irányított fügyészség alkalmatlan a feladat ellátására!!!Ebből a vizslatásból se lesz semmi!!!
Aki Én
Nem a feljelentéseket, hanem az alapján az ügyeket, és nem megvizsgálni, hanem kivizsgálni kellene. Ez ügyészség, nem orvosi rendelő.
Nil
felülvizsgálják jó sok pénzért aztán az lesz a jelentésben hogy minden megfelelően történt-borítékolom.
human
Ez valami új divat?
Vida vizsgálja Vidát.
Polt vizsgálja Poltot.
És Polt minden elutasítást rendben fog találni. Goodfriend elment, a Vida és Polt ügy megszűnt létezni? Ugyan már!
human
@nemkati: Én is így gondolom. A tüntetőknek minden okuk megvolt rá, hogy távol tartsák magukat a jelenlegi pártoktól. De ha nem szerveződnek párttá, akkor 2018-ban a jobbik kerül hatalomra akár a fidesszel koalícióban. Na az lesz az agyhalál.
nemkati
@human: A Jobbik sohase fog kormányra kerülni. Ahhoz nekem is lesz egy-két szavam, és most ezt vegyétek fenyegetőzésnek! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.