Január végével a törvény értelmében és a benne lévő vagyon elapadása miatt is, megszűnt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, melyet a magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyon kezelésére hoztak létre. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán található dokumentum alapján január végével teljesen kiürült a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap. Igaz, gyakorlatilag már 2013 év végén elfogyott a nyugdíjvagyon, hiszen a 2013 novemberi 16,3 milliárd forintos állomány decemberre 200 millióra apadt. Ettől a ponttól kezdve pedig 100 és 300 millió forint között mozgott havonta a megmaradt vagyon nagysága, míg 2015 janár végére teljesen lenullázódott az egyenleg. Így pedig maga az alap létezése is okafogyottá vált, és január 31-ével egy törvény rendelkezése alapján megszűnt. Igaz, előtte a meglévő néhánymillió forintot az alap átutalta a központi költségvetés javára.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kivancsi vagyok, hogy hol fog elobujni most egy csomo uj funkci, hirtelen csinalt, jolfizeto pisztokkal, mert akkor tudjuk, hova huztak el az AKK volt munkatarsai... Na, orban, ezzel allj ki a par millio nyugdijas vagy majdnem nyugdijas ele! Remelem, darabokra szednek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Kivancsi vagyok, hogy hol fog elobujni most egy csomo uj funkci, hirtelen csinalt, jolfizeto pisztokkal, mert akkor tudjuk, hova huztak el az AKK volt munkatarsai... Na, orban, ezzel allj ki a par millio nyugdijas vagy majdnem nyugdijas ele! Remelem, darabokra szednek!
Don Quijote
Kiflicsücsök naccsága jól megvédte!!!
human
Hogy is áll az államadósság?
24 000 milliárd most,
22 000 milliárd volt 2010 végén. Tehát 2000 + 3000 milliárd minimum csak úgy eltűnt.
almosd
Szemét kazemberek ,jól eljátszották és semmivel sem vagyunk előbre. Reménykedjünk hogy 10-15.év múlva lesz még nyugdíj és nem alamizsna.
nemsemmi
Nem értem!
A köz(fidesz)tv híradásai szerint 25 éve nem volt ilyen alacsony a munkanlküliség.
25 Éve nem volt illyen magas a foglalkoztatottak száma.
Szárnyal a magyar gazdaság.

Ja... És a fidesz szerint a Bajnai kormány egyik legnagyobb bűne volt a 13. havi nyugdíj eltörlése volt.

Ja... És a magánnyugdíj lenyúlását azzal magyarázták, hogy biztonságba helyezik a gonosz bankok elől. Egyéni számlákon azt továbbra is nyilvántartják. Államadósságot törlesztenek belőle.
Egyéni számlák nincsenek, még szándék sincs a létrehozására.
Az államadósság 20000 milliárdról 25000milliárdra csökkent.

Amiben az ország sokkal jobban teljesít, az a fideszes vezető politikusok vagyongyarapodása. Ebben valószínűleg a világ élvonalában vagyunk.
nezelodo
Nem kell itt finomkodni, a valagára vertek a 3000 milliárdnak ezek a tolvajok.
Feraj49
Hiszen várható volt ! Jelmondat : Tedd a pénzed a nyugdíjkasszába,vagy a bankba,onnan könnyen ellophatják ! Jól nézd meg mert utoljára láttad.
verőce21
Ezek a brókercsődök még csak a kezdet, nemsokára jön Rogán vagy Kósa és megmondja a tutit, ami bedönti majd a piacot :)
papa.49
@coyote3: Az eredeti cél is ez volt, csak előbb még hazudoztak egy jót, némi államadósság csökkentésről, ami úgy csökkent hogy nőtt 3000 milliárddal, HŰ MILYEN JÓ HOGY ITT TOBZÓDNAK A FÜTYISZEK, VERHETJÜK A MEZTELEN SEGGÜNK A FÖLDHÖZ ÖRÖMÜNKBEN!!!
Hellcat
Gratulálok azoknak az embereknek akik vagy a fideszre szavaztak vagy nem mentek el szavazni...nélkülük ez nem jöhetett volna létre. Büszkék lehettek magatokra, hogy ezt a rabló bandát az ország élére juttattátok és hagytátok, hogy mára tökéletesen bebetonozzák magukat. Szégyelljétek a pofátokat! Ha esetleg a fidesz véghezviszi a rendszervisszaváltást és nem lehet majd szavazni, vagy csak a fideszre lehet, akkor majd sírhat a szátok, hogy de jó lenne élni a szavazati jogotokkal. Így, hogy az öletekbe hullott 25 éve, fel se fogtátok mekkora ajándékot kaptatok. Tessék, most lehet tapsolni. A gazdaság romokban, a kivándorlás folyamatos, a fidesz szabad rablása megfékezhetetlen...
gödörben
Mindent ellopnak, mindenkit megkárosítanak. Szín tiszta cigány tempó bírkáknak. Most meg még ez is a nép nyakába...ORIGO/A vártnál is nagyobb pofont kapott a magyar állam Strasbourgban és egy nagyon is találó komment " Na, ha már itt tartunk, hogy a társadalom által, a társadalom tisztességes polgárai védelmére, a bűnözők/bűnelkövetés ellen hozott törvényeket, a karvaly, haszonleső, ügyvédek, akiknek a képzését a társadalom nem bűnöző része preferálja, és többnyire fizeti, arra használja föl, hogy a társadalmat megkárosító, annak tisztes tagjai ellen vétő bűnözőknek jutalmat ügyeskedjen ki, akkor adnék még néhány tippet ezeknek a szépséges igazságbajnoka gerinces ügyvédeknek, Stasbourgi társadalomellenes bíráknak.
Javaslom keressék meg a hajléktalanokat, hiszen biztosan az is emberjogicsűrcsavarható valahogy, hogy neki nem hogy négy, de még egy nézetmétere sincs a mindennapi létéhez. De javaslom, keressék meg a minimálbérből, vagy közmunkából élőket is, hiszen emberhez méltatlan, emberi jogaiban sértő, hogy nap-mint-nap annyiért kell gürcölniük, amiből nem képesek fönntartani magukat. És ott van még a rengeteg munkanélküli, akiknek ki tudja hány négyzetméteren kell a semmiből tengődnie.
Nos, tisztelt társadalom ellenes aljas haszonleső ügyvédurak! Ha ezeket összeszámolják, meg kreatívan még biztosan találnak hozzá ugyanennyit, akkor kapják össze magukat és induljanak Strasbourgba mert több száz milliárdos haszonról van szó!!! EMBEREK ezeknek dolgoztok? Mire vártok? Határokat lezárni míg rend nem lesz. Kimenni csak mezitláb egy gatyába. Minden más itt marad.
karma1
@karma1: Bocsi, jolfizeto POSZTOK (nem pisztok), csak a telcsirol nehezebb volt kuldeni a hsz-t...:o)))
m.macskosz
@aremy: @Don Quijote: Az, hogy elménckedünk a kiflicsücskön, nem teszi bűntelenné!
Vastagon benne van az összes botrányban,
Kapott legalább egy ejnye-bejnyét is?!

Melyik svéd repülő-gyártó cég révén kellett volna a sztratoszférába repülnie,
volvós
Itt a vége, fuss el véle !!!
Ha ezek után nem lendül fel a fegyver eladás
Magyarországon, akkor nincs mit mondani, a birkák
országa lettünk !! Pedig itt már csak ez segít !
A Simicska harca csodálatos, de eredménytelen,
g...i Viktor ellen a szó, a duma, a pocskondia kevés !!
Lepereg a grazi szökevényröl ! Ébresztö EMBEREK !!
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
m.macskosz
@volvós: "A Simicska harca csodálatos, de eredménytelen,..."
No, most van az a pont, amikor nem értünk egyet.
Miről beszélsz, könyörgök?!
Simicska kezdi kiürítgetni a szaros küblit..csak úgy lájtosan,
ahogy a csóró magyarokat is lenullázták.
ß@rom lefele irányba,hogy melyik nagyobb g**i.
Mi, csóró magyar honban élők ettől ...
m.macskosz
@karma1: "...allj ki a par millio nyugdijas vagy majdnem nyugdijas ele!"
Erre játszanak rá:
a védtelenek, a kiszolgáltatottak nem mennek a Parlament sarkához székelni.
m.macskosz
@nemsemmi: ma, 07:35
Keserédes a hozzászólásod...
...amilyen a valóságos élet ma ...
Magyarországon
volvós
@m.macskosz: Ezért jó ez az oldal !!!
Én akkor is féltem a Lajost, lesz-e ereje a bilit
totál kiborítani a g...i fejére !!
Én személy szerint a Simicskának drukkolok,
de ismerem a Viktor ellenálló módszereit
bebetonozta magát a sürübe, de Simicsanak
ugy tudom vannak jó betontörö gépei !!!

Ha elindulsz, eléd megyek, igérem !!!
m.macskosz
@volvós: Köszönöm,
de egyelőre úgy tűnik,
dolgozom március idusán..
Nyugtával...
Desischado
Hát erre számítani lehetett! Sebaj, a haverok kerestek egy kis pénzt, az orbánnal az élen!
lampa laz
és még valaki eltűnt, kuszafogúgabika, aki jótündérként megvédte a magánnyugdíjakat, csak előtte még megcsináltatta a fogsorát belőle.
szaboria1
Tudtuk ezt már a kezdetektől, hogy el tapsolják azt a pénzt. Gabi nagyasszonyt fel kéne jelenteni. A hazudozása miatt. De milyen érdekes mostanság már nem szerepeltetik.
mariaberta
A megtakarításokat eltakarították, vagyis meg, vagy elmentették. Ki tud itt eligazodni???
havasigyopár
A nyugdíjalapból milliós nyugdíjakat fizetnek ki, valamint több százezer külföldön élő, de magyar származású nyugdíjasokat tartunk el, akik egy percet sem dolgoztak Magyarországon. Havi 90 ezer ft-t kapnak. Itt kapnak orvosi ellátást, operálják őket ingyen stb. Bezzeg az itt sok évet ledolgozott leszázalékolt magyaroktól elvették a nyugdíjukat! Csak EGY példa arra, hova lett a pénz.
szandokan
@bakurasz: Látom, előjött az arcképed szintje...Fogd magad vissza, rossz vége lesz. Talán elvették már a nyugdíjadat? Milyen jogon trágárkodsz más emberekkel? Persze közmunka mellett biztosan jól esik egy kis gyalázkodás.
szandokan
@Hellcat: Személy szerint tőled mennyi pénzt lopott el eddig a Fidesz? Pontos adatokat kérnék.
bakurasz
@szandokan: Mit fenyegetsz itt? Ki vagy Te? Ki fogsz tiltatni innen? Azér mert Te egy Gazdag FideSSes vagy? Se nyugdíjas, se közmunkás nem vagyok! A 25 évig fizetett magánnyugdíjamat viszont elvették! nem áttették máshova, hanem elvették! Az, hogy anyázol vagy nagyképűen közmunkásnak nevezel, persze a Te olvasatodban nem gyalázkodás igaz? Válaszolj annak, akinek tartozol a tej árával kisfiam!
Hellcat
@szandokan: Mire föl a személyeskedés? 3000 milliárdot lopott és tüntetett el a fidesz. Neked ez nem elég a felháborodásra?
szandokan
@bakurasz: Nem iszom tejet, mert meghajt, édesapám:-))
szandokan
@Hellcat: Szóval 3000 milliárdodat lopta el? Akkor már értem a felháborodásodat.
pbalage
@Hellcat: hagyd a fenébe szandokant, ő inkább szereti a lopást, azért fideszes.
Elmondanak neki egy "mi magyarok"-at, aztán már nyugodtan mehet is a csencsen.
Ja és az is csak "jó célra történt tőkeátcsoportosítás".
szandokan
@pbalage: Voltál a tüntetésen a nyugdíjasok között? :-)
hetöndöe
Mondom én hogy ma dupla,vagy tripla gázsit fizetnek a trolloknak fitymaszéknál,mert még olyanok is előjöttek,akik hónapok óta nem voltak itt.:-)))
ilos
Kíváncsi vagyok mi lesz a vélemény, ha kiderül, hogy a Magánnyugdíjpénztárakban sincs egy vas se, mint a Quastornál? Akkor persze az állam kártalanítson mindenkit, ugye?
hetöndöe
@ilos: Melyik magánnyugdíjpénztárra gondoltál?
Ugyanis ha az önkéntes magánra,azok köszönik szépen jól vannak,mert Qrbán arra már nem tudta rátenni a szaros kezét.
ilos
@hetöndöe: Buktával dicsérd a napot! Én nem tennék rá nagyobb összeget, hogy nem végzik úgy, mint a BudaCash vagy a Queastor. Ezekről se gondoltad volna még egy pár hete, ugye? Nem akarlak ijesztgetni, de akkor honnan lesz nyugdíjatok, az államtól? Fogtok még sóhajtozni, hogy bárcsak az enyémet is "lenyúlta" volna Orbán!
pbalage
@szandokan: á, se nyudíjas nem vagyok, se fogatlan CÖF-ös, úgyhogy ezt inkább kihagytam.
gibgab
"El kell kobozni a csalók vagyonát!" Egyetértek gülütóni! Legyen az bróker, legyen az politikus, a vagyonával feleljen tetteiért!
szandokan
@hetöndöe: Nem tudom, mivel csak én meg Verőce írtunk ennél a cikknél.
szandokan
@pbalage: Nyugi, még lehetsz mindkettő:-)
Yoda69
Orban geci, hol vannak az egyeni szamlak amit igertetek?
Es huva tunt a kuszafogu kiflicsucsok lopo csakazaertis nagy nyugdijvedo urasszony?
hetöndöe
@ilos: Eddig erősen úgy nézki ,hogy a magyar bankok,illetve brókercégek buktak nem kicsit,hanem nagyot,persze tudom,a pénzügyi analfabétáknak ez semmit nem jelent.Te csak nyugodtan rakosgasd a pénzecskédet a Qrbán által gründolt bankokba,majd mindennek eljön az ideje.:-))))
pbalage
@szandokan: én már eldöntöttem, hogy nem leszek olyan ratyiszar.
ilos
@hetöndöe: OK, Te meg gyűjtsd valamelyik magánnyugdíjpénztárban. Ki nevet a végén?
szandokan
@hetöndöe: Akkor tévedsz, de ez ne zavarjon.
hetöndöe
@ilos: A tények azt mutatják,hogy kizárólag magyar tulajdonú brókercégek és bankok mentek eddig tönkre de ez ne zavarjon téged.A bentragadt betétesek pedig nemigen nevettek a végén.Úgy egyébként köszi szépen, a külföldi bankban tartott pénztáram szépen fial,akár ki is vehetném a hozamot, persze ha akarom.

A hülyék meg a túloldalon vannak.
ilos
@hetöndöe: Úgy legyen, drukkolok neked! Csak át ne kerülj a túloldalra! :)
hetöndöe
@ilos: Rakd az FHB-ba a pízedet,az lesz a következő.:-)))
szandokan
@hetöndöe: Szerinted akinek sok pénze van, az nem külföldi bankokban helyezte el a pénze jelentős részét? Az FHB meg mehet a levesbe nyugodtan, az egyik legszemetebb bank.
hetöndöe
@szandokan: Mintha a főnököd egészen másról szokott volna szónokolni de elég csak az FHB utóbbi éveinek az áttekintése,akinek nem esik le a tantusz,az tényleg barom fideszes,a leghülyébb fajtából.:-)))Nem árt áttekinteni sem az FHB tulajdonosi körét.
1magyar
@szandokan: De nem szégyelled magad nagy nemzeti létedre külföldre viszed a pénzedet?
szandokan
@1magyar: Én nem vallom magam nemzetinek, csak egy állampolgárnak, aki ott gyarapszik, ahol a legtöbbet adják:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.