A Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt most a Quaestor-ügy kapcsán fejtette ki véleményét. Pár dolgot még hozzáteszünk, ami a gyíkvállunkat nyomja.

Értelmezése szerint szocialista brókerbotránnyal állunk itt szemben, ráadásul "a csalást lehetővé tévő legnagyobb gazemberek követelik, hogy a csalást feltárók mondjanak le". Bayer szerint azért csak most borult ki a bili, mert a kormány most jutott el oda, hogy ellenőrizhesse a brókerházak működését. Eddig tehát öt éven át valakik lefogták, kikötözték, elzárva tartották mindkét kétharmados kormányt, ha jól értjük.

Bayer írásában arra már nem tért ki, amire Veres János egykori pénzügyminiszter is emlékeztetett meghallgatásán: a 2009-ben hozott törvénymódosítás, amely a pénzügyi szervezetek legalább ötévenkénti ellenőrzését írta elő, nem puhítást, hanem szigorítást tartalmazott. A "legalább" ugyanis nem azt jelenti, hogy ne lehetne gyakrabban. A módosítással egyébként akkor a Fidesz-frakció is egyetértett, megszavazták, és azóta sem módosítottak rajta.

A Magyar Hírlap szerzője arról is megfeledkezett, hogy Windisch László, a mostani jegybank-alelnök maga írta alá a Questor kamukötvényeinek kibocsátását, akinek valahogy akkor (és azóta sem) volt gyanús a 70 milliárdos ügylet. Pedig a hvg.hu szerint is már régóta pletykálták a piacon, hogy nincsen minden rendben a Quaestor háza táján.

A publicista írásában jótékonyan hallgatott a külügy quaestoros összefonódásairól és arról is, hogy a tárcának legkésőbb akkor tudnia kellett volna, hogy sikkasztás vagy csalás történt, amikor március 9-én állampapír helyett 3,8 milliárd forintnyi készpénzt kaptak vissza a brókerháztól.

Bayer legfőbb érve egyébként, hogy ha Orbán Viktor valóban megtette volna, amit az ellenzék most számon kér rajta, és kiáll egy sajtótájékoztatón csőddel riogatni, akkor Bayer szerint "két órán belül összeomlott volna a magyar bankrendszer".

Amiben még lehet is igazság, csakhogy ettől még – gazemberek ide vagy oda – egy nagy büdös kormányzatilag támogatott piramisjáték tűnik fel a háttérben, és legkevésbé sem az elmútnyócévből. Úgyhogy: fussunk ennek neki még egyszer.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
bayer mar egy sarokbaszoritott, szanalmas kis niemand, aki megprobalja vedeni a vedhetetlent, es ekozben mindenkire kopi a nyalat, szorja a gyalazkodasat, pedig ezen az uton nem fog tudni fennmaradni a sz@rtenger tetejen, amit az orban-kurmanynak sikerult osszehoznia...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Bayer olyan vagy mint a Kövér !
Ha megszólalsz, ömlik a szádból a szar !
Hellcat
Nehogymár az alkotmáynozó fidesz kétharmad fentakadt egy kis szoci törvényen...szarkifogás.
karma1
bayer mar egy sarokbaszoritott, szanalmas kis niemand, aki megprobalja vedeni a vedhetetlent, es ekozben mindenkire kopi a nyalat, szorja a gyalazkodasat, pedig ezen az uton nem fog tudni fennmaradni a sz@rtenger tetejen, amit az orban-kurmanynak sikerult osszehoznia...
eszegfu
"a Fidesz-KDNP kormány most jutott el oda...ellenőrizze a brókerházak müködését.." Készséggel el is hiszem, hogy hosszu volt az ut, mert közben minden szálon először be kellett "betonozniuk" magukat mindenhova ugy jó párt évre, mostanra már megfáradtak a legények...de az is lehet, hogy valahonnan Távol-Keletről indultak és onnan is hosszu az ut.
Hellcat
@eszegfu: Most jutott el? Mielőtt engedélyezték nekik a kamukötvénykibocsátást mindig volt ellenőrzés.
coni
Netto hazugság. 2002-2009-ig nem volt előírva mennyi időnként kötelező ellenőrizni a bróker cégeket, majd Bajnai a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően bevezette, hogy minimum 5 évente kötelező!!! egy teljes körű ellenőrzés. Ők még ezt sem tartották be, nem csináltak menet közben részellenőrzéseket, nem léptek a gyanús ügyekben és most azt állítják, hogy "nem volt joguk 5 éven belül ellenőrizni"
Azt is elfelejtik, hogy időközben átírták a teljes pénzfelügyeleti és államháztartási törvényt és saját! törvényeiket sem tartják be.

Legalább azokat a brókercégeket ellenőrizhették volna ahova az állam pénzét szabálytalanul betették.
JAJMÁR
"Amikor a tettek beszélnek, szavakra nincs szükség"
coni
Az MNB azzal, hogy 1 nap alatt megállapította és felügyelőbiztost rendelt ki, hogy a KELER és a Quaestor saját (kötvény) nyilvántartása között 150 Milliárd különbség van, azt is bebizonyította, hogy ezt az informatikai ellenőrzést korábban is egy nap alatt megtehette volna. Pl. mielőtt engedélyezett 70 Milliárd kötvényértékesítést egy 10Milliós törzstőkéjű cégnek.
eszegfu
@Hellcat: Én is hallottam a kibocsátás előtti ellenőrzésről. De bocs., de nem én találtam ki ezt a szép, kerek mondatot!
Főlökött
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

--Hányszor kell ezt még ide másolni?
Hellcat
@eszegfu: Tudom nem is téged akartalak lecseszni :) Csak rávilágítottam mennyire nagy szarságokat mond a fidesz :D
kétmagyar
A viktornyaloncoknak üzenem tanuljanak meg magyarul és akkor talán felfogják, hogy a legalább ötévenkénti ellenőrzés nem azt jelenti, hogy nem lehet gyakrabban ellenőrizni.
kétmagyar
A nemzeti mutyi kormánya kb 3 héttel korábban értesült arról, hogy rendkívül súlyos bajok vannak a Questornál mint ahogy Tarsolyt elvitték a rendőrök!!! Ugyan mit csinált ezalatt a 3 hét alatt a narancsmaffia?
coni
Itt van egy intelligens ellenpélda, Bajnai óta nem hallottam európai megnyilvánulást.
Ebben a riportban minden benne van amit az ügyről tudni lehet, és az is benne van hogy ez amit tudunk csak a jéghegy csúcsa:
www.atv.hu/videok/video-20150326-gemesi-buncselekmeny-brokerceghez-vinni-az-adofizetok-penzet
kétmagyar
@coni: A kötelező ellenőrzési intervallum azt jelenti, hogy legalább olyan gyakran kell ellenőrizni de lehet gyakrabban is!
eszegfu
@Hellcat: Pontosan értettem! Nem éreztem leszurásnak!
Dr. Felipe
Jól van ötöske, most már fáradjon vissza a kórterembe mert önnek még a levegő is árt. Talán Sümegen kellett volna maradnia kis rehabilitáción.
eszegfu
@coni: Én is láttam este Gémesit! Ritka, kulturált, okos ember, nagyon kedvelem!!
coni
@kétmagyar: Épeszű ember nem is gondol arra, hogy egy bróker céget a felügyelet nem ellenőrizhet bármikor! Aki ilyet állít az bedönti az egész magyar pénzpiacot. Ha csak 5 évente szabad!!! a felügyeletnek ellenőrzik ki meri betenni a pénzét a két időszak között amikor a Quaestor 3 hónap alatt lopott több száz Milliárdot?
A bolgárok és a románok ezért lépnek be a bankunióba, hogy az emberek megbízzanak a rendszerben és ne párnába tartsák a pénzüket.
lampa laz
@kétmagyar: a "legalább" szócskát nem tudják értelmezni, ezt többször bebizonyították, ...legalább ne hazudnának, legalább ne lopnának annyit, legalább...még biztosan sokáig lehetne sorolni
eszegfu
@coni: Remélem még sokáig lesz Gödöllő és a megyei önkormányzatok élén! Üditő szinfoltja a mai magyar politikai életnek és ha jól tudom párttagság nélkül!
papa.49
Szegény ,,elme roggyant,, azt se tudja mit beszél, a kezelését nem kellene hanyagolni, mert még ön, és közveszélyes lesz a kuki...
lampa laz
@papa.49: hagyni kéne addig amíg önveszélyessé válik, intézze el saját magát.
eszegfu
@lampa laz: Háááááááát...gondolod, hogy kárt tenne magában?! A tisztek régen fejbelőtték magukat, ha valami csorba esett a becsületükön. Na nem igazán ezt kivánom neki, de legalább "könnyitsen" magán és világositson fel mindenkit mi is történt? Pontosan tudom, hogy hülye ötlet, de hátha...
Strong
A bizonyítványt megmagyarázni is már-már szánalmas dolog, de továbbra is visszamutogatni a szocikra az már beteges...
Aki Én
Ja, értem. Nem ellenőrizték, de közpénz milliárdokat tettek bele felelőtlenül és törvénytelenül, amit a bedőlés napján vettek ki.
Tiszta sor... Köszi bayer, meggyőztél egy országot.
lampa laz
@eszegfu: még ha értené, hogy mit takar ez a gyönyörű szó, hogy "BECSÜLET", akkor már fejbe lőtte volna magát, de nem ezen szocializálódott, de még azok sem akik körbeölelik.
soljanka
@eszegfu: MDF-es volt.1989-től 2006-ig.
Toby
Na wazze, még mindig hálálja ez a hímtagfej a potyába kapott 20 millát !
A mikor ez a tetű megszólal, akkor tuti, hogy sár van a szarban, vagy fordítva !
coni
"Bayer szerint "két órán belül összeomlott volna a magyar bankrendszer".

Most hogy kiderült, hogy állami és 65 önkormányzat pénzen folytatott piramis játékot a Quaestor biztonságban van a bankrendszer?
Don Quijote
Büdösgyökérzsóti! Majd viheted a kalácsbasült reszelőt a barnatestvérednek!!
bakegya
Akkor tán tudni is vélhetjük kik a "GAZEMBEREK"???-mármint a cölöp tetején egyensúlyozgató teknősön kíyül!!!
MIBŐL VOLT A KÜLÜGYMINISZTÉRIUMNAK ENNYI BEFEKTETNI VALÓ PÉNZE-azt már meg se kérdezem ,minek okán lett a pénzfelvét másnapján öngyilkolni képes a kezelője???-Bayer, baj van a maga szűk megítélésével-mondhatni nem publikus amit ide vésni volna érdemleges...
kétmagyar
Amellett, hogy 3 hét után végre lekapcsolták Tarsolyt, ne feledkezzünk meg a Töröcskei féle Széchenyi bank balhéról! Vajon a Széchenyi bankkal és kapcsolt részeivel mennyi adópénzt buktunk???
DR Eric CARTMEN
Bértalpnyaló Bayer elvtárs! Ennek sosem lesz vége. Addig egészen biztosan nem, amíg a hozzád hasonló szerecsenmosdató, fizetett pártfogók egyenlőségjelet tesznek két millió fideszes szavazó és a magyar nemzet között. Amíg a jó és a rossz erkölcsi kategóriák között a magadfajták tesznek igazságot valahányszor valami irdatlan nagy disznóságról el kell terelni a figyelmet.
Minden hétre jutni fog egy adag védhetetlen mocsok, amit neked kell tisztára mosni. Számodra ennek akkor sem lesz vége, ha a földkerekségről eltűnik ez a borzalmas balliberális népség.Úgyhogy inkább csak annyit mondanék, hogy ballib s@ggfejnek lenni valószínűleg keserves lehet, de álkeresztény, álkonzervatív, áljobboldali talpnyalónak lenni sem lehet egy leányálom. Azt hiszem ennél már csak konkrétan Bayer Zsoltnak lenni gusztustalanabb
Főlökött
@Főlökött: Elnézést, de az egyik besúgó a másik meg takarító! Ezek alapján, bármelyik véleménye mérvadó lenne, bárki számára is ?
Egyik nagyobb sumák, mint a másik, sőt mindkettő közpénzből dotálva teszi! Véleményük pedig /neveltetésem tiltja, hogy elmondjam/ hova való lenne...
Amúgy azt a hsz.-t, amit betettem, mindenki által hozzáférhető oldalról mentettem le magamnak is és osztottam meg az itteniekkel is :) Én sem vagyok lüke, se hazárdőr (!), lementettem a teljes oldalt és a hsz.-t is külön :) Tárhely pedig adott :) és fix.
Álláspontom az, hogy a tényeket nem kell titkolni. Akinek titkolnivalója van, az pedig hallgat és próbál sumákolni :) - ha hagyják :)
Clavigo
Ezt a Furkó Zsóóótit kérdezte valaki ??
kkalman
Ez a Bayer gyárilag van ennyire szűk látókörűnek beállítva, vagy légnyomást kapott valahol, és úgy maradt? Az mindenesetre elég nagy gáz, hogy közel öt év fitymasz rablás után is még mindig emúttnyócévezik, és fitymaszéknak minden bűnét a szocikra akarja kenni.
ilos
Lehet mindenféle gyanúsítgatással élni, de a lényeg a lényeg, tényleg ezt az egyet nem tehette meg sem Orbán Viktor, sem más komoly politikai tényező, hogy kiáll és a "kisembereket" a pénzük kivételére biztatja. Mi lett volna itt? El tudjuk képzelni?
Tulipánfa
A hiteltelen gazember igyekszik megszolgálni gazdája jóindulatát. Tisztességes, gondolkodó, a közösségért tenni akaró ember az adott helyzetről nem írhat így.
micfild
@ilos: semmi se lett volna. miért, most van valami? ezzel a néppel bármit meg lehet tenni, benyel mindent.
coni
@ilos:" ..nem tehette meg .. Orbán Viktor, hogy kiáll és a "kisembereket" a pénzük kivételére biztatja. Mi lett volna itt? El tudjuk képzelni?"

Miért most mi van? Az öncsődre hivatkozva (ami nem volt) a kötvényeiket beváltani akaró kisembereket már március 6-án elzavarták, a haveroknak, bennfenteseknek meg március 9-én is kifizették a nagy pénzeket. Lehet később is, mert Tarsoly 26-ig garázdálkodhatott Orgovánnal karöltve.
human
Eddig azt gondoltam hogy ez a Bayer Zsolt egy buta ember. De látva igen csak erőltetett érvelését inkább jól megfizetett ember ez. Ilyen nyilvánvaló hülyeségeket csak akkor mond ki valaki, ha nagyon megéri neki.
Clavigo
@ilos: Így aztán csak a tróger haverjait ""biztatta " a pénz kivétre..oszt jó napot. A "kisember " meg csak tájékozódott mint a kiszántott egér. Így van ez jól nemzeti qrmányunknál...oszt jó napot.
Vizual
Megtette ! A többit majd az önvallomásában elolvassuk.
brutus
@kkalman: Ezert fizetik ezt a patkanyt !
m.macskosz
@ilos: tegnap, 22:45
Ühüm. Árnyalatnyi különbség:
a tyúk meg a tojás esete.
Azaz: még mindig a pénz ugat,
DogAdventures
Bayer Zsolt: Orbán is egy geci, én is egy geci vagyok, ez egy vállalható társaság.-Nektek igen.
ilos
@micfild: Ha ennyire sekélyes a fantáziátok, akkor leírom, bankcsőd! De nem csak a Quaester, hanem az összes, mert a betétesek megrohamozták volna mindet. Az Erste Banknál már valaki megpróbálta, szerencsére nem hallgattak rá. Na, ebben az esetben lehetne bűnügyről beszélni.
ilos
@coni: Hogy mi lett volna? Ha ennyire sekélyes a fantáziád, akkor leírom, bankcsőd! De nem csak a Quaesteré, hanem az összes, mert a betétesek megrohamozták volna mindet. Az Erste Banknál már valaki megpróbálta, szerencsére nem hallgattak rá. Na, ebben az esetben lehetne bűnügyről beszélni.
ilos
@Clavigo: Téged se az eszed miatt szeretnek. Oszt jó napot!
Clavigo
@ilos: Személyeskedés helyett esetleg cáfolhatnál...Inkább ne erőlködj.Nem igényelem.
öcsi55
Az 5-ös tagkönyv kötelez! Mi lenne ha már te se nyalnál elég mélyen ?
Csizmás Kond
Ki kell várni a végét uraim...mert azért ennek még lesz folytatása.
Azt már látjuk láttuk, hogy azokban a dolgokban ahol tényleg van gyanú a kormány intézkedéseire minden pártvezér főleg az ellenzékiek percenként tartanak kurvaanyázó sajtótájékoztatókat, de most valamiért csak úgy módjával puffogtatják az Orbántakarodj bekiabálásokat...vajon miért nem rendeznek tüntetést, meg felvonulást ?
...mert szerintem itt még vannak rejtett pukkantók...
nezelodo
"ilos
Lehet mindenféle gyanúsítgatással élni, de a lényeg a lényeg, tényleg ezt az egyet nem tehette meg sem Orbán Viktor, sem más komoly politikai tényező, hogy kiáll és a "kisembereket" a pénzük kivételére biztatja. Mi lett volna itt? El tudjuk képzelni?"

Egyszer ezt már sunyi módon, névtelenül valakik ezt kipróbálták, amikor még írt, külföldről érkezett idegen nyelvű följelentések voltak divatban. Elsőre a macisbank bedöntése se jött be, de aztán csak sikerült! A lényeg ott is az volt, kikhez vándorolt a 160 milliárd konszolidációs pénzecske. A fontos emberek, akik előtte családilag hetente együtt ebédelgettek, hirtelen már kezdték "nem ismerni egymást", de azért falazott egyik a másiknak holmi szökési mesével. Jaj hogyishítták ezeket?
Clavigo
@nezelodo: "ilos " csak tegnap született,,nem emlékszik ilyesmire.Nem érdemes terhelni az amúgy is gyenge elméjét.
Gyuri Géderről
"Bayer: Orbán csak azt nem tehette, amit a "gazemberek" számon kérnek rajta"
Ennek a baromnak, nem tűnik fel, hogy ezek az Orbán nyalonc "gazemberek" segítették a hatalomba.
Benyújtották a számlát.
Bercifiu
@DogAdventures: Sajnos nem lesz belőletek ember.
DogAdventures
@Bercifiu: Olvass figyelmesen,Józsibogár.
Bercifiu
@DogAdventures: Öcsiboci! Belőled sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.