Az Omega júniusban fel fog lépni a felcsúti stadionban, ám az együttes basszusgitárosa, Mihály Tamás nem hajlandó ott koncertezni a helyszín politikai töltete miatt. A BorsOnline megkereste Kóbor Jánost az esettel kapcsolatban, aki meglepően nyilatkozott arról, miért is fognak Felcsúton zenélni.

Bár Kóbor azt mondta, elfogadja zenésztársa véleményét, de szerinte mindent politikai szemmel néznek Magyarországon. Ők pedig "nem hülyültek meg öregkorukra, nem lettek politikai szakértők", például politikai rendezvényekre sem járnak.

Diplomás építészmérnök vagyok, és nem is a meccs, hanem leginkább Makovecz Imre miatt mentem, akinek a tervei alapján készült a stadion. Mindig is lenyűgözött a munkássága, és kíváncsi voltam a művére. Templomi szépségű stadionban voltam, és akkor gondoltam azt, hogy talán koncertezhetnénk ott (...).

- fejtette ki álláspontját Kóbor.

Mihály Tamás a BorsOnline megkeresésére továbbra is úgy reagált:

Olyasvalamit jelképez az a koncert, amellyel az Omegának nem lenne szabad azonosulnia. Semmi keresnivalója ott.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ferii
Kóbor jani,ez nagyon gyenge magyarázat !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Törölt felhasználó
Jó sokat költhet az állam mostanában hülyékre..:)
Mariner1
Kóbor: "Diplomás építészmérnök vagyok, és nem is a meccs, hanem leginkább Makovecz Imre miatt mentem, akinek a tervei alapján készült a stadion. Mindig is lenyűgözött a munkássága, és kíváncsi voltam a művére. Templomi szépségű stadionban voltam, és akkor gondoltam azt, hogy talán koncertezhetnénk ott az Omega Oratóriummal. A fellépésünket pedig Makovecz Imre és Puskás Öcsi emlékének szentelnénk. Közölték, ha megfelel számunkra, június 13-án koncertezhetünk. Ugyanis másnap felújítják a stadion füvét – mondta Kóbor, kiemelve: Mihály Tamásnak ALAPVETŐEN AZ ORATÓRIUMMAL VAN PROBLÉMÁJA de elfogadják a véleményét, nem kell mindenben egyetérteniük."

Így már világos!
nemkati
@Mariner1: Ha Mihály Tamásnak alapvetően az Oratóriummal van problémája, akkor miért nem azt mondta? Határozottan azt mondta, hogy Felcsúttal van problémája. És hogy a rockkoncert nem való se stadionba, se templomba. Ez meg ugye Kóbor szerint kettő az egyben. :)

A magam részéről az Oratóriumot nem tartom annyira jónak, mint a korábbi számaikat. Azonkívül semmi problémám a templomban vagy stadionban tartott koncertekkel, de ha Mihály Tamásnak ezzel kapcsolatban is ellenérzése van, akkor nem tudom, hogy mit problémázunk azon, hogy nem megy el Felcsútra? Nem megy, és kész. Az Omega meg elmegy. A többit megoldják Kóborék.
sokanvagyunk
Hasonló indokkal talán ha pl. Matyi Dezső PMFC-je kamaraegyüttessel - (bocsánat, kispályás létszámmal) - menne Felcsútra a fordulóra..., na, az lenne hír igazán! :)
simmering73
Hazudni már folyékonyan tudsz. Felcsúton a helyed vén szamár.
Mariner1
@Yoda69: Vannak. De Mihály nem az. Ezzel a műsorral az Omega már több mint egy éve járja az országot, több mint tíz alkalommal léptek fel vele. Mihály egyiken sem volt ott, de csak most találta szükségesnek világgá ordítani, hogy Felcsútra nem vagyok hajlandó elmenni" Ahová nem is várták és a kutya sem hívta.
keresztapa
Ha Mihály Tamás zenéhez értő zeneszerető alázattal rendelkezne, akkor ilyen nyilatkozatot még tévedésként sem bocsájtana a köz tudomására. Viszont van az a "zenebohóc" aki zenésznek vallja magát, de köze sincs hozzá. A hangszer kezelését sajátította el csupán azt magas fokon műveli és ezzel a tudattal él, hogy "zenész" de a zene alázata szeretete nélkül.
A zenésznél a zene szeretete az felül ír minden széljárást, aki a széljárással akar bizonyítani zene iránti zenei elkötelezettséget az nem más mint bohóckodás a zene égisze alatt.
ferii
Kóbor jani,ez nagyon gyenge magyarázat !
ferii
Mihály Tamás a BorsOnline megkeresésére továbbra is úgy reagált:


Olyasvalamit jelképez az a koncert, amellyel az Omegának nem lenne szabad azonosulnia. Semmi keresnivalója ott.
ferii
Én sem mennék eloda,van annyi önbecsülésem,önérzetem!
DR Eric CARTMEN
"...hvg.hu: Egy 2011-es interjúban úgy fogalmazott, örül, hogy nincs Kossuth-díjuk, hiszen azt "nem kapják, hanem adják", így a hiánya a politikai függetlenség bizonyítéka. 2013-ban mégis kitüntették az Omegát.
Kóbor János .: Mikor a Kossuth-díjat a rockzenében szinte mindenki megkapta és már olyanoknak ítélték oda, mint Hobo vagy Lovasi, akkor kezdtük vakarni a fejünket, hogy biztosan rosszul csinálunk valamit. Pedig valójában csak az újgenerációs politikai elit hitte, hogy az Omegának már biztosan réges-rég van Kossuth-díja.Ez valahogy szóba is került egy beszélgetés során a Schmitt Palival, és szerintem ő szólt a Viktornak – mert még egy ilyen apróság is őrajta múlik –, aki aztán rögtön kiadta, intézkedni kell...és megkaptuk..."-----részlet a Kóbor Jánossal készült interjúból.
keresztapa
@DR Eric CARTMEN: Ehhez Kossuthnak már köze sincs, ő ezeket a tévedésből létrejötteket biztos nem díjazná.
Toby
Kóbor !

A következő díj a Lenin-díj lesz !
Rózsika Hatházi
Nem is értem, hogy miért kell napok óta ezen rugózni. Tegnap is olvastam a hsz-okat és dialógus folyamok voltak erről. Ha nem megy el, hát nem megy el. Oszt jónapot! Csak zárójelben jegyzem meg, hogy én se mennék. =D
keresztapa
@Rózsika Hatházi: Zárójel kinyitva, rosszul teszed ha mint alkotás szentély látványától megfosztod magadat, az egy építészeti látvány, független a politikai széljárástól!
Rózsika Hatházi
@keresztapa: Azért nem mennék, mert a Lőrinc barát még rámküldené a fogdmegjeit. Akkor inkább Firenzébe mennék, az eredeti Dávid szobrot csodálni. Vagy Rómába a Pieta elé. :)
Tényfeltáró
@Toby: Azt nem osztogatták fűnek-fának.
papa.49
Hát a Kóbor csak beleszédült a ,,mézes bödönbe,, egyébiránt a zenekar számainak úgy 80-.90 % pontosan a Mihály Tamás írta talán kicst lehet köze az Omegához!!!
Toby
Hát persze, a stadion szépsége miatt !

Pataky Elhagyom a Várost Attila is orbánc szépségéért ült fel mögé a dobogóra anno !
Meg is lett a jutalma !
Tényfeltáró
@keresztapa: Úgy bizony, van aki mindig szélirányba tudja fordítani a vitorlát. Valaki utána nézhetne annak, hogy ki volt a kommunisták kedvenc (és túlfizetett) udvari építésze 90 előtt. Bizony meglepő dolgok derülnének ki.
Toby
@hetöndöe: Egy hányinger ez az alácsókolós "művészet" ! Kíváncsi lennék, az akkor jelenlévők közül, ma hányan óbégatnának orbánc kedvéért ! Nem a Kör Közepén Hányok Attilára gondoltam, mert azon már nem lehet segíteni, az orvosok is lemondtak róla !
keresztapa
@Tényfeltáró: A baj ott kezdődik mikor az utánanéz szóba kerül, de soha nem történik az meg.
gibgab
2013. december:
„Az ún. Omega Oratórium produkciónak sem Mihály Tamás, sem Molnár György nem részese, nem is lépnek fel benne. Ennek megfelelően minden olyan megjelenés, hirdetés, oldal vagy leírás, ahol Omega-produkcióként tüntetik fel, illetve a klasszikus 5 tagú felállással szerepel, egyszerű megtévesztés. Az Omega Oratórium NEM Omega-produkció.” Ennek a helyreigazításnak a közzétételét kérte – igencsak mérsékelt sikerrel – a nevezett produkcióról beszámoló lapoktól Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa, miközben Kóbor János (Mecky) és Benkő László kisegítő zenészekkel templomokban turnéznak az Omega Oratóriummal. A gitárnál Szekeres Tamás, basszuson Szöllössy Kati játszik.

„Azért nem vagyunk benne sem a Rapszódia, sem a Szimfónia, sem az Oratórium című produkciókban, mert Kóbor valószínűleg eleve így tervezte – mondja a Narancsnak Mihály Tamás (Misi). – Soha nem hívott, mi is az újságokból tudtuk meg, hogy ilyesmik készülnek. Ez az egész az ő ötlete volt, és úgy gondolta, ehhez mi ketten nem kellünk. Azt gondolja mint frontember, hogy ő azonos az Omega névvel, ezért elég, ha ő ott van, így nyugodt szívvel használja az Omega előnevet – ami a közönség nagy részéből, meg kell mondjam, semmiféle reakciót nem váltott ki: pont úgy élvezték, mintha az eredeti felállásban játszottunk volna.”
Forrás:magyarnarancs.hu/zene2/omega-botrany-kobor-mihaly-elefant-87811

Mihály már akkor is elfogadhatatlannak tartotta, hogy Omega-koncertként adják el azt, ami nem az. Most pedig még inkább, mert politikai vetülete is van. Abszolut megértem.
Tényfeltáró
@keresztapa: Zenészek és nagy stadiontervezők együtt forgatják a vitorlát (ha ezt megélhette volna).
keresztapa
@Tényfeltáró: Mindég is a vitorla forgatása volt , és van nyerőnek állítva, a világ már csak ilyen, hogy az emberek a világgal azonos irányba fordulnak, melyet a szél ural!
darwin
@Mariner1: Lehet,hogy az Omega 10 helyen lépett fel ezzel a műsorral,de mutasson még egy 1800 lakosú helységet ,ahol fellépett! Jászapátin valódi Makovecz kultúrház van,mégsem lépett fel egyszer sem az Omega.Pedig vagy 8000 ember lakja.
brutus
Kobor !! De kurv@ SZAR az "izlesed"...ma` ne haragudj !!
brutus
@brutus: ...meg egyebkent: micsoda ocska DUMA ...
brutus
Masreszt: Makovecz...jujujuj meg egy ÖRÜLT...
Anna Mária
Hát, Kóbor, nem kellett volna elárulnod, hogy a Makovecz-építmények híve vagy. Nem lettél tőle jobb fej. :(
nemkati
@Anna Mária: Valamiért nagyon nem szeretem azokat az épületeket, amiket Makovecz csinált. Nem értek hozzá, nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Amikor a szemem jólesően végigvenné a sok fagerendát, a hajlított, ívelt gerendákat, olyan rossz érzésem támad, hogy ez mind valami hamis szemfényvesztés. És elképesztőnek tartom, hogy Kóbor egy templomhoz hasonlít egy stadiont. Próbálom más szemmel nézni az egészet, hogy mondjuk nem Makovecz tervei alapján épült, nem 0rbán építtette, nem 0rbán háza mellé, de úgy sem látok benne semmi magasztosat, szentségeset. Inkább mindezek megcsúfolását.
Anna Mária
@nemkati: Makovecz építészete szemfényvesztés. Úgy adta el, mint "organikus", "ősi magyar" valamit. Az egész értelmetlen katyvasz. Egyik háza rondább, mint a másik. Múló, rosszfajta divat, értéktelen vacak.
lajospapa
Érthető Kóbor álláspontja. Valamiből meg kell élni. Jól kell élni. A seggnyalás ezt biztosítja. Ennyi.
nemkati
@Anna Mária: Nemmondod! Azt httem, csak nekem vannak fenntartásaim a műveivel kapcsolatban. Tehát már ketten vagyunk? :)
Anna Mária
@nemkati: Sokkal többen. Az ilyen Makovecz-féle "építészetet" értelmes ember gyomra nem veszi be.
nemkati
@Anna Mária: Mára ez nekem éppen elég jó hír. :)))
Ha nem is vagyok egy műértő, mindig bíztam az ízlésemben és a megérzéseimben. Mondjuk, az még kevés, hogy másoknak se tetszik, de az jó, hogy nem vagyok egyedül.
Anna Mária
@nemkati: Nem kell ahhoz műértőnek lenni, hogy ne tetsszék a vacak és a ronda! :)))
nemkati
@Anna Mária: Ez amit mutattál, ez is Makoveczé? Jogos a kritika. Én a soproni fürdőn akadtam ki, nem kicsit, nagyon. De már nem is izgat.
Anna Mária
@nemkati: Valaki említette a jászapáti művházat, megnéztem.
Rettenetes, na.
A Makovecz-épületek szerencsére nem fognak sokáig állni, nagyon rossz minőségűek, javíthatatlanok.
vitriol
@nemkati: szerintem jóval többen vagyunk...
kkalman
@nemkati: Akkor nem csak nekem nem tetszenek Makovecz művei? Kocsival megyek Pestre a hatos úton, az egyik faluban az út mellett csúfkodik a faluház, Makovecz alkotás. Minden alkalommal rosszul vagyok tőle. Mindez megfejelve a jól látható elhanyagoltsággal... Háááát, én nem dicsekednék vele.
Fradigege
Szép a felcsúti stadion. Kíváncsi leszek, amikor 25 év után visszaszáll a tulajdonosi jog az Orbán de Grande familiára, akkor a fa tetőszerkezet mennyire lesz megvetemedve. Évente neki kell esni lazúrral, különben off. Eddig Simicska gyűjtötte a felcsútinak a lóvét, most Mészáros&mészáros gyűjti. ENNYI!
Desischado
@Rózsika Hatházi: Rózsikám, de a szivemből szóltál! Michelangelo az egyik legnagyobb kedvenc festőm/szobrászom. Most mondd meg, nem százszor jobb lenne az ő műveit csodálni!
Kóbor magyarázata szerintem is elég gyenge. Ennek a Makovecznek szerintem is borzalmasak a művei. Hogy lehet ez építész ilyen förtelmes ízléssel?!
mariaberta
Most akkor árulja el ez a Kóbor ember, az Omega előadását hallgassuk meg, vagy csodáljuk Orbán stadionját? Akkor inkább előszedem a kazettáimat, hallgatom őket, mert szeretem, de a stadion nem érdekel.
Ez a "szépség" nagyon sokba került.
Csak úgy mellékesen: Az Omegát, benne a "frontembert" sem a szépségéért szeretem.
papa.49
@nemkati: @Anna Mária: Csak csatlakozni tudok hozzátok valóban ,,rondák,, a szó szoros értelmében amellett hogy hivalkodóan felesleges részeket tartalmaznak, -amik csak drágították az építést, semmi funkció,- ráadásul szinte javíthatatlanná teszik az épületet...
Engem minden épülete a ,,jurtasátorra,, emlékeztet, biztos bennem van a hiba...
karma1
Na, igy meg szomorubb: A Kobor akart ott egy koncertet... ...vazze, nincs meg Kossuth dija? Vagy egyeb dekoracioja? EZERT? Nem lett volna eleg, ha csak megker valakit, hogy vezesse ot korbe a stadionba? Egyebkent is ezt mar nem Makovecz, hanem egy tanitvanya fejezte be, Makovecz stilusaban... Szoval Jani, miert is szorultal ra hirtelen a s@ggnyalasra?
kukac50
Legalább egyszer akarják,hogy tele legyen a stadion.
darwin
@Anna Mária: Én emlegettem a jászapáti kultúrházat,ellenpéldaként.Ott is Makovecz -féle épület van,mégsem szaladtak Omegáék koncertet adni,pedig pár osztállyal nagyobb,mint Felcsút / 5 x annyi ember /.De nem a nagyvezér otthona,hanem azt hiszem Szekeres Nemvoltkatona Imrének.
karma1
Juj de jo!!! Most latom, hogy a Makovecz-et ennyien NEM szeretitek! En se, en se!!! Join to the club!...:o))) Bele volt egesz munkassaga soran bolondulva az erdelyi falusi templomokba, paraszthazakba, es a nadtetos hazakat almodta meg fabol. Teljesen funkcio nelkul, es persze anelkul, hogy erdekelte volna valaha is, hogy a fa alkatreszeit az epitmenyeinek vajon ki a rosseb fogja felujitani, karbantartani? Az o epiteszeti munkassaga eppen olyan, mint aze a szakacse, aki imadja a fokhagymat, es minden kajajaba belerakja, ha illik oda, ha nem,... A gibgab altal kuldott cikk+kep elrettento, mintha egy maroknyi szoget rakott volna le egy orias, es a hegyes, durva szogek mindenfele kiallnak, boknek,...:O(((((
lampa laz
A szú egye meg mielőbb ezt a stdionnak nevetett fasz(erkezete)t.
Egyébként csatlakozom clubhoz, nekem sem jön be ez a fatákolmányos ácsolás.
Anna Mária
@darwin: Igen.
Hihetetlenül ronda épület.
Sajnos az ország most már tele van szórva ezekkel a vackokkal.
Ez a fidesz-építészet.
darwin
@Anna Mária: Mert azt hiszik,ha majmolják a régit,az nép-nemzeti -magyarosch lesz.Aki pedig nem magyarosch,az nem magyar.
mariaberta
@kukac50: Így igaz, és hozzon már némi bevételt ez a fatákolmány. Kóbor pedig? inkább a stadion, mint évtizedes zenésztársa?
Nil
mAKOVECZNEK SEMMI KÖZE NINCS A STADIONHOZ- CSAK A TANÍTVÁNYÁNAK AKI A MESTER NEVÉVEL TUDTA ELADNI SAJÁT tervezését
Kóbor meg ezek szerint még nem járt templomban - és bár tudom hogy van diplomája de valószinűleg vette.
köhögő bolha
Mihály és Molnár helyére Rózsi meg Ákos passzol,és indulhat a narancsködös cuppantás!
pbs.twimg.com/media/CEGgHTpVAAAVbSW.jpg
karma1
@Nil: Ezt mondtam en is: valami tanitvanya csinalta az epuletet, Makovecz emlekenek tisztelegve... Hmmmm...
darwin
@nyanya001: Ma éjjel nem alszom.De nem is eszek egy darabig. :)
legacy
Amit észrevettem, hogy öregkorukra meghülyülnek az emberek - tisztelet a kivételnek! (a jelenlevők ne örüljenek, mert ez esetben a jelenlevők nem feltétlenül kivételek :)
Mivel Magyarország öregszik, egyre több a meghülyült ember...
Bakker!

Kóbor Jani, úgy látom te sem tudod mikor kell abbahagyni.
Van az a bizonyos mondás: "A csúcson kell abbahagyni." - hát ez neked sem sikerült, de aggódj, nem vagy egyedül ezzel.

Ha majd rájössz arra, hogy a "Dicsőséges nagyurak" csak fel-, kihasználtak téged, mint "nagy nevet" a saját céljaikra, és hogy a szabadság dalban hirdetőjéből szolga lettél, majd rájössz.

Én soha többé nem hallgatok Omegát, mert
1. már nincs időm rátok
2. van másik... sok másik

Küldök neked egy dalt. Akár ti is írhattátok volna. De nem ti írtátok.
Imádom!
Javaslom a többi számukat is meghallgatásra - ha akarsz végre jó zenét is hallgatni.

www.youtube.com/watch?v=VLVtIbfQtEw
köhögő bolha
Narancs Omega.

"magyarázkodásnál még az is elegánsabb lett volna, ha azok az Omega-tagok, akik részt vesznek ezen az eseményen, előtte nyílt levélben kérik felvételüket a Fideszbe."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.