A Fidesz-frakció szerint "teljesen mindegy, miket ígérget Korózs Lajos a nyugdíjasoknak", mert ha rajta és a szocialistákon múlik, ma már nyugdíjuk sem lenne az időseknek.

Előzőleg Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s alelnöke a többi között az öregségi nyugdíjminimum 28 500 forintról 40 ezer forintra emelését javasolta.

A Fidesz-frakció az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében erre úgy reagált: a szocialisták IMF-hitel nélkül már a nyugdíjakat sem tudták volna fizetni, mert "a nyugdíjkasszát az összeomlás szélére taszították".

A szocialisták az idősektől elvettek egyhavi nyugdíjat, vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak velük fizettetni, meg akarták adóztatni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát – sorolták a kormánypártiak.

Ezzel szemben – írták – a 2010-es kormányváltás óta minden évben nyugdíjemelés volt, az alacsony inflációnak köszönhetően nőtt a nyugdíjak értéke, csökkent a rezsi és a gyógyszerek ára, emellett több és korszerűbb a férőhely az idősgondozásban.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Itt az idő" hogy tisztézzuk ! Anno a fidesznyik javasolta a 14. havi nyugdíjat is ! Azt már a szoci kormány sem tudta felvállalni, eleve irreális lett volna és finanszírozhatatlan ! A fidesznyik aljas, sunyi számításból tett a 14.-re javaslatot !

A csürhe már 5. éve van hatalmon és még mindig nem adta vissza a szocik által, gazdasági kényszerből elvett 13. havi nyugdíjat !

Miről pofáztok - dilisek ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
"Itt az idő" hogy tisztézzuk ! Anno a fidesznyik javasolta a 14. havi nyugdíjat is ! Azt már a szoci kormány sem tudta felvállalni, eleve irreális lett volna és finanszírozhatatlan ! A fidesznyik aljas, sunyi számításból tett a 14.-re javaslatot !

A csürhe már 5. éve van hatalmon és még mindig nem adta vissza a szocik által, gazdasági kényszerből elvett 13. havi nyugdíjat !

Miről pofáztok - dilisek ?
Vizual
Viszont voltak iskolák, olyan amilyen egészségügy, Minden kezdeményezést meghiusított a FIDESZ ellenzékből stb. Pofáztak, hogy a 13 havi helyett egy 14 havit adnak. Azóta elvették a 3000 millárdos nyugdíjkasszát, megszüntették és alattomosan lecsökentették a rokkantsági nyugdíjat és sorolhatnánk. Ugy, hogy nem hiszek nekik. A vizitdij rövid fennállása alatt amit az orvosok és rendelők kaptak. már vettek pár műszert. A FIDESZ lerombolja a korházakat, szétcseszte a mentőszolgálatot, messze viszik az elsősegélyest. Miről is beszélünk ? Ha ellátást akarsz fizetsz a maszeknak mert az orvosok többsége elmegy nyugatra. Miről beszélnek ezek. ? Infláció fölött emelte a bal oldal a nyugdijakat, miről beszél ez a hazug bagázs ?
justhpeter
Felszámolták az öngondoskodást. Mivel a mai fiatalok nyugdíja a fideszen múlik, megnyugodhatnak, nyugdíjuk nem lesz, csak a tengődés.
nyanya001
Na jobb ha befogjátok a mocskos pofátokat !!!
3 ezer milliárd !
Hellcat
Hol a 3000 milliárd nyugdíj? Jahogy nincs...pedig rajtatok múlott...
JAJMÁR
Ha a fidesen múlik, megint 'megvezeti az országot'.
Anna Mária
Komolyan létezik még olyan magyar állampolgár, aki ezeknek egyetlen szavát is elhiszi?
Létezik még olyan, aki nem unta meg halálosan az elmúltnyócévezést?
papa.49
Én csak azt sajnálom fütyiszek hogy miért nem volt a szülőcsatornátok összeépítve a szecskavágóval, nagyszerű halkaja lett volna belőletek!!!
pbalage
Juteszembe, hol a piccsbe van a manyup pénz?
Ráhelka nyakában lóg saját lábunkon állunk koh-i-noor gyémánt formájában?
pbalage
egyébként pedig ezeket a feltételes módú hülyeségeket sem bírom idegileg korrektül feldolgozni (bármelyik párt is mondja), nagyon brutális szoktam lenni az efféléktől, így aztán mindenféle piszkavasak sejlenek fel a lelki szemeim előtt mindenféle ülepek lukjaiba szurkálva.
nezelodo
Fijjuk hiába, buktaszag van mindenütt az országban, a Ledvai utcától a Cinegén át Felcsútig, Rapcsákfalván át Pávavárosig. A császárváros és választókörzete is elesett, hát ne hazudozzatok, nem segít.
Jankó123
"a nyugdíjkasszát az összeomlás szélére taszították".

Az utolsó pillanatban sikerült elkerülni az összeomlást.
Az ellopásával!
kkalman
Öt éve garázdálkodnak a hatalomban, de még mindig az emuttnyócév a fő slágerük. Elég degenerált banda, ha ezen nem tudnak túljutni. Mondhatnám, szánalmasak, de már a szánalomra sem méltók.
Tényfeltáró
@pbalage: Honnan az a sok barom birka, aki ezt nem látja? Sok százezer ember megtakarítását nyúlta le. Saját magára és családjára költi.
silber13
@Jankó123: 22:48-ra : Igazad van! Hiszn amit elloptak, tehát nincs, az nem tud összeomlani!
dr. prédikátor
Fütyi-sz gecik!!!Ha a szocik elvették a 13,havi nyugdijat nektek lett volna időtök visszaadni!!!De úgy e kellett a pénz a stadionokra meg a haverok zsebébe!!!Tetvesek!!! ha rajtatok múlna már levegőt se kapnánk nemhogy nyugdíjat!!!Takarodjatok a 3.14 csába a viktor szopkinnal együtt!!!
magyarbakancs
"A Fidesz szerint ha az MSZP-n múlik, már nyugdíj sem lenne."
Az a jó szájba b*szot édes k*rva a-yátok redves p*icsáját te g*ci Fidesz.
A fossssssssssssssssssss ömlik a szátokbol
hetöndöe
Ha rajtatok múlik tetves fitymaszosok,nem is lesz.
Freewolf
Lehet hőbörögni! Lehet mocskolódni, de van igazság a Fidesz kijelentésébe! Abban is van, hogy emelhették volna a minimum összeget, csak kérem, hát miből? A Fidesz nem fekszik le a karvalytőkének!
szaboria1
@Freewolf: Fidesz már 1999 januárjától is átverte a nyugdíjasokat. Erről ennyit. Az én zsebem azóta már 2 millióval lett üresebb.
Freewolf
@szaboria1: Akkor kérlek ne szavazz rájuk! Biztos van, aki visszaadja a Fidesz által elrabolt pénzed! Nekem Bokros a családi pótlékomat vette el, nem is szavaztam rá!
kata53
@kkalman: Szánalomra nem méltók, de börtönbe annál inkább!
kata53
@Freewolf: Miből? A stadionokra, zongorákra,tanácsadókra stb. pézből!
kata53
@Freewolf: Tarlóssal jobban jártál?
Abzug62
Érdekes, engem rettenetesen nem érdekel, hogy mi van a fidesz szerint. Cserében nyilván őt sem érdekli, mi van szerintem. Ezért tegyük azt, hogy ő sem traktál engem, hogy szerinte mi van, meg én sem őket, azzal, hogy szerintem mi van.
human
Annyira összeomlóban volt a nyugdíjrendszer, hogy 3000 milliárdot azért ki tudott lopni belőle a fidesz.
Tényfeltáró
@Freewolf: Szar fideszes vagy, ezért nem vitaképes.
Freewolf
@Tényfeltáró: Nem attól vitaképtelen valaki, ha fideszes, hanem attól, ha buta és jellemtelen. Így nem fogunk vitázni, ebben egyet értek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.