Az idei költségvetés tartalmazza a rendészeti életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó kiadások fedezetét – közölte a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-vel.

Előzőleg kiadott közleményük azt is taglalta: Pintér Sándor hivatalba lépése óta rend van, amelynek része a "szocialisták kormányzása során teremtett káosz felszámolása, és mindazoknak az elengedhetetlen fejlesztéseknek a végrehajtása, amelyek a rendvédelmi ágazat szervezetszerű működéshez nélkülözhetetlenek, és az előző kormányok ideje alatt elmaradtak."

A tárca a későbbiekben Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Harangozó Tamás azt mondta: a múlt hét végén benyújtottak egy újabb módosító javaslatot a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényhez, ami az új illetményrendszerre vonatkozó szabályozást 2019. január 1-jére halasztaná el. Szavai szerint ez elvileg nem érinti a nyártól járó harminc százalékos emelést, de ha elfogadják az újabb módosítást, akkor 2019-ig a mindenkori kormány "kénye-kedvére van bízva", hogy ebből a béremelésből mennyi fog eljutni a hivatásos állomány tagjaihoz.

A BM azt írta: az erre vonatkozó törvény illetménynövekedésről szóló rendelkezései megkérdőjelezhetetlenek. A hivatásos állomány öt év alatt összesen 50 százalékos bérfejlesztésben részesül. Ebből 2015. július 1-jei hatállyal állománykategóriánként eltérően, átlagosan 30 százalékos mértékű illetményemelés valósul meg, majd 2016. január 1-jétől az állomány tagjai évente átlagosan 5-5 százalékos mértékű emelésben részesülnek 2019. január 1-jéig – rögzítették.

Hangsúlyozták: a szocialista képviselő "víziójával" ellentétben Magyarország 2015. évi központi költségvetése tartalmazza a fegyveres és rendvédelmi életpálya rendszerek bevezetéséhez kapcsolódó többlet személyi juttatások, valamint az azokhoz kapcsolódó járulékok és szociális hozzájárulási adó fedezetét.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Pintér is annyit tud a területéről, mint a Varga Misi, aki nem hallott még arról, hogy nincs kréta a sulikban.
Vannak ám minisztereink :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sziha
Ha ott minden rendben, akkor tenyleg takarodni kell az EU-bol, es megmutatni nekik, hogy ha Mo alapit egy Uniot, abban meg a zsirosdeszkan is aranypor van. Ja, nem. Viktor aszonta' maradni EU, penz jonni onnan.
nyanya001
Hogy nem szakad rátok az a magasságos ég, ekkora káosz mg nem volt ebben az országban, mint ami most van és ember legyen a talpán aki ez majd ki is vizsgálja, a maffia módszereiteket ! " ...káosz felszámolása, és mindazoknak az elengedhetetlen fejlesztéseknek a végrehajtása, amelyek a rendvédelmi ágazat szervezetszerű működéshez nélkülözhetetlenek, és az előző kormányok ideje alatt elmaradtak."
Jó vastag bőr van a pofátokon !
verum
Hát persze, hogy rend van. A parlamentet fegyveresek őrzik, Orbán házának utcáját hónapokra lezárják a TEK védelme alatt.
Mit akartok még, nektek semmi nem elég?
Toby
Ja, amióta átvette a 25-50 milliós diplomatatáskákat, azóta rend(ben ) van !
colibri
Hogyne, persze, az is a rend részre, hogy a fidess által lesötétítetett trafikokban százszámra történnek a betörések, köztük brutális gyilkosságok. Bravo Pintér belügy, csak gratulálni lehet a sok-sok büdös öndícsérethez!
craven
igaz hogy mindennap több gyilkosság,öngyilkosság vagy erőszak történik,de rend van! Értitek??? RENDVAAAN!
Rumcájsz
A szocialisták után...

Eddig bírtam el olvasni

Olyanok ezek mint a perecesek,,,,egyet mondanak mindig..
Mézike
megmondaná valaki melyik országban regnál ez a pintér? mer' itthon nincs rend az biztos.
Ja! Értem miről van szó! Tudjátok amikor telefonálni szokott...
soljanka
Pintér is annyit tud a területéről, mint a Varga Misi, aki nem hallott még arról, hogy nincs kréta a sulikban.
Vannak ám minisztereink :)
brutus
Na ja...hozzam speciel azota nehanyszor betörtek...TE FASZ !!!
brutus
REnd akkor lesz, amikor az ÖSSZES hazaarulo FIDESSnyik a akasztofan vegez !!
Feraj49
Rend van ! Jelentették neki , ami igaz is mert még egyszer törtek be Pintérhez,sem OV.hoz ! Nem rabolták ki őket,nem ölték meg egyetlen családtagjukat se . Parlamentbe sem törtek be.Tehát rend van.Vidéken mik történnek ... ? Az távol van Bp.től. Egyébként volt olyan nap,hogy a FIDESZ ne dicsérte volna magát ?
justhpeter
"Pintér Sándor hivatalba lépése óta rend van"
Meg kell nézni a cikkhez adott képet. Ezen még ő maga is röhög. Mert arra nem is merek gondolni, hogy rajtunk röhög. Az ki van csukva. 100% biztonsággal állíthatjuk, hogy maga körüli másfél méteres körön kívül fogalma sincs mi van ebben az országban. Van egy pár komolytalan beosztottja - akik tudják, hogy a "főnök gyogyi - tehát bármit beadhatnak neki. Persze be is adnak. Például azt, hogy rend van.
sentinel216
@justhpeter: Sanyi bát' jól ide foto shoppolták. A kijelentés a rendről éppen annyira valódi, mint a miniszter fotója.
sentinel216
Ha egy országban felmerül a halálbüntetés visszaállításának szándéka, akkor ott nagy problémák vannak a biztonság terén. Igény lenne egy valódi, mindent átfogó - fehérgallérosokat is beleértve - bűnügyi statisztikára.
levarosbukta
Tele volt a szám mogyoróval, el tudjátok képzelni hogy néz ki a monitorom???
Vizual
Igy van. Rend van az országban. Legalábbis azon a részen amit nem titkosítottak. Ugye a traffipax terén. Mert az komoly iparággá fejlődött ki.És amiről nem beszélnek, az nincs, szerintük.
Jozefina
Persze a fidesz-kdnp csalhat, lophat, hazudhat!!! Számukra ez a rend! Vajon rendben van az, hogy a gyanusított, aki majd ki csattan az egészségtől pont egy rendőrautóban leli halálát, vagy a felcsuti juhász halála, aki éppen a saját választási plakátjait helyezte el??
pistapapa
Ha rend lenne,ez a lény már rég a börtönben ápolgatná olajos szennyesét.
Anna Mária
Azért nem értjük, mert a fogalmaink a rendről mások.
Még fejlődnünk kell.
nezelodo
Elmehetne a Sanya bá' pl a keleti végekre, ismerkedni a tanyákra szabadított szavazógépezet viselt dolgaival, aztán meséljen cinikusan a rendről.
eszegfu
@nezelodo: Én egy kicsit messzebbre küldeném, ugy az igazi keletre...mondjuk Mongóliába, majd ott meséljen nekik a rendről...hiszen a "bajtársa" is hamarosan arrafelé indul valamiféle stratégiai együttmüködési megállapodás, esetleg egy "tengeri megnemtámadási" szerződés aláirására.
Rózsika Hatházi
Pintér Padrone! Csak halkan kérdezem: a lehel téri robbantót és a soroksári nő gyilkosát elfogtátok-e már?
36
Két megjegyzésem lenne a cikkhez. 1. Rend van, mert a keresztapák azért vannak, hogy rendet tartsanak. Vasszigorral. 2. Akit akarnak, azt megtalálják. Bármilyen áron, bármilyen okból. Barátom víz szerelő. Egy hétvégén, kirándulni ment a családjával. Közben a szomszéd faluba, megérkezett Szilvási ex titokminiszter a nyaralójába és gondja támadt a vizes blokkal. Fél órán belül, a szerelő barátomért ment egy rendőr járőr és közölte, hogy bemérték a mobilját és fárdjon velük, mert Szilvási úrnak szüksége van rá. Hát. Ennyi.
Anna Mária
@eszegfu: Mongólia gyönyörű ország, nem érdemelné meg, hogy ott lehessen.
eszegfu
@Anna Mária: Való igaz, hogy gyönyörü...néztem képeket az interneten...viszont nagyon szegény!
Sziszifusz
"Pintér Sándor hivatalba lépése óta rend van "
Főleg a Nemzeti Dohányboltok környékén ! Is !
Anna Mária
@eszegfu: Pintért a szegény Magyarország sem izgatja, ő az a fajta, aki mindenhol feltalálja magát, még a mongol jégen is megélne! :)))
eszegfu
@36: 11:36 Hát akkor igazuk van...rend van itt kéremalássan!:)
Levendula
"Magyarországon rend van. De akinek aranyfoga van, az inkább ne ásítson!"
36
@eszegfu: Az elit, mindent megtehet. Az elit, akár régi, akár jelenlegi, sérthetetlen. Letagadhatatlan. Az ország, rohan lefelé a lejtőn. Minden tekintetben. A süllyedő hajón a népet, kordában kell tartani. Félelemmel és buta szórakoztatással=média, bizonytalansággal=gazdaság és bank szektor, megosztással=politikai szólamok, ideológiák. Orbánt lehet szidni. De a korábbi kormányokat is. Fölösleges. Akár jót akarnak, akár rosszat az embereknek, ők is csak bábok. Csak az ő pofázmányukat látjuk, minden nap. Az igazi irányítókat, nem látjuk.
ila51
@36: na ja , valaki ezt is a markában tartja szorosan , azért vigyorog ilyen kéjesen
36
@ila51: Persze. Ő egy kiszolgáló. A nagy gazdi, jól megtömte pénzel és hagyta hogy ezt tegye. Hogyne vigyorogna. Ez már csak mentalitás kérdése.
eszegfu
@36: 12:39 Akár egyet is érthetnénk...csupán az utolsó mondatod zavar...
Anna Mária
@36: És szerinted kik az "igazi irányítók" ?
36
@Anna Mária: Én azt gondolom, hogy ez egy nagy rendszer, amiben le vannak osztva a szerepek, és az országok. A rendszerben vannak szándékos és vannak szükségszerű, vagy kézenfekvő beavatkozások és történések. De, pragmatikus a végletekig az biztos. A szándékos belenyúlás egy állam életébe(de mindegyikbe) szerintem, az Agytrösztöknél, Think tank kezdődik. Ezek létező, tudós társaságok. Foglalkoznak pl. jövő kutatással. Vagyis azzal, hogy hogyan és mikor következzenek a dolgok. Ezek a társaságok, azokban az országokban működnek, ahol a jövő vezető politikusai, gazdasági, katonai, média meghatározó szereplői tanulnak a nagy nevű egyetemeken. A szükségszerű, vagy kézenfekvő események sem lelkizősek. A vezetők, ha eljön az idejük, megteszik azt amire tanították őket és sérthetetlenséget kapnak. Az nem érdekes, hogy hány munkanélküli, öngyilkos, eladósodott, külföldre vándorló az eredmény. Így sikerült. Majd lesz következő lépés. Új elit. Új arcok(akiket lehet szidni). Jönnek az új ideológiák és vele együtt minden.
Anna Mária
@36: Hja, hát az összesküvéselméletekben hívők nincsenek kevesen.
36
@Anna Mária: Mindenki azt gondol, amit akar. Én így gondolom.
Szerinted kik az "igazi irányítók"?
Anna Mária
@36: Szerintem nincsenek olyanok.
Nem hiszek az összeesküvéselméletekben.
Olyanok vannak, akik bizonyos csoportokat, politikai erőket a háttérből segítenek, de ezeknek egyáltalán nem nehéz a nyomukra bukkanni.
Például sok éve óta nyílt titok, hogy Finkelstein és társa látja el kommunikációs tanácsokkal Orbánt és Habony szerepe ebben a közvetítőé. De mivel az emberek bevették a Habony "zsenialitásáról" szóló mesét, meg imádtak valami randa táskán rágódni, eszükbe sem jutott a dolog mélyére nézni.
Yoda69
Soha nem volt ennyi gyilkossag es eroszakos buncselekmeny, mint miota pityu a belugyer.
papa.49
Ezek után vajon a sintér sofőr még fenntartja az állítását hogy rend van, mert ha igen szedheti a betyárbútort oszt. mehet Isten hírével, mert TOTÁL ALKALMATLAN A POSZTJÁRA, igaz ezt már úgy 40 éve megállapította az akkori zuglói rendőrkapitány!!!
Nil
hol van rend?
a 900 trafikrablás?
a napi gyilkosság, lopás a "kicsik' részéről és a milliós lopások/korrupció a politikusok részéről a rend része nála?
a zsarukról már nem is beszélek - kevés Serpico van közöttük
nálam nem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.