Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a szerb-magyar határra épülő, 175 km hosszú és 4 méter magas kerítést közmunkásokkal fogják építtetetni – írja a Blikk.

A lap érdeklődésére a Belügyminisztérium nem cáfolta, hogy szüksége lesz közmunkásokra, de azt egyelőre óvakodtak megbecsülni, hogy mennyi ember kell hozzá.

Míg az ócsai lakóparkhoz 250 munkás kellett, itt a lap becslése szerint akár 850 közfoglalkoztatott is dolgozhat.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint – aki egyébként eléggé kiakadt a határzáron -  a négy méter magas kerítésnél minimum 5,5 méteres acéloszlopokra van szükség, amelyeket legalább egy méterre ásnak a földbe. Ezek közé feszítik ki az acélhálót, amelyek minél kisebb szemcsékből állnak, annál nehezebbé teszik a kapaszkodást. Ennek önmagában körülbelül 17 milliárd forint lehet a költsége, de ha "extrákat is akar a kormány – például földbe ásott nyomásérzékelők vagy az érintésjelző kisfeszültségű huzalok, különböző kamerák és drónok – akkor a védvonal kiépítésének költsége 60-70 milliárd forintra is rúghat.

307 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Ha az egész országot körbekerítjük, akkor előbb megvalósul az 1 millió munkahely, mint azt orbánviktor ígérte. Persze, ehhez előbb mindenkit ki kell rúgni és átnevezni közmunkássá. ...fácánlézerannyitisér már pedzegette is, hogy túl sok a közalkalmazott...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Ha az egész országot körbekerítjük, akkor előbb megvalósul az 1 millió munkahely, mint azt orbánviktor ígérte. Persze, ehhez előbb mindenkit ki kell rúgni és átnevezni közmunkássá. ...fácánlézerannyitisér már pedzegette is, hogy túl sok a közalkalmazott...
Levendula
Gondoltuk, hogy nem képviselőkkel... :(
eugen4402
Akkor sem esünk kétségbe, hogyha a kerítésünk okafogyottá válik, mert mire elkészül, addigra elfogynak a bevándorlók. Majd a kerítés tövébe ültetünk babot és felfuttatjuk négy méter magasra, egyrészt idegenforgalmi látványosságként mutogatjuk, másfelől elárasztjuk a világot babgulyással. :-)
Sziszifusz
@eugen4402: Határzáró kerítésen növő égig érő paszuly lehet a legújabb hungarikum !
eugen4402
@Sziszifusz: Csak van egy kis gond ezzel a babgulyással. Eszembe jutott Hofi mondása a nyugodt, szélmentes Kárpát-medencéről: "... a büdös is itt marad."
Senara
Még nagyobbat kaszál a kivitelező .
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eugen4402
Úgy tűnik, a rohamos társadalmi fejlődés eredményeképpen elértünk a fejlett feudalizmus korszakába. A "kilenced", a "tized" fizetése után jöhet az "úrdolga", meg a "faludolga", és akinek nem tetszik, az megismerkedhet a kalodával is.
papa.49
A 175 km. nagyon kevés a 850 ember, aki már csinált ilyet tudhatná hogy 5 méterenként kell egy ember, hogy menjen is a meló, egyszerű szorzással megállapítható a létszám...
verum
Engem változatlanul az érdekel, ha valaki átmászik azon a kerítésen, lelövik?
simmering73
Értelmes, hasznos munkának nevezi a kerítésépítést egy illiberális, debil neofasiszta.
Anna Mária
@Freewolf: Ajjaj!
Rákezdtél a liberálfasisztázásra. Tudod, ez rossz jel.
pbalage
én imádom Freewolf hozzászólásait, általában be is szoktam tőlük borulni az asztal alá, mert az a sok okosság, ami felgyülemlett az agyában a hosszú évek tapaszalatai alatt, most kommentekben digitalizálódik az általa használt "billentyűzet" interfészen keresztül.
@Freewolf: remélem chemtrail ügyben is van véleményed, azt is nyomasd, epedve várom.
Üdv: pbalage
Freewolf
A kerítés kell, mert az új honfoglaló hordát meg kell fékezni! Az, hogy a kormány a közmunkásokkal végezteti pozitívum! Hasznos építő, ország védő tevékenység ez! Természetesen nem kötelező közmunkásnak menni, el is lehet helyezkedni!
papa.49
@verum: Nem fog senki ,,átmászni,, egyszerűbb kikerülni,átvágni, mint felmászni rá...
Remélem ez a kotonszökevény banda nem jut el odáig hogy fel is állítsák, de ha igen akkor így 2015. ben Magyarország lesz a pellengéren megint...
magyarbakancs
@verum: Jön Semjén majd az eldönti mert ö a fővadász.
Szerintem még hiányzik az aknazár,őrtornyok.
magyarbakancs
Mindenki hozzon magával egy fogót.
Mindenki hozzon magával létrát.
Mindenki hozzon magával amit akar.
Anna Mária
Drótvágót csak szabad lesz átdobálni Szerbiába, nem? :)))
Aki Én
@Freewolf: 07:42 Ha bármit megértettél volna a hazai közmunka programból, a kerítés építésből, vagy bármi másból, akkor nem huhognál. Egészen döbbenetes a tudatlanságod. Tuti fizetnek ezért, mert normális ember ilyen nem képes megtenni.
eszegfu
@verum: 8:12 A "lelövés" előtt még arra is kiváncsi vagyok, hogy "human erőforrás" oldalról kikkel akarják megoldani az őrzést? Ennek szabályozásáról, módjáról pedig kell valamiféle kormányrendeletet, vagy törvényt kellene alkotni... (mert ugye önmagában a kerités nem old meg semmit). Ujra lesz kötelező katonaság, határőrség... mert ugye ezt önkéntesekkel, vagy hivatásosokkal nem tudják megoldani...Ha jól emlékszem kb. 25 ezer az állományi létszám, igy az is lehet, hogy mindenkit a határhoz vezényelnek...nem tudom.
m.macskosz
@magyarbakancs: Mindenki hozzon magával
pár milliárdnyi dollárt és/vagy eurót és vegyen államkötvényt!
Anna Mária
@Aki Én: Fizetett fideszjobbik-troll, 8-tól 4-ig nyomja, ma már 2-kor le fog lépni. Az adófizetők fizetik. Ez egy ilyen ország.
Aki Én
@Anna Mária: 10:37 Nem tetszikelem, mert kicsit sem tetszik. :(
Ezek az emberek nem fogják fel, hogy mit tesznek. Ezek az emberek mindent tönkretesznek. Ezek az emberek a legnagyobb ártányok.
Anna Mária
@Aki Én: Így van. És fenyegetőznek, alig várják, hogy hatalomra kerülhessenek, ők válogathassák ki az "igazi magyarokat", deportálgathassanak, lövöldözhessenek. A szandokan-félék meg gazsulálnak nekik, jó előre helyezkednek.
Hányinger.
eszegfu
@eugen4402: 7:57 Valóban "urdolga", "faludolga"...egy kicsit még régebbre haladva ... rabszolga...
eszegfu
@Freewolf: 8:40 Szerintem ez egy önző tulajdonság, hogy az "uj honfoglaló hordát meg kell fékezni"... Mintha csak a magad jólétét fenyegetnék ezek a segitségre szoruló emberek. Ha Te szorulnál bármi segitségre -- bár nem "pendülünk egyhuron" -- én még Neked is segitenék... Sajnálom igazán, hogy akár a politikai elveid alapján is, de Te az ellenséget látod mindenkiben, aki ennek az elvnek nem felel meg.
Aki Én
@Anna Mária: 10:49 Sok igazság, vagy inkább féligazság van abban amit mondanak. De sajnos buták és egysíkúak a dolgok megértéséhez, kivitelezéséhez. A felfogásuk pedig szánalmas.
Anna Mária
@Aki Én: Nem találkoztam még soha olyannal, hogy igazat mondtak volna ezek.
Az ostobáknak, a tájékozatlanoknak tűnhet "igazságnak", amit mondanak.
Így lett 1939-ben 900 ezer szavazója a nyilaskeresztes pártnak. Ennyi idióta most is van. Az ország újra elköveti azt a hibát, aminek egyszer már rettenetes következményei lettek. Annyi a különbség, hogy most a fasiszták mögött nem áll egy náci Németország. Ebből tehát teljes elszigetelődés lesz annak minden hátrányával.
nyanya001
A költség 22 milliárd, amit valamennyien megfizetünk
mert valahonnan ezt az összeget elvonják, tehát újabb adóemelést fog kitalálni
a nem megszorítások kormánya !
Mert kevés adót fizetünk amúgy is : tenytar.blog.hu/2014/11/05/2015_a_megszoritasok_eve_ime_az_uj_adok
Ágnes40
Bokros Lajos beszéde a Kossuth téren a bevándorlásról, gyűlöletkeltő plakátokról, egyszínű kultúránk következményeiről:

youtu.be/9nE2MbDbH6E
m.macskosz
Nos, akinek tetszik,
tetszik,
akinek nem,
annak nem,
sajnálom:
de bizony én hiszem, hogy lehetne békében, viszonylagos jólétben élni a Földön...
...na de akkor hogyan is síelhetnének a Szaharában egyesek, miközben arra sem
áldoznak, hogy legalább óvszert és fogamzásgátlót ingyen adjanak az embereknek.
Freewolf
@eszegfu: Szerintem annak kéne fizetni a bevándorlásért, akik destabilizálták a térséget! Liberálisék sajnálják a cigányokat, de egyet sem fogadnak magukhoz!
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Freewolf: Én Anna Marihoz költöztetnék be néhány roma meg iszlám családot, meg még néhány arab terroristát. Szerinted hallanánk még róla utána? :-))
Freewolf
@szandokan: Emlékszel még, mikor az erdélyi magyarok kettős állampolgársága ügyében szoclibék 23 millió román munkavállalóval riogattak? Azt látom, hogy mindenki felé toleránsak, csak a magyarok felé nem! Ergo, ez egy hazaáruló csürhe!
eszegfu
@Aki Én: 11:13@Anna Mária: 11:17 Elgondolkodtam irásaitokon... én nem vagyok biztos abban, hogy "ostobák", esetleg "tájékozatlanok". Nem lehet, hogy ez inkább olyan, nem tul jó tulajdonságból ered, ami szinte minden emberben megvan, csak valami miatt az egyikben felerősödik, a másikban elvész élete során? Lehet, hogy hülyeség, de én pl. nem lennék semmilyen ellenőr, sem portás, mert bennem tulteng az empátia. Akiben ez nincs meg, az szinte "élvezi" a hatalmat. Vagy kompenzálja az alacsony termetét nagy kocsival, házzal (amit még a természet is megtesz: ha valaki szép, az általában nem okos). Vagyis valamilyen tulajdonságát 1-1 párt elvei felerősitik. Szerintem én is talán a legerősebb tulajdonságom miatt vagyok "ballib" (klasszikus liberalizmus szerinti alapelv: élni és élni hagyni). Inkább ebben látom ezt a fajta pártokhoz való ragaszkodást...de könnyen lehet, hogy Nektek van igazatok.
szandokan
@Freewolf: Pontosan. Mekkora patáliát csaptak, hogy majd ellepik az országot, elveszik a magyarok munkáját. Én remélem, 2018 - ban már létezni sem fognak, nemhogy a parlamentben árasszák a bűzt magukból.
m.macskosz
@szandokan: ma, 12:17
Már megint valami klónnak adtad át a jelszavadat, vagy tényleg skizofrén vagy?
Hogy beszélsz?!
Engem meg megrósz egy b+ miatt??!!
Aki Én
@Anna Mária: 11:17 Nem gondolom, hogy nácik lennének. Sőt, szerintem azt sem tudják mit jelent. Ezeknek az embereknek szükségük van valamire, valakire, aki helyettük ,,gondolkodik".
szandokan
@eszegfu: Az, hogy megbüntetsz valakit ellenőrként, az nem empátia kérdése, hiszen csalt az illető. Amikor az én autómat egy idegen szándékosan meghúzta a bevásárlókocsijával egy bevásárlóközpont előtt, én sem voltam empatikus felé. Ez az egész liberalizmus olyan, mint hogy Isten mindent megbocsájt...Nem lehet mindent eltűrni, a szabadelvűség nem feltétlenül jó.
Aki Én
@eszegfu: De ha az van amit mondasz, akkor is ostobának kell lenni, mert jóérzésű, intelligens ember érzi ennek jelentőségét.
szandokan
@Aki Én: Arra neked is szükséged lenne, mert a liberális gondolkodás még a vesztedet okozhatja...:-)
szandokan
@m.macskosz: Változik a világ, én is változok. Ahogy öregszem, másként látok dolgokat. Egyébként az új stílusom elsősorban Anna Marinak köszönhető, ha az ő nácizása megengedhető, akkor én sem bánok vele kesztyűs kézzel.
eszegfu
@Freewolf: 12:16 Van egyáltalán olyan népcsoport, vagy embercsoport, akiket Te sajnálsz? Az meg egyenesen butaság, hogy fogadjon be bárki az otthonába egy cigány családot! Tudod pontosan, hogy nem ez a megoldás, sőt az is világos, hogy sem én, sem Te nem fogadnál be egyetlen "fehér", "magyar", vagy romániai magyar családot sem az otthonodba, max. segitenél neki.
Anna Mária
@Aki Én: Ezek az ostobák bármire képesek. Ha hatalmat kapnak a kezükbe, bármilyen picit, rögtön visszaélnek vele. Ha pedig nagyot, az katasztrófa.
Tudjuk, mit műveltek Magyarországon a nyilasok.
Teljesen mindegy, minek nevezik magukat, vagy minek nevezzük őket, ezek veszélyesek a békére.
Freewolf
@eszegfu: Azért, mert most úgy gondolták Afrikában és Arábiában, hogy ezután Európában akarnak élni, engem nem kötelez semmire. Maradjanak otthon és az EU és az USA segítse ott őket. Ide mindek jönnek? Azért, hogy a segélyüket az én adómból fizessék? Inkább a mi nyugdíjasainkra fordítsák, ne idegenekre, akik között rengeteg a bűnöző!
szandokan
@Anna Mária: Na, már nyilasok is vagyunk? Nagyon beteg vagy, te szegény pára...
szandokan
@Freewolf: Nem fogják megérteni addig, amíg a saját bőrükön nem tapasztalják a negatív oldalát ennek az egésznek. Ezért mondom azt, hogy a nyakukba kellene szabadítani párat belőlük.
Freewolf
@szandokan: Hidd el nekem, össze fogják még gyűjteni a hazaárulókat! Hosszú, hosszú börtönévek néznek ki nekik!
Freewolf
@szandokan: Simán kötelezném pár vadember befogadására. Reggel megnéznénk mi maradt belőle! :-))))))))))))))))))))))
Anna Mária
@Aki Én: Látod, most például ez a szandokan megengedi magának, hogy nekem a következőt írja: "Tűnjetek innen a francba az országból!!" Nyilván a családomra, meg a hozzám hasonló gondolkodásúakra vonatkozik a többes szám.
Azt állítja, természetesen anélkül, hogy bármit tudna rólam, hogy bevándorló lennék.
Egyelőre csak mondja, írja, hörgi az ilyesmit.
De ha hatalmat kap a kezébe, ostobaságában bármit megtesz bárki ellen, aki nem szimpatikus neki. Gondolkodás nélkül, élvezettel.
Szép világ jön, amikor a harácsolókat a végtelenül ostobák fogják váltani és élet-halál urai lesznek.
Macskaszem
Nem csodálkoznék, ha mészáros lőrinc, vagy a maga erejéből boldoguló orbán vő lenne a fővállalkozó, sőt azt gondolom, hogy kizárólag azért épül a kerítés, mert jó kis zsíros állami megbízás valamelyik csókosnak, ráadásul majdnem ingyenmunkásokkal.
szandokan
@Freewolf: Az itt a baj, hogy egy kalap alá veszik a menekülteket, bevándorlókat, terroristákat, háború elől menekülteket, stb. Számukra csak az a szó létezik, hogy "bevándorlók". Otthon szidják a romákat, mert megint lelopták a fájukról a gyümölcsöt, amelyért hosszú hónapokon át dolgoztak keményen, de most védik őket, mert Orbán azt mondta, STOP!
Freewolf
@szandokan: Ezeket a "jogvédőket" minden bevándorló és etnikai bűnözésnél felelősségre vonnám a hamis tolerancia és a bűnpártolás miatt!
m.macskosz
@szandokan: Tisztességes ember nem vált köpönyeget, nem vált pártot, nem tér át más ideológiára, nem tér át más vallásra, mert ha igen, akkor az előzővel tett rossz lóra.
Azaz: nem tudott nyerészkedni eléggé. Obligón kívül vagyok, engem a büdös életben nem lehet megzsarolni pálfordulással. Igaz, nem is tudnék hányinger nélkül gondolni arra, hogy fácánlézerannyitisér -rel helyet cseréljek. Az ember változik, ha csalódik, módosít az álláspontján, de homlokegyenest nem változik meg senki. Feltéve, hogy valaki fidesz-hívő, akkor nem az egyén bűne, hogy csalódnia kell.
szandokan
@Anna Mária: Honnan tudod, hogy hörgök kicsit? Nahát, te levetted az írásomból, hogy megvagyok fázva némileg? Annyira meg kiismertelek már itt, hogy nem rád van szüksége ennek az országnak, és az írásaidból elég sok mindenre lehet következtetni is. Az a baj veled, hogy túlteng benned a liberalizmus, és a konkrét kérdésekre képtelen vagy válaszolni. Csak egyszer írtad volna azt, hogy igen, sajnos sokan vannak olyanok, akik gyilkolnak, rabolnak, megerőszakolnak idős néniket minden ok nélkül, már régen nem foglalkoznék veled. De amikor csak azt olvasni tőled, hogy szegény romák, szegény arabok, szegény iszlámok, akkor ne csodálkozz, hogy ezt kapod vissza.
Anna Mária
@Aki Én: Freewolf azzal fenyegetőzik, hogy a "hazaárulókat össze fogják gyűjteni és hosszú börtönévek néznek ki nekik. Nyilván arra gondol, hogy ő, meg a hozzá hasonlók határozzák meg a jövőben, ki a hazaáruló.
A szandokan pedig kontráz: "Úgy legyen!"
Na, mégis, kik ezek szerinted? :)))
szandokan
@m.macskosz: Na aggódj, pártot én sem tervezek váltani egyelőre.
szandokan
@Aki Én: Itt panaszkodik neked ez a szegény asszony, miért nem válaszolsz már neki? :-))
Aki Én
@Anna Mária: 12:48 Tudatlan, megtévesztett ostobák. Nem fogják fel, hogy amit tesznek, az a hazaárulás. Az ilyen jellegű bűnpártolást még a törvény is bünteti, nemhogy a népharag. Nem képesek felfogni, hogy kisebbségben vannak, és nem mindenki libsi-komcsi, aki kritizálja a kormányt. Még annyira sem, mint maga a kormány.
m.macskosz
@szandokan: Miért gondolod, hogy érdekel, ki kire szavaz az itt jelenlévők közül?
eszegfu
@szandokan: 12:26 Abban igazad van, hogy ha csal, azért büntetés jár! De hidd el: én "tartom" magam kb. 5 percig és megsajnálom, mert mond valami olyan körülményt, amit átérzek és nem tudom büntetni, alkalmatlan vagyok rá. Viszont vannak olyan emberek, akik "lelki szadizmusuk" (nem tudom másképpen leirni) folytán még örülnek is. 1x nyáron egy elég nagy, testes nagymama felszállt 4 gyerekkel a buszra. 2 gyereknek kezelt jegyet, majd jött az ellenőr...megsimogatta a gyerekek fejét és molyosogva megdicsérte milyen nagyra nőttél kisfiam, hány éves vagy? Mivel 6 éves elmult, megbüntette a nagymamát. Jogos volt, de nem a gyereket kellett volna ilyen "csalafinta" módon megkérdezni.
eszegfu
@Freewolf: 12:36 Rendben, megértettem, mit is gondolsz erről. Véleményem változatlan, mint ahogy a Tiéd is...akkor erről ennyi volt.
eszegfu
@Aki Én: 12:27 Igazad van! Tiéd a 2 pont!:))))
szandokan
@eszegfu: Lehet, nem volt éppen humánus az ellenőr, és vannak közöttük nagyok bunkó emberek is, de ha a nagyi nem akar csalni, akkor nem történik semmi. Körülményt pedig mindig lehetne kreálni, amikor az én egyik gyerekemnek levált a gipsz egyik oldala, azonnal be a kocsiba, padlógáz, jogsi, igazolvány otthon, szerencsére nem volt rendőr sehol. Szerinted ha én azt mondom a rendőrnek, hogy a fiamat sürgősen vinnem kellett, de se jogsi, se igazolvány, 200 km/h feletti száguldás, elfogadta volna?
Anna Mária
@Aki Én: Azon igyekeznek ezek, hogy szétverjék Európát, hogy háborút szítsanak.
Csak ez nem fog sikerülni, mert Nyugat-Európa nem fogja nekik megengedni.
Magyarországon masírozgathatnak, ítélkezhetnek honfitársaik fölött a szögesdrótjuk mögött egy darabig.
szandokan
@m.macskosz: Csak írtad, hogy te nem vagy köpönyegforgató, meg nem váltasz pártot. Ezért írtam.
szandokan
@Anna Mária: Európát nem mi akarjuk szétverni aranyom, mi éppen megvédeni akarjuk az olyanoktól például, mint te.
szandokan
@Aki Én: Neked is be kellene fogadnod néhány arabot a házadba...Amikor a kemény munkával megtermelt zöldségeidet, gyümölcseidet egy éjszaka alatt ellopják, akkor is ilyen megértő vagy egyébként? Ja persze, szegények csak éhesek voltak, meg ahogy mondták, nem volt kitéve a tábla, hogy nem lehet ellopni...
m.macskosz
@szandokan: Így sem világos, miért pazaroltad a drága idődet, de nem érdekes.
Az viszont tény, hogy nem vagyok köpönyegforgató és életemben nem váltottam pártot!
Világéletemben baloldali érzelmű ember voltam, akkor is, amikor a Kádár rendszerben együtt dolgoztam egy dr. XY nevű úrral, aki ötvenegynéhány évesen alacsonyabb beosztásban dolgozott, mint én, holott ő igazi diplomás volt, nem úgy, mint skiccpál.
Ismerem a rendszert,... őt viszont mindenki tisztelte és becsülte.
Aki Én
@szandokan: 13:08 Tipikus ostoba, demagóg, uszító szöveg. Senkit nem kell befogadni a egyetlen családnak sem. Ez egy világméretű probléma, aminek kezelését csak összefogással lehet megoldani. Semmiképpen nem az orbáni kapkodó látszat intézkedésekkel. Azok a magadfajta megnyugtatására szolgálnak.
szandokan
@Aki Én: Na és valami ötleted van, ami a problémát megoldaná? Már persze olyan, amelyek a zöldségtolvajoknak is tetszhetnének, és nem szaladnának azonnal az Ombudsman-hoz.
Aki Én
@szandokan: Az a baj, hogy még a szó jelentésével sem vagy tisztába. Ha mindenki liberális lenne akire rámondjátok, akkor itt bizony qurva keményen többségi liberális kormány lenne. Milliószor mondtam már, hogy nem mindenki liberális, aki kritizálja a kormányt. Egyszerűen csak intelligensebb és informáltabb mint te. Ennyi, nem egy nagy ördöngösség. Bajba inkább a buta emberek szoktak kerülni.
eszegfu
@szandokan: 13:02 Nagyon elkanyarodtunk a témától... Én csak annyit szerettem volna kihozni a történetekből, hogy szerintem minden embernek van rossz és jó tulajdonsága, ami élete során felerősödik, vagy elvész. Pl. az ellenőrökben a "lelki szadizmus" erősödött meg, ezért alkalmasak erre. A klf. pártok programjai az emberek tulajdonságait is pontosan igy erősitik, vagy gyengitik, ezen keresztül érzik az igazságukat és saját "kiteljesedésüket".
Az világos, hogy Te nem szereted a cigányokat és az idegeneket, ezért ezt a tulajdonságodat a Jobbik programja Benned erősiti. Én meg a talán tulzott empátiám miatt vagyok "ballibsi".
eugen4402
@eszegfu: 12:22 Azt hiszem, ezek a felnőttkori eltérések már gyermekkorban is megmutatkoznak. Gondolj azokra a hülyegyerekekre, akik örömöt lelnek az állatok kínzásában, vagy a náluk kisebb kölykök molesztálásában. Állandó késztetést éreznek, hogy környezetük számára bizonygassák vélt- vagy valódi hatalmukat. Vannak aztán normális gyerekek is, akik bekötözik, gyógyítják az előbbiek által okozott sebeket.
Anna Mária
@eszegfu: Jaj, ne mondj már magadra ilyen butaságot. A "ballibsi" szónak nincs is értelme. Normálisan, szabadon gondolkodó embernek nincs szüksége arra, hogy bármelyik oldalhoz sorolja magát. Nem szabad engedni a mai, túlpolitizált, félig már eszét vesztett világnak, hogy valamelyik sarokba állítsa be az embert.
A tisztesség és az igazságérzet sem túlzott empátia. Nagyon jól van az úgy, ahogy! :)))
izo
@m.macskosz: Ezek szerint neked nem volt diplomád, de egy diplomás főnöke voltál...
m.macskosz
@Aki Én: Igen, ez egy világméretű probléma, de meg lehetne oldani,
sajnos a nyavalyás dúsgazdagok nem hajlandóak.
Anna Mária
@eugen4402: Igen, és az is ismert tény, hogy a szadisták, a másokat fenyegetők, a hatalmukkal visszaélők maguk is erőszak áldozatai voltak gyerekkorukban.
eszegfu
@eugen4402: Igen, pontosan hasonlóra gondoltam!!! Csak lehet, hogy rosszul "inditottam", vagy fogalmaztam, igy érthetetlenné vált...vagy tul "finomra" sikeredett...nem tudom.
m.macskosz
@izo: Miért is tartozik ez a cikk témájához?
Egyébként meg miért is fontos ez számodra?
izo
@eszegfu: Túlzott empátiád elviseli gyurcsány 180 milliós éves osztalékát, simon 500 millióját is?
eszegfu
@Anna Mária: 13:32 Belátom: sajnos igazad van!:)))
Aki Én
@Anna Mária: 12:40 Ettől nem kell tartani. Az ilyen Szandi félék nem kapnak hatalmat, még annyi eszük sincs. Szerintem egyébként alapvetően nem lehet rossz ember, csak rettentően naiv és informálatlan. Valószínűleg nincsenek barátai, ezért itt kénytelen kiélni azt a sérelmet, amit valamikor gyermekkorban elszenvedhetett.
Neki(k) azt hiszem alapvetően a liberálisokkal, illetve pontosabban a zsidókkal van bajuk. Az ,,idegenek" őket is jelentik számukra. Nem pontosan tudják, hogy mi, de ezt hallották. Az imádott fideszben is sok a zsidó, de az nem zavarja őket. Hozzáteszem a történelemben tettek is azért, hogy sokan ne kedveljék őket. Gondolok itt például a bolsevista ,,mészárosokra", akiknek tízmilliók vére tapad a kezükhöz. Például Kaganovich. De van ilyen a nem zsidók között is. A világban sok a véresszájú, beteg elme. Sajnos minden zsidó embert ezekkel azonosítanak, pedig ezeket a rémeket még a zsidó emberek is megvetik. Aztán azonosítják őket a ,,háttérhatalommal", világ uraival, a kizsákmányoló bankokkal... Pedig hát a többség nem ez és nincs is ezekhez semmi közük. Ők minden személyes rosszat, bosszúságot, magánéleti kudarcot, munkahelyi kudarcot ezzel magyaráznak. Gyűlöletről beszélnek, de ők a leggyűlölködőbbek, mert nem is értik, hogy mit tesznek. Szerintem egyszerűen csak tudatlanok és mellé nagy az önbizalmuk, mert még saját magukkal sincsenek tisztában. Bosszantó, de ártalmatlan lúzerek ezek itt.
Anna Mária
@m.macskosz: A dúsgazdagok előbb-utóbb rá lesznek szorítva, hogy lemondjanak az értékek nagy részének jogtalan bitorlásáról.
(Kerítések ide, vagy oda, nem számít.)
m.macskosz
@Anna Mária: Na, az sem a közeli jövő lesz, ...sajnos!
eszegfu
@izo: 13:39 Nem kell gunyolódni az empátiámon! A kérdésedre meg azért nem válaszolok, mert akkor az összes hsz-mből egy árva hangot sem értettél meg!!! Igy vélhetően ezt sem értenéd, mert nem akarod megérteni!
Anna Mária
@Aki Én: A zsidókról írottakkal nem értek egyet - az antiszemitizmushoz, mint tudjuk, nincs szükség zsidókra.

A szandokan- meg freewolf-félék természetesen semmiféle ordas eszmének nem a kiagyalói, ők nem rendelkeznek ideológusi képességekkel sem. Ők azok a lúzerek, akik bármikor, bármire kaphatók éppen azért, mert nincs önbizalmuk, az önálló személyiségük ki sem fejlődött.
A szandokan oly szépen fejezte ki, hogy őbenne "motoszkálnak" gondolatok a "megélhetési születésszabályozásról". A fasiszta ideológia így nála és még sok másnál termékeny talajra hullik.
Ezek született szolgák, bármire hajlandók.
Anna Mária
@m.macskosz: A jövő már elkezdődött. És a gazdagok teljes kapitulációja lesz a vége. Más út nincs, a pénzüket nem tudják a sírba vinni.
Aki Én
@szandokan: 13:23 Ezt komolyan kérdezed? Megtisztelő, hogy olyan nagy dolgokat feltételezel rólam,mint a migráció megoldásának tudója.
Ennek a gyökere sokkal mélyebb és összetettebb, minthogy én tudjam a megoldást. Attól, hogy nem tudok ökröt sütni, még meg tudom állapítani mikor valaki elrontja. Látom, mikor még csak nem is az ökör alatt van a parázs.
Azt viszont látom, hogy ez a kormány még csak nem is akarja megoldani, ezek csak szítják a tüzet, hogy eltereljék a figyelmet a maffia működésről. Benned jó közönségre találtak. Na ez a hazaárulás!!!
m.macskosz
@Anna Mária: "...a pénzüket nem tudják a sírba vinni."
Csak kimenekíteni, átruházni, adóparadicsomokban fialtatni
és már meg is született az ősiség törvénye orbáni változata...
Anna Mária
@m.macskosz: Egyre nehezebb lesz ezeket a mutatványokat végrehajtani. A trendek ezt mutatják.
m.macskosz
@Anna Mária: Ühüm.
Nem is lesz mit, mert akik akarták, már rég lezsírozták, a lúzerek meg így jártakl
Anna Mária
@m.macskosz: Egyre nehezebb a lezsírozás. A 2008-as válság sokaknak felnyitotta a szemét.
szandokan
@Anna Mária: Állítólag te nagyon gazdag vagy, ezek szerint te is csak a sírba tudod majd a pénzedet vinni:-)@ @Aki Én: Soha nem tudnék egy állatot sem bántani, még a pókot sem engedem, hogy agyoncsapják, kiviszem a lakásból inkább. Az állatokat ezerszer többre tartom a mai kor emberénél, főleg mióta Anna Marit "megismertem". Óriási tévedésben vagytok, de azt hiszem, a szellemi képességeitek nem teszik azt lehetővé, hogy megértsétek, nekem a BŰNÖZŐKKEL VAN BAJOM!!! És bármennyire is szépítitek a dolgokat, ezeknek megvan a saját faji csoportjuk, csak meg kell nézni, kik is vannak többségben a börtönökben.@eugen4402:
szandokan
@Anna Mária: Akinek van vagy tíz gyereke a semmire, az persze hogy a megélhetési szülés mellett áll ki. Szerintem oktasd ki őket az ellenkezőjéről, világosítsd őket fel, hogy ez így nem helyes, csak annyit szüljön, amennyit fel is tud nevelni, és utána majd meglátjuk, írsz e még több kommentet...
szandokan
@Aki Én: Na, ha nem tudod megoldani a problémát, akkor ne is akarj okos lenni a témában. Ennyi.
Aki Én
@szandokan: 14:48 Írtam egy érzékletes példát, de nem érted azt sem.
Az jó dolog, hogy a bűnözőkkel van bajod, az viszont nem ,hogy te akarod megmondani, hogy ki bűnöző és ki nem.
Sajnos ahhoz nem vagy elég intelligens, hogy lásd a legnagyobb bűnözőket.
eugen4402
@szandokan: 14:45 Alaposan elvetted a kedvemet, mert ráébresztettél, hogy a szellemi képességeim nem teszik lehetővé, hogy minden menekülőt egységesen bűnözőnek bélyegezzek, és ki- vagy be- akarjam zárni őket...
wagabund
A műszaki része senkit nem érdekel.
Az előzetes szerint (lásd fent)cca egy méternyi lesz a földben az 5,5 m-es oszlopból, amire acéldrótot feszítenek...stb...stb...
Ha az acél oszlop nem kap semmi gyámot, és valóban sűrű acélháló lesz kifeszítve, akkor egy áztató eső utáni szélteher megfekteti az egészet...a zúzmara, és ónos jégteherről nem is beszélve...az már csak konyakmeggy a habon, hogy jópénzért bármelyik vonóhorgos autó egy vontatókötéllel megfekteti a bálanya által kért részt..vagy az oszlopot szívesen kiszakítja a földből...

én szóltam..
Knapp75
@szandokan: Nem túl hiteles, amikor a fórum egyetlen megrögzött pártkatonája kéri számon másokon az értelmi képességek hiányát...

Elvakult pártfanatikusnak lenni ciki, még ha neked meg is éri.
Anna Mária
@Knapp75: Neki, szerencsétlennek, az egyetlen biztos pont az életében a párt. Hogy melyik, az végül is mindegy.
Mobil123
@wagabund: Ne légy ilyen negatív! Tudhatnád hogy közpénzből milyen első osztályú munkát szoktak végezni! Semmi nem dől össze , nem romlik meg stb.
wagabund
@Mobil123: ez elkerülte a figyelmem..de ezentúl rajta leszek..köszi..
bencemacska
@szandokan: " nekem a BŰNÖZŐKKEL VAN BAJOM!!!" és nem szereted az állatkínzást.

Képzeld el nekem is!
Nem szeretem a cigányokat, nem szeretem a bevándorlókat, (a többes állampolgárokat főleg nem!).
Miért is kellene szeretnem?, De ember vagyok, és a másik embernek segíteni kell, ha az bajban van!
Nem kéri senki hogy fogadd be, de segíts!!! Ahogy tudsz. A kormánytól is csak ennyit kérnek!
A kerítés nem segítség, nem megoldás.

Ha valamikor eleink oda tudtak menni vadászni, stb., akkor most is oda kellene menni segíteni és nem menekülnének ide!
És lehet köpködni, de én szabadelvűnek tartom magam!
Mobil123
@wagabund: és lemardt az hogy akik a tervezésben, kivitelezésben részt vesznek - és persze ez csak a felsőrétegre vonatkozik - ott senki nem hal éhen. Na de majd akik a gödröt ássák majd az oszlopoknak ..!
szandokan
@bencemacska: Akkor tőled is megkérdezem, mi a megoldás? Mert a többi ország is ezen agyal mostanság. Te tudod mit kellene tenni?
szandokan
@Knapp75: Már miért érné meg? Én ezért nem kapok pénzt, én nem vagyok vezető elemző...
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@szandokan: No látod: itt megint hazugságot terjesztesz valakiről, ez a te egyik aljas módszered. Knapp soha nem állította, hogy vezető elemző lenne, ez a te találmányod. Csúf dolog ez, nagyon csúf.
Dr. Felipe
G vicctor kommunista spicli elvtárs 5 éves kurmányzása másról sem szólt eddig mint hogy értelmetlen dolgokra szórták el azt a pénzt amit nem tudtak ellopni. Ez a 20-60 milliárd már csak csepp a tengerben.
Lapátolják a szart rendesen és mégis abba fognak belefulladni.
szandokan
@Anna Mária: Szerintem te meg Knapp egy és ugyanazok vagytok, és csak azért jártok ide, hogy veszekedést szítsatok. Tipikus baloldali mentalitás.
Anna Mária
@szandokan: Ez megint csak egy jele a pszichés problémáidnak.
szandokan
@Anna Mária: Röhejes vagy egyenesen. Már csak miattad járok ide:-))
bencemacska
@szandokan: Ha én tudnám a megoldást, megmondanám, esküszöm. Én csak agyalni tudok, ugyanúgy mint rajtam kívül sok százan.
Szerintem nagyon sokat lehetne segíteni a háborús tűzfészkek megszüntetésével és a felvilágosító missziós munkával. Ehhez pedig politikusok kellenek, mert ezek nemzetközi koordinálása csak rajtuk keresztül lehetséges!
Nem hallom az ENSZ konkrét megnyilvánulását sem. Az nem megoldás, hogy a menekülteken segíteni kell, az csak tűzoltás, és átmeneti kötelesség!
Talán kellene egy nagy befogadó tábort építeni ott, ahol Európába beérkeznek, és ott ellenőrizni és ellátni őket, míg hazájukban nem tisztázódik a helyzet!
A drótkerítés ebben a helyzetben nagyon drága ideiglenes átmeneti megoldás, és "annyi, mint halottnak a szemfedél"!
Nálam sokkal fiatalabbaknak kell ezen dolgozni, és nem is keveset!
Mézike
@szandokan: Hűtsd le magad ember! Mi az hogy tipikus baloldali mentalitás?
Annamarissska sose volt bal oldali. Ő egyedi és megismételhetetlen...
Mézike
@Horizont: Azzal együtt hogy nem old meg semmit, még rabszolgamunkával építik.
Egy közmunkás nettó 51 ezret kap!
Knapp75
@szandokan: Kedves szardokán, nem nagyon tudom elképzelni, hogy ingyen vagy ennyire ostoba és rosszindulatú! :)
Te pofázol arról, hogy én járok ide provokálni, mikor te konkrétan le is írtad már többször, hogy csak benyögsz valami ostobaságot, aztán várod a reakciókat?!
És szerinted ki marad rendre egyedül a véleményével? Nem te? (oké, elismerem, Freewolf benyal neked mióta te is osztod a jobbikos dumákat. Ő viszont csak hétköznap munkaidőben dolgozik, sajnos.)

Hja és szerinted a melegfelvonulás provokatív, mert a magánéletüket viszik mások elé évente egyszer, amihez semmi közünk, miközben te meg minden nap itt vonaglasz! ;)
Most gondolj bele, ilyen mennyiségben milyen gyomorforgató tudsz lenni...
wagabund
a Nép törhetetlen...az első kerítéses vicc:

...a kerítés szerb oldalán bemegy a kocsmába néhány férfi...
'napot!
'sten! mit kérnek?
-pálinkát!
-melyikből?
-a kerítésszaggatóból...
szandokan
@Knapp75: Akkor menj hányni egyet, senki nem tart vissza...
szandokan
@Mézike: Legalább van munkája, az is valami. A közmunka ugye idénymunka.
szandokan
@Horizont: Majd kiderül, megold e valamit is. Kezdeti lépésnek megfelel, mivel kitoloncolni senkit nem lehet.
Mézike
@szandokan: Nyugdíjas. Szegény. Alig tudott elmenni nyugdíjba mert pótolhatatlan volt. képzeld addig kellett neki melózni míg nem találtak alkalmas embert helyette. Na!
szandokan
@Mézike: Igazad van, ő még baloldalinak sem nevezhető.
Dr. Felipe
@szandokan: " Majd kiderül, megold e valamit is."

Egy 22 milliárdos kísérlet? Ha nem jön be akkor lebontjuk újabb 22 milliárdért? Fasza. Nem is tudtam hogy ilyen gazdag ország vagyunk.
justhpeter
Ez a közmunkás vasfüggönyépítés blődli. Mennyibe fog kerülni a közmunkások helyreutaztatása ? Mennyi közmunkás kell kilométerenként ? No és végül: mekkora barom aki ezt kitalálta ?
Aki Én
@szandokan: Szandikám, kezded alulmúlni magad. Nem gondoltam, hogy még csúcsdöntő is lehetsz ennyi ésszel. Mennyire nem érzed, hogy hol a helyed...
KERKA
Vajon hány kilométer hosszú a horvát határ? Majd odaviszik a bevándorlókat az embercsempészek. Ez jól jövedelmez nekik, nem fognak lemondani a bevételről. Mi meg drótozhatunk tovább.Akár egészen Grázig:))
m.macskosz
@szandokan: ma, 12:29
Az ember változik, --de módjával--aki most vulgáris, azelőtt sem volt más, csak kummantott. Aki azonban egykor harral-garral ostorozta a szabadszájúságot, ne legyen most obszcén!
szandokan
@m.macskosz: Ha más már nem maradt...Egyébként éppen most próbálok Anna Marival is normális hangnemben eszmét cserélni, mert végre emberi módon szólalt meg. Nekem ennyi is elég.
Aki Én
@szandokan: Szandikám! Ezt a világos és egyszerű írást szerintem még te is érteni fogod. Na jó, nem biztos.
nyugatifeny.blog.hu/2015/06/19/meregdraga_kampanyfogas_az_orbani_nagy_fal
Mézike
Szerintem pedig nem történt más mint hogy a fidesz vezérkara olvassa a trónok harcát. na ott is van fal. :-)
www.google.hu/search?q=trónok+harca+a+fal&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=WFOEVeCAN4X6ygPG2bmIDQ&ved=0CDYQsAQ&biw=1024
Nincs itt semmi gond! A barbároktól akarja derék kormányunk megvédeni kicsiny hazánkat.
szandokan
@Aki Én: "A cél ugyebár az volt, hogy eltereljék a választók figyelmét a kudarcos kormányzásról, a gigantikus korrupciós botrányokról, na meg a pofátlan vagyonokat összeharácsoló fideszes politikusokról és strómanokról." Na és kik szerint? Az ellenzék szerint. Most ezen el kellene csodálkoznom?
Aki Én
@szandokan: 19:44 Húúú, bakker... Nem, a fidesz szerint te agyas. Azt várod, hogy ők álljanak ki és elmondják mennyire átb@sztak? Te tényleg olyan hülye vagy, hogy erre vársz? Te tényleg nem látsz semmit? Amíg a fidesz nem jelenti ki, hogy hazudik, addig nem hazudik? Beteg elme vagy... Már tényleg csak nevetni lehet ezen a szinten.
wagabund
@justhpeter: 19.13... na ez az...és még előugrik a varázsdobozból egy két hasonló kérdés...
komoly logisztikát igényel ez az egész, kérdés mennyire sietős?
..mert ha nagyon, akkor pénz-paripa-fegyver nem fog számítani...

...csak a közmunkások bére, és a melegben kiosztandó ásványvíz...no meg a kulturált szállás...
Kamcsatka
Hogy képzelik ezt? Ezeket az embereket akkor át kell csoportosítani a fidesz gecik földbirtokairól és üzleteiből a határszéli munkálatokra. És hol fognak lakni az Orbán jobbágyok? Gondolom majd addig is szorítanak egy kis helyet nekik a menekülttáborokban.
Anna Mária
@Kamcsatka: De őrizni is kell ám a közmunkásokat, nehogy disszidáljanak Szerbiába!
izo
@m.macskosz: A kérdésre nem kérdéssel válaszolunk! De én válaszolok aki nem díplomás létére diplomás főnöke volt az a rendszer kegyeltje volt párttitkár, 3/3 stb
szandokan
@Aki Én: Na és ha az a célom, hogy szórakoztassak? Nem látsz te belém, koma, maradjunk ennyiben:-)
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"A cél ugyebár az volt, hogy eltereljék a választók figyelmét a kudarcos kormányzásról, a gigantikus korrupciós botrányokról, na meg a pofátlan vagyonokat összeharácsoló fideszes politikusokról és strómanokról."
Na és kik szerint? Az ellenzék szerint.

Te nagyon gyagya! Az egymillió elvtársaidból kiábrándult volt szavazótok miért hagyott ott benneteket?
F_Viktor
@Aki Én: Írod:
"Amíg a fidesz nem jelenti ki, hogy hazudik, addig nem hazudik?"

A maradék lepkeagyú még azt sem érti meg mikor Lézer Jankó magyarul elmagyarázza nekik, hogy mekkora dilettánsak, mindent csak a hatalomért, a mutyiért, a pénzlehúzásokért tettek, 5 évig csak a korrupció ment.
aremy
@szandokan: rosszat nyomtan elnézést. csak azt szerettem volna megtudni hogy a TEKINTETES úr is alá írta az altus ellenes valamit.
eszegfu
@wagabund: 15:17 Nem a minőségre, a mennyiségre "hajtanak"! 2x3x meg lehet csinálni, annál több pénz. Hasonlit a felcsuti stadion gyep alatti vizelvezető rendszeréhez...már azt is cserélni, vagy javitani kell, persze a gyepet is. Van itt pénz rogyásig az ilyenekre!!!
profon
Úgy olvastam, hogy közmunkásokból !!!
wagabund
@eszegfu: ma reggel a piaon már ez a vicc ment...
mate03
@Aki Én: Tévedsz!Freewolf ma nincs formában!
mate03
@szandokan:! Őszintén! Te nem látsz korrupciót,abban hogy Mészáros Lőrincek 5-év alatt milliárdosokká válhattak?
Abzug62
@m.macskosz: Nem bánom, ha körbekerítik az egész országot, de akkor páran (?) hadd meneküljünk el előbb!
Abzug62
@mate03: szandokánnak szánt kérdésedet így kellet volna feltenned: Őszintén! Te nem látsz?
szandokan
@Abzug62: Ön sem érti a bevándorlási problémát, de nem baj.
szandokan
@mate03: De igen, és ezt már írtam is máskor, de most itt nem ez a lényeg.
szandokan
@F_Viktor: Mert ők is bedőltek az ellenzéki uszításnak, vagy mert képtelenek voltak tartani az életszínvonalukat, és ezért most Orbánt hibáztatják, hiszen ez a legegyszerűbb. Lázár pedig valóban hibát követett el ezzel a beszéddel, habár akkora jelentősége nem lesz, mint azt sokan gondolják.
Mobil123
@aremy: Az év kérdését tetted fel !! :-D
szandokan
@Mobil123: Akkor válaszolj neki, mert én zagyvaságokra nem reagálok.
Mobil123
@szandokan: Én ?? hát téged kérdezett mert fidesz fan vagy ! Tényleg aláírtad???
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Knapp75
@izo: Mindig elképedek, amikor 80-as IQ-val próbáltok meg valamit "logikusan" levezetni... :)

Eljutni a 3/3-ig a diplomás beosztottól... Bravó! :)
Komolyan a leghülyébbek pártszimpátiáját kettőből ki lehet ma találni Magyarországon!
eszegfu
@wagabund: 9:12 Hihetetlen, hogy 1-2 nap alatt mi minden "pattan ki" az emberek agyából! Szivesen látnám ezt nemcsak a viccek terén!!
Lepényleső
De gyönyörű jövőt alapoznak meg most nekünk. Inkább az lennék aki kapja a beruházást.
kata53
Nem valószínű, hanem teljesen biztos, hogy a kerítést közmunkásokkal fogják építeni! Ezt előre lehetett tudni.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Mert ők is bedőltek az ellenzéki uszításnak...
Lázár pedig valóban hibát követett el ezzel a beszéddel, habár akkora jelentősége nem lesz, mint azt sokan gondolják."

Ebből látszik, hogy Magyarország erkölcsileg egy halott ország.
Orbán és agyatlan követőinek 13 év alatt okozott dúlását a törökök is megirigyelhetnék, ezzel az országot Európa mélységébe taszította, ahonnan 25-30 évig nem fogja meglátni az országban maradt magyarság a fényt.
m.macskosz
@izo: Azt, hogy miként reagálok a hozzám címzett szavaidra, hadd döntsem már én el, jó?
Ne oktass ki, kérlek, inkább figyuzz ide, légy szíves:
tegnap, 23:11
„…aki ötvenegynéhány évesen alacsonyabb beosztásban dolgozott, mint én:::”
Az értő olvasás kiveri nálad az IQ szintet, ugye?
Hol írtam, hogy a főnöke voltam?!
:
izo
@Knapp75: Csak neked nem logíkus mert az IQ-d 30
izo
@m.macskosz: A lényeg hogy te sokkal kiseb végzettséggel magasabb beosztásban voltál ebből logikus amit írtam rólad
Aki Én
@szandokan: 12:33 De igen, csak ez a lényeg. Semmi másról nem szól ez a kormány és ez a témájuk, mint a korrupcióról.
A korrupcióról akarják elterelni a figyelmet, és ha már így van, még hasznot is húznak belőle. Mármint anyagi hasznot, mert csak az számít. Milliárdokat költeni újra meg újra. Szerinted miért vizsgálódik az eu az eu-s pénzek herdálásával kapcsolatban?
Szerinted az is rendben van, hogy a közbeszerzések 995_át strómanok nyerik? Egy olyan esetet nem tudsz mondani, amit nem orbán csókos nyert. Még a látszatot sem akarják fenntartani, mert a magadfajta agyatlan ártánynak ez sem tűnik fel. Miattatok ilyen pofátlanok ezek Köszi... Egyenesen a családi kasszába megy a pénz.
Olyan szintű a korrupció, hogy aki ezt ma nem látja, az egy komplett idióta.
És,hogy ezt az ellenzék mondja? Ki mondaná te szerencsétlen? Arról nem beszélve, hogy aki mondja, az máris ellenzék. Lásd Simicska, ex-kincstárnok. Inkább azt mondanám, hogy csak a néhány fidesz-beteg nem mondja.
Ha megértenéd, hogy mi folyik itt, holnap az elsők között vonulnál az utcára elkergetni ezeket.
izo
@Aki Én: ezt írod:elkergetni ezeket.. És kit szeretnél helyettük?
Aki Én
@izo: 22:59 Ha tele van a tököm az élettársammal és szabadulni akarok tőle, nem azon gondolkodom, hogy kivel fogok élni utána.
Ne bátorodj fel, nem fogok veled vitázni, mert szinten aluli vagy.
Knapp75
@szandokan: " Na és ha az a célom, hogy szórakoztassak? Nem látsz te belém, koma, maradjunk ennyiben:-)"

Akkor jól csinálod, mert elég sokan röhögnek rajtad!
Csak kicsit kínossá teszi, hogy sokan sajnálnak is.
Knapp75
@izo: Nyugodtan hozzáadhatsz egy százast, már ha nem haladja meg a képességeidet. :)

Gondolom, te is azért vagy itt, mint szardokán: a többiek örömére hülyét csinálsz magadból.
Anna Mária
@izo: Amit te itt összehordasz, az tényleg kritikán aluli.
Abból, ha valakinek volt valamikor egy diplomás munkatársa alacsonyabb beosztásban, azt a következtetést levonni, hogy az illető III/III-as volt - az bizony mélysötétségre vall.
Komolyan örömöt okoz, ha kiröhögnek?
Abzug62
@Anna Mária: Hihetetlen, mikor liberálfasisztáznak! Ez olyankor jön elő, amikor végképp semmi érvük, csak fröcsögnek!
Abzug62
@Freewolf: Honfoglaló horda?! maga egyre szánalmasabb!
Abzug62
@szandokan: Maga nem ért semmit! Beveszi a hivatalos maszlagot, ismétli, mint egy papagáj, és azt hiszi, nagyon okos! Pedig ez a sokadik fatális tévedése!
varirmag
Olvasom a hsz-ket és nem értem. Akik olyan borzalmas, fasiszta,náci országnak látják ezt az országot, azok mi a búbánatos francot keresnek itt. Főleg HÁROM állampolgársággal ??? Miért nem húznak el oda ahol sokkal toleránsabbak,liberálisabbak , ha már úgyis válogathatnak a HÁROM állampolgárságuk között ??
kukac50
Remélem a megélhetéshez elegendő bér lesz a fizetésük! Nem pedig a 47 ezer forint.
izo
@Anna Mária: Te talán nem is éltél abban a rendszerben, de hogy nem ismered az biztos.
szandokan
@Abzug62: Nekem egy fatális tévedésem volt eddig az életben, amikor beléptem erre a fórumra, de valahogy már az életem részévé vált...:-))
szandokan
@varirmag: Te el is hiszed ezt a három állampolgárságot? :-) Itt egy személy két nick - jéről van mindössze szó, csak figyeld meg, amikor egyszerre támadnak...
szandokan
@Knapp75: Istenem, csináljak hülyét magamból, mi van, ha ez nekem jólesik? Van kifogásod ellene , Anna...izé...Knapp75 Mari? :-)
m.macskosz
@izo: tegnap, 22:28
A lényeg, hogy nem értesz te semmit, de ez nem is csoda!
izo
@m.macskosz: Ezen nincs mit érteni, nem is cáfolod így egyértelmű ki vagy!
m.macskosz
@izo: Eleget fárasztottál, szaladj tovább!
izo
@m.macskosz: Igazad van a h@leségedtől el kell szaladni minél messzebbre!
Knapp75
@szandokan: Most akkor én a "nyugdíjas" Anna Mária vagyok vagy egy ATV-s elemző?
Ennyit a tévedéseidről...
Elképesztően sötét vagy és neked tényleg nincs megállás a lejtőn, ahogy látjuk.

A sunyi fideszes propagandát nyomod: annyiszor ismételgeted a hazugságaidat, amíg lassan magad is elhiszed.
Ráadásul rólad biztosan tudjuk, kedves entero, hogy több néven írogatsz ide, pont ezért vádolsz másokat ugyanezzel! ;)
Le se tagadhatnád, hogy fideszes vagy.
m.macskosz
Nem emlékszem, melyik cikknél volt ennyi hsz.
Knapp75
@varirmag: Azért elég nagy a szórás az országon belül. A frusztrált, tájékozatlan emberek könnyebben kaphatóak a szélsőséges eszmékre, míg a polgáriasodott rétegek akár egy élhető országot is alkothatnának.
(a "polgárit" nem fideszes értelemben használom természetesen)

Sajnos tényleg egyre több helyen találkozol tehetségtelen pártkatonákkal (az okmányiroda vezetőjétől az iskolaigazgatón át a dohányboltosig sok helyen jelen vannak), de még sokunkban megvan az az illúzió, hogy fel lehet még számolni ezt a birkaneveldét!
Talán ha új "idomárokat" választanánk...

Persze igen, el lehet innen menni. Sok százezren már meg is tették. Másoknak erősebbek a kötődéseik vagy túl lusták, esetleg "gyávák" ehhez vagy úgy gondolják, kibekkelik itthon ezt a pár évet.
Inkább az a kérdés, hogy ha mindenki elhúz, aki Európában szeretne élni, akkor kit fognak az ilyen nyomi izo-félék le III/III-asozni. :)
Jankó123
Az tetszik nekem a legjobban, hogy az ide írogató "Fajmagyarok" nagyrésze, nem talált magának igazi magyar nicknevet. Viszont állandóan hajtogatják, hogy Ők mekkora nagy ... "mogyorók"!
Van közöttük olyan, aki rovásírással gépel és egy idő után azért tűnik el, mert új monitort kell igényelnie a pártirodán, ugyanis a vésővel és kalapáccsal beírt szöveg még nem kompatibilis a monitorok kijelzőjével és az igen gyorsan megrepedezik az efféle beviteltől!
:-)))
m.macskosz
@Jankó123: Na, most vettem először rendesen levegőt, mert eddig harsányan röhögtem: :)
Köszi! Neked is szép álmokat kívánok, nekem most már úgy érzem klassz lesz!
izo
@Knapp75: Honnan tudod, hogy nem találtam el a III/III-ast?
Knapp75
@izo: Maximum véletlenül találhatnád el és nem a gondolatmenetedből kifolyólag.
Kb. ugyanannyi az esélye, hogy az alacsonyabb munkakörben dolgozó diplomásból lett III/III-as, mint hogy a magasabb beosztásban dolgozóból.
A párthűség mellett a "zsarolhatóság" volt jellemzően a beszervezés alapja és nem kapott magasabb beosztást az, akit beszerveztek. A beszervezés nem jutalmazás volt. ;)

A magasabb pozícióhoz inkább a párttagság volt az elvárás, míg a III/III ügynökeit nem kifejezetten a párttagok közül toborozták, hanem onnan, ahol a párt és a rendszer ellenségeit sejtették.
Az MSZMP-nek majdnem 900,000 tagja volt a "csúcson", a III/III-nak meg pár ezer beszervezett ember jelentet.

Hja és aki MSZMP tagként volt vezető beosztásban, azt nem kellett beszervezni, mivel "hivatalos társadalmi kapcsolatnak" számított, azaz mindenféle konspiráció nélkül lehetett tőle információt kérni. Tehát belőlük nem lett III/III-as sem.
kkalman
@Jankó123: ma, 20:52 Köszi! Jót röhögtem így éjjel negyed egy tájékán. :DDDDDD
Anna Mária
@varirmag: 09:50
Mit nem értesz?
Igen, az ország állapota borzalmas, nagyon rossz irányba mennek a dolgok.
Gondolod, hogy az lenne a megoldás a dolgok megjavítására, hogy azok mind menjenek el, akik látják, mi történik az országban? Menjenek, soha vissza se nézzenek, hallgassanak el örökre?
A három állampolgárság nem egy nagy kunszt, ha az ember a szakmájából kifolyólag sokat él külföldön, bizony megkaphatja egy csomó ország állampolgárságát minden további nélkül. Magyarországon állandó téma a "kettős állampolgár", talán a jobbik dobta be a köztudatba, mint gyűlölendő, veszélyes csoportot. Rá is haraptak nagyon sokan. Eszméletlen ostobaságra vall embereket megkülönböztetni és ellenségnek tekinteni azért, mert más ország állampolgárai is. Ez természetes dolog világszerte, az emberek utaznak, különböző országokban élnek és dolgoznak. Nagyon sok külföldön élő magyar van, akiknek fontos céljuk, hogy a befogadó országuk állampolgárságát mielőbb megszerezzék.
Hagyd abba te is szépen azoknak az embereknek az elküldését az országból, akik nem értenek egyet az orbáni politikával. Egyrészt nincs jogod hozzá, másrészt könnyű belátni, hogy minden emberrel, aki elmegy, az ország veszteséget szenved. Csökken a lakosság létszáma, egyre kevesebb a munkaképes, tenni akaró ember. Mi a francért akarsz tehát rosszat a saját hazádnak? Érted te önmagadat egyáltalán?
szandokan
@Anna Mária: A kettős állampolgársággal való riogatás az Mszp nevéhez fűződik, ennek utána is nézhetsz nyugodtan, a google a barátod, csakhogy te is tévedjél már végre:-)
szandokan
@Knapp75: Nem is tagadtam soha. Vagy lehet, Jobbikos lennék? Még gondolkodnom kell ezen...
Anna Mária
@szandokan: Nem, az mszp soha nem riogatott a kettős állampolgársággal senkit.
Nézz csak utána, mielőtt a levegőbe beszélnél.
Valamelyik jobbikos idióta a parlamentben listázni óhajtotta volna az izraeli-magyar kettős állampolgárokat, azóta tépi a száját a fél ország ezen a baromságon.
szandokan
@Anna Mária: Szerintem meg az Mszp volt, aki a több millió román munkavállalóval riogatott.
Anna Mária
@szandokan: De annak semmi köze a kettős állampolgársághoz.
Direkt kavarod össze a dolgokat, vagy tényleg ennyire buta vagy?
szandokan
@Anna Mária: Legyen neked igazad megint, én vagyok hülye, hogy egyáltalán szóba állok veled. Annyira nagyra tartod magad (és persze Knapp is így van vele), hogy az már fárasztó, főleg ilyen későn. Nagyon is volt köze a kettős állampolgárságnak az erdélyi magyarok esetében.
Anna Mária
@szandokan: Igen, sajnálom, tényleg te vagy a hülye, mert megint olyasmit állítottál teljesen fölöslegesen, ami nem igaz.
Gondolkozz inkább azon, hogy te minek tartod magad, és a valóságban mi vagy.
Ne csapd be legalább önmagadat.
izo
@Knapp75: Látom nem értesz ne 3/3-on rugózzál..Én a rendszer kegyeljéről beszéltem csak nem akartam (és ez a macsek) felsorolni az összeset párttitkár, munkásőr stb
m.macskosz
@Knapp75: Köszönöm, hogy megpróbáltad @izo: számára is érthetően megmagyarázni a dolgot, de sajnos terméketlen talajba hullott az értelem magva. Lehettem volna háromperhármas talán, de nem voltam, mivel pont az ilyenek miatt kis híján kirúgtak a középsuliból.
m.macskosz
@izo: június 20., 22:26
Ha csak a tizedével rendelkeznél @Knapp75: intelligenciájának,
már rég eltűntél volna a bal fenéken, és nem égnél itt tovább.
szandokan
@Anna Mária: Szerintem azon inkább neked kellene elgondolkoznod, hogy minek tartod magad, és valójában mi is vagy. Most csak ennyit tudok neked írni, mert veled ellentétben én dolgozom is, de ahogy elnéztem, te még hajnali négykor is kommenteltél itt, szóval ki is a függő? Az életed a propi, de legalább valamiben megtaláltad a boldogságod, ez is valami...:-)
Knapp75
@izo: Ha megpróbálod összemosni a III/III-asokat és rendszer összes "kegyeltjét", akkor vagy szándékosan csúsztatsz vagy nagyon tájékozatlan vagy. (még a III/III-on belül is volt hivatásos állomány és a beszervezett "amatőrök")
Oké, tudom ám, hogy most csak kicsiben "gyakorlod" macskoszon a példaképeidtől látott "karaktergyilkosságosdit" és ugye ilyenkor minden eszköz megengedett! ;)

@szandokan: Ha minden nap saját magadat kell fényezned, akkor inkább neked kéne önvizsgálatot tartanod. Miért is van erre szükséged?
(vicces, hogy még a vadasparkból, a családod mellől is ide írogatsz és máson kéred számon a "függőséget". ;) Önismeret nulla.)

Egyébként meg tőled itt a fórumon kérdeztem, hogy írtál-e más néven és azt állítottad, hogy nem. Ennyi.
Lehetsz fideszes és kampányolhatsz non-stop Orbán mellett - ha te nem érzed cikinek - ez belefér, de amikor szándékosan provokálsz másokat és ezért direkt valótlanságokkal jössz, akkor mutatkozol be igazán.
verőce21
@Anna Mária: (01:46) Ismét egy nyilvánvaló hazugság részedről:
"Nem, az mszp soha nem riogatott a kettős állampolgársággal senkit.”

Ez is olyan hazugság, amit ismét könnyű cáfolni. (A romániai magyarok kettős állampolgárságáról szóló 2004-es népszavazásról van szó.)
"...A kampány során az MSZP rendre kiszámíthatatlan hatással járó felelőtlen próbálkozásként kezelte az MVSZ népszavazását és nem szavazat leadására hívott fel…
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2004. november 2-án már nyíltan elutasította a népszavazáson az igen válaszok támogatását."

Szemrebbenés nélkül, tudatosan hazudsz állandóan.
Abzug62
@szandokan: A mazochizmus elfér az egyéb tulajdonságai közt... Nyugodtan maradjon itt, ha rosszul érzi itt magát!
szandokan
@verőce21: Vajon miért jó ez neki, hogy mindenkit rasszistának hív, aki nem ért vele egyet?
szandokan
@Knapp75: Ez nem igaz, sosem tagadtam, hogy volt másik nevem is. Viszont már jó ideje csak ez az egy van, egyszerre kettő meg csak egyszer volt egy hétig, annak is oka volt. Mondjuk te is ügyesen variálod, csak vigyázz, mert én is lebuktam végül:-)
Anna Mária
@verőce21: A "kettős izraeli-magyar állampolgárokkal" való riogatást a jobbik kezdte akkor, amikor listázni akart a parlamentben. Azóta vert gyökeret burkolt zsidózó felhanggal a közbeszédben az utálni való, veszélyesnek tartott "kettős állampolgár".
Vádaskodsz kis verőce, minden alap nélkül.
Hogy bármelyikőtök az mszp-t idekeverte, csak terelés volt, hogy legyen min rugóznotok az eredeti téma helyett.
Szégyellheted magad.
szandokan
@verőce21: Na hallod, szégyelld magad te is, Anna Mari megfenyített:-)) Ritka az ilyen tenyérbemászó figura még így virtuálisan is...
Anna Mária
@szandokan: Te is szégyelld magad a gonoszságaidért, a manipulációidért, a vádaskodásaidért és a hazugságaidért. Hallgass azokra a környezetedben, akik már jelezték, hogy nincs veled valami rendben.
szandokan
@Anna Mária: Rajtad kívül még senkinek nem tűnt fel hasonló, pedig te nem is laksz itt (vagy ki tudja...)
Egyébként a lisztes cikknél Pbalage lecigányozta Mészáros Lőrincet, na ehhez mit szólsz? :-))
Freewolf
A kettős állampolgárság kapcsán az MSZP 23 millió román munkavállalóval riogatott. Hazugság, hogy ezt a Jobbik találta ki. Ez az MSZP dicstelen műve volt!
szandokan
@Freewolf: Hiába mondod, nem mindenkinek jut el az agyáig úgysem.
Freewolf
@szandokan: Az agy a kulcsszó!!! :-))))))))))))))))))))))))
Anna Mária
@szandokan: Dehogynem, nagyon jól tudod, hogy vannak veled problémák, nem én vagyok az egyetlen, aki erre felhívta a figyelmedet.

Ez mi? Azt képzeled talán, hogy én vagyok az óvónéni, akihez odaszaladsz árulkodni, mit csinált a másik? Hát milyen szinten élsz, te szerencsétlen emberformájú? :)))
Knapp75
@szandokan: Te egy "igen gerinces" fidesznyik vagy, aki most azzal vádol engem, amit maga követett el.
Gyerünk Büdi! Lejjebb is van még! :)

@verőce21: Ha már a wikipédiával igazolod magad, akkor másold már be a teljes bekezdést, mielőtt azt hinném rólad, hogy szándékosan próbálsz megtéveszteni minket! :)

Egyébként inkább azért kéne háborognod, hogy amit nem szavaztunk meg (kettős állampolgárság ÉS kettős állampolgárok szavazati joga) azt 2010-ben mégis bevezették Orbánék.
2014-ben konkrétan a kettős állampolgárok szavazati kellettek nekik a kétharmados győzelemhez, nélkülük nem lett volna meg.

Hja, a 23 millió román munkavállalóval meg 2002 elején kezdtek foglalkozni a szocialisták és nem a kettős állampolgárság miatt, hanem azért, mert 2001 decemberében Orbán és Nastase olyan megállapodást írt alá, amely minden román állampolgárnak egyforma feltételeket biztosított a magyarországi munkavállalásban. Orbánék persze a határon túli magyaroknak akartak kedvezni, de a megállapodásnál kompromisszumot kellett kötniük.
(lehet, hogy az akkor húzóágazat építőiparban még örültek is volna az olcsóbb román munkaerőnek, szóval ez nem lehetett olyan nagy kompromisszum)

Azt senki nem gondolta, hogy 23 millió magyar-román kettős állampolgár lesz hamarosan, tehát ez az állampolgárságtól független.

Az is érdekes, hogy most ezen rágódunk, miközben a kormány éppen azzal riogatja az embereket, hogy elveszik a bevándorlók és a menekültek a munkájukat.
Abzug62
@Freewolf: ja, tehát maguknak hiányzik a kulcs, ugye?!
verőce21
@szandokan: (17:29) "...mindenkit rasszistának hív..." - még jó, hogy nagymama korú, mert pedofil is lennél! :)
verőce21
@Anna Mária: (17:34) Mit nem értesz? Vagy inkább terelni akarsz? - a "kettős izraeli-magyar állampolgárokkal" - nem fenyegetőzik senki Mária Magdolna.
(13:25)-ben csupán az újabb hazugságodra akartam felhívni a figyelmedet, és újra nem minden alap nélkül! (csak visszább kell olvasnod, ilyen pofon egyszerű a bizonyítás)

Szégyenkeznivalód neked van a hazugságaid miatt!
Anna Mária
@verőce21: Érdektelen, amit írogatsz.
Hazugsággal vádolsz, de ha nyolcvanhatszor írod is le, attól még a vád hamis marad. Szégyellheted magad.
Jó mulatást szandokannal, örülök, hogy egymásra találtatok, egy színvonalon vagytok.
verőce21
@Knapp75: (18:43) A 2004-es népszavazás eredménytelenül zárult, mert sem az igen, sem a nem szavazatok aránya nem érte el az érvényességhez szükséges 25%-ot. Nincs erről már egyéb beszélnivaló, ne erőlködj.
A szavazati jog 2010-es megadása az Erdélyieknek ennél erősebb volt úgyis, bár abban tévedsz, hogy befolyásolta volna a parlamenti választásokat. Erre maga Bajnai hívta fel a figyelmet, a tiédet se kerülje el olyan durván, mint azt feszegeted.
verőce21
@Anna Mária: (23:02) A hazugságaid sajnos nagyon is valósak, megindokoltam. Nem csodálom, hogy ennyire elevenen érint.
verőce21
@Knapp75: Azért kerítésépítés kapcsán jut eszembe még, én nem tartom olyan rossz húzásnak az Unió részéről, hogy Gyurcsányék cégét nevezték ki az uniós pénzek lehívásának ellenőrzésével...
Anna Mária
@verőce21: Nem érint elevenen.
Nem indokoltad meg, hogy miért is lenne hamis az az állításom, hogy a jobbik kezdte a parlamenti listázás ötletével az izraeli-magyar kettős állampolgárok elleni uszítást, azóta van benne a magyar közbeszédben a "kettős állampolgár", mint ellenség.
Amit a népszavazásról, mszp.ről és egyebekről hablatyolsz, e témában irreleváns, téged minősít, ha hazugnak nevezel.
Beszélgess szerintem te szandokannal, ő bizonyára nem fog ellentmondani neked.
verőce21
@Anna Mária: (23:14) De mégis elevenen érint a "izraeli-magyar kettős állampolgár" kifejezés, már másodszor írod le, pedig én egyszer sem említettem!
Anna Mária
@verőce21: Persze, hiszen arról volt szó, hogy került a közbeszédbe ez a marhaság. Hát úgy, hogy a valami jobbikos bedobta.
Szórakozzatok szandokannal, én unlak. Már rég.
verőce21
@Anna Mária: Ha többszörös hazugságon fognak, nem is csodálkozom rajtad.
verőce21
@Anna Mária: Viszont csak megerősíti a tegnap éjjeli állításomat - a magyarokkal szembeni lenézésedről - nem beszélve az mszp kettős állampolgárság elleni 2004-es nemmel való szavazásra buzdításra.
Anna Mária
@verőce21: Attól, hogy százhatvanhétszer leírod, még hazugság marad, hogy engem hazugsággal vádolsz. Röhejes alak vagy.
Anna Mária
@verőce21: 23:30 Persze, mondd csak, mondd csak, akár reggelig.
Engem az mszp ugyanúgy nem érdekelt soha, mint az, amit most te dumálsz.
És ez nem fog változni.
verőce21
@Anna Mária: (23:03) Attól még hazug vagy, én tényekkel támasztottam alá.
Anna Mária
@verőce21: Természetesen nem vagyok hazug, te hazudsz akkor, amikor hazugsággal vádolsz.
Nem támasztottál alá tényekkel semmit.
Beszélgess szandokannal, imádni fogja, ha rólam beszélgethet egy hasonszőrűvel.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Anna Mária: Vigyázz, nehogy szandokan fóbiád legyen, mert már a 4. hozzászólásod egymás után, amiben engem emlegetsz. Mi lesz így a külföldi projektekkel? Egyáltalán hogyan haladsz velük, vagy akinek három állampolgársága van, annak semmi nem lehetetlen? :-) Te beszélgetsz magaddal, vagy aki éppen veled ért egyet, én meg azzal, akivel én értek egyet. Attól még nem vagyok kevesebb ám nálad, és még náci sem leszek, ez csak a te fejedben rögzült. Ami még nagy hibád, hogy képtelen vagy beismerni, ha tévedtél. Én utálom a KDNP - t, Mészárost, Habonyt, és ezt vállalom is.
verőce21
@Anna Mária: (23:50) Imádok veled beszélgetni, de a tények is sajnos ellened beszélnek! :)
szandokan
@verőce21: A tények neki nem számítanak, ő abban leli örömét, ha lenácizhat embereket. Ha megoldást szeretnék a problémákra mind roma, mind bevándorlási ügyben, akkor igen, rasszista vagyok. Én úgy tudtam, azok a rasszisták, akik megölték az ártatlan romákat, gyerekeket, vagy nyíltan uszítanak ellenük, függetlenül attól, bűnözők e, vagy sem.
szandokan
@Anna Mária: Ja, és a kérdésemre egyből támadással reagáltál, miszerint te nem vagy óvónéni. Ez tulajdonképpen a gyerekek szerencséje, rám nem tartozik:-))
verőce21
@szandokan: (23:59) Sőt, máshol kioktatja a hozzászólót, mihez van "joga" hozzászólni. - az általa helyesnek vélt nézetek alapján. (Ki kellene találni, ha nem lenne.) :)

propeller.hu/itthon/3119952-irenke-neni-miatt-bepanaszoltak-tv2-mediahatosagnal?all#c1361900
Anna Mária
@verőce21: @szandokan: Na, milyen klasszul összejöttetek! Hasonlóan alacsony szellemi szint, üres érzelmi élet, manipulációs hajlam - hát jó mulatást! :)))
verőce21
@Anna Mária: Ezt tényleg neked köszönhetjük, hogy jól mulatunk rajtad!
Előtted még nem is ismertük egymás nézeteit! :)
szandokan
@verőce21: De azóta megismertük, hála neki:-)
szandokan
@verőce21: Lehet, az lenne jobb, ha csak ki kellene találni...
szandokan
@Anna Mária: Köszönjük, hogy leírtad a tulajdonságaidat, de ezt eddig is tudtuk...
verőce21
A “Praktischer Idealismus” – könyvében Kalergi rámutat, hogy a jövő Európáját nem az Óvilág honos népei birtokolják majd, hanem egy fajta ember alatti ember, mely a különböző rasszok kényszerített keveredésének az eredménye.
Kalergi egyértelművé teszi, hogy Európa népeit sárga mongoloid népekkel és harmadik világbeli színes népekkel kell keresztezni, hogy létrejöjjön egy identitás, etnikai hovatartozás nélküli gyökértelen és soknemzetiségű sokaság melyen a jövőbeli hatalmi elit könnyűszerrel tudna uralkodni.
kamazuka
Ez most a haza védelme.Itt szabotálni nem lehet!

Hogy a rétinéger belűlről szétlophatja az országot az természetes!

Vas,vezeték,építőanyag jöhet mehet,akár házfelgyújtás árán is!

Politikusi agyakba is kellene kerítés!

Korlát már van!
Knapp75
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Anna Mária: 00:13 Nem kell minden "koszos" kesztyűt felvenni szerintem.
JAJMÁR
Mennyire tele van a "gatyója" egyeseknek, és behisznek minden zagyvaságot , csakhogy az önmagukban gyökerező félelmeiket kifröcskölhessék másokra.
Ezért képesek besározni bárkit, összeesküvés-elméleteket gyártanak.
Pedig a félelem okát sokkal közelebb kellene keresni.
Van okunk félni, persze, most dobjuk oda "ebek harmincadjára" az országot. Nem a menekülők veszik el, dehogy!

Megkérdezném én azért, hogy ez a nemzetállam, mitől az? Őrizzük-e a magyar kultúrát, a hagyományainkat, a hitet, vagy mindez nem fontos? Ezeket őrizzék bizonyos csoportok, - akiknek van kedve -, mi meg majd megnézzük néha egy-egy kiállításon, vagy táncos előadáson?
Mitől nemzetállam egy ország? Attól talán, hogy drót-vas-fallal be van kerítve? Bődületes butaság! Tombol a butaság ebben az országban, ha valami jellemző erre a nemzetállamra, akkor ez az!
Miközben egy vékony elit rabszolgasorba hajtja a "nemzetét".
Anna Mária
@JAJMÁR: Olykor kell, csakis azért, hogy mások számára is világos legyen, miféle módszerekkel - hazugságok terjesztésével, karaktergyilkossági kísérletekkel, szidalmazásokkal, fenyegetésekkel - operálnak a jobberek.
JAJMÁR
A népvándorlás nem új dolog, ha jól emlékszem a tanultakra, egy ilyen alkalommal "foglaltuk" el ezt a hazát, és anno' egy csomó nép keveredett, sokat tanultak egymástól - jövevényszavak, új eszközök, módszerek stb. -
mindig lesznek, akik azt képzelik, hogy ők ismerik "nagy" változások titkát, de szerintem nincs titok. Egyszerűen hatnak egymásra a történések, és bizonyos borzalmas dolgok történnek egyes "nemzetállamokban". Ha a világban mindenütt jó lenne élni, a mozgás sokkal kisebb lenne, de ez a "mozgás" előbb-utóbb le fogja nyugtatni a világot, és én csak remélem, hogy békés úton.
JAJMÁR
@Anna Mária: 09:31 Hiszen nincsenek észérveik, de ezt elismerni olyan "nagyság", ami szintén nincs nekik :)
Anna Mária
@JAJMÁR: Nagyban ugyanazt csinálják, mint itt kicsiben.
Ezek ilyenek, és ezek már AZOK.
Anna Mária
@JAJMÁR: A dolgok jelenlegi állása szerint 2018-ban érkezik el újra 1939.
verőce21
@Freewolf: (08:53) A belinkelt cikked sok tényszerű megállapítást tartalmaz, de inkább a jobbik "mentegetőzése" a saját antiszemitizmusuk miatt.
A cikkből: "Nem mellékesen azt is megjegyzik, hogy Franciaország a legantiszemitább ország Nyugat-Európában. A zsido.com szerint egész Európa antiszemita központja itt található, ez pedig zavarba hozhatja a hazai liberálisokat, mert szerintük itthon dühöng leginkább az antiszemitizmus.
Miközben minden erővel a bevándorlás mellett kardoskodnak, azt elfelejtik, hogy ezzel a húzásukkal az általuk olyan nagy becsben tartott hazai zsidóság nyakára hozzák az igazi antiszemitizmust és terrort."
Nekem semmi bajom nincs a zsidókkal, a családomban is vannak többen.

Engem sokkal jobban zavar az iszlámok hirdetménye, "Halál a kereszténységre!"
Ez inkább ok a bevándorlók távoltartására.
verőce21
@Freewolf: Nemrég jártam Oslóban, norvég ismerősöm mondta el, ott a kelet-európaiak szidalmazása a fő célpont! Mert az nem büntethető! Mert mi már keresztények vagyunk, és szegény bevándorlók.
Az nem rasszizmus, nem cionizmus és nem iszlámellenes!

(Egyébként a szegény bevándorló svédeken köszörülik még a nyelvüket, akik a norvégokhoz képest jóval szegényebbek, négyen-öten laknak szociális lakásokban és barakkokban.)
Knapp75
@verőce21: Nem tudom, mire vonatkozik a többes szám, mert például szandokan kollégád azért jár ide folyamatosan, hátha elismeri végre valaki a nagyszerűségét. Nem úgy tűnik, mint ha nem érdekelné a véleményünk. Ahhoz képest túl sok energiát öl bele.

Egyébként ugyanazt a kommunikációs tréninget végeztétek? A dedós visszaszólásaitok alapján ("te is", "mi meg a tiédre", "de ők is") valószínűleg egy rosszul felkészült óvónő tarthatta.

A norvég ismerősöd is annyira van képben a dolgokkal, mint te az itthoniakkal? Mondjuk szerintem a svédek pont nem kelet-európaiak, de mindegy. :)
Knapp75
@JAJMÁR: Hát igen, valójában az "igaz magyarok" is bevándorlók leszármazottai, de akinek nem okoz gondot letagadni az egy héttel korábbi véleményét, az az évszázadokkal ezelőtti történéseket sem fogják elgondolkodtatni.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@Knapp75: De a (23:11)-es felvetésemre nem válaszoltál, pedig arra tényleg kíváncsian vártam a válaszodat. :)
(Vagy ott is valami kifordult, bődületes marhaságra készülsz, csak erőt gyűjtesz?) :)
szandokan
@JAJMÁR: Ne kezdj már Anna Mari szintjére lemenni...Senkinek nem a "vándorlással" vannak problémái, ezt te is tudod, ahogyan az eltérő kultúra is teljesen normális. Ha normális...
szandokan
@Knapp75: Persze, hogy érdekel a véleményetek, csak általában teszek rájuk...
Knapp75
@verőce21: A 23:11-es hozzászólásod témától független terelés, azaz egyszerű fidesznyik trollkodás.
Ha arról akarsz csevegni, akkor fuss össze szandokannal és a gyára körüli békemenetelés alatt beszéljétek ki magatokból! :)

Egyetlen egy norvég ismerősödből levezetted, hogy a norvégok a kelet-európaiakon köszörülik a nyelvüket, na meg a "szegény" svédeken.
Ha neked van egy előítéletes haverod, akkor minden norvégnak annak kell lennie, ugye? Persze, hogy folyamatosan megvezetnek, ha ilyen "reprezentatív" módon gyűjtöd az információt a világról.

Ez kb. olyan, mint ha a norvég meg a veled történt beszélgetésből következtetne a magyarok érzéseire, szokásaira. Minimum tévedés, ráadásul a többségnek kínos is lenne.
Vagy csak az oslói látogatást azért kellett megemlítened, nehogy lemaradj szandokan mögött a dicsekvésben? Az más. :)
verőce21
@Knapp75: (17:12) Számodra az értetlenség az egyetlen gyógyszer. :)
szandokan
@Knapp75: Pont mint Mariska barátnőd, az is minden második kommentjében megemlít:-)) Tényleg már csak azért jön ide az ember, hogy rajtatok röhöghessen...
JAJMÁR
@Knapp75: 13:04 Sajnos így van. Még az sem tűnik fel némelyiknek, hogy miközben szidják az eu-t, - és természetesen ki akarják oktatni minden téren, miközben a sor végén kullogunk - az általa biztonságot nyújtó határon innen rugdossák és alázzák a szerencsétlen menekülteket. Közben persze verik a mellüket, hogy a magyar nem menekült, mert eu-s ország vagyunk. Az meg, hogy közben szembemennek minden európai értékkel, már fel sem tűnik nekik.

Pedig európainak lenni nem csak földrajzi értelemben kellene. Szomorúan állapítottam meg, hogy a menekültek között jóval több európaibb található, mint ebben az országban :(
(de remélem, hogy ez nem így van, csak az ostobaság jobban látszik.)
Jankó123
"Csak azt felejtette el közölni a kormány, hogy a Magyarországra érkező bevándorlók jelentős része határon túli magyar"

propeller.hu/itthon/3120602-csak-azt-felejtette-el-kozolni-kormany#v1362565
JAJMÁR
@szandokan: 16:11 Khmmm.. Annamária szintjére? és le?
Na, jó,már lehajthatod a fejed, mert megmacskásodik a nyakad és azzal is mehetsz a csontkovácshoz :)

Szívesen elolvasom a véleményedet - nem baj, ha nem tudod mindenkiét, elég, ha a tiédet leírod -, mi valójában a problémád ami "nem" a vándorlással kapcsolatos? (és hogy akkor miért kell a kerítés szerinted?)

Mindezt pedig anélkül. hogy fenyegetnél, vagy irányítanál, mert nem szívesen tenném, de pontosan tudom, hova kell rúgni, hogy fájjon :)))
Knapp75
@szandokan: Ahhoz nem kéne írnod is, hogy rajtunk röhöghess, de abba belepusztulnál, mert nem futtathatnád magad, igaz? :)
Mindenesetre az ilyen izo, Csizmás meg Freewolf-féle hozzászólóknak van annyi mentségük, hogy csak hm, "tájékozatlanok", te viszont kifejezetten rosszindulatú vagy, aki mivel itt nem (sem) kapja meg a remélt elismerést és visszaigazolást az "életművéért", egy ideje már csak a szarkeveréssel foglalkozik.
Persze addig sem a szerelmeid a téma, igaz? :)

Azt nem tudom, hogy miért nem az Orbán-hívőkkel építtetik meg az új vasfüggönyt!
Tennétek valamit a hazáért, sportolnátok is és még ingyen is lenne. Na meg addig sem mérgeznétek a közéletet...
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@JAJMÁR: A monitoron keresztül nem tudsz odarúgni, ne is reménykedj benne:-)) Na lám, előjön belőled is az agresszív hajlam, ahogy belőlem is kihozták itt. Propi rules!!
szandokan
@Knapp75: Ejnye, mit tetszett írni ma 7:30 - kor? :-)
Knapp75
@szandokan: Ööö... Anna Máriát azzal támadod, hogy folyamatosan itt van, na meg hogy nyugdíjas, én meg ugye jól fizetett vezető elemző vagyok az ATV-nél szerinted. Nem érzel ellentmondást? ;)
Fura egy logikád van, ha az összes egymásnak ellentmondó állításodat rendszerbe tudod rendezni magadnak...
De hát ki vagyok én, hogy megértsem a fideszesek nyakatekert gondolkodását! ;)

Azért nem csak nagyszerű cégvezető, jó apa, példás adófizető, hanem nagyon intelligens és remek emberismerő is vagy, ha bő fél évnyi hozzászólásáradat után sikerült engem Anna Máriával azonosítanod! Gratulálok! :)
JAJMÁR
@szandokan: 19:40 Dehogy, az agresszivitás tőlem távol áll, én egy nyugodt, halk szavú és kedves ember vagyok. Pusztán nevelési céllal néha - és ne hidd, hogy monitoron át képi és verbális eszközökkel nem lehet -, ( tökön rúgni ), de örülök, hogy nincs rá szükség :)
szandokan
@Knapp75: Éppen ez az, hogy eddig csak tapogatóztam, el sem tudtam képzelni, hogy esetleg személyed és Anna Mari személye ugyanaz lehet, de mára megvilágosodtam:-)) Innentől már egyszerűbb a dolgom, mert elég, ha nyugdíjas vezető elemzőnek hívlak:-))
szandokan
@JAJMÁR: Nem fogok semmit írni ezzel kapcsolatosan, mert akkor már rasszista is lennék, lásd Anna Mari. Mondjuk úgy, hogy egyetértek, mert Orbán azt mondta, nekünk ez jó...:-)))))))
Knapp75
@szandokan: Neked az a megvilágosodás, hogy sikerült a baromságaidról meggyőznöd saját magadat?! :)
Ügyes vagy!
Tényleg jobb, ha Orbánék gondolkoznak helyetted.
szandokan
@Knapp75: Na látod, nem is olyan rossz ez az Orbán:-)) Idáig is eljutottunk...Látom, miattam már te is későn fekszel, mint Anna Mari:-))
Knapp75
@szandokan: Igen, persze, mindenki hozzád igazítja az életét...
A nárcisztikus személyiségzavar gyökerei egyébként a gyermekkorban keresendőek, ha szakemberhez fordulsz, ő majd ezt megerősíti neked! ;)

Azt sosem állítottam, hogy neked rossz lenne Orbán (ő tulajdonképpen az újgazdag tahóknak és a zsákfalvak frusztrált lakóinak tökéletes miniszterelnök!), csak azt állítom, hogy azoknak rossz, akik egy európai, békés országban szeretnének élni, ahol a többségnek lehetősége van a gyarapodásra.
Knapp75
@szandokan: "Éppen ez az, hogy eddig csak tapogatóztam, el sem tudtam képzelni, hogy esetleg személyed és Anna Mari személye ugyanaz lehet, de mára megvilágosodtam:-))"

Azért ha nem tudsz különbséget tenni egy férfi és egy nő között, akkor csak óvatosan tapogatózz! :)
Nem fogja mindenki értékelni a "koedukált" ízlésedet. ;)
Aztán majd terjesztheted, hogy a gazdagságod miatt pofoztak fel...
JAJMÁR
@szandokan: 22:32 Nem értem így, "hogy nem írsz semmit", gondolatolvasó nem vagyok. Mi jó nekünk? az Orbán szerint? :)
(csak nem a tökön rúgás? mer', ha Orbán adja még az is jó? :-D)
szandokan
@Knapp75: Anna Mari szokott ilyen sokáig fenn lenni, neked nem szokásod. Bukta van, ismerd be:-)) Védekezhetsz ahogyan akarsz, ez már csak menekülés. Bunkózhatsz, újgazdag tahózhatsz, ez már csak téged minősít.
szandokan
@JAJMÁR: Régóta fennálló probléma már ez a bevándorlás kérdése, de eddig még nem igazán tettek ellene semmit, maximum morogtak az emberek. Orbán nyíltan kimondta, hogy ez milyen veszélyekkel járhat, és erre a többi ország is jobban beleásta magát a témába, és már ők is megoldást keresik, úgymond felbátorodtak. Tudom, nem a kerítés fogja megoldani a bajokat, ez csak az első lépés, sokkal komolyabb dolog ez annál, mint falat húzni. Majd meglátjuk, a többi ország miként cselekszik, de egy biztos: liberáliséknak nagyon nem fog tetszeni, bármi is történjen majd.
Knapp75
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@szandokan: 13:14 Pontosan az a probléma, - már ne is haragudj - ez a nézőpont, amit most előadsz! Szerintem éppen mi vagyunk azok, akik eddig, alig éreztük a "menekültproblémát".
Komolyan gondolod, hogy Orbán hívta fel erre a menekülteket százezrével befogadó országok figyelmét? Tényleg azt hiszed, hogy egy világot érintő problémából ki lehet maradni pusztán attól, hogy bekerítesz egy területet? Ma, a 21.században ez rendkívül primitív gondolkodás.

A migráció megoldását ott kellene kezelni, ahol a probléma felmerült, de amíg az ok nem szűnik meg, addig menekültek lesznek, mert ők elindulnak, és nem fogja érdekelni őket az akadály. (Nem félnek a tengeren egy lélekvesztőn, átmennek viharon és veszélyes utakon, majd megállnak nálunk, mert ott egy kerítés?)
Igen, lehet, hogy most mások is emelnek akadályt, ami a káoszt növeli, hiszen ha most minden állam elkezd külön utakon járni, esélye nincs egy összehangolt, igazságos megoldásnak.
A megoldást nem hozhatja meg egy-egy állam külön, csakis együtt, főleg az eu-n belül. Ehhez viszont partnernek kellene lenni, nem gondolod?
Az ország bekerítése rossz ötlet. A legrosszabb ötlet.
szandokan
@JAJMÁR: A bajok forrása maga az USA.
JAJMÁR
@szandokan: 22:58 Minden mindennel összefügg, igen, benne van az USA - mindenben benne vannak -, de oda is rengetegen mennek. Elképzelni nem tudom, mi lesz ennek a vége. Egy biztos, nem tudunk kimaradni, mert nem lehet. Jobb lenne - tekintve, hogy Mo. önmagát tulajdonképpen megvédeni nem tudja - békességben maradni a szövetséges államokkal.
Persze, tudom, nem rajtam múlik :)
GeoCravker
@szandokan: Orbán nem mondott ki semmit. Olvasd már el Orbánt és a tapsoncokat. Orbán bedobott valamit a köztudatba, de a bátor szókimondó vezér helyettolyanok nyilatkozzák el a 20-as IQ-jú baromságokat, mint kósa, szijgyártó és a többi vesztese a banánhámozási versenynek.
A régi recept. Orbán előadja a lózungokat. Ha nyer, akkpr úő megmondta. Ha nem nyer, akkor az őt félreértő nyaloncok a hibásak. Akik rosszul interpretálták a hibban vezér gondolatait.
szandokan
@JAJMÁR: Ha az USA valamit véghez akar vinni, akkor nem segít rajtunk az sem, ha puszi pajtások vagyunk a többi szövetséges országgal. Ők is áldozatául esnének az USA hatalmi vágyának. Nekem az a véleményem, hogy a bevándorlás lényegét a legtöbb ország érti, és éppen az összefogás fogja majd jellemezni őket Magyarországgal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.