"A déli határszakaszra tervezett NATO-kerítés olyan, mint amilyet Afganisztánban is használtunk a katonai objektumok védelmére" – jelentette ki Geörg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Szinte feldönthetetlen, és körbe van tekerve NATO-dróttal, ami a szögesdrótnak egy továbbfejlesztett változata – idézte Spöttle szavait a Hirado.hu.

A betonlapokon nyugvó, nagyon masszív fémből épített kerítést azért tartja jó ötletnek megépíteni, mert naponta átlagosan 350 illegális menekült lépi át a határt, számuk az év végéig elérheti az egymilliót. Nagy részüknél fennáll a veszély, hogy Magyarországra toloncolják őket vissza, és két-három évig a magyar kormánynak kell gondoskodni róluk, míg véget nem ér esetükben az eljárási procedúra.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@36: 10:08 Én meg azt gondolom, hogy igazán nagy pánik és balhé akkor lesz, amikor a magyar ember megelégeli, eldurran az agya, és vasvillára hány egy-két olyan alakot, aki igazán sanyargatja őket, és akik az igazi veszélyt jelentik ránk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eugen4402
Naponta 350 illegális határátlépővel számolva év végéig elérheti az 1 milliót?
Jesszus, ennek az évnek mikor lesz vége...?
36
Pedig szerintem lesz, tovább is építve a kerítés. És legyen határőrség is. Egyébként, én azt gondolom, igazán nagy pánik és balhé, majd akkortól lesz, amikor a magyar ember ott a határ mellett, megelégeli, eldurran az agya és vasvillára hány, vagy lelő egy-két erőszakoskodó jövő-menőt.
Aki Én
@36: 10:08 Én meg azt gondolom, hogy igazán nagy pánik és balhé akkor lesz, amikor a magyar ember megelégeli, eldurran az agya, és vasvillára hány egy-két olyan alakot, aki igazán sanyargatja őket, és akik az igazi veszélyt jelentik ránk.
eszegfu
@eugen4402: 9:55 Napi 350 illegális határátlépő 356 nappal számolva az évet pontosan 124.600 ember!! 1 milliót 8 év alatt "érhetjük" el.
eugen4402
@eszegfu: Bocsi a kötözködés miatt, ha 365 nappal számítjuk az évet, akkor is ku..a soká lesz Szilveszter.
Strong
Egyetértek a kerítéssel.
De továbbra is azt vallom, hogy segíteni kell a menekülteket, annyira, ami az erőnkből kitelik..
Amúgy a milliós mennyiség soknak hangzik, de reális...
Ugyanis Törökország kezd kifulladni főleg a Szíriából és Irakból érkező menekültek miatt, így ha csak egy része megindul annak a tömegnek, már milliókról beszélünk.

Nem marad más - a világ nagyhatalmainak kell megoldani a helyzetet. (talán részben benne is van a kezük a probléma kialakulásában) Zsebbe kell nyúlni, és hozzájárulni az emigránskérdés lezárásához.

Tetszik-nemtetszik.
eszegfu
@eugen4402: Nem gondoltam, hogy simán csak az év végét várod, és sürgeted. Én már inkább lassitanám... Egyébként a cikkekben szereplő számokat én mindig "leellenőrzöm", azért is irtam meg Neked. Természetesen harag nincs közöttünk!
paolo006
Ébresztő! A kerítés a magyaroknak épül nem a bevándorlóknak. Ez az első lépcső. Ez az elmebeteg felcsuti szarcsimbók fasiszta államot épít a köztörvényes bűnözőkből álló hazug csürhéjével. Az ellenzéknek csúfolt valami már régen lefeküdt nekik. Ők csak azért kellenek, hogy a demokrácia látszatát fenntartsák. Sajnos a magyar semmiből sem tanul. Úgy látszik mindenki elfelejtette mi volt hetven éve.
Freewolf
A beözönlőknél csak az őket támogatók a veszélyesebbek!
soljanka
Semmi értelme a kerítésnek.Egy rakás pénz valamelyik csókosnak.
A menekültek - és főleg az embercsempészek- már most tudják, hogy arra nem érdemes. Akkor jönnek Románia, Horvátország felől.
Azt a pénzt lehetne esetleg arra a pár napra, míg itt vannak az elszállásolásukra, élelmezésükre - és ha már ennyien félnek tőlük, akár a felügyeletükre- is fordítani.
eszegfu
@Freewolf: 12:06 Hogy mondhatsz ilyen szamárságot?! Egyébként most a keritésről van szó...
Freewolf
@eszegfu: Sajnálom, de aki nem látja az összefüggést a tömegesen beáramló massza és a nemzetbiztonsági kockázat között, annak miért magyarázzak?
wagabund
@36: 10.08... na ezért kell azonnal örömlányok hadát odatelepíteni, akik lenyugtatják az idegesebb fajtát...melléjük mobilorvost, patikust, aki kiszolgálja a niht ugribugri...langszam spacírent kérőket(is) és ízesített kotont is árulnak a műkedvelőknek...
tiszta majálisnak nézünk elébe.. a lányok időbeosztása, ára a büfékocsiban..

a doki sokat kereshetne egy spermabank felállításával is...csak úgy dőlne...visszaszerezhetnénk a tekintélyünket(is)

-hogy? hogy mi van a kerítéssel? kit érdekel, amikor így megy az üzlet...
eszegfu
@Freewolf: Én meg csak azt sajnálom, hogy igy "éled meg", vagyis meg sem próbálod egy kicsit sem "emberszámba" venni a menekülteket, meg az ellenzéket sem. Nem akarom elhinni, hogy Neked mindenki csak egy "massza"! Tényleg ne is magyarázzál meg semmit, ugysem értenélek...
Freewolf
@eszegfu: Semmi közöm hozzájuk és nem látom szívesen az új honfoglalókat!
kecskésmihály
Amíg létezett az úgy nevezett VASFÜGGÖNY a nyugati határszakaszon, annak kiszolgálására jól kiképzett határőrök, gépjárművekkel, kutyákkal, lovakkal ellátva álltak rendelkezésre. A VASFÜGGÖNY egy elektromos jelzőrendszerként működött, amely szakadásra, zárlatra aktivizálódott és hangjelzést adott a helyszínen és a határőr őrsön is. Ekkor az illetékes őrsről nagyon rövid időn belül a konkrét helyszínre érkezett egy riadó csoport és vele egy időben egy záró csoport zárta az aktuális határszakaszt. Ennek ellenére történt illegális határ átlépés. Kíváncsian várom, hogy a most felépítendő drótakadály milyen szinten tudja a megakadályozni az áthatolást!
Aki Én
@kecskésmihály: 13:55 Azért is mindegy, mert a déli határ negyedét sem fedi le.
eugen4402
Az egykori jelzőrendszerhez hasonló jelenséget tapasztaltak a Hír TV munkatársai ma a déli híradó közben. Alig megszólalt Császár egy határ menti erdőszélről, mutatva az ösvényt, melyen éjjel-nappal özönlenek be az illegális bevándorlók, a kamera egy árva idegent se talált, ellenben tíz másodperc alatt a helyszínre érkezett egy rendőrkocsi.
Fradigege
Ha én sunnyognék be Ausztráliába vagy az USA-ba 1 órán belül úgy valagba rúgnának, hogy Budapest adná a másikat. Ha a ruszkikhoz sunnyognánk be, azok meg úgy bezárnának, hogy jeget csiszolnék Tunguzkán 20 év múlva is. Ha a sok csoki átjáróháznak használja a határt akkor valószínüleg nem felelünk meg a schengennek(seggemnek), ami azért kell, hogy ne keljen útlevelezgetnünk az eu-n belül. Ha menekült vagy húzz egy számot a határon és állj be a sorba, ne sunnyogjon át a susnyásban, mert ott valami bűzlik. Kíváncsi lennék hány tonna kábszer vagy fegyver gyűtt már át ilyen formán.
m.macskosz
@eszegfu: Az évből meg már fél év letelt...:)
Mézike
@Aki Én: éppen ezért megy a terelés ezerrel. nem olyan nagy gond a bevándorlás, mint ahogy előadják. De kell a takaró elfedni a magyarok szopatását.
szandokan
@Mézike: Nagyon is probléma lehet a bevándorlás, nem véletlen, hogy más országok is a megoldást keresik rá.
Mézike
@szandokan: www.nyugat.hu/tartalom/cikk/menekultek_bevandorlok_hataron_tuli_magyarok
Van ennél fontosabb is, ami az országban élő , még itt élő és nem kivándorolt magyarokat érinti.
iskolakerülő
@eszegfu: 10:29 Köszönjük tanítónéni.:)))
eszegfu
@iskolakerülő: 18:19 Ugye most nem cikizel?! Ha mégis, akkor kapsz egy "körmöst"!
iskolakerülő
@eszegfu: Nem tudtad hogy Cigándiában a tanítót verik?:)))
eszegfu
@iskolakerülő: Elég nagy tudásbeli hiányosságom: nem tudtam! Pedig a mi falunkban én vagyok amolyan "irástudó", mint a régi igazi tanitók... a hivatalos leveleket én "forditom" le, majd segitek válaszolni. Akkor most készüljek a verésre?!
eszegfu
@m.macskosz: 16:51 Igy igaz! Figyelmetlen voltam, remélem elnézitek...:)))
justhpeter
Kerítés, olimpia, meg sok fejlesztési ígéret a nagyvárosoknak. Egyre jobban borul el a mi Viktorunk agya.
eszegfu
@justhpeter: Annyiszor elgondolom... tényleg nem érzi, vagy nem észleli ezeket ugy a lelke mélyén valahol?!
iskolakerülő
@eszegfu: Igen, főleg, ahogy látom nincs rajtad füstszűrős sapka sem.Tehát: CSAK ! A másikra pedig nincs elnézés:)))
csetere
@Freewolf: Nemzetbiztonsági kockázat az összes kormány tag, ők lopnak a legtöbbet. A kerítés amiatt kell, hogy megszedjék magukat, utána lebontják, újból ők tollasodnak. Ezt már előre lejátszották.
szandokan
@Mézike: A nyugat.hu a blikkel van egy szinten, ezt azért ne felejtsd el.
Mézike
@szandokan: Nem felejtem, ezzel együtt néha telibe találnak...
csetere
@Mézike: Kell a takaró a Questor ügyre, a trafik - és a földmutyi elfedésére. Míg a menekültekkel van a nép elfoglalva, addig nem foglalkozik a többi lopással.
eszegfu
@iskolakerülő: Na neeeeeeeee! Azt gondoltam, ha füstszürős cigit szivok, akkor ezt figyelembe lehet venni a sapka helyett! Nem lehetne a "csak" helyett "azért"? Jobban érezném magam. A másik hibámat megigérem, hogy kijavitom!
Mézike
@csetere: Igen . És a nagy átverésekre. Gondolok itt nyugdíj megvédésére, az adósmentésre, az egykulcsos adóra, a rezsicsökkentére...
Mily meglepi. Alig pár nap után hogy az adósok kezdtek feleszmélni, jött a határ gate.
szandokan
@Mézike: Az lehet, a blikknek is sikerül olykor:-)
lajospapa
A menekültkérdésnek jó megoldása nem nagyon van. Ez az a helyzet, mikor a szív és az ész nem járhat egy nyomon.
papa.49
@Aki Én: Ebből is látszik hogy mennyire elmebeteg!!!
Hofipisti
@eugen4402: Ismételni kellene a számtanórákat! (A tisztességről és ember emberrel szembeni alapvető kötelezettségről ez alkalommal - Önnel - nem kívánok vitát nyitni!)
Lackó50
"A metrósínekre is belökték a magyar sorozatsztár édesapját bőrszíne miatt" c. cikknél már leírtam a véleményem. Nem akarom ismételni magamat. De az látszik, hogy itt is több hozzászólás nem a témával, hanem egymással foglalkozik. Ez is az emberek megosztásának az eredménye.
kkalman
A kormány kiépíti a kerítést, amely nem védi meg az országot a menekültektől. A kerítést meg is lehet kerülni, mint ahogy meg is fogják. Akkor mi következik? Tovább építik? Idióta társulat! Valódi megoldás helyett kirakat megoldással próbálja igazolni a saját létjogosultságát.
Knapp75
Remélem, azért a raktárban kallódó Deutsch Tomi-féle beléptető kapukat azért felszerelik arra a fránya kerítésre!
Desischado
Ide másolok valamit, ami tükrözi a véleményem:

"A fal funkciója természetesen nem a menekültek visszatartása, hiszen arra nyilvánvalóan fizikailag alkalmatlan. A falnak tisztán politikai jelentősége van, ilyen értelemben a célközönségnél többet ér bármilyen plakátnál. Ennek a 175 km hosszú kerítésnek az árát csak azért kell megfizetne a magyar polgároknak, hogy a Fidesz visszaszerezze a jobbikhoz átment szavazóit, valamint stabilizálja saját táborát. Egy esetleges határzár ráadásul kiváló "terelés faktor" is, hogy addig se beszéljünk például a kormányzati mutyikról."
kukac50
A Fidesz politikusai nagyobb veszély Magyarországnak , mint a bevándorlók.
Hány takarékszövetkezetet szüntettek meg és nyitottak helyette újat, ahol csak 30 millióig fizették ki a megtakarításokat akiknek ettől több volt azoktól elvettek,a bróker botrány milliárdjaiért a kormánytagok jó befektetéseket csináltak,simán lenyúlták a milliárdokat.
Már a megtakarítások is veszélyben vannak a politikusi pénzsóvárgás miatt.
Amennyien elmennek Magyarországról a jobb megélhetés reményében, annyi menekült itt is elfér,rövid időn belül Ők is elmennek mert rájönnek itt éhen lehet dögleni,,igaz a hamis statisztikát rontanák.
JAJMÁR
Helyrehozhatatlan, de legalábbis évtizedekre kiható károkat okoz ez a fajta kommunikáció!
A menekültektől "megvéd" a kerítés? írják már olyanok is, akik egyébként értik a helyzetet. Mintha a menekültek le akarnák támadni az országot, vagy el akarnák foglalni. Ellenséggé tették a magyar emberek szemében az üldözött, szenvedő, kiszolgáltatott, életéért menetelő embereket!
Szégyen!
Tőlük nem félni kell, de ha erre járnak, én adok nekik vizet, kenyeret, és ami lesz éppen!
papa.49
Kiszámolta már valaki mennyit is kóstál az a ,,csoda kerítés,, aminek métere 150000 Ft. ba kerül???Talán evvel is kellene foglalkozni!!!
nena
A nem létező ellenzék vajon mit tenne ?! Írjátok le légyszíves.
Csak a Jobbik !
JAJMÁR
@nena: 08:36 Nincs olyan, hogy csak a jobbik! Csak olyan van, hogy fidesz+jobbik! Ez a jövő! Sajnos. Örülj, megvalósul amit akarsz, és még be is leszünk kerítve!
nena
@JAJMÁR: Ez nem válasz a kérdésemre !
csetere
@Knapp75: Ideje lenne ha végre ő és a testvérkéje elszámolnának az 5 milliárdos beléptető kapukkal. Hol vannak, ki és hány millióért őrzi, ha eladták kinek és mennyiért?
JAJMÁR
@nena: Nem tudom, hogy mit tennének, nem vagyok a helyükben. Én megnyugtatnám az itt élő embereket, hogy nem kell félni a bevándorlóktól, őket menekülttáborokba helyezzük, és aki nem jogosult menekültstátuszra, azt visszafordítjuk. Az eu tagországaként pedig az eu-s egyezményeket betartjuk. A törvény szerint járunk el, kérem tegyék ezt Önök is, ha menekült csoporttal találkoznak, értesítsék a rendvédelmi szerveket.

(Nem kell kerítés, teljesen fölösleges, kidobott pénz, ahogy a plakátokra és a nemzeti konzultációra költött pénz is az. Úgy van szórva a pénz két kézzel, mintha másé lenne.)
nena
@JAJMÁR: Ja, sajna ez olyan igazi liberális duma. Te is csak azt nyomod amit a többi hasonszőrű. A nyugat tolja majd vissza ide őket, és mi hova tovább, a nem EU-s Szerbekhez, annyira szeretnék ezt ők is. Már várják vissza azokat, akiknek ők mutatják meg merre van a kánaán...
nena
@JAJMÁR: Ja, és etetni szállást adni. Ha igaz, napi 5000ft egy emberke cakk-pakk / nap.
Gyorsan össze jön az a kerítés ár... mert elfogyni nem fognak.
JAJMÁR
@nena: Ha világban felfordulás van, és mi részei vagyunk a világnak, nem tudunk kimaradni belőle. Az, aki a bajban nem akarja vállalni a rá eső - és egyébként emberbaráti - kötelességét, azt nem fogják hívni a jóba sem.
Nézd csak: www.facebook.com/photo.php?fbid=10205940986517167&set=a.1631401238301.81423.1634755389&type=1
nena
@JAJMÁR: Hát te valami más világban élhetsz...
m.macskosz
@csetere: @Knapp75: Nem emlékszem rá, az sem biztos, hogy jól tudom, de 8 milliárdra emlékszem, mint beszerzési árra, és 8oo ezerre, amit a MÉH fizetett érte.
Mondom: nem tudom, de nem lepne meg...:(
papa.49
@m.macskosz: 6.5 milliárd volt az ár, és tudomásom szerint nem adták el, tehát valahol őrzik...
papa.49
@m.macskosz: Hozzáteszem mivel elektronikai berendezésről van szó, és már több mint 15 éves a mai értéke már mérhetetlenül kicsi, magyarul szart se ér!!!
m.macskosz
@papa.49: Nos, valahol a kettő között van az igazság:
index.hu/belfold/2014/02/12/elektronikai_hulladek_lett_a_stadionbelepteto-kapukbol/
Ám, bárhogy is van, az tény, hogy gazdasági bűntény történt, minimum hűtlen kezelés, de nem tudok róla, hogy a kijaf@ßomnak a haja szála is görbült volna. A zuschlag gyereket sem sajnálom, de az meg röhejes 60 milláért 10millánként egy-egy évet rohadt a sitten.
papa.49
@m.macskosz: Gondolod hogy ha más lett volna a beszerző akkor is így végződik a dolog ez csak a ,,fürtöskének,, sikerült...Ki kell hogy javítsak azt a 60 millát talán vissza is fizette, de a 6 évet letöltötte, de például a Kulcsár a kőműves meg még el se lett ítélve, tizenéve...
Az igazságnak különböző fokozatai vannak, és nem mindenkire egyformán érvényesek!!!
m.macskosz
@papa.49: Nem a teljes összeget fizette vissza, no meg nem is igazán ő, de tök mindegy! A lényeg, hogy sokat kell lopni, mert a pitiket kapják csak el. :(
papa.49
@m.macskosz: Ebben megegyezhetünk aki csak milliókat lop az lebukik, azt lecsukják, aki viszont milliárdokat ver el azt kitüntetik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.