Másfél éven át két helyről vett fel benzinpénzt az előző parlamenti ciklusban Szekszárd jelenlegi parlamenti képviselője, Horváth István, aki tavaly tavaszig a város polgármestere is volt – írja a Blikk.

Így polgármesteri hivatali autójába 2013 márciusa és 2014 augusztusa között milliókért tankolt a város pénzén, mindeközben a parlamenttől ugyanebben az időszakban 8,7 millió forint költségtérítési támogatást vett fel.

Az említett 18 hónapban 99 ezer kilométert hajtotta, ami havi 5500 kilométert jelent.

Az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatása szerint havonta 488 990 forintot kapott Horváth István. Vagyis a másfél éves időszakra 8,7 millió forintot, amit egyebek közt gépkocsihasználatra vett fel, s amely támogatást szekszárdi lakóhelyét figyelembe véve számolt ki az Országgyűlés.

Valóban a hivatali autómmal jártam a parlamentbe, hiszen én polgármesterként és képviselőként is képviseltem a szekszárdiak érdekeit. A polgármesteri feladatom ellátásához kapcsolódó költségtérítésről lemondtam a város javára, pedig az is járhatott volna. Azt azonban túlzásnak tartom, hogy ezzel az autóval jártam volna az országot. Mindössze néhány rendezvényen vettem részt miniszteri biztosként. Ezt az autóügyet méltatlan politikai támadásnak tartom, az én lelkiismeretem nyugodt.

A polgármesteri hivatal a Blikk kérdésére megerősítette, hogy a polgármester magáncélra is használta a szolgálati autóját, de az ezután felmerülő üzemanyagköltséget az önkormányzatnak utólag befizette. De hogy mennyit, arra a lap többszöri kérése ellenére sem válaszoltak.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ügyes...szerinem ki fogják nevezni..államtitkár,,,miniszterelnöki megbizott,,stb..mint a Fárkás Florijjjan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Ügyes...szerinem ki fogják nevezni..államtitkár,,,miniszterelnöki megbizott,,stb..mint a Fárkás Florijjjan.
Clavigo
@Clavigo: Bizonyította az alkalmasságát...
mariaberta
A "közmunkások meg örüljenek, ha egyáltalán kapnak "közmunkát" Hiába, ezek pofátlansága ne ismer határokat. És még ők követelik, hogy a nekik ellenszenves cégek, emberek fizessék vissza a pályázaton elnyert pénzeket.
De hallott már valaki arról, hogy fideszes nyertes bármit is visszafizetett?
qrfly
szekszárdiak : KUSSSSSSSSSSS..

ti választottátok...szagoljátok:((((((((((((((((
human
@Clavigo: Lehet, hogy megvan a paralimpikonok új elnöke? Jó esélyei vannak.
human
@qrfly: Az a baj, hogy a költségtérítés a mi pénzünk is.
human
Egyébként én támogatnám, hogy a képviselők magasabb fizetést kapjanak, de cserébe ha csak egy fillér közpénzzel visszaélnek irány a dutyi.
nemjoezigy
Na ezen megint nem csodálkozok, ez a féreg is hozza a fideSSkdnp erkölcsi színvonalat!
csergolec
"Valóban a hivatali autómmal jártam a parlamentbe, hiszen én polgármesterként és képviselőként is képviseltem a szekszárdiak érdekeit."

Nagyon aranyos,mindent a zemberekért,bravó,bár ez kicsinykét árnyékot vet a zemberekért dolgozóra:

"A polgármesteri hivatal a Blikk kérdésére megerősítette, hogy a polgármester magáncélra is használta a szolgálati autóját, de az ezután felmerülő üzemanyagköltséget az önkormányzatnak utólag befizette. De hogy mennyit, arra a lap többszöri kérése ellenére sem válaszoltak."
Abzug62
Mert neki ez jár! Nekünk meg maximum a szánk járhat...
m.macskosz
@human: A képviselőségért járó jövedelem önmagában nem nagy durranás, feltéve, hogy tisztességesen megdolgozik érte a delikvens. Az a baj, hogy aki tisztességes, és tényleg ott koptatja a parlament padját, "munkaidőben", előtte, utána meg képviseli a választóit: elolvassa a leveleiket, fogadja őket a fogadóóráin, megpróbál intézkedni ügyes-bajos dolgaikban, annak nem marad ideje arra, hogy hatezer bizottságban benne legyen, ötszáz állami cégnél igazgatósági, felügyelőbizottsági, tagja legyen. Ha még ellenzéki is ráadásul, könnyen elmehet a kedve az egésztől: a választói érdekében semmit nem tud tenni, ha van egy jó "szakmája", abból ötször annyit kereshetne...
Clavigo
@magyarbakancs: Törvényesítették ..maguknak. Nincs mit " áthágni "..,,kikerülni.
köhögő bolha
Ahol purdé a góré,ott a szutykai mindenben őt kopírozzák!
wagabund
az igazán nagymenők a hírt olvasván csak mosolyognak...
- ilyen piti dolgon elcsúszni..
-vagy belejön az okosságba, vagy ki kell zárni a klubból... a szégyent hozza ránk...
Tibor43
Megmagyarázzák: a hatályos "személy/személyekre" szabott törvényeknek megfelelt...
lópicigáspár
Azt hiszem itt már csak egy genetikai módosítás segít! Ugye az köztudott, hogy az afrikai négerek lusták! Keresztezni kellene a politikusokat és a cigányokat velük, hátha lusták lennének még lopni is!
kakaósbögre
ami nincs az nem is lehet izgalmi állapotban.a lelkiismeret teljes hiánya standard fideszes jellemző,a gerinc hiánya mellett.
papa.49
@lópicigáspár: Jó az ötlet meg kellene valósítani...
papa.49
Miért is nem csodálkozom, hát csak azért mert fütyiszes a pali, úgy látszik a tagság feltétele hogy lopjál a közösből, ideje lenne már a kezüket letörni és a hátuk közepébe állítani!!!
jancsipapa
Nem is csinálhatná másként ,ha nem akarja ,hogy kigolyózzák maguk közül ...
Dr. Felipe
Én meg azt hittem hogy már régen belebukott a trafik mutyiba. Ez volt az a faszi aki bevitte a listát az önkormányzati ülésre hogy kiknek kell nyerni a trafikokat, na de látom már hogy ez is felfele bukott.
Nemezis
Ez csak nemtelen politikai támadás. :))
Vizual
Ha belegondolok, hogy mennyi pénzt költhetnek el ezek a FIDESZES potentátok, talán ott tartok, hogy a költségvetés többszörösét. Mindenféle kis nyikhaj semmi ember milliókat költ el, pld.-l, hogy kocsival járjon a Parlamentbe, vidékről vagy, hogy felvegye a lakástámogatást. És van pofája azt mondani, hogy nem vette fel a juttatást. Ez már a mélység. Közben tegnap olvastam, hogy már kb 700 ezer gyerek éhezik, az eü. dolgozóknál talán betelt a pohár, milliárdokért felesleges keritéssel szórakoznak, olimpiát terveznek ami már most pénzbe kerül, azon töprengenek, hogy benyögik az inflációt, hogy a nyugdíjat ne emeljék meg a törvényre hívatkozva, az atomerőmű ami szerintem fel sem fog épülni már agyagi kiadásokkal járt, és politikai zsarolásra használják. Mint mindent. A maffia egy amatőr gítegylet ezekhez képest. És amiről ég csak most fogunk értesülni és én még nem is fejeztem be mit nyúlkálnak le. És ott tartunk, hogy 14 - 18 éves gyerekeket szerveznek be polgárőrnek a bűnözök ellen ? Talán nektek nem kell mondanom, hogy a történelem már szolgált példával, hogy a gyerek fújta be a szüleit. Vagy emlékeztek a Kabaré c. filmre ? És a vége az lesz, hogy ránk szabadítják a jobbik szabadcsapatait, akik mint tudjuk nem idegenkednek attól, hogy tagjaik bűnözök.
nusika
...egy a sok közül, csak még nem tudjuk ... és azok a csalások, "zsebelések", ami eddig történt, eltünt a sülyesztőbe, a többi közé...szégyen...Orbán Vikror milliós plakátját nem olvasta ez az emberke, lehet , hogy rá nem vonatkozik, hogy az ország törvényeit be kell tartani ha ...alma és fája? ...ezt már 2010-től látjuk, de csak nézzük, hadjuk, hadjuk...
Mobil123
Azért érdekes hogy még nincs itt fideszes fan sem hogy megvédje a senkiházit.
kkalman
@Mobil123: ma, 19:02 Még nem kapták meg az utasítást a pártközpontból, hogy mit kell írni.
kkalman
Takony gerinccel rendelkezők esetében ez teljesen rendben van.
Mobil123
@kkalman: Aha!! tehát önálló gondolat , vélemény nuku náluk? Na az baj , qrva nagy baj!!
kkalman
@Mobil123: Nertársaknál ez nem lehet probléma, csak nekünk, akik kiszorultunk ebből a díszes társulatból.
Azért örülök neki, hogy nem fogadtak maguk közé.
szandokan
@Mobil123: Talán mert hétvégén, ilyen szenzációs időben az ember mással tölti el a napját, mint megint valami hülye hírre reagálni, erre nem gondoltál?
Mobil123
@kkalman: Hát valahogy nem is akartam /akarok közéjük tartozni . Jobb ha van saját véleményem (és van mindig !! :-DD ) Nincs is ennél jobb dolog.
Mobil123
@szandokan: Még is csak ide toltatad magad hogy kötözködj!
szandokan
@Mobil123: Most lett egy kis időm felnézni, és mivel megszólítottad a Fideszeseket, gondoltam, csak reagálok valamit. A véleményem pedig az esetről az, hogy szemétség,a jogtalanul felhasznált pénzt pedig fizesse vissza.
Mobil123
@szandokan: Na én sem olyan rég jöttem fel . Persze hogy megszólítottam a fideszesek mert általában nem rohannak ide ilyen cikkekhez . (kivétel esetle Te néha hahaha)
És igen fizesse vissza és minden politikus aki ilyen mocskos módon vett /vesz fel egy fillért is !!
szandokan
@Mobil123: Igen, és főleg abban az esetben, ha nem tud elszámolni vele, vagy másra költötte, mint amire kapta. Mindezektől függetlenül persze két helyről is felvenni rohadt nagy pofátlanság.
Desischado
Egy átlagembernek 2500 ft-os lakástámogatást adnak, ők meg százezreket vesznek fel. Nem találok szavakat. És még ráadásul milliókat furikázik el! És vajon mennyi van még, amiről nem is tudunk? bár nekem ez is bőven sok!
ujbuda
az ö lelkiismerete nyugodt! az enyém akkor lesz ha szépen visszacsengeti a jogtalanul fevett pénzt!!
soljanka
Horváth kilopta a szekszárdiak szemét.
Újraválasztották.
Aztán jött a trafikmutyi.
Megválasztották parlamenti képviselőnek.
Hazudott a miniszteri biztosságról. ( kinevezte önmagát, úgy járta az országot)
Megválasztották az ő emberét Szekszárdon polgármesternek.

Szerintetek akkor mért ne lopna?
mate03
@szandokan! Te is jól tudod,hogy minden képviselő,ezt csinálja!Miután törvényesítették,a szabad rablást!:
Hofipisti
Semmiben nem különbözik tőle az MSZP elnöke. Ő jogszerűen vette fel a nyíregyházi bejelentett lakása után a költségtérítést 8 éven keresztül, mert hát elfelejtette lakhelyét - a valóságnak megfelelően - Érdre átjelenteni. mekkora feledékenység!
persze e két becsület-bajnoknak van számos társa, csak hát ritkán jön elő együtt a téma. Mindig csak akkor, ha a felszínre hozásnak más - fő - célja van.
gazdag dezső
Most Ugye jól jönne ,ha Kínában törtét volna az ilyen ezzel a szemétládával!! !! Ott kivégeznék,de még sok más országban is ,vagy legalább sok évre szigorú börtön várna rá sok évre!! Azt nagyon megérdemelné !Látszik mennyi a tisztesség az ilyen emberekben !
Kamcsatka
A fidesz állami maffia csúcsra járatja az emberi aljasságot, pedig ez bizonyos szinten az emberi természet részét képezi.
kukac50
Ha ez a sok miniszter államtitkár és kancellárok csak a sima fizetésüket kapnák egy helyről már nem lenne szegénység és az államadósság is elfogyott volna.
Igaz Rogánnak nem nőtt volna napról napra nagyobbra a viskója
Toby
"...de az ezután felmerülő üzemanyagköltséget az önkormányzatnak utólag befizette."

Hát persze, hát hogyne, hát naná, pont az ilyen harácsoló kapzsik törik magukat azért, hogy visszafizessenek a kozösbe. Megszakad a szívem ekkora jóság láttán és mi van a helyi trafikmutyikban vállalt iránytói szereppel - miért nem vagy még sitten, koma ?
lajospapa
Majd ha választás lesz még valaha, költségként kalkuláljátok be a voksotokhoz!
szettevette
Az a baj, ha valaki felelős beosztásba kerül, akkor azt hisze, hogy mindent megtehet. És őrá a törvény nem kötelező, nem vonatkozik. Pedig pont nekik kellene példát mutatni. Dehát az emberi észérségnek nincs határa. Az meg egyenesen szánalmas, hogy miután ez kiderült, őneki még tiszta a lelkiismerete. Szégyelheti magát. Más sima polgárt, a NAV ilyen miatt már üldözött volna ezerrel.
1magyar
A Sátán a gazdagok képében jelenik meg.
nezelodo
Már ideje lenne a templomokban mutogatni a kisiskolás hittanosoknak, vagy szemléltető eszközként az erkölcstan órákon kiállítani, spirituszban.
Aki Én
,, hiszen én polgármesterként és képviselőként is képviseltem a szekszárdiak érdekeit."
Fura emberek ezek a szexárdiak...
Nekik az az érdekük, hogy számolatlanul költsék magáncélra a pénzüket?
human
@szettevette: Példát is mutatnak ők, csak egy másik értékrend szerint élő polgártársainknak.
Lepényleső
...és ez mondja meg neked,hogy a nyomorodban hogyan élj,és ezután is így lesz,mert teheti.
evacica
Mi van ez nem pofátlanság Lázár"úr"? Itt nincs semmi felelősségre vonás?!
Kamcsatka
@Vizual: Azért ne felejtsük el, hogy ehhez kellett egy Közép -Ázsiából bevándorolt primitív, kumiszt szürcsölgető nép is.
Vizual
@Kamcsatka: Nem tudom honnan szeded, hogy primitívek. Pont hasonló az arány mint otthon. Van bunkó, és van alkalmazkodó, van erőszakos és van félős. És jelenleg mi is az iskolai szintet levittük ezekhez a migránsokhoz. A fáma arról szól, hogy rengeteg pénzzel jönnek erre és mennének tovább. Ha hagytuk volna. És nem Ázsia és nem primitiv. Mi jöttünk arról ... Ezek nagy része nem. Akad azért...
Vizual
Hmmm. Most ébredtem és ez nem ide való. Na mindegy Kamcsatka már kiment. Hagyd kérlek válasz nélkül.
gazdag dezső
Visszafizette a jogtalanul felvett benzinpénzt !!!És semmi büntetés ?Hát a Stadlertől is elvettek annyi vagyont bőven mint amennyit csalt !De még az életét is elveszik szép lassan !!
gazdag dezső
Visszafizette a jogtalanul felvett benzinpénzt !!!És semmi büntetés ?Hát a Stadlertől is elvettek annyi vagyont bőven mint amennyit csalt !De még az életét is elveszik szép lassan !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.