Nemes Gyula Zero című filmjének első vetítésére a Karlovy Vary-i filmfesztiválon került sor. A Vs.hu azt írja, a Filmalap által 180 millió forinttal finanszírozott filmből az utolsó vágás jogán kisatíroztatták az a jelenetet, amelyben szimbolikusan lelövik Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. 

Nemes Gyula azt mondta, a Filmalaptól tájékoztatták, hogy ha nem vágja ki a filmjéből azt a részt, amiben lelőnek egy politikust, akkor vissza kell fizetnie a támogatást, amit kapott tőlük.

A Vs.hu cikke szerint elővett egy golyóstollat, és megmutatta, hogy azzal satírozta ki a filmből a politikus arcát, akit, reméli, ennek ellenére mindenki felismer majd.

A rendező egyszer sem mondta ki Orbán Viktor nevét, de amikor az ominózus jelenetre került sor, amelyben politikusok görögdinnyékre erősített arcképeire lődözik a főszereplő, látni többek közt Putyint, az egyik fej valóban teljesen ki van satírozva.

A lapnak, egy filszakmában dolgozó forrás azt mondta, itt közel sem viccről van szó. Hónapokkal ezelőtt, még nem végleges állapotában látta a filmet és megerősítette, hogy abban a verzióban, amit ő látott, még a magyar miniszterelnök feje virított a képen.

181 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@human: A saját maguk által felbújtott tömeg közé is lövettek volna 2006 ban...legalábbis nehezményezték az éles lőszer használatának hiányát ugye...Ha a sajátjaikat is lövették volna akkor mi lesz az ellenük lázadókkal...bele se merek gondolni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
A cenzorok hosszú távon sosem jutottak semmire.
nezelodo
Hiába no, az utolsó vágás joga a hatalomé... Követi ezt a jogot, az első éjszakához való jog is, mint volt egykor a középkor táján?
abramovics
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK BANDA
.
ennyit lehet róluk mondani!
abramovics
A SZERKESZTŐSÉGNEK!!!

nézzetek már utána, mikor, miből doktorált a dajcs nevű rothadék?

nem smittpalis doki ő is?
abramovics
azért kérdem, mert a Pásztory Dórának írt "válaszában" doktorként aposztrofálta magát
m.macskosz
Nem tudom, miről szól a film.
Nem tudom, megnézném-e.
Azt tudom, hogy 180 millió forint nagyon sok pénz.
Meg azt is tudom, hogy még diktatúrákban sem szokás oda sz...ni, ahol enni adnak.
Azt hiszem, itt mindenki tudja, hogy orbánviktort nem kedvelem. Nagyon nem. DE!
Az adófizetők pénzét arra pazarolni, hogy jelképesen szétlőjék a kormányfőt...az én értékrendem szerint nem korrekt.
Anna Mária
@m.macskosz: Nem az adófizetőket lövik szét a filmben jelképesen, hanem az orbánviktort, aki magasról tesz az adófizetőkre. Rendben van az így.
Nem orbánviktor ad enni a filmeseknek (sem).
m.macskosz
@Anna Mária: Értelek, ettől még az álláspontom változatlan:
koldusként nem rúgok bele abba, aki egy szendvicset adott.
human
Gondoltam rá, hogy pár tojással megküldöm a felcsúti maradónát, hogy leszálljon a földre. De aztán rájöttem, hogy a TEK-el talán nem kellene packázni.
Anna Mária
@m.macskosz: Jó-jó, de a szendvicset nem az orbánviktor adta, hanem az adófizetők. És az adófizetőket senki nem bántotta. Ez szerintem nem mellékes tény, a cenzúra pedig ostoba dolog.
human
@abramovics: Tompika, mint DR??? Ne viccelj már. Hol van ez a válaszlevél, hagy lássam már. Röhögni szeretnék :)
human
@m.macskosz: Ma 09:45-re. Nincs felőle kétségem, hogy Orbán a tömegbe lövetne, ha itt lázongások alakulnának ki. Egyedül a végrehajtó szerveken múlna, hogy szót fogadnának-e a parancsnak.
m.macskosz
@Anna Mária: Nagyobb fricska lenne a rendszernek, orbánviktornak és a cenzoroknak, ha a film végére odabiggyesztené az alkotó, hogy:
"CENZÚRA MIATT VISSZA KELL FIZETNEM A PÉNZT, KÉREM, ADAKOZZANAK!"
m.macskosz
@human: Sajnos, tökéletesen igazad van!
Azt hiszem, hogy a karhatalom,
-- sajnos--,
nem az EMBEREK mellett állna. :(((((((((
human
@m.macskosz: Hátra kell lépni és onnan nézni, hogy nagyban mi történik. Akkor látni fogod, hogy Orbán nem hisz a demokráciában (ahogy a jobbik sem saját bevallásuk szerint). Egy vezérelvű társadalmat akar megvalósítani, mint Hitler vagy Sztálin. Ehhez keres szövetségeseket, mint Putyin vagy más keleti hatalmak.
Ha nincs demokrácia, nincs ellensúly sem. Leegyszerűsödik a kormányzás, több ideje lesz focimeccsre járni :)
Hellcat
@human: A saját maguk által felbújtott tömeg közé is lövettek volna 2006 ban...legalábbis nehezményezték az éles lőszer használatának hiányát ugye...Ha a sajátjaikat is lövették volna akkor mi lesz az ellenük lázadókkal...bele se merek gondolni.
human
Orbán Berlusconit barátjának tartja, hát kívánom, hogy kövesse példaképét:
444.hu/2015/07/09/mar-megint-eliteltek-silvio-berlusconit/
izo
@Anna Mária: Biztos lehetsz benne . hogy az adófizetők többsége is kicenzúrázta volna!
Anna Mária
@izo: Nem vagyok benne biztos, ha te mondod, akkor pláne nem. Kevesen vannak a kormány szekértolói.
JAJMÁR
A film egy szatíra, és így nézve talán nem olyan durva a vége, de még így is azt gondolom, hogy élő, valóságos személy képére lövöldözni egy filmben, nem elfogadható, de mindenképpen az illető beleegyezése szükséges. Igaz, még nem láttam a filmet. Ha megnézem, lehet, hogy megváltozik a véleményem.
m.macskosz
@human: "A most 78 éves Berlusconinak természetesen egy percre sem kell börtönbe vonulnia, mert a bűncselekmény még idén elévül."
orbánviktor azonban ezt már nagyon ügyesen ki is brusztolta magának:
dörzsölt jogászok hada dolgozik azon, hogy neki a haja szála se görbülhessen.
volvós
...érdekes módon 1989-ben a románok nem cenzurázták ki azt a jelenetet, ahol
a Csaucseszkut és feleségét - a valóságban - szarrálötték a géppisztolyos
katonák !!!...:-)
human
@m.macskosz: Ha nyomozati szakaszban van egy ügy, akkor elévülhet? Azért kérdem, mert a Tiborcz-féle falopás ügyben is nyomoztak, hosszabbítottak, majd felfüggesztették a nyomozást.
m.macskosz
@JAJMÁR: Azt sem tartottam elegáns dolognak, hogy orbánviktor hungarocell szobrának fejével focizott egy rapper. /Nem ugrik be, ki volta az./
eszegfu
@volvós: Az azért nem egy "játékfilm" volt!!!
m.macskosz
@volvós: :) Kérdés, hogy a magyar olyan vérszomjas-e. A társadalom nagy részét orbánviktor meg már megvette kilóra, szóval ez egy kevéssé valószínű lehetőség. (Nem is kívánom,hogy így legyen.)
JAJMÁR
@m.macskosz: 10:24 Nem volt elegáns, de az egy tüntetés volt, és a valóság. A DopeMan tettét a helyzet hozta, és a felfokozott hangulat, azt én nem találom annyira borzasztónak.
Anna Mária
@JAJMÁR: Tuti, hogy egy közszereplőnek nem kell a beleegyezése, hogy egy filmben lövöldözhessenek a képére.
A lényeg az, hogy Magyarországon durva cenzúra működik és egy alkotót megfenyegethetnek, kényszeríthetnek.
eszegfu
@JAJMÁR: 10:44 Én is ugy érzem: ez nem előre "kitervelt" cselekedet volt...ellentétben a filmmel, ahol minden a forgatókönyv szerint történt.
JAJMÁR
@Anna Mária: 10:45 Nem emlékszem, hogy mai, a közéletben jelentős szerepet betöltő politikusok esetében lenne ilyenre precedens.
A film rövid történetét olvasva, úgy tudom elképzelni, hogy a végén az anarchista-terrorista a fogyasztói társadalom ellen lövöldöz, és ennek ma a csúcsán elhelyezkedő emberek - a dinnyék - képét ragasztották fel. Nem tudom, hogy hat ez a nézőre, majd meg kell nézni.
Január
@m.macskosz: Éppen ezt akartam írni, még jó, hogy végig olvastam a h.sz-eket, de az a hungarocelles dolog legfeljebb a pillanat "varázsa/hatása " is lehetett, és nem egy előre kigondolt dolog, mert ez a film legyen szatíra vagy sem, azért ott előre megtervezett dolgok vannak.
Január
@human: Szerintem, ha már nyomoznak valami után, akkor az már nem évülhet el.
Legfeljebb húzzák az időt, hátha feledésbe merül.
Anna Mária
@Január: Ízléstelen kis játék volt az egész hungarocell-szobrozás, de hát akinek ez tetszik... A guruló hungarocell fejjel való focizgatást tényleg a pillanat szülte, minden fiatal srác belerúg egy guruló dologba, jelentéktelen momentum. Nevetséges, amit emiatt Dopemannel csinál a hatalom.
m.macskosz
@Január: Ahogy mondod, erre játszanak rá.
Én sem emlékszem másra, csak a szépre.
www.youtube.com/watch?v=Hd_2FnFnLyY
JAJMÁR
@eszegfu: 10:49 Pontosan. Ma pedig már vannak "fura" és mindenre képes figurák, néha úgy látom, csak egy szikra kell... és én nem ezt szeretném.
Itt is volt nemrég egy-két beírogató, aki minden hsz. végére odaírta a "halálos" kívánságát!
Január
@Anna Mária: @m.macskosz: igen, a guruló tárgyakra általában "rámozdul" az élővilág.
Anna Mária
@JAJMÁR: Hát én sem szeretném, nagyon nem!
Most is vannak itt olyanok, akik halállal fenyegetnek, meg azzal, ha hatalomra kerülnek, akkor hogyan leszek pl. én "felkocolva".
Röhögök rajtuk, közlöm, hogy semmiféle megfélemlítési kísérlet sem hatásos, sőt, részletesen tájékoztatom őket arról, hogy a nyilasok hogyan végezték, mi lett a sorsuk rövidke rémuralmuk után.
De van olyan, aki ennek ellenére nem hagy fel a zaklatásommal, nyomja a privát fenyegetéseket.
Ilyen világot élünk sajnos, nagyon-nagyon szomorú.
És ami ebből következik, a szomorúnál sokkal rosszabb lesz.
Anna Mária
@Január: Nemsokára betöltöm a 66-ot, nőnemű vagyok, de el tudom képzelni magamról, ha előttem gurul egy hungarocellből készült akármi, én is megpöccentem. :) Hát ennyit erről.
eszegfu
@JAJMÁR: 11:00 Én is leginkább a látszólag "lényegtelen" szikrától tartok! Mint egy családnál: a szikra "miért kell sáros cipővel végigvonulni a lakáson?!" Holott esetleg attól idegesek, hogy 2 hete vettek a gyereknek cipőt és máris kinőtte, most meg nincs miből ujat venni...
Strong
Kéremszépen. Ez ellentmondó a posztkommunista nézetnek..

Bástya elvtárs azért rágott be, mert nem akarták megölni a Pelikán forgatókönyv szerint...
JAJMÁR
@Anna Mária: Privát fenyegetés? Hát az nagyon aljas dolog. Egyébként is az, de ugye a moderátor kitörli, ha túl durva... de hogy valaki üzenetekkel zaklasson egy blogolót, az mindent elmond az illető jelleméről :(
soljanka
@m.macskosz: Neked adott szenyóra? Jó neked. Tőlem elvette a kenyérre valót is.
Mivel én abszolút az erőszak ellen vagyok, természetesen nem kívánom senkinek a halálát.
Kivégzés = bukás. Ezért nincs semmi gond sem ezzel a filmmel, sem más művészi alkotással.
Anna Mária
@eszegfu: Igazad van, a hangsúly a "látszólag lényegtelenen" van.
Nagyon sokan tevékenykednek azért, hogy azt a szikrát felcsiholják.
Pl. odamennek zaklatni, piszkálni, mocskolni azokat, akik igyekeznek az elcsigázott menekülteknek segíteni, vonulgat egy illegális, magát új gárdának nevező alakzat, ezen a fórumon is többen uszítanak és halállal fenyegetőznek.
És az a szikra fel fog lobbanni, igen, mert a gyerekeknek nincs cipője, milliók nem tudják, holnap mit esznek, miképpen tudják kezeltetni a súlyos betegségeiket, nem tudják, hogyan pótolhatják az eltört szemüveget, vagy hogyan kapcsoltatják vissza a villanyt stb.
Anna Mária
@JAJMÁR: Nyilvánosan is olvasható: én lennék ugye a "provokátor"! :D
m.macskosz
@Anna Mária: Azért Pityinger László, művésznevén Dopeman
(Budapest, 1974. március 20. –) magyar rapper, producer.
nem tizenéves...
@Január: Igen, az óvodás korúak meg imádják rugdosni a lehullott falevelet, zizegni a pici lábukkal az avarban...a kutyám meg elspurizik az eldobott lasztiért..:)
Anna Mária
@m.macskosz: Tökmindegy, mit csinál egy Pityinger László. Számomra legalábbis érdektelen figura.
szandokan
@Anna Mária: Azt, hogy téged privátban fenyegetnek,csak magadnak köszönheted, sokaknak felkúrtad már itt az agyát. Mondjuk én nem csinálok ilyet, de te nagyon szívesen beszélsz rólam másokkal, szóval inkább húzd meg magad. Az elcsigázott menekültjeid meg lopják a gazdák terméseit, mindent összesza...k, szóval...
Anna Mária
@m.macskosz: Én a következő vadgesztenyehulláskor 66 éves leszek, de tutibiztos élvezettel fogom a gesztenyéket rugdosni számos unokámmal együtt. Sőt, örömmel focizom is velük.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Anna Mária: Az úgy, ahogy van, komolytalan :)
de nem tudod befolyásolni, hogy mások mit higgyenek, hát hadd higgye, ha rosszul akarja magát érezni hagyni kell.

Tudom én, a kívülálló ezt könnyen elintézhetem ezzel, és szerencsém van, mert eddig csupa szép privát üzeneteket kaptam.
szandokan
Az egész filmet be kellett volna tiltani.
JAJMÁR
@szandokan: 11:37 Miből gondolod, hogy én ilyet feltételeznék rólad? Nem, dehogy :)
Ahogy téged is, másokat is majd én, a magam szemszögéből, nem érdekel mások véleménye másokról.
m.macskosz
@soljanka: orbánviktor nekem nem adott egy száraz serclit sem, sőt!
De másról beszélünk, azt hiszem. Nem tudom, ki az, aki 180 milláért
meg tudott csinálni egy filmet. Lehet, hogy jó, lehet hogy nem, de az én pénzemből, azaz a Magyarországon élő és dolgozó adófizetők pénzéből csinálta.Azt hogy megkapta az adónk egy részét, orbánviktornak, illetve a jelenlegi politikai elitnek köszönheti.
szandokan
@JAJMÁR: A priviben való uszítás, fenyegetés gyáva dolog, a kitiltástól való félelmét jelenti az illetőnek. Ellenben az sem túl szép, amikor kibeszélik egymás között, hogy szerintük ki is vagyok én, no meg hogy azóta élek jól, amióta Uniós pályázaton nyert a cég 2011 - ben, és ennek Mariska is szereplője, meg még sorolhatnám a neveket, hiszen nekem is leadják ám itt a drótot, csak ezt nem tudják. A privi egyébként nem rossz dolog, ha az ember a témához nem illő dolgokat akar valakivel megbeszélni.
szandokan
@m.macskosz: A jelenetet minimum ki kellett vágni, de hogy te minden pénzt sajnálsz, amit más kap, ez már eléggé megmosolyogtató:-))
m.macskosz
@Anna Mária: ma, 11:36
Én sem vagyok már mai csirke, de egy csinos kaviccsal én is elfocizgatok,
de tudod jól, hogy nem erről van szó, hanem a jelképes orbán-fejről.
Anna Mária
@JAJMÁR: Én is kapok sok nagyon helyes privát üzenetet.

A fenyegetőzők magukra vethetnek, ők a felelősek a saját szavaikért és persze nevetségessé is válnak, hiszen azt pontosan tudják, hogy a fenyegetéseiket soha nem tudják beváltani, és azt is láthatják, hogy engem személyemben nem tudnak megbántani. (Többeket nem is olvasok már, nincs értelme a szövegeiknek.) Ezek a személyek nem is fontosak, csak a jelenség a fontos, az, hogy milyen szörnyű állapotban van a magyar társadalom.

Azt egyébként fontosnak tartom, hogy az ember bizonyos határig kommunikáljon a náci elveket vallókkal is, hadd tudják, hogy nem lesz a dolguk egészen könnyű, nem mehetnek, mint kés a vajban.
m.macskosz
@szandokan: Te meg fóbiás vagy barátocskám! Rettegsz tőlem? Nem kell. Én a nálad sokkal keményebb diókkal is elbánok, anélkül, hogy terrorizálnám őket! Lám, még téged is elvisellek.
soljanka
@m.macskosz: Ok. Értem. nem figyeltem eléggé.
JAJMÁR
@szandokan: 11:47 Igen, szerintem sem rossz dolog a privi, de mint mindent, ezt is lehet rossz dologra használni.

Na, de te szereped, ha népszerű vagy és tudnak az emberek a sikereidről, ugye? Akkor meg ne felejtsd a szabályt: mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólad :-DDD
m.macskosz
@szandokan: ma, 11:40
Az alkotókat meg sortűz elé állítani, ugye?
Megvesztél?
JAJMÁR
@JAJMÁR: bocsi: szereped = szereted :)
Freewolf
Eljátszom a gondolattal, hogy nem Orbán Viktor, hanem Simon Perez feje lett volna a dinnyén. Lehet már Áder többször bocsánatot kért volna és fizetnénk a jóvátételt. Hát igen, ilyen a ki kicsoda játék!
eszegfu
@Anna Mária: 11:26 Tudod csak az nem fér bele az én szük agyamba, mire jó inzultálni a menekülteket, vagy akár a gárda menetelésével? Egyébként is a napi megélhetési gondok, a devizahitelesek "megmentése", majd az őszi kilakoltatások, stadionok, kisvasut, hidacska, Paks II... pont elegendő teher mindenkinek, akár anyagi, akár csak lelki".
Anna Mária
@eszegfu: Ez az én szűk, csökött agyamba sem fér bele. :)
Nem értem, mi motiválja, mi veszi rá ezeket az embereket ilyen tettekre és sokszor gondolok rá, milyen borzasztó lehet az ilyen emberek anyukájának lenni. Az anyukák biztosan nem azt szerették volna, hogy a gyerekeik felnőttként ilyen disznóságokat csináljanak.
m.macskosz
@szandokan: ma, 11:47
Bizony, igaza volt Gyurcsánynak: kurva ország.
Azok a ...-k akik veled priviben kitárgyalják, amit másokról/tól megtudnak,
egy pohár vizet sem érdemelnek!
m.macskosz
@Anna Mária: Kizártnak tartom, hogy a fiam ilyen aljasságokra képes legyen.
No, de őt én neveltem. Engem meg az édesanyám, aki megfordulna a sírjában,
ha én másként viselkednék, mint ahogy ő nevelt.
eszegfu
@szandokan: 11:47 Amiket irsz, hogy priviben beszélik meg a tagok...azt én erről a nyilvános felületről, Tőled olvastam. A másik: csak -- természetesen magamból indulok ki --
olyat mondok bárkiről privátban, amit meg merek mondani szemtől szembe is, tehát semmi értelme az ilyen jellegü gondolat cseréknek. Ebből kiindulva Te és Annamária annyi adok-kapok meccset boxoltatok le nyiltan, hogy erős kétségem van a privát "jóakarónak" hitelességéről, aki Neked ezt "visszamondta". Lehet, hogy simán azt szerette volna, hogy Te játszad le a meccset helyette, mert esetleg ő nem meri. Hidd el, ez is belefér. Ilyenkor mondom Te is vedd be a "felező tablettát", vagyis csak a felét hidd el, azt is kellő fenntartással.
Anna Mária
@m.macskosz: Hát igen, valahogy így.
A saját gyerekeimért, sőt, az unokáimért, akiket az én gyerekeim nevelnek, is tűzbe tehetem a kezem.
Nem tudom, hogy van ez: sokszor előfordul, hogy a szeretetteljes, jó nevelés ellenére a gyerek mégis valahogy félresiklik. Én sajnálom az anyákat, még akkor is, ha esetleg hibáztak. Sokaknak kell egyedül gyereket nevelni, pénzt keresni, óriási nehézségeket leküzdeni. Az apák szerepe is nagyon fontos a gyerekek életében, sajnos sokszor ezt fel sem ismerik, lelépnek még a gyerek születése előtt. Á, nehéz ügy ez az egész...
Anna Mária
@eszegfu: Ne is törődj vele.
Rólam senki nem tudhatott meg privátban se semmit, ugyanis nem közlök semmi érdemlegeset magamról.
Vannak akik fantáziálnak, és le is írják a fantáziáikat.
Ajánlottam már többször, hogy mindenki gondolja végig, mielőtt elküld egy bejegyzést, hogy vajon, amit leír másokról, igaz-e vagy nem. És ha nem, akkor ne küldje el.
De sajna-bajna ez az egyszerű javaslat nem használt. :)
eszegfu
@Anna Mária: 12:17 Csunya dolog tudom... de én csak azt a magyarázatot találom, hogy ez valami "kompenzációs" cselekedet, ill. viselkedés. Mondjuk otthon, vagy a munkahelyén egy érzelmileg "elnyomott" ember, nem egy határozott egyéniség, nem tudja megvédeni magát, de aztán, ha közösen elindulnak és valamilyen félelmet tudnak kelteni másokban, az lehet az igazi! "Belekóstolni" egy kicsit a hatalomba! U.ezt érzem a menekültek inzultálásánál is...nem beszélik csak az anyanyelvüket, na és persze az angolt! Az inzultáló viszont csak magyarul tud! A menekültnek fogalma sincs merre is van az arra, ellentétben a "tisztességes hazafiakkal", igy azt érezhetik, megmondhatják a "tutit" és most ők is "valakik".
m.macskosz
@Anna Mária: Szerencse, nevelés kérdése, genetika és anyagi helyzet függvénye, mi is lesz egy gyerekből. Bevallom, most is meghatódtam, mert eszembe jutott: a fiam gimisként nyári gyakorlaton a munkahelyemen dolgozott egy hónapig. Egy nyugdíj közeli hölgy rákérdezett: ő a te fiad? Ilyen illedelmes, jól nevelt emberrel itt még nem találkozott. Az illető hölgy mosogatói státuszban tevékenykedett, és nem szokott hozzá, hogy kezét csókolommal üdvözöljék. No, ennyit erről. :(
Dr. Felipe
Hát putinka? Őt miért nem satírozták ki? Vagy ő már nem számít?
izo
@Anna Mária: Ezek szerint te nem fogadod el a választás eredményét?Te olyan demokrata vagy , hogy csak akkor van demokrácia, ha neked is tetszik, ez a demokraták diktatúrája!
Knapp75
@szandokan: Na, most már legalább azt is tudjuk, hogy itt is privát besúgó-hálózatot üzemeltetsz! :)
Hívhatlak házmester úrnak? :)
Vagy erre kell a több regisztráció?

Egyébként mindent megteszel a "sikereid" kiteregetésével, hogy rólad szóljon ez a fórum, így elég meglepő, mikor játszod a durcit, mikor ez tényleg téma lesz.
Vagy csak az bánt, hogy nem a sikeres üzletember képe jön át, hanem a beoltott fidesznyiké?
Anna Mária
@eszegfu: Így van, pontosan.
Ezek az emberek tele vannak kisebbségi érzésekkel, nyilván sok egyéni kudarcot voltak kénytelenek átélni, nem tanultak jól, nem voltak sikereik sem az iskolában, sem a munkájukban.
Csoportokba verődnek, követnek beteg, ordas ideológiákat, a gondolkodás ezekben a csoportokban nem elvárás. Együtt erősnek érzik magukat és boldoggá teszi őket a tudat, hogy olyanokat bánthatnak, zaklathatnak, akiket "maguk fölött állóknak" éreznek, például olyanokat, akik nyelveket beszélnek, akik sok energiát fektettek például nyelvtanulásba, amire ők maguk nem voltak képesek.
Anna Mária
@izo: Hagyd ezt az egybites gondolatmenetet. Próbálkozz valami értelmessel, ha beszélgetni szeretnél.
Anna Mária
@m.macskosz: Gratulálok a fiadhoz!
Igen kár, hogy az ilyen fiatalok egyre kevesebben vannak!
Annyira jó, amikor az ember ilyesfajta visszajelzést kap a saját gyerekéről, jó érzés tudni, hogy az ember valamit tényleg jól csinált, mert a gyereke rendes ember és naná, hogy a konyhásnéninek is előre köszön!
Nekem is sok ilyen élményben van részem, az enyémen öten vannak! :)
m.macskosz
@Anna Mária: ma, 12:51
Kemény vélemény, de valószínűleg helyes.
m.macskosz
@Anna Mária: Köszönöm. Hét éves kora óta apa nélkül nevelkedett.
Knapp75
@izo: A szavazók között csak relatív többsége van a Fidesznek, nem abszolút, azaz ebből nem vezetheted le, hogy a társadalom többsége miként reagálna egy ilyen kérdésre.
De azon is elmélkedhetünk, hogy ha Gyurcsány fejét lőnék szét, akkor ez kiből milyen felháborodást váltana ki.
Ha esetleg nem ugyanazok akadnának ki, mint Orbán lelövésén, akkor azért erkölcsi alapelveket nem építenék a támogatók-elutasítók számára...

Remélem, azért Putyintól (és az orosz néptől) megkapták az engedélyt a készítők...
(bár tudom, hogy Putyin hatalma messze nem akkora, mint Orbáné. :) )

@m.macskosz: Dopeman esetéről csak annyit, hogy azt könnyen benyelték Orbán hívei, hogy Sztálinhoz hasonlították a szobordöntéssel...
Vagyis igazából ennek elfedéséről szól a dolog.
(pár napja óvodás és iskolás gyerekek fociztak tőlünk pár méternyire, mikor hozzám gurult a labda, hármat muszáj volt kicseleznem, mielőtt visszapasszoltam nekik. :)
A labda keresett engem, nem én a labdát, ahogyan egyébként Dopeman esetében is.
Szerintem Orbán is belerúgott volna, akármilyen gömbforma gurul elé.)

A belerúgás csak azért lett ügy, mert egy konkrét személyhez köthető, holott maga az Orbánt formáló szobor ledöntése (és ezzel a fejének letörése) inkább lehetne megbotránkoztató azoknak, akiket felháborít, ha Orbánt bármilyen formában bántják. (huh, ez így olyan keresztapás mondat lett, elnézést!)
izo
@Knapp75: A többség többség aki meg nem szavazott annak nincs véleménye a "nincset" nem kell figyelembe venni.Szerintem senkinek a fejét nem kell szétlőni esetleg a bűnözőknek akik halálbüntit érdemelnek, persze ez ellen tiltakoztok?! Érdekesen kimagyarázod Dopeman-t mintha tudnád akkor mire gondolt?!
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@izo: Nem tudsz te semmit.
Értelmetlen ocsmányságok írogatásán kívül.
Knapp75
@izo: A szavazók között sem volt többsége a Fidesznek 2014-ben.
Tényleg nem szeretnélek számokkal összezavarni, de néha azért a határozottság mögé egy kis tájékozottságot is csempészhetnél! Előre is köszi! :)

Nem tudom, Dopeman mire gondolt és nem is érdekel igazából.
Odagurult hozzá a fej, ő meg belerúgott.
Sok mindenre nem volt ideje gondolni abban a kb. másfél másodpercben, ezért nem is írtam, hogy bármire gondolt volna, hanem hogy ez inkább "ösztönös" lehetett.
Úgyhogy kérlek, ne tulajdoníts nekem olyasmit, amit nem állítottam. :)
izo
@Anna Mária: Tudom te mindent tudsz más mindenki h@le! Na az ilyenekből van elege az embereknek!
eszegfu
@Knapp75: 13:08 Bocs., hogy beleszólok ... de kérlek előbb ird le mi a "relativ" és az "abszolut" szó jelentése. Ugyanis a válaszból arra következtetek, hogy nem tudja...sajnos.
Ennek ellenére megmondja a "frankót".
karma1
@human: Amikor meg sportminiszter volt, rendszeresen hasznalta a "dr" titulust,... Nekem ugy tunik (biztosan azert nem allitom!), hogy akkor kezdte elhagyni a neve elol, amikor kikerult a Zunijoba, es amikor a smittpaja bacsinak is befellegzett a doktori palyan...Szerintem megcsapta ot annak a szele, hogy ot is meghurcolhatjak, ha nem vigyaz, es az o szemelyet is ugyanakkora tomeg kerdojelezheti meg, mint vezeto politikuset, amibe belebukhat, pedig neki nagyon koll a penz, merthogy rengeteg a purde' is...:o((
szandokan
@eszegfu: Nocsak, már te is játszadozol a szavakkal? Megmondja a "frankót" . Privizgetsz rólam a libsikkel? Nem baj,tulajdonképpen túlnyomó többségben vagytok itt, de csak itt.
szandokan
@m.macskosz: Na, akkor mikor csapunk össze, de élőben? Ha már keményebb diókat is legyűrtél nálam, megpróbálhatnánk a valóságban is egyszer, biztosan te győznél, szájkaratéban legalábbis...
abramovics
@human: a hír24-en a következő címmel a cikk:
Fölényeskedve válaszolt a megsértett Deutsch
eszegfu
@szandokan: Idefigyelj Szandi! Ne gondold, hogy ennyire sz@ar alak vagyok, hogy ha nekem bármi bajom lenne, akkor nem Neked irom meg! Méghozzá nem privátban, hanem nyiltan! Szerintem nem olvastad el az előzményt! Knapp 75 irt Izonak... és erre irtam azt, amit. Sőt figyelmedbe ajánlom, olvasd el még 1x, amit 12:31 irtam Neked. Nem fogalmaztam volna világosan?! Lehet, hogy nem jelent Neked semmit... de most megbántottál!
bencemacska
Tompika teljesen jogosan használja a doktori címet, mert végzett jogász. Ott a diplomával jár a cím, nem kell külön megdolgozni érte.
Hogy a diplomáját szerezte, vagy kapta, az már a feledés homályába vész. Az biztos, hogy OV feltételül szabta a diplomát a sport- miniszteri kinevezéséhez!
Anna Mária
@eszegfu: Ne törődj szandival, ő mindenkit olyan aljas, privátban pletykálkodó alaknak képzel, mint ő maga és azt hiszi, hogy mindenki olyan ócska módszerekkel operál, mint ő.
Ne bántódj meg a szavaitól, annyit nem ér meg. Nevetni kell rajta.
Knapp75
@eszegfu: Gondoltam rá, hogy levezetem Izonak, de úgysem hinné el nekem, hogy a szavazáson részt vettek 43,55%-a nem több, mint az ország fele. :)

Hjaj, könyörgöm, randizzon már valaki szandokannal! Rossz nézni a vergődését. (és legalább addig lenne pár óra nyugalom)
Knapp75
@bencemacska: ...és amíg nem szerezte meg, addig kijelölt sportminiszter volt.
Mondjuk a minisztérium ugyanúgy működött miniszter nélkül is.
szandokan
@eszegfu: Sajnálom, figyelmetlen voltam, elnézésedet kérem nyíltan, és nem priviben. A névjáték tévesztett meg hirtelen, szóval még egyszer elnézést.
izo
@eszegfu: Csak választás van! Nincs relatív meg abszolút választás.Ennyi a többi süket duma!
szandokan
@Knapp75: Szerintem neked kellene randiznod már végre, nem akarod Mariskát elhívni? Összeilletek nagyon.
eszegfu
@Knapp75: 15:15 Valahogy én is ugy vagyok Izo-val, mintha hullámvasuton ülnék. Ha jó passzban vagyok, akkor teljes gőzzel igyekszem logikusan elmagyarázni, de 2-3 kérdés-felelek után "berekesztem" a tárgyalást. Ezek után 2-3 napig nincs türelmem beszélgetni vele.
izo
@Knapp75: Amikor szocik nyertek akkor nem volt ez a süket duma a relatív meg abszolútról.Nem bírjátok elviselni a vereséget.Ha valaki nem megy el szavazni az is lehet vélemény de erre hivatkozni h@leség mivel nem tudod mire szavazott volna!
szandokan
@eszegfu: Köszönöm, nagyon nem szeretem, ha igazságtalanul támadok valakit, ilyenkor számomra természetes, hogy bocsánatot kérek, te meg egyébként is jó ember vagy, félreértés volt csak a részemről.
eszegfu
@izo: 15:22 Abban igazad van: a választás, az választás 4 évenként. De a számoknak igenis van relativ, meg abszolut értéke! Igy ha tetszik, ha nem a választási eredménynek -- ami ugye számokból áll -- ugyancsak van relativ és abszolut értéke. Mint ahogy nincs abszolut igazság, csak relativ igazság! Gondold csak át...a Te igazságod relativ, amikor "megállapitod", hogy a "többi süket duma".
izo
@eszegfu: Ha a kedvenced nyert volna nem jönnél ezzel a süket dumával!
eszegfu
@izo: 15:38 Lehet, hogy az én dumám "süket", viszont Te a megtestesült süketség vagy...sajnos. Vélhetően nem érted, és egy "általános" szlogennel "elhajtasz". Pedig hidd el, boldogabb lennél, ha bele tudnád képzelni Magad a másik helyzetébe és el tudnál fogadni 1-1 dolgot, véleménykülönbségünk ellenére. Attól Te még nem leszel más, "csak" egy kicsit elfogadóbb. Ajánlom: próbáld meg!
Knapp75
@izo: Nyomi, amikor a szocik nyertek, nem hivatkoztak lépten-nyomon a felhatalmazásukra és a többség akaratára, hanem még a kétharmados többségüket is korlátozták!
Igaz, köztük nem volt annyi mentálisan sérült emberke, akinek mindenképpen bizonygatnia kellett folyamatosan, hogy ő van többen.

@szandokan: Akkor most Anna Mária mégsem én vagyok?! Te hogyan tudod követni saját magadat?
Feltétlenül folytasd ezt a majomparádét, mert nagyon szórakoztató vagy! :)
Engedelmeddel kigyűjtöm a következetes hozzászólásaidat, hogy a szórakozni vágyó laikusoknak egyszerre élvezhessék azokat!
szandokan
@Knapp75: Én tudom magamat követni, amiket írok, abszolút tudatosak, a célom is megvan velük, ez nem majomparádé, az majd szombaton lesz, ki ne hagyd...
Knapp75
@szandokan: Tudatosan hazudozol, ezt eddig is tudtam.
Amikor meg rajtakapnak, akkor terelsz, gyűlölködsz és fenyegetőzöl.
Lehetnek ezzel céljaid, de ezzel pont azoknak ártasz (Orbánnak és magadnak), akiket a leginkább szeretnél jó színben feltüntetni.
Csizmás Kond
Ott kéne kezdeni a kritikákat hogy először megnézni a filmet...én nekifogtam...
szerintem szar...
Knapp75
@Csizmás Kond: Sikerült kivenned a tékából? Vagy belógtál a sajtóvetítésre?

Egyébként nem az a vita tárgya, hogy jó-e a film, hanem hogy belefér-e a művészi szabadságba, hogy mondjuk az aktuális miniszterelnök fotójára lőjenek egy filmben, vagy ezt tényleg zsarolással kell kivetetnie az államnak!

Egy független filmből nem tudták volna kivenni, majd pár év múlva ennek a filmnek is a rendezői változatában vidáman látszani fog. :)
Addig meg csak plusz bevételt generálnak vele a készítőknek. Talán ez is az elsődleges cél. :)
Annyit már most elértek vele, hogy te is kíváncsi lettél rá.
izo
@Knapp75: Nyomikám a szocik nem csináltak semmit 2 évig és hazudtak reggel...Ha neked ez kell...
izo
@Knapp75: Ja és majdnem elfelejtettem még a szocik csődbe vitték az országot...
Pálinkafőző Rézüst
@Knapp75: izo=sandakán (+ még 12 névvel nyomul) :))))
izo
@Pálinkafőző Rézüst: Te nem vagy normális!Egyedül vagyok! Persze a ti szempontotokból nézve azt hiszitek ti vagytok többségben!
Knapp75
@izo: "Ja és majdnem elfelejtettem még a szocik csődbe vitték az országot..."

El ne felejts beírni valamit a brosúrából, mert lecsesz a főnök! :)
Az ugye megvan, hogy kétharmados parlamenti többsége 94-ben volt a baloldalnak, amikor annyira nem csináltak semmit, hogy a Bokros-csomaggal megmentették az országot.

Mindegy, elkalandoztál: a téma az volt, hogy 5 éve a többségre hivatkoztok folyamatosan, meg a kétharmados támogatottra, ami valójában sosem volt meg. (a választáson megjelentek között sem)
Ez régebben nem volt divat, ezért nem kellett számokkal helyretenni a hazugsággyárat.
Knapp75
@Pálinkafőző Rézüst: Á! szandokan sosem tenne ilyet! :)
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Nem lehet több névvel itt lenni már jó ideje, mert a modik azonnal tiltják az egyiket. Buta vagy, hogy még ezt sem tudod.
szandokan
@Knapp75: Nem is, ez rád jellemző, több géppel, IP címmel.
izo
@Knapp75: Ja ha egész 94-re mész vissza akkor 89-re is visszamehetnél amikor 100%-uk volt a szociknak és másodszor vitték csődbe az országot (előszőr 56-ban , harmadszor 2008-ban). Tudod úgy szokták elrontanak valamit aztán más hozza helyre.A Bokros csomagjáról meg egészen más az emberek véleménye, ja aki panamában szerzett diplomát de nem látta senki!
hetöndöe
@szandokan: Kedves Entero,úgy látom nálad az arcátlanságnak nincs határa.Jobb lett volna ha egy olyan tag nem beszél itt a priviben elkövetett fenyegetőzésekről,aki önmaga már régóta gyakorolja ezt,na meg a kitiltások érdekében is sűrün nyomkodja a jelentem gombot.Akik már régóta itt vannak,talán emlékeznek még rá,mikor idemásoltam a nekem írt fenyegetőzéseidet,melyet priviben írtál(melyen rettenetesen felháborodtál),majd addig kavartál,míg ki nem tiltottak a Luigilongo60 néven.Utána lenyomoztad a nevem és a munkahelyem,melyet meg is osztottál "elvtársaiddal,pl.Verőcével.Ugyanezt eljátszottad
Pálinkafőző Rézüsttel.
Tehát neked pofa sújba és ne osztogasd itt az észt,mert akik ismernek minimum kiröhögnek és megvetnek.
Lepényleső
A cenzoroknak senki nem mondta,hogy ez csak egy film?
szandokan
@hetöndöe: Na ja, vannak, akik megérdemelték, de ahhoz előbb ki kell az egyénnek azt érdemelni.
szandokan
@hetöndöe: Na és ne felejtsük el azt sem, hogy te meg Rézüst kezdtetek bele a privi hadjáratba, minden más utána következett.
hetöndöe
@szandokan: Hazudsz de ezt már megszoktuk tőled,több neved volt már itt mint anno Ságvári Endrének,pedig neki 32 adatott.
Knapp75
@szandokan: Hiába vádaskodsz, attól még te vagy a lebukott provokátor házmester.

@izo: 56-ban csődbe vitték az országot?! Aha...
Mondjuk 2008-ban sem, de ki vagyok én, hogy egy akkora gazdasági szakértővel leálljak vitázni. :)
Neked is az újságolvasás maximum a főcímek "mélységéig" tart, igaz?

Egyébként azért kellett visszamenni 94-ig, mivel a választási győzelem volt a példa és ahhoz hasonló arányok 2010 előtt csak akkor alakultak ki.
Így sajnos az a megfelelő párhuzam: még akkor sem játszották a nyertesek a "mi vagyunk a többség, amely mindent megengedhet magának" játékot, ellenben a mostani nyomikkal.
human
@Knapp75: Egy 43%-al megválasztott kormánynak ha van benne csöppnyi értelem, nem lett volna szabad 2/3-os törvényekkel buherálni. Persze a mutyi az nagy úr fideszéknél.
izo
@Knapp75: Akkor amikor gyurcsány elszaladt IMF hitelért az nem csőd?
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: ma, 19:35-re: te meg honnan tudod ezt, kicsi csíra??? :)))))) Vagyis megint elárultad saját magad...heheheheeeeeee...:))))) Nem kell válaszolni, erre nincs mit...:))
human
@izo: Ha nem ment volna hitelért csőd lett volna, mert Magyarországnak nincsenek akkora tartalékai, mint egy Ausztriának vagy Franciaországnak. A hitel nagy része az MNB-be került devizatartalékként és ebből a hitelből (+3000 milliárd magánnyugdíj elvétele) fizette vissza Orbán az adósságot.
Egyébként az nem hitel, mikor külföldiek magyar állampolgárságot kapnak 90 millióért, majd ezt a 90 milliót + KAMAT 5 év múlva visszakapják?
Fradigege
Kádárék anno a Tanú című filmet süllyesztették el. Viki=Jani.
kkalman
Nálunk még mindig sunyi módon dolgozik a Czenz Ura. Meg is van az eredménye!
Knapp75
@izo: Aki nem kap hitelt és így nem tudja törleszteni a hiteleit, az megy csődbe.
Lehetett volna belőle csőd, ha nem találnak a piacinál sokkal olcsóbb megoldást, de találtak.

Elgondolkodhatnál azon, hogy a "nagy csőd közepette" 260-270 ft-ot kellett adni egy euróért, most meg 315-t.
Knapp75
@human: Igazából én azért nem teszek nekik szemrehányást, hogy kétharmados törvényeket hoztak, csak az zavar, hogy ilyen primitív módon tették, mindenkin, még a saját frakciójukon is átgázolva.
Ez a politikai kultúra hiánya és az akarnokság eredménye, a legnagyobb baj viszont az, hogy nincs ott akkora szellemi tőke, hogy figyelmen kívül hagyhassanak minden ellenzéki véleményt.
izo
@Knapp75: @Knapp75: Te aztán nagy közgazdász vagy az EU árfolyamot és persze CHF-et nem mi befolyásoljuk! Igazad van nem csődbe vitték csak csődközelbe és az államadósságot 50%-al megemelték, gratula! Persze közben naponta pannon pumáztak.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@hetöndöe: Éppen most készítem elő a 33. nevemet, nehogy már lemaradjak tőle...
nezelodo
@szandokan: Felteszem, az Orbán által pénzeltetett, a Fletóról készített filmről és az abban látható jelenetekről is így vélekedtél, mert az úgy rendjén volna. Nekem mindkettőről megvan a véleményem, és azt csak a jó ízlés formálhatja, és nem a politikai nézet.
Commneter
@Anna Mária: tegnap, 09:15
Mosolygok mindig, ha ezt egy "bagoly-alkat mondja a verébnek"!:3

Én úgy tapasztaltam, hogy itt a Propin, éppen te vagy az egyik "főcenzor-szerűség"; te aztán valóban, minden "másvéleményt" törölnél, mint imitt-amott hangoztattad már, velem szemben itt is.

Ez megmosolyogtató "praktikusság" lenne; hiszen mindent megbeszélhetnél önmagaddal, és azzal a pár papagájjal, a közös "kalitkátokban".

Pedig hidd el, komoly támpontokra van szükséged, hogy eligazodj a "kalitkádon" kívül is!:3
És ezen, egyáltalán nem segít - az ellenem irányuló - egyetlen cenzúra-törekvésed sem!:P

Jó reggelt!;)
simmering73
@Fradigege: Csak a mozikban nem játszhatták. Kis közösségeknek bemutathatták. Így láttam én is először, valamikor a 70-es évek második felében a munkahelyemen. Jött a vándor mozigépész, hozta a kópiákat. És egy érdekesség. Sokkal jobban érzem most a bőrömön a mondandóját, mint akkor. Vagy túl fiatal voltam vagy mára teljesedett ki igazán.
Anna Mária
@Commneter: Ostobasággal próbálkozol megint. Kár a fáradságért.
Csizmás Kond
@Knapp75: A téma amit fejtegetsz csak itt az, ott az volt hogy egy akkora összeggel támogatott izé ne hajoljon politikai irányvonal felé.
Neked így látatlanban csak az tetszik amit róla itt leírtak és fogalmad sincs sem a tartalmáról sem a művészerti értékérő semmiről...fújod a szokásos propagandaszövegedet.
Commneter
@Anna Mária: ma 08:30 - Megleptél már megint!:D

Eddig egyetlen dolgot tekintettél csak és kizárólag nem ostobaságnak, sőt!- "normálisnak", mégpedig a homoszexualitást, illetve a téged - saját állításod szerint is - érintő leszbiséget!;)

Nos, ebből kiindulva: nyilván "a minden közhit szerinti: normális" ... számodra csakis ostobaság lehet!:P
- akkor pedig, mitől is lenne - a kommentedet illetően - csodálkozni valóm?!:O
Anna Mária
@Commneter: Ezt itt szépen be is fejezheted: soha nem álítottam, hogy engem érintene a "leszbiség", de ha ezt állítottam volna, azzal sem lehetne semmi problémád.
Hagyj engem békén, a veled való beszélgetésnek semmi értelmét nem látom.
Keress magadnak más partnert fölösleges szájtépésre és ostoba személyeskedésre.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
Pár éve láttam a Titánia, Titánia c. Bacsó filmet. Abban sem mondták ki soha Ceausescu nevét, mégis egyértelmű volt végig a filmben, hogy a román diktátorról szól a mű.

Titánia, Titánia, avagy a „Kárpátok Géniusza” szelleme köztünk van:
magyarlime.nolblog.hu/archives/2014/11/10/Titania_Titania_avagy_a_Karpatok_Geniusza_szelleme_koztunk_van/
szandokan
@F_Viktor: Azért ne hasonlítsuk már össze egymással a diktátort meg Orbánt!
hetöndöe
@szandokan: Igazad van,Csau egy kicsit emberibb volt.:-))
mariaberta
@szandokan: És ugyan miért ne? Lassan már túl tesz rajta!
szandokan
@hetöndöe: @mariaberta: Azt hiszem, komoly baj van a fejetekben.
F_Viktor
@szandokan: Egyenlőre a különbség csak annyi, hogy Ceausescu palotáját még a mai nap is jegyzik a világban (a világ legnehezebb épülete, 330 ezer m2-es belső területével a világ második legnagyobb középülete a Pentagon után), s Orbánnak nincs Elenaja.
Commneter
@szandokan: ma, 15:53
... háát ... Igen "speciális" esettke, a kicsike !:3

Botot?!:D
Minek bot, hahaha ... "hányat"?!:O
... új játékos ... minek botol, te botor?!:D
[Bocsi, csak a szójáték miatt ... :P]
szandokan
@F_Viktor: Nagy kár, hogy nem éltél Ceausescu világában, mert akkor nem beszélnél ekkora marhaságot.
F_Viktor
@szandokan: Tényleg saját emlékeim nincs a román diktátorról, de kíváncsivá tettél, milyen marhaságot írtam?
mariaberta
@szandokan: Csak amennyi a Tiedben, csak más irányú. Igy már tetszene?
Tényfeltáró
@szandokan: Valóban, Csaunak több esze volt.
szandokan
@F_Viktor: Csupán annyit, hogy nincs különbség közte meg Orbán között.
pbalage
@szandokan: az utóbbi pár napban kicsit lemaradtam, ki most az aktuális ellenség, mit mond a fidesz?
FN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
FN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
FN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
FN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Hát persze, nehogy kedvet kapjanak azok, akik úgyis fontolgatják, hogy "megviccelik" a beszari ducét !
zöldszem
@FN: Kicsit erős a dumád, nem csípi a szád?
Oké, dühös vagy, de kicsit finomabban nem lehetne?
Tényfeltáró
@zöldszem: Nevén kell nevezni a dolgokat.
karma1
@human: El tudnad magyarazni izonak, hogy az IMF kolcsont annyira nem hasznaltuk fel, hogy a legnagyobb resze lehivatlan maradt, tehat kamatot sem kellett utana fizetnunk, es orban azt mondta, hogy az orszagot Bajnaitol jo gazdasagi allapotban vette at? Most viszont nem volnek ugyanerrol meggyozodve, plane, hogy nem az IMF-tol, de sokkal rosszabb kondiciokkal folytatja?
Csizmás Kond
@karma1: ...használtuk...fizetnünk...te tényleg beleértetted magadat is ?...:))))
...na és az a Bajnaitól átvett jó-állapotú gazdaság mi volt ?...mert Gordonkának nem gazdsági kormánya volt hanem válságkezelő...tudod az amelyik a Ferenced ténykedéseit eltüntette
bakurasz
Válságkezelésre a Világválság miatt volt szükség! Vagy már azt is a Gyurcsány csinálta? Csizmás, te rém buta ember vagy! Kinézem be, hogy ha nem szólnak, a füledbe töltöd a levest!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.