A kormány következetesen kitart a vasárnapi foglalkoztatás tilalma mellett – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A héten több lap is beszámolt arról, hogy egy balatoni CBA piaccá nyilváníttatta magát az önkormányzatnál – mert a piacok nyitva lehetnek vasárnap is –, miután előcsarnokában termelői piacot nyitott, ahol azonban csak egyetlen termelő árult málnát.

Kovács Zoltán az M1-en azt mondta, "minden ilyen próbálkozást le kell törni", egyúttal kijelentette: a konkrét esetet nem is érti, mert egy 175 négyzetméteres boltról van szó, amelynek meg lett volna a lehetősége, hogy törvényes módon működhessen. Hozzátette: a kormányhivatalok vizsgálják az eset körülményeit, a jogszabályok alkalmazását, adott esetben annak szükségességét, hogy kell-e azokon módosítani.

A kormányszóvivő azt mondta: a vasárnapi pihenőnap bevezetése egy elvi döntés, amely mellett kitart a kormány. A tapasztalatokat az év második felében fogják elemezni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A kormány ne a vasárnapi foglálkoztatás tilalma mellett törjön lándzsát, hanem azt próbálja elérni - szintén következetesen - hogy a szóhurcolójának elfogadható emberi kinézete legyen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Népszavazás...aztán akkor kiderülne mennyire "tudjátok mit akar a nép"...gondolom rohadtul le lenne szavazva az egész.
silber13
A kormány ne a vasárnapi foglálkoztatás tilalma mellett törjön lándzsát, hanem azt próbálja elérni - szintén következetesen - hogy a szóhurcolójának elfogadható emberi kinézete legyen!
varrólány
Mintha egy rossz álom lenne.! A 21. században ilyen eset körülményeket vizsgálgatnak , meg majd elvileg döntenek. Hát lehet én nem tudok haladni a korral , de mintha elment volna a maradék eszük.
Bezzeg a saját zsebbe rakós rendszerük az törvényes.
simmering73
@varrólány: Attól tartok maradék eszük sem volt.
panellproli
Ennek a rothadéknak meg a nyakát kéne kitörni, a feljebbvalóival együtt.
Bercifiu
@silber13: Gyűjtsünk neki pénzt borotvára. Na nem azért, hogy a nyakát elvágja.
brutus
Tevedes !! A TI NYAKATOKAT KELLENE KETTETÖRNI , KOVACS UR !!!
Maris celban lennenk !!
Lepényleső
Nem inkább a szarvakat kellene letörni,a megfelelőket,tehát a nagyokat?
lajospapa
Ha egy törvénnyel lehet, vagy kell trükközni, az rossz. Pont.
Desischado
kiváncsi vagyok, erről miért nincs nemzethy konzultáció?
gulyasgyula
@Hellcat: Az senkit nem érdekel mit akar a kereskedelmi dolgozó //A BOLTOSOK // csak a pláza cicáknak legyen vasárnap hol tátani a szájukat ..Legyen vasárnap nyitva minden bolt de 100% felárral..A luxust tessék megfizetni ...
Toby
@silber13: A pártmajomnak soha nem lesz emberi kinézete, ezek egymást lesik reggelente, ha lézernek szőrös a szája környéke, másnap már 3-4 kondatagnak is, ha lézer borotvál, akkor a többi bégető is !
Mennek a kolomp után !
1magyar
Jó lenne már ha ellenőriznék a szerződésben leírt munkaidőt és a valósat! Nincs erre semmi lehetőség, hogy a dolgozók 8 órás munkaidő helyett 12 órát dolgoznak úgy,hogy se szabadnap se fizetve nincs?
Azt meg lehet érteni,hogy valaki vállalja inkább dolgozik 12-t de, legyen utána 2 szabadnap, de mindennap munkaidőn kívül takarít,pakol a kereskedő???
eugen4402
Egyáltalán, normális kormány azonnal kirúgná azt az eszement barmot, aki a boltok vasárnapi nyitva- ill. zárva tartásával jönne elő kormányülésen. Nem csak kirúgná, messzire elkergetné minden döntéshozatali helyszíntől min. 50 km-re... Értsék már meg, ez nem kormányzati kompetencia!
1magyar
@eugen4402: Németországban, Angliában nyitva vannak vasárnap az üzletek?
Feraj49
Jó volna ha ekkora igyekezettel munkahelyeket teremteni,segélyezés helyett ! /bár segélyt sem kap minden rászoruló/
eugen4402
@1magyar: Nem szoktak hozzá, minek nyitnának ki. Viszont nálunk kialakult egy életritmus, melynek részévé vált a vasárnapi nagybevásárlás. Tudom, nem mindenkit érint, meg plázacicák, meg a többi süket rizsa, kutyát nem érdekli.
Azt kellene megérteni a fidesz házatáján, hogy népszerűtlen intézkedésekkel több szavazatot veszítenek, mint amit a konok, kekeckedő, csakazértis megmutatom kiazúraháznál erőfitogtatás hoz a konyhájukra.
A boltvezetők meg döntsék el, kinyitnak-e vasárnap, vagy nem. Ez az ő reszortjuk.
1magyar
@eugen4402: A boltvezetők a tulajdonosok nyomására persze hogy nyitva lennének.
De a dolgozók nem biztos, hogy örülnének neki. Kiszívják így is a vérüket.
hetöndöe
@1magyar: Ha annyira védik a dolgozókat,akkor miért csak a kereskedelemre vonatkozik a törvény?
gulyasgyula
@Mirabilis: A vasárnapi nyitva tartásra semmi szükség ..Eddig se volt .Tőlünk nyugatra sincs vagy alig van , mégis megvannak ..
nyanya001
Hadd döntsék mér el az emberek, hogy mit szeretnének !
Amit meg le kell törni az az, hogy a kormány beleszóljon az emberek magánéletébe
ahelyett, hogy a dolgukat végeznék, a korrupciót számolnák fel ilyen vehemensen,
mint ahogy kiállnak a hülye intézkedéseik mellett !
gulyasgyula
@Mirabilis: Te minden nap zöldséget eszel .?? A szombati még jó vasárnap , hétfőn meg vehetsz frisset ..
gulyasgyula
@1magyar: 20.19 kor megint jól eltaláltad ..A környékünkön miden féle PLÁZA van és legtöbször // csütörtök délután 16.-kor a pénztárak negyede megy ez mindent elmond ..A vasárnapi nyitva tartásra semmi szükség ..
Jankó123
A kormányszóvivőről kéne letörni vasárnapig néhány kiálló dolgot, utána másképp beszélne, mondjuk néhány oktávval magasabb hangon.
:-)))
nemjoezigy
@gulyasgyula: "A vasárnapi nyitva tartásra semmi szükség ..Eddig se volt .Tőlünk nyugatra sincs vagy alig van , mégis megvannak .." tegnap, 22:30
A véleményed szerint nem hiszem, hogy érintett vagy a témában.
A nyugattal ne gyere, mert ott mások a jövedelmi viszonyok, a dolgozók nincsenek a minimálbér és a kevés pénz miatt rákényszerítve a hétvégi munkára. Hidd el a bolti alkalmazottak is örülnének, ha hétvégéken úgy lehetnének otthon (nem templomban), hogy nem hiányozna a hétvégi fizetés. Ja és nehogy elfelejtsem a hétvégeken is lehet árú feltöltés és leltározás.
Egyébként régebben -a mostani hatalom szerint- az átkosban nálunk is volt hétvégi zárva tartás, és akkor is megéltünk, pedig kevesebb volt a hűtőszekrény és fejletlenebb volt a tartósítás.
Lehet, hogy akkor arányaiban jobban élt a legnagyobb réteg, a szegény és átlagos réteg mint most?
gulyasgyula
@nemjoezigy:Igazad van már nem vagyok érintett a témában mert nem régen ment a feleségem nyugdíjba 43.5 éves élelmiszerkereskedelmi munkaviszony után NINCS 70000 ft a nyugdíja ..Mocskos aljas világ még a közmunkásokat se használják úgy ki mint a boltosokat ..Gondolod hogy tudsz- tudtok újat mondani amit nem éltünk.át..PLÁZA cica vasárnapi bevásárlása // szijaztok , nem is tudom mit vennék ,,nem is néztem meg mi van a hütőbe , adj már egy fél kiló darált húst // az ijenek miatt meg a vasárnapi pénz// ami vásárlási utalvány és nincs utánna járulék fizetve // emiatt nem kell a vasárnapi nyitva tartás ..A vasárnapi bevásárlás nélkül jól meg van a vevő is meg a boltos is ..Ez csak egy politikai HISZTÉRIA ..--JOGOM VAN VASÁRNAP VASÁROLNI HA AKAROM --EBBEN AZ ORSZÁGBAN MINDENKINEK, JOGA VAN CSAK A DOLGOZÓNAK NINCS ..
nemjoezigy
@gulyasgyula: Nem megbántani akartalak, egy korosztályba tartozunk, így Te is tudod, hogy szükség van az alapfizetések miatt a hétvégi keresetekre, -sajnos. Ezt csinálta főleg ez a tetves kormány, de az előzőek is semmibe vették a kétkezi dolgozókat.
Jó nyugdíjas éveket kívánok!
nyanya001
www.atv.hu/belfold/20150731-egy-nepszavazas-amitol-tartanak-a-fideszben

Burleszkbe illő jelenetek tarkítják az ellenzéki pártok azon kísérletét, hogy a vasárnapi zárva tartás témájában elérjék a népszavazás kiírását. Szerintük a választási szervezeteknél a Fideszhez „bekötött” delegáltak és hivatalnokok, illetve gyanús párthátterű trollok úgynevezett „elterelő kérdésekkel” tudatosan akadályozzák, hogy a nép voksolhasson ebben a kérdésben. Úgy tudni, hogy a Fideszben két dologtól biztosan tartanak, amelyek akár a 2018-as választási esélyeiket is csökkenthetnék: az egyik az, ha valamilyen szaftos korrupciós ügy kerülne nyilvánosságra, a másik pedig, ha a vasárnapi zárva tartás témakörében összejönne a népszavazás. A Hetek cikke.

A Fidesz vezető személyiségei között is többen politikai értelemben feleslegesnek tartották (és sokuk most is annak tartja) a vasárnapi boltzár bevezetését. Több forrással történő beszélgetés után úgy tűnik, hogy az ötletet Orbán Viktor – a KDNP segítségével – erőltette át a Fidesz-vezérkaron. Voltak ugyan heves ellenzői az elképzelésnek, de végül a pártelnök-miniszterelnök „lenyomta” az ellenkezőket, akik viszont – mint például állítólag Rogán Antal frakcióvezető – lojalitásból nem fordultak a sajtóhoz kritikájukkal, hanem beálltak a testületi döntés mögé.
gulyasgyula
@nemjoezigy: Egyet értünk , és köszönöm a nyugdíjas évekkel kapcsolatos jókívánságot ..
gulyasgyula
@nyanya001: Ti azt hiszitek hogy az MSZP értetek akarja a vasárnapi nyitva tartást vissza hozni ,,??Ez a hisztéria keltés arra kell bemutatják hogy ők győztek a fidesz felett ha már választást nem nyertek ..Hála istenek mert ezek még rosszabak mint Orbán ..Ezek csak a multik segét nyalták és majdnem csődbe vitték az országot..Hidd el nekem békebeli baloldali voltam míg GEBINBE NEM ADTÁK AZ ORSZÁGOT EGY CSALÓ LIBÁSZ bAJNAINAK ..,,AKIRE EGY EMBER SE SZAVAZOTT..AZ ÉN SZAVAZATOMMAL NE ÜZLETEJEN A BALOLDAL ..
nyanya001
@gulyasgyula: Figyuzz ! A fideszeseknek sem tetszik, ne kajáljál be mindent amit a
szemináriumon sulykolnak a fejedbe !
nyanya001
@gulyasgyula: Idézlek ! " Hidd el nekem békebeli baloldali voltam míg GEBINBE NEM ADTÁK AZ ORSZÁGOT EGY CSALÓ LIBÁSZ bAJNAINAK ..,,AKIRE EGY EMBER SE SZAVAZOTT..AZ ÉN SZAVAZATOMMAL NE ÜZLETEJEN A BALOLDAL .."
Aranyoskám lapozzál már nincs liba ügy a bíróság végérvényesen kimondta !
Érthető vagyok ?
mtsl
Le kell törni a kormány fondorkodásait, ármánykodásait, a trükközései miatt.
Egy ország egész népét - rajtuk kívül - bűnössé tettek, rabosították.
Már nincs jogunk semmihez, ha bármit is teszünk - a pofázáson kívül, mert az lepereg róluk - pénzbüntetés, vagy börtön.

Jelenleg mi maradt nekünk?
Strasbourgban, és a népszavazás.
És most a népszavazáson van a hangsúly, mert az nem az egyénről, hanem a közakaratról szól.
A mai ellenzék - mondjuk ki - egy NAGY NULLA, de ezért butuljunk el (butítsák el a fiainkat és a lányainkat), és mély szegényedjünk el?
Tisztán látszik, hogy alulról kel építkezni. A soron következő népszavazások, és a népszavazáson elért sikerek, összekovácsolhatnak minket, új utakat nyithatnak, újfajta gondolkodásmód terjedhetne el magunkról, a jövőnkről, a szerepünkről itthon, Európában, az egész világon.
A fidesz olyan,mint egy "zs" kategóriás rossz film: annyira kiszámítható, annyira sz@r vége lesz, de mi megtehetjük, hogy kimegyünk a moziból, vagy lekapcsoljuk a TV-t - és azzal végleg vége a történetnek!
nemjoezigy
@nyanya001: "Aranyoskám lapozzál már nincs liba ügy a bíróság végérvényesen kimondta ! Érthető vagyok ?"
Azért ennyire nem kell kategorikusnak lenni. Azért mert a magyar bíróság valamit kimondott, az egyáltalán nem biztos, hogy úgy van!
Csak kérdezd, vagy hallgasd meg a bajnaival, vagy cégével, vagy neve alatt futó, vagy akármilyen kapcsolatban levő embereket, libás károsultakat. (a szinteket nem részletezem, de legyen elég, hogy millió Ft-ok és életek mentek el az 'üzleti' kapcsolat miatt)
@nyanya001 és @gulyasgyula: valahol a kettőtök véleménye közt látom az igazságot. Mindkét rablóbanda a kétkezi munkásokon élősködött és gazdagodott. A szocialisták az ideológiájukat lejáratva zsákmányoltak ki minket, a fideSSkdnp rablóbanda pedig csak az ideológiájukkal élve a vadkapitalizmus legembertelenebb módszereit vezette be egy polgárbarát mázba csomagolva.
Tiszta hitleri megoldás.
Sajnos a (kétkezi) dolgozók bekajálták, aki meg nem és nem ment el ellenük választani, az ugyan olyan hibás-bűnös, mint aki erre a rezsimre szavazott.
Mert mi lett ennek a Magyarország jobban fejlődik-nek az eredménye?
A gyarapodó szegénység és mélyszegénység, az emberi tragédiák, és ne felejtsük a másik oldalt sem, az uralkodókat és az ebből a helyzetből hasznot húzókat se: politikusok, milliárdosok és ezek kollaboránsai.
nyanya001
@nemjoezigy: Ha lenne valami alapja, biztos vagyok benne, hogy kinyírták volna a Bajnait.
Minden gazdag bármilyen rendszerben a kétkezi munkáson gazdagszik, ez a kapitalizmus
erre szavaztak az emberek 1989-ben !
De konkrétan lopással vádolni na azt bizonyítani kell.
Részemről itt le is zárom ezt a témát !
Mézike
@nyanya001: Ezzel a vasárnapi bolt bezárással csak azt érték el hogy a boltosok ugyanannyit dolgoznak kevesebbért.
Mert itt legalábbis a munkaidő ugyanannyi mint volt , mert a hétköznap tovább vannak nyitva. Viszont kevesebbet kapnak mert a túlóra pénzeket a fidesz igen megnyírbálta, de a vasárnapi pótlék is ugrott.
nyanya001
@Mézike: Pontosan !
És voltak elbocsájtások is, főleg azok a kismamák,akik 4, 6 órában voltak foglalkoztatva !
gulyasgyula
@Mirabilis: Ne haragudj de ezt kár volt megírni , nincs az a nyúl a világon akinek én vasárnap salátáért mászkálok de ha már megírtad fogadj el egy jótanácsot egy falusi parasztgyerektől ..Ne adj neki vagy 3 napig vagy amíg meg nem eszi , egy kicsit fogyni fog de attól semmi baja nem lesz ..Beteszed ha nem eszi elveszed pár nap - egy hét és megfogja enni ..Ezért nem kell vasárnap kinyitni hogy egy elkényesztetett nyulat meg tanitsak enni ...Egy hét mulva várom a válaszod ..
1magyar
Az biztos, hogy vissza kellene állítani a Munkatörvénykönyvet egy kicsit védje már a rabszolga dolgozó embereket, mert amit a fidesz csinált, az teljesen kiszolgáltatta őket időbeni és teljesítésben.
Éjjel-nappal dolgoztathatóak és 5 ember munkáját 1-el végeztetik a kizsákmányolók.
Szombatra és este 7 után dupla bér járna.
gulyasgyula
@Mirabilis:Majd ha a parlament olyan vasárnapi pótlékot szavaz meg a "BOLTOSOKNAK " amiből meg lehet élni akkor én is a nyitvatartásra szavazok .Ausztriába az árúfeltöltők is 250 ezer körül keresnek ,Tapasztalatból tudom ..
soljanka
Olyan "aranyos", amikor valaki nekem meg akarja mondani, hogy miként egyek, vásároljak.
Ha valaki nem akar vasárnap vásárolni, akkor ne tegye.
Ha valakit zavarnak a plázacicák, akkor ne menjen oda.

És most leugrom itt az átkos nyugaton - ahol nincs nyitva vasárnap- a boltba, mert tegnap este elhasználtam a tojásokat a tiramisuhoz, és most nem tudok panírozni.
gulyasgyula
@Mirabilis: Bocs de Te először friss vagy elfogadható minőségről beszéltél én se rohadt salátát irtam, tedd a hütőbe ..Engem apám , nagyapám arra tanított "" állatnak ember az istene""amíg állataink voltak mi ehez tartottuk magunkat .Voltak iratlan szabályok ami be kellett tartani ami nem majom szeretetet jelentett .Attól még nevelheted, taníthatod a nyuladat boldog akkor lenne ha a saját közegébe , saját társai közelébe élhetne, tudod elfogad mert nincs más de ha tudna beszélni érdekes dolgokat mondana..AZ ARANY KALITKA IS KALITKA ..Te jól éreznéd magad benne ??
gulyasgyula
@Mirabilis: Úgy értettem hogy előbb a vasárnapi pótlék , utána a vasárnapi nyitvatartás .
gulyasgyula
JÓ dolog a tudomány ..Kíváncsiságból elolvastam a nyuladról-nyulakról mindent ..Ha vissza szoktatnád a természetbe bárhol megélne ..Irok egy történetet: szomszédba sok nyulat tartottak nem ketrecbe hanem ólba ..Szépen elvoltak mig a szomszéd fogott egy kis vadnyulat és közéjük tette hogy együtt felnőnek ..Meg is nőt a kis vadnyúl de a házinyulakat rákapatta a az üreg ására és szétkaparták az ólat ..A Te kedvenced saját közegébe és társak között simán megélne ..Vidd el valahova zárt kertbe és enged el , nézd meg milyen vidáman el lesz ..Meg fogsz lepődni ..
gulyasgyula
@Mirabilis: Bocs eltévesztettem kalitka helyet //arany ketrec //
JAJMÁR
Örülnek maguknak, győztek. Bezárták a boltokat vasárnap, szombaton meg tömegnyomor van, késő este pedig már hiányzik ez az.
Mert nagyon kellett már valami elv-féle ennek a népnek. Na, tessék!
Jut eszembe, minden Tesco visszafogta a kínálatát? Ahol tegnap jártam, az nagyon drasztikusan. Biztos ez is olyan elvi dolog.
nyanya001
@JAJMÁR: Elvi dolog a feletted szóló szűk látókörűnek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.