Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter pénteki munkaértekezleten egybehangzóan kijelentette: a jövő keddi kormányülésre készülő jelentésükben rögzítik, hogy a magyar-szerb határon az építés a korábban meghatározott határidőknek megfelelően halad, "a határ augusztus 31-re műszaki rendszerrel történő lezárásának akadályát nem tapasztalták" – tájékoztatta a két tárca közös közleményében az MTI-t.

Mint kifejtették: pénteken Kelebián a két tárcavezető munkaértekezleten tájékozódott a Műszaki Rendszer és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésének aktuális állapotáról, majd Tompa térségében tekintették meg a munkálatokat.

Hende és Pintér megtekintette a kerítést

Fotó: 444.hu

A megbeszélésen a közérdekű használati joggal összefüggő kártalanítási eljárást soron kívül lefolytató kormányhivatalok vezetői többek között arról tájékoztatták a minisztereket, hogy a kártalanítással kapcsolatban hivatalaikhoz lakossági panasz, észrevétel nem érkezett. Ismertették továbbá, hogy a rendőrség és a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtását semmi nem hátráltatja, a kifizetéseknek akadálya nincs, a rendőrség bírói letétbe helyezte a kártalanítás összegét.

A munkaértekezlet második részében Hende Csaba és Pintér Sándor jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) jelen lévő parancsnoki állományától.

Ezek alapján a két miniszter többek között megállapította, hogy az építés határidőre történő befejezéséhez szükséges valamennyi forrás, eszköz, erő biztosított, a rendészeti szervek felkészültek az építéssel összefüggő őrzési és védelmi feladatok ellátására, a Magyar Honvédség kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a szélsőségesen meleg időjárás ellenére a végrehajtási tervben rögzítettek szerint látják el feladataikat – olvasható a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium közleményében.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
egy másik hírben pedig képekkel illusztrálva azt tudhatjuk meg, hogy elindult a veresenyfutás a közelkelet felől...
...ugyanis az utolsó pillanatban még szeretnének besurranni a kerítésmentes helyeken...

ördögi versenyfutás...akár egy horrorfilmben...pedig ez a kőkemény élet.

Torokszorító látvány...
verum
Gondolom, majd akkor is jelentik, hogy minden rendben elkészült a terv szerint, ha a fele sem lesz még meg.
Hogy nem szakad le az ég!
dr. prédikátor
Sintér sanya meg törpebohóc!!! A nézelődés helyett álltatok volna be kerítést építeni!!!Ja hogy ti nem tudjátok hogy mi az hogy munka???
keresztapa
Sok a hiteltelen személy, elsőnek hitelesíteni kéne, mint a bolti mérleget!
Toby
Miután megtekintették a "Vas-és Fémművet" boldogan megkoszorúzták egymást !
pbalage
a balfasz meg a maffiózó kiváló párt alkot.
Kár, hogy ez itt a valóság, és nem pedig valami Emir Kosturica film előzetese.
silber13
@keresztapa: És a hiteltelen személyeket ki, vagy kik hitelesitenék? Vagy mire is, pontosabban kire, kikre értendő ez a szöveg?
keresztapa
@silber13: Hitelesítést, igazmondást csak a jobbik végezhet, mert a jelenleg regnáló, vegetáló, ideológiai pártok vezetősége, mindazt ami hihetővé tenné őket az elveszett lejáratódott ígérgetésükkel együtt, bebizonyították vezetői alkalmatlanságukat.Lejárt személyek nem kerülhetnek a hatalom közelébe sem, erre garancia csak és kizárólagosan a jobbik..
pbalage
megtekintésben (is) a világ élvonalába tartozunk.
ezen kívül még a rezsizsetonok osztogatásában is el tudtunk szakadni a valóságtól.
lampa laz
Megtekintették és rájöttek, hogy átlátni rajta...
Feraj49
Nem lesz befejezett a kerítés,amíg az oszlopokon nincs OV. mellszobra.Tessék várni még az is elkészül.
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mézike
@adrenalink: A szemüvegén csak nincs kupak... , de ha lóg a feje?
papa.49
Akkor most minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve, már legalábbis ez a két gyökérkefe))))))))))
bakegya
És,mit látott a sintér és a bátor katona???-minden CÖLÖP TETEJÉRŐL EGY TEKNŐS KÖPKÖD AZ EMBERISÉGRE 175 km hosszban -már nem csakkk a magyarokra és az EU POLGÁRAIRA ALLERGIÁS!!!
silber13
@keresztapa: 20:03-ra: Feltéátelezem, hogy ezt csak viccnek szántad! A jobbik, mint hitelesítő! Jesszuskám!
Vazzemmaue
@keresztapa: Szerintem a Jobbik eddig előkerülő zűrös ügyei remekül mutatják, hogy hatalomra kerülve ugyanazt tennék, mint az összes eddigi párt.
Vazzemmaue
Amikor ilyen fényképeket látok, nagyon elszomorodom...
Lepényleső
Folyik a kerítésépítés,s attól jobban csak a közpénz magánzsebekbe.
human
Mikor hende nem vette le a kupakot a látcsőről a képen látható, hogy még a napszemüveg is rajta volt :) És ha háborús helyzet alakul ki ez fogja vezényelni a csapatokat?
eszegfu
@keresztapa: 20:03 tegnap Tételezzük fel: elfogadom, hogy a Jobbik kerülhet csak szóba kormányra kerülésével. Azt mindenki tudja: mindenhez pénz kell... vagyis egy párt programjában természetesen legyen elvi politikai irányvonal, melyet bizony követnie kell egy gazdasági elképzelésnek is. Ez utóbbinak legfontosabb alap pillére a klf. adó, jövedéki stb. törvények, mert ezekre alapozva tudják tervezni a ktv. bevételi oldalát, továbbá ennek a "kerete" határozhatja meg, hogy mely területekre mennyit tudnak forditani. Sajnos ennél rövidebben nem tudom indokolni hiányérzetemet: miért nincs a Jobbik programjában egyetlen szó sem, hogy a -- szerintem -- hangzatos "globális" élelmiszertermelés és értékesités, az energiaellátás, a "valódi" magyar családok támogatása (a népességfogyás miatt), vagy kilépni a Natoból és erősiteni a hadsereget és a hadiipart (ami jelenleg nincs!), valódi közbiztonságot és még sorolhatnám ugyan miből, azaz milyen járulék és adóterhek kivetésével lenne annyi pénz, hogy mindezeket megvalósitsa?! Ehhez sokkal több pénz kellene, mint ugy "általában"... ugyanis az eddigi rendszert ill. rendszereket teljesen uj alapok megteremtésével szeretné kialakitani. Tényleg ajánlom szives figyelmedbe a Jobbik választási programját...ugy olvasd, hogy minden tétel után tedd fel a kérdést magadban, hogy miből? És akkor még mindig nem "értékelem" a jobbikos szimpatizánsok, képviselők klf. megnyilatkozásait.
keresztapa
@eszegfu: Igazad van mert én is így szoktam feltenni magamnak "a kérdést miből is"a megvalósítandó cél eléréséhez milyen átlátható anyagi, pénz eszköz, áll rendelkezésre, megállapításom az, hogy minden új politikai erő programot készít és a programhoz a Nemzeti bank adja a tőkét, vagy nem, de ezzel minden hatalomra kerülő párt így van..
eszegfu
@keresztapa: Egyetértek hsz-d első felével: minden régi és uj pártnak is a programjának kivitelezéséhez pénz kell. Az MNB tőke adására érzésem szerint inkább a "nem"-mel lehet válaszolni. Ha megnézed a szervezeti felépitését, a feladatait, akkor elvileg nem adhat pénzt egyetlen kormánynak sem. A programjaik megvalósitásához csak a klf. adók beszedésével elért bevételt használhatja fel. Na ez az a rész, ami teljesen hiányzik a Jobbik programjából, sőt valahogy nem látom az ő valamilyen fajta gazdasági szakember gárdáját sem. Nyilván ezt csak én hiányolom... Hozzáteszem azért, ha lenne, akkor sem feléjük fordulnék az biztos! Nem kedvelem őket. Tudod, ha van rajta kalap, az is baj, de ha nincs, az is!
Dr. Felipe
Régen rákosi elvtárs szokta így megtekinteni az éneklő búzamezőt.
keresztapa
@eszegfu: Nincs ellentmondás egyetértve veled, a kalap az eredeti probléma.
eszegfu
@keresztapa: Valóban az "eredendő" bünös a kalap!:))
keresztapa
@eszegfu: Eredendő a baj, melyet a kalap léte helyettesít be, mint "ok" vonja maga után az okozatot melyet az egyén vagy felismer és tesz, az oknak az okozata ellen, vagy elmerül abban, és nem ismeri fel az ok helytelenségét ami nem szükségszerűen van, v , jön létre. Alakul , v már jelenünkben él és meghatározóvá vált, v válik, v már olyan mértéket öltött, hogy a társadalom tűrőképességét feszegeti, amely már nem tűri az elodázást, a társadalmi béke fenntartásának érdekében. Már nem megy a jó pofizás a TASZ tevékenység, mert itt már nem az eredő érdek megtartása a tét, hanem maga a lét:
jancsipapa
Remélem a Hende közel ment és úgy " tekintett meg " , nem próbálkozott távcsővel ...
keresztapa
Mintegy ezer fős, zömében férfiakból álló migráns csoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál. A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és Allah Akbar felkiáltással tört rá a hatósági szervekre - írja az Alo. Ezek jönnek kapálni, azért hozták magukkal a kapát is!
eszegfu
@keresztapa: 16:00 Kicsit "bonyolultan" "elvontan" irtál, de megértettem!
keresztapa
@eszegfu: Szeretem a bonyolultságot, mivel az életünk is elégé bonyolult, manapság az egyszerűséget teszik bonyolulttá, mert az "egyszerűn" nem kell a gondolatokat tovább vinni a következményeket figyelembe venni, mert az közérthetővé vált... Viszont ha az egyszerűt egy feltételes gondolattal kiegészítve bonyolítom akkor válik az egyszerű érthetetlenné , avagy nehezen érthetővé, v, érthetetlen lesz, mert az egyszerű, átcsap bizonytalanná a kiegészítés más értelmet is visz az egyszerűbe, ami teljesen felesleges! PL "igaza van " igaza lenne, ha ellen őrizte volna.Nálad feltételezem a bonyolult események kibogozását mert mindent egyszerűen kifejezni az egy igaz tartalom, kitiltáshoz vezet, ebben a fene nagy látszat demokratikus rendszerbe...Ahol az igaz, átalakul igaztalanná. Azaz az ördög óvja a sajátjait.
eszegfu
@keresztapa: Jó a megállapitásod! O.V. is ezt használja ki...egyszerü, közérthető tőmondatok...nincs semmi "feltételes gondolat"... nem kell használnunk az agyunkat. De azért az is belátható, hogy többségünk nem érti, vagy nincs is ereje "megfejteni" a bonyolultabb gondolatokat, sőt irni sem képes ilyen "sejtető" mondatokat... többek között én sem. Azt hiszem inkább az "elméleti" emberek képesek igy fogalmazni, a gyakorlatiasabbak nem. Tulajdonképpen a "bonyolult", "összetett" gondolatoknál valahogy az az érzésem, hogy az ember hagy magának egy "menekülőt", mert nem egyértelmü, mindenki azt érti belőle, amit akar... ennél fogva utólag ki lehet magyarázni mindent.
keresztapa
@eszegfu: Miért kételkedel magadba? Te igenis nagyon jól reagálsz, tudsz tovább vinni gondolatokat, mögé tudsz látni a szavak jelentésének, igaz tartalmának ,v igaztalan voltának, amit te gyakorlatiasságán túl, az elméleti valószínűséget is észleled , sőt helyesen állásodat is kifejted a témában, vélelmezel és az többnyire találó, igaz tartalmiságot állít. Politikusok szövegválasztása mindég tartalmaz menekülő szövegrészeket, melyet nem lehet egyértelműsíteni, lehet így , de lehet amúgy is értelmezni, más tartalmat adni a szó jelentésének, ez a héber gondolkodás alapja, az igazat más felfogással, ellensúllyal tudja bizonytalanság felé terelni. ,,Tulajdonképpen a "bonyolult", "összetett" gondolatoknál valahogy az az érzésem, hogy az ember hagy magának egy "menekülőt", mert nem egyértelmű, mindenki azt érti belőle, amit akar... ennél fogva utólag ki lehet magyarázni mindent". Nagyon találóan állapítottad meg O:V: politikusi szereplését, a köz megszólításánál.
eszegfu
@keresztapa: Annyi dicséretet irtál, hogy erre nem is tudok válaszolni...mondhatnám ugy is, hogy egyszerüen "elolvadtam"...már tócsa van körülöttem. További kellemes napot!
keresztapa
@eszegfu: Azon elismerésemet amit irányodba kifejtettem, az a valós visszatükröződés, és ezt el kell fogadnod, most talán túlzásnak véled de nem az, én így látom, és kész.
eszegfu
@keresztapa: Értettem! Kérek "engedélyt lelépni"!:)))
keresztapa
@eszegfu: Nos látod még erre a "készre" is tudtál érvényes értékelt választ adni! Katonai zsargonnal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok