Csupán egy szerelvénnyi képletes jatagán kell, vagy egy elfoglalható fegyverraktár – valahol a Lajtán túl. 2015. augusztus 11. 12:04 Csak a bornírt szemlélődőnek nem tűnik fel, hogy a migránsok túlnyomó része sorkatonakorú, kisportolt ember. Kisportolt… Használhattuk volna a kiképzett szót is.

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: varirmag
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Aha! Akkor ugye a mindent jobban tudó és mindenbe belepofázó dagadt csúti Wallenstein drótkerítése xart sem ér! Egyebekben én is mondhatnám, ennek a tömegnek a mozgása biztos, hogy fődakotánk műve, mert neki kevés, amit itthon lopott a társaival, neki egész Európa kell! Na ez is akkora marhaság, mint a Fityisz képtelen Gyurcsányozása!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
varirmag
Nem Budát, most Pestet,pontosabban a Keleti pu-t és környékét foglalták el,de ha ilyen ütemben "szaporodnak" még néhány hét és Buda is sorra kerül.

"fideszes szószóló" a nagynénikéd térdekalácsa ! Ne sértegess !
karma1
Ha egy kicsit melyebben is hajlandok volnanak a dolgokba belemelyedni, akkor eszrevennek, hogy azert az edzett - ugyan mitol edzett, attol, hogy 17 evesen mindene megvan es tud kilometereken at gyalogolni??? -, fiatalkoruak hagyjak el tomegesen Sziriat, mert ott NEM akarnak katonak lenni, ertelmetlen verontasba elpusztulni...

1968-ba kik hagytak el Ma.o.-t tomegesen? A 18-35 ev kozotti fiatalok, es olyan helyeket valasztottak maguknak, ahol NEM hivtak be oket kotelezo katonai szolgalatra. (Az egyik nagyon jo baratunk igy varakozott 68-ban 2 evig Latinan, Olaszorszagban, mert Kanadat tuzte ki lakohelyeul, de oda nehezebb volt a bejutas. Amerikaban viszont ahogy hatart lepett es fiatal volt, ugy azonnal berantottak katonanak, mert akkor folyt a vietnami haboru).Ennek az idiota cikkironak eszebe jutottak olyan aprosagok, hogy megis hogy kepzeltek a beszivargottak osszehangolasat? Flashmob-bal? Mert azert ehhez eloszor egy szupertitkos, csak a moszlimok altal ismert fegyverraktarhoz kell iranyitani egyidoben a beszivargokat...

A cikkiro szerint hany ilyen titkoz fegyverraktar lehet nyugaton?
Mert az iPhone manapsag NEM luxus, hanem atlagos hasznalati cikk...

.@varirmag: Mirabilis nem tudta, hogy te vagy a cikkiro, de egyebkent a cikkiro meghatarozasa igenis "fideszes szoszolo", kulonben mast irt volna le a cikkben...
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
rugacs
@karma1: Szerinted a francia újságírókat lemészárlók honnan jutottak fegyverekhez? És a londoni metró terroristái? És az itthoni robbantók? Meg a romákat tizedelő srácok? Te tényleg olyan naív vagy, mint amilyennek mutatod magad? Ja persze Új Zélandon nincsenek fegyverek magánkézben, meg robbanószereket sem lehet házilag összeeszkábálni, ugye? Hogy stratégiáról, meg haditechnikáról 0 ismereteid vannak, betudom női mivoltodnak. De jobb ha tőlem tudod, léteznek olyan jól kiképzett gyilkológépek, akik puszta kézzel is képesek ölni. És mi bizonyítja, hogy ezek nem ilyenek?
rugacs
@kakaósbögre: És főleg milyen @r dolog egy ilyen "faszságnak" áldozatul esni?!
varirmag
Nem én írtam a cikket (gondola.hu )
De lehet hogy nem messze van a valóságtól, mindenesetre elgondolkoztató.

Azok az agyatlan ,értelmifogyatékosvad(barom)agi és tsaik akik még ilyenkor is egymás mocskolásával vannak elfoglalva,ahelyett hogy összefognának ( mint a osztrákok !) menjenek el a horda által letarolt falvakba és ott pofázzanak ! Ha ott meg mernek szólalni.
karma1
@rugacs: Ne hulyeskedj, hogy lehet osszehasonlitani 4 terroristat 600 ezer menekult osszehangolasaval? Volt Bader-Meinhof csoport is, letezett az OAS is, es persze mukodik az Al-Queida is,... De azert nagysagrendi kulonbsegek vannak koztuk es a te feltetelezesed kozott...

Uj-Zelandon hany fegyver van magankezben? Csak a ferjemnek van egy arzenalja, de itt szinte MINDENKINEK van! Azzal egyutt meg nem hallottam itt - a ferjem sem hallott, pedig O itt szuletett!_ olyanrol, hogy valaki regisztralt fegyverrel olt volna meg valakit. A fegyver birtoklasanak olyan szigoru szabalyai vannak, amirol otthon elkepzelesuk sincs az embereknek. Az olyanoktol, akiknek otthon van fegyvere, a betolakodok SOSEM fognak fegyvert szerezni, a fegyverboltokban pedig olyan szigoruak a vasarlasi feltetelek, hogy ihaj... Na meg minden be van kamerazva, a sarokig nem jutna el az illeto...
karma1
@varirmag: Mutatnal egy "horda altal letarolt falvat"? Csak ugy... A "fideszes szoszolot" pedig sajat nevedben kerted ki... A kerdesem egyebkent is koltoi volt, lathattad...:o)
karma1
@varirmag: Nem nagyon hallottam olyan telepulesekrol, akiknek a polgarmesterei ott vernek a kapukat a Parlamentben, karteritest kovetelve a kormany toketlen intezkedesei miatt szabadon hancurozo bevandorlok okozta karokert...
rugacs
@karma1: Szóval te tutira állítod, hogy csak 4 terrorista van közöttük? Ez már önmagában gyanús. Áruld már el, az (amúgy egymástól jó távol lévő) országokból érkező (szerinted 600 ezer) menekült hogyan tud ilyen összehangolt menekülésbe kezdeni Európa felé? Miközben az országaik egyetlen közös vonása, hogy mindegyikben jelen van az iszlám állam?! És tedd már hozzá azt is, ha 4 terrorista képes volt akkora felfordulást csinálni, akkor néhány száz vagy ezer vajon mekkorát tud? Ha kellően nagy a támadók száma és sikerül teljesen váratlanul meglepni az áldozatát, akkor a fegyverek száma lényegtelen. Egészen véletlenül nem a fanatikus muzulmánok jelentős fegyvere az önfeláldozás?! Nem Afganisztánban történnek olyan támadások, hogy a saját testükre szerelt pokolgépeket robbantanak fel saját magukkal - nők meg fiatal gyerekek is? Ezek a hírek hozzátok nem jutottak el?
Akkor most miről beszélsz?!
rugacs
@karma1 1:05-re: Hogy ez még nem történt meg, annak tulajdonítható, hogy mióta sokan érkeznek, már a határ átlépte után összefogdossák őket a rend őrei és nem hagyják, hogy elcsatangoljanak és saját szakállukra mászkáljanak.
pbalage
@rugacs: te hol élsz? összefogdossák őket... haha... a rendőrök összebalfaszkodják magukat a határon, mert csak a "Jó napot kívánok, Ön átlépte a megengedett sebességet" megy nekik.
Elkaptak 2000 darabot?
A másik 2000 meg simán csatangol erre-arra.
kamazuka
Nem értem a cikk íróját,de mindegy.Legyen a szabad vélemény szabadsága.
Viszont véleményem szerint,,,és itt megállok mint naív művész.Feltételezem,hogy eme tömeg a háború borzalmai elől menekűl.Feltételezem,a jót,feltételezem a gyors beilleszkedést.
Mint nem naív ,nem zárom ki lehetőségét annak,hogy bármi megtörténhet,de a demokrácia, azontúl hogy hangosan elitél bármit azonkívűl semmi mást nem tud tenni,mert a hülye törvények megkötik kezeit.
De feltételezhető,hogy vannak más szándékú emberek is e áradatban.100 ezer ember között lehetnek olyanok is kik beszervezettként elitkatonai múlttal, de elvegyűlve a tömegben,várnak. ,és mint látható mindenki sok pénzzel érkezik,mi több készpénzel.Mivel az ismert világban az összes ismert terrorszervezet bankszámlája zárolva van,közhelyesen,akkor marad a készpénz.Már pedig bármit beszerezni készpénzért nem feltűnő.Az meg jön az emberekkel szépen csendben.Jééé mindenkinél okostelefon is van a kapcsolattartásra.Ekkora emberáradatban csak 10 vegyészmérnök legyen.Európa szarban van azt kell mondjam.Nem jatagán meg lőfegyver.ugyan vegyesiparcikk boltok elé rendőrt de mindjárt 5-öt.Aki úgy élte le kisgyerekkorát,hogy látott háborút,meg ezt azt ,itt a technikára gondolok,az készség szintjén tud életet menteni egy nadrágszíjjal is ha kell.
Jelenleg minden figyelem,a befogadásra és a menekűltek be és ki ill visszamozgatásra korlátzódik.Pillanatnyi cél minél beljebb jutni az eu-ba.Mivel az összeurópai döntéshozatal Brüsszel,és vagy Berlin,így egy akármi, káoszt okozhat,mely fejetlenséghez vezethet.Abban biztos vagyok a tsz-ek nem tétlenkednek.Mégis lehet olyan érzete bárkinek hogy egy széken űl,és ha letekint maga alá,lát egy fúrcsa szerkezetet,és jééé már ég a kanóc.
De tegyük félre a fantáziálást és nézzük a tényeket.Európában komoly háború,egész európára kiterjedően nem volt mostanában.A közelkelet olajának történetében európa is benne van nyakig.Ami még érdekesebb,hogy 9 nap van hátra szeptember 11-ig!
Bizakodó vagyok.
Ja,ja...
verőce21
@karma1: (01:00) Azt írod: "...a betolakodok SOSEM fognak fegyvert szerezni, a fegyverboltokban pedig olyan szigoruak a vasarlasi feltetelek..." - ez egy olyan álnaiv gondolat, amit csak a bolond a hegyről terjeszt.
kakaósbögre
@rugacs: nos,cimbora én per pill is itt dolgozom a határon.úgy gondolod hogy te fogod ezt nekem elmagyarázni pörköltszaftos trikóban,a tévé elött hemperegve?
silber13
Aha! Akkor ugye a mindent jobban tudó és mindenbe belepofázó dagadt csúti Wallenstein drótkerítése xart sem ér! Egyebekben én is mondhatnám, ennek a tömegnek a mozgása biztos, hogy fődakotánk műve, mert neki kevés, amit itthon lopott a társaival, neki egész Európa kell! Na ez is akkora marhaság, mint a Fityisz képtelen Gyurcsányozása!
papa.49
Mi van jobberek kiadták hogy eredendően ,,félni kell,, a góréitok nagy barátok minden iszlamista állammal, akkor most inkább örvendjetek, megérkezett hozzátok is Mohamed))))))
Biztos van köztük jó sok ,,harcos,, is bár én inkább tetűnek nevezném őket, de talán ha a ,,szolgálatok, meg a zsaruk,, a helyzet magaslatán állnának nem a gödör fenekén ki lehetne szűrni őket, a másik meg ne feledjétek az állam iszonyúan balfasz módon állt, áll a kérdéshez, szabadságolják a hivatalt, mikor 3-5 X létszám kellene, baszakodnak a táborok kijelölésével ,,patópálok,, és végül akik most itt rekedtek NEM ITT AKARNAK MARADNI, MENNÉNEK TOVÁBB, CSAK A KONTÁR ELKURMÁNY NEM ENGEDI!!!
wagabund
"Civilbe öltöztetett hadsereg ömlik határokon át"

ebben a címben benne van minden. hallunk mi még felőlük más helyzetben is, nemcsak mint riadt(nak látszó)menekültekről... előbb kényelmesen el kell helyezkedni, aztán lehet készülődni, várva a parancsot.

merkel elvtársnő, ez hiba volt...
wagabund
@kamazuka: 4.45..félek, hogy igazad van(lesz)...akkor pedig nézni fogunk, mint a lőtt medve...
Levendula
Én sem látok köztük éhenkórász külsejűt, mindegyik inkább hasonlít egy TEK-esre, mármint kisportoltságuk alapján...
wagabund
@Levendula: pont erről szó a cím...

..érdekes, egy reggeli riportban kérdés nélkül közölte egy utazásra váró migráns, hogy ő nem terrorista ám..
miért? van aki az?
human
A cikk szerzője Kovács G. Tibor. Mondom G. Tibor :)
wagabund
@human: akkora bunkó vagyok, hogy lövésem sincs kijaz...mondanál pár jó szót az illetőről...
:-)
human
@wagabund: Nekem sincs lövésem se. Csak ilyenkor mindig találgat az ember, hogy mit jelenthet a G.
magyarbakancs
"Civilbe öltöztetett hadsereg ömlik határokon át."
Amennyiben így van akkor a aknazár hol van?
rugacs
@magyarbakancs: Az Afganisztánban maradt. Nálunk majd ezután telepítik és addigra kész is lesz, mire a terroristák elől menekülők el akarnák hagyni Európát...
nezelodo
Jobb félni, mint megijedni! Bár azt gondolom, tőlünk sem a satnya lestrapált képzetlen munkakerülő, önmagára mit sem adó lecsúszott tömeg ment nyugatra! Vagy egyszer csak elkezdenek megint hátrafelé nyilazva hódítani?
rugacs
@kakaósbögre: Jó hogy ezt mondod, rögtön jobban érzem magam! Akkor te nyilván az a szuperzsaru vagy, aki ránézésre megállapítja, ki milyen náció, melyik menekült a világ mely részéről érkezett, hol született, mivel foglalkozott eddigi életében, milyen vallású és politikai beállítottságú. Hogy romok között nyomorban tengette-e életét vagy dzsihádista kiképzésű fanatikus agresszor. Örülök, hogy te egy ilyen Superman vagy!
Főleg, mert a barátom - aki kis ideig élt Afganisztánban és állítólag ismeri őket - azt mondta pár napja, hogy ezek ránézésre olyan tök egyformák, hogy ránézésre ő sem tudná felismerni fajtájukat. Sőt egy politikai műsorban láttam, hogy bizonyos országokban (pl. Franciaország, Németország) a menekültügyi eljárás azért tart 1-1,5 évig is akár, mert aprólékosan vizsgálják az érintett és a kérelmet beadó személyt, a nyelvjárását, ismereteit a hazájáról, stb.
Ám most, hogy kiderült, te szuperzsaru vagy látnoki képességekkel, ezeket az eljárásokat sokkal gyorsabbá lehet tenni a segítségeddel. Remélem tudnak már a kivételes képességeidről a feletteseid!
1magyar
Lefejezős dzsoni megmondta: hazamegyek.
karma1
@rugacs: te aztan bemagoltad a mara rendelt fidesz-hiradot...:o))) NEM beszeltem 600 ezer menekultrol - ennyi Magyarorszagrol kivandorlorol beszeltem. Az ev eleje ota eddig kb. 360 ezer migransrol beszelnek...

A rendor NEM fogdossa ossze oket, a kozelukbe se mennek...Eloszor is, mert nem akarnak atrocitast , plane nem fegyvereset, masodszor meg azert, mert a migransok amint atmasztak a felperc alatt atvagott keritesen, azonnal eltunnek az erobe, mig a magyar rendor utanuk kiabal...

Viszont valoban valahogy meg kellene oldani a kerdest, viszont nincs az az orszag, aki ennyi ember egyszerre torteno elszallasolasat, eteteset meg tudna oldani.
Most azt se hiszem el, hogy Merkel asszonynak lenne valamilyen jo megoldasa akar csak arra is, hogyha CSAK a szireket fogadja be... Matol kezdve ugyis mindenki szir lesz, csak hogy Nemetorszagba jusson...
karma1
@verőce21: Ja, mert ma Ma.o.-n az atlagember - foleg, ha sziriai kinezetu - akkor csak ugy bemegy a fegyverboltba, es ker egy Uzzi-t... vagy egy Kalasnyikovot,... Vagy egy vallrol indithatot,... Kettot, mert parjaval olcsobb...

Meg mielott elkezdenel a tajekozatlansagomrol regelni, en is lattam Kobanyan szemelyesen a ket szep szememmel a sintersanya sajat fegyverkereskedeset - ELMELETILEG lehet venni fegyvert,... Elmeletileg penzt is lehet felvenni uzsorasoktol, lelegsetelallito kamatra, es ha nem fizeted,...?... Szoval, ahol az orosz maffianak sesztak mar sikeresen bejegyzett Kisvardan 700 ceget, ott valoban minden lehetseges, ... Illuzioim nincsenek, de azert ez a feltetelezes azert nagyon agyatlan...
karma1
@wagabund: Azert ha Te az Al-Queida orszagabol jossz, ahol eppen egymast olik az atyadfiai, akkor itt azert csak-csak kell valamilyen magyarazatot adnod , hogy megis, melyik oldalon allsz? Mondjuk inkabb cipofelsoreszkeszito vagy, vagy diak, vagy mernok, vagy valami, DE NEM TERRORISTA, merthogy az AL-Queida megiscsak nalatok oldokol otthon, nem?
Amikor idejossz, pl. Ausztraliaba, vagy Uj-Zelandra, akkor eloszor is kitoltesz egy dolgozatfuzetre valo adatlapot, amiben azt is megkerdezik - rendkivul furmanyosan - hogy tagja-vagy-e valamilyen terrorszervezetnek, katonai alakulatnak, es ha igen, akkor milyen beosztasban? (Es kozbe nem rohogik el magukat!)

Aztan van retina-fenykep rolam (enelkul nem is ervenyes az ujzelandi utlevelem), es bizony bele kell neznem az irisz-elemzobe akkor is, ha Amerikaba lepek be, akkor is, ha Ausztraliaba, ... Tudod, hol nem kell semmi ilyesmit csinalnom?
MAGYARORSZAGON! Ugy setalok le a repulorol, ugy kapm fel a csomagomat, hogy NEM leptetnek be az Unioba, (nincs pecset az utlevelemben), csak amikor ELHAGYOM az orszagot Ferihegyen...
papa.49
@karma1: Hagy ezek ,,bérrettegők,,))))))))
rugacs
@karma1: @rugacs: Ne hulyeskedj, hogy lehet osszehasonlitani 4 terroristat 600 ezer menekult osszehangolasaval? " Szó szerint ezt írtad ma (nálunk) hajnali 1 órakor.
Netán még aludtál és úgy írtad vagy még most alszol, hogy nem emlékszel, mit írtál?
Gondolom magyar tévé nálatok nem fogható, de itt a Híradóban elhangzott, hogy a csoportban érkezőket a rendőrök a befogadó állomás felé terelték, de páran a kukoricásba vetették magukat, de ezeket a rendőrök összefogdosták ... stb. A híreket én is csak hallgatom, nem én kreálom őket. Ha tudnál magyar csatornákat fogni, te is tájékozottabb lennél...
Egyébként számomra felfoghatatlan, hogy egy teljesen békés országban normális emberek mi okból tartanak maguknál otthon fegyverarzenált??! ("Csak a ferjemnek van egy arzenalja, de itt szinte MINDENKINEK van!")
Szóval magyarázd már el nekem, mi szükség van otthon fegyverarzenálra? Hiszen még szomszédaitok sincsenek! Netán az őslakosság kiírtásához kell?
Képzeld, nálunk meg a világ más tájain is gyakran ölnek a fegyvertartók másokat a saját bejegyzett fegyvereikkel! Amerikában gyakran hallani, hogy gyerekek az apjuk fegyverével ölték meg a társaikat, tanáraikat. De ilyen még Európában is elő szokott fordulni.
Csodálom, hogy ti ilyenről még sosem hallottatok...
rugacs
@karma1: Na látod, pont ez a kétszínüség: míg teljesen normálisnak tartod, hogy nálatok még retina ellenőrzés is kötelező, addig itt azért dohogsz, mert az ismeretlen helyről érkező ki tudja milyen nációhoz tartozó magát menekültnek tituláló tiltott határátlépőt a magyar hatóság nem engedi átvonulni szó nélkül az országon!!!
Szerintem ti hasonló helyzetben a fegyverarzenálotokat bevetve felszólítás nélkül azonnal agyon lőnétek a hívatlan betolakodókat!!
Szóval már megint ott tartunk, hogy bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...
1magyar
Akik nem akarnak ujjlenyomatot adni, milyen szervezetnél lehetnek nyilvántartva?
karma1
@rugacs: Asszem, te teljesen el vagy tajolva! Mondj nekem egy olyan irodat Ma.o. teruleten BARHOL, akik MOST (es kb. par honapja, amiota orban elkezdte a hiszitjet), azzal foglalkoznak, hogy MINDEN EGYES MIGRANST megprobaljanak beazonositani, nyilvantartasba venni, es esetleg a kesobbi sorsukrol donteni, vagy csak segitseget nyujtani nekik a tovabbjutashoz!

Ehelyett a csuti orias kitalalta, hogy huzzuk fel a keritest, mert akkor nem jonnek, nem akarnak atmenni az orszagon, nincs veluk dolgunk.

HA lett volna annyi esze a kormanynak, mint amennyi meg most sincs, akkor igenis MEG KELLETT VOLNA KERDEZNIUK MINDENKITOL, hogy mit akarnak, hova akarnak eljutni?

Igaz viszont, hogy akkor a csuti orias nem birt volna a Nyugat-mento szupermen szerepben domboritani, mert kiderult volna, hogy SENKI nem akar ittmaradni, mindenki el akar huzni innen a budos francba.

Ez viszont nem lett volna megoldas a fideSS-nek, mert akkor eltunik a problema - veszodjenek veluk tovabb Hegyeshalmon tul.

Itt pedig NEM lonek senkire sem, mert a menekulteket sokszor a tengerbol kell osszeszedni , mert a tulzsufolt hajojuk felborul, hanem MINDENKIT nyilvantartasba vesznek, megtudjak, hogy kicsoda (erdekes, itt nagyon jol mukodik az Interpol, vajha miert?), van-e itt befogado csaladja, vagy megelegszik egy atmeneti letelepedessel, stb.

A menekultekkel, elesettekkel valo foglalkozas erdekes modon itt MUNKAHELYEKET TEREMT, mert novelni kellett a bevandorlassal foglalkozo irodai dolgozok szamat, nyelvtanaroknak adott uj munkat, modern szallasokat epitenek nekik (epitoipar meglodult), es NEM BORTONT EPITTETNEK VELUK!, szoval itt. meg tudjak fogni a dolgok jobbik veget. Igaz, itt nincs korrupcio, vagy legalabbis nem akkora, es nem a politikai elitben.
wagabund
@karma1: itt vagy, vagy visszamentél?(ha nem titok)..mert láom, frissek a tapasztalataid..
wagabund
@human: 10.05 igen, ez felmerült, ismerve a humorod, de mégsem mertem rágondolni...hátha a gondolatrendőrség bekopog.

:-)
karma1
@wagabund: Majdnem ket honapot voltam otthon, illetve 1-1 hetet Finnorszagban es Svedorszagban... Svedorszagban Uppsalaban voltam egy hetig, a ferjem baratainal, hat, teljesen otthon ereztem magam (marmint az ujzelandi otthonomban),... Szoke magas kekszemut alig latni, de rengeteg a sarga, fekete, orosz (ezek pl. az utcan tangoharmonikaznak, ezzel nagyon jol keresnek!), arabokkal, egyszoval: ok mar befogadtak eleget, eletvitelszeruen!
karma1
@wagabund: Hat elmentem Felcsutra, a ferjem elajult ekkora bunkosagtol (kert vegibe a makovecz-stadion), jokat rohogtem a Ketfarku Kutyapart ellen-plakatjain (az eredetieken csak szornyulkodni tudtam!), es amikor leszalltunk Ferihegyen (a nemzetkozi legikozlekedesi terkepeken meg Ferihegy van kiirva), majdnem visszaszedelegtem a repterre, mert ezzel az erovel akar terrorista is lehettem volna,...:o)) Se csomagot se utlevelet, se semmit nem ellenoriztek, 3-4 rendor vagy mi alldigalt unottan, ezek meg a fejuket is elforditottak, nehogy meglassak a geprol lejovo utasokat, mert esetleg akkor valamilyen nyelven meg kene oket kerdezni arrol, hogy mi a banatos f@sznak jottek eppen ide? Megjegyzem, az Emiratussal utaztunk, annyi burnuszos jott le a geprol, hogy csak na...:o)
rugacs
@karma1: Kezd visszatérni a régi önmagad ostoba stílusa: Új Zélandnak természetes határa az óceán, ami körülveszi. Magyarországon is volt fizikai határ, de '89 után lebontották. A most megépített kerítésről senki sem gondolta, hogy fel fogja tartóztatni az érkezőket. Ez csak az első lépés volt. Lesz még egy második 3 vagy 4 méter magas kerítés is, ami alatt átbújni vagy átmászni nem igazán lehet. Viszont ha valaki megrongálja, a jogszabályok változtatásával eljárást lehet indítani ellene. Arra sajnos nincs lehetőség, hogy aknazárat is telepítsenek vagy hogy sorfalat álljanak a határőrök. S mint látható, a pár km-nyi víz sem jelent akadályt. Legfeljebb egy óceán mérete.
A gyűjtőtáborokban regisztrálják az embereket. Más kérdés, hogy akaratuk ellenére (emberi jogok, stb.) az Uniós jogszabály nem engedi, hogy akárcsak ujjlenyomatot vagy dns mintát vegyenek róluk. Marhaság, de ha nem tetszik, panaszkodj ellene az Uniónál. Aki menekült kérelmet ad be nálunk, annak elvileg meg kellene várni az eredményt, hiszen az Unióban engedély vagy érvényes igazolvány nélkül nem utazhatna. Csak hogy aki beadja, azok nincsenek lakat alatt, így arra mennek, amerre tudnak. Ezért mondják, hogy rossz az Uniós előírás, hiszen egyrészről tiltja az utazást engedély nélkül, másrészről tiltja a beleegyezés nélküli regisztrálást!
Látszik, te Új Zélandon annyit értesz az Uniós előírásokhoz, mint mi az Új Zélandihoz. Miért nem inkább azzal foglalkozol?
rugacs
@karma1: Miközben folyamatosan "csutizól", összevissza hordasz mindenféle baromságot.
Ha nálatok valakit kimentenek, ugyan hova a jó büdös francba tudna a hatóság elől elbújni vagy továbbmenni?! A hasonlataid akkora marhaságok...
Szerencsés dolog, hogy nálatok nincsenek munkahelyi gondok, de normális ember nem is hasonlítaná össze Európát Új Zélanddal. Még csak Ausztráliával sem. Te meg folyamatosan ezt teszed.
Azért jobb ha tőlem tudod, Új Zélandról is simán visszatoloncolják azokat, akik engedély vagy iratok nélkül érkeznek az országba, repülővel vagy hajóval. Persze a fuldoklókat kis időre azért kimentik...
S míg területe 3x akkora mint Magyarország, a népessége a felét sem éri el. Többek között ennek (is) köszönhető, hogy letelepedési engedélyeket osztogatnak. Persze nem ingyen.
Tudod egy szigetet a Föld másik oldalán az óceán közepén (ahol a madár se jár) mennyivel egyszerűbb megvédeni, mint Európa közepén egy határtalan országot?
Arra azonban még mindig nem válaszoltál, ha nálatok ilyen békés a helyzet, minek az otthonokba fegyverarzenál? Hiszen még nagyobb állatok sincsenek, amiktől félni kellene.
rugacs
@karma1: 13:04-re: Tudod milyen reptéri vizsgálat volt Amerikában szept. 11. előtt? Olyan mint nálunk. Amíg egy országban nincs terrorveszély, egyáltalán semmilyen erőszakos cselekmény, addig senki sem gondolja, hogy szükség lehet rá. Mocskolhatod a Fideszt, de az előttük lévők még ennyit sem törődtek ezzel. Itt is kell egy kiábrándító élmény, utána majd lesz ellenőrzés dögivel. De ha neked már most ez hiányzik, csak egy szavadba kerül, elintézem neked, hogy terroristának tartsanak és ha legközelebb érkezel, órákig rostokolhatsz a vizsgálóban, miközben a csomagjaidat péppé vizsgálják...
karma1
@rugacs: Speciel tudom, mert 1999-ben hagytam el az orszagot, es New Yorkban, a JFK-n landoltam, Akkuratus utlevelvizsgalat volt, valamint bankkartya-ellenorzes, hogy van-e eleg penzem arra a fel evre, amit beutottek az utlevelembe.
Na, ez nem jott be most.
A csomagjaimat pedig (velem egyutt) peppe vizsgalhatjak, mert egy gombostut sem fognak nalam talalni, viszont van olyan jo ugyvedem, aki ezzel a hivatalos tulkapassal tud mit kezdeni.
Viszont ha te jonnel ide , Uj-Zelandra, akkor arra szamits, hogy az akkuratus vizsgalaton kivul meg kell allnod a csomagod mellett, es 2-3 kutya vegigszagol teged is, meg a csomagjaidat is...Aztan csak egy kicsit legyenek nathasak a kutyak, neked annyi...:o)))
karma1
@rugacs: Arra valaszoltam, hogy kozolted, nekunk nincs mit tartanunk a hataron beszivargoktol... Okos felteves,... Azert egy hajorol ha belepnek az orszagba, akkor az mar hataratlepes, nem? Sot, ha Indoneziabol Christchurchben szall le eloszor a repulogep, akkor sem kell elmenni Wellingtonba a vamkezelesert, megcsinaljak azt Christchurchben.
A fegyverarzenal azert van minden haztartasban videken , mert az emberek VADASZNAK! A vaddiszno pl. itt is vadon el, es szarvas is van a vadonban. De minden haztartasban kuzdenek az oposszum ellen, ami korokozokat hordoz, ami veszelyes a tenyeszallatokra. Valamint majus elso szombatjan indul a vadkacsavadaszat, es husvetkor 10 ezrevel olik a nyulakat, mert nincs ragadozo a szigeten, ami elpusztitana oket.
A letelepedest meg tevedesbol sem osztogatjak, ha itt akarsz maradni, akkor ot evet kell az allampolgarsagra varni, de elotte el kell nyerned az allando letelepedest. Az allampolgarsagot viszont nem kotelezo megadniuk, van, aki 20 eve el itt, es mar 3-szor visszautasitottak, pedig a gyerekei itt szulettek, ujzelandi allampolgarok.

Senkit nem "toloncolnak ki", csak akinek meg utanjarassal sem lehet kideriteni az eredetet es a kiletet, ezeket viszont a vizsgalat befejezeseig - ami eltarthat 2-3 evet is - segitik, ha akar, tanulhat, orvosi ellatast es menekultstatuszt kap.
rugacs
@karma1: Kutya barát (és tartó) vagyok, talán jobban is szeretem őket, mint az embereket! Értelmesebbnek tartom őket, mint a legtöbb okoskodó embert.
Viszont a repülést nem komálom... Arra meg még csak nem is gondoltam soha, hogy szép hazámat egy másikra cseréljem.
Gazdagnak lenni itt is jó, szegénynek meg ott sem.

Szóval mi van azzal a fegyverarzenál tartásával? Ki vagy mi ellen gyűjtitek?
Csak nem Carlos a sakál leszármazottja a férjed?!
Gyanús ez nekem...
karma1
@1magyar: Bizony, ezt nem lehetne kikerulniuk! Elvegre akar haborubol jottek, akar a szegenyseg elol menekulnek, megiscsak egy buznyak papir nelkul, vagy legalabbis utlevel nelkul jottek ide, es ennek azert vannak (LEGYENEK!) kovetkezmenyei,...
karma1
@rugacs: Haha, ...:o)) Mondom,- mivel birkaink vannak, - az oposszumok ellen fokeppen. (ejjeli erszenyes ragadozo, nagy szemekkel, kb. macskamerettel, de mivel kullancstol kezdve belfergekig mindent cipel magaban, ami az allatallomanyra veszelyes, igy irtani kell, lofegyverrel, csapdaval, mereggel, akarhogy.) A nyul veszelyes, mert olyan uregjaratokat as a mezon, amibe ha a tehen belelep es beszakad valahol a 300 hektaros mezon, eltorhet a laba, az tehat veszteseg, ezert a nyulra is van egyfajta puska. Soretes van a vadkacsakra (ok is nagyon szaporak, eleszik a fuvet az allatok elol es a sok kaksi fertozi az allovizeket), a vaddiszno a turazokat zavarhatja, tehat szinten ritkitani kell, valamint rengeteg a szabadonelo szarvas is. Erre is van masik fegyver.Gyorsan osszejon az arzenal, hidd el!...:o))) A ferjem rendkivul bekes, nem vadaszik, (mar), de a posszumokat most is lelovi. A pisztolyklubba pedig agyaggalamb loveszeten a szemet edzi...:o)) Ha idejossz repcsivel, ne legyel klausztrofobias, es keszits egy parnat a feneked ala, mert min. 26 orat kell a repulon uldogelned...:o)))
karma1
@rugacs: Otthon nem voltam gazdag, a rengeteg meloval epp hogy megeltem, de itt egyaltalan nem panaszkodhatom,... sot,... es joval kevesebb munkaval...:o)))

A kutyak pedig a legjobb baratok, nekem eddig 7 kutyam volt, mindegyik nagy egyeniseg, csudajo tars...:o))
Dr. Felipe
Persze az éles szemű náczikok egyből kiszúrják hogy ezek janicsárok akik el akarják foglalni a várat.
rugacs
@karma1: Látod a végén még is csak az derül ki, milyen véres országban éltek, mindenre lőttök, ami mozog. :-(
Kedvtelésből. :-(
mno.hu/termeszet/a-kihalas-szelere-kerult-uj-zeland-edesvizi-allatvilaga-1300607
Hát igen, amit még nem pusztítottatok ki, arra előbb utóbb sort keríttetek...
A vadászat úri sport, elfoglaltság. Intelligens ember kedvtelésből nem öl állatot. Főleg nem fegyverarzenállal...(puska, pisztoly, géppuska, Uzi, gránátvető, stb.), ez beteges!
Kössz, hogy bemutatkoztál... :-(
karma1
@rugacs: Leirom harmadszor is: a fegyvereket vadon elo, veszelyes betegsegeket hordozo allatok elejtesere, szigoru eloirasok mellett alkalmazzak. NUKU csak ugy "kedvtelesbol" lovoldozes, mert ugrik a fegyverviselesi.
Viszont a nyul, oposszum, vadkacsa , vaddiszno mindegyike belathatatlan kart okoz a foldon feszkelo madarakban, vagy a tehenallomanyban. (Mar csak 200 kiwimadar el a termeszetben, mert az oposszum megzabalja a tojasait, levadassza a kikelt fiokakat. Mikor fogod fel mar vegre, hogy itt nem 200 facan uri kilovese folyik 24 millaert, hanem vadgazdalkodas!
Lehet, hogy Ma.o.-n csak az urak tudjak megfizetni, - lasd az uj bunkokat, somjen, kazar - de itt mas celbol ritkitjak a vadakat!
(Negyedszer mar azert se irom le! )
Kulonben sincs sem geppuskank, Uzzink, granatvetonk, sot, fold-fold raketank sincs, sem tengeralattjaronk. A cikket kinyitottam, de azert nem ertem a halak es a lofegyverek viszonyat, a vizminoseg pedig ahhoz kepest romlik, hogy a legnagyobb deli tavunk is 96 % -os tisztasagu. Szeretnem, ha Ma.o.-n csak megkozelithetne ezt az aranyt a viz minosege. Nem fogja!
Január
@Dr. Felipe: Van, aki az IÁ fenyegetéséből indul ki, mely szerint belülről foglalják el Európát. Ma sok minden megtörténhet, meg annak az ellentéte is. Mindenesetre feltűnő, hogy a migránsok nagyrésze 20-30 életév közötti férfi. Jön néhány család is - a média előszeretettel mutogatta - de az előző a jellemző.
Dr. Felipe
@Január: Hát egy 70 éves ember már valószínű hogy nem indul neki egy ilyen hosszú útnak gyalog.
Az már inkább bevárja az ISISt, lesz ami lesz.
karma1
@Január: Ne feled: az iszlam allamok lakossaga tulnyomoreszt fiatal ember... Ma.o.-rol sem az 50-60-70- evesek kolbaszolnak vegig az egesz kontinensen... Mar 50 ev folott is eleg maceras egy ilyen valtas, meg repulovel is... hat meg gyalog, az ismeretlenbe
nyanya001
Minden állam kormányfője vakarja a fejét, mi lenne a legjobb megoldás
Magyarország miniszterelnöke piknikre készül Kötcsén és hallgat mint sz@ra gazba !
rugacs
@karma1: Ha nálatok is annyi gyár ontaná bele a piszkát, mint nálunk, ott is ismeretlen fogalom lenne a tiszta víz. És vizeink többsége nem nálunk ered. Kártékony állatok itt is vannak, főleg kétlábúak.
Én ettől függetlenül biztosan nem élvezném, ha szomszédaim puffogatásaira kellene ébrednem, miközben szívesen adnék fegyvert a nyulak és szarvasok "kezébe" is, hogy egyenlő legyen a küzdelem...
Toby
@silber13: A qrmány generálja az indulatokat, hisz ez az érdeke ! Minden nyaloigány sajtó azon óbégat, hogy micsoda unterek a menekültek, a qrmány széndékosan okoz feszültséget, ugyanis a mai napig nem biztosított olyan tolmácsokat, akik megértenék a meneükltekkel, hogy a magyar eljárások, számos esetben alapjaiban eltérnek az arab világban megszokott eljárásoktól !
Álláspontom szerint odáig akarja a gengszterqrmény fokozni a feszültséget, hogy valóban szükség legyen brutál kemény beavatkozásra.

Amúgy meg imádom az ilyen előre fosó jóslatokat, hoaxokat ! Naná, hogy a fiatal, "katona korú" emberkék jönnek, - családostól ! - tőlünk sem a 60-70 éves emberkék mennek külföldre a megélhetésért ! A menekültek okozta pestis járvány, lepra, tüdővész és egyéb nyalánkságok már nem jöttek be, most valami mást kell kitalálni, mi mást lehetne, mint civlbe öltöztetett iszalmisták özönlik el Európát - katonai - és terror feladatokkal ! Családostól !
Annyi az ostoba és idióta hülye, hogy tudunk kölcsönadni !
rugacs
@Dr. Felipe: Rendben, de ha az életerőseknek eljöttek világgá, akkor otthon ki fogja kivívni a szabadságukat és a jólétüket? Netán az otthon maradt aggastyánok? És itt mi a célja ennyinek? Alakítanak Európa közepén egy közös Afgán- Szír államot? Nőket meg majd rabolnak innen-onnan családalapítás céljából?!
rugacs
@Toby: Kellett már egy ilyen szónoklat is, mert nagyon nyomott volt már a hangulat :-)
A menekültek érdekes módon ismerik a jogaikat (pedig hazájukban az is eltér az ittenitől), de nem ismerik az előírásokat, eljárásokat. Náluk otthon lelövik a tiltott határátlépőket. Ha nem ismernék az Európai normákat, erre számíthattak volna itt is, ehhez képest igen nyugodtan besétáltak.
A menekültek összetétele is érdekes (a te megfigyeléseidet tekintve): nagyjából 8-10 férfira jut egy nő. Ez náluk biztosan a normális családkép.
Gondolom neked nehezedre esne kitalálnod vagy elképzelned a jövőt a jelen történéseiből. Sokkal egyszerűbb a "majd lesz ahogy lesz" mentalitás. Mivel politikus vagy vezető úgy sem leszel, tehát bárhogy is lesz, nem a te gondod lesz, majd valaki más megoldja helyetted.
Téged honnan adtak kölcsön?
Dr. Felipe
@rugacs: Innen Magyarbajdzsánból is elsősorban az életerős fiatalok menekülnek el de gondolom ott nyugaton senki nem nézi őket civil ruhás katonáknak, mert ahhoz már pihent agynak kell lenni.
Toby
@rugacs: Menjünk sorba:

- A szónoklat kimondttan az előre fosó, rémképekkel álmodó " a zsidók felvásárolják Magyarországot" típusú gyógyíthatatlanoknak készült. Még mindig nem sékellel fizetünk ?
Tehát ez a felvásárlósdi már nem jött be !
- amit a menekültek ismernek a jogaikról, azok általános alapvető jogok és elég, ha csak 10 iskolázott, ne adj' isten anno Nyugat-Európában végzett emberke felvilágosítja őket és mindjárt terjed, mint a takonykór ! Amúgy országaik rezsimje ellen is a jogcsorbítások adtak alapot a rebellióra, lázadásra, forradalomra és a szegénység, kilátástalanság.
- Általkában az arab világban sehol nem lövik le a tiltott hatrátlépőket, akikkel keményen elbánnak, azok a Korán előírásainak megsértői, legyen az tulajdonjog sérelem, vagy más, erkölcsi tartalmú. Az arab országok határai nicsenek nemzeti drótfonattal védve, csak a török-szíriai határon van drótkerítés, simán áttevegelhető !
- " 8-10 férfira jut egy nő. " Az arab világban is elsősorban a férfi a családfentartó, ezek szerint akkor eljött a családból a férfi, meg hizta magával a gyeerkeket ? A bizonytalanba ?
- "Gondolom neked nehezedre esne kitalálnod vagy elképzelned a jövőt a jelen történéseiből. " A jövőt általában nehéz "kitalálni", mert ki gondolta volna, hogy egy orbánc, aki már lassan minden pártfotmációban létezett, csak a rendes emberek pártjában nem volt még, 25 év múlva egy Horthyval, egy Wass Alberttel kokettál ? Ahhoz képest, hogy építette a demokratikus szocializmust - KISZ- funkcionáriusként !
Amúgy meg nem vagyok híve az idióta, indukált fosási feszültségeknek ! És ezzel nem azt mondom, hogy nem kell szemmel tartani az arab világból érkezőket, de tőlzásokba sem kell esni a Nagy Majréban !
- "Mivel politikus vagy vezető úgy sem leszel, ..." - talán, ha a lottó ötösben is nostradamuszoskodnál egy értelmeset, megköszönném - persze, még a számhúzás előtt !
kakaósbögre
@rugacs: Katona vagyok,okostojás.Két afgán missziót tudtam le.Nos még mindig úgy gondolod hogy te fogod nekem elmagyarázni mitől megy a villamos?
rugacs
@Toby: Nem kívánok minden szavadra reagálni, de a többsége tetszett. Néha, hogy az emberből érzelmet, értelmet váltsak ki, túlzásba kell esni. Lásd. mint a határátlépők lelövése. Ezt költői túlzásnak nevezik. De prózába is sikeresen lehet alkalmazni. A közeli jövőt egyáltalán nem olyan nehéz kitalálni, inkább csak a távolihoz kell spekulánsnak lenni. Mert általában bizonyos okoknak okozata is szokott lenni. Következménye.
Az általad "normálisnak" megénekelt párt nevére azért módfelett kíváncsi lennék. Mellesleg én meg rajtam kívül még jónéhányan gondoltuk, hogy O.V. mit ért azon, hogy teljesen át akarja alakítani az ország irányítását. Tehát a változások nem értek teljesen váratlanul. Egy részükkel maximálisan egyet is értek. Ebbe a Mészáros Lőrinc, meg a Simicska féle nem tartozik bele.
Az hogy jelen esetben mi számít túlzásnak, csak a jövő dönti el. És mint a közmondás is tartja: jobb félni, mint megijedni. Persze átvitt értelemben.
Ami a lottót illeti, hogy mit fognak kihúzni azt nem tudom, de hogy mit nem, azt nagy eséllyel megmondhatom.
rugacs
@kakaósbögre: Nohát, tényleg? Katona vagy? Hát az teljesen más, tényleg! Bár a szuperzsaru jobb lett volna.
Én is voltam katona - anno. Sőt, olyan jó katona voltam, hogy vissza is hívtak. Több fegyvernemben is jeleskedtem. Akadt olyan állomáshelyem, ahol én voltam az egyedüli kiváló katona, mindenki más csak legfeljebb élenjáró volt. :-))
De a mai napig ezzel soha senkinek sem hencegtem. Hát változik a világ.
Mekkora blamázs lenne neked, ha kiderül, mégis te tévedtél...
S ha már itt tartunk, nekem meg éppen villamosmérnök az egyik szakmám... okostojás :-)
Toby
@rugacs: - Te kis irodalmár ! A fegyverhasználatot egy fidesznyik forszírozta, csak a fideszu.hu-n kívül más oldalakra is el kéne látogatnod !
- az oknak nem "szokot lenni" okozata, hanem annak velejárója !
- "Ami a lottót illeti, hogy mit fognak kihúzni azt nem tudom, de hogy mit nem, azt nagy eséllyel megmondhatom. "
Ergo: mégis tudod előre a nyertes öt számot, ugyanis az is elég, ha azt tudod, melyek nem nyerők ! Logice ?
- Nem kell rémeket látni azért, mert az iszlám vallás ma már kapcsolódik a terrorizmushoz, bár az iszlám hazai képviselőcsoportjának a vezetője világosan megmondta, hogy a vallás egyetlen egy szava és mondata sem buzdít erőszakra, terrorcselekmények elkövetésére !
Amerikai példák bizonyítják, hogy nem kell ahhoz iszalmistának lenni, hogy iskolásokat lövöldözzenek halomra, vagy oklahomai gyermekintézményt robbantsanak a földig, vagy dániai szigeten halomra lövöldözzenek kempingezőket.
Nem kell előre rémeket látni, azonban figyelni és hallgatózni kell, de erről a nemzetbiztonsgi szakszolgálatok és a terrorelhárítók tudnának neked bővebb infót adni, mert gondolom, teszik is a dolgukat.
Az pedig már tény, hogy a milliárdos nemzeti drótfonat szart se ér, mert azok, akik kiagyalták, szart se értenek hozzá !
Mézike
@kakaósbögre: :-) neked fegyvered van?
rugacs
@Toby: Tobi te bitangó! Hát nem! :-)
- Speciel az általad említett oldalt nem szoktam látogatni, ott nincs kivel vitatkozni.
- hogy szokott azt kizárólag neked szántam érthetőség okán, de örülök, hogy magyarázat nélkül legalább ezzel tisztában vagy.
- ha neked elég a nyeréshez, ha bemondom azt az öt számot, amit tuti, hogy nem fognak kihúzni, és ebből te kitalálod, hogy mit igen, akkor szívesen segítek neked... :-)
- nyugodtan maradj a magyarnál, az jobban áll neked, mint a latin.
- én tudom, hogy az iszlám vallás nem buzdít erőszakra, erről nem engem kéne győzködnöd, hanem a dzsihádistákat.
- a cikk írója nem hiszem, hogy rémeket látott volna, hanem a látottakat elemezve a véleményét fogalmazta meg. Én is. Demokráciában még ilyet is megtehet bárki. Aztán hogy ki mit von le belőle konzekvenciát, az már az ő dolga.
- az aknazárban én is jobban bíznék..., de tudom, minden ötletet szívesen fogadnak. Ha neked van jobb, szólj nekik.
Csizmás Kond
@Toby: Persze hogy nem kell rémeket látni, viszont emlékezz vissza arra a cikkre ahol a franciaországi lövöldözőkről társalogtunk...ott valahogy neked is és mindenik mostani iszlámbarátnak egészen más volt a véleménye.
Amúgy ha akkor ellenőrzés mellett bejöttek és lőttek, robbantottak meg minden, akkor most mitől vagy tok olyan biztosak hogy egy sem jött be aki hasonlót akarna csinálni ?
kakaósbögre
@rugacs: már megbocsáss,de képtelen vagyok átlátni hogy a villamosmérnöki végzettség mennyiben segíti elő hogy megkülönböztess egy pastut mondjuk egy szírtől.
rugacs
@kakaósbögre: Hát én sem, hogy a villamos meghajtása neked miként segít ebben?! Erre válaszoltam - ha már szóba hoztad -, hogy nekem ezzel biztosan nem lenne gondom a végzettségem miatt. Tehát, hogy mitől megy a villamos, sok újat biztosan nem tudsz mondani nekem.
Én értem, mi a problémád, mindössze fel akartam hívni a figyelmedet arra, hogy nagyon mellé trafáltál a példáddal.
Arra egyébként én is kíváncsi lennék, ez miért fontos, hiszen amennyire én tudom, a pastut az afgán lakosságnak csak mintegy 38 %-a beszéli, viszont a darit már kb. a fele, de az üzbéget és a türkmént is mintegy 11 %-uk. Ezeken kívül is van még vagy 30 más egyéb nyelv, nyelvjárás is, amit különböző törzsi csoportok beszélnek.
Tehát én elhiszem, hogy megtudod különböztetni a szírt a pastutól, de ha a szírek által beszélt arab, örmény, kurd, arámi, stb. nyelveket nem ismered, ahogyan a pastun kívüli egyéb afgán nyelveket sem, akkor semmi esélyed arra, hogy megkülönböztesd egyiket a másiktól. És akkor még nem beszéltünk a balkáni nyelvekről, mert onnan is sokan érkeznek.
Vagy nem, okostojás?
rugacs
@kakaósbögre: Egyébként a részvételedhez csak gratulálni tudok, nem semmi, de nem kéne ettől olyan nagyképűnek lenni.
De ha már itt tartunk, szívesen eldicsekszem én is, hogy '85-ben a ZU-2-es éleslövészeten ugyan csak 3. helyezést értünk el (beleértve az oroszokat is) több mint 20 egység közül, de a jelen lévők közül egyedül a mi rajunk volt az, aki a 2 hetes kiképzést közvetlenül az éleslövészet előtti napon fejezte be. Tehát olyan nagy rutinnal még nem is rendelkeztünk. Sajnos akkoriban még nem volt lehetőségünk országnak világnak melldöngetve szétkürtölni eredményünket...
kakaósbögre
@rugacs: nos,távolról sem a nyelv az ami megkülönbözteti őket.alapvetően minden falunak,illetve nagycsaládnak-egyébként bármennyire furcsa,nem kevesen élnek a vallásuk ellenére matriarchátusban-megvan a maga nyelve,nyelvjárása.azért említettem a pastut,mivel az szolgál basic nyelvként.érdekes ugye,okostojás?
kakaósbögre
@rugacs: nos,elég régóta kommentelek itt-ilyen és ehhez hasonló cikkeket is-de azt hiszem még sosem"döngettem a mellem".közöltem egy tényt,és alapvetően pont leszarom hogy te dicsekvésnek veszed vagy bármi másnak.
rugacs
@kakaósbögre: De, nagyon érdekes, főleg, hogy tök mindegy, hogy meg tudod-e különböztetni a pastut a szírtől, mert I.Á.-s dzsihadista bármelyik lehet! Ugye okostojás?
És nyilván nem basic nyelvet akartál írni, hanem bázis nyelvet, ugye mert a basic valójában egy számítógépes programnyelv (elég kicsi a valószínűsége, hogy az afgánok azt beszélik)... vagy nem, okostojás? :-)
Nos lehet, hogy régóta kommentelsz, de néha az alapműveltségedre és a stílusodra is áldozhatnál némi időt :-))
Vagy a katonaságnál továbbra sem előírás a jómodor?
karma1
@Január: Mondd , Kedves, Te komolyan veszed az M1-et? Megis, mibol gondolja ez a TV allomasnak becezett valami, hogy itt vannak a terroristak??? Megnezte oket? Bemutatkoztak netan? RObbantottak? Gyilkoltak? Mi van???
karma1
@rugacs: A legkozelebbi szomszedom 1 kilometerre van tolem, es ha hiszed, ha nem, a vadon elo allatok NEM a varosban, vagy a faluban vannak, hanem a farmokon, ahol eletteruk van, tehat en nem fogok fegyverpuffogasra ebredni,
karma1
@rugacs: Szerinted ma Magyarorszagon ki marad? Mert a munkakepes lakossag zome mar angolul, nemetul, svedul beszel... Magyarorszagon ki fogja megvivni majd a sajat vedelmeben a harcat? A savas bacsi? Kezcsokos hulye-partas nenike? Mert nem nagyon tud mas folmutatni rajongoi retegkent a fideSS...
bagira
@karma1: Lassan írd, hogy felfogja végre!!! :-) :_)
kakaósbögre
@rugacs: basicot akartam és azt is írtam.ha nem érted az már a te szegénységed.leszarom. a jómodor pedig nem alapkövetelmény.
Toby
@rugacs: Nem mondhatnám, hogy hatalmas logikai képeségekkel bírsz !
- szükséged volt a tájékoztatómra, különben nem nem úgy fgalmaztál volna, hogy " szokott lenni" ! Nem szégyen a tudatlanság, csak nem kell vele kérkedni !
- ebben a mondatban egy szó nincs 5 számjegy ismeretéről, vagy nemismeréséről, csak nem vagy képoes visszaemlékezni és visszaolvasni a saját butusságod:
" "Ami a lottót illeti, hogy mit fognak kihúzni azt nem tudom, de hogy mit nem, azt nagy eséllyel megmondhatom. " Ponyemáes ?
- Akár magyarul, akár latinul, a logika nem erős oldalad, de erre már rávilágítottam feljebb!
- Eszemágában sincs bármilyen módon és eszközzel segíteni a gengszterqrmány kínlódásain ! Hadd szopják a lovat !
nezelodo
@1magyar: Szerintem már nagyon várják azt a "bátor pszichopatát".
karma1
@bagira: Nalad a pont, Kedves! Mar kifogyott a tinta a klaviaturambol, ha erted, mire gondolok,...:o))))))
pistapapa
A cikk bizony jó példát említ. 600 000 magyart már kicsalogattak nyugatra és aztán rázúdították az arabokat Magyarországra. Ma így intézik a háborút az illetékes gazemberek.
karma1
@pistapapa: Tejoisten! Te frankon azt hiszed, hogy valaki kicsabitotta a magyar@pistapapa: okat Nyugatra, es ugyanaz a valaki behozta a menekulteket???
Orvos latott? Csereld le valami erosebbre a bogyoidat, mert mar hallucinalsz...:o(((
1magyar
@nezelodo: Nem megy az csak úgy hipp-hopp-ra, előkészíti a nagy és kedves fogadtatást, küldi a csapatait békésen előre.
Toby
@Csizmás Kond: Akkor tudnék hitelesen visszaemlékezni a hivatkozásodra, ha idemásolnád a vonatkozó hsz.-omat, az esetek döntő többségében nem váltogatom az álláspontjaimat egy-egy témában !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.