A Jobbik elnöke szerint egyértelművé kell tenni, hogy Magyarország a magyaroké, "mindenkit becsülünk, de ide senkit nem kérünk".

Vona Gábor a párt budapesti, Belügyminisztérium előtt tartott szombati demonstrációján az illegális bevándorlás megállításának megoldásaként a regisztráció eltörlését és a határ lezárását jelölte meg. Emellett a honvédség bevonását is szorgalmazta, abszurdnak ítélve, hogy az Afganisztánból hazatérő missziós katonák éppen afgánokat tartóztatnának fel a déli határon.

Az ellenzéki politikus azt is hangoztatta: a migrációs helyzet megoldása nemzeti ügy, s noha le akarják váltani a kormányt, katasztrófahelyzetben a nemzeti egység számít. Ha a társadalom nem jól vizsgázik, akkor 50-100 évre eldőlhet Magyarország sorsa – vélekedett.

Véleménye szerint komolyan kell készülni arra, hogy még csak az elején tart a migrációs folyamat, "még szóba sem került fekete Afrika". Értékelése szerint a humanitárius katasztrófa nem a bevándorlókat fenyegeti, hanem a magyar embereket, államigazgatási, szociális, közbiztonsági és közegészségügyi szempontból. Elutasította a bevándorló gyerekek integrációját, iskoláztatását is.

Vona Gábor gusztustalannak minősítette, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök "terézapaként" fogad be bevándorlókat. Ha jó akar lenni, akkor azoknál kezdje a vezeklést, akiknek 2006-ban tönkretette az életét – üzente.

A Jobbik elnöke a bevándorlók befogadását a közel-keleti országok feladatának nevezte és az Egyesült Államok felelősségét hangsúlyozta. Mint mondta, amíg Amerika világuralomra tör, addig nem lesz béke. Európát pedig "béna kacsának" minősítette, amely "csak nézi az eseményeket, hápog és tömik". Ha most nem szedi össze magát, akkor semmi nem marad belőle – tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke azt nevezte a legnagyobb veszélynek, hogy megszokottá válik, hogy a "közel-keleti pályaudvaron idegen kultúrájú, szokásrendszerű emberek szépen lassan úgy tesznek, mintha természetes lenne mellettünk élni", mintha lehetne együtt élni azokkal, akiknek eszük ágában sincs integrálódni.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere felszólalásában személyes tapasztalatait sorolta és kijelentette: valamennyi fegyver forgatáshoz értő embert le kell küldeni a magyar határ védelmére, mert "háború van, agresszió érte Magyarországot".

Bosnyák Attila András, Martonfa polgármestere szégyennek tartotta az "idegenekre" fordított állami költségek mértékét és jelezte: nem engedik, hogy megépüljön a tábor a településnél.

A beszédeket néhány százan hallgatták, közülük többen jobbikos zászlókkal és transzparensekkel érkeztek. Utóbbiakon egyebek mellett az volt olvasható, hogy "Bevándorlók: jobb belőlük adni, mint kapni", vagy "Minek a kerítés, ha nyitott kapuk vannak rajta". A rendezvényen részt vett a francia Nemzeti Front néhány képviselője is, őket többször köszöntötték.

A tüntetés előtt a téren többször elhaladt egy kisteherautó, amelyen Vona Gábor egy korábbi nyilatkozata volt látható: "Az iszlám az emberiség utolsó reménye".

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Na még egy beszélő pénisz, Érd már fel ésszel senki nem akar itt maradni!
A menekültek nem Orbán imádok, hogy elhiggyék, 47 000-ből meglehet élni.
Nyomor, diktatúra, ott is van ahonnét jönnek.
Nem ártana, ha kivennéd(mivel újabban rászoktál az ízére) Orbán hátsójából a fejed, és megnéznéd mit nyilatkozott!
kepkezelo.com/images/w9jjzkfhrevugovryzef.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Na még egy beszélő pénisz, Érd már fel ésszel senki nem akar itt maradni!
A menekültek nem Orbán imádok, hogy elhiggyék, 47 000-ből meglehet élni.
Nyomor, diktatúra, ott is van ahonnét jönnek.
Nem ártana, ha kivennéd(mivel újabban rászoktál az ízére) Orbán hátsójából a fejed, és megnéznéd mit nyilatkozott!
kepkezelo.com/images/w9jjzkfhrevugovryzef.jpg
vonotok
Zaza ! Elgondolkodhatnál honán indultál. Ők nem ebben az országban tervezik a jövőjükét. Ők menni szeretnének tovább, ezt felismerni nem kell bölcsész diploma. És nem kell embereket az utcára vinni uszítani és gyűlölködni.
Knapp75
"Az iszlám az emberiség utolsó reménye".

Vona biztos az Iszlám Államra gondolt.
Z. Kárpátnak meg annyi agya van, hogy az átutazó menekülteken számon kéri, hogy nem akarnak beilleszkedni! (jelzem, valahogy a "jobbereinknek" sem igazán sikerül európaivá válniuk...)

Torockai felhívására hány igaz magyar honvédő jelentkezett? :)
hetöndöe
Qrbán láncos kutyája hergeli a saját hordáját,ha a felcsúti senkiházi túl közel merészkedik hozzá,őt is megfogja marni hamarosan...remélem.
Knapp75
@Knapp75: Toroczkai, na. Meg Zázrivecz.
Toby
Vona szándékosan hülyül, vagy születési "adottsága" ?

Elkvégre az ország elnevezése is arra utal, hogy kik lakják ! Ostoba nyilas-iparitanuló !
human
Az elmebetegeké pedig az elmegyógyintézet.
Szegény Vona. Orbán minden játékszerét elvette amivel szélsőjobbosdit tud játszani.
moiszikf
@vonotok: @zöldszem: @Knapp75: Az OK, hogy most csak átutaznak, de aki Merkel maminak, vagy a többi nyugati országnak nem kell - mert lesz már elég olcsó munkaerő - azt bizony ide fogják visszahajtani. Itt fognak kikötni újra.
Knapp75
@moiszikf: Ha valaki nem menekült, akkor ki lehet toloncolni, ahogyan eddig is.
Ha meg menekült, akkor tök mindegy, hogy melyik ország fogadja be - hol kapja meg a státuszt - mert egy idő után úgyis ott él majd, ahol akar.
Legkésőbb a menekültek Európában születő utódai uniós állampolgárok lesznek.

Egyébként megnézem azt a visszatoloncoltat, akinek ez a gyűlölködő és szociálisan érzéketlen ország elfogadható végállomás lesz, miután Németországba vágyott.
Knapp75
Nem akarok tippeket adni Vonáéknak, de esetleg a kirekesztő- és a kutyusos cukiságkampányukat lehetne kombinálni is!
Például:
"Magyarország a magyar vizsláké!"
Eriksson
Vilaghelyzete.com AWAKENING THE WORLD. . EVERY HEART MAKES A DIFFERENCE

Alszol a lakásodban szép nyugodtan, majd arra leszel figyelmes, hogy átmászok a kerítéseden és felfeszítem az ablakodat.
Ezután bemászok a lakásba és leülök a nappali közepén.
Megnyugtatlak, hogy nem akarok neked rosszat, csak a gazdag szomszédodhoz igyekszem, csak oda nem lehet egyszerűen a riasztó miatt bejutni.
Te csinálsz nekem egy szendvicset, mert elpanaszolom, hogy napok óta nem ettem, és eléggé ki vagyok merülve.

A szendvicset kibaszom a kukába, mert mondván szar, és üvöltve közlöm veled, hogy azonnal csinálj nekem másik kaját és többet, különben kimegyek az előszobába és felgyújtom a retekbe az egészet!

Közlöm megint veled, hogy nem akarok itt maradni, mert Te csóró vagy és leszarlak, csak ugródeszka vagy, de az viszont legyél nagyon jó.

Közben azért jó párszor a nappalid szőnyegére piszkítok.

Átjön a harmadik szomszéd, aki közli, hogy szerinte gazdagék simán befogadnának csak Te nem engedsz.
Erre megint üvöltözni kezdek veled és követelem, hogy azonnal kezd meg a fal bontását, mert én oda AKAROK menni.

Nem kérek, nem egyeztetek, hanem KÖVETELEK ÉS AKAROK.
Te próbálsz megoldást találni: a falat mégsem bonthatod ki szó nélkül, de az sem működik, hogy én ott üvöltözök és török zúzok a lakásodban.

Közben megint piszkítok és az ellátásom miatt balhézok kicsit. Párszor sértegetem a családod tagjait és téged is, hogy mennyire mocskos szemetek vagytok Ti velem.

A szomszéd is felébredt a zajra és közli, hogy ha átjutok, akkor befogad, majd felhív téged, hogy falbontás és erkély mászás kizárva, mert ezt tiltja a szabályok törvénye, amit be kell tartani.

Te megint állsz, hogy most mit kellene csinálj. A gyerekeid már rettegnek, neked eleged van az egészből. A házmester, akinek a dolga lenne az egész ügy kezelése, közben lopja a balkonládákat a virágokkal, mert éppen mindenki a Te lakásodra figyel.(a múltkori közös költség eltűnésével sem foglalkozik így most senki).

Ez...
Eriksson
Ez az a pillanat, amikor eljutsz oda, hogy takarodjon mindenki a lakásodból ahova akar, csak el onnan!

Várod a reggelt, amikor neki kezdhetsz takarítani és megint nyugalom lesz a lakásban.
Közben a házmester már a szomszédodban van, hogy a harmadik szomszéddal megtárgyalják, semmi keresni valóm nincs nála, úgyhogy vissza juttatnak a lakásodba...

(Illyés János)
Szeparepa
Ti vagytok hülyék mert nem értitek amit beszél egy ember... Vona akkor nem azt monda, hogy
Szeparepa
az iszlám MENEKÜLT és álmenekült csaló illegális migráns horda az emberiség utolsó reménye...!
zöldszem
@moiszikf: ​Nyugat felé nincs határ! Reméljük nem is lesz!! Vissza toloncolják, és a következő, vonattal vissza is megy Ausztriába, vagy ahová akar. Egyetlen illegális menekült sem akar hazánkba maradni. Te hallottál már, hogy valamelyik afgán menekült kitúrt egy hazai közmunkást a "zsíros" állásából. Mint már fentebb is írtam, minek maradna itt, diktatúra meg nyomor ott is van ahonnét jött.Ezt maga Orbán is beismerte.
Egyébként meg, már eddig is kezelni kellett volna az ügyet, amelyik menekült nem hajlandó együtt működni a hatósággal, vissza tenni oda ahol átlépte a határt. Aki menekült, azt azzá nyilvánítani, és hidd el a leghamarabbi alkalomkor elhagyja Hegyeshalomnál az országot.
justhpeter
Igazad van Vona: Magyarország a magyaroké !
De nem a degenerált magyaroké ! A degeneráltaké a bolondokháza.
moiszikf
@Knapp75: @zöldszem: Legyen igazatok! Bár szerintem , ha a nyugat megtelik, lesz határzár arrafelé is, csak azt már nem mi "üzemeltetjük". Azok a kapuk csak errefelé fognak nyílni.
Eriksson
@justhpeter: Akkor nem sokan mondhatják maguknak ezt a kis országot.
JAJMÁR
Magyarország a magyaroké? Igen, kérdezem.
Magyarország a közmunkásoké, a segélyezetteké, a munkanélkülieké, a hajléktalanoké, a romáké, az öregeké és a kiszolgáltatottaké? és akik nem találták meg ebben az ő országukban a számításukat, - még a mindennapi betevőt sem - és más országba mentek érte, azoké már nem? Vagy lehet, hogy Magyarország a mindenkori hatalomé?
Csak el kell gondolkodni mélyebben az ilyen üres, frázisokká csépelt kijelentéseken.
Ha Magyarország az enyém is, mert én is magyar vagyok, - és bevándorló volt egyik ősapám - kérlek benneteket, hagyjátok már abba ezt a gyűlölködést, ez semmi másra nem jó, de előbb-utóbb ez lesz a vesztünk.
justhpeter
@JAJMÁR: Ez a mi hazai igazságunk. És ehhez még migráns sem kell.
F_Viktor
"A beszédeket néhány százan hallgatták..."

Ennyire tellett vonától?
Ennyi embert még Gyurcsány is összecsődít egy hétvégi sétája alatt.
verum
Csak azt ne mondta volna, hogy "mindenkit becsülünk"...
Aki meg legálisan jön, akár ideiglenes vendégmunkásként, akár letelepedni és tisztességgel dolgozni, adózni akar, azt bizony fogadni, sőt megbecsülni kellene.
Ettől lenne igazán Magyarország a mi hazánk, mert HOZZÁNK jönnek és NEKÜNK DOLGOZNAK és NEKÜNK HOZNAK HASZNOT. Hogy közben ők is jól járnak, az hazánk megbecsülését növelné.
Szeparepa
Orsósviktátor roma és kun keverék, nem magyar... bevándorló, akinek ősei Ázsiából és Indiából hatolt be, migrált ide hozzánk... A betolakodó migránsokat pedig megindítottuk buszokkal nyugatra... akkor orsósviktátor még miért nem szállt fel valamelyik buszra?
karma1
@Eriksson: 19.37-re: Orbanhoz - hozzank - nem az ejszaka leple alatt jott a migrans es nem meglepetesszeruen... Tudta, hogy jonnek, nem is kevesen, ezert kitalalta, felepittette a KERITEST,... Ha nem disznohusos szendvicset adtal, akkor azt nem fogjak kidobni... Ha megmutatod nekik a WC-t, nem fognak a perzsadra [email protected] meghallagatod oket, sot azt a masik beleszolot is, aki kozli, hogy a gazdag szomszed fogadja eme "ejszakai besurranot", akkor meghallgatod a kozbeszolot, rajossz, hogy van mod megszabadulni akar azonnal is a betolakodotol, de TE NEM engeded ki az ajtodon megsem a bepofatlankodot, es ha kerdezik (mar tobben is, nagyon sokan, tobbek kozt a gazdag szomszed is), hogy MIERT NEM ENGEDED TOVABB OKET, minel elobb, akar segitseggel is? Akkor TE azt mondod - jo esetben - hogy" CSAK"...

De itt meg jo eset sincs, mert magyarazat nelkul, emberek ezreivel szorakozva a magyar kormany HATRALTATJA a problema megoldasat, mert tovabb akarja szitani a belso utalatot, faji kerdest, iszlam-ellenes hergelodest... Mert finkelstein es habony ezt mondta nekik, jo penzert, valoszinu az uj kozos londoni ceguk portfolioja szerint...
De orban cucu most megszivta: vona elvitte elole ezt a piszok jo hergelesi lehetoseget, sajat szavazokat gyujtve... Hmmmm. orban megint rossz vegen all a nyeles cuminak...:o(((
lópicigáspár
@pbalage: Na!! Az enyém "c" vel már nem volt elég! :-)))
pistapapa
@Szeparepa: Tájékozatlan vagy, Orbán a közelmúltban nyilatkozta egy francia lapnak,hogy apai részről Ő zsidó.
pistapapa
Csak a JOBBIK vezetésével menthető meg Magyarország.
vonotok
@moiszikf: Hát akkor mi is gazdagabbak leszünk olcsó munkaerőből. Majd " tombolni " fog a gazdaságunk, még majd a németeket is lepipáljuk. Viktorunk még erre is képes lesz.
1magyar
Bosnyák Attila András, Martonfa polgármestere szégyennek tartotta az "idegenekre" fordított állami költségek mértékét
Amíg a magyar hiába dolgozott 30 évet, nem önszántából veszítette el a munkahelyét és kap havi 22.800.-ft-ot addig a menekült kap ingyen szállást,ingyen eü.ellátást és 70 ezer ft-ot.
De a spanyolok még többet, havi 400 ezer ft-ot adnak.
soljanka
Jó is lenne, ha Mo. a magyar embereké lenne. (Embereké)
De sajnos az egész G.Orbán és körei tulajdona lett a zembereknek köszönhetően..
Vona azt szeretné, ha ő is a "körei" lenne.
paolo006
@pistapapa: agyatlan barom az aki a náci nímandokban látja a jővőt. Félkegyelmű.
pbalage
@pistapapa: azok olyan buták, mint az etelköz.
Eriksson
@karma1: Ugye mondtam már, hogy jó a fantáziád? Orbán azért nem engedné át válogatás nélkül a menekülteket, mert Merkel arra kérte, meg az uniós jogszabályok is arra kötelezik, hogy regisztrálni kell őket ott, ahol az Eu területére beléptek. Eddig világos? Mivelhogy azok a szírek (afrikaiak, ázsiaiak, közel-keletiek, balkániak) ettől elzárkóznak, nem hajlandók azonosítani magukat, ebből erednek azok a feltevések a kevésbé figyelmes emberektől, hogy gyűlöletkeltés folyik velük kapcsolatban. Holott egyelőre csak a migránsok fenyegetőztek és követelőztek a jogaikra hivatkozva.
Nekem inkább úgy tűnik, hogy Európa és Merkel az, aki szórakozik ezekkel az emberekkel, a mi csóró kis országunk csak próbálna megfelelni egyrészt az uniós előírásoknak, másrészt Merkel asszony elvárásainak. Könnyen bírálják Orbán politikáját, mert egyenlőre nem érzik azt a nyomást, amelyet már a dél-európaiak megtapasztaltak, igaz minden minden különösebb kötelezettség nélkül, mivel nem eu-s tagállamok. De csak meg kellene nézniük a nagy humanitárius lelkületűeknek, hogy milyen állapotok uralkodnak arrafelé és Merkel kancellár is tisztába jöhetne a dolgok lényegével, hogy mi vár rá és szeretett(?) Németországára.
Eriksson
@pistapapa: Apai részről tehetős roma családból származik, anyai részről jól szituált értelmiségi zsidó felmenői vannak.
Ettől van identitás zavara, mert nem tudja eldönteni, hogy ellopja-e a piros biciklit, vagy inkább alkudjon rá.
karma1
Mit szegyelloskodnek? Miert nem irjak mindjart ki, hogy GETTO-t!
karma1
@Eriksson: Azt hiszem, mindkettonk fantaziaja kivalo - szerencsere. Te viszont azt vedd figyelembe, hogy mar reg tul van mindenki azon a ponton ebben a kerdesben, hogy "az unious szabalyokat mindenaron betartani" , mert elsokent Merkel "szegte" ezt meg, espedig az emberiesseg miatt: nem lehet ennyi embert maskepp kezelni, akar papirral, akar anelkul tartozkodnak az orszagunkban. Ha Merkel azt mondja, hogy amilyen gyorsan lehet, orban engedje at a menekulteket papirok- es regisztracio nelkul, akkor orban ne akarjon papabb lenni a papanal, mert serulekeny, elcsigazott EMBEREKROL van szo elsosorban, akikkel nem lehet akarhogy banni. (vagyis mint az allatokkal)
Csizmás Kond
@Eriksson: ...mostanig normálisabb embernek képzeltelek...tudnál egy cigányszármazási akármilyen adattal szolgálni vagy csak elsütöttél egy neked tetsző lószart.
itt van egy kép ...
i.imgur.com/Op562ip.jpg
Eriksson
@karma1: Remélhetőleg hamar magukhoz térnek a sokkból, Merkel és a mi nagy megelégedésünkre.
karma1
@Eriksson: Nehogy azt hidd, hogy nem tudom, hogy Merkel is meggondolhatja magat, es visszakuldhet annyi embert, amennyit akar,... De addig is idot nyernenk, ha mielobb eltunnenek az M1-es mellett gyalogolo menekultek, vagy a Keletinel dekkolok...
Eriksson
@karma1: Időt? Mihez? Minél több idő telik el, annál szarabb lesz a helyzet. S azok akik már befészkelték magukat Európába azok majd elkezdenek terjeszkedni, szaporodni a fehér faj rovására. Onnantól csak egy lépés a Saría.
papa.49
Vona megtanultátok már a Himnuszt, meg a Szózatot, mert míg belesültök tök hiteltelenek vagytok, tudod Zazrivec)))))))))))))
Csizmás Kond
@Eriksson: ..tehát erre alapozol...
A rugalmasság soha nem jár együtt a rágalmazással.
karma1
@Eriksson: OOOpsss!...:o))) Ez nem volt semmi latvany!...:o)))
Eriksson
@Csizmás Kond: Milyen rágalmazásról beszélsz? Talán én gyűjtöttem a képeket, én rajzoltam a családfát? Ne legyél már Te is szemellenzős.
m.cdn.blog.hu/vi/vilagunkma/Vil%C3%A1gunkMA/orbanrokonsag.jpg
karma1
@Eriksson: Az idonyerest arra, hogy MOST engedjek at mielobb a menekulteket, hogy eltunhessenek Ma.o.-rol. Ha 2-3 honapot nyerunk, akkor addigra talan talalnak valami megoldast, ami mindenkinek jo. En erre ertettem, hogy ezzel a tovabbkuldessel idot nyerhetunk. (Mi ertelme van tovabb gyujteni itt a menekulteket, felkorbacsolni az amugy is veszes kozhangulatot, mikozben tovabb no a beerkezok szama? Ja, tudom, ez kell ahhoz, hogy szept. 15-e utan orban bevezethesse a rendkivuli allapotot! Onnan mar csak egy lepes a haboru, meg ha csak "polgar", de akkor is...)
soljanka
@1magyar: Martonfa polgármestere szólhatott volna korábban, hogy mekkora szégyennek tartja a közmunkabért,meg a 3 hónapig járó munkanélküli segélyt, meg az utána járó 22ezer forintos havi juttatást.
Csizmás Kond
@Eriksson: Nekem Orbán senkim se és nem is érdekel viszont attól ugyanúgy utálom a hazug embert.
Amit belinkeltél nem családfa hanem a Vitéz család összekutyulása Orbánnal
olvasgass ha érdekel...
csg-consulting.com/kp/books/avikt.pdf
belőle néhány sor...
" A pesti folklór úgy emlegeti: a papa félig cigány, a mama félig zsidó. Egyik sem igaz.
Sokakat lepett meg idõsebb Orbán Gyõzõ, amint kezdett liberális szövegeket hangoztatni,
mihelyt a Fidesz liberális pártként szerepelt. Addig nem
ilyen ember volt. Szülei a háború
alatt Csepelen éltek, kommunistákat bújtattak. Aztán leköltöztek Tabajdra, majd a Fejér
megyei Alcsútdobozra. Gyõzõ apja, Orbán Mihály, a Don
-
kanyart megjárt rabiátus ember

a nagypapa, akihez a Viktor gyerek a legerõsebb
en kötõdött

Csepelen dokkmunkás
volt, Alcsúton az állatorvos mellett felcser, aztán a téeszben állattenyésztési brigádvezetõ.
Õ volt a kemény Miska bácsi, a felesége meg a csupa szeretet, a kisunokákat mindig
pudinggal váró Magdus néni "
Eriksson
@karma1: A menekültek nem Orbán Viktor politikai céljai miatt jönnek. Azt sem tudják, ki az az Orbán Viktor. Nézzük csak a történéseket.
www.youtube.com/watch?v=e4i8T-UotEw
Csizmás Kond
@Eriksson:
Mindenki azt hisz amit akar de a rágalmazás sosem vicc...
...amúgy mitől lenne másabb a helyzet ha Orbán cigány volna ?
Eriksson
@Csizmás Kond: Na látod, ez a nagy kérdés. És ha zsidó volna? Vagy német, vagy örmény? Számítana valamit? Akkor is ő volna a miniszterelnök.
Csizmás Kond
@Eriksson: ...akkor meg mi benne a pláne ?
Eriksson
@Csizmás Kond: A szövegkörnyezet és az előzmény. Hsz-om ehhez a bejegyzéshez szántam:
"pistapapa
@Szeparepa: Tájékozatlan vagy, Orbán a közelmúltban nyilatkozta egy francia lapnak,hogy apai részről Ő zsidó."
Csizmás Kond
@Eriksson: megértelek ...de ha mindegy hogy milyen nemzetiségű akkor miért fontos azt felemlegetni ?
keresztapa
Ami nem megy, ne erőltessük. Ne akarja exportálni senki oda a "demokráciáát" ahová az nem való. Szíriában pedig érdekes módon az ártatlan USA tevékenysége hozta meg a "forradalmat". Ami nagyon gyorsan "Iszlám Állammá" és a mai menekültáradattá nőtte ki magát. Lehet az USA-t mentegetni, de ki bombázta szét mondjuk még Irakot és Afganisztánt. Nem a FITYISZ és nem is a Jobbik. Hanem az US/S/A.
Toby
Vona ! Tanitsd meg a csordával a Nemzeti Himnuszt, mert önmaguktól nem képesek rá !
Bonyolult is, hosszú is, tele van matekszámítással, fizikai algoritmusokkal, szóval próbáld meg betanítani, mint ebnek a pitizést !
patkószeg
Tudjuk, Gábor, ezt senki sem vitatja. Csak az a gáz, hogy a lassan elfogynak a normális magyarok otthon. Ért Ön kissé a villanykapcsolókhoz? Még szükség lehet rá: az utolsónak le kéne kapcsolnia a villanyt.
moiszikf
@vonotok: Mi nem leszünk gazdagabbak és Mo. sem. Az lóvé a cégeké lesz, Mo.-é meg a "kedvező GDP adat".
keresztapa
Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik. Érdekes paradox zsákutca: miközben az Európai Uniót kibővítik, az Unió egyes országai beszűkülnek. A várható törvények ellentétben állnak az Unió alkotmányával, másrészt ki tagadná alapvető fontosságukat. Az a baj, hogy nem differenciálnak: külön törvények illetnék meg a szabad polgárt, és más törvényeknek kellene vonatkozniuk a muzulmánokra. Ez azonban kirekesztő politika lenne. Viszont lehetetlenség elgondolni, hogy, mondjuk, Franciaország két-három emberöltő múlva muzulmán ország legyen. Az általános félelem és hisztéria keltette indulatok által felkavart mélységekből előbukkanó politikusok inkább a saját hatalmuk javára akarják fordítani a helyzetet, semmint hogy valódi megoldásokon törnék a fejüket. Magyarán: megnyílt a lehetőség új diktatúrák előtt, amelyek a veszélyhelyzet ürügyén elsősorban a saját állampolgáraikra hoznak veszedelmet.”
Toby
" Zárt táborokat" van a fotón ! Meg zárt osztályokat is, azoknak, akik másként ugatnak külföldön és másként irthon ! Igaz - vona ?
keresztapa
Kertész Imre ma is azt gondolja: Európa öngyilkos liberalizmusa miatt aláhanyatlik
Propeller ma, 13:21 2 hozzászólás 233 Megosztás

Kertész Magda hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy férje, a Nobel-díjas Kertész Imre ma is aktuálisnak tartja több évvel ezelőtt írt szövegét, amelyet hétfőn szemlézett a Magyar Idők.

"Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt, hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert, és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri" – idézte Kertész Imre A végső kocsma című, a Magvető kiadónál tavaly megjelent kötetét a lap.

"Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. (...) Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja" – olvasható a Magyar Időkben.

Kertész Magda elmondta, hogy a 2014-es könyv a Nobel-díjas író 2002 és 2009 között született írásait tartalmazza. Hozzátette, hogy ebből a könyvből való a Magyar Idők által vett idézet, a szöveg pedig évekkel ezelőtt született.

"A szöveg nem gyűlölködő és nem kitaszító, ez csak egy szomorú megállapítás, amelyet Kertész Imre így lát" – fogalmazott az író felesége a magyar mellett franciául, németül és svédül is megjelent kötetben olvasható írásról.

Az író felesége hozzátette, hogy Kertész Imre minden egyes szövegét alaposan átgondolja, és minden írását – így A végső kocsma című kötetben foglaltakat is – vállalja. Kertész Magda úgy véli, hogy a mostani helyzetre is ráillő írás egyfajta jóslat, amely kezd beteljesülni.
Nagyvilág, iszlám, kertész imre, kertész magda, menekültek
Szeressen minket a Facebookon:
keresztapa
Ez sem volt katona, honnan a fenéből tudná, hogy a fegyver puszta látása is elrettentő hatással bír, ez is egy becsomagolt liberális teszi toszi nokedli. Fegyvertelen emberek tevékenykednek az országban, mintha fegyverrel rendelkeznének, és így is tudják akaratukat rákényszeríteni a az ország vezetésére, az országra, mintha ők írták volna a törvényeket, és csak ők képviselnék a törvényeinket. Az ország vezetői mint megvert ebek követik a betolakodók kívánságait félve az ország törvényes rendjének alkalmazásától annak betartásától.
keresztapa
Ugyanis – mint Lánczi Tamás kifejtette – az Európába újonnan érkezők, a harmadik világból érkezők inkább a baloldali, és nem a jobboldali, inkább hagyományos, nemzetpolitikai ideológiájú pártokra szavaznak. Ennek nyomán a baloldali pártok a mostani bevándorlókra is úgy tekintenek, mint "szavazóbázisuk utántöltésére". Ezzel együtt viszont nem mérlegelik a migráció hosszú távú hatásait. Nem látják az érkező tömegekkel járó biztonságpolitikai kockázatokat, az együttélés problémáját, és a gazdasági veszélyeket sem – vélekedett. Lánczi Tamás az M1 Híradójában arról is beszélt, hogy a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg.

Az elemző szerint meg kell nézni, hogy korábban is mennyibe kerültek a nyugat-európai országoknak a bevándorlók, és kiderül, hogy gazdasági hasznuk nem volt belőle. Lánczi Tamás kiemelte: a politikai vezetők nem érzelmi alapon döntenek, hanem az ország érdekeit figyelembe véve racionálisan kell intézkedniük.

Európa évi egymillió bevándorlót nem tud befogadni – szögezte le az elemző, hozzátéve: nem is kell, mivel annak gazdasági és biztonságpolitikai kockázatai felmérhetetlenek és így vállalhatatlanok is.
keresztapa
Angela Merkel azt mondta a Bundestagban: a menekülteknek be kell illeszkedniük, a védelemre nem szorulóknak viszont távozniuk kell. A német kancellár szerint a menekültek nem tagadhatják meg az integrációt, és nem alkothatnak párhuzamos társadalmat
keresztapa
Akkora hurokba dugja a fejét Európa, amekkorába még soha.
Ráadásul belülről fog támadni az ellenség. Előbb ellep minket, aztán ránk támad, de okosabban mint Szulejmán, Akkor megtanulták a magyarok megállítják őket, így hát elmennek Angliáig és Németországig, és a francia partokig, és majd akkor fognak fegyvert ellenünk.
keresztapa
Tüntetések, gyűjtőpontokról történő kitörések, engedetlenség és növekvő erőszak, valamint a hatósági utasításoknak való ellenszegülés jellemezte az elmúlt hetet a menekültválsággal sújtott Magyarországon. Európa továbbra sem akar lépni az ügyben.
keresztapa
"Először is miért a mi felelősségünk ez, amikor az Öböl menti (arab) országok egyetlen menekült befogadását sem vállalták. (...) A jelenlegi migráció nem tekinthető-e elsődlegesen az arab és a muszlim világ felelősségének?" – teszi fel a kérdést a The Times szemleírója. Hozzáteszi: néhány kelet-európai ország kivételével Európa keresztény országai nem törődnek az iszlám terror elől menekülő keresztényekkel, miközben megnyitják határaikat több százezer muszlim előtt. Mit tud a pápa kereszténység védelmébe tenni imádságon kívül?
keresztapa
Mit jelent a saría számunkra? Hogyan fogja befolyásolni az életünket? Mik a hosszú távú következményei annak, ha megadjuk a muzulmánoknak azt a jogot, hogy a mi törvényeink helyett a saría alapján irányítsák az életüket? A muzulmánok minden követelése azon az elképzelésen alapul, hogy bevezessék a saríát a nyugati országokban is. Engednünk kellene a saría bármilyen formáját? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?
keresztapa
A saría arabul utat, ösvényt jelent. A Koránból és a Szunnából, Mohamed tanításaiból és cselekedetiből származtatják. Számos iskolája létezik: a legkeményebb a Hanbali ág, ebből bontakozott ki aztán a vahabita és szalafita irányzat, ami elsősorban Szaúd-Arábiában és Afganisztánban, a tálibok körében terjedt el. Van egy liberálisabb irányzat, a Hanafi, amit olyan országok, mint Egyiptom, India vagy Törökország alkalmaz. De Észak-Afrikában és Iránban is különböző irányzat uralkodik. Ezek közül összességében három politikai rendszer alakult ki, és Cook szerint a saríának többféle értelmezése létezik, de egyre nő azoknak a tábora, akik szerint az iszlám jog képtelen együtt létezni a demokráciával, modernitással, illetve szekularizmussal.
keresztapa
„De elég ránézni a térképre, a mesterségesen meghúzott, nyílegyenes országhatárokra Közép-Afrikában és a Közel-Keleten: gyakorlatilag időzített bombák, amelyek most sorra robbannak. Fogalmunk sincs a megoldásról. Olyan ez, mint a 22-es csapdája: miközben azt állítjuk, hogy megvédjük Európát, szembemegyünk alapvető európai értékeinkkel.”
keresztapa
Nincs még egy olyan politikus, mint Orbán Viktor

Semmilyen ellentét, szakadás a Fideszen belül nincs – jelentette ki Kövér László, hangsúlyozva, hogy a rendszerváltozáskor indult és azóta színre lépő pártok közül a Fidesz a legsikeresebb, nemcsak Magyarországon, hanem az egész volt szocialista táborban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.