A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 10 és 14 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta az egészségügy általános megítélését. A válaszadók kétharmada elégedetlen az állami egészségügyi ellátások állapotával – még a Fidesz szavazók többsége (52 százalék) is - és ez a helyzet majd' kétharmad szerint az utóbbi években romlott – derült ki a Publicus beszámolójából.

Íme még néhány fontosabb eredmény:

- a jobb ellátásban bízva, az elmúlt években a megkérdezettek, illetve közeli családtagjaik fele fizetett hálapénzt

- tízből hat ember volt kénytelen igénybe venni valamilyen fizetős egészségügyi ellátást

- minden második válaszadó szerint a egyértelműen a kormány a felelős az állapotokért

-  jelen helyzetben a megkérdezettek 63 százaléka fizetne vizitdíjat, ha a befolyó összeget a kormány az egészségügy fejlesztésére fordítaná. 

129 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Ilyenek vagyunk mi Magyarok. Akkor sikítva tiltakoztak a bevezetése ellen. Most meg már ez is jó lesne. Tényleg nagy szarban van az egészségügy. Ezt csak az tudja aki benne dolgozik, vagy mint beteg lesz kapcsoltba vele.
Pedig egyszer mindenkinek be kell kopogni azon a bizonyos orvosi szoba ajtón.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Január
Nagyon álságos volt a vizitdíj megszüntetése, mert kis idő múlva már szinte legalizálták a hálapénzt. A hálapénz legalizálással elismeri a kormányzat, hogy alulfinanszírozott az egészségügy..., a betegek pedig a hálapénz fizetés kényszerével szembesülnek.
Akkor nem kisebb teher a vizitdíj?
A Fidesz mindent a politikai haszonszerzésre használt fel, és most ott vagyunk, ahol a part szakad.
Már érik az újabb vizitdíj bevezetés...
enslaved
@Január: A hálapénz soha nem fog megszűnni, mert mi, betegek, ezt természetesnek vesszük, kár is ezen bármennyit rugózni. A vizitdíj másról szól.
wagabund
amíg ezek vannak, nem lesz vizitdíj...pedig sok országban vidáman működik ez a megoldás.
Magyarország jobban teljesít.
jancsipapa
@Január: A vizitdíj nem váltotta ki a hálapénzt . Előtte ,mellette és utána is volt
picike
Gondolni kell a legszegényebekre is nincsen fizit fizetés ! hogyisne mán oldják meg anélkül!
nevemnick
@wagabund (16:28): szerintem rohadt nagyot tévedsz, mert most kapott szikrát a figyesz, így pár hónap múlva az öt évvel ezelőtti elmúlt nyolc év miatt kénytelen lesz bevezetni - adóként->zsebbe- és nem az egészségügy fejlesztése érdekében..
nevemnick
Ja, és nem az egészségügy állapotára kéne berágni, hanem a helyzet fenntartójára!
picike
Nincsen pénz vizit dijra még gyógyszert se tud kihozni kiváltani a nyugdijas mit képzeltek már !aki fizetni tud adakozék igen adakozék az egészségügy javára. Hogy valaki ne tudjon orvoshoz fordulni ha beteg az fájdalmas lenne mindenki számára ,ha nincsen rá pénze
vonotok
Ilyenek vagyunk mi Magyarok. Akkor sikítva tiltakoztak a bevezetése ellen. Most meg már ez is jó lesne. Tényleg nagy szarban van az egészségügy. Ezt csak az tudja aki benne dolgozik, vagy mint beteg lesz kapcsoltba vele.
Pedig egyszer mindenkinek be kell kopogni azon a bizonyos orvosi szoba ajtón.
hemami
@Január: Sajnos az előző hozzászólásom eltűnt, de azértis leírom újra. A vizitdíj bevezetésével nem értek egyet. A HÁLAPÉNZT , A VIZITDÍJJAL ELLENTÉTBEN NEM LEHET KIKÖVETELNI. Azt valaki ad, ha tud, vagy akar, mert úgy érzi, hogy valaki megérdemli. Ugyanakkor anno a vizitdíjnál legelőször abba a sorba kellett beállni, ahol a pénzt beszedték, csak utána kérdezték meg hogy miért jöttem és mi a nevem.Számlákkal tudom igazolni, hogy mi sok pénzt befizettem a férjemmel együtt, mivel akkoriban volt 2 műtétem és a férjemnek is 1. Egy síma gyógyszer felíratásánál is kétszeres díjat kellett fizetni. És nem sokáig maradt volna a díj mértéke 300 Ft, mert ugyanúgy emelték volna, mint minden mást. A Fidesznek a választók és saját maguk szembeköpése lenne, ha újból bevezetnék a vizitdíjat, mivel anno az ellene szóló népszavazással szerezték meg a hatalmat.Nem ez lenne a megoldás, hanem a fontossági sorrend bevezetése és betartása.Fel kellene ismerni és be is tartani, hogy a 2 legfontosabb az egészségügy és az oktatás, mert ezen a kettőn múlik a jövö. Nyilvánvalóan ebbe a kettőbe kellene a legtöbb pénzt invesztálni.Sajnos amíg ez nem így van nem számíthatunk semmi jóra. Ennél még az " átkosban " is jobb volt a helyzet, mert akkor nem volt teljesítmény volumen korlát, amely a hosszú várólistákat eredményezi.A magyar emberek túlnyomó többsége nagyon szerény körülmények között él és vannak, akik éheznek és fáznak.Ilyen körülmények között " öngondoskodásról " papolni, több, mint cinizmus.
profon
Nem baj, csak vasárnapi boltbezárás legyen ! Ezeknek eddig ér el az agyuk.
hemami
@Horizont: Saját szavait idézem" Én hál' Istennek nagyon ritkán megyek orvoshoz ". Nos, pont erről van szó.Könnyen beszél az, aki ezt megteheti. Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés.Mese habbal, hogy az emberek úgymond szórakozásból mennek orvoshoz. Talán létezik ilyen is, de egyáltalán nem jellemző.Jómagam már előző éjjel aludni sem tudok, annyira szorongok, ha másnap muszáj orvoshoz menni.Viszont időnként ez elkerülhetetlen koromnál és egészségi állapotomnál fogva.A több órás várakozás mindenképpen megviseli az emberek idegrendszerét, de ha már mindenképpen muszáj ott ücsörögni, természetesen előfordul, hogy az emberek beszédbe elegyednek egymással, de ez nem jelenti azt, hogy szórakozásból vannak ott.Önnel ellentétben én a vizitdíjas időkben sem tapasztaltam, hogy kevesebb lett volna a várakozás ideje.Akinek muszáj volt , az akkor is elment orvoshoz, mégha a vizitdíj összegét netántán a szájától volt is kénytelen megvonni.Hiába poénkodnak sokan, hogy mi az a 300 Ft, de annak, akinek rendszeresen fizetnie kellett, ( férjemmel együtt ez mindjárt a duplája volt egy síma gyógyszer felíratásnál is ) elég tekintélyes összegre rúgott, főleg, hogy kórházban is voltunk akkoriban.Mindezt számlákkal tudom igazolni.Az emberek többségének ez akkor is és most még annál is inkább nagyon megterhelő lenne.
Aki Én
Miután pénz most is lenne az egészségügyre, így a vizitdíjat sem arra fordítanák.
bence
Nesze neked hülye Magyar ! Sokalltad a 300 Ft-t ? Most , hogy nincs más választásod csak a halál , az jobb ?! Legközelebb így írj alá a fidesznek !
Január
@hemami: Úgy emlékszem, hogy egy bizonyos számú orvoslátogatás után /20? után/ már nem kellett vizitdíjat fizetni.
@enslaved: @jancsipapa: Tisztában vagyok azzal, hogy a vizitdíj nem váltotta ki a hálapénzt, de azért az a kormányzat részéről nagyon visszatetsző, hogy szinte legalizálták a hálapénzt.
A beteg meg szoronghat, hogy egy komolyabb eset gyógyításakor most akkor neki kell adnia hálapénzt, csak miből, mert a kórteremben ez is ad, meg az is. Ne mondja nekem senki, hogy ez nem okoz problémát a betegnél. lehet, hogy van, aki ezen a témán simán átlép, de ilyet még nem láttam.
Más kérdés, hogy van olyan orvos, aki el sem fogadja, igaz ritka, mint a fehérholló, de ilyent már láttam.
simmering73
Ekkora baromságot. Visítva röhögnek a kormányban. Ha annyira kérik vezessük be nekik. Még hogy az egészségügybe, mikor van annak jobb helye is.
hemami
@Január: @Horizont: Köszönöm emberséges, jóindulatú szavait, de ettől még az egészségügyről és főleg a vizitdíjról a véleményem nem változott meg. Semmi körülmények között nem szeretném, ha újból bevezetnék a vizitdíjat, mert ellentétben a " hálapénzzel " azt hivatalosan kikövetelhetnék, míg az utóbbit törvényileg nem lehet és nem is szabad elvárni. Műtétem után én is adtam " hálapénzt", de ez nem volt kötelező. Nem is utazott rá senki.Ez valóban a " háláról "szólt és senki nem kérte, főként nem követelte.Ez azért nagy különbség.Az elkövetkező időkben sajnos egyre jobban rászorulunk az egészségügyi ellátásokra, ez már korunkból is adódik.Mindezek után , semmi lörülmények között nem támogatom a vizitdíj újbóli bevezetését.
Eriksson
Én azt gondolom, hogy ha valaki valóban beteg, az megkapja a neki megfelelő ellátást. Magyarországon sokkal jobb a helyzet ilyen tekintetben, mint az irigyelt nyugati államokban.
Eriksson
Az MSZP által bekért vizitdíj éppen elég volt a vizitdíj automatákra, széfekre, valakiknek az üzleti nyerészkedésére. Semmiképpen sem az egészségügy fenntartására, fejlesztésére.
agnes200
@Eriksson: És szerinted elég az orvos, az ápoló a vér is, igaz? És nem kell hónapokig sorba állni pl. egy hasi ultrahangra, vagy ortopédiai ellátásra. És az elmegyógyintézetekben is elég az ápoló, és a mentőt sem irányítják soha át egyik helyszín felé tartva egy másik helyszínre, igaz?

Az ezzel ellentétes történetek/hírek csak kacsák, hogy szándékosan rossz fényt vessenek a kormányra, ugye?

Hogy érted, hogy "mindenki megkapja a megfelelő ellátást"? Te valamelyik minisztériumban dolgozol, hogy így látod? Ja, onnan lehet, hogy tényleg minden jól mutat.
Eriksson
@agnes200: Nem akarok veled vitatkozni, mert minden eset egyedi eset, és mindenki a saját szemszögéből keresi a maga igazságát. Ám idegen emberek, idegen emberekkel szemben, csak objektív döntéseket hozhatnak. És ha ez így van, csak elismeréssel adózhatunk nekik.
human
Mifelénk a vizitdíjból lett kulturált váró és mosdó. Aztán a fidesz ezt is elvette, mert az volt a politikai érdeke.
egyvandor
Gorbán minden bizonnyal belemenne a vizitdíjba, ha egy fideszes helytartó szedhetné be azt és oszthatná el a ner (nemzethyegyüttrablás) értékrendje szerint.
egyvandor
Gorbán a vizitdíj elleni népszavazásával is megvezette az ország népét, Valójában nem a háromszáz-forintról szólt. Ma havonta fizetünk ezret az átláthatatlan közösbe, amiből a ner tagok biztosan megkapják a színvonalas ellátást, az átlagember meg várólistán várja hogy vihessen magával gyógyszert a kórházakba, ha ugyan maradt még aki ellássa.
Ugyanúgy ahogy a mostani kvóta elleni aláírásgyűjtés is inkább az Eu-ból való kilépést célozza, vagy hozza maga után. Számukra logikus lépés. Szabaddá válik a nezethy együtt rablás.
karma1
@hemami: Ahol en elek, ott egy 5 perces vizitert is 8600 forintnak megfelelo penzt kell fizetni, sokszor csak azert, hogy az influenzara felirjanak egy antibiotikumot. Ha "csak" egy novert akarok latni, gyogyszerismetlesert, akkor "csak" 3600 forintnyi penzt.
Ez viszont MIND belemegy a kozosbe, nem kell varakozni az orvosnal, megfelelo, gyors, szakszeru ellatast kapok, vagy eppen csak azt a gyogyszert, amire szuksegem van. Minden tovabbi szakrendelesre is innen kuldenek el, a tudorontgen kivetelevel mindenhova INGYEN jut a raszorulo.
Halapenz sem elore, sem utolag NEM fogadnak el, ez benne van az ellatasban.
Amikor sorrendiseg felallitasara gondoltal, megis mire gondoltal? Hiszen csak az orvos tudja eldonteni, hogy mennyire fontos, sulyos a betegsegem, nehogy mar egy adminisztrator dontse el, hogy most nekem mikorra adjanak idopontot? Nem hiszem, hogy okos otlet volt megtamadni annakidejen a 300 forintos vizitdijat. Ez alig volt tobb, mint ket kilo kenyer ara az adott idoszakban.
Igen, valoban, lehet, hogy a 300 forint idokozben felment volna, hiszen az inflaciot kovetni kellett volna.
Nem fizettek a magyarok 5 evvel ezelott 300-at, most viszont orban bevezetheti a 2-3000 forintos vizitdijat is, mert senki sem fogja megallitani ot ebben. Talan meg utcara sem mennek ezugyben az emberek, mert kevesebben vannak a betegek peldaul, mint az internet-hasznalok.
Szoval, patthelyzet van, ki tudja, mi volna a jo? De ha sokaig toketlenkedik meg az egeszseguggyel kapcsolatban orban, akkor az mar nemcsak recsegni-ropogni fog, hanem totalisan osszedolni, nagyon hamar...
human
@karma1: Jól emlékszem, hogy külföldön dolgozol és nem is 80-100 ezer Ft fizetésből kell kigazdálkodnod a 8600 forintot.
Desischado
@picike: Egyetértek! Kevebb stadion, meg gigafizetések, és menten lenne pénz az egészségügyre! De ez a rablóbanda csak elvenni tud!
kkalman
Bármilyen, bármekkora vizitdíj újbóli bevezetése egyenértékű lenne egy tömeggyilkossággal. Ezt is kinézem ebből a ß@rházi bandából.
enslaved
Semmi gond nincs az egészségüggyel. Minden csak pénz kérdése...
karma1
@human: Jol emlekszel, de nem kulfoldon solgozom, hanem kulfoldon ELEK... Ez nagyon nagy kulonbseg! Az orvosi ellatasrol pedig elfelejtettem meg azt leirni, hogy a 65 eves kor utan (vagyis nyugdijban) MINDENKINEK lesz egy kartyaja, amire joval olcsobb MINDEN, hasznalhatod az orvosnal, gyogyszer kivaltasnal, olcsobb a kozlekedes es pl. az aram, telefon. Viszont a nyugdij EGYSEGES: MINDENKI, - fuggetlenul attol, hogy mennyit keresett, hany evet dolgozott, vagy eppen nem dolgozott, mert sokgyerekes csaladot latott el - EGYFORMA nyugdijat kap! Igy nem kell egy vizfeju szervezetet fenntartani a nyugdijmegallapitasra, alanyi jogon kapja mindenki. Ez Kethetente 640 dollar egy hazaspar eseteben, fejenkent, (kb. 128 000 forintnak felel meg, 2 het/fo), ha valaki egyedulallo, akkor kethetente 670 dollart kap.
De ha van valamilyen elet- baleset, vagy magan-egeszsegbiztositasod, akkor az fizet helyetted minden orvosi koltseget is @hemami: Ezt a Te figyelmedbe is ajanlom, ezert ha van az embernek egy picike feleslege, amibol egeszsegbiztositast vehet, akkor azt ne mulassza el, mert kesobb hasznat lathatja...
karma1
@human: Folyt.: Valoban nem ennyibol kell kigazdalkodnom, de peldaul egy felkilo egeszseges margarin, amiben calcium van meg cholesterol-szint csokkento anyagok, az 11.00 dollar, vagyis 2200 forint, egy 750 grammos eloreszeletelt teljeskiorlesu kenyer, (ami egeszsegesnek szamit) 4.75 dollar, kb. 900 forint! Egy liter tej 430 forint, a cigarettaert, italert 3x-szoros arat fizetunk, mint otthon. Felenk nincs tomegkozlekedes, igy autot kell tartani, amire felevente vannak kotelezo koltsegek, muszaki vizsga, es minden alkalommal meg kell hosszabbitani a tulajdonjogot is. Diesel uzemu autok tartasakor kulon kilometert kell venni, ezzel egyenlitik ki a diesel es a benzin kozti arrest. (A diesel 75 %-a a benzin aranak). A mobiltelefonalas, internet egy vagyon, 6 GB-ert havonta fizettem 129 dollart. (Ugy altalaban a computerek, laptopok, mobilok ara 40-50 %-kal magasabb, mint otthon). Hetente a lakber egy fiatalnak 180-250 dollarig mozog, - ez el is viszi a jovedelmenek tobb, mint a felet, plusz electricity, telefon, kozlekedes, kaja, biztositasok... A minimalber hetente 560 dollar, ado elott, adozas utan - 20%.
En az orvosnal 2 hete rekordot javitottam: 41.70-et fizettem 2, KETTO percert, amikoris az orvos tudatta velem, hogy majd behiv a szakorvos a korhazbol, hogy mikorra jojjek a kezemmel mutetre, varjam a telefont a kovetkezo 2 hetben, ha nem jonne a pho'n, akkor en hivjam fel a korhazat.
Viszont NINCS halapenz, fodrasznal, pincernel, benzinkutasnal jatt...
koszpeko
@Eriksson: Mond te hol élsz,vagy most jöttél a holdról?
Tudod,hogy néz ki a magyar egészség ügy?
Ha nincs pénzed dögölj meg.
Ennyi.
Mindent lehet mondani az orvosi ellátásra,csak épp azt nem,hogy megfelelő.
enslaved
@Horizont: Nem ezt mondtam. Volt benne némi irónia.
kakóscsiga
Az időmegmutatja majd hogy nem ez volt az egyetlen dolog amiben jobb lett volna Gyurcsányra hallgatni, mint a demagóg pszichopata törpére. De a nemzethy birkák azért majd 2018-ban is rá szavaznak, vesszen az oktatás és az egészségügy, inkább épüljön mégtöbb stadion és kisvasút.
Marcipán
A magyar egészségügyben a hudznöt éve fennálló rabló gazdálkodás hazta a jelenlegi állapotot. Merem állítani, hogy erős kezű vezetők kellenének az intézmények élére, és még forrásokat is lehetne kivonni. Az egészet a korrupció és a nemtörődömség szaga lengi be. Azért érzi azt mindenki ha bemegy egy ilyen intézménybe, hogy a csatornába kerűlt.
Marcipán
Megkockáztatom, ha véletlenül nem lettél betegebb egy-egy beavatkozás után, azért csak az Istennek lehetsz hálás. Egyáltalán nem bánom, ha egy orvos többre vágyik, akkor külföldre távozik, és nem az elesettek zsebét lesi !!!
hemami
@karma1: Még, ha egyet is tudnék érteni az elképzeléssel, csak csendben jegyzem meg, hogy már én is betöltöttem a 80 -at, férjem elmúlt 88, tehát erről már lemaradtunk.Ettől függetlenül a még dolgozó emberek nagyon nagy százaléka annyira kevés pénzért robotol, amiből épp csak éhen nem hal.Örül, ha valahogy kihúzza egyik fizetéstől a másikig.Mégis miből tudna még félretenni is , gondolván a jövőjére.?Van ismerősöm, aki gyárban, szalag mellett dolgozik és nettóban havi 70-80 ezret visz haza. Na ebből bűvészkedjen bárki, ha tud.Már a szótól is rosszul vagyok, hogy " öngondoskodás ", mert egyszerűen nevetséges.Mégis miből ? A rendszerváltozásnak csúfolt Gengszterváltozás a lakosság túlnyomó többségének nem hozott semmi jót, csak szegénységet, kivéve a kedvezményezettjeit, de ők arányaiban elég kevesen vannak, viszont a jövedelmek többsége náluk van.Ez aztán a jó világ és főleg igazságos. Már csak egy kis vizitdíjjal lehetne megspékelni, hogy a szegények még orvoshoz se tudjanak eljutni.Legalább hamarabb elpatkolnak és nem kell nekik nyugdíjat sem fizetni.Lehet, hogy erre megy ki a dolog.Kellettt nekünk kapitalizmus.
karma1
@hemami: Minden tiszteletem a Tied es a Ferjede, eljetek nagyon sokaig egeszsegben, ne koltsetek semmilyen formaban sem az egeszsegugyre, ami egyes orszagokban alanyi jogon jar, mert vigyaznak az allampolgaraikra. Sajnos, meg en sem ilyenben elek, de kozelit afele...:o)))
Nagyon mocskos vilag az, amelyik arra utazik, hogy az idos ember pusztuljon el, legalabb nem kell neki nyugdijat fizetni. Gyalazato, embertelen, mint akik ezt kitalaltak...
Jo egeszseget kivanok, bosszants oket fel, elj sokaig!...:o)))
hemami
@karma1: Sorrendiségnél arra gondoltam, hogy a közösből arra kellene pénzt fordítani, ami igazán fontos, sőt a legfontosabb.Le is írtam, hogy az egészségügy és az oktatás az, amire sokkal, de sokkal többet kellene költeni, mint bármi másra.Legfőléppen nem presztízs beruházásokra.
karma1
@hemami: Igen, a nagy tobbseg is ezen a kozossegi oldalon is pontosan igy gondolja. De ha egyszer "odafont" nem szol semmi masrol a politika, csak a haracsolasrol es az ezzel megszerezheto hatalomrol, akkor ennek ez lesz a vege! Sajnalom az orvosokat, tanarokat, de legjobban azokat, akiket ennek a ket retegnek kene nagyon jol, europai szinten kiszolgalnia. Nincs mar ilyen, az orvosok kulfoldon, a tanarok felnek, ez van...
hemami
@karma1: Köszönöm a jókívánságot de ez sajnos nem rajtunk múlik.
szaboria1
Azok akik már a vizitdíj bevezetésekor már itt voltak a propin már akkor leírtam a vizitdíjat nem kellett mindenkinek megfizetni. A krónikus betegeknek cukrosoknak. Fentebb írva igenis vannak akik időtöltés miatt jártak orvoshoz a vizitdíj ideje alatt ezek akkor nem jártak. Nálunk is igazi pletyka fészek a váróterem. Mivel orvos hiány van nálunk már bevezették aki csak gyógyszert szeretne fel íratni az egy gyűjtő ládába dobja be a felírni kívánt gyógyszer kérelmét. Két nap múlva megkapja.
mariaberta
Hát kérjék meg Orbánt, hirdessen népszavazást a vizit díj mellett, mint tette ezt akkor, amikor sokallta a 300 ft-ot.
Biztosan átmenne. hiszen ha ő kéri, az illetékes SZERV mindjárt engedélyezné is a kiírást.
moiszikf
Ez egy szakállas trükk, de még mindig működik. Ha valami nem teszik a Zembereknek, kapnak sokkal rosszabbat, hogy visszasírják a régit.
magyarbakancs
@hemami: " Már csak egy kis vizitdíjjal lehetne megspékelni, hogy a szegények még orvoshoz se tudjanak eljutni.Legalább hamarabb elpatkolnak és nem kell nekik nyugdíjat sem fizetni.Lehet, hogy erre megy ki a dolog.Kellettt nekünk kapitalizmus."
Egy kérdést meg enged hölgyem?
Menyit szoktak az orvosnak a zsebébe csúsztatni?
Több biztosítási rendszer kell és meg oldódik az EÜ -dolgai.
Rendszerváltás kor kellett volna ezt bevezetni.
Mert közös lónak túros a háta.
33 év EÜ tapasztalat mondatja velem.
kutyahűség
@vonotok: Ja. Vagy ha nem megy, akkor hamarabb kopognak vele a patológián.
JAJMÁR
De ne! Most ne vezessenek be vizitdíjat, hát ki hiszi el, hogy az a kórházakra lenne költve? Még adnak itt ötleteket...
majd még beleegyeznek, hogy ők figyelembe veszik a "nép" akaratát.

Építsenek kevesebb stadiont, ez kellene legyen most az irány!
Eriksson
@Horizont: A megjegyzésemet továbbra is fenntartom, egyéni eltérések pedig mindig adódhatnak.
Gondolj bele, hogy a mentő nem taxi, hogy a nap bármelyik órájában külön-külön minden beteget hazaszállítson ingyen és bérmentve.
Eriksson
@karma1: Azt hiszem, ezt a beírásodat minden itthoni fanyalgónak el kellene olvasnia.
Eriksson
@koszpeko: Nem tudom, hogy hol élsz, ott mi a helyzet. Én csak azt mondom, amit én tapasztalok. Nem állítom, hogy mindig minden tökéletes, de azért...
Gondold el, hogy ugyanazért a semmiért még fizetned is kellene.
Egy jó barátom uniós országban (régebben nyugatinak mondtuk) él, 10 hónapja van bizonyos panasza. Küldik innen oda, onnan ide, több hetes várakozási időkkel, tetemes anyagi ráfordításokkal. Minden vizsgálat komoly összegekbe kerül, amit az adózott nyugdíjából fizethet. Még mindig nem állapították meg a bajának okát, így nem is tudják érdemben gyógykezelni. És csak szenved, szenved... Mondtam is neki, az én háziorvosom már rég lerendezett volna.
Eriksson
@Aki Én: Nem vicc, legalábbis nem annak szántam.
Eriksson
@Horizont: Nem akarok okoskodni, de hidd el: Ha valaki olyan állapotban van, hogy haladéktalan szüksége van a szakvizsgálatra, nem kell 7 hónapot várnia. A háziorvos soronkívüliséget kér.
Eriksson
@Horizont: Biztos van benne valami, de az a tény, hogy nem vagy sürgős, már az is megnyugtató. Nemigaz? :))
Bercifiu
@magyarbakancs: Sírnak az orvosok, hogy kevés a fizetésük. Valóban többet érdemelnek, de a jövedelmük már igencsak megüti a magas szintet. Naponta csak 5 beteg adjon 5 ezer forintot / ez a minimum/ 22 munkanap x 5 beteg x 5 ezer= adó nélkül 550 ezer + a fizetés.
Én meg hazaviszek havonta 118 ezret, s boldog vagyok, hogy nem minimál béren vagyok bejelentve.
Eriksson
@Horizont: Nem vagyok kőszívű, inkább nagyon is beleérző. Most gondold el, hogy valaki soronkívüliséget vár el mert szúr az oldala, a másik meg gyomorvérzéssel várja ki a sorát. Az ilyesmit döntse már el a kezelőorvos, nekünk nincs más dolgunk, mint hinni neki.
Eriksson
@Horizont: Emlékszel Molnár Lajosra és Horváth Ágnesre? Mintha ők indították volna el ezt a folyamatot.
Eriksson
@Horizont: Pont Molnár Lajos volt az, aki nevét adta a kórházi ágyak csökkentéséhez, kórházak szakosodásához, a várólisták szigorításához. Meg is halt néhány beteg, mert a mentők fél országon keresztül hurcolászták őket, mire valamelyik kórház kompetensnek érezte magát felvételükhöz. Ágikánk pedig a széfekhez és a vizitautomatákhoz volt szerencsés. Biztos meggazdagodott belőle néhány üzlettárs. Van még kérdésed?
Eriksson
@Horizont: Unalmas vagy ezzel az állandó narancsozással, meg Orbánozással. Ha valamit nem értesz, akkor ezt kapod elő a szatyorból?
csa-csa
@Horizont: "Beingeredtél? ... beléd se álltam"
ez valami ufó nyelv?
Eriksson
@Horizont: Kis drágám! Az eszedbe se jut, hogy esetleg másként gondolkodunk? Van akinek az a lényeg, hogy a tyúknak hány lába van, a másiknak meg az, hogy miért csak annyi. Vannak dolgok, melyek meghaladják egy háziasszony képességeit. Ami nem azt jelenti, hogy a háziasszonyok buták, csak azt, hogy nem látnak tovább a maguk orránál. Ami közelebb van, abban tökéletesek.
csa-csa
egyébként egyszer már volt 300ft-os vizitdíj! Ráadásul akkor is 3-4 órákat kellett várni mindenütt. most örülhetünk ha 500ft-ból megússzuk!! Ja és akkor is több órás sorállás lesz! Na és természetesen az is a górék millás bőr kanapéira, "szolg." luxus kocsijaikra, egyéb luxus igényeire megy majd!
Eriksson
@csa-csa: Pontosan. Az akkori 300-ak sem az eü fejlesztésre.
Pedig az ötlet nem volt rossz.
Yoda69
@Eriksson: @Horizont: erikson, asszem itt fel lett veled mosva a padlo. Ha egy kerdesre nem tudsz erdemben valaszolni, akkor inkabb ne is probalkozz, mert csak beegeted magad. Csakugy mint a csuti zsirtaho, o sem mer kiallni Gyurcsannyal vitatkozni, mert tudja hogy felmosna vele a padlot.
Eriksson
@Horizont: Elnézésed kérem ha így érzed, de nem én fölényeskedem. A legutóbbi hsz.-ommal éppen erre akartalak figyelmeztetni.
Eriksson
@Yoda69: Melyik kérdésedre várod a választ?
Eriksson
@Horizont: B+ Érvekkel jöttem, de az neked smafu. Csak a magadét fújod, szemek- fülek csukva. Meg különben is. A háziasszonyt vedd dicséretnek.
Eriksson
@Horizont: Na látod! Mégis van, amiben egyetértünk.
Eriksson
@Horizont: Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.
Toby
Ne vezessék be a vizitdíjat, mert ha bevezetik, egy darab csókos milliárdossal gyarapodik a genyó birodalma ! Az e.ügy egy büdös vasat sem látna belőle !
varirmag
Jó,fizetek vizitdíjat, és ??? akkor ??? Egy szakorvosi vizsgálatra nem kell 4 azaz négy hónapot várnom ??? Akkor az ultrahang vizsgálatre csak hogy időpontot kapjak , nem kell 4 hetet várnom ???Majd az UH-ra ismét 3-4 hetet ???
Kong az ürességtől a nagyrendelő (Szt Kristóf ) de időpont nincs,várj !!! Aztán vagy kibírod vagy nem !
Menj fizetős rendelésre,!!! Aztán onnan tovább utalnak és ismét fizethetsz !
Ja , hogy nincs annyi pénzed ??? Akkor lehet megdögleni !
Eriksson
Kardiológiai beutalóval egy héten belül megkaptam a sztentet, egy vasamba sem került.
varirmag
Újbuda.Szakorvosi rendelő ,

Endokrinológia rendelés HETENTE 2 X FÉLNAP !!!

DE csak akkor ha az orvos nem beteg,és nincs szabadságon !!!
Tehát ! Vagy elmész fizetősre vagy elmész fizetősre, !!!

Gasztróenteorológia CSAK FIZETŐS RENDELÉS VAN !!!

és azt hiszik hogy ez így rendben van ???
TASzSz
"- jelen helyzetben a megkérdezettek 63 százaléka fizetne vizitdíjat, ha a befolyó összeget a kormány az egészségügy fejlesztésére fordítaná. "

HA...
Marcipán
@varirmag: Rablás az egész !!! Több évtizede...
Feraj49
Bevezetnék a vizitdíjat sem változna az egészségügyben semmi ! Egyesek ismét eltennék a pénz,és minden maradna a régiben ! Csak emlékezettőül ! Bevezették a SÚLYADÓ-t a gépjárművek után-mondván ezt az összeget az utak jobb állapotban tartása,és új utak építésére fordítják ! /Az autópályák meg fizetősek ugye ? / Nos azóta mennyivel jobbak az utak állapota ? Kátyú kátyú hátán. Mekkora a súlyadóként beszedett összeg titkos ! Még egy "dolog" ! Miért is kellene fizetnem VIZITDÍJAT ,amit már megfizettem akkor,amikor,levonták a bérből az egészség biztosítási járulékot ami több ezer forint havonta,a jövedelem függvényében- minden hónapban,minden jövedelem után. Még akkor is ha évekig beteg sem voltam.Tehát MEGELŐLEGEZTEM az eü.-nek a pénzt,ha majd beteg leszek... !
TASzSz
@Feraj49: 300 Ft/fő elég lenne új páncélszekrényekre az ágyak fölé!!! :-)
Aki Én
@varirmag: Újbuda, hasi UH KÉT hónap! Hegyvidék gyerek hasi UH beutalóval NÉGY hét!!! A kettő együtt magánban minimum 25.000,-
Egyrészt spórolsz a TB-nek, másrészt rövidíted a várólistát. Ezt miért nem fizetik ki utólag ha egyszer fizetem a TB-t?
Szerintük ez így rendben van. Sebaj, a felcsúti kisvasúttal most már legalább Bicskéig közlekedhetünk majd közpénzből. Hurrá...!
enslaved
@Aki Én: Már miért kellene kifizetni azt bárkinek is rajtad kívül, ha magánrendelésre mész? Érdekes ötlet, még soha eszembe nem jutott ilyesmi. A magán az nem véletlenül magán.
Aki Én
@enslaved: Azért te agyatlan műmájer, mert fizetem a TB-t, de nem kapok érte semmit. Kényszerből kell fizetősre mennem, ha nem akarok idő előtt megdögleni. Szerinted ha egy kisgyereknek hasi UH-t írnak elő, akkor az biztosan várhat hónapokig? És egy felnőtt?
Hogy még te is megértsd a törpe agyaddal: Ha befizetem magam napi menzára, akkor rendben van ha nem jön meg és a drágább étteremben kell ennem másik ebédet?
enslaved
@Aki Én: Oké, a várólista nem egy jó dolog, de a magánklinikákat akkor se keverjük össze az államival. Ezt a saját törpe agyaddal is felfoghatnád, habár a te szinteden ez nehéz lehet.
enslaved
@Aki Én: Ja, és még egy apróság: Én nem azért megyek vagy viszem a gyerekeimet magánrendelésre, mert arra kényszerülnék, nagyon sok orvos barátom van, akikhez bármikor bejutnék egy beutalóval, hanem mert ott egy félóra egy beteg, ellentétben a zsúfolt sztk - val. Érted, műmájer?
Eriksson
@Aki Én: Mennyi idő alatt fizetsz be 25 000,- ft-ot a TB-nek?
Aki Én
@Eriksson: 12:23 Nem az a kérdés, hanem, hogy mit kapok érte.
Aki Én
@enslaved: 12:20 Ezzel is csak a szar rendszert igazoltad.
Eriksson
@Aki Én: De, az a kérdés. Mennyit fizetsz be, és mennyit vársz el cserébe?
Ha utánanézel, hogy mennyibe kerülnek a szakorvosi beavatkozások, meg fogsz lepődni. Pontosan annyiba amennyit a magánbeteg fizet érte. Te viszont nem akarsz semmit.
Vajon a te befizetésed minden esetben fedezi a Rád fordított összeget?
Aki Én
@enslaved: 12:16 Miért keverném össze? Milyen agymenés enged erre következtetni?Csodálkoztam volna ha értenéd miről beszélek. Az egyszerű példám sem esett le neked. Össze vissza beszélsz, saját magadat cáfolod.
enslaved
@Aki Én: Nem, ezzel azt igazoltam, hogy nagyon sokan vannak egy sztk - s rendelésen, sok esetben ráadásul ok nélkül, nem véletlen, hogy a vizitdíjat anno én is támogattam. Talán akkor nem ment volna mindenki egy banális panasszal naponta. A te példád ellenben nem volt túl bonyolult, csak te nem érted, én mit akartam veled megértetni. Elhiheted, ha valaki, én lázadozhatnék a rendszer ellen, mert én sem keveset fizetek havonta, de nem teszem. Inkább megyek magánba.
Aki Én
@Eriksson: 12:29 Semmi köze az árhoz. Ez egy kötelező biztosítás! Egyébként azt várom, hogy ha szükségem van a szolgáltatásra amiért fizetek, akkor azt biztonságos időn belül megkapjam. Semmi köze a szolgáltatás névleges és tényleges árához!!!
Az én esetemben pedig lényegesen több az eddigi befizetésem, mint amennyibe kerültem. Szerencsére nem kellett eddig igénybe vennem a szolgáltatásokat, kivétel az UH, amit nem kaptam meg.
Aki Én
@enslaved: 12:35 Ez ugyan az, mintha az autós kötelező biztosításod ellenére saját zsebből fizetnéd a neked okozott kárt, mert a biztosító nem fizet. Vagy csak egy fél év múlva javíttatná meg az autódat. Nem gondolom, hogy ezt szó nélkül hagynád, mondjuk akár havonta. Gondolom most jön a Szandis válasz, vagyis, hogy nem érdekelne, mert tele vagy lóvéval. Csakhogy ez elvi kérdés, túl azon, hogy nem mindenki tud fizetni.
Eriksson
@Aki Én: De bizony, hogy van. Minél költségesebb egy beavatkozás, annál hosszabb a várólista. Kivétel a sürgősségi eset.
Aki Én
@Eriksson: 12:56 Minél többeknek van szüksége egy-egy vizsgálatra, beavatkozásra, annál hosszabb a várólista. Nem az ártól függ. Annyiban ár függő, hogy nincsenek gépek, eszközök, személyzet. Ez nem a vizsgálat árától függ. Tízezrével mennek el az egészségügyből.
Eriksson
@Aki Én: Szerinted ingyen vannak a vizsgálatok? Valakinek meg kell azt fizetnie. S mindnyájan tudjuk, ha nincs pénz, nincs pénz.
Aki Én
@Eriksson: 13:04 Már hogy lennének ingyen? Ne vicceljünk már. Fizetjük a tb-t, jár a szolgáltatás. Ennyi, nem több. Ne menjünk már át demagógiába.
Téged érdekel a biztosító költsége, kiadásai mikor kárt okoznak az autódban, vagy villám csap a házadba? Azt várod, hogy megoldják a problémádat a befizetéseid ellenében.
IEN
@Eriksson: Agyilag vagy beteg, ezzel nem kell orvoshoz menned!
Eriksson
@Aki Én: @IEN: "- jelen helyzetben a megkérdezettek 63 százaléka fizetne vizitdíjat, ha a befolyó összeget a kormány az egészségügy fejlesztésére fordítaná".
A jelen helyzetben a megkérdezettek 63%-a érti a problémát és még fizetni is volna hajlandó. Sajnos, ti nem vagytok benne abban a 63%-ban.
IEN
@Eriksson:" Én azt gondolom, hogy ha valaki valóban beteg, az megkapja a neki megfelelő ellátást. Magyarországon sokkal jobb a helyzet ilyen tekintetben, mint az irigyelt nyugati államokban" Én erre a hülyeségedre reagáltam!
Aki Én
@Eriksson: 13:26 A problémát értem, de te egészen másról beszélsz és másként értelmezed.
Eriksson
@IEN: Ez nem hülyeség, ez a valóság. Nézz utána. Nekem élnek barátaim, rokonaim különböző "nyugati" országokban, ahol csak az alapellátás ingyenes és sokszor orvossal nem is találkoznak. A beavatkozásokat meg kell fizetniük.
Eriksson
@Aki Én: Miről másról beszélnék? Azt magyarázom, hogy az orvosi beavatkozások drágák, a befizetett járulékok biztosan nem fedezik minden vizsgálat költségét. Azért értenék egyet a vizitdíjjal ha azt az eü-re fordítanák. Mint ahogy egyetértettem 2004-ben is. Bár azt tudjuk, hogy azoknak a díjaknak másutt lett helye.
Aki Én
@Eriksson: Nem érdekel senkit a beavatkozások ára. Van biztosításom, jár. Jelen esetben ennyi. Nem értetted a példámat sem.
Ha van biztosításom és kár ér, akkor azt behajtom a biztosítón, vagy megcsináltatom velük. Ennyire nehéz ez? Nem érdekelnek a biztosító költségei, nem is tartozik rám.
Eriksson
@Aki Én: " Én azt gondolom, hogy ha valaki valóban beteg, az megkapja a neki megfelelő ellátást. Magyarországon sokkal jobb a helyzet ilyen tekintetben, mint az irigyelt nyugati államokban"
Köszönöm a beszélgetést.
Aki Én
@Eriksson: Még nem derült ki, hogy beteg vagy-e, de jó esélyed van rá, ha az orvos elküld mondjuk UH-ra. Két hónapot kell várnod, hogy megtudd.
A barátom meghalt, egyszerűen megállt a szíve ültében. Szívműtétre várt három hónapja, de volt még kettő. Ő nem kapta meg ami járt volna neki.
Ebből a szempontból jobbnak semmi esetre sem mondanám. Más rendszerek persze vannak. Erre mondtam, hogy ha a kapacitás nem engedi, de indokolt a vizsgálat, akkor fizesse ki a tb utólag. Ha már egyszer van biztosításom.
Köszönöm a beszélgetést.!
Eriksson
@Aki Én: Sajnálom. A tragédia mindig tragédia, akárhonnan nézzük. :(
varirmag
Több mint három évtizede fizetem a TB-t. Harminc éven keresztül nem volt szükségem
rájuk. Ha néha megfáztam elég volt a citromos tea és a méz.
Amikor fogorvoshoz kellett mennem az már fizetős volt,a szeművegemet is ki kellett fizetni.
Soha nem mondhattam "állambácsinak" hogy bocsika most nem fizetek mert nincs elég pénzem és másra költeném az eü járulékokat.
ÉVTIZEDEKIG FIZETTEM !! És most amikor a TB - nek kellene a pénzemért cserébe
gyógyítani,biztosítani a gyógyulásomhoz szükséges vizsgálatokat, várnom kell !
Várnom hogy időpontot kapjak,ha megkaptam hónapokat kell várnom a szakorvosi vizsgálatra, majd várnom kell a műszeres vizsgálatra .
Hogy is van ez ???
Ugyan azt az ellátást( ellátatlanságot) kapom mint aki soha egy rohadt fillért sem fizetett.
Biztosított vagyok ( ELMÉLETILEG !!! ) Gyakolatilag vagy elmegyek a fizetős rendelésre, vagy megpusztulok, mert a TB rendelésen nem látnak el !
Azt mondják vannak / fizetnek ! BETEGJOGI KÉPVISELŐT .
Ők mi a búbánatos francot csinálnak ??? Ők is csak a pénzt veszik fel ???
enslaved
@Aki Én: A múlt héten találtam telibe egy oszlopot egy parkolóban, és nem fizetett a biztosítója:-))
varirmag
Engem nem érdekel mi van hogy van nyugaton ! Én itt fizettem,fizetek és itt kell hónapokat várnom az ellátásra.
Ha állambácsi visszaadja az évtizedek alatt befizetett járulékokat ( + azok kamatait ! )
megyek és gyógyíttatom magam valamelyik magánkórházba.
hemami
@Aki Én: Nos, pont erre találták ki, hogy nem biztosítási alapon működik az egészségügy és a nyugdíjrendszer, hanem valamiféle adót kell fizetni, ami az államot nem kötelezi semmire, ami csak adható, de nem számonkérhető.Ezért vették ki az " alkotmányból " is ennek a lehetőségét.Így fellebbezni sem lehet az efajta intézkedések ellen.
Aki Én
@enslaved: ,,A válaszadók kétharmada elégedetlen az állami egészségügyi ellátások állapotával – még a Fidesz szavazók többsége (52 százalék) is "
Látod Szandi, megint nem vagy képes a többséghez tartozni.
Dr. Felipe
Most már az a 300 forintos vizitdíj sem mentené meg az egészségügyet. A folyamatok már visszafordíthatatlanok.
Egyre kevesebb az orvos a kórházakban és egyre több a "tanácsadó" a kurmányban. Hát ennyi.
csa-csa
@Aki Én: Őszintén sajnálom a barátodat. Ez egy komoly tragédia!
de a vizitdíjjal is csak 2-3 hónap múlva tudod meg mi a baj, mikor már késő lesz!
a t. országház szemetjeit azonban curvára nem érdekli és nem is fogja! nekik ott a magánklinika, a többire carnak!
Aki Én
@csa-csa: Köszönöm. A vizitdíj nem oldaná meg a problémát. Normális rendszerben nem menekülnek el az emberek a saját országukból, köztük az eü dolgozók tízezrével. Normális rendszerben van prioritás, nemzetérdek, ami az önérdeket háttérbe szorítja. Itt nem így megy.
enslaved
@Aki Én: Akinek saját elképzelése van, az nem szeret másokhoz tartozni.
enslaved
@Aki Én: Talán inkább vicces, nem ostoba. Habár akkor nem volt az...
Aki Én
@enslaved: 21:50 Ez nagyon értelmetlen ostobaság.
enslaved
@Aki Én: Teszem fel 5 millió ember szereti Lagzi Lajcsit, ebből 60 % Fideszes, akkor nekem is hozzájuk kellene tartoznom?
aranka flora
@vonotok: en biztos egy fillert nem fzetek ha netan bevezetik!! Minden honapba pont eleget vonnak ,sot!!!
Aki Én
@enslaved: 22:58 Van ami csupán ízlés dolga.
Gyuri Géderről
Mi a fene? Csak nem kezdenek sz... ba lenni az egészségük miatt a tisztes Fideszes szavazók, akik annak idején ordítozva tiltakoztak a vizitdíj ellen.
Vagy van valami hátsó szándékuk, hogy pénzhez juttassanak fideszes cimborákat mert ürül a kassza?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.