Meg kell védeni a makói térséget, ha a migránshullám a magyar-román határra tevődik át – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu portálnak adott, szombaton megjelent interjújában.

Lázár János úgy fogalmazott, ha Ausztria, Szlovénia és Horvátország határán megépülnek a biztonsági határzárak, van rá esély, hogy a makói térség kerül nyomás alá. Azok, akik szervezik a menekültek útját, irányt fognak váltani, új útvonalakat keresnek. Magyarország az elmúlt évben ezer embercsempészt fogott el. Akik eljuttatják a menekülteket Görögországig, majd Belgádba és nyugat felé, azok megszervezik ezt az akciót is, ezt tapasztalhattuk is a magyar határnál – jegyezte meg.

A kormány konkrét előkészületeket tett, beszerezte a kerítésépítéshez szükséges alapanyagot, kiadta az utasítást a rendőrségnek és a honvédségnek, hogy álljon készen a határzár megépítésére. A szerb-magyar határtól a Marossal párhuzamosan már elkezdődött az előkészítő munka – tudatta a miniszter.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő fideszes politikus a helyi fejlesztésekről elmondta, a kormány várja Makó kezdeményezéseit, hiszen a települést kiemelt szövetségesének tekinti, főként – mivel éppen a bevándorlás miatt – a város térsége frontvonallá válhat.

A már bejezett beruházások közül Lázár János kiemelte az 1,6 milliárd forintból Földeák és Makó, illetve az 1,2 milliárdból Makó és Csanádpalota között épült utat. Hozzátéve: már elkezdődött a kiszombori elkerülő út előkészítése, amely 4-5 milliárd forintból valósulhat meg.

Lázár János közölte, Makovecz Imrének egy tucatnyi olyan terve maradt, amely befejezhető, ebből kettő kötődik Makóhoz: a Hagymatikum élményfürdő szárnya és a könyvtár átépítése. A Makona tervezőiroda dolgozik mindkét beruházás előkészítésén. A könyvtár átépítése másfél, míg a fürdő bővítése kétmilliárd forintba kerül, mindkettőnek kész kell lennie vagy a befejezéshez kell közelítenie 2018-ra – mondta a tárcavezető.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Remélem nem , inkább menjenek azok fele akik annyira toleránsak velük , nem gyűlölködők nem rasszisták , áldott jó emberek akik mindenkinek azt mondják gyertek csak gyertek még többen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
enslaved
Jani, ha egy mód van rá, akadályozd meg, hogy Makón át jöjjenek ezek a terroristák. Nem kérünk belőlük!
varrólány
Remélem nem , inkább menjenek azok fele akik annyira toleránsak velük , nem gyűlölködők nem rasszisták , áldott jó emberek akik mindenkinek azt mondják gyertek csak gyertek még többen!
wagabund
csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a francba kerülnek ezek Romániába, és onnan a határunkra? hö?

mindenkinek a legkényelmesebb megoldás áttolni a migránsokat a lehető leghamarabb a magyarokhoz?

nagyonúgynézki...
Szókrakész
Lőjék már ki a migránsmozgatókat és akkor nincs gond sehol.

Akkor a tizede nem indulna el.

Gyerünk NATO, Franciao. Oroszo.
Peller Anikó
Na kéremszépen, itten vannak a tűzokádó szörnyek. Ez kell a határra, de semmiképpen nem katonai célra, mert az tilos.

Aggódnak (dehogy aggódnak, hiszen ahhoz is hülyék) a politikusok meg még egyes tarhonyaagyú szakértők, hogy nem tudják és nem is képesek megvédeni a határokat több tízezernyi esetleg százezernyi inváziós betolakodó betörése ellen.

Tessék, a lángszóró:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mar_sziriaban_vannak_az_orosz_tuzokado_szornyek.606111.html

Az atombombát sem kellett bevetni csak egyszer (= 2szer), aztán már mindenki tudta merre hány lépés.
Bercifiu
Tisztelettel Kérdezel a Kormánytól, hogy hogyan engedhetik meg, hogy bárki is illegálisan átlépje a határt. Az ilyen kormánynak le kell mondani. Hol van a TEK, rendőrség. stb.
Pintér efftárs. Régen ugye nem így működött, tűzparancs volt érvényben. Na meg a munkásőrséget is be lehetne vetni, mint volt parancsnok.
keresztapa
@varrólány: A bevándorlók jót tehetnek egy országnak,amennyiben az adott ország TÖRVÉNYTISZTELŐ polgáraivá akarnak válni,és be akarnak illeszkedni.
Amennyiben dolgozni akarnak,és amennyiben bár megtarthatják saját szokásaikat,és vallásukat,de azt NEM akarják ráerőszakolni az őket befogadó nemzetre!
Nem követelőznek,hanem megköszönik amit kapnak !
Nem gyújtogatnak,robbantgatnak !
Nem támadják meg az adott ország rendőreit csak azért mert azok be akarják tartatni a törvényeket !
Nem dobálják el az okmányaikat,és hazudnak a jobb ellátás érdekében !
...és még sorolhatnám.
Ezek ugyanis ahogy viselkednek,úgy nem egy bevándorló,hanem egy megszálló viselkedik !
Persze,persze...tudom...ne általánosítsunk ...de kérdezem én :
Bevennél e egy marék vitamint,ha tudnád hogy van közte egy ami méreg ??? én ezekből a mostani bevándorlókból nem kérek.és nem,nem én vagyok a rasszista,hanem az aki idejön és tőlem, aki itthon vagyok elvárja hogy én alkalmazkodjak őhozzá.

.
Bercifiu
@Peller Anikó: azért még van mit tanulni a volt TESÓKTÓL.
eszegfu
@enslaved: 16:05 "Jani, ha egy mód van", akkor Makovecz tervezze a keritést!:)) Nem tudtam kihagyni!:)))
36
@Peller Anikó: Az jó. Termobarikus fegyver. Hatékony.
Lepényleső
A modernizáció mellékhatása; Makó már nincs is messze Jeruzsálemtől.
keresztapa
Vigyázó szemetek Párizst figyeljék! Megfigyelhető volt már a kezdetektől, hogy a másságimádók igyekeznek eltorzítani az eseményeket, és univerzális jelszavakkal a "tolerancia", a "szeretet", a "demokrácia" jelen helyzetben teljesen üres szavait mantrázzák, elterelve a figyelmet az Európa-idegen bevándorlásról, mint az egész esemény fő forrásáról, egyszersmind azt sugallva, hogy ez "gonoszok" támadása volt a "jó" ellen. Nagyjából a gyerekek is ennyit foghatnak fel a dologból, az egyenlőség és béke utópiájának mámorában lebegő infantilis eszmések is kb. azon a szinten vannak, azzal a jelentős különbséggel, hogy míg a gyermek korából és ártatlanságából eredően nem értheti az összefüggéseket, addig a megszállókat támogatóknak nincs mentségük.
Peller Anikó
@+apa: kik a szemetek, én?

Szóval comolyra fordítva a szót a megszállók támogatóinak nincs mentségük ! Szemetek. Fületek. Farkatok.
enslaved
@lópicigáspár: Én Makóról beszéltem:-)
karma1
Alljon meg a kormenet!!! Mifele menekulokrol kezdenek ezek beszelni??? Hiszen orban keritese ugy mukodik, mint a sicc! Hiszen a magyar sajto massal sincs tele, csakhogy egy nap jelenleg 9, azaz KILENC eltevedt menekult jon errefele, akit siman igazoltatnak, regisztralnak, oszt valamit meg csinalnak veluk...

Es most ennek a napi 9 menekultnek az utja fog Mako fele vezetni??? MI VAN??? Valaki megint akkorat hazudik, mint ide Lachaza...
kamazuka
Javaslom,hogy azon uniós tagállamok,melyek igényt tartanak bevándorlókra,akár muszlim közösség irányából,tegyenek lépéseket azok,légiúton történő bejuttatásukra,adott tagállamba.Így elkerűlhető a népvándorlás ma ismeretes látványa.Másodsorban nem beszélni kell a megvédésről,hanem építeni a kerítést ,és gőzerővel.Számolva azzal hogy napi 20 km-t gyalogszerrel is képes megtenni egy ember,és könnyedén,tehát nem sikítozni kiáltozni,hanem cselekedni.Azonnal!
Csizmás Kond
kepfeltoltes.hu/151122/mezitl_b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A képen egy mezítlábas nő látható, aki két gyereket cipel és a harmadikat kézenfogva vezeti. Körülötte 7 felnőtt férfi, lábukon cipő. Egyéb furcsaság nincs a képen.
karma1
@kamazuka: Legi uton NEM tortenik immigracio. Ahhoz ervenyes, eredeti utiokmanyok kellenek. Csak gyalog, vagy csempeszek altal, csonakon, autoval, vagy busszal.
kamazuka
Így kevesebb adminisztrációs létszámra lenne szükség.Akinek ma nincsennek rendben a dolgai azt úgy is vissza toloncolják.Akkor a hazaút helyett el se indúljon.
magyarbakancs
Makó felé vezet majd a migránsok új útvonala?
Felcsúti vonatot kellene elvinni Makóig.
Meg oldaná a kihasználtság dillemája.
Mia francnak riogatnak előre?
Igazolást szeretnének a tevékenységükhöz.
Majdha ara jönnek, akkor cselekedjenek és beszéljenek.
Vagy már most építsenek kerítést Makó környékére.
varrólány
@karma1: 23:53 Az eddigi útvonaluk kezd záródni vagy legalábbis ilyen hírek vannak. Nem tart sokáig erre jönni nekik, és persze nem akkor kell jajgatni hogy mi lesz amikor már itt vannak. Bár mindenképpen eljutnak a célig ha akarnak , tudjuk bármi áron .
Vészes forgatókönyv szerint zajlik Európa elfoglalása a háttérből irányítva .Mert ugye az európai vezetők csak tanakodnak , és semmit nem tesznek nem zárják a határt már a tengernél. Már látszik mi lett hiszen naponta vannak fenyegetések , és ki tudja lehet nem lesz semmi így is lehet felfogni, de ha lesz akkor meg tömegek halnak meg. Utólag már nem lehet okosnak lenni!
varrólány
@keresztapa: 17:56 Ezt így látom én is , nem is tudok mit hozzáfűzni .
varrólány
@eszegfu: 18: 35 Akkor az a hagymakupolás kerítés fából lenne , azt meg elvinnék tüzelőnek!
magyarbakancs
@eszegfu: A drót kerítés lassan nép művészeti varró minta lesz.
heraldika is lehet belőle másképpen címertan.
Szókrakész
@karma1: Hát vann nekik.
A párizsi merénylő mellett is volt.
Sőt egyeseknek 9 db lapult a zsebében.
Szóval orvosi, mérnöki diploma mellé még útlevelük is van.
karma1
@Szókrakész: Nem a hamis utlevelre gondoltam, te is tudod...Egyebkent a parizsi merenylo francia volt, ott is elt... Belgiumban meg szepen felepithettek egy buntanyat, terrorista-kepzovel. Gondolom, kozel az EU-s Parlamenthez,...
Csizmás Kond
@karma1: Senki nem volt Francia, mind muszlim bevándorló leszármazottak.
karma1
@Szókrakész: A parizsi merenylo harmadik generacios algeriai bevandorlok leszarmazottja volt. Es mint ilyen, (franciaorszagi szuletesu) mar francia.
A 9 db utleveles meg Magyarorszagon lett elkapva, ha jol emlekszem. Az sem kapcsolhato a parizsi esemenyekhez.
Mit akartal mondani az orvosi es a mernoki diplomaval?
eszegfu
@varrólány: 9:56 Nem is komoly gondolatnak szántam, csak Enslaves "fohászát" akartam fokozni...
Szókrakész
@karma1: És ez az EU, eza Brüsszel akarja irányítani, szabályozni egész Európát, mikor a saját szomszédjukat se "ismerik"?!?!?!
Mézike
@lópicigáspár: Húúú. lesek a székről úgy vihogok...:-)))))))))
Csizmás Kond
@Horizont: ...a kutyatartás is veszélyekkel jár...:)
karma1
@Szókrakész: Mikszath Kalman tot volt, bayerzsoti svab,...oszt valahogy megis magyarok...
wagabund
..."kiadta az utasítást a rendőrségnek és a honvédségnek, hogy álljon készen a határzár megépítésére."...

csak nehogy késő legyen, annyit tökölődnek...
Bercifiu
A a kúrmány nem tud eleget tenni a feladatának, híják a Cöf segítségét, majd a sok barom elállja az utat.
varrólány
@magyarbakancs: 09:42 Mint lehetőség felmerült már korábban is hogy erre jönnek, és hát az árvízre is fel szoktak készülni ha netán kiönt a Maros és nem akkor pakolják a zsákokat amikor már eláraszt a folyó mindent. Legalábbis erre fele így szokás!
KERKA
@Csizmás Kond: 09.03 Ez a képed mindent elmond. Ennek a képnek be kellene járnia a világot. Díjnyertes kép, annak, aki megérti.
Neked + gratula, hogy megosztottad.
Csizmás Kond
@karma1: mielőtt még ismét ilyen órisbutaságot írnál előbb legalább a wikiből tájélozódj...szégyenletes nagy marhaságot írtál.
F_Viktor
@karma1: S hány nagy magyar még a magyar nyelvet sem beszélte...
varirmag
"Mikszath Kalman tot volt,"
Mi van ??? Hiába na, nem mindenki tanult magyar irodalmat az általánosban.
karma1
@Csizmás Kond: Most az egyszer valaszolok neked, de nem tobbet. Igen, tevedtem, nem tot, hanem PALOC! Az egesz cikk arrol szolt, hogy 3. generacios algeriai menekultek leszarmazottai, akik mar francianak szulettek, azok kovettek el a terrorcselekmenyeket Parizsban.
En nem azt mondtam, hogy ki hol szuletett, csak azt, hogy milyen nemzetisegu osei vannak. bayerzsoti is Magyarorszagon szuletett, de az edesapja, Bayer Ottmar filmoperator egy ausztriai borbelymester fia. Az egesz kulturajuk az osztrak-svab kulturara alapozodik, Ottmar jelenleg Nemetorszagban dolgozik. Ettol ok meg barmikor szivesen valtanak barmilyen nemet nyelvteruleti kulturara.
En errol beszeltem, de ez a te tudatodig nem megy el. Felejts el minden szinten, kerlek, probalj nem reagalni egyetlen bejegyzesemre, foleg, ha hulyen hazudtolsz meg.
karma1
@varirmag: Olvasd el csizmasnak irt bejegyzesemet, rad is ervenyes.
Csizmás Kond
@karma1: ..most az egyszer az hányadszor...?...:)
...és ismételten bakiztál...olvass :hu.wikipedia.org/wiki/Miksz%C3%A1th_K%C3%A1lm%C3%A1n
Zsótiról csak ennyit sikerült ma..." Édesapja Bayer Ottmár, apai nagyapja id. Bayer Ottmár (1912-1989) mosonszolnoki katolikus sváb. Apai nagyanyja Lipták Magdolna nagykátai evangélikus tót. Anyai nagyapja Dr. Gyimes Károly nagykanizsai tüdőgyógyász. Anyai nagyanyja Solti Lenke, egy kiskőrösi kántor és néptanító lánya"
Azt viszont tudnod kell hogy bárminek képzeled őket egyikük sem volt sem terrorista sem gyilkos A bevándolókkal meg nem bántani akartalak de neked sem illik úgy pártolni őket, hogy annak következményeit más érezze.
...és ki hol született...akkor te most ki is vagy ?
karma1
@Csizmás Kond: En a bayerzsoti szuleit SZEMELYESEN ismerem, te lo, nem a wikipediabol okosodom, mint te!
Igaz, mar nagyon regota nem tartjuk a kapcsolatot, de ettol meg ezt tudhatom jobban, mint te vagy a wikipedia. az edesanyjarol, Gyimesi Dalmarol peldaul szo sem esik ebben a szoszedetben, pedig erdemes lenne, nagyon jo fej csaj volt anno, tudogondozoban dolgozott O is, Rontgen-asszisztenskent. Tovabba nem tudsz a hugarol sem, Fruzsinarol, akit meg az altalanos iskolaban Solymaron, (ahol Ottmar epitett egy kis csaladi hazat) tanitott a Zsolti, palyakezdo tanarkent. 38 eve meg nem politizaltak egyaltalan, a zsolti sem. Nekem kb. ekkor szakadt meg a szemelyes kapcsolatom veluk.
Mikszathra visszaterve, O maga vallotta magat palocnak, mint nemzetiseginek.
Ha az en szituaciomat kerdezed, akkor mindket szulom es azok szulei Fejer megyeiek, magyar reformatusok, es en is magyarnak szulettem, Budapesten. Vagyis a nemzetisegem; MAGYAR.
Igy jobb? Csak azert szoltam hozzad, mert azt vegkepp nem szeretem, ha hulyenek neznek.
Annakidejen szinte minden magyarnak volt valamilyen beutese, meg Kossuth sem volt teljesen magyar, anyai agrol egy pici nemet is volt benne, ha jol tudom, de keress ra, ha nagyon erdekel. Engem nem erdekel, mint ahogy te sem ezutan, mert ez megint nem a cikkhez tartozott.
varirmag
@Csizmás Kond !
Igaza van karma1 -nek, lépj tovább, valóban nem érdemes vele foglalkozni.
Csizmás Kond
@varirmag: ...nálam az nem megy, mert én nem a bugyija vagyok akit lehúz valahol és elfelejt...
Csizmás Kond
@karma1: Elismerem, hogy zsótit jobban ismered ezért nekedhagyom...de térjünk vissza Mikszáthra...vagyis a palóc nem magyar...akkor a hét törzs sem az...a székely sem az...?
...de te mivel református felmenőid vannak csak az lehetsz...nahát ez elég tökéletes levezetés...:))
Amúgy a múltkor azt mondta, hogy az új nemzetiséged már nem magyar hanem valami european..vagy valami ilyesmit írtál szóval akkor rokon vagy azzal az eurpeannal aki néhány éve települt be afganisztánból ?
Bercifiu
Ez ijesztő!!!

Nagyobb a veszély, mint gondolnád



aki naiv, ne olvassa el !


Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt
történt Egyiptomban - A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy
békés szándékkal érkeztek

A Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a migránsok nem
menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában, ahova a gazdag
arab országok küldik őket.

Youssef Khalil azt mondja: idővel nemcsak Németországot veszik célba,
hanem a teljes földrészt. A Magyar Nemzetnek adott interjúban a főpap
emlékeztet rá, hogy Egyiptomban amikor a Mozlim Testvériség uralkodott
egy évig, "az a legsötétebb korszak volt".

A gond az iszlámban van, a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket
tartalmaz, amelyek megparancsolják a muszlimnak, hogy megölje a
hitetleneket.

Nem vallási vezetőként, hanem magyar állampolgárként mélyen egyetért
Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos intézkedéseivel. Szerinte a
kormányfő tisztában van a kialakult helyzettel, érti is, mi történik.

Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok
lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba
az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

Ezek a gazdag országok éppen azért nem engedik be őket, hogy
megszállják Európát.

Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt
történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat.

A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek
és szeretnének az országban letelepedni. Mintha csak újraolvasnám a
történelmet, csak most sokkal gyorsabb a ritmus. Tíz év, és az
európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országukban.

Sötét jóslatát a főpap azzal indokolja, hogy az iszlám kihasználja az
európai mentalitást, naivitást, az emberi jogokat, azt, hogy a
keresztény értékeket betartják.

Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A
sátán kihasználta, hogy Istent a balliberálisok...
sentinel216
Életerős fiatal férfiak tömegesen tolonganak Európa országainak határain, miközben a szíriai nők otthon védik a hazájukat, földjüket, családjukat.
lemon.hu/2015/11/23/a-halal-angyalai-ezektol-a-noktol-jobban-rettegnek-az-isis-terroristai-mint-a-halaltol/
verőce21
Teljesen védtelen Nyugat-Európa, mert tízmillió-számra vannak bent arabok, sokan dolgoznak is, akár repülőtereken, vízműveknél, bizalmi helyeken. Nálunk feltűnőek, mint a néger kémek Szibériában. Ezt a komparatív előnyt kell megőriznünk, minden áron, akkor van remény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.