Délután öt órakor rendkívüli találkozót tartanak a NATO-tagállamok brüsszeli képviselői meghallgassák Törökország tájékoztatását arról, hogy mi is történt a lelőtt orosz repülőgéppel – írja a Bloomberg.

A NATO közleménye szerint a szövetség közelről figyeli, hogy mi történt az orosz géppel és kapcsolatban áll a török hatóságokkal.

Az eddigi hírek szerint Törökország légtérsértésre hivatkozva kedden lelőtt egy orosz repülőgépet. A két pilóta katapultált, úgy tudni, mindketten meghaltak,

a szír felkelők folyamatosan lőttek rájuk, miközben ereszkedtek ejtőernyőikkel.

Putyin elnök szerint azonban a gép Szíriai légtérben repült, s az esetet "hátbaszúrásnak" minősítette. A törökök viszont azt mondják, hogy öt perc alatt tízszer figyelmeztették a repülőgépet, mielőtt lőttek volna.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@lópicigáspár: 18:24

Én ugy emlékszem, hogy nemzetközi törvény tiltja az ejtöernyös lelövését...
megvárni, amig földet ér és fogságba ejteni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
a vidón az is látszik, hogy a halott pilóta körül álló fegyveresek nem rejtették véka alá az örömüket...már csak a tam-tam dob hiányzott...
Peller Anikó
Olyan nagyon nem repülhetett be a törökökhöz ha a szírekhez esett le. Ha befelé ment akkor ugyebár még nem volt a törökbe, ha kifelé jött volna tőlük akkor meg má mia fenéért lőttek bele. Ha pedig a határ körül őgyelgett hát nem tudom ezért le kellett e lőni.

A török szerint: öt perc leforgása alatt tízszer figyelmeztették a pilótát, hogy megsértette Törökország légterét. A gép viszont nem fordult vissza a felszólítás ellenére sem.

Na most ha nem fordult vissza akkor hogyan esett be szíriába?
verőce21
Az oroszok tudatosan és szándékosan kóstolgatják a NATO tagországok légterét. Nincs jó döntés, ha engedik őket, elszemtelenednek, ha nem engedik, mártírt játszanak.
verőce21
A szerencsétlen Szu-24 pilótákat sajnálom. Céltáblának küldték őket török területre.

Talán 10-13 mp-ig tartózkodott abban a török sávban a gép. A török F-16 hogyan állt rá?
Nem vagyok repülési szakértő, de elég bonyolult művelet lehetett akkora felületen úgy végrehajtani a manővert, hogy a török gép ne sértse meg a szír légteret.
JAJMÁR
Nem lesz ennek jó vége, megérjük még, hogy az iÁ jelenti a legkisebb gondot. Pedig voltak olyan helyzetek, amikor már azt hittem, hogy a közös ellenségért képesek enyhülésre.
verőce21
Az oroszok Aszad-ot védik, a NATO pedig Aszad-ot akarja megbuktatni. A törökök ennek megfelelően cselekedtek.
mandiner.hu/cikk/20151001_haborus_bunok_miatt_indult_vizsgalat_aszad_ellen
KERKA
@Peller Anikó: itt megnézheted a gép útvonalát. A másodpilóta még élt, amikor földre ért, hogy miért halt meg, azt a fantáziádra bízom.

www.borsonline.hu/20151124_ez_maradt_a_lelott_orosz_vadaszgep_pilotajabol

11.20 perckor Multiple matches between the gear on the dead Russian pilot and reference photo of Russian pilots in Syria
Pálinkafőző Rézüst
Török gyerek megvágta, orbán gyerek gyógyítja...
verőce21
Most úgy néz ki, hogy sem Ukrajna felől sem a törökök felől nem lesz gáz '19 után!
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: akkor vmelyiük vazallusává kell válnunk! Szép volt fijjug!
Manhattan
Előre leszervezett volt az egész, ugyanis ez egy jelentéktelen légtérsértés volt. Azt várták a törökök, hogy egy orosz gép belépjen a légtérbe, aztán fire... csak ez a gép olyan rövid ideig tartózkodott török légtérben, hogy már a rakéta szír területen találta el. Én mindenesetre nem szivesen lennék most török vadászpilóta... Jó eséllyel le fog zuhanni egy-két török gép hamarosan.
rbela
Védtelen ejtőernyősre lőni, ilyent csak a gyilkosok tesznek. A világon nemzetközi egyezmény van erre. " Amig földet nem ér nem lehet lőni" A szírekre ez nem vonatkozik, meg semmi. Tudatlan barbár népség, csak fogadjunk be minél többet európába. A törökök ahelyett, hogy segítenék az oroszok egyedüli harcát az iszlamistákkal. inkább hátráltatják. A nemzetközi helyzet egy nagy sz...
rbela
@Manhattan: Remélem Putyin megtorolja, megérdemelnék.
papa.49
@lópicigáspár: ,,Agyaggalamb,, vadászat...
JAJMÁR
@rbela: 19:45 Az jó lesz nagyon. De mire?
alterego56
Az ostoba hozzászólások előtt jó lesz végig gondolni azt a nem mellékes körülményt hogy a törökökkel egy katonai szövetséghez tartozunk.
volvós
@lópicigáspár: 18:24

Én ugy emlékszem, hogy nemzetközi törvény tiltja az ejtöernyös lelövését...
megvárni, amig földet ér és fogságba ejteni...
lópicigáspár
@volvós: Szarnak ezek a Genfi-Egyezményre! Nem értem miért kell itt szórakozni velük!
verőce21
Törökország a NATO-t is az Iszlám Állam érdekében használja fel.
fekete
Hasza'n Mohamede'k lelotek egy orosz gepet,Sziria felett. Hogy Hasza'ne'k eroltetik,hogy a
repulo Torok teruleten volt?Ami erdekes,hogy a lelott repulo,Sziriai feluletre zuhant a ket
pilotaval egyutt.Mohamedek,hazudnak,es csalnak,kulomben,mar Europa ismeri ezeket a
senkihaziakat,kik Magyarorszagot 150-evig rabolta'k ki!
Yoda69
@verőce21: Szerintem varjuk meg a jelentest az itelet hozatallal.
Ha Szir terulet folott lottek le akkor nagy hibat vetettek a torokok, es a felelosoket hadbirosag ele kell allitani.
Remelem ez nem fogja befolyasolni az orosz NATO egyuttmukodest az IS megsemmisiteseben.
dr. prédikátor
Bízom benne hogy Putyin megfelelő választ fog adni a törököknek!!!A törököknek nem lelőni kellett volna a gépet ,ha valóban berepült ,hanem kikisérni a légtérből!!!
Arra pedig egyáltalán nincs semilyen mentség hogy a tehetetlen ejtőernyős pilótát lelőtték.Ez a cselekedet háborús bünnek számít!!!
wagabund
ja..genfi egyezmény..nomeg a becsület, hogy ejtőernyősre nem lövünk.. megható..

de lefejezni azt lehet, ketrecben felgyújtani a pilótát azt is, aztán nőket tarkónlőni, megerőszakolni, állatként bánni velük..
..aztán robbantgatni ahol csak érik...

ja, ezeket lehet..közben a korán helyett a genfi egyezményt tanulmányozzák...ha ismerik a latin betűt..
ez a genfi egyezmény valami fontos irat lehet, mert eddig senki nem vette figyelembe..a japók voltak a legkegyetlenebbek például a második világháborúban..
(lásd a szingapúri koncentrációs tábort...az amerikaiak máig nem dolgozták fel..)

viszont van genfi egyezmény..
szerelemben, és háborúban mindent szabad...
silber13
@Freewolf: 08:07-re: Akkor ez a megjegyzésed bizonnyal Magyarországra is érvényes, ugye?:-)))
Freewolf
@silber13: Tagja vagyunk annak a gyülevész, agresszív bandának!
JAJMÁR
Tegnap 22.15-kor belinkeltem egy cikket, de nagyjából:

Ott, ahol a bombázó berepült, a határ úgy lett meghúzva anno' - kb. mint Mo. - hogy azon innen és túl, szír és török nép keveredett. A szír oldalon a hegyekben 20 falu van, amelyet nagyrészt türkmének laknak. Ezek megéltek békében, Aszad kegyetlenkedései ellen pedig milíciákat hoztak létre, önvédelem gyanánt.
Putyin ezeket is bombázza, ezeket a falvakat. A törökök többször kérték, hogy ezt ne tegye, ők védeni akarják a türkméneket. Mindehhez hozzájött még, hogy állítólag az orosz bombázók többször megsértették a török légteret.
Állítólag ezért is, a bombázások miatt is, előzőleg többször figyelmeztették Putyint.
JAJMÁR
Persze nem gondolom, hogy le kellett lőni az orosz gépet, és hogy ez bármit is megoldana, sőt! De azt sem gondolom, hogy Putyin bombázásai bármit is megoldanának. Sőt! Mindezek csak emelik a kockázatot, a konfliktus kiéleződését.
libellle
@Freewolf: Minden lehetöség megvan arra, hogy az "agressziv bandából" kilépjen az ország. putin persze azt gondolja, hogy a ruskiknak mindent szabad. Az utolsó évben több mint hetven "felségtér" sértést követettek el az oroszok. Norvégiában a konfliktus odáig fajult, hogy a gépre már rászámoltak és csak akkor hagyta el a légteret. .
silber13
@Freewolf: 08:18-ra: akkor veretes megszólalásod szerint mi is annak a "gyülevész, agresszív bandának a tagjai" vagyunk, beleértve az éáltalad istenített csúti széle-hossza vízilovadat és a sleppjét is! Gondolom, magadat is ide sorolod!:-))
hetöndöe
Mintha Putyin azt kommunikálná a világban,hogy az ISIS ellen harcol és a ruszkibarát hívek terjesztik is ezt szorgalmasan.Akkor mit keresett a vadászbombázójuk a szír felkelők területe felett?
Amúgy meg így jár,aki más légtere felett kóricál,a pilóták itt az igazi áldozatok.
silber13
@libellle: Egyik tagja a farkaska által gyülevész , agresszív bandaként jellemzett NATO-nak durrantotta le az orosz gépet. Felelőtlen, erőt fitogtató volt a rakéták indítása, bőven elég lett volna egy géppárt a nyakukra küldeni, akik kitessékelték volna az orosz gépet. A norvég eset meg kimondottan görényrepülés volt.
Freewolf
@silber13: Én is mint magyar, a NATO tagja vagyok!
verőce21
@Yoda69: (06:20) Ha te hiszel egy arabnak, és szereted az Ezeregyéjszaka meséit, akkor az a jelentés éppen neked készül majd. :)
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: azért Seherezádét meghágnád ...:)
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: (17:42) Erre szokták mondani, nincs hozzá se here, se Záde! :)
verőce21
Ez a 10-szer figyelmeztették valószínűleg 10 korábbi alkalommal. Most meg lelőtték.

A magyar Gripenek gyakorlatilag naponta fognak el orosz gépeket a Balti légtérben. Aztán valahogy fel-fel bukkan egy tengeralattjáró Skócia vagy Svédország partjainál. Esetleg Portugália partjainál fognak meg orosz stratégiai bombázókat.
Az oroszok folyamatosan tesztelték a NATO-t csak a törökök nem voltak szívbajosak. Több átrepülés nem lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.