Erkölcstelen az európai politikai vezetés álláspontja a modernkori népvándorlás kezelésében – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

Kósa Lajos hangsúlyozta, Európa vezető hatalmai azért nem oldják meg a migráció problémáját, mert nem is akarják, ezt mutatja szerinte az is, hogy a náluk kisebb Magyarország képes volt a saját feladatát elvégezni: megvédte az országot és Európát. A Fidesz alelnöke beszédében dermesztőnek nevezte, hogy az európai vezetők egyik legfontosabb tagja személyes kiállásával sem mutat példát. "Utoljára ilyen világpolitikai szempontból vezető hatalmat Jelcin idején vezettek ezzel a karakterrel. Akkor is mekkora baj lett" – fogalmazott Kósa Lajos, majd hozzátette, ilyen fáradt, szomorú és érzelmes mentalitással Szamosangyaloson három óráig sem tudna polgármester lenni valaki.

A kormánypárti politikus szerint ebben a helyzetben kell, hogy legyen egy európai ország, amelynek vezetője ki tudja mondani: "a király meztelen, vegyétek észre!".

Kósa Lajos szerint az európai politikai vezetés álláspontja azért is tarthatatlan morálisan, mert míg szolidaritásról beszél, figyelmen kívül hagyja egyik tagállama, Bulgária érdekeit. Erkölcstelenségnek nevezte emellett azt is, hogy miközben Magyarország ellen eljárást indítottak az illegális bevándorlók anyanyelv-használati jogainak be nem tartása miatt, addig sokmillió őshonos kisebbség ugyanilyen jogai nem garantáltak Baszkföldtől Erdélyig és a Felvidéktől Írországig.

Kósa Lajos kitért továbbá arra is, hogy míg Európa folyamatosan "csuklóztatja" Magyarországot a demokrácia ismérveiből, aközben Európa jellemzően balliberális vezetői semmibe veszik az európai polgárok 85 százalékának azon véleményét, amely szerint elég volt a népvándorlásból és meg kell védeni a határokat. Kósa Lajos figyelmeztette az európai választópolgárokat: amennyiben nem szorítják rá a kontinens vezetőit álláspontjuk megváltoztatására, abból nagy baj lesz.

Az ügyvezető alelnök kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a teljes foglalkoztatás, a családok támogatása legalább olyan fontos, mint a modernkori népvándorlás problémájának megoldása. Kósa Lajos szerint az ellenzék primitív pártpolitikai érdekből beszél gyermekszegénységről és gyermekéhezésről, amely fogalmak nem is értelmezhetők, hiszen egy rendes családban nem éheznek és nem lehetnek szegények kizárólag a gyerekek. Az ellenzék ezzel a "címkézéssel" nem a gyerekeken akar segíteni – mondta. Hozzátette, a Fidesz a korábbinál többet, öt év alatt 72 milliárd forintot fordított gyermekétkeztetésre, emellett egymillió családot kiszabadított a devizaadósság-csapdából. Megjegyezte továbbá, miközben az ellenzék a szegénység növekedéséről beszél, addig a statisztikák ennek ellenkezőjét mutatják. Kósa Lajos a teljes foglalkoztatást nevezte a legjobb családtámogatási eszköznek, hiszen szerinte a szegénység ellen leginkább a munkával lehet megküzdeni. A Fidesz alelnöke felszólalása végén leszögezte, pártja sikerének alapja, hogy stabil és erős szövetséget valósítottak meg a magyar választók többségével.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
"Kósa Lajos szerint is túl sok hülye jön szembe az autópályán"

Fordulj meg Lala, mert te mész rossz irányba!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
mégaszongya erkölcstelen...és nem szakadt le a plafon...
sentinel216
"Kósa Lajos szerint is túl sok hülye jön szembe az autópályán"

Fordulj meg Lala, mert te mész rossz irányba!
F_Viktor
Csak, hogy még az egybitesek is megértsék Kósa legalább egy hülyeségét, csak erre reagálnék:

"...a náluk kisebb Magyarország képes volt a saját feladatát elvégezni: megvédte az országot és Európát."

Ha ez igaz lenne, akkor nincs miről mantráznia Kósának, sőt ha még Európát is megvédték, akkor nincs milyen európai migrációs problémát megoldania az EU politikusainak!
Szókrakész
Mo-t megvédték.
Igen.
És helyesen.
De hogy Európát?
Erről le kéne már szokniuk.
Mobil123
Húúú vazze !! :-D Te vagy magad az a sok hülye ! :-D :-D
silber13
Akit nem véletlenül neveznek Mr. 20%-nak, az ne beszéljen erkölcsről, morálról, és aki olyan buta, mit a setét éjszaka, az méltán tarthat számot a primitív, bunkó jelzőre Lajoska!
zöldszem
Minden hülyének az a rögeszméje, hogy normális!!
A tetteid bizonyítják, hogy ki vagy valójában. A szavak csak azt, hogy ki szeretnél lenni.
Szókrakész
"Kósa Lajos a teljes foglalkoztatást nevezte a legjobb családtámogatási eszköznek, hiszen szerinte a szegénység ellen leginkább a munkával lehet megküzdeni."

Lala.
Miért keveredsz ellentmondásba?
A szoc munka, 47 ezer mikor emel ki a mélyszegénységből?
A családtámogatás az nem a munka kategóriába esik.
Ráadásul hol támogatsz engem, ha én dolgozok és nem ti?!?!?!
Az, hogy másként lopjátok ki a pénzt a zsebemből, ráfogva családtámogatásra?

Nektek nem szabadna témákat összevonva hablatyolni, mert azonnal az egyik hazugság, "fidesz jobbanteljesítünk csoda" üti a másikat.
nemjoezigy
Ez a nulla 'ember' észre veszi és sérelmezi azt ahogy az eu bánik velük (fideSS), de azt nem veszi észre, hogy ők(fideSS) ugyanígy, sőt rossazbbul bánnak a saját népükkel!
dr. prédikátor
Mr 20%!!! Úgy látszik te is Ibizán voltál a Takonyárpival???
Toby
Vajon honnan van az "európai polgárok 85 %-a " ?
Dátum. lábnagyság, kondalétszám gyök alatt ?
Alzheimer Fauna
Régebben már foglalkoztam vele, de most úgy döntöttem, hogy belevágok: én leszek a következő fizikai Nobel-díjas. Az elméleti fizikába ásom be magam (pl. mosogatni is jobb elméletben, mint gyakorlatban) a "A sötétség terjedésének némely összefüggése" c. dolgozatommal, melyre a volt debreceni ispán inspirált. Mivel - szerencsétekre - nem tudok görög betűkkel és gyökjelekkel telezsúfolt emeletes törtet ide rajzolni, ezért csak szavakkal mondom el az eddigi felfedezéseimet.
Szembetűnő, hogy a sötétség terjedésének sebessége (a továbbiakban: STS) függ a földrajzi szélességtől, pl. Párizsban ez a sebesség alacsony, ha nem is nulla (lásd Marine Le Pen-efektus), Berlinben ennél kisebb értéket mérhetünk (Danke, Frau Merkel), ugyanakkor pl. Varsóban (október óta) egy magas szám jön ki eredményül. Szokása szerint Magyarország itt is kilóg a sorból, nálunk a sötétség (legalább) fénysebességgel terjed. Természetesen, a kapott eredmények légüres térben értendők, ez a mi esetünkben a KisGé epicentrumú szellemi vákum. Még néhány számítást el kell végeznem (Schmitten, Schmidten meg a Rogánon) mert van egy sejtésem - ami ha beigazolódik, akkor alapvető fizikai törvényt döntök meg vele - az STS értéke MO.-on nagyobb, mint a fény sebessége. Na, erre varrjál gombot: egy ilyen meghajtási elven működő űrhajóval, percek alatt kimenthetnénk a Marson rekedt Matt Damont! Mértékegysége lehetne a Kósa (bár versenyben van még L. Simon is).
Ja, és figyelmeztessetek, hogy ha majd a Svéd Királyi Tudományos Akadémiától átveszem a kitüntetést, megemlítsem, hogy ilyen mértékű kutatható sötétség Hoffmann Rózsa nélkül nem jöhetett volna létre!
justhpeter
Kósa Lajos szerint is túl sok hülye jön szembe az autópályán. Hát még egy fideSS kongresszuson !
vonotok
Te Lajos ! Nem lehet, hogy Ti mentek szembe a forgalommal???
libellle
Mennyi zázlo nöl ki a hátából, és egyre több. lessz. Ez emlékeztet a volt Kelet-Németországi pártkongressekre is ahol mindenféle zaszlók voltak kb igy drapierozva. és a képek amiket lehtett a Tv-ben látni amikor a Magyar komunnista párt ülésezett. Hmm... a történelem egyes országokban megismétli magat gyorsabban mint ahogyan azt a polgárok szeretnék.
kkalman
Mr. 20 százalék? A teljes foglalkoztatás teljes hiánya jellemző az országra. A közfoglalkoztatást nem merném munkahelynek tekinteni, ellentétben veletek. Nemcsak én, de nagyon sokan szintén nem. Akkor ki megy szembe a forgalommal?
csetere
@simmering73: Már rég. Csak makog ha beszélnie kell.
papa.49
@simmering73: Á dehogy enni a pacák, önmagát adta))))))))))))
Mobil123
@simmering73: Nem is volt neki mi elmenjen :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.