A Demokratikus Koalíció szerint a Miniszterelnökséget vezető Lázár János egy olyan vadászaton vett részt, amelyen törvénysértő módon kiskorú gyermek kezébe is fegyvert adtak.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, több olyan kép került a birtokukba, amelyen Lázár János látható egy vadászaton. A képek egyikén a miniszter egy fegyvert tartó kisfiú mögött tűnik fel, míg egy másikon "vesszővel avat vadásszá" ugyancsak gyermekeket.

Súlyos vádak Lázár János ellen: törvénysértő vadászat a gyerekekkel?

Kiemelte, mindez azért aggályos, mert a hatályos törvények szerint csak a 18. életévüket betöltött személyek lehetnek vadászok. A büntető törvénykönyv (Btk.) alapján emellett a lőfegyver engedéllyel nem rendelkezőnek történő átadása is bűncselekménynek számít – tette hozzá.

Súlyos vádak Lázár János ellen: törvénysértő vadászat a gyerekekkel?

Gréczy Zsolt szólt arról is: nem tudják, hogy Lázár János tettesként vagy bűnsegédként érintett az esetben, a nyomozóhatóság feladatának tartják ugyanis annak kiderítését, hogy a tárcavezető adott-e át fegyvert gyermekeknek, vagy csak tudomása volt arról.

A DK szóvivője idézte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy korábban nekik adott parlamenti válaszát, amelyben a miniszter súlyos kötelezettségszegésnek nevezte, ha egy vadász gyermek kezébe ad fegyvert. Fazekas Sándor szerint ilyen esetekben felmerül a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja – folytatta Gréczy Zsolt, aki közölte, pártja ezért feljelentést tesz, továbbá kezdeményezik Lázár János vadászati engedélyének visszavonását.

Az ellenzéki párt szóvivője kérdésekre válaszolva elmondta, a képeket ismeretlen feladótól, levélben kapták, azok készítési helyét nem ismerik, ugyanakkor azt feltételezik, hogy idén ősszel készülhettek.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Captain Blood
@Csizmás Kond: A fegyvertartásról szóló törvény!
Fegyvert csak olyan személynek adhatsz át vagy engedhetsz át akiről meggyőződtél, hogy annak a fegyvernek a kezelésére fegyvervizsgája van.
Fegyvert gyerek kezébe _NEM_ adhatsz még töltetlenül sem!
Egyébként sincs töltetlen fegyver ugye tudod!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Mi van, a Simicska egyutt vadaszott valamikor a lezerjankoval? Oszt csak most hivatta elo a kepeket? Tre' dolog, dehat a vadaszatert mindent...:o)))
dr. prédikátor
Hajaj nagy a baj!!!Lézerannyitisér gyöngytyúk és fácánvadász jankó!!!Mi lesz most ha kiderül hogy nemcsak bugyikra vadásztál törvénytelenül hanem gyerek kezébe adtál fegyvert???!!!Jankó, jankó !!! Már nem fénylik úgy a csillagod!!!
karma1
@dr. prédikátor: Lehet, hogy a vezir stilusosan mar meg is adta ra a kilovesi engedelyt? rogantonyo volna az uj goebbels?
dr. prédikátor
@karma1: Hát biztos hogy az arrogánstonyó göbbels ahol tud be is fog tartani neki!!!
karma1
@dr. prédikátor: Akkor en mar csak egy kavet kerek, nyugodtan hatradolok...:o)))
karma1
Nema', nehogyma'n azt sugalljak, hogy lezerjanko szemelyeben megszuletett a "nemzethy pedofil" intezmenye??!!

Merhogy mi a sz@rt keres egy gyerek a vadaszaton, es egyebkent is, ki fijja-borja volt a kis ujvadaszka? tomjenzsoti nem jart arra feher lovon?

Ha't mi ma' semmit sem tudunk meg?
Főlökött
Borítékolható a megszüntetés, a 'fegyvernek látszó tárgy' ügyében. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy ezt (is) nem magyarázzák ki, pl. ilyen módon.
Futnak vele azért egy tiszteletkört.
Toby
" Törvények ránk nem vonatkoznak " ( by harrach-dedbil pedró, boltbezárás-ügyi segédállamtitkár )
verum
A gyerekek előtt meg látszik, hogy ott vannak a kiterített, megölt állatok.
Gyilkos lelkű minden vadász - kár hogy a gyerekeket is megfertőzik. :-(
Lacapapa44
A propellernek megint sikerült jó napot szerezni néhány hülyének, akik úgy olvassák ezt a szennylapot, mint a szentírást. Borgőzös látomásaikban , már a kormány bukását is látják. Egy ilyen cikk után , rögtön le kéne mondani, az egész kormánynak, a Fideszt fel kell oszlatni, a szavazóikat agyonlőni és a maradék százezer emberrel építeni egy szép, boldog, liberális Magyarországot!
dr. prédikátor
@Lacapapa44: Ha nem tetszik az oldal miért vagy itt???
human
Be fog indulni a visszamenőleges törvénygyártás.
36
Az előbb írtam erről bővebben, de mire befejeztem, eltüntették az írást.

Most csak röviden. Lehet, hogy a DK-soknak nem mondták el az apucik, hogy ment ez régen(is)? A 80-as években, a kisvárosi idillhez hozzátartozott a vadászat. Apám. engem is vitt vadászni. Sőt. Az orvos, a rendőrkapitány, a párttitkár, a tanácselnök, a TSZ elnök, a vadőrök és a fácán nevelő is hozták a gyereküket vadászatra. Hajtásra, nyúl hálózásra, lesre is. Vihettük a lőszertáskát és az elejtett kis vadat. Otthon pedig az ürített, letört csövű fegyvert pucolhattam. Platós UAZ-on mentünk ki a területre, nem luxus terepjáróval. 22'-es kispuskával is lőhettünk. Kijelölt helyen, csak papír célra, felnőttekkel körülvéve, utasító szóra, lőszerrel elszámolva! A vesszőzés, vadásszá avatás, ami itt csak jelképes. (Nem akarom senkinek a renoméját javítani, vagy rontani, pláne nem pártnak! de én is így kezdtem, anno a vadászatot)
papa.49
Az annyitisérJános, megint kiborítja a népet)))))))))
Dr plágium
@karma1: " megszuletett a "nemzethy pedofil" intezmenye"
Dehogy! Csak simán szadista a lelkem :)
papa.49
@Horizont: Lehet hogy igazad van, ez volt a ,,selyemzsinór,, ))))))))))
volvós
@dr. prédikátor: 12:42

...én helyesbítenék: férfi klottgatyákra vadászott, a bugyi neki már
olyan snassz... ha még ezért sem b@sszák el, hát nincs magyar
büntetöjog, nincs Ügyészség !!! A mentelmi jog ilyenkor nem lehetne
érvényes...és mi van olyankor, ha a kiskoru " véletlenül "
lézerjanira célozva puffantja le ???
Majd jön szandokán / enslaved - mivel haverja - és megmagyarázza, hogy
milyen irigyek vagyunk mi magyarok...:-)))
volvós
@Lacapapa44: 15:59

menj vissza szépen cumikázni az ápoló bácsinál...
Csizmás Kond
Ezek a vádak annyira súlyosak mint a vádlójuk...pihekategória.
Csizmás Kond
@Horizont: melyik törvény írja elő, hogy gyerek nem szabad fegyvert fogjon felügyelet mellett ?...a fegyverrel lőni és a vadászat az két külön dolog.
Captain Blood
@Csizmás Kond: A fegyvertartásról szóló törvény!
Fegyvert csak olyan személynek adhatsz át vagy engedhetsz át akiről meggyőződtél, hogy annak a fegyvernek a kezelésére fegyvervizsgája van.
Fegyvert gyerek kezébe _NEM_ adhatsz még töltetlenül sem!
Egyébként sincs töltetlen fegyver ugye tudod!
keresztapa
@Csizmás Kond: Te azt hiszed, hogy ez a mély farzseb menekült G Zs nem akar szerepelni, mindegy mivel csak beszéljenek róla! Az egész egy játék!
Eriksson
@Horizont: Mi lenne, ha a világ nem rólad szólna?
Eriksson
@Horizont: Csak annyi, mint Neked minden máshoz.
Csizmás Kond
@Captain Blood: Minden 18 életévét betöltött személy használhat lőfegyvert ha megfelelő engedéllyel rendelkezik. A 18 évet benemtöltött személy felügyelet mellet gyakorlati célból használhat lőfegyvert.
...amúgy mi a baj a lázáros képekkel ?
Csizmás Kond
@Horizont: Nem Lázárt védem, hanem a folytonos butaságokra hívom fel a figyelmeteket.
...mi a baj Lázárral ?
karma1
@human: A visszamenoleges torvenygyartas az folyamatosab muxik, mindig csak arra ugranak ra, ami eppen aktualis... :o)))
Csizmás Kond
@keresztapa: Fogalmuk sincs ki van a képen de ítélkeznek...
karma1
@36: Igen, ez valoban igy mukodik, de "akkor" volt benne valami kulonleges Magyarorszagon: nem igazan mehetett mindenki vadaszni, gondolom, Te is tudod, hogy csak a kiveteles emberek, vagy az egyebkent szakmaszaeruen a vadaszattal foglalkozo emberek tehettek meg ezt. De ahol a vadaszat mindennapos dolog, mint pl. itt ez most is szokas, szigoruan szuloi, vagy megfelelo engedellyel rendelkezo szemely szigoru felugyelete mellett. Nalunk meg Barbie-rozsaszin kispuskat is lehet venni, ha pl. a 6 eves kislany akar vadaszni. Le akartam fenykepezni, de biztonsagi okokbol nem engedtek, sajnos, mert eleg viccesen nezett ki.
De ez itt eletforma, bizonyos allatokra KOTELEZO az irtas: ilyen az oposszum, a nyul, a vaddiszno.
karma1
@Toby: Eztet mondtam fontebb, hiszen nem derult ki, hogy kivel mulatta ertekes idejet Londonorszagban...:o))
karma1
@Captain Blood: Csak az tudja a fentebb emlitetteket, aki vagy volt katona, vagy ismeri az idevonatkozo torvenyeket...Mit varsz el a cicustol...?...:O))))
karma1
@Csizmás Kond: Bocs, veletlen volt a lajk, ugrik a gepem
Csizmás Kond
@karma1: hát igen, vagy voltam katona vagy nem ...de már 10 éves koromba lőttem 16-os kétluku lapáttal...
Eriksson
@Horizont: Ha nem kedvelném a stílusod, soha nem szólnék hozzád. :)
tobikamama
Ő nem olyan mit is gondolunk róla ő csak hazudik ennyi. Hát ezt gyakorolják még egy kis ideig.
eszegfu
Bizonyára bennem van a hiba, de én még a játékfegyvereket is utálom!! Nem kell megtanulniuk, hogy egy fegyverrel erősebbek, vagy ölni lehet vele állatot és embert ...még játékból sem! A gyerekek ugyis kegyetlenek egy kövér, vagy sovány társaikkal szemben is... Arról nem beszélve, hogy nem Alaszkában vagyunk, ahol már gyerek korukban meg kell tanulniuk vadászni, védekezni, mert csak magukra számithatnak. Szerintem teljesen felesleges egy ilyen "uri" passzióra rászoktatni a gyerekeket, inkább "munkára" kellene tanitani, hogy értékeljék: mennyit kell dolgozni ahhoz, hogy legyen pénzük mindenre.
keresztapa
Ez a hír nem avatás, ugyan kezdődik - e az ajvékolás?a vörös bolygón?

Felavatták Für Lajos történész, az Antall- és a Boros-kormány honvédelmi minisztere, az MDF egyik alapítója emléktábláját születésének 85. évfordulóján Budapest VII. kerületében, annak a háznak falán, ahol 1975 és 2013 között, haláláig élt.
Bercifiu
3/8 vascső volt a kezében, mi a fasznak szórakoznak egy gyerekkel.
darwin
Szinte sose látjuk profilból.Most?Ekkora orrot!

@Csizmás Kond: Én is voltam lövészszakkörös anno 10 évesen,nyertem is egy csomó versenyt.De ez nem ugyanaz.
36
@karma1: Így van. Én csak később gondoltam át, hogy apám, egyáltalán hogyan kerül az elvtársak közé, kisiparosként. Csak KIOSZ tag volt. Nem volt, sem él KISZ-es, sem párttag. Abban az időben viszont a munkáján keresztül, egy csomó fejessel megismerkedett és akkoriban, még össze is jártak, nem csak vadászni, hanem névnapra, szüretre is. Voltak még barátságok, a politikát félretéve.

Hát, igen. A vadászat pedig, egy elég különleges dolog volt, akkor is Magyarországon. A fegyverre várni kellett, jatt ellenében lehetett könnyebben hozzájutni. De, haverság is kellett hozzá. Aki ma, el akar kezdeni vadászni, az anyagilag kösse fel az alsót, de nagyon, mert irgalmatlan összegek kellenek hozzá. Az a szerencsés, aki megörökli a jogot még régről.

Te élsz Új-Zélandon, úgye? Hát, ja angolszász fegyver tartási jog, tuti lehet.
Egyébként, Magyarországon, sajnos kell is tartani a szigort, mert egyszrűen nincs benne a hagyományban a fegyver tartás. A sok barom, egy vita során, halomra lövöldözné egymást.
Csizmás Kond
@eszegfu: Ölni puszta kézzel is lehet..ceruzával is...vízzel is, nem kell ahhoz lőfegyver.
A lőfegyver szerintem a gyilkosok között egy egyensúly...
A vadászat ugyanolyan szerves része az életünknek minta halgazdaság vagy a saláta termesztés...
Csizmás Kond
@darwin: persze hogy nem ...ez egy színház a korlátoltaknak...
almalibre
A képek egyikén a miniszter egy fegyvernek látszó tárgyat tartó kisfiú mögött tűnik fel…
karma1
@36: Igen, en elek, es itt szinte mindenkinek van fegyvere, de nagyon-nagyon komoly feltetelekkel adjak ki, es pillanatok alatt vissza is vonhatjak az engedelyt.
A ferjemnek meg kellett ujitania a fegyverviselesi engedelyet, (10 evig ervenyes egy muanyag kartya, bankkartya meretu, arckepes, computeres fenykepfelvitellel).
Ez ugy tortenik, hogy a rendorsegtol valaki elore megbeszelt idoben kijon a lakasunkra, a ferjemnek ekkor ki kell mennie a hazbol, hallotavolon kivulre, es a rendorseg alkalmazottjaval vegignyalazok egy kb, 10 oldalas A4-es adatlapot, mindenre kiterjedoen, van benne egeszsegugyi kerdestol kezdve pszichologiai allapot, es azt is megkerdezik, hogy en hogy erzem magam, esetleg a ferjem nem el-e vissza a fegyverrel, nem fenyeget, stb. Azt is megkerdezi, hogy javaslom-e a ferjemnek az engedelye meghosszabbitasat. Mikor mindent kitoltottunk, (amiben evszamok, esemenyek, esetleges fegyverhasznalati helyek leirasat is be kell mondanom), akkor behivjak a ferjemet, es az utolso kerdescsoportot tole is megkerdezik, es csak akkor kaphat engedelyt, ha egyformat mondtunk. Ekkor meg ellenorzi a tulajdonban levo fegyvereket, egyenkent bejegyzi a szamat, tipusat, egyezteti az elozo listaval, es megnezi, hogy hogyan tarolja a ferjem a fegyvereket es a toltenyeket. Kb 3 alkalommal kell a rendorseg emberevel talalkozni, hogy egy engedely osszejojjon.
A legritkabb esetben olnek errefele is nyilvantartott fegyverrel, ha megis, akkor tutira nem az, akinek a neven van/volt a fegyver. Legonkabb vadaszbalesetek tortennek, gyerekbaleset vadaszaton soha, de gyerekeknek NEM tilos vadaszatra menni, korlatozott fegyverhasznalat megengedett GYERMEKMERETU fegyverrel, szigoru feltetelek mellett.
eszegfu
@Csizmás Kond: 12:22 Felfogom az álláspontodat hidd el! De nekem pont azért van rossz érzésem -- ahogy már irtam -- hogy a gyerekek esetleges kegyetlenségét nem kellene fokozni a fegyverrel, hiszen történhet ez "puszta kézzel, ceruzával...vizzel is". Én továbbra is igy gondolom ugy általában, elvonatkoztatva a személyektől, Te meg másképpen...nincs ebben köztünk vita.
Csizmás Kond
@eszegfu: Soha nem abból lesz gyilkos akinek idejében megtanítják a fegyverhasználatot...
egy gyerek annál agresszívebb minél jobban titkolják előtte a tudásvágyát.
36
@karma1: Ezek szerint, a nyilvántartásba vétel, elég visszatartó erejű. De persze, kell hozzá a morál és hagyomány is.
Na, itt egyik sincs. Tisztelet a kivételnek. Egyébként a magyar történelem, mindíg arról szólt, hogy a hatalom fél a néptől, ha fegyverről van szó. A forró és heves vérmérséklet és az alárendeltség, megalázottság, elégedetlenség, elég nagy feszültséget okoz... Most meg a terror veszélyre mindent rá lehet fogni.
Az illegális eszközöknek viszont, valóban nincs helye és vasszigorral büntetendő!

A gyerek méretű és kaliberben meghatározott fegyvert is megértem. Aki teheti(ha van rá pénze), felnőttként is kívánatos hogy a testi paramétereinek megfelelő vadászfegyvert válasszon(gondolok itt, hosszra. Nem egy fegyver gyár készít, méretezett fegyvert.).

Kívánok a férjednek, jó szerencsét a vadászathoz.
eszegfu
@Csizmás Kond: Nem kötekedésből... először is Te nyilván férfi vagy és általában a fiuk szeretnek "harcolni" és a fegyver közelébe kerülni, sőt még a háborumentes időből is elolvadnak a katonaéveik élményétől. Nekem, mint anyának állandó reszketésem volt gyerekeim katonasága alatt, akiknek "megtanitották a fegyverhasználatot"... majd őrségben az egyik katona félelmében lelőtte a másikat. Egyébként Te tapasztalatod alapján irtad az első mondatodat, vagy tanulmányt olvastál, vagy egyáltalán miből gondolod?! Szerintem pedig a gyerek annál kiváncsibb, minél jobban titkolunk előle valamit, de ez nem függ össze az agresszióval.
Csizmás Kond
@eszegfu: ...a nyilvánférfi nem föltétlen fegyverbolond...a férfi, a fegyver és a fegyelem párosítható de nem kötelezően azonosítható.
Egy anya nem óvnia kell, hogy a gyereke ne lásson, ne fogjon fegyvert, hanem inkább megtanítsa hogy az milyen felelősséggel jár.
Az agresszió pedig betegség.
Csizmás Kond
@Horizont: ...te lőttél vagy téged lőttek ?...:)
A lázáros izét meg azért nem értem mert sehol semmi nem utal arra, hogy valahol törvénytelenség történt volna...
...vagy mond el mit látsz törvénytelenségnek...?
Csizmás Kond
@Horizont: ..ez idáig rendeben...de most valahol arra keress rá hogy ki adott kiskorúnak fegyvert...vagy mi a szirszaron vitázunk...
Csizmás Kond
@Horizont: ...most akkor miről is tartottál szemináriumot ?
Eriksson
@Horizont: Bunkó vagy te nélkülem is. (Már bocsi). Mentséged, hogy nem vagy egyedül.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ott a gyerek...biztos vagy benne hogy az gyerek ?...és a zöldpolós az Lázár ?
...szerintem a szemészt még nincs ennyire trapára menve...
tothjani
Rosszul van értelmezve a kép, ezek orvvadászok akik a földesúr birtokain vadásztak, a zsákmányt már elvették és a méltóságos Döbrögi úr személyesen méri ki a 25 botütést. :)
TASzSz
Tehát az a zöld kabátos ember ott a távolban ki???
TASzSz
@Horizont: Nem, az BÁSTYA ELVTÁRS! :-)
Toby
@TASzSz: Nem éredekes, hogy ki, de ha meglátod, akkor arra a zöldkabátosra kell lőni !
TASzSz
@Toby: Nem vagyok vadász, s nincs is fegyverem, nem is tartok rá igényt! Senkit sem lőnék le!
Toby
@TASzSz: Én sem vagyok vadász, nekem sincs fegyverem, én sem tartok rá igényt ! Én sem lőnék le senkit...de a fára szívesen felhúznám !
TASzSz
@Toby: Hát, akkor nincs más teendőd, mint jelentkezel Állami Ítéletvégrehajtónak!!! Email: [email protected]
CHEWBACCA
@Csizmás Kond: Neked van igazad (14:44) !!!
karma1
@36: Aranyos vagy, de a ferjem nem vadaszik, attol fuggetlenul, hogy vannak nagyon jo fegyverei...:o)) Inkabb papir celtablara lo talan negyedevente egy-egy vasarnap delutan, pisztollyal, de ebben semmi kulonos nincs. Ha a farmra posszum teved , akkor azt "leszedi", de szerencsere egyre kevesebb van ebbol az "importalt" kartevobol. (A posszumot irtani kell, mert megeszi a ritka vedett madarak tojasait, es MINDENT megrag, beleertve a magasfeszultsegu felsovezetekeket is, ezert itt minden villany- es telefonoszlopon kb. 3 m magassagban van egy 50 cm szeles aluminium "koteny", amivel kizarjak, hogy a posszum fel tudjon magasabbra maszni, mert az aluminiumrol lesiklik a mancsa...
Pestilence
Parasztgyerek arisztokrata akar lenni a kis vadász-bricseszében.

Mellesleg kiskorú gyerekét arra tanítja, hogy elit dolog állatokat gyilkolászni.

Gratula.
eugen4402
Nem értem a Gréczy-t, miért kötözködik...?
Persze, hogy puskát adtak a kissrácoknak, elsőre nem lehet rájuk bízni egy AKM-et.
Csizmás Kond
@Horizont: ...dehogy b@szom +...viszont mitől ne lenne férfí ?
Csizmás Kond
@Horizont: ..a gyerek az tényleg gyerek...de te valójában kiről is beszélsz ?...mert ugye nem akarod, hogy egy seggből készült akármilyen fotóról ugyanazt képzeljem mint te ?
...ha mindenütt leporoltál kapsz egy pohár bort...:))
Yoda69
Miert vesszozzi a gyerekeket lezerjano a 2. kepen? Ez is a trening resze?
Lepényleső
Szívesen látnám egy olyan tudósításban,ahol "sportvadászatról" közvetítenek,de az űzött
vad ugyanolyan kondíciókkal bír,mint reménybeli elejtője.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.