Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésre válaszolva.

A kormányfőt arról is kérdezte az M1, hogy van-e vita a kormány és Kövér László között ebben a kérdésben, több sajtóorgánum ugyanis az Országgyűlés elnökére hivatkozva tényként írta meg a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését.

A miniszterelnök közölte, hogy nincs vita, miután Kövér László sem erről beszélt.

Orbán Viktor azt is megerősítette: nincs és nem is lesz napirenden a sorkatonai szolgálat ügye a kormányülésen.

Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akkor pedig lesz...ismerhetjük már a qrbánt annyira, hogy amit mond arra nem kell figyelni...na de majd amit csinál...hajajj
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Akkor pedig lesz...ismerhetjük már a qrbánt annyira, hogy amit mond arra nem kell figyelni...na de majd amit csinál...hajajj
Szókrakész
Pedig nagy hibát követnek el.
Azért egy 6 hónapos alapkiképzést mindenkinek kéne kapnia.

Lásd Svájc.
Ott mindenki az, és ráadásul köteles a kézi fegyverét is megtartani, otthon tárolni.
sentinel216
@Hellcat: ma, 12:40
Mintha magam írtam volna.:-)
eszegfu
@Szókrakész: Értem a gondolatmenetedet, csak a legfőbb dolgot nem kalkulálod: Svájc egyetlen pillanatra sem hagyta abba a lakosság katonai kiképzését, mi meg már -- ha jól emlékszem -- több mint 10 éve megszüntettük a kötelező katonai szolgálatot. És nekik van, ill. volt koncepciójuk... pl. csak 1, vagy 2 fegyvertipus használnak, tehát, ha ma behivnak "emlékeztetőre" egy 45 éves embert, ő is képes lesz rövid idő alatt frissiteni a megtanultakat. A másik lényeges, hogy ők semmilyen gazdasági, politikai, vagy fegyveres "szövetségbe" nem társultak, tehát csak magukra számithatnak. Ezt csupán gondolom, de nem biztos, hogy jól...
colibri
Megy a terelés ezerrel. Úgy néz ki, Kövérnek nem tanácsadója habony, de az is lehet, hogy még ezután fog közvetíteni közte és Orbán között. Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy ugyanúgy szeretnék visszahozni a kötelező katonaságot, mint a halálbüntetést, de sok akadály miatt nem tehetik.
micfild
@Hellcat: mindig az ellenkezőjét mondja annak amire készül...
mivel a laktanyákat bezárták- vagy hajléktalanszálló vagy börtön lett belölük esetleg csak gazda hijján romhalmazzá váltak.. most valószinűleg elkezdenek laktanyákat épiteni... megint egy hatalmas pénzlenyúlási lehetőség...- ez lehet egyrészt a szándék mögött.. a másik.. féltik már a sgükket... kell a védelem és TEK kevés.. és még egy aki sorkatona az nem álláskereső.-- munkanélküliség elfedése.
én magam fogom átrugdalni a fiamat a határon hegyeshalomnál...az biztos... ha sokat mondják hogy nem készülnek bevezetni.
Hellcat
@micfild: Jó meglátás...a laktanyaépítő mutyiba bele se gondoltam.
papa.49
Belengették a farbát nagy lett az ellenszél hát gyorsan a hazugovics mindenkit megnyugtat ,,nem lesz ilyen,, HOLNAP MÉG BIZTOS NEM, de hogy később MIKOR ARRÓL NEM REGÉLT A PACÁK, tehát meg ezerrel a kitaláció, hogy milyen mondvacsinált indokkal lesz még is!!!
zöldszem
Azt is jó lenne tudni, ki ellen akarják bevetni a katonákat? NATO, oroszok, vagy a lakosság ellen? Mi lesz, ha a katonaság beáll a nép mögé ellenük?
micfild
@papa.49: Az ürügy már megvan... - menekültek- migránsok- bevándorlók...
néztek tévét mostanában?? én csak a TV2n.. az Indiana Jonest-- szombaton.. mert bár láttam százszor.. imádom...és feltünt a reklám-- a menekültek veszélyztetik a kulturánkat.. meg nem tartják tiszteletben.. mindez minden reklámblokkban elhangzik.
Képzelem mi mehet a köztévéken..ezerrel a gyülötetkeltés...
szóval az ürügy megvan... az ok.. meg amit 10perce irtam
papa.49
@zöldszem: Volt már ilyen a történelemben, sőt lesz is remélem nem sokára...
zöldszem
@papa.49: Valahol már beszéltünk róla! 1956 2016... Nem öröm, nem boldogság...félelmetes...
eszegfu
@Horizont: Nekem is az a dillemám: most mi vagyunk a hülyék, mert ugy értettük Kövér szövegét ahogy, vagy O.V. a hülye, mert látszólag egyedül ő értette másképpen?! Most már annyi sincs O.V-ban, hogy várjon 1-2 hetet, majd "finoman" elmagyarázza nekünk, hogy "nincs vita, Kövér sem erről beszélt"! Mihaszna egy bagázs!!
papa.49
@zöldszem: Hát igen, most hogy emlegeted újra eszembe jut a látvány a Múzeum Kert kerítésén amit láttam 7 évesen, na azt nem szeretném látni újra, meg azt se ahogy ült a család nagyanyáméknál és hozták a házban lakó fiúk a hírt hogy a Lajost (aki Anyám unokaöccse volt) lelőtték a Kossuth téren...Ahogy írod FÉLELMETES!!!
eszegfu
@Horizont: Igazad van... Ákos is "csak" egyetértett Kövér kijelentésével, rögtön felbontották a szponzori szerződést!
papa.49
@Horizont: Egyetértek!!!
@Horizont: 14:32 re Ezen én is elcsodálkoztam aztán rájöttem a atv. ( nem véletlen a kis betű) beállt a csaholók közzé, már azoktól az újságíróktól, műsorvezetőktől is megszabadultak, aki mertek rázós kérdéseket feltenni, ma már az Olga se a régi, ő is besimult az új rendbe...
Knapp75
Sajnos, nem hallottam ezt az interjút!
Azt is mondta, hogy megvédik a nyugdíjakat?
Hogy ellenzi az egykulcsos szja-t?
Hogy ellenzi az orosz befolyás növelését a paksi erőművel kapcsolatban?
Knapp75
@Szókrakész: Szerinted ha nálunk is mindenki otthon tartaná a kézifegyverét, akkor az növelné vagy csökkentené a közbiztonságot?
Vajon a militaristák, a radikálisok, azaz a félhülyék elő vennék-e, hogy "megvédjék az országot" a szomszédban lakó és/vagy külföldi pirézektől?
papa.49
@Knapp75: Egy év alatt kiürülne az ország, ismerve magunkat általános lenne a perlekedés helyet az hogy agyonlőné a vitapartnerét a delikvens, utoljára a leggyorsabb kezű maradna meg, bár kitudja lehet az lenne az első akit hátulról orvul lőnének le...
Butautáló
Feldobták a hírt, hogy a Vezír kegyet gyakorolhasson a népnek! Szánalmas banda...
egyvandor
@Szókrakész: Svájci kiképzés. Ennek mi köze a sorkatonai szolgálathoz?
eszegfu
@Horizont: Én már megtettem... de nem veszik tudomásul!:))
eszegfu
@egyvandor: Annyi, hogy Svájcban a mai napig is van sorkatonai szolgálat és vagy 35 éves korig tartalékosok...ezt hasonlitotta össze Szókrakész.
bakegya
Hát arra sincs már pénz-igazmondó teknősünk várkkastélyokat vásárolgattat-aztán HUSZÁREZREDRE LESZ E APANÁZS???-mert hogy tejelnek az újsütetü fölgesurai neki ,nem csakkk tizedet az már biztos.! -a birkák pedig tovább legelnek.
A kurmányülésen ANGÉLA aláaknásításán dolgoznak,az már biztos!Orbán ,mint rendesen most is a saját tányérjába is szarik bele,putyinkával viszont egyeztet a koalícióról-haj-rá magyarokkk!!!-naponta támadni kelllllllll-és kellll.
bakegya
@zöldszem: KB=a központi bíztatás ,ha elakad,muszáj a kertitörpének nagyot durrantani,hogy észre vegyék ...már pedig ...Ő a vezérkan a kondában!
nusika
...minden ilyen témával elterelik a "birkák"figyelmét, mert annak néznek, ők meg milliárdjainkkal, vásárolgatnak!
mutyimondo.atlatszo.hu/2016/01/15/ugy-konnyu-ha-a-miniszterelnok-felesegevel-van-kozos-szolod/
zöldszem
@bakegya: Tudva lévő, nincs párt, nincs Fidesz.. itt csak egyedül Orbán van!
Egyébként milyen érdekes, jan.14. még halálos beteg volt!
"egyórás volt a csütörtöki kormányülés, többi napirendi pont tárgyalását el kellett halasztani Orbán Viktor betegsége miatt"
jan.17.én reggel vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozik!
Beteg volt, ühm...szerintem is. Végül is, nem bújhat mindig a függöny mögé!
Butautáló
@zöldszem: Meg vagyok győződve róla, hogy ez pontosan így megy a valóságban! Kétségem sincs felőle! :))
justhpeter
Előre jelzik a megfelelő korú fiataloknak, hogy akit itt találnak a sorkatonaság bevezetésekor, annak be kell majd vonulni. Mivel laktanya nincs, ezért a TEK-nek ki kell majd költözni a wellness szállókból, hogy az újoncok be tudjanak költözni. Kevesen lesznek, mert addigra a korosztály nagy része már nyugaton lesz.
micfild
@justhpeter: elfelejted hogy stadionok is vannak..
amugy először következik a naaaagy laktanyaépitééés
justhpeter
@micfild: Abból semmi nem lesz, mert a honvédelmi költségvetésre figyel a Nato is.
papa.49
@zöldszem: Ez a nagy büdös helyzet amit a kép mond!!!
vitriol
attól, hogy orbán tagadja a sorkatonaságot, attól majd minden előkészítés nélkül be fogja vezetni. Nem gondolom, hogy kövér saját szakállára tesz hülye nyilatkozatokat.
Desischado
@zöldszem: Na, pontosan erről van szó! Nyomják a sok agyament ötletet, közben a lényeg meg szépen elsikkad!
bakegya
PUTYINVIZIT miatt ment fel a láza-ANGÉLA elengedte a rövid pórázt-annak kicsinálásán kampányol!!!Tesz ez a teknős a magyaréletviszonyokra-a palotaforradalmat is egy gőzfürdőbe fogja átvészelni,aztán kibújik a putrijából és kikiáltja magát a magyarok nevében középeurópa teknősbirodalmicsászárának!-a KAMERONNAL pl nyilvánosan is egyeztethetett volna-de kisétáltatta azt is a lényeg elől(be is pöccentette az angolt)a magyar koronát mutogatta és hát a saját őrangyalkájának vélt holokauszthoz semmi köze művét fényezte...A hazai ellenzék pedig sehol-már azok nyakát is kitekerte.
Elég ennek a zasszonnyal,a gyerekeivel és a strómanjaival bevédeni a birodalmat annyira bunkó-fogalma sincs mekkora tűzzel játszik!@micfild: hááááááááááááát ja,NAGYOT FOGUNK MI ITTHONMARADOTTAK TANYÁLNI!
eszegfu
@justhpeter: 18:14 Ez annál is érdekesebb -- mármint ha lesz kötelező sorkatonai szolgálat -- , hogy akkor a "hadrafogható" embereket ujra korlátozzák a "szabad mozgásban", vagyis nem mehetnek addig külföldre, amig ezt nem teljesitik?! De az is lehet, hogy ez is csak figyelemelterelés, ahogy @zöldszem: 15:50 linkjében van... nem lehet tudni...
feri57
Hozzanak létre önkéntes cigány századokat, cigány zászlóaljat,
Fradigege
"A miniszterelnök közölte, hogy nincs vita, miután Kövér László sem erről beszélt."
Valóban nem szó szerint erről. Ő csak puffogtat. Meg persze, hogy nincs vita, mert ő a felcsúti napkirály. Ha vita lenne Lacika bajuszostól repülne.
magyarbakancs
Midig bedob a Fidesz egy témát amin hetekig lehet rágódni.
Közben a fontos dolgokról nem el feletkezünk.
Clavigo
Hát persze...azzal a barom torgyánnal is ""kizárta a koaliciót "" ,annak idején a Zsírmore..
Lepényleső
A sorkatonaság kötelező,ha meg nem kötelező,akkor nem sorkatonaság. Abból a rengeteg
okos tanácsadóból ezt senki nem tudja,netán a cikk írója hajt a paradoxon-ra? Egyéb lehetőségre már nem is gondolva.
gazdag dezső
A sorkatonaság megszüntetése valóban nagy hiba volt! Mára már nagyon nehéz lenne újra bevezetni,de okos dolog lenne több szempontból is.A szerződéses haderőt a kívánatos létszámra nem valószínű,hogy megoldható ,mert az nagyon nagy pénz ,és gyorsan szükség lenne rá.Nagyon kívánatos lenne egy jól felszerelt ütős saját haderőre,mert nem lehet abban bízni,hogy mások megvédenek bennünket.Jobbára csak magunkra számíthatunk.A II. világháborúban is nagyon láthattuk.Meneküléskor a Német katonák fegyver tusával verték le a Magyar katonákat akik próbáltak felkapaszkodni.Szóval nem lehetne rájuk sem ,de az Osztrákokra sem számítani.Ha békét akarsz akkor készülj fel a háborús esetekre.Szomorú hogy ilyen fontos ,és komoly emberek nem egyeztetnek mielőtt valamiről beszélnek.De ha a kormányban ,és sok szakemberben felmerült ez a kérdés akkor a miniszterelnöknek kötelező lenne ezt vitára bocsátani.Ő megy személyben kijelentette ,hogy nem lesz ilyen .! Ez a demokrácia ?
kimm
"szögezte le Orbán"

- Úgy leszögezném orbánt - mert megérdemli ez az aljadék hulladék csaló, lopó, hazug gazember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.