Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Heiko Maas német igazságügyi miniszter a Der Spiegelnek adott, a hetilap szombati számában megjelent interjúban "durva és valótlan támadást" intézett Magyarország ellen.

A tárca szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy tájékoztatásuk szerint a német lapban a miniszter azt mondta: Magyarország még kenyeret és vizet sem adott a menekülteknek, és Orbán Viktor miniszterelnök azzal fenyegetőzött, hogy erőszakkal evakuálja őket. Heiko Maas szerint sok ember a háború, a kínzás és erőszak elől menekül, és Orbán Viktor egyetlen muszlim menekültet sem akar befogadni.

Szijjártó Péter reagálásában azt írta:

"A hazudozás és az alaptalan vádaskodás nem méltó egy európai politikushoz." Magyarország tavaly a befogadóállomásokon 400 ezer illegális bevándorlónak biztosított szállást és ellátást a nemzetközi szabályoknak megfelelően. "Sajnálattal tapasztaltuk" – tette hozzá –, hogy az illegális migránsok "egyre agresszívabbá váltak", nem működtek együtt a hatóságokkal, és "önkényesen elfoglalták a Keleti pályaudvart". Ez a miniszter szerint elfogadhatatlan.

Hozzátette: ezek az emberek nem menekültek, hanem illegális gazdasági bevándorlók. Arra is felhívta a figyelmet: potenciálisan 30-35 millió, Európa környékén élő ember dönthet úgy, hogy elindul Európa felé.

A miniszter hangsúlyozta: Magyarország nem fogad be illegális gazdasági bevándorlókat. "Nem az a dolgunk, hogy ezeknek az embereknek új európai életet adjunk, hanem az, hogy segítsünk visszakapni a régi életüket a szülőföldjükön" – olvasható a közleményben.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tényleg durva nagy bunkóság, ahogy ez a sült-paraszt más országok vezetőiről merészel nyilatkozni, akik - legalább is hozzá képest - nagyságrendekkel különbek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Tényleg durva nagy bunkóság, ahogy ez a sült-paraszt más országok vezetőiről merészel nyilatkozni, akik - legalább is hozzá képest - nagyságrendekkel különbek!
1magyar
Igaza van, hazudik a német, mert 80 milliárd nem kevés a menekültekre, inkább a magyarok megsegítésére kellene költeni!
A mostani öreg hajléktalanok sokat dolgoztak anno, hogy ez a pénz meglegyen és most kizsebelték őket a zsét meg muszlimokra költsük?
vadnarancs
Pont te vádolod hazugsággal a német politikust? Neked folyik a sz@r a szádból te homlokos tetű!
n e a n t h r o p u s
Én ezúton is szeretnék gratulálni Tarajos Petyának, hogy már 50-et is tud dekázni bal lábbal.
Igaz, az sem lett volna egy utolsó fegyvertény, ha a Hyperloop szupervasút projektje nálunk köt ki, de lássuk be, a szlovákok nagyságrendekkel fejlődőképesek és ígéretesebbek nálunk.
Annyi vigasztaljon mindenkit, hogy amennyiben bezárulnak a nyugati munkalehetőségek, még mindig lesz lehetőség a magasabb színvonalú és biztatóbb jövő keresésére - mondjuk északi szomszédunknál!
Magyar gazdaság: MUKOGGY!
Foci-Foci!
cs.n.
Pattog a bolha. Elolvasnám a cikket, de a Spiegel online verzióján még nem lehet, legalábbis ingyé. De azé' kösz a KÜKÜM médiafigyelő stábjának, hogy felhíták rá a figyelmet.
papa.49
Igaza van a németnek te már annyit hazudtál, hogy már akkor se hisznek neked ha kérdezel, TAKARODJ)))))))))))))
nezelodo
Így van ez hosszú ideje, különösen 2010 nyara óta, "nyomják Krahácsot!"
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"... inkább a magyarok megsegítésére kellene költeni!"

Csak a Puskás Ferenc stadionra fordítandó 120 milliárd forintot nem sokallod, amit a magyar adófizetők pénzéből használnak fel, miközben az EU által biztosított 80 milliárd már fáj neked, amit elvileg az országon átvonult 6-700 000 menekültre vett fel a kormány?

Igazad van, a rászoruló magyarok is külföldi adófizetők segítségére szorulnának...
De most se az EU-ra mutogass, kérdezd meg a jelenlegi hatalmat gyakorlókat, hová tűnt, kiknek a vagyona gyarapodott a 2013 év végéig az EU-tól befolyt felzárkóztatásra szánt 7 000 millád forintnyi pénzből?
1magyar
@F_Viktor: Az eu 3 milliárdot adott. De sokallom a stadionokra költött pénzt is, mert akiknek az életét teszik tönkre emiatt már többé nem tudja nekik jóvátenni soha senki.
25 év alatt csak a nép kifosztása folyik.
F_Viktor
Ki hazudik?

"Magyarország még kenyeret és vizet sem adott a menekülteknek..."

Maas látta annak az osztrák zöld politikus feleségének a videóját amelyet a röszkei táborbán készített a röszkei menekülttáborban egy ételosztásnál:
www.youtube.com/watch?v=zxLnlpFATnE&feature=youtu.be

"...és Orbán Viktor miniszterelnök azzal fenyegetőzött, hogy erőszakkal evakuálja őket."

Maas tudomására jutott a 2015 augusztusi honvédelmi és a rendőrségi törvény módosítás, amit az illegális bevándorlás ellen szavazott meg a fityesz és a jobbik?

"Heiko Maas szerint sok ember a háború, a kínzás és erőszak elől menekül, és Orbán Viktor egyetlen muszlim menekültet sem akar befogadni."

A magyar hisztériakeltést, konzultációt, meg talán népszavazást nem kell megmagyarázni.
Toby
Hát akkor talán beszéljünk a futsalos cimbikék minisztériumi állásáról és havi zsoldjáról is !
Te pöcs !
1magyar
Ki nem szarja le ezt a támadót? Nem kell vele foglalkozni.
F_Viktor
@F_Viktor: Lemaradt:
Pétőrkének inkább szemlesütve kellene járkálnia amiért aktív részese Magyarország történelmének egyik legnagyobb világ megvetésében.
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"Az eu 3 milliárdot adott."

Forintot?
Mert az mese, mert pl. csak a BH 2012 óta minden évben 1,1-2,8 milliárd forint között kapott pénzt az EU-tól, csak tavaly augusztusban 19 milliárd rendkívüli támogatást vett fel a kormány a 8 millió eurón (240 milliárd forint!) felül amit júniusig kapott Magyarország...

Írod:
"25 év alatt csak a nép kifosztása folyik."

Ez csak demagógia...
Dr. Felipe
"Arra is felhívta a figyelmet: potenciálisan 30-35 millió, Európa környékén élő ember dönthet úgy, hogy elindul Európa felé."

Most akkor ki is hazudozik kakastaréj? Ez méltatlan egy európai politikushoz peti bohóc. Elég vicces mikor kakastaréj felháborodik, még akkor is hazudik.
zöldszem
@F_Viktor: Kihazudik folytatás!
"önkényesen elfoglalták a Keleti pályaudvart". Ez a miniszter szerint elfogadhatatlan."
Péter, Péter, legalább figyelnél! Baz+ Tarlós ötlete volt, hogy tranzitvárókat alakítsatok ki a pályaudvarokon!!
hvg.hu/itthon/20150805_Tranzitallomasok_alakulnak_Budapesten_a_m
Orbán felriad álmából felkiált!!
---Csak ezt a Google-t tudnánk valahogy korlátozni!...
soljanka
Na akkor a budapesti nagykövet mehet hétfőn raportra Pubihoz :)
F_Viktor
@zöldszem: Jogos, + valaki odautaztatta őket, nem úgy, ahogy azt a 400 ezer zömében bosnyák menekültet, akik 2014-2015 januárjáig lépték át Magyarország déli határát.
Január
"Tuzson Bence hozzátette: a magyar állam 80 milliárd forintot költött az elmúlt évben a migránsválság kezelésére. Megjegyezte: ehhez képest kevés pénzügyi segítséget, mindössze 3 milliárd forintot kapott az ország az Európai Uniótól."
Forrás: kuruc.info/r/2/156264/

Azért a 80 milliárdból talán tellett egyébre is nem csak kenyérre és vízre.
Butautáló
Már nem csak a tarajos hülyegyerek képzeli magukat és Magyarországot egynek és ugyanannak, hanem a külföldiek is. Az a szomorú,hogy ez már lassan jogos!
zöldszem
@F_Viktor: Én már akkor is hiányoltam, a Vár a Váci utca és hasonló területen kialakítani a tranzitot!
Nyugati, Déli, Keleti, Baross tér... normális? Persze ez csak arra kellett nekik, hogy még nagyobb legyen a gyűlölet. Minden esetre hülye ötlet volt! Na de hülyéktől mit várunk??
Esetleg lehetne még a Várban és a Váci utcában is hasonló, nem? Vagy a Kossuth téren.
A migránsokat a pályaudvarokra és környékére deportálni...
Közben a rendőrök elzavarják a környékről a hajléktalanokat, hogy ne rontsák a városképet, mert ugye az utcán élni bűncselekmény. Nooormáális Maaaargit?? És ez a majom veri a nyálát!!
zöldszem
"Ha megharagszol a kritikusra, szinte biztosra veheted, hogy igaza van."
/Stephen King/ "
vonotok
Peti ! Térj már észre. Ez a világ, ez az ország megvet téged, mert oly mértékben vagy BUTA, hogy az már leírhatatlan.
F_Viktor
@zöldszem: Írod:
"Persze ez csak arra kellett nekik, hogy még nagyobb legyen a gyűlölet."

Igen, ez volt a céljuk, ami a magyar genetikában táptalajra is talált.
Pestilence
Petike, Te pedig durván megtámadod a lelki békémet, ahányszor csak megszólalsz.

Hogy merészel ez a kis idióta leülni komoly, képzett világpolitikusokkal? A stilusát az általános iskolában fejlesztette ki, de azóta sajnos semmit nem fejlődött.
Desischado
Ez a főmajom már megint milyen szeren van?4 Jobban tenné, ha befogná azt a hazug, tahó ólajtó száját! Imádom, mikor a sz@r emberkedik!
dr. prédikátor
Zselés prütyi te vadbarom geci!!!te annak az embernek a seggét se nyalhatod ki mert olyan bunkó vagy!!!Arról ugass hogy a falábú haverjaidnak milyen állást adtál százezrekért!!!te idióta kis pöcs!!!Annak az embernek a nyomába se léphetsz! De remélem egyszer beverik a szádat!!!
simmering73
"A hazudozás és az alaptalan vádaskodás nem méltó egy európai politikushoz."
Nerm bizony. Hogy szakadnátok meg.
libellle
@1magyar: A menekültek Magyarországnak egy centjébe sem került. Ezt azer már ennyi idö elteltével neked is kellene tudnod. Az EU busás pénzeket fizetett minden egyes menekült után.Amennyiben nem lopták volna el a amffiozok azokat a pénzeket is akkor mesésen ellehetett volna öket látni. De ellpták igy a civilek étkezetették öket és adokoztak élelmet különbözö segitö csoportoknak. A 400 ezeret pedig csak átbuszoztatta az EU pénzén nyugat felé. Amikor 56 -ban a sok menekül megérkezett ide nyugatra akkor nem kérdezte senki, hogy mennyibe kerül azoknak az eltartása, mert akkor nem volt EU és igy az államok és a civilek álltak minden költséget. Maasnak absolut igaza van sajnos még sokkal de sokkal rosszabak is történtek embertelen viselkedés a rászorulokkal.
www.youtube.com/watch?v=2Ae7uWvFMhM
libellle
@soljanka: 21:22 ès a nagykövet gondolja de csak magába, hogy (Leck mich am Arsch) idiot petike
Bercifiu
@vonotok: A szellemi képesség hiányáról nem tehet, azt örökölte, mint a milliókat.
evacica
Ezek mindig szerep tévesztésben vannak. Ha valaki kritizálja a kormányzásukat, akkor rögtön Magyarországot bántják, pedig ők nem egyenlők Magyarországgal és a magyar néppel! Szijjártó meg jobban tenné, ha a saját nyilatkozataira figyelne és ne sértegesse más országok vezetőit bunkó módon, ilyen külügyminisztere még nem volt ennek az országnak csak szégyent hoz ránk.
justhpeter
Ha ennyire piszkálja a német miniszter véleménye intézkedjen a CÖF-nél Németország bekerítésére és felmorzsolására.
vukkocska
Ez a barom a többivel együtt mindig Magyarország mögé bújik, amikor bírálják őket. Szó sincs magyarokról, hanem ezeket az elmebetegeket bírálják és joggal állandóan.
vonotok
@Bercifiu: Egy kis akarat kitárás és az a bizonyos " szellemi " képesség még növelhető lett volna. De ne várjunk csodákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.