A kormány részéről már puhatolóznak kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításának a hatásairól – értesült piaci forrásokból a Népszabadság

Erre állítólag azért került sor, mert a kormányzatnál arra számítanak, hogy a Kúria nem fogja jóváhagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel Erdősi Lászlóné kérdését hitelesítették. 

Kormánypárti politikusok szerint kisebb presztízsveszteség lenne a törvény módosítása, mint ha az MSZP elkezdhetné a 200 ezer aláírás gyűjtését, és végigvihetne egy sikeres népszavazási kampányt. 

A közvélemény-kutatások szerint a lakosság döntő része a vasárnapi nyitva tartás mellett van, és a Fidesz képviselői szerint egy referendumon a többség nyilván elutasítja majd a vasárnapi zárva tartást.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az akkor is tudott volt, amikor bevezették ezek az álleresztények. hogy a többség nem akarja, de akkor is az volt, hogy dafke, nemzeti konzultáció, Lovasberényig.
Persze, így kormányoz egy ifjú demokrata.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Az akkor is tudott volt, amikor bevezették ezek az álleresztények. hogy a többség nem akarja, de akkor is az volt, hogy dafke, nemzeti konzultáció, Lovasberényig.
Persze, így kormányoz egy ifjú demokrata.
magyarbakancs
Hatalom mindig hülyévé teszi az embert?
Vagy eleve hülye az ember?
Hellcat
A károkozás már megtörtént...aki nem bírta már bezárt...több ezer ember is az utcára került. Szóval b@szódjon meg a fidesz akár mi is lesz. Meg egyébként is milyen patkány dolog...védik a lehetetlenségig aztán mikor felmerül a gyanú hogy az ellenzék leszavaztathatja akkor gyorsan megcsinálják előre? Ekkora sz@r bandát mint a fidesz...
satan
@Hellcat: Senki nem került az utcára. Vasárnap meg majd kiszolgálod magad a tesco önkiszolgáló pénztárnál. Mert ha kinyit vasárnap a multi, akkor nem lesz ember aki dolgozón. mszp g@nyék milyen emberbarátok és szociálisak. Nyakot Én meg is rugdalnám, ha összefutnák vele. Fontos dolog nem vagyok fideszes. De ami ésszerű az mindegy kitől ered.
human
Aki esetleg nem értené, hogy miért is veszélyes Orbánra bármilyen népszavazás, ahol még a fideszesek is együtt szavaznának az ellenzékkel. Az emberi agy úgy működik, ha látja, hogy bele tud szólni a politikai irányba, akkor kicsit felbátorodik és megint bele akar szólni, hisz már korábban is sikerrel járt. Na ezt a lelki szintet szeretné Orbán minél alacsonyabb szinten tartani. "Nix ugri-bugri", hogy Orbán idézzem. De ha az emberek rájönnek, hogy szavazással, tüntetéssel eredményt tudnak változtatni, akkor bizony Orbán bajban lesz.
Hellcat
@satan: Sajnos tévedsz. Bizony bizony kirúgtak pár ezer embert a vasárnapi zár miatt. Fájdalmas dolog az igazság tudom. Írod nem vagy fideszes. Mszp-st meg rugdosnád...kitalálom. Jobbikos vagy. Kíváncsian várom a jobbikosok reakcióját mindig mikor éppen aládolgoznak a fidesznek. Az összes tiltakozik, hogy NEEEM NEEM az nem is úgy van. Bíztam a jobbikban kaptak tőlem esélyt is de hatalmasat csalódtam bennük. Jelenleg nem tudom eldönteni, hogy mit is akarnak.
Hellcat
@human: Minden elismerésem ez nagyon szép meglátás. Erre nem is gondoltam. Én csak arra következtettem, hogy ha bármi intézkedésükről szavazással az derülne ki, hogy a nép mégis mást akar, akkor már erősen megkérdőjelezhető lenne a "hozzáértésük".
human
@Hellcat: Valószínűleg Habony az akinek nagyon jó ráérzései vannak, hogyan kell az embereket manipulálni. Ezért ragaszkodik hozzá Orbán. Azt is ügyesen csinálták, hogy fokozatosan hozzá szoktatták még az ellenzékieket is a mutyikhoz, a sikkasztásokhoz. 2010-ben még abból indultunk ki, hogy 2 millió felett pofátlan volt egy közalkalmazott fizetése. Azóta törvénybe iktatták a szabad lopást. 2010-ben erősebb reakció lett volna erre az egész szégyenletes maffiakormányzásra ami mostanra alakult ki és még alakul tovább.
Szóval szépen végig gondolták ezt és ügyesen manipulálják az embereket.
Hellcat
@human: Igen. Nem telik el nap anélkül, hogy valami fideszes mutyi-bili ki ne borulna, mégsem történik szinte semmi. A propaganda a legnagyobb és szinte egyetlen fegyverük. Ezt a sok aljas dolgot valahogy leplezni kell.
human
@Hellcat: Szájkarate. Ehhez ér Orbán nagyon. Gyakorlatilag meg meg kell nézni az egészségügyet vagy az oktatást.
satan
@Hellcat: Nem rúgtak ki senkit a multik, a tesco bezárta a nem nyereséges áruházait, a baumax kivonult és ez nem hozható össze a vasárnapi zárva tartással. Én is multinál dolgozom nem írhatom ki melyiknél, de nálunk a bér is emelkedett tavaly és senkit nem rúgtak ki. Napi 12 órát vagyunk nyitva. Egybe húzzuk le a 12órát 4 nap, tehát a vasárnap annyit változtatott, hogy mindenkinek az a 3-ból az egyik szabadnapja.( Ja nem jobbik. :) )
human
@Hellcat: A foglalkoztatásról meg annyit, hogy közmunkások száma folyamatosan együtt mozog a munkanélküliek számával. Az 1 millió munkahely soha nem volt reális céljuk, csak a közmunka.
Csizmás Kond
@human: ma, 11:17...manipulálni csak a gyenge hajlamú és tétova tudatlan embert lehet.
persze ezt lehet ragozni de ugyanaz az eredmény.
Sokakat nem is kell manipulálni mert eleve szeretik ha valami zűrzavar keletkezik és részt tudnak venni benne...ilyenek vagyunk ...és senki nem akarja elismerni a gyengeségét...
human
@Csizmás Kond: Annyi a passzív szavazó, hogy nem merném állítani, hogy a többség a zűrzavart keresné. A változás amúgy mindig zűrzavarral jár.
pbalage
és ha visszaállna, akkor majd vasárnaponként a boltok bejáratát fogják elállni a fideszes kukagyújtogatós kopaszok?
Riogatják majd a nyugdíjasokat, akik tejért, kenyérért meg macskaeledelért mennének a teszkóba?
Esetleg le is savazzák majd őket?
Hellcat
@satan: Sajnálom de a tény az tény. 8-9000 ember került lapátra. Ez van sajnos.
Csizmás Kond
@human: a zűrzavart ma sokan szorakozásként értik...mert nem kerül nekik anyagi dolgokba csak egy kis időbe...
ilyen a szavazás a névtelen telefonálás és minden ami nem felelősségtudatú hanem a mai liberális öntudat korcs szüleménye.
human
@Csizmás Kond: Az a fránya szavazás, meg hogy a nép döntsön. Van még mint átírni az alaptörvényen, igaz Csizmás?
satan
@pbalage: 6 nap miért nem elég, ha a kórházba a várólista jó esetbe is 3hét? Azért nem tiltakozott senki milyen érdekes. Meg attól, hogy kopasz és nagy attól jóga volt sorba állni.
pbalage
@satan: ja te ilyen fideszes izé vagy... így már értem, hogy miért nincs semmi humorérzéked.
satan
@pbalage: olvasd el újra szerintem, nem humoros a hang vétele, de a várólista kicsit komolyabb, mint a net adó meg vasárnapi multi nyitás. Ja meg a minimálbér csóró görögöknél is duplája a magyarnak.
Csizmás Kond
@human: ...a nép döntsön...ez is ugyanolyan szlogen mint más...de van aki erre bukik.
krumpli
Csont a Libsiknek ! Örüljetek !
Szebb Jövőt !
cs.n.
@krumpli: A bezárás is gumicsont volt éveken keresztül, aztán mégis meglépték. Amúgy meg mi köze ennek ahhoz, hogy ki libsi, ki nem?
human
@krumpli: Nahát, te sem vagy elégedett a jelennel? Szebb jövőhetet :)
simmering73
@krumpli: Adjon Isten neked is ... több eszet.
hetöndöe
Csupán két kérdés a jobboldali idiótákhoz:
Ha a dolgozók érdekében történt a boltbezárás,akkor miért lehet minden termelő üzemben dolgozni a hét végén?
Ha a hét végén elromlik a konnektorod,vagy a a vízvezetéked,akkor miért olyan fasza térdig szarban állni bunkókáim?
Gondolkozzatok egy kicsit már agyaroggyant barmok!
satan
@hetöndöe: Nyugat ennyi. Ha nem érted a Te bajod (Ausztria, Németország) Péntek 12.00. fájront kezdés hétfő 8.00. Aszt állhatsz a szarba, ha két nap alatt annyit csináltál, szart se.
kkalman
A Kúria jó eséllyel elutasítja Erdősiné beadványát, és úgy néz ki, elfogyott a fitymasz fegyvere, hogy megakadályozza az MSZP, vagy más népszavazási kezdeményezését. Elébe mennének a hatalmas bukásnak azzal, hogy visszaállítják a vasárnapi nyitva tartást. Ha megteszik, jöhet a kommunikáció, hogy a nép akarta, és ők mindent a nép akaratával egyezően csinálnak. Ezzel csinálnának a bukásból győzelmet, és ezzel szeretnék a megtépázott népszerűségüket visszaállítani, az elpártolt szavazókat visszahódítani.
Fradigege
@satan: A lófszt. A Praterstern-nél a Billa nyitva van. +a Franz Josef Bahnhof-nál is.+ Schwechat-on a reptéren is vasárnap nyitva a Billa. Csak le vannak rácsozva a mosószerek. Miért nincs hétfőn adás szünet? Köcsög retek klub. Mi a fszt dolgoznak az Audi gyárban vasárnap? Vagy Kecskeméten a Merci-nél? Vagy Esztergomban a Suzuki-nál? 200% vagy 300%-os órabért kellene fizetni a hétvégékre. Azzal is szpthatnák a multit. De, persze azt nem lehet, mert akkor a vasutasoknak, a buszvezetőknek, a nővéreknek, dokiknak, tanároknak és az állami szektorban dolgozóknak is azt kellene adni. Mivel Magyarország jobban teljesít, így ez nem fér bele. Logikus. Ne izmozzunk ausztriával. Vasárnapi sabbath van. A szr Harrach duma, hogy a politikus vasárnap is dolgozik. A büdös lófszt! Falu napokra jár. Lobbizik. Zabál, piál és telepakolják ajándékokkal. Nehéz meló. Én ott voltam ezeken 11 évig.
Pestilence
@satan: Majd ha mindenben utolértük a németeket és osztrákokat, akkor gyere ezzel a hülye dumával.
Más esetben ők az ellenség, de ha a boltbezárásról van szó, valamelyik fideszes mindig előrángatja.
Szánalmasan zsenge érvelés.
Borsodi
@Pestilence :Igazad van az Osztrákokat csak úgy tudnánk útól érni ha a két ország minisztert cserélne.A fidesz marad száz év múlva se fogunk a nyomába érni , Viszont annyira meggazdagodnak a becsületes politikusaink,hogy elköltözhetnek akár Svájcba is.
agnes200
Ők akarják learatni a sikert a zárvatartás megszüntetéséért is... Lefogadom, a következő választás előtti hónapokban fog végetérni a jelenlegi szabályozás. Majd részekre bontják a témát, hogy többször is bezsebelhessék a sikert: pl először a Balatonnál oldják fel, stb.

Ebből a szemét, barom vasárnapi zárvatartásos intézkedésükből is képesek lesznek sikert kovácsolni az M1 nézők szemében, lefogadom. Mert ahhoz az egyhez értenek: a hülye fideszes tömegek előtt fényezni magaukat.
Desischado
@human: Pontosan, ettől fosik orbán. Ha az emberek látják, hogy nekik is lehet beleszólásuk a dolgokba, láncreakció indulhat el, aminek a vége bukés! Game over! Mármint orbánéknak. Ettől félnek annyira, és a tanároknak is ezért kell kitartaniuk mindenáron. Sok kicsi sokra megy!

@agnes200: Nem fogadnék ellened, mert szerinte is erre pályáznak! Undormány egy banda, annyi szent!
hetöndöe
@satan: Azt elfelejtetted hozzátenni,hogy ott a kőműves és az esztergályos sem kulizhat vasárnap,vagy ennyire nem értetted a kérdés lényegét,vagy tudatosan ferdítesz?
satan
Annyira okosak vagytok miért nem nyitok boltot, nyitva lehetek egész héten semmi nem tiltja.
Busz vasárnap ritkított járatott csinál, vonat már régóta nem is jár sok sok vonalon (semmikor)benzinkutak többsége sem nonstop. Nemzeti dohányt is vehetek egész héten. Szerintem magatok sem tudjátok mit akartok, sokszor. Minimól bér, kórházi várólista, utak állapota az nem számít?
Szókrakész
@Fradigege: "Falu napokra jár. Lobbizik. Zabál, piál és telepakolják ajándékokkal. Nehéz meló. "

Ez a hétköznapi munkájuk.
Szókrakész
@agnes200: A nép akkor lesz hülye, ha beveszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.