Negyvenmilliárd forintnyi uniós keretet blokkol egy európai bizottsági döntés, ebből mintegy 14 milliárd a „természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítását” célzó Öveges-programmal kapcsolatos – írja az Index.

A programban elköltött pénzeknek csak töredéke ment az eredeti célra, a résztvevő iskolánként százmilliós keret fele a Klikhez került. A hab a tortán, hogy a beszerzések árazásánál sem fogott vékonyan a cerka.

Az RTL-nek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta, csak néhány százmillió forintnyi támogatást nem utal majd el hazánknak az EU, de ezeket az összegeket megfizettetik az érintett iskolákkal.

Az Öveges-program 44 vidéki és 8 fővárosi iskolának jelentett plusz forrást, összesen a már említett 14 milliárd forintos értékben. Csepreghy csak annyit ismert el (a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva), hogy "a tantermek felújításának bekerülési költsége és a tényleges különbség között jelentős eltérés volt".

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
"A programban elköltött pénzeknek csak töredéke ment az eredeti célra"
Ez a kormány ügyködésének lényege!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
"A programban elköltött pénzeknek csak töredéke ment az eredeti célra"
Ez a kormány ügyködésének lényege!
nyanya001
Lopás, lopás, lopás, lopás, fidesz a neved !
eugen4402
Ha már annyira beleszerelmesedtünk a hagyományőrzésbe, a szerződések ellenőrzése is hagyomány volt abban a szájba...tt kommunizmusban. Nem kéne néha azt is (ellen)őrizgetni néha..?
papa.49
Az igazi probléma az hogy már is fenyegeti az iskolákat a faszkalap állattitkár, hogy visszafizettetik az iskolákkal a ,,támogatást,, jól értitek nem a klikkakkal, a sulikkal!!!
magyarbakancs
Arra teremtődött a Fidesz, hogy mindent lenyúljon.
Igencsak kitanulták a lenyúlást.
Veled, mint mezei állampolgár senki nem foglalkozik.
Amilyen intézkedéseket, hoznak, hogy neked könnyebb legyen az számodra elérhetetlen, mint átlagember.
Végtörlesztés, CSOK és a többi.
human
@papa.49: Ezt én sem értem. Visszafizettetik az érintett iskolákkal? Itt valamit nagyon benézett a fehér öltönyös gengszter és don Orbán.
papa.49
@human: Dehogy nézett el, nem nézett el semmit, csupán annyiról van szó, hogy ŐK ELBASZTÁK A PÉNZT, ÉS MOST A SULIKTÓL SZEDIK VISSZA, ez egyenes következménye a 2012. évi törvényüknek, miszerint ha Brüsszel valamiért bünteti a kontárokat, azt a népnek KEL KIFIZETNI, oszt. jónapot!!!
eugen4402
@human: Tudom. Pont azért írtam, hogy régen az volt a divat, hogy alá kellett írni, ha X összeget rám bíztak. És az utolsó fillérig el kellett számolni vele, hogy arra költöttem-e, amire adták!
human
@papa.49: Farkas Flóriánnál is mit csináltak. Őt kinevezte Orbán milliós fizetéssel, az eltűnt milliárdos támogatást, meg a pácban hagyott Roma Önkormányzaton akarják behajtani. Most pont ezt akarják csinálni a ezzel a mutyival is. Nem lennék meglepve, ha mindkét esetben az állam adna pénzt arra, hogy az iskolák és a cigányok visszafizessék azt amit igazából nem is ők loptak el. Így a vétlen vétkes örül, hogy megússza és a kormány is pontot tesz a mutyi végére.
papa.49
@human: Ehhez értenek a csaláshoz, a lopáshoz!!!
eszegfu
@papa.49: 8:58 Szerinted van "külön" pénze az iskoláknak? Hiszen a krétát is csak a KLIK-en keresztül lehet venni!:))
papa.49
@eszegfu: Szerintem nincs, de majd megoldják a fiúk, mert ,,ROPPANT KREATÍVAK,,!!!
Clavigo
Köszönjük a Gatdaállatnak,,és a Nemzeti Parazitáknak...oszt jó napot.
Szókrakész
Sittre minden bűnöst!
Már unom, hogy sorban jönnek a töményebbnél töményebb bűnügyi anyagok és senki nem felelős, senki nem kell börtönbe vonuljon érte.
Hellcat
@verum: És ez minden programjukra igaz.
colibri
Ennek a fehéröltönyös megélhetési bevándorlónak nem sül le a kopasz fejéről a bőr??? Nagyon jó tanítványa annyit is ér főnökének!
volvós
Ez a nyálas g...i még többet akar L (OPNI)
Toby
Működik a patkánymatek ! ( "Egy neked, egy nekem, egy magamnak "!)
gibgab
"Az RTL-nek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta, csak néhány százmillió forintnyi támogatást nem utal majd el hazánknak az EU, de ezeket az összegeket megfizettetik az érintett iskolákkal."
Oszt mibűl? Jobb lenne, ha meg se szólalna az államtitkár "úr", mert akkor legalább nem derülne ki, hogy mennyire tájékozatlan az ország dolgaival kapcsolatban.
sziha
Meg mindig varjuk a kalandvagyo fidesznyikek takolt magyarazatat, de ahogy elnezem, ez ennel a cikknel kimarad... Bezzeg hogy eljeneztek a baroi rangra emelt es hatalmas foldbirtokokat magaeva tevo MéSzarost...
Desischado
"A programban elköltött pénzeknek csak töredéke ment az eredeti célra" Erről van szó, a többit ellopták, most meg az iskolákkal fizettetnék meg! Agyam dobom el, mi lesz még ebben a nyomorult országban?!
kukac50
Célba értek az uniós pénzek csak az a baj,hogy nem arra a célra került amire kaptuk.Ha minden pénz oda kerülne ahova az unió szánta akkor versenyképesebb lenne az ország és az egészségügy sem volna romokban, az oktatásról nem is beszélve, mert a Klik kijátszotta a pénzeket az oktatásból magán vállalkozásokba. Az állami pénzek így alakulnak át magánpénzé!
human
@kukac50: A korábbi kormányok sem voltak toppon az EU pénzek értelmes, hosszú távon is hasznos elköltésében, de Orbánék még csak meg sem próbálják. Egyből zsebre dolgoznak.
Kutyuska
@colibri: Amikor hallom a tv-ben, az jut eszembe, hol van az elemtartó ezen a fószeren, mert kivenném belőle a Duracell elemet. Levegőt is a seggén vesz, úgy nyomja a sódert egy szuszra.
Persze a legtöbb fideszes ezt csinálja, ez is egy taktika, hogy ne tudjanak közbe kérdezni a beszélgető partnerek. Már amelyik nem szalad el, ha mikrofont lát.
Kutyuska
@Mirabilis: Meg támadja a Soros is és mindenki, aki nem tapsol a rablásaikhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.