A szerdai képviselő-testületi ülés előtt Kiss László arról tájékoztatta a százhalombattai polgármestert, hogy ma találkozott egykori áldozatával, Takáts Zsuzsannával ügyvéd jelenlétében, és bocsánatot kért az asszonytól, aki meg is bocsátott neki – ezt a városvezető jelentett be a képviselő-testület 13 órától kezdődő ülése előtt az összesereglett médiának.

Ahogy arról beszámoltunk, Kiss a testület összehívott ülését megelőzve lemondott a neki adott százhalombattai díszpolgári címről, és maga kérte, hogy a város változtassa meg a róla elnevezett uszoda nevét. Ez előtt a szerdai ülés előtt mesélte el Vezér Mihály polgármester, hogy Kiss beszámolt neki a bocsánatkérésről. Az uszodáról állítólag már ma lekerülhet a névtábla.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Natsuki
Na végre! Megkésve, nagyon de... Rendes az a nő - minden tiszteletem az övé. Kiss-en inkább nem akarok találgatni, szeretnék hinni a józan belátásában és a megbánásában végre, de sanszos, hogy inkább Bánáti ügyvéd úr magyarázta el neki, hogy ebből csak sz*rul jöhet ki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Mi tartott idáig, kérdezné a kisunokám. Igaz a katolikus egyház is bocsánatot kért a máglyára küldött áldozataitól, többségében asszonyoktól, néhány száz év múltán.
nezelodo
Ja, majd elsiklottam felette, akkor stornó a koncepciósnak minősített eljárás elméletnek, mert bevette a Cavintont, és mégis dereng valami?
KERKA
Méltatlan a díszpolgári címre, azt pedig nem értem, hogy miért egy élő emberről nevezték el az uszodát, amikor olyan sok világhírű sportolóink voltak.
Takács Zsuzsanna ha megbocsát, az az ő dolga, én nem tudnék az tuti.
Natsuki
Na végre! Megkésve, nagyon de... Rendes az a nő - minden tiszteletem az övé. Kiss-en inkább nem akarok találgatni, szeretnék hinni a józan belátásában és a megbánásában végre, de sanszos, hogy inkább Bánáti ügyvéd úr magyarázta el neki, hogy ebből csak sz*rul jöhet ki.
KERKA
@Horizont: Valószínű, hogy Battán akkor épült a városi uszoda, amikor Kiss a pályája csúcsán volt, és mint battai lakos is egyben, talán ösztönzőnek akarták vagy mint példaképnek akarták állítani az úszni vágyó ifjuság előtt.
De volna itt még valami. Abban az időben egy ilyen bűncselekményért 5-7 év bűntetés járt. Ő kapott 3 évet, ebből letöltött 20 hónapot. Amikor kiszabadult, vajon milyen papírt írattak vele alá?Mit vállalt ezért.? Szóval nem véletlen a bocsánatkérés meg az alázat, mert sztem az ügyvédje jól kioktatta a teendőkre.
dr. prédikátor
Ennek a szemétnek és társainak már rég meg kellett volna tenni!!! de ezek a gerinctelen férgek nem képesek erre!!!Nyilván most is valaki felhomályosította ezt a moslékot.!!!
Dr plágium
Talán, ha előbb megteszi ezt a lépést...
Miután mindenki kihátrált mögüle nem volt más választása, kényszerből tette nem azért mert bármit is megbánt.
Zsuzsanna asszony előtt le a kalappal, én biztosan elintéztem volna hogy minimum szopránt énekeljen.
teuton
Honnan ismerös ez a pavatanc...? Nehany napja meg azt nyilatkozta, hogy egy koncepcios per aldozata, büntelen, es perujrafelvetelt szeretne! Na persze, akkor meg azt gondolta, hogy mar csak a cinkosok elnek, es azok hallgatni fognak...
wagabund
most láttam a tv-ben, hogy egy volt ügyész azon morfondírozott, vajon miért kaphatott csak három évet kiss, amikor az akkori büntetési tétel ezért a cselekményért 5-12 év volt...
azt is mondta, hogy az ok a papírok alapos átvizsgálása után ki kell hogy derüljön..

sejtésem szörnyű...
wagabund
...és vajon a többi szarcsimbók mikor kér bocsánatot az áldozattól?...gondolok acélra, és a többi seggfejre...
...az a százötven kilós lób@szó is el volt telve magával, amikor rángatta a poharat...közben röhögve mondta, hogy ezért nem lehet, amit a nő állít...

és még lesz ez lejjebb is..
JAJMÁR
Biztos a "lelkiismerete" miatt, mert nem tudott aludni a bűn terhével.

Takács Zsuzsanna jó Ember :)
Dr plágium
Május 8-án Németh Attila feldobta a magas labdát!
Megkérdezte mikor kérnek bocsánatot az elkövetők, az újságírók mindazért amit összehordtak.
Azóta síri csend volt, illetve perújrafelvételt helyett kilátásba kiss.
Ma végre kiss bocsánatot is kért, bár mint fentebb írtam szerintem kizárólag kényszerből.
De itt motoszkál valami, azok akik kommentjeikben, írásaikban sértegették, rágalmazták Zsuzsanna asszonyt mikor teszik ezt meg?
Natsuki
@JAJMÁR: sz*r lehet az 55 évnyi álmatlanság...
Bringás
Megy a boszorkányüldözés ezerrel! Szegény Kiss!
Aki Én
Gondolom Jozefina és Csizmás még mindig Aczéllal ért egyet, miszerint a nő hazudik.
Körülbelül ilyen ,,optimistán" és éles logikával állnak a kormányhoz is.
Mindent értek...
Bringás
Lehet a sárdobálóknak szégyenkezni. Egy sikeres embert lejáratni úgy, hogy 55 évvel a bűntett elkövetése után felhozni úgy, hogy a büntetését is letöltötte, aljasság!
Katalina62
@Bringás: véletlen volt a "tetszik!" Kisst azért nem lehet ártatlannak nevezni! Viszont az ügyet felszínre hozókat sem az erkölcsi felháborodás vezérelte!
Bringás
@Katalina62: Nem azt mondtam, hogy ártatlan, hanem azt, hogy megbűnhődött! Ez pedig egy aljas húzás volt, hogy mocskolják!
Katalina62
@Bringás: És most nem a hölgyre gondolok!
JAJMÁR
@Natsuki: Az. Főleg, hogy le is tagadta az esetet. Most meg bocsánatot kér. mert sarokba lett szorítva. Tiszta önzetlenség ez a lény.
Elsősorban nem a múltban történtek miatt, mert először én is úgy gondoltam, hogy azért megbűnhődött, hanem a jelenlegi viselkedése okán, sajnos, ez az ember egy görény. Az volt, és az is maradt.
silber13
@Bringás: Az a "sikeres ember" önnön magát járatta le, és nem tudok szabadulni a gyanútól, hogy nem véletlen ez a bocsánatkérés!
JAJMÁR
@Horizont: Ha az ügy kirobbanásakor elismerte volna, de ugye valamiféle koncepciós pert emlegetett, az áldozatot beállítva bűnösnek. Semmit meg nem bánt... stb. Összevissza hazudozott.

Közben kiderültek más esetek is! Botrányos, és ha nem egyedi eset a sportban, az még botrányosabb!
Nem változik meg a nők kiszolgáltatott helyzete, amíg lesznek, akik mentegetik az ilyen alakokat...
JAJMÁR
@Horizont: A Nő pedig megbocsájtott, miközben éppen véletlenül a tévé is ott volt.
(Azért megnyugtató, hogy ez az ember talán már erőszakkal sem képes... de áldozat még lehet)
silber13
@Bringás: 15:48-ra: De nem töltötte le vüntetésér, valaki kegyelmet adott, tegyem hozzá - szerintem - érdemtelenül!
Katalina62
@Horizont: miért ne gondolnék? Szerinted akik nap mint nap ilyen módon részletezték a ügyet, gondolták rá?! Már sokkal előbb kilehetett volna deríteni, hogy a hölgy, él, és az engedélyét kérni! Joggal ítéljük el a halott gyalazásért, ez sem volt sokkal szebb!
Katalina62
@Horizont: Mármint joggal ítéljük el Kisst!
Dr plágium
@JAJMÁR: Nem véletlenül volt ott a TV :) Muszáj volt kamerák előtt megtennie mert nem, csitulnak a kedélyek.
Bringás
@silber13: Még szerencse, hogy ebben a kérdésben nem nekünk kell dönteni. Volt bűn, büntetés! Mit is keresünk akkor?
Bringás
@silber13: Ilyesmin nem törpölök! Most épp lejáratják és ennek oka van, az pedig nem egy 55 évvel ezelőtti bűn!
Bringás
@Horizont: Arról, hogy kiszabták a büntetését és annyit töltött le, amennyit az ítélkező jónak látott! Mély felháborodásodban gondolj csak bele, hogy elítélték, majd kiengedték. Ez neked kevés? Mit mondjak nem te sem én vagyunk a bírók!
Szóval a jog oldaláról nézve az ügy lezárult, te szerencsétlen!
Bringás
@Horizont: Igen, a jog! Amit művelnek az hecckampány!
Igaz, volt egy nemi erőszak ügye, de te már most elítélőbb vagy , mint az áldozat, aki megbocsátott, vagy a jog, amelyik elrendezettnek ítéli az ügyet.
Te nyomod mélységesen felháborodva, igazságodban megdicsőülve a gyúlöletet.
Tényleg mit szeretnél? Minden volt bűnöst örökre közösítsenek ki? Mit szeretnél?
KERKA
@Bringás: mert te szerinted megbűnhődött ugye? már másnap egy másik kislányt akartak ugyanilyen módszerrel meggyalázni, és ki tudja még ezenkívül miket csinálhatott az uszodában? Hiszen verték is a gyerekeket, erről sem hallottál? De hallottál, csak a homokba dugod a fejedet, mint akkoriban olyan sokan. Mert csak az eredményeket nézték,olimpia meg egyebek. De ha jól visszagondolsz, a Rózsa Norbi ügyre az tiszta volt szerinted? Nem tudsz, vagy nem akarsz tisztán látni? Egyébként Kiss akkor szabadult, amikor az 56-os köztörvényesek amnesztiát kaptak . és ezekután ment egyenesen vissza az uszodába a gyerekek közzé. Priusszal. na ne...gondolkodj
Feraj49
Mindjárt ezzel kellett volna kezdeni,és az emberek meg a sajtó is "leszállt " volna róla , és "emberként " kezelték volna az ügyet! Mikor megdönthetetlen bizonyítékok vannak,már késő hazudozni,meg minek?
Toby
Aczél Endre mikor böki tökön magát ? Nem nézni szeretném, hanem röhögni a "jóson"...
WF
@Bringás: Én inkább téged sajnállak. Mert piszkosul nem értesz semmit. Vagy nagyon fura az értékrended. Egyébként a bocsánatkérés óta Kiss a netto nyertesek közé tartozik az érintettek között. Igaz, ez nem az anyagiakra vonatkozó megállapítás részemről.
WF
Akár szívből, akár színből, de Kiss megtette az egyetlen jó lépést. Ehhez eléggé meg kellett alázkodnia, így az őszinteséget sem vitathatjuk el tőle. Zsuzsanna pedig tökéletesen reagált. A megnembocsátás annak a legfőbb teher, aki haragszik. Ez a nő nagyon intelligens, és ezt az esetet is tökéletesen kezelte. Minden tiszteletem az övé, Kiss úrnak meg gratulálok (és talán a feleségének is, lehet, hogy ő állította egyenesbe a férjeura agyát).
Törölt felhasználó
Biztos egy ôszinte "bocsánat" volt, semmi köze nem volt hozzá, hogy ellehetetlenült...
WF
@Katalina62: Késett, de nem elkésett! Nehéz olyan esetet elképzelnem amire azt mondom, hogy elkésett bocsánatkérés. Max megkésett. Ne legyünk szigorúbbak Kisshez mint az egykori áldozat, aki láthatóan ura volt a gondolatainak, érzelmeinek és az egész szituációnak. Nagyon nehéz vívódás lehetett Kissnek míg eljutott idáig, és én ezt méltányolom. És ahogy kell tudni bocsánatot kérni, kell tudni megbocsátani is.
qrfly
@WF: és ahhoz az opcióhoz miccósz hogyaszongya: Bánáti tanácsára ÍGY reméli elkerülni az esetleges további KIDERÜLÉSEKET ???
zöldszem
Bocsánatot kért? Még párnapja: ők nem bántották a nőt, koncepciós eljárás folyt ellenük!!!
WF
@qrfly: Bár nem volt hasonló esetem, de el tudom képzelni milyen nehéz döntés egy hazugságokba keveredett embernek eljutni oda, ahova Kiss jutott: a nyilvános bocsánatkérésig. Ha az ügyvéd bírta jobb belátásra akkor is. Ismétlem magamat: ha az egykori áldozat elfogadta a bocsánatkérést, más miért akar szigorúbb lenni? Hagyni kell ezt az embert is élni. (És együtt élni a múlt terheivel). És nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a bocsánatkéréssel lehetővé tette Zsuzsannának, hogy ő is megbocsásson. Ez szintén nagy tehertől való szabadulás. Egyébként meg ki vagyok én, vagy kicsoda qrfly, hogy ítéletet alkossunk több száz km-ről, hogy őszinte volt vagy sem a bocsánatkérés? Egy tényt viszont rögzíthetünk: a bocsánatkérés megtörtént. És a megbocsátás is.
WF
@zöldszem: Egyedül a Teremtő Istenről írja a Biblia, hogy "őnála nincs a változásnak árnyéka". Mi gyarló emberek meg már csak ilyenek vagyunk: vívódunk, tusakodunk, kételkedünk, belátunk, változunk, romlunk és javulunk. Ezért van remény még a legmegátalkodottabb emberek felől is, amíg képesek önállóan gondolkodni és döntéseket hozni.
papa.49
A ,,megbocsájtás,, megtörtént, de a cselekedet megmaradt, mert megbocsájtani lehet, de a tettet feledni NEM!!!
percsi
@zöldszem: Ez a pár nap kellett ahhoz, hogy előjöjjenek azok a szép emlékek, amikor az volt a szórakozásuk, hogy megalázzanak nőket, talán még férfiakat is, az utóbbiakat nem szexuálisan, bár kitudja, még az is meglehet. Én mint nő, nem tudok megbocsájtani neki! Úton-útfélen fenéken kellene billenteni, leköpködni. Ha találkoznék vele, megtenném!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.