A Fidesz szerint a szocialista kormányok tették tönkre az oktatást.

A nagyobbik kormánypárt Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, az Országgyűlés kulturális bizottsága alelnökének kijelentésére reagált, aki arról beszélt, hogy a kormány ebek harmincadjára juttatja az oktatást a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átszervezésével. Azt is mondta: az állam ahelyett, hogy visszaadná az önkormányzatoknak az iskolákat, hogy újra elnyerjék autonómiájukat, még durvább centralizációba kezd.

A Fidesz szerint a baloldal egy bukott oktatási rendszert erőltetne, amellyel kétszázmilliárd forintot vontak ki az oktatásból, eladósították az iskolafenntartó önkormányzatokat, egyhavi fizetést elvettek a pedagógusoktól.

A kormánypárt szerint a köznevelésben ma iskolafejlesztés, pedagógus-béremelés és ingyenes tankönyvellátási program zajlik, továbbá a Fidesz-KDNP kormány rendezte az önkormányzatok adósságát. A köznevelés a jövő évi költségvetésben 130 milliárd forintos többletforrást kap, ami 455 milliárd forinttal magasabb, mint amit a szocialisták 2010-ben szántak az oktatásra – írta a Fidesz.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán létrehozta a klik-et. A saját szakértőjük is működésképtelennek találta a klik-et. És mégis a szocik a hibásak akik már 6 éve sehol sincsenek. Aha.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csa-csa
"A Fidesz szerint a szocialista kormányok tették tönkre az oktatást."
és oda-vissza!
Nagy Mária
Mire eldöntitek kii volt már el is érjük a koreai szintet.
Nem volt jó a szocialisták idején sem az oktatás, de most muszáj rosszabbat csinálni? Nagyon messze lakik Pokorni Zoltán? Én azért megkérdezném,mert ő legalább ért hozzá.
papa.49
@Nagy Mária: Gondolom nem adta a nevét ehhez a megállapításhoz!!!
wagabund
..."A Fidesz szerint a szocialista kormányok tették tönkre az oktatást."...

ezek szerint a fidesz tudja, hogy az oktatás tönkre van téve...akkor tessék a néphez fordulni békemenet formájában, és akkor a vak is fogja látni, hogy mindenki tudja, amit a fidesz állít.

vagy ez vékony jég? ha mégsem, és van elég bátorsága a fidesznek, hogy rálépjen, akkor tessék..

...azonnal népellenes bűncselekmény miatt bíróság elé kell állítani néhány szocialista kormányt..aztán megláthassa akárki fia-borja, hogy a fidesz csakis a szebb jövőt készíti elő...és minden tettével jót akar e balsorsú népnek..

jól beszélek cicvarek?
Nagy Mária
@papa.49: Ha Pokornira gondolsz, őt száműzte a FIDESZ, mert okos és ember.
human
Orbán létrehozta a klik-et. A saját szakértőjük is működésképtelennek találta a klik-et. És mégis a szocik a hibásak akik már 6 éve sehol sincsenek. Aha.
papa.49
@Nagy Mária: Igen még emlékszem a vénasszony ámokfutása alatt jó párszor próbálta a helyesebb irányba terelni a dolgokat, de még neki se sikerült, mert nem egyezett a nézete a hazugovicséval!!! A Róza nyanya hányszor ,,dolgozta,, át a tervezetet mire a hazugovics elfogadta, ha jól számolom, vagy 5 ször!!!
Nagy Mária
@papa.49: Néztem előadásait, találkoztam vele személyesen, nagyon jól látja az oktatás hibáit, rendkívül intelligens, okos, emberséges. Az én pályám alatt ő volt legjobb. Nem egy vehemens ember, de a maga csendes szavával igen meggyőző, csak a főnököt nem sikerült meggyőznie. :(
Borsodi
Nem azon kell lovagolni ki tette tönkre?Az a kérdés amióta Orbán kormányoz mért rosszabb?Mindenki vissza felé mutogat,és nem változik semmi .Az oktatás már igen csak rendben lenne,ha annyi pénzt energiát fordítottak volna rá mint a stadionokra,a fiđesz nem tudja a fontossági sorrendet.Előbb adja az embereket éhen halni,majd megakarja etetni.
Gedeon74
Na itt most téved mindenki, mert én tisztán emlékszem, hogy a 7.b-sek tették tönkre. Mondjuk mi, az a-sok is hozzátettük a magunkét, de mi nem dobáltunk parizer szeleteket a háttal álló tanárnő mellé, amik aztán nagy placcsanás kíséretében odatapadtak a táblára. És azt a fondorlatos összehangolt gonoszságot se követtük el, amikor huszonvalahány diák a legnagyobb kussban ül az órán, csupán az asztal kampóját pengetik lassan és egyszerre. Szóval, lehet itt mutogatni mindenkire, de a 7.b megkerülhetetlen felelőséggel bír az ügyben.
cs.n.
Igen, de őket meg Soros György irányítja, mint az egész USÁt, meg amúgy a világot is. Soros tett mindent tönkre.
Toby
Elolvastam! Minden olyat elolvasok, melyen jót lehet röhögni, de ez csak a végén derül ki!
Most is így jártam!
A birkák biztosan nem kapnak nyakizomsorvadást a sok bólogatástól! A többiek rendben vannak!
Desischado
PErsze, hogy a szocik meg a Gyurcsány tette tönkre az oktatást. ezek sem fognak hülyén meghalni!
szaboria1
@papa.49: Volt is vitája a Rózsikával. Pokornit is inkább pm. indították.
eugen4402
Itt is van a képernyőn: a Gyurcsány. (ATV) Most majd bevallja, hogy Soros az Ő kottájából muzsikál...A Klikkesedést is Gy.F. akarta bevezetni, de leöszödözte magát, és már nem jutott rá ideje.
felnőttem kissé
Lemezjátszón elakadt a tű.Bűnbak keresést abba kéne már hagyni vagy hagyatni, mert tultoljuk itt is a biciglit.Ennyi dángálás mellett már mi hitelezhetnénk az alpesi országnak.Ennyi eszement hivatkozás. De unalmas, 1241- re 1526 ra is sokat hivatkoztunk. A XXII-ik század is erről lesz még hangos ? Semmi ötlet..? hát szánalmas
human
Itt egy FIDESZES képviselő mondja el, hogy a KLIK nem működik:
www.atv.hu/belfold/20160421-schmidt-jeno-eb

A minisztérium háttérintézményének vizsgálata is kártékonynak tartja a KLIK-et:
mno.hu/oktatas_es_neveles/nekiment-az-emmi-hatterintezmenye-a-kliknek-1326787
patyuka
A baj valójában az, hogy minden ilyen - immár 6 esztendeje flottul működő, így hát miért is változtatnának ezen a metóduson? - 'aszociktettéktönkre/gyúcsányahibás'-féle vádaskodásra nem jön egy 'elképzelhetőéselisismerjükamennyibenennekbizonyításárakapunklegalábbegyadekvátésegzakthibajegyzéket'-féle egységes követelődző és szűnni nem akaró ellenzéki reakció!
Mert tény: egy efféle visszakérdezés még az ellenzék ún. szoclib vonulatától sem jön, nemhogy a többiektől!
Ugyanis azzal tulajdonképpen Gy. F.-et, kormányzását kellene némiképpen "rehabilitálniuk", és hogy venni az ki magát, hiszen akkoriban soraikban sokan ügyködtek - nyíltan vagy orvul, de mindenképpen hátsó, sőt kifejezetten aljas szándékból - maguk is a megbuktatásán. Miként látható, tették azt: esztelen, önsorsrontó módon, kvázi a/egy tárgyszerű cáfolatoknak még az esélyét is feladva!
kukac50
Orbán ebbe betegedett bele,hogy a klikk nagyon nyomja a vállát.
A sok kis klikk meg majd bele döngöli a földbe. Sok uniós pénzt erre költött Orbán az itt a legnagyobb baj.Egyre nagyobb problémák fognak lenni, mert a sok kis klikket sokba kerül fenntartani még kevesebb jut majd az oktatásra,fejlesztésre.
Remélem az önkormányzatoknak az iskola használatáért fizetnek bérleti díjat,és nem ingyen akarják használni. Nem államosítható egyetlen egy iskola sem, nem eladható nem átruházható!
Mind a helyi közösségek tulajdona!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.