Már elérhető az évről évre követett statisztika, amely – a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal gyűjtése alapján – megmutatja, hogy a különböző foglalkozásokban mennyi volt az átlagkereset az adott évben.

A vs.hu összefoglalójából megtudhatjuk, hogy 2015-ben a légiforgalmi irányítók kerestek a legjobban,

bruttó átlagkeresetük megközelítette az 1,8 millió forintot, ami nettóban – a kedvezmények (pl. családi) nélkül – 1,164 millió forint. 

Második helyen a politikusok állnak, bruttó havi átlagkeresetük 1,24 millió forintot tett ki, ez nettóban egyébként – szintén a kedvezmények nélkül – 811 ezer forint/hó.

Összességében csak a légiforgalmi irányítók és a törvényhozók értek el 1 millió forint feletti fizetést, a többi állás ez alatt maradt.

A dobogó harmadik fokára még a brókerek fértek fel havi bruttó 962 ezer forintos jövedelmükkel, ami nettóban 630 ezret jelent. Az informatikai cégek vezetői 866 ezer forintos bruttóval szerezték meg a negyedik helyet, az ötödikek pedig a vállalatok vezető stratégái lettek 818 ezres jövedelemmel. 

Az országos átlagfizetés mindeközben bruttó 259 ezer forint volt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A rangsorból kimaradtak a gázszerelők, napi 9,5 millióval!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
A rangsorból kimaradtak a gázszerelők, napi 9,5 millióval!!!
Hellcat
@dr. prédikátor: Meg a kaszinós pockok napi 16,5 millióval...A tetves politikusoknak ott kéne lenniük valahol az átlagkereset körül.
Toby
A saját lábon állás sportját űzők se kutyák ebben a tárgyban - igaz, Rühellke és LED-tiborcz?
justhpeter
Vajon a második helyhez mekkora felelősség társul ?
jolibaba
És míg az egyszerű, "mezítlábas nyugdíjas" nem vállalhat nyugdíja mellett munkát, addig ezek az ország díszei,-virágai nyugdíjuk mellett fizetést is kapnak.
Na ja, mindig olyan törvényt hoznak, ami nekik kedvező. Szégyenteljes banda.
Borsodi
Vagyis az ingyen élők népet sanyargatók mihasznák érdemelnek csak normális fizetést,aki egész életét végig dolgozta,rá kell jönnie kárvolt tanulni dolgozni, ebben az országban itt a kapcsolatok alapján juthatsz előre.Fő szempontok futbal szeretete, elkötelezett fideszes rajongó, Orbán imádó, ígérgetős hazudozó légy.
nemethfamily3.
Te figyelj, azt miért nem mutaják ki, hogy mennyit keresnek a 12 órát dolgozók mondjuk 480-800 Ft. órabérrel, aki pl. a testi épségeiket kockáztatják akármilyen helyeken!? Aztán azt miért nem mutaják ki, hogy ez a bér milyen viszonyban van a nyugati bérekkel, ja és a munkafeltételekkel! JÚJJJJ azt sem mutatják ki hogy a szünidős diákok hogyan is keresnek 1250 Ft. órabért - no nem mintha sok lenne, de az előbbi példához viszonyítva pofátlan a rendelkezés! Nem gondolja ezt a barom kormány a barom kdmp-vel együtt!?
Na mi van faszikáim csodálkozunk a hülye kérdésen!? én meg nem csodálkozom a méghülyébb válaszon!!
kamazuka
@nemethfamily3.: Tetszik!
De nagyon.Mint kaposvári bérrabszolga 300 Ft-os órabérrel havi 400 munkaóra átlaggal és legálisan mert a qrva jól teljesítés törvényesítette a törvénytelenséget.Kollégám 250Ft/ órabérrel világítja orbaniszlám egét!
Hari
Ezért tartunk itt, mert a MUNKÁSOK, akik a gazdaság számára hoznak értékteremtő profitot sehol nincsenek.
nemkati
@justhpeter: 0, mint azt láthatjuk. Bebiztosították magukat az ellen is, ha valamit elk...nak, azt az egész ország fizesse meg, lásd a legutóbbi 48 milliárdos aszfalt.
fekete
Aszt nem emlitik,hogy menyit keres az,akikbol ezek a csuhasok elnek,az attlagemberbol.Sajnos,
igy van aki dolgozik az nem er ra penszt keresni.
silber13
@fekete: Miféle csuhásokat emlegetsz most itt?
mariaberta
A nyugdíjasok egy része pedig, -kivéve Harrch elvtárshoz hasonlókat- a béka segge alatt.Ja,,,, most majd megemelik, -Orbán szerint megőrizve annak VÁSÁRLÓÉRTÉKÉT 0.9%-kal.

Nekik,,,, országunk bölcs vezetőinek mikor emelték ilyen magas összeggel a fizetésüket?Kérdésem, mivel az is érdekelne, hogy nyugdíjban lévő országgyűlési képviselőink, írhatnám honatyáink, fizetés emelést és nyugdíjemelést is kapnak? Tudja valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.