Több mint egy éve a kormány kilátásba helyezte, hogy tb-támogatásokat csatornáz a gyermekek számára életvégi ellátást nyújtó házakba, de ez máig nem történt meg, így a hasonló intézmények komoly anyagi gondokkal küzdenek. Az egyszeri ötmillió forintos támogatásra is hónapok óta vár az ország első gyermekhospice-központja, a pécsi Dóri Ház – írja a Magyar Nemzet.

A 2010-ben alapított Dóri Házat működtető Szemem Fénye Alapítvány elnöke, Gyura Bernadett a lapnak azt mondta, hogy minden hónapban gondot okoz a nővérek, orvosok, terapeuták fizetésének átutalása, és előfordult már az is, hogy kikapcsolták az áramot.

A kormány 2015 márciusában ígérte: társadalombiztosítási pénzeket csatornáznak a gyermekhospice-házakba, de ez máig nem történt meg. Sőt, a szaktárca további három hasonló ház felépítését is kilátásba helyezte.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Már a gyermekeket sem kímélik ezek a tetvek. Ezt megtenni egy hospice házzal, a legnagyobb aljasság. Csak nagyon csúnya szavak jutnak eszembe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ja építeni lehet a mocskos EU pénzéből, fenntartani meg nekik kellene!
vadnarancs
Üzenjünk az EON-nak, hogy ők is megértsék: Nem kell az áramotok!
vukkocska
Már a gyermekeket sem kímélik ezek a tetvek. Ezt megtenni egy hospice házzal, a legnagyobb aljasság. Csak nagyon csúnya szavak jutnak eszembe.
karma1
@vukkocska: Mar regota nem gyermekkozpontuak... Hol marad a Kadar-rendszer gyermekbarat politikaja?
Mert ma mar a gyerekeknel eletviteli szokas, hogy nem esznek, mert ezt latjak a szuleiktol... Es ezt egy kdnp-s kocsog birta kinyogni, az a hulye harrach peter, mert ennyi tellett neki az egyutterzesbol...
silber13
Ez jellemző ezekre a csavargőkra! @vukkocská-nak igaza van, ez a legnagyobb gazemberség de csak a vállukat vonogatják! Vagy azt sem! Hol vannak ilyenkor a fityiszes trollok?? Ja? kussolnak! Szokásukhoz híven!!
SV
De azért hajrá magyarok! Építsünk felcsúton sportcsarnokot a pénzünkből, és szavazzuk meg őket még négy évre, hajrá, hajrá!
Mézike
@vukkocska: Sztem + az a legnagyobb aljasság hogy a mi dübörgő gazdaságunk nem tud kitermelni annyi pénzt amiből ezek a házak, illetve gyermekjóléti intézmények gond nélkül fizethetnék a számláikat. A kormány még tavaly tett ígértet . Hol van ?
silber13
@Mézike: Ígérettel teli a padlás! De várj csak! Jönnek a választások és velük együtt az ígéret cunami! Amit eszük ágában sem lesz betartani.
eszegfu
"Egyszeri 5 milliós támogatásra is hónapok óta várnak..." erre csak mocskolódó szavak vannak!! A fociba bezzeg mennek a milliárdok számolatlanul!? A hospice házba a betegeket meghalni viszik, vagy mennek...és ezek még csak kisgyerekek!!!:(((( Tényleg, most már én is azt mondom: ROHADJATOK meg!!!
Jankó123
Alig telt el egy és negyed óra a cikk megjelenése után, és láss csodát, az NGM máris bejelentett egy Uniós pályázatot gyermekotthonok támogatására.
Kíváncsi lennék rá, ha ez a cikk nem jelenik meg, akkor is kiírták volna ezt a projektet?
-Na, valahol ez a legnagyobb aljasság!
wagabund
Kikapcsolták az áramot a gyermekhospice-ban...
...a gyermekek számára életvégi ellátást nyújtó házakban...

életvégi ellátást nyújtó...

na ez a kegyetlenség...! gratulálok! hogy szarhattak a világra ilyen felfogású lényeket?..

...mindenféle szarcsimbók művészkém szétlopja a paksi erőmű villanyát, az életük utolsó napjait élő gyermekek meg villany nélkül szenvedjenek?..

bravó! percemberkék dáridója...
eszegfu
@Jankó123: Már 1 éve igérik, most hirtelen kiirták...ezzel csak az a bajom, hogy a ma keletkező müködési költségre nem lehet beadni a pályázatot! Komolyan sirhatnékom van, hogy ezek a gyerekek utolsó napjaikat élik... és "csak" emberség kellene ahhoz, hogy valahogy egy pillanatra mindezt elfeledjék...akár egy mesefilm (a gép müködéséhez nyilván áram kell...) vagy egy fájdalomcsillapitó... de hogy erre ne legyen pénz?! Senki sem "érdemel" ekkora tragédiát, mint amikor elveszted a gyerekedet...a döntéshozóknak, az "isteni" O.V-nak is arra kellene gondolnia: mit tenne ilyen helyzetben!? Na erre is azt mondaná Bringás, hogy "A miniszterelnök úr csak jót tud tenni."?! Közel 2 éve vagyok itt a Propelleren, de ennyire még egyetlen hir sem renditett meg, mint ez!:((
Jankó123
@eszegfu: A Fideszesek emberségét(?) naponta megtapasztalhatja bárki!
Mondjuk a Bringás sporttárs szavaival így tudnám leírni ha a miniszterelnök, vagy bármelyik kormánytag gyereke lenne egy ilyen intézményben ápolt:
-Nagyon helyes miniszterelnök úr, hogy nincs áram egy ilyen intézményben, hiszen az Ön sajátlábon haldokló gyereke nem ilyen finnyás, az sötétben is meg tud dögleni!
Nil
@eszegfu: a focisták nyugodtan adományozhatnának abból a pénzből amit kaptak a "teljesítményükért". SAjnos eszükbe sem jut. Azoknak sem akik attól érzik magyarnak magukat hogy őrjöngenek egy meccsen és több millió forintot költenek italra és jelképekre.
NAgy a lelki nyomor Magyarországon
eszegfu
@Nil: Persze, ez is lehet egy megoldás! Csakhogy ennek az intézménynek is kellene egy fix bevételi forrás a költségvetésből, mert igazából ebből lehet tervezni a kiadásokat, ugyanis a támogatás vagy van, vagy nincs. Én is szivesen adományoznék, de sokat nem tudok, ami megoldás lenne. Egy adománygyüjtő akcióban sohasem vagyok nyugodt: valóban megkapják, vagy sem. A vörösiszaposok megsegitésére legalább fél évig ugy adtam fel leveleket (nekem abban az időben "kiterjedt" levelezésem volt), hogy vettem rá + bélyeget. Mára már kiderült, hogy nem mindenkinek, sőt nem is teljes egészében hozták rendbe a lakóhelyét, kártalanitást meg nem kaptak...azt sem tudom mennyi pénz gyülhetett össze és mi lett vele. Összegezve: ha a vállalkozások TAO pénzeit lehet a "látványsportra" adni, akkor egyszerü törvénymódositással lehetne az e.ü. intézményeknek is adni... nem?! De mindenképpen szégyen és gyalázat!:((
Nil
@eszegfu: Sok kicsi sokra megy- én is megtapasztaltam mikor az OTP szórakozott egy kicsit velem. Abban igazad van ahogy az államnak a beszedett adókból kutya kötelessége lenne rendszeres pénzt adni ennek az intézménynek (is)
Bringás
@sziha: Mi a gondod? Nem szóltam semmit!
silber13
@Bringás: Ha valamikor, akkor most kéne megszólalnod!
glorianna
Ami azt illeti, az áramszolgáltatónál is beférhetne a társadalmi szerepvállalásba, hogy a haldokló gyermekek intézetének ingyen adjon áramot - ha már az OEP ga(rá)zdálkodásába nem fért bele a normális támogatás.
justhpeter
Azt gondolom, az ilyen híreknél kell kihozni a géppuskát a patyolatból.
koszpeko
@Bringás: Miért nem jár az ujjad?
Hol van izo haverod?
Mi van?
Nincs miniszterelnök urazás?
Hol van círmi?
Most miért nem hangoztatja a szekus,hogy a veséig a gumibotot?
Mocskos bértrollok.
Senkiházi banda.
3dwhite
Jó is lenne ha minden jól működne.
Desischado
@Horizont: Drágám, dettó így vagyok, még most is sírok. Ha orbán kölykei lennének ilyen helyzetben, azok VIP ellátásban részesülnének. Gyerekekkel ezt tenni?! Szavam sincsen, illetve lenne, de azt nem viselné el a monitorom, biztos besülne. Semmi sem jelzi jobban ennek a mocsok bandának az embertelenségét, mint ez! És -Nil-nek igaza van, dzsudzsák meg a többi focista hol van ilyenkor?! Áldozhatnának egy kicsit a könnyen jött milliókból. ezért utálom én őket, mint a sz@rt! Remélem, orbán is megtapasztalja a saját bőrén, milyen ilyen kiszolgáltatottnak lenni. Stadionokra, meg a saját habzsi dőzsijükre bezzeg van pénz! Hogy rohadnának meg elevenen! És mindazok, akik tapsolnak ennek a tetves, aljas, embertelen bagázsnak!
1magyar
2,5 milliárdot az olimpiai pályázatra pazarolnak el, a haldokló gyerekek meg nem számítanak?
Levendula
Ha milliárdos honfitársaink esetleg olvassák e sorokat:

szememfenye.hu/blog/2015/11/18/adhat-vonal/
"Gyors, kényelmes és mindenki számára könnyen elérhető adományozási forma! Ez az Adhat Vonal.
Tárcsázd a 13600-as telefonszámot, majd üsd be a 28-as kódszámot és máris 250 forinttal járultál hozzá alapítványunk és a Dóri Ház működéséhez. Jótékonykodj a telefonoddal!"
eszegfu
@silber13: @koszpeko: @sziha: Igazatok van!!
Tisztelt @Bringás: miért nem szólalsz meg?!
Most mondjad, hogy a "miniszterelnök úr csak jót tud tenni"!
Ezt pedig vedd sértésnek: a Te igazi nagy "magyar" hazafiasságod EGY RAKÁS SZAR, érted?!
Ha Téged csak az érdekel, hogy "ligetliberalmakizhassál" vagy egy jót "liberálfasisztázhassál", de a gyerekekkel kapcsolatos dolgokról egy szót sem tudsz szólni, akkor Te NEM VAGY EMBER, sőt mivel mindig többes számban irsz, igy TI A "TÖBBSÉG" SEM VAGYTOK EMBEREK!! Én meg csak emberekkel beszélgetek, igy ne is válaszoljál!
eszegfu
@adrenalink: Nem kedvelem igazán Schobert Norbit, de most megemelem a kalapom!!
simmering73
Csak az olimpia számít, meg a stadionok. Hogy rohadna meg ez a kormány, meg azok is akik nekik tapsolnak.
vukkocska
Ahogy végig olvastalak Benneteket, azért egy kérdés felmerült bennem. Hol van a Gyermekrák Alapítvány, miért nem segít? százmilliárdjai vannak, azzal dicsekszenek, hogy hogy mi mindent adtak a Heim Pálnak, és más intézményeknek. Ide adjanak, hiszen ők is az emberek pénzéből élnek.
eszegfu
@vukkocska: Bizonyára "rosszmáju" vagyok, de ott is Balog a vezető és ott sem lehet minden rendben... 2014. óta nyomoznak hütlen kezelés miatt + van valami floridai nyaralója... vagyis a gyanusitás szerint inkább saját magára forditja az adományokat...sajnos.
silber13
@eszegfu: 09:03-ra: Bringás nem fog megszólalni, mert egy végtelenül beszari, sunyi alak, aki semm ez a küllös nem emberiféle együttérzést nem hajlandü mutatni halálosan beteg gyerekek iránt, csak az istenített pártja a legfontosabb. Mondhatnám másképp,
silber13
@silber13: a kimaradt utolsó két szó: Nem ember!
eszegfu
@silber13: Még azt is el tudom képzelni, hogy van benne valamiféle együttérzés, de az "istenitett" pártja és O.V. felelősségét végképpen nem tudja kimagyarázni... inkább csöndben van.
vukkocska
@eszegfu: Egyáltalán nem vagy rosszmájú. Nem véletlenül említettem meg Balogh István Alapítványát. Egy eljárást tudom, hogy megszüntettek vele szemben, amikor a villamos síneken hajtott az alapítvány autójával. Akkor - ha jól emlékszem - az volt a vád vele szemben, hogy az alapítvány vagyonával sajátjaként rendelkezik.
eszegfu
@vukkocska: Látod milyen balga vagyok?! Én tényleg azt gondoltam: komolyan irod...
Nekem is hasonlóak rémlenek: 1x "felmentették", de mintha még most is folyna a nyomozás... valami ilyesmit olvastam még valamikor kora tavasszal. Ebben még az is érdekes, hogy a mai napig is "kérik" az 1 %-kot és nyilván adnak is nekik.
namihami
Nem telik, nem telik. Hát Istenem, mindenre nem futja az állam pénzéből.
Remélem, nem arra gondoltok, hogy pl. az üresen gurigázó vonatocskát csak azért leállítsa bárki is, hogy ilyen semmiségekre csoportosítsa át a pénzt. Hiszen az a vasút a Gazda kedvenc csihuhuja, annak igazán menni kell, akár üresen is. Kerül, amibe kerül---nekünk. Hiszen az sokkal fontosabb, mint a gyerekek ilyen-olyan ellátása, nem?
eszegfu
@Horizont: Bizony igy van! Már csak azért is, mert ő is bukott rendesen a Questor miatt, majd az MNB megbüntette és nem értékesithette a részvényeit a tőzsdén és közben állandóan perlik a diabetikus kajái miatt, vagyis most éppen "nem megy jól a sora" és mégis milyen gyorsan "reagált" a dolgokra! Ha ez számithat is valamit, de sokunknak most megnőtt a szemében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.