A Demokratikus Koalíció szerint amennyiben az október 2-i kvótareferendum érvénytelen lesz, akkor Orbán Viktor miniszterelnöknek vállalnia kell a felelősséget és le kell mondania.

A párt szóvivője csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy

“minden fronton dübörög a Fidesz népszavazási gyűlöletkampánya”.

Ennek ellenére, ha változó ütemben is, de a demokratikus ellenzéki pártok felsorakoztak amellett, hogy tagjaik, támogatóik maradjanak távol “az értelmetlen, hazug, és Magyarországnak súlyos károkat okozó” népszavazástól – mondta Gréczy Zsolt.

Hangsúlyozta, hogy a felhívást Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke fogalmazta meg, amihez azóta csatlakozott az Együtt, a PM, a MOMA és az MSZP is.

Egyedül a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt gondolja, hogy részvételre buzdítással “támogatja Orbán diktatúráját” – közölte. Fodor Gábornak ezt a gesztusát a DK annak tudja be, hogy az MLP elnöke “máig nem tudott elköszönni” korábbi fideszes párttag könyvétől – mondta a szóvivő.

Ha mindazok, akik soha semmilyen választáson es népszavazáson nem szoktak részt venni, illetve a felsorolt ellenzéki pártok hívei távol maradnak a szavazástól, akkor reális az esély, hogy a népszavazás érvénytelen és eredménytelen lesz – vélte a politikus.

Ebben az esetben viszont Orbán Viktornak le kell mondania, mivel ezt a népszavazást ő kezdeményezte, a kudarcért vállalnia kell a politikai és közjogi felelősséget – jelentette ki.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@HakapesziM: 15:37
A migráns invázió egy létező probléma ami gondot jelent és amit nem Magyarországnak kell egyedül megoldania, és főleg nem egy következmények nélküli népszavazással. Ez a népszavazás nem migrásokról szól és nem az ország érdekeit szolgálja, hanem a Fideszét.
Ettől a kérdéstől , jelenleg sokkal nagyobb gondja a magyaroknak az amit Orbán Viktor és társai művelnek, amikor törvényességi felügyelettel szétlopják az országot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tavryni őrnagy
Még hagyján -úgysem mond le- de azért ne legyen érvénytelen!!
krumpli
Gyurcsótány menj Horgosra már várnak az éhezők !!! Nagyon eltűntél a tavalyi hülyeséged óta !
Jahh, lehet a szerbek börtönbe is b@sznának ha melléjük csücsülnél ! Idióta
Nil
Rossz hírem van a DK-nak- ha érvénytelen lesz nem kell (amúgy sem mondana le.
Ha az igenek lennének nagyobb számban és érvényes enne a szavazás akkor bukna, de akkor sem fog lemondani. Ahhoz túl hatalommániás és pénzéhes.
Szókrakész
Ha érvényes lesz és még nyernek is, akkor viszont a Gyurcsány vegye a kalapját és távozzon(húzzon) a politikából!
1magyar
Elsőként merkelnek kellene lemondania amiért ránk hozta a rontást.
Bringás
Ez a hazaáruló disznóalom mikor takarodik el
bencemacska
Ez csak erkölcsi kötelessége lenne, ha nem lesz érvényes a népszavazás.
De biztos érvényes lesz, mert a félmagyarok (kettős állampolgárok) közül még a csecsemők is szavazhatnak levélben. A szavazat számlálás meg olyan lesz, mint a Gőgös féle népszavazás kezdeményezésénél!!!
Nem ajánlok fel fogadást, mert úri ember biztosra nem fogad!!!
nezelodo
Bármi történne sem fog lemondani, mert még a végén "megvádolnák", hogy európai formátumú politikus. Orbán beteges hatalommániája attól sokkal erősebb, hogy egy kis hiúsági ügy miatt lemondjon róla.
Sziszifusz
@Bringás: 14:28
Jó a kérdés ? Lemondani nem fog ! Semmi sem tart örökké, ezért előbb utóbb eltűnik ez az illiberális tolvaj banda.
Peller Anikó
@Kösszziszifusz, ettől felmegy az agynyomása a biciklistának, tuti.
krumpli
JAAA NEMMM most éhsegítseggel sztrájkol Horgoson
HakapesziM
Oké, de ha meg érvényes lesz, akkor a DK meg oszlassa fel magát.

Egyébként - bár nem vagyok Fidesz szavazó - miért kéne lemondania? Valamit próbál tenni a migránsinvázió ellen, vagy sikeres lesz ez a tevékenysége vagy nem, de valamit legalább tesz.

A DK mit tesz? Mit tud ajánlani a helyzet megoldására? És mit képzel magáról, hogy ultimátumot ad pár százalékos párt létére?
Sziszifusz
@HakapesziM: 15:37
A migráns invázió egy létező probléma ami gondot jelent és amit nem Magyarországnak kell egyedül megoldania, és főleg nem egy következmények nélküli népszavazással. Ez a népszavazás nem migrásokról szól és nem az ország érdekeit szolgálja, hanem a Fideszét.
Ettől a kérdéstől , jelenleg sokkal nagyobb gondja a magyaroknak az amit Orbán Viktor és társai művelnek, amikor törvényességi felügyelettel szétlopják az országot.
silber13
@HakapesziM: Ami meg az ultimátumot illeti, nem emlékzel ki vinnyogott, ki rikácsolta nagy elánnal, hogy az aakkori kormány 72 órát kap a lemondásra? Nem ugrik be? Hátt nem volt más, mint a csúti hájas sivatagi bölömbika!
Csodálkozó
Ugyan mikor a vállalt a sunyi tolvaj pszichopata orbánc bármiért is felelősséget? Majd pont most fog megjámborulni, ugye?
Előbb fog az Ismeretlen Katona szobra kapcát váltani.
Ha meg akarunk szabadulni ettől a förtelmes bűnözőtől, arra csak egy mód van: a targovistei akupunktúra (Kalasnyikovval).
justhpeter
Nekem érvénytelen és eredménytelen szavazás esetén sem kell forradalom. Beérem egy előrehozott választással.
nezelodo
Érdekes, amíg az a nevezetes Merkel látogatás nem esett meg, amikor gyakorlatilag levegőnek nézte az Orbánt, a "migrák" vonatszerelvény szám utaztak át az országon. A látogatás másnapján már százával szedték le Győrben a vonatról őket, mert Merkel megsokallta az ellenőrizetlen, regisztrálatlan népvándorlást. Mostanra ezért a német nagyasszony minden lett, csak rendes ember nem, Orbán meg Európa megmentője. Nesztek birkák habzsoljátok a fidesz hazugságokat két pofára!
qxy
Érvénytelen? Az ki van zárva tisztelt hölgyeim és uraim, mivel már össze is van számolva a szavazat több mint 90 százaléka .Ja és " hiteles" ezt én mondom." csak önök higgyék továbbra is hogy a " Nép akarata" Nem is tudjátok mennyi pénzt lehet lenyúlni egy választás zászlaja alatt.és a kutyának sem kell elszámolni. .Eccccerűen azt kell mondani,.- Ja kérem ennyi volt a választási költség. Kurva egy bana ez kérem.
Nem választás kellene hanem kiverni az utcára mind és addig zavarni míg el nem esnek azután jól meg verni el venni minden vagyonukat és a többihez szólni.-
Na kérem, Ki az aki miniszter akar lenni? Tessék, tessék.
egyvandor
Nem tartom valószínűnek, hogy érvénytelen lesz a szavazás. Gorbánék azt csinálnak a szavazatokkal is amit akarnak.
moareka
Ez soha nem mond le, nem olyan fából faragták, meg a népszavazás tuti, hogy érvényes lesz, már ők tudják!
Rózsika Hatházi
Tisztelt Propi! Nem a témához tartozik, de kérem ezzel a fejjel ne reklámozzatok egy cikket sem! Jó érzésű embernek ettől a képtől elmegy az étvágya, rosszabb esetben előjön az ulcusa is. Az én szervezetemben nagymértékű nyálképződés veszi kezdetét, a vérnyomásom felmegy az egekbe, a cukrom is 6-8 forinttal. A benzinemről nem is beszélve. Kockázatok és mellékhatások tekintetében érdeklődjetek az oldal olvasóitól!
JAJMÁR
Minden eszközt be fognak vetni, pénz nem számít, ahogy az eszközök sem. Ha mégse lenne érvényes, majd azzá teszik. Ők diktálnak.
Szókrakész
@HakapesziM: Mit tesz?

Eteti, itatja, lakatja.
Szókrakész
A pápa is elesett.
Ő is migráncssimogató.

Gyurcsány vigyázz.
Te meg fogsz bukni.
papa.49
Ez a hatalom mániás seggdugasz önszántából SOHA NEM MOND LE, EZ ÚGY FOG JÁRNI MINT A NAGY ELŐDJE A CSAU!!!
Perwool
@papa.49: Nem tudom elképzelni, hogy Orbán valaha is hajlandó legyen lemondani a hatalmáról. Békés út kizárt! Ha valami csoda folytán elfogy a szavazótábor, szavazati jogot kapnak majd azeri, vagy kazah testvérei.(mert nekem nem testvéreim,​ ​​nem​ barátaim) Arra marhára figyelnie kell, nehogy bukjon!!!Ha kiderülne a disznóságai, még Ráhel kölke is ülne helyette... Úgyhogy ez a hatalomból döglik ki, vagy lámpavason végzi. Ha szerencséje és ideje lesz, valahol messze keleten elbujdokolva, Moszkva védelme alatt!
tutajos
Ha csak hárman mennek el szavazni ebben az országban,akkor is érvényes lesz a szavazás!
Bezonyám! (borítékoltam)
világlátó
Ugyan kérem, még hogy lemond? Ha látja a sikertelenséget, majd visszavonja mindenféle hihetően hangzó populista dumával és egy jó kis nemzeti konzultációval áthidalja a problémát és akkor is az lesz az eredmény, amit eltervezett.. Minden eszköze rendelkezésére áll ehhez és minden máshoz. Rendesen bevitt minket az erdőbe.Egyszerűen nincs menekvés ebből a helyzetből. Vagy Ti tudtok megoldásokat? Ez Magyarország, nem Törökország.
kkalman
Orbán monnyon le!? Nem fog. A hatalomvágy nagyobb benne, minthogy arról lemondjon.
Desischado
Lemonddani?! Ez a csuti hatalommániás féreg?! Előbb fagy be a pokol. Ezt csak erővel lehet eltávolítani! De meddig várunk még?!
gru
Ha eredménytelen lesz a népszavazás, majd az állami propaganda eredményt csinál belőle.
Ez a legutolsó, ami miatt orbán lemondana.
DK-sok, és a többiek, ne a szekér után menjetek!
Kezdeményezzetek, hogy nekik kelljen védekezniük.

Amíg rossz kérdéseket tesztek fel, amíg rossz válaszokat adtok, amíg nem látszik, hogy képesek vagytok valamire, addig a bizonytalanok táborát nem fogjátok tudni magatok mellé állítani.
ÉS!
Még mindig nem tanultátok meg, hogy amíg nem vagytok egységesek, egységes erő, addig
esélyetek sincs?
Valami Amerika.
Nálunk is már csak két oldal van, nem kommunista-náci, nem jobb-bal (már annyira összekeveredett a kettő, hogy ihaj!), hanem demokraták vagy republikánusok. és ebbe az irányba kéne elmozdítani a magyar lakosság gondolkodásmódját.
Ezt meg kéne érteni.
alterego56
Na attól félek ln is hogy Orbán lemond. :)
silber13
@Szókrakész: 20:15-re: E katyvaszba bbe a "népszavazási" hogy kerül bele a pápa? Csak unalomból?:-)))
papa.49
@Perwool: Ezért a nagy ,,barátkozás,, az azeriekkel, csak még azt nem tudja a hazugovics sehova nem fogják beengedni, mert minden diktátor tudja, hogy rögtön szervezkedni kezdene a hazalomért, így ,,nem kívánatos személy,, lesz a pária))))))))))))))))))))
qrfly
nno kérem...EZ A BAJ...

miért nem azokról beszél / minden ellenzéki párt /, hogy miként fogja helyreállítani a demokráciát...és egyuttal büntetni az "elkövetőket" ...és SZERZI VISSZA AZ ERŐFÖLÉNYT KIHASZNÁLVA SZERZETT JAVAKAT ...
christike
Hú! de nagyot akart mondani! A lehetettlen ,h érvénytelen lesz)DDDD
Szókrakész
@qrfly: Mert azt azért ő sem akarja.
Ráadásul halvány purcantása sincs róla.
Szókrakész
@Horizont: Volt egy szám régen.
Ne kérdezd kitől.
Örömömben azt dúdolom a füledbe.

"A boldogságtól ordítani tudnék"
Vagy
I'm so Happy...
petike
@Szókrakész: Mit nyernének, te szerencsétlen? Ja, egy valag pénzt, akik nyomtatják a plakátokat, meg a reklámokat.
silber13
@Szókrakész: Valamilyen Dobos Attila nevű zenei analfabétának jegyezték a számot.
gulyasgyula
ÉRVÉNYES LESZ A NÉPSZAVAZÁS ..NEM MINDENKI HELYEZI ELŐTÉRBEN AZ ORBÁN GYŰLÖLETÉT A A SAJÁT , AZ ORSZÁG ÉRDEKÉVEL SZEMBEN ..NEM KELL NEKÜNK A BEVÁNDORLÓK HADA , VAN NEKÜNK SAJÁT MIGRÁNSUK BORSODBA ELÉG ..ORBÁNRA MEG RÁ KERÜL A SOR 2018-BAN ..
kukac50
A Legkevesebb amit elvárunk Orbántól! Ha nem lesz sikeres a Népszavazás mondjon le! A letelepedési kötvényvásárlásával 16 ezertől több ember él már Magyarországon,miért nem jöhet 1294 szegényebb is? Az eltartásuk a Népszavazásra fordított pénz töredéke lenne.
Spóroljon a kormány ezen is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.