Szijjártó Péter furcsának és egyben elfogadhatatlannak tartja, hogy Morgan Johansson svéd miniszter ahelyett, hogy a valódi megoldást keresné, egy olyan országot bírál, amely betartja a szabályokat.

Így reagált a külgazdasági és külügyminiszter péntek délután az MTI-nek arra, hogy Stockholm bejelentette: a jövő héten bekéretik a külügyminisztériumba a magyar nagykövetet. Morgan Johansson, a migrációs ügyek minisztere a TT sajtóügynökségnek nyilatkozva a svéd kormány tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Magyarország nem hajlandó fogadni Svédországból azokat a menedékkérőket, akiket Magyarországon regisztráltak.

Szijjártó Péter erre reagálva kiemelte: "a leghatározottabban visszautasítom a svéd igazságügyi és migrációs miniszter teljesen alaptalan bírálatait". Kifejtette, az illegális bevándorlók visszafogadásával kapcsolatban a magyar álláspont egyértelmű és változatlan:

"csak azokat fogadjuk vissza, akik valóban Magyarországnál léptek be először az Európa Unió területére". A közel-keleti illegális bevándorlók százezrei azonban nyilvánvalóan legalább egy uniós országon áthaladtak, mielőtt Magyarországra értek. Őket Magyarország nem fogadja vissza

- tette hozzá.

Magyarország azon kevés ország közé tartozik, amely az illegális bevándorlási válság kezdete óta betartja az európai szabályokat – szögezte le Szijjártó Péter, kiemelve:

"megvédjük a határunkat, ami az Európai Unió külső határa is, így jelenleg Magyarország védi Svédországot is".

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Hülye gyerek, azt nem mondták, hogy nem küldheted tovább őket Görögországba, vagy Bulgáriába, esetleg egyenesen haza. Most mutasd meg milyen "diplomata" is vagy ananászfejű futsalista!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Svédország még nem tudja kivel kezdett ki. Szíjjártó az USA-t is lenyomta, állítólag azóta Obama álruhában bújdosik félelmében.
nemfideszes
Hülye gyerek, azt nem mondták, hogy nem küldheted tovább őket Görögországba, vagy Bulgáriába, esetleg egyenesen haza. Most mutasd meg milyen "diplomata" is vagy ananászfejű futsalista!
eugen4402
Nem akarok Stockholmnak tippeket súgni, de ha az idézőjeles külügyérünk sokat okoskodik, ígérjék be, hogy nyilvánosságra hozzák a Gripen-szerződés részleteit...
wagabund
a postaládámban landolt egy vastag IKEA katalógus...igényes szerkesztés, kiváló nyomdai munka, vásárlásra buzdító gyönyörű fotók, csak...csak valami mégis hiányzik...hát lehetséges ez?...

a vastag katalógusban egyetlen színesbőrű migráncs nem látható...csak azok a tejfölöshajú, hófehér svédek...ráadásul őszinte mosolyjal...

szabad ilyent az emberi jogok élharcosától?...vagy az ikea az nemis?
Hofipisti
"Magyarország azon kevés ország közé tartozik, amely az illegális bevándorlási válság kezdete óta betartja az európai szabályokat – szögezte le Szijjártó Péter" Különösen azon menekültek kapcsán, akiket kék buszokkal pateroltak a D-i határról Hegyeshalomba!
Nagyon jópofa, hogy ezt a hülyeséget és nyilvánvaló hazugságot sorolja papagáj módjára, a net meg tele van az ennek ellenkezőjéről szóló bizonyítékokról. Csoda, hogy nem veszik ezt a bandát komolyan?
papa.49
Zselésfejű prüntyi kevés vagy a főnököddel együtt lepkefing súlyban vagytok, a svédek meg pont leszarják, hogy te mit prüttögsz!!!
Ludmilla
Szijjártó Péter nem önállóan gondolkodó ember,gondolatnélküli...csak rá kell nézni.Azt teszi és mondja,amit Orbán elvár tőle.Jelentéktelen figura az udvaroncok fajtájából.
Tekla
Nem értem , most a Svédek arra hivatkoznak, hogy Ők nem Eu. határ országa. Talán pakolják fel őket lezárt vagonokba és küldjék vissza a hazájukba, esetleg merkelnek.
libellle
@Tekla: youtu.be/2wVqJsLO-B8 már többször elküldtem másnak is. a 21 -ik perctöl lessz érdekes ellenben a vadisznó hülyeségét megnézheted elejétöl. egyébkén miert küldjék vissza Merkelnek a schwedek? miert nem hozzád?
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"...a svédek meg pont leszarják, hogy te mit prüttögsz!!!"

Talán mégsem sz@rják le a svédek, mert miniszterük üzent orbánnak, hogy ő is megértse:

"Minden országnak be kell tartania a közös szabályokat, különben nem lehetnek tagok."
papa.49
@F_Viktor: Gondolom te se hiszed, hogy meg is érti, az agyatlan papucsállatka))))))))))
F_Viktor
@papa.49: Igaz, hogy bolond a miniszterelnök, de tudja mit csinál.
Probléma az, hogy kevesen tudják mi is akar voltaképpen, kilépni, vagy csak elmenni a falig?
De félő, hogy utóbbi esetében előbb unja meg az EU, hogy minden szerződést semmibe vesz Magyarország, a korrupció, az EU pénzek lenyúlása is már nyílt titok, megháborodott külügyminiszterünk diplomáciai körökben minősíthetetlen nyilatkozatai pedig felmérhetetlen károkat okoz az országnak.
Tehát nem biztos, hogy orbán tudja mikor fog betelni az a bizonyos pohár...
nevemnick
Mi sem fogadunk vissza benneteket, kis csákó, 2018 után.
papa.49
@F_Viktor: Igazad van előbb kéne lépnünk, mert a következményeket a nép fogja megszenvedni, ők lefarolnak, suska van dögivel, na mondjuk akkor kell következetesen minden fütyiszest a falhoz állítani, mert akkor ebből ők lesznek akik ,,belülről bomlasztották a fütyiszt,, ja meg a Móricka meséi!!!
F_Viktor
@papa.49: Nem szívesen írom le, de 2014 választási eredménye után elveszett az országnak az a lehetősége, hogy belátható időn belül demokratikus úton le lehessen váltani a fityeszt és orbánt.
Akkor sem lett volna egyszerű dolga az új kormánynak, pl. a fityeszesekből álló KT is megbuktathatta volna az első évben.
De most, hogy a politikai intézményeken kívül, a bankok, a gazdaság, a médiák, mind orbán kezében van, azt tesz amit akar, ahogyan írod, "a nép fogja megszenvedni".
Áltatni sem érdemes magunkat, a rezsimnek immár teljesen mindegy, hogy az EU-n belül, vagy kívül lesz az ország...
papa.49
@F_Viktor: Nekünk viszont egyáltalán nem mindegy, mert ha kívülre kerülünk, itt maradunk egy szál faszban gatya nélkül!!!
Ezeket mér csak a nép tudja letaszítani a képzeletbeli trónjukról, de ha sokáig várunk lesz itt még trón is!!!
F_Viktor
@papa.49: Igen, majd csak a nép fogja elzavarni és számon kérni a maffia rezsimet, de az nem most lesz. Ahhoz össze kellene fogniuk a magyaroknak, amiből én nem sokat látok.
Mert egyenlőre vannak a birkák, akik még 6 év hazugság, ország szétlopása után is továbbra is csak tökéletes jobbágyként orbánt mantrázzák, vannak még 4-4,5 millió sorsukba beletörődött, rezignált emberke, s a maradék, akik ténylegesen tenni is szeretnének valamit a sorsuk érdekébe, akik európai módon szeretnének élni, nos, azok vannak kevesen.

Majd mikor a birkákban is tudatosulni fog, hogy pl. a menekültpolitikának köszönhetően (aminek most még vörösre tapsolják a tenyerüket) nem élik meg a nyugdíjkorhatárt (már 2018-tól emelkedni fog), s ha majd nem működik az orbáni állandó gyűlöletpolitika (elfogynak a külső ellenségek), akkor lesz vége a maffia államnak.
Addig pedig sok víz folyik le a Dunán...
papa.49
@F_Viktor: Én egyben reménykedek, hogy még megérem azt a időt, szeretnék végre egyszer teljesen szabadon lélegezni a Hazámban, minden elnyomó nélkül, mert idáig ez nem adatott meg!!!
F_Viktor
@papa.49: Akkor nagyon sok egészséggel teli éveket kívánok :-)

Nekem az a véleményem, hogy 1990-2010 között nem volt probléma Magyarországon a szabadsággal, szépen fejlődött a demokrácia, egészséges volt a liberalizmus, ami (szerintem) a demokrácia része.
kkalman
A zseléfejű droidból nem néztem ki ekkora keménykedést. Persze könnyen keménykedik, mikor a pártirodán több órás munkával a fejében tévelygő egy bitbe betáplálják a napi agymenést.
Tekla
@libellle: Mert nem én hívtam meg őket vendégségbe , azért ne hozzám küldjék, hanem annak a mocsoknak aki ezeket a vadakat ide várta .
karma1
Es nem szakadt sz@rgyartora ra a plafon, mikor a betartott europai szabalyokra hivatkozott!
karma1
@wagabund: En lattam szinesboru reklamarcokat is a sved IKEA-ban, Uppsalaban, tavaly, szemelyesen...:o)) Van koztuk ferdeszemu is...Odamentunk kajalni, isteni a sved husgombocuk...:o))
Sokkal tobb feketeborut latsz az utcan ott csak egy kozteren, mint amennyit az utolso 10 evben Magyarorszagon osszesen... Kinaiakat is, koreaiakat is...Az esztek, litvanok, oroszok es mas ex-szoc orszagokbol jovoket nem nagyon lehet megkulonboztetni ranezesre, mert feherboruek...:o))

A Hozzad bedobott katalogust szerintem orban politikajanak megfeleloen valogattak ossze, de azt is el tudom kepzelni, hogy Magyarorszagon nyomtatjak, keszitik a PR-osok... Ki tudja?...:o))
libellle
@Tekla: Senki nem hivta öket. Az iformácioid nagyon nem aktualisak. Esetleg lehet a ruskikhoz küldeni öket mert Syriában ö dobálja a zivilek fejére a bombát és a Közel-Kleten bontja a rendet.
Ezenkivül nem kell itt senkit vadaknak nevezni, mert pont téged szeretnélek látni akkor amikor a fejedre hollanak a gránátok, hogy akkor te mit teszel. Van fantáziám igy abszolut eltudom az képzelni, menekülsz mint egy tank mindenkit elgázolva.
eszegfu
@libellle: Már bocs., hogy beleszólok! De én is robognék ezerrel, ha gránátok hullanának... csak azt nem tudnám hova is bujjak?! Épületek romba dőlnek, kaja nincs, információ szintén nincs...tehát talán az az egyetlen megoldás: szedem a sátorfámat és elindulok bárhova, ahol nem lőnek, nem bombáznak... sőt nem is várnék "meghivó" levelet!
Hellcat
Vicces...amikor jöttek akkor itt tartotta őket a fitymasz hogy ugye csinálják a műbalhét arra hivatkozva "hogy ők csak beregisztrálják őket betartva a szabályokat" közben ment a propaganda ezerrel. Most meg mikor küldenék őket vissza akkor meg azon vannak kiakadva. A külpolitikánk egyenlő a nullával.
bosszants
Bocsánatot kérek mindenkitől, de ebben bizony Szíjjártó Szélkakas Péternek van igaza!
Hellcat
@bosszants: Amikor ideértek a migránsok akkor miért nem tolták őket vissza azonnal, hogy NEM itt léptek az EU területére ne itt regisztrálják őket? Akkor hetekig itt tartották őket, hogy SZÁNDÉKOSAN, regisztrálásra hivatkozva...
eszegfu
@bosszants: Elfogadom a véleményedet... kérhetek valami indoklást: mire is alapozod az "igazát"?
Tekla
@libellle: A haza védelme kifejezést még nem hallottad ? Életerős férfiak menekülnek, a női csapatok meg otthon harcolnak .
libellle
@Tekla: Tévedés!!! De mindegy. Magyarországról is életerös férfiak menekülnek Nyugat-Europába. Most akkor kivédi meg a hazádat? Ja orbán egyszemélyben!
Tekla
@libellle: Ők nem menekültek ők a határon belüli szabad mozgás miatt, nyerészkedési szándékkal máshol használják europát . Nem Algériába , vagy Szíriába mentek, ha jól tudom, hanem kerítésen belül vannak, ahogy a mi kutyánk kölkéhez illik..
bosszants
@eszegfu: Borzasztó egyszerű a dolog:
NEM itt léptek az Unió területére és mi gyakorlatilag a határaink lezárásával a nyugatot védjük, sokadjára
:(
eszegfu
@bosszants: Igen, elméletileg valóban nem itt léptek be az EU területére... csakhogy ezt akkor is tudtuk. Ennek ellenére beengedtük őket... sőt mindenféle regisztrálás nélkül szállitottuk őket az osztrák határra... tényleg ezzel is "védtük a nyugatot"... jól rátoltuk a menekülteket. Szóval Szijjártó "papirforma" szerint igazat mondott, csakhát a gyakorlat kissé furcsára sikeredett.
karma1
@Tekla: Ugye te sem hiszed el, hogy az a kozel egymillio eleteros kozepkoru fiatal, aki elhagyta Magyarorszagot, az kizarolag azert tehette ezt, mert az Union belul szabad a munkaero vandorlas? Mert ezt csak a csuti torpe hangoztatja, ugyanis NEM IGY VAN! Azok az emberek Ma.o.-n felszamoltak az eletuket, eladtak mindenuket, csaladostul kivandoroltak, es ODA FIZETIK AZ ADOJUKAT, nem a magyar kasszaba. Onnan is kapjak a szocialis juttatasokat is, amiket egy napon nem is lehet emliteni a nemletezo magyar szocialis haloval.

Szoval hagyd ezt a demagog dumat, hogy a fiataljaink csak vilagot latni mentek oda, a szabad munkaero-aramlas jegyeben, mert ez egy oheber duma, HAZUGSAG!
karma1
@bosszants: Veditek a nagy loszart, kulonben Merkelnek nem kellett volna megnyitni azonnal, gondolkodas nelkul nemetorszag hatarait, ha a csuti torpe nem akkumulalja a menekulteket a Keletinel napokig a rekkeno melegben!

Vedelemrol szo sincs, a keritest sem azert epitettek, hogy megvedjek Ma.o.-t, hanem azert, hogy sulyos milliardokat szet tudjanak osztani a haverok kozott.

Ha annyira szivukon viselnek a nemzet vedelmet, akkor a hatarokra mar jolfelszerelt, jol kikepzett hataroroket, rendoroket telepitettek volna, emberi korulmenyek koze, hiszen volt olyan felvetel, hogy ami azt bizonyitotta, hogy sokszor a magyar rendor szarabb helyzetben volt, mint a menekult.
Ugyanis a rendoroknek kellett volna pihenohelyet, ejszakai szallast, megfelelo etkeztetest biztositani, es KELLO NAGY LETSZAMBAN telepiteni oket. VISZONTA AZT A PENZT NEM LEHETETT VOLNA ELLOPNI, tehat a magyar rendorok nyomoroghattak, ehezhettek a menekultekkel kb. egy szinten...

Talan ebbol derulne ki, hogy ki is vedi igazan a hatarokat, es kit ved meg?
Tekla
@karma1: Persze , hogy hazugság. Megélhetési migránsok mentek ki, innen is ! Hátra hagyták a beteg , öreg rokonaikat, kimentek, hogy nekik jobb legyen.
De ezért kellet rádumálni embereket az unij-ora ! De ők nem migránsok, ők uniós polgárok, mehetnek szabadon , főleg , ha se haza szeretetre, sem lelkiismeretre nem nevelték őket. Csak pénz imádatra.
Nem is valók ide , menjenek. Ennyivel kevesebb marad, elvek és haza szeretet nélkül köztünk. De a migráns ne menjen az unióba , mert nincsenek határok és ide tévedhetnek !! Az menjen a közel keletre ott van izrühel meg a nagy gazdag országok Dubai, hát egy kis időre ők fogadják be a földrészükről a kultúrájukból, a vallásukból valókat, ne Európa.
karma1
@Tekla: Nyugodj meg, ezek az "elmentek" kuldik haza a tobb milliard forintot a hatrahagyott oreg, beteg szuleiknek. Ha mar az orszag elhagyasrol beszelsz.
Jol kimostak az agyadat, kar volt hagynod...:o((
Tekla
@karma1: A pénz akár ki is küldi, se bevásárolni, se lábat meg mosni, se tüzelőt behordani és kályhára rakni, se ágyneműt cserélni, se ételt készíteni, se takarítani nem tud . Ne hogy le merd írni, hogy meg lehet fizetni, aki meg csinálja, mert nem lehet embert találni még egy fűnyírásra sem. Bevásárlásról szó nem lehet, ablak pucolásra évekig kereshetsz olyat aki elvállalja. Ja, ez akkor igaz, ha nem Pesten laksz !
karma1
@Tekla: Elhiszem, hogy MAR semmire sem lehet talalni embert - a baratnom is ugyanerrol panaszkodik - , de megoldas akkor is van, csak meg kell talalni. (Van megoldas, hidd el, tudom, sajat boromon, sajat ismeretsegben tortent)

Ugy latszik, 6 es fel ev eleg volt, hogy a valamennyire jol mukodo szocialis halozatot teljesen szetromboljak. Cserebe nem adtak semmit, csak csodalkoznak, hogy keves gyerek szuletik, na meg beinditjak a nevetseges Gyere haza fiatal programot, amikor ok milliardokat lopnak, akkor erre a programra 100 millio forintot szantak! Hol van itt a komolysag? Hol van az egymillio munkahely? (Nem arra a par szazezer kamu kozmunkara gondolok, aminek semmi ertelme, es ami nem vegez termelo munkat.)
Nem erdemes errol mar hosszan polemizalni, ezzel mar hazavagta a vezir az orszagot a kovetkezo 30-40 evre, erre rajon meg Paks2, meg az olimpia (mindkettore mar most ELORE MILLIARDOKAT KOLTENEK! MIBOL? MIRE?
Szókrakész
""csak azokat fogadjuk vissza, akik valóban Magyarországnál léptek be először az Európa Unió területére". A közel-keleti illegális bevándorlók százezrei azonban nyilvánvalóan legalább egy uniós országon áthaladtak, mielőtt Magyarországra értek. Őket Magyarország nem fogadja vissza"

Teléjes mértékben egyetértek vele.

Az EU-nak észre kéne már venni, hogy a térképen más országok is léteznek, nemcsak Magyarország.

Azokat baxtassák!!!

Vagy a törököket!!!
Tekla
@Szókrakész: És rakjuk őket repülőre. Azt sem értem akik kellenek Merkelnek, mért nem küld értük valami csapatszállítót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.