A polgári kormány 2010 óta folyamatosan pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, csökkenti a kórházak adósságát, 500 milliárdos fejlesztést, valamint béremeléseket indított az egészségügyben – közölte a Fidesz-frakció az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált, hogy a nap folyamán a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében azt írta: az idei év végére is elérheti a 70 milliárd forintot a kórházak tartozása, ennyi pénz kellene csak ahhoz, hogy "a jelenlegi siralmas szinten lehessen tartani az egészségügyet", és legalább a legfontosabb műtétek ne maradjanak el, azonban szerintük az Orbán-kormánynak még "ennyire sem fontos a magyarok egészsége".

Az Együtt a témában ugyancsak hétfőn kiadott közleményében felszólította a Fidesz-kormányt, hogy a budapesti nyári olimpiai előkészületek, a budai várnegyed felújítása és a Paks II beruházás terhére biztosítson 120 milliárd forint azonnali pluszforrást a "működésképtelenség határára sodródott" egészségügynek.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: akik az egészségügyről "prédikálnak", kormányzásuk alatt tönkretették az ágazatot, "600 milliárd forintot vontak el az egészségügyből és 125 milliárdos adósságba hajszolták a kórházakat".

Hangsúlyozták: a jövő évi költségvetésben is 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a baloldali kormányok utoljára benyújtott költségvetésében. Hozzáfűzték: folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése is, az ápolók bére 2019-re átlagosan 65 százalékkal emelkedik, a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal nő.

Jelezték: a betegellátás színvonalának emeléséért és a kórházak pénzügyi helyzetének javításáért támogatják a kórházi kancelláriarendszer bevezetésének tervét is.

A kórházak adósságával a Jobbik is foglalkozott, hétfői közleményükben azt írták: miközben "a menekültválságba menekülő" Orbán Viktor nem vesz tudomást a kórházi adósságok növekedéséről, a tartozás miatt "újra növekszenek a várólisták, még kevesebb eszközt tudnak beszerezni az intézmények, még pocsékabb élelmet adnak a kórházakban, még kevesebb beteget tudnak ellátni a szolgáltatók", és mindez a betegek biztonságát is veszélyezteti.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Mióta is polgári kormány egy maffia kormány?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
Hooogyne!
Én meg táncoskomikus vagyok meg űrhajós!
colibri
Mióta is polgári kormány egy maffia kormány?
RonaGyuri
egy polgári kormány így tenne, de ez a Fidesz
szmeagol
Vajon ezeknek hány qr.a anyjuk van?
Mert, h nem egy, az tuti!
oncogito
Az adósság nem a kórházé, hanem a kormányé.
És nem a kormány fizet, hanem mi, az adókból.
És nem a színvonal emeléséért, hanem legalább a jelenlegi nagyon rossz állapot megtartásáért, hogy ne legyen még rosszabb.
A többi stimmel...
papa.49
Csak azt nem teszik hozzá melyik kórház adósságát csökkentették???
papa.49
@Kovács Gizella: Hát nem tudod náluk úgy csökken, hogy közben nő!!!
Kovács Gizella
@papa.49: Persze, nekik a negatív is pozitív.
nevemnick
Tavaly 1.375 milliárdért elkészült a sürgősségi osztály a városunk kórházában. A mai napig nem üzemel, mert nincs rá pénz.
Akkor kérdem, miért is?
papa.49
@Kovács Gizella: Amit a hazugovics reggel kitalál az az érvényes arra a napra, holnap lehet pont az ellenkezője lesz az igaz,ilyen elbaszott banda még nem nyüstölte hazánkat, mint ezek!!!
F_Viktor
@papa.49: Kéry László, a Bibó Kollégium alapítója, aki bábáskodott a fityesz megszületésekor, írta orbánról, hogy ő az az politikus, aki mindenáron be akar kerülni a magyar történelemkönyvekbe.
orbán e célja már biztosan sikerül, csak a fekete lapokon fogják őt megemlíteni.
Szókrakész
@nevemnick: Azért nem üzemel, mert nem olyan sürgős az a sürgősségi osztály.
Nem üzemel, de jól mutat, jól hangzik, hogy van.
F_Viktor
@Mirabilis: Várólista?
Múlt héten rokonnál vérvétel alapján megállapították, hogy nem , vagy nem megfelelően működik a pajzsmirigye, Szegeden belgyógyászatra (konzultációra) 2017. január 25.-re kapott időpontot!!!
papa.49
4. hete nem hallok a bal fülemre, csak zúgás van benne, aug. 24. kaptam időpontot...
nevemnick
@papa.49: kitartás, holnaptól már csak nyóc nap. Jó indulatú daganatra 2012-ben nekem 8 hónap várakozási időm volt. Két nap múlva inkább elmentem ,,maszek" orvoshoz, 85 ezerbe került, de négy nap kórház után otthon voltam, és a nyakamon a műtéti heg sem látszik, ellentétben a barátoméval, akit ugyanakkor, hosszú várakozási idő után műtöttek.
Hajrá magyar qurmány, én jól teljesítek...
Nil
Valószínűleg úgy oldják meg hogy bezárnak kórházakat, így csökken az adósság- papíron
Macskaszem
Akárcsak az államadósság. Úgy csökken, hogy közben növekszik. Gecilandben vannak ilyen csodák dögivel.
Hari
A kormány zsenialitása megint ugrott egy szintet , úgy csökkenti , hogy az folyamatosan emelkedik. Erre egy Karinthy mondás emlékeztet: pincér közeledik, mintha távolodna .
Bringás
A Fidesz támogatja, segíti a szocik által lerabolt egészségügyet, de ezt is le kell köpködni! Jellemző!
Grumpycat
@Bringás: Radírfej! Anyukádba visszabújni nem kellene már? Bár az is okádik tőled!
Grumpycat
@Bringás: Radírfej! Kezdheted előröl a sírást, a panaszkodást. Anyabaszó, bérkommentelő.
Bringás
@Grumpycat: Nem panaszkodtam rád és nem is jelentgettelek, mert nem láttam értelmét! Ezt magadnak köszönheted Tódi!
Nem érdekel senki sötét primitív lelke így nem veszem magamra a mocskot! Azt minősíti aki felböfögi!
Grumpycat
@Bringás: Radírfej! Most akkor a sarok felé fordulva sírok...

A röhögéstől...rajtad...
Pöpec
@Bringás: A fidesz a következőképpen támogatja az egészségügyet: közeli rokonom került kórházba. Első nap ellopták mindenét: törülközőt, 2 garnitúra pizsamát, papucsot, WC-papírt, szappant, táskáját. És ami még volt. Megverték, kezére seb keletkezett ami elfertőződött mert nem kezelték. Műfoga egy része is eltűnt. Gyorsan leadott vagy tíz kilót, napokig nem tudott magáról. Megkönyörültek rajta, áttették másik kórházba. Ott sem volt WC-papír, stóma, PEHA kötszert úgy kellett bevinni, viszont elfogadták a beteg addigi összes gyógyszerét, grátisz. Stómáért másik kórházba kellett menni privát, kalandosan tudtam szerezni.
Sok pénz ellenében (az is állami ellátás volt) felszedett néhány kilót. Végre alig gyógyultan hazaengedték. Viszont még él, az előző kórházban nem tudták eltenni láb alól!
Szóval romániai bérmagyar, nekem ne beszélj a kórházak javuló tendenciájáról mert nem igaz. A kórházak működőképességét a hálapénz és a nővérek ápolók (már amelyik kórházban) áldozatos emberfeletti munkája tartja fenn.
Bringás
@Pöpec: Az áldozatos munkák mellett a fokozott állami szerepvállalás működteti a szocik által lerabolt egészségügyet!
Bringás
@Grumpycat: Azt teszel, amit akarsz bukott Tódi! :-))))))))))))))))
Pöpec
@Bringás: Akkor a fokozott állami szerepvállalás elől menekülnek az orvosok nővérek? Mi lesz ennek a vége, ha még tovább fokozzák az állami szerepvállalást? Tegnap is láttam a hirdetést, hogy a Heim Pál Gyermekkórház adományokat vár lélegeztetőgépre.
Orbán stadionos anyja remélem sűrűn csuklik.
Bringás
@Pöpec: Eddig nem gyűjtöttek orvosi műszerekre?
glorianna
Szombat esti történet: megyeszékhely ügyeletes kórháza, traumatológia, beteg - maga is orvos, sőt, traumatológus, pontosan tudja, mi baja - sarokcsonttöréssel be. Röntgen van, az öndiagnózis igazolódik. Fájdalomcsillapító nincs, viszont írnak receptet, amit kis szerencsével az ügyeletes patikában ki lehet váltani; mankó sincs, az legkorábban hétfőn szerezhető. Addig a kedves beteg lesz szíves nem ráállni a törött lábára, még véletlenül sem. Szerencsére nem szilánkos a törés, nem kell műteni.
Pöpec
@Bringás: De. Csak most már orvosokra és nővérekre is gyűjteni kell amit a szocik alatt nem kellett. De leginkább tanuló/oktatási pénzre, amit a szocik alatt ugyancsak nem kellett.
Pöpec
Itt van ez a jelenség: bármennyiszer mondjuk el a fidesz agitátorainak/bérmagyarjainak/trolljainak az igazságot, azokról csak pereg-pereg le mint falról a borsó. Unom, hogy hülyének néznek.
Viszont igaz, hogy milyen jó nekünk szemben Szibériával, ahol az ominózus területen pusztulnak a rénszarvasok és még orvos sincs, ezért helikopterrel viszik oda a lépfenegyógyszert...Ehhez képest a magyar egészségügy topon van. Mert itt nincs lépfene és mégiscsak van kórház...És mindig találni olyan relativitási alapot, ahol másoknak sokkal rosszabb (Etiópia stb).. Hozzájuk képest akkor mindig jobbak leszünk, igaz fideszesek?
magyarbakancs
"Fidesz: a polgári kormány folyamatosan csökkenti a kórházak adósságát"
A polgári kormány alatt a kőházak adóssága folyamatosan nőt.
Bringás
@Pöpec: Gyurcsány alatt még a munkaerő szabad áramlása nem volt meg a részünkre. Ez Orbán alatt ért be ezért mennek ki. Ha annak idején a tárgyalásokon lefektettünk volna egy EU-s bérminimumot, most nem menne ki minden nyelvet beszélő, kurrens szakmájú emberünk külföldre! A tárgyalásokat a szocik folytatták!
Pöpec
@Bringás: Ha leszakadnál a szocikról, talán megszívlelhetnéd a költőt: A mindenséggel mérd magad!
- József Attila -

ARS POETICA

Németh Andornak
Költő vagyok - mit érdekelne
engem a költészet maga?
Nem volna szép, ha égre kelne
az éji folyó csillaga.

Az idő lassan elszivárog,
nem lógok a mesék tején,
hörpintek valódi világot,
habzó éggel a tetején.

Szép a forrás - fürödni abban!
A nyugalom, a remegés
egymást öleli s kél a habban
kecsesen okos csevegés.

Más költők - mi gondom ezekkel?
Mocskolván magukat szegyig,
koholt képekkel és szeszekkel
mímeljen mámort mindegyik.

Én túllépek e mai kocsmán,
az értelemig és tovább!
Szabad ésszel nem adom ocsmány
módon a szolga ostobát.

Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat.

Nincs alku - én hadd legyek boldog!
Másként akárki meggyaláz
s megjelölnek pirosló foltok,
elissza nedveim a láz.

Én nem fogom be pörös számat.
A tudásnak teszek panaszt.
Rám tekint, pártfogón, e század:
rám gondol, szántván, a paraszt;

engem sejdít a munkás teste
két merev mozdulat között;
rám vár a mozi előtt este
suhanc, a rosszul öltözött.

S hol táborokba gyűlt bitangok
verseim rendjét üldözik,
fölindulnak testvéri tankok
szertedübögni rímeit.

Én mondom: Még nem nagy az ember.
De képzeli, hát szertelen.
Kisérje két szülője szemmel:
a szellem és a szerelem!

1937. február-március
dr. prédikátor
A fütyisz 2010 óta folyamatosan csökkenti a kórházak számát!!!Talán így lenne helyes a cim!!!
Pöpec
@Bringás: Az orvosok nővérek bérminimumát a fidesz határozza meg, nem az Eu...hülyegyerek.
Bringás
@Pöpec: Mondom, ha a csatlakozáskor ebben megállapodnak, most nem kerülünk ilyen helyzetbe! Nehéz felfogni "hülyegyerek. "?
dr. prédikátor
@Bringás: Megértetted a vers mondanivalóját??? Nem hiszem el!!!
Pöpec
@dr. prédikátor: Meguntam ezt a majmot. Ez megmagyarázza, hogy a rövidnadrág kitérdesedik.
Ludmilla
világos,ezért nincs meleg kaja,a hidegcsomag olcsóbb
karma1
Mitol lett hirtelen olyan fontos hangsulyozni, hogy a "polgari kormany"???
Eddig (fulke)forradalmi nepi-paraszti kormany volt???
Mit nem tudunk meg...
solidedge
A hazugságokkal fenntartott hatalmaknak csúnya vége szokott lenni.
dr. prédikátor
@papa.49: Nyugi csak az éji bogár zúg a füledben!!!
Grumpycat
@Bringás: 8.59 és az összes többi. Fasztarisznya! A fekete lyuk hozzád képest a világ legnagyobb reflektora bazdmeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.