Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön annak a férfinak a büntetését, akit korábban első fokon hét év börtönre ítéltek, mert fagyállót öntött a sorozatos lopások megakadályozása érdekében a saját borába.

A vácszentlászlói férfi még 2013-ban úgy próbálta megakadályozni meggyborának ellopását, hogy fagyállót öntött bele, és emiatt egy ember meghalt.

A férfit a Budapest Környéki Törvényszék tavaly novemberben első fokon hét évre ítélte több emberen elkövetett emberölés kísérlete, illetve sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt. A másodfokú tárgyaláson a védelem a büntetés lényeges enyhítését kérte, mert álláspontja szerint az elsőfokú ítélet minősítése téves. A másodfokon eljáró fellebbviteli főügyészség képviselője szerint bár egyetértenek az elsőfokú bíróság minősítésével és az alsóbb fokú ügyészség enyhítésre irányuló fellebbezését visszavonták, mégis látnak lehetőséget a büntetés enyhítésére.

Az áldozat édesapja a bíróságon a kamerák előtt akarta megütni a fagyállós gazdát a mai ítélethirdetésen – látható a videón.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Örülök neki.
Ezzel a bíróság is elismerte valahogy a magántulajdon jogát.
Az erkölcsi, lelki következmény pedig legyen a gazda karmája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Örülök neki.
Ezzel a bíróság is elismerte valahogy a magántulajdon jogát.
Az erkölcsi, lelki következmény pedig legyen a gazda karmája.
Szókrakész
@Szókrakész: Jav:

Magántulajdonhoz való jogát.
wagabund
a bíróság szerencsére nem kíváncsi a véleményemre, de igazságosan döntött...

A gazdának már csak fel kell dolgozni a feldolgozhatatlant...
wagabund
@Szókrakész: érthető volt javítás nélkül is...
Szókrakész
Legyen ez intő jel minden rosszban sántikáló, más emberek nehéz, lehet hogy keserves is, munkájának gyümölcsét ellopni, elsumákolni szándékozó gazembernek!
Ja hogy ez a politikusokra is ráillik?
Akkor nekik is!!!
justhpeter
@Szókrakész: 14:38: Úgy legyen minddel, aki lop.
human
Megértem a gazda felháborodását, de akár többen is meghalhattak volna, ha máshoz is kerül a fagyállós borból.
Szókrakész
@justhpeter: Az egyik legnagyobb elégtétel lenne.
perfekt
Van ennek a látszólag"humánus" döntésnek több veszélye.Mostantól három évig a büntetettnek remegnie kell nehogy valami bűnt kövessen el mert rögtön megtolják három évvel büntetését.És tartok tőle, ezt a néhai borivók rokonai is tudják. A saját tulajdon "szentsége",most is csorbát szenvedett, mert nem mindegy,hogy ki csorbította ki a köszörűt,és hogy ki köszörülte ki a csorbát!
Szókrakész
@perfekt: Miért kéne a rokonoktól tartani?
Ha olyanná fajulna a dolog, akkor jogos önvédelem, ...

A köszörűről és a csorbult...

A tolvajoknak semmi bünti nem jár.
Mert ők betegek.
Idióta tolvaj, ...Alkoholisták, akik segítségre szorulnak.
Ezért nem büntethetők.
perfekt
@Szókrakész: Nem létező fogalom az- hogy bűnöző--és-hogy nem büntethető.A stimuláló szerek hatása, az elkövetett bűnt nem menti-hanem súlyosbítja!
varrólány
Tehát csak úgy lehet védeni magántulajdont vagy bármit ami saját az én tulajdonom , hogy a rablóban vagy bármi rossz szándékú emberben kárt ne okozzon.
Mert először mindig azt nézik mi szabályos hol ártottam én! Bezzeg az elkövető meg b@szik a törvényre.
nezelodo
@Szókrakész: Rokkantnyugdíjat, nekik, mert hülyére itták magukat a lopott borból, és mert annyira belefáradtak a borlopásba! A gazdát meg kötelezni, hogy életfogytig itassa a famíliát ingyen, jóféle nedűvel, saját költségén. Így jő el a Kánaán nekik.
verőce21
A tolvajoknak jogaik vannak és törvény védi őket!
kamazuka
@varrólány: Vagy úgy,hogy kellen értésére kell adni,hogy jobb ha távozik.Mint hogy 3x rendesen kipakolt egy banda sorozatosan.igénybe kellett vennem a technikát.no nem azt melyet drága pénzen lehet megvásárolni fenntartani.Azóta fejlődtem,és láss csodát a puszta látvány is visszatartó erejű.Nem kell életet kioltani,az nem megoldás.Legyen hatékony hatásos,hogy míg él, sose felejtse el
desert
Kitüntetném (az áramos kerítéses bácsival együtt), végre valaki aki ki mert állni a saját tulajdonáért. A vén rohadék meg nevelt volna embert a kölkéből, ahelyett, hogy a mocskos tolvaj sarja által többszörösen megkárosított embert anyázza.
@Horizont: amikor az áramot a kerítésbe vezető bácsitól megkérdezték, hogy újra megtenné-e azt mondta könnyes szemmel, hogy igen. Maximálisan megértem ezeket az embereket, engem is károsítottak már meg. Felpattan az agyam, hogy nem elég, hogy más embereket pofátlanul károsítanak meg, de még a mocskos gazember (jelen esetben az apja-anyja) érezheti magát nyeregben, mert a rendőrség magasról tojik a bűnüldözésre.
desert
@Horizont: A rendőrség a sarc beszedésén kívül semmivel nem foglalkozik. Sintér Sanya meg a hazai szervezett bűnözés alfája és omegája. De hát hogy is nézne ki ha becsületes lenne, még a végén kilógna a fideszes díszpintyek közül.
simmering73
Jelen körülmények között ez egy korrekt ítélet lett.
Bringás
A kedves apa inkább a tolvaj kölykét nevelte volna tisztességre! A gazda minden jóérzésű ember szimpátiáját bírja!
Ez ma Magyarország, ahol tilos védekezni a patkányok ellen!
Bringás
Ma jelentettem fel egy családot, mert nincs szennyvíz és WC. A fertőzés veszély miatt a gyámhivatalt küldtem ki, mert kiskorú veszélyeztetése merült így fel! Látjátok, a szívemen viselem a mélyszegények sorsát!
Tegyetek ti is Magyarországért!
Béla333
@Bringás: B.meg! Ne úgy viseld a szíveden, hogy feljelented őket, hanem adj melót nekik, hogy legalább egy pottyantós WC-t építsenek!
Ha tenni akarsz az országért, akkor kerítsd elő azt a sok milliárdot, amit Farkas Flóriék loptak el a cigányok felzárkóztatási pénzéből!
Bringás
@Béla333: Sajnos a területen árnyékszék nem valósítható meg! Tiltják a szabályok!
Így azt gondoltam, a gyermekek fejlődéséhez és az egészséges környezethez így tudok hozzájárulni!
wagabund
láttam a híradóban az elhunyt apját "viselkedni"..már nem is csodálkozom semmin...a fia pont olyan lehetett, mint az apa..

fenyegetőzött, ami megérne egy pert..hadd szokja a sittet..ott talán lenyugszik...
bencemacska
@human: ma, 14:45
Te szoktál lopott italt vásárolni? Nem hiszem.
Egyébként palackozott, első osztályú borban is lehet fagyálló, jó fényt, csillogást ad a bornak! Hogy valami méreg legyen, ahhoz mennyiség is kell! Vajon miért nem haltak meg azok, akiknek továbbadott a lopott borból?! Előfordulhat, hogy alkoholmérgezés is járult hozzá!
szettevette
Azért, ahogy a Bíróság előtt viselkedett az apa, az eléggé minősíti a családot. Miért nem a fiát nevelte meg, hogy ne menjen el lopni másokhoz. Tuti, hogy az egész család ilyen. Sőt azt is el tudom képzelni, hogy az egész falut sakkban tartják, és senki nem mer szólni, mert különben a sok rokon esetleg felgyújtja a házát. Szerintem az lenne a legjobb, ha messze elköltöznének, ahol nem találják meg őket. Tudom, hogy nehéz újra kezdeni egy életet, de lehet, hogy jobban megérné... mint örök konfliktusban lenni.
human
@bencemacska: Uhh. Komolyan mondod, hogy márkás borban is lehet fagyálló? Egy márkát mondj légy szíves, hogy tudja mint ne vegyek.
Erről eszembe jut egy vicc.
vendég: - Egy üveg száraz vörösbort kérek.
kocsmáros: - Épp kifogyott, de mindjárt csinálok. Megvárja?
bencemacska
@human: Nem lehet márkát mondani, mert azt olyan évjáratokban szokták alkalmazni, amikor az időjárás, vagy vagy kártevő miatt javítani kell.
Legtöbb országban - így nálunk is - tilos használni. Legutóbb Ausztriában volt botrány pár éve. Nagyon nagy mennyiségű bort semmisítettek meg.
Szókrakész
@wpym: Az egész nem is arról szól.

Kicsit ferdén ülsz a lovon.
Szókrakész
@desert: "Kitüntetném (az áramos kerítéses bácsival együtt), végre valaki aki ki mert állni a saját tulajdonáért. A vén rohadék meg nevelt volna embert a kölkéből, ahelyett, hogy a mocskos tolvaj sarja által többszörösen megkárosított embert anyázza."

Totálisdan igazat adok neked.
A saját gyerekével kellett volna visítani, azt lekurvaanyázni, ha már ilyen senkiházi, köcsög alkesz tolvaj mihaszna kölköt neveltek fel.
3 napig miért nem hívott mentőt a beteg kölkére?!?!?!
desert
@szettevette: Sajnos nincs rá pénzük, hogy elköltözzenek, mondta is, hogy így (a felfüggesztett börtön miatt) jobban fél az atrocitásoktól. Nem irigylem szerencsétlent.

@Szókrakész: Mert ostoba, mint a férfi nemiszerv és sokkal könnyebb másra mutogatni... Emberkedésre "fussa" csak a 2 agysejtjéből, a gondolkodás meg igen megterhelő művelet. Annyi IQ-ja már nincs, hogy felfogja, hogy a selejtes kölyke viselkedése miatt szégyenkeznie kéne inkább. A vénasszony meg nyugodtan mondja csak meg a kislánynak, hogy egy utolsó enyveskezű patkány volt az apja, hátha még ember lesz a végén a gyerekből.
nezelodo
Talán ha a kedves indulatos papa nem alkoholista tolvaj szakmára adta volna a most annyira sajnált fiát, akkor most nem kellene bemutatni a lumpen tempót a bíróságon!
verőce21
Sok kézenfekvő, lehetséges és jó válasz is olvasható itt, de a vádlott ott és abban a helyzetben nem mondhatta el egyiket sem a jogerős ítéletkor, még súlyosbító körülmény lett volna.
Ebből is látszik, hogy cigány módon akkor támadtak rá a meglopott vádlottra, amikor fokozottan sebezhető helyzetben volt.
human
@Szeparepa2: Azért ne feledd, hogy szándékosság volt benne. Mondjuk én hashajtót tettem volna bele inkább.
emerencia
Eszembe jutott egy régi történet. (kb.10 éve) Munkahelyemen megjelent egy idős hölgy egy kb.5-6 éves kisfiúval. A gyerek kezében egy ezer forint értékű tárgy volt melyet előző látogatásuk alkalmával sikeresen ellopott. Otthon észre vették a lopást, most visszahozták. A megszeppent kisfiú bocsánatot kért. A nagyi elmondta, hogy egy ideje az egész család az ő kis nyugdíjából próbál megélni a munkanélküliség miatt. Nekik már csak a becsületük maradt. (A édesanya otthon van a csecsemőkorú kistesóval.) A veje pár napja már újra dolgozott mikor kiderült mit művelt a fia.

A nagyi attól fél, hogy a gyerekből bűnöző lesz de ő nem engedi! Szeretné, ha az igazgató is beszélne az unokájával. Odahívtam a huszonéves igazgató "bácsit" aki tartott még a gyereknek egy +lelkifröccsöt. A lopott tárgyat visszavettük de büntetés nem volt. A nagymama példát mutatott arra, hogyan őrizzük meg önmagunk és hozzátartozóink erkölcsi tartását még a nehéz időkben is.
emerencia
@human: Miután első olvasatban kiosztottam egy csomó lájkot azoknak akik a bor életét vesztett ellopóját és az őt felnevelő családját hibáztatják, elgondolkoztam azon, hogy hogy lehet ilyen tájékozatlan egy diplomás mérnök. Miért nem tudakolózott legalább a google-ben a lehetséges jogi és egészségügyi következményekről mielőtt kiagyalta a bosszúját? Nem hallott soha arról, hogy az osztrák gazdák hogyan tették tönkre fagyállóval az osztrák borok jó hírnevét? Erről is beugorhatott volna valami. Miért nem tett ki legalább egy figyelmeztető cédulát a borokra?
magyarbakancs
A fenyegetőző apát kellett volna jó alaposan pofán b@sni.
Megkellet volna tanítani pici fiát,hogy más tulajdonához nem nyúlók,nem lopok,.
human
@emerencia: A szándékosság elég egyértelmű volt. Bár talán csak azt akarta, hogy rosszul legyen. De vagy más szerek is voltak már a tolvaj szervezetében, vagy túl sokat ivott belőle és talán ezért halt meg.
prime777
@Bringás: " Sajnos a területen árnyékszék nem valósítható meg! Tiltják a szabályok!
Így azt gondoltam, a gyermekek fejlődéséhez és az egészséges környezethez így tudok hozzájárulni! "

Milyen édes ember vagy.
Ha nincsen más választás jelenteni kell!
Ez így igaz. :-)
Amúgy tényleg nem tudtál volna mást tenni valóban.
Borsodi
Valahogy meg kell védeni a tulajdonunkat,én nem sajnálom a gyereket megkapta amit érdemel kár,hogy az apjának nem vitt akkor nem tudna most fenyegetőzni.
gulyasgyula
NEM A MAGYAR EMBEREK MOZDULTAK MEG HANEM NÉHÁNY PÁRT ÍGY PRÓBÁL A FIDESZBEN CSALÓDOTT EMBEREKBŐL SAJÁT SZAVAZÓKAT SZEREZNI ..--::VIGYÁZAT EMBEREK ORBÁNRÓL 2018-BAN SZAVAZUNK MOST A SAJÁT SORSUNK A TÉT ::--MEGIN ÁRVERNE BENNÜNKET MINT MÁR ANYISZOR ..CSAK MOST AZ ELLENZÉK ..EGYENES KÉRDÉSRE EGYENES VÁLASZ KELL...::.--KELL NEKÜNK BEVÁNDORLÓ ??? ---N E M ---
Bringás
@prime777: Tudok mást is tenni! Keresek még ilyen családokat és rájuk küldöm a gyámhivatalt!
Ne neveljen gyereket, aki nem tud róla gondoskodni!
Látod, nagy szívem van! :-)
silber13
@Bringás: :-))))))))) és még:- ))))))))
bencemacska
@Borsodi: Tévedsz, vitt neki, ívott is belőle, csak nem annyit, mint amennyi ártott volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.