A sok csapadék és az időnkénti kiemelkedő meleg nagyon kedvezett a parlagfű kelésének és csírázásának az idén – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese csütörtökön a Pécs-Pogány repülőtéren.

Szalkai Gábor az allergén gyomnövény elleni védekezés aktuális eredményeiről és a polgárőrség légi felderítésének módszereiről rendezett fórumon elmondta: az idén országosan 3,6 millió hektárt ellenőriztek földről és levegőből, mintegy 4000 hektáron intézkedtek parlagfű-fertőzöttség miatt, eddig 70 millió forint bírságot szabtak ki. A szakember szerint tavalyhoz képest idén erősebb volt a parlagfű-fertőzöttség. Szalkai Gábor felidézte, hogy az FM két éve dolgozik együtt az 56 ezer tagot számláló Országos Polgárőr Szövetséggel a parlagfű-mentesítés érdekében. A szakember az eddigi együttműködést nagyon jónak minősítette megjegyezve, hogy a jövőben is folytatni kívánják. A parlagfű elleni leghatásosabb módszerekről a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szakemberei tudnak információt nyújtani – tette hozzá. A szemléletformálás fontosságára térve kijelentette: egy parlagfű növényről 4000-6000 – negyven évig is életképes – mag kerülhet a talajba, illetve több millió pollen a levegőbe.

Az eseményen bemutatták a polgárőrségnek a légi felderítés során – többek között a parlagfű-fertőzöttség ellenőrzésére – használt eszközeit, köztük siklóernyőket, valamint úgynevezett girokoptereket. Elhangzott: a gazdaságosan üzemeltethető, 15-25 millió forint értékű girokopter egy tankolással 400-500 kilométeres távolságot képes megtenni, kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ja meg az a tény hogy a parlagfűírtásra szánt adományokat MÁSRA BASZTÁTOK EL!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ja meg az a tény hogy a parlagfűírtásra szánt adományokat MÁSRA BASZTÁTOK EL!!!
Főlökött
Na tsokolom, ami jelzésre is került, önkormányzati területen lévő gyom- parlagfű írtása kapcsán, kit is sikerült akkor megbírságolni, saját magukat ? Kiszabott bírságból ténylegesen mennyi is jött be ?
Vicces egy csapat, olyan költségeket elszámolva, melyen a életképességüket próbálja alátámasztani, közben pedig halmokban állnak azon munkák, melyek csak a létfenntartáshoz szükségesek. Tehát akkor hol vannak azok, melyek a szabályos - jogszerű működéshez kellenek ?
Bringás
Biztos Orbán vetette a magokat! Hogy lehet ennyi hülye libsit elviselni?
TAdam
@Bringás: Kérj te is magot orbitól, lehet az segít az elmebajodon. Neki mondjuk nem segített, de ki tudja, lehet neked jó lesz.
Bringás
@TAdam: Nem lepődök meg rajtad! Nem vártam mást tőled és a vén szatyortól sem!
nyanya001
@TAdam: Ezen már semmi nem segít, lábon hordta ki az agyhalált.
nezelodo
@Bringás: Nem gondolod komolyan, hogy libsik el tudják képzelni, hogy Orbán vetni tud? ((Szelet azt biztosan, amiből vihar lesz.)
Látták ám a kordonbontáskor a kezében marokra fogott villáskulccsal, röhejes volt. Nem látszott a munkarutin rajta, inkább amolyan liliomosan állt a kezében a szerszám.
TAdam
@Bringás: Mást nem is várhatsz tőlünk csak a tényeket. Most hogy ezt tudod, már meg se kell lepődnöd legközelebb. Szívesen! :) Magyarázd már meg mi az a "libsi" amúgy, mert így továbbra is csak magad égeted, hogy leírsz valamit amiről azt se tudod mi az. Mond inkább hogy "ruhacsipesz", annak legalább van értelme.
eugen4402
O. V. egy dologhoz értett, de nagyon: bejárni a Sándor palotába hetenként, és kijelenteni a Sólyom Elnök úrnak: a Fidesz készen áll a kormányzásra...(!?!)
solidedge
Ki fogják mondani, hogy az igazi bűnösök az allergiások, akik miatt van ez a felhajtás.
sgyuri2003
@Bringás: Nem kell elviselni csak az igazságot. Civilek gyűjtötte pénzt a minisztérium költette el magára. Irodabútor, jutalom, bér. Ja és egy 2 milliós traktor.
Ezt próbáld feldolgozni. Ne ess rögtön neki mindenkinek mint a mérges kismalac.
sgyuri2003
@Bringás: Te agyhalott barma orbanisztánnak. Idejössz csapkodsz libsizel és belapátolod a szart az oldalra és csodálkozol hogy visszadobják a mocskos pofádba.
De segítek neked, te mérges kismalac. Tudod volt nem olyan rég, hogy civil gyűjtést indítottak civilek és a kisemberek adományaiból össze is jött vagy másfél milliárd Forint. Amit gazdás minisztériumában teljesen más dolgokra és a minisztériumi dolgozók jutalmazására tapsolták el. Ezt olyan nehéz felfogni?
Orbánt e tekintetben te keverted ide. Rajtad kiviül senki nem említette meg a nevét.
Nyugodtan visszabújhatsz a szeretett vezetőd alfelébe most nem róla csak a csürhéjéről volt szó.
Bringás
@sgyuri2003: @sgyuri2003: A gyűjtött pénzt a Környezetvédelmi Minisztérium fejlesztésére fordították, így a parlagfű jelző és nyilvántartó rendszer, valamint az operatív törzs hatékonyabb lett!
Bringás
@TAdam: A libsiktől nem várok érveket, tényeket, igazságot, mert arra képtelenek! Viszont ezt mindig el kell mondani, mert szeretik a demagógok magukat demokratikusnak hazudni!
Bringás
@nezelodo: Mécs Imrét se büntették meg a kordonbontásért, pedig azt a magyarok ellenében követte el, nem értük!
silber13
@TAdam: Ne vár jettől a drótszamártól rendes magyarázatot, mert olyan sötét agyilag, hogy a bigottot a fagottal keveri és a traverzről fixa ideája, hogy az a perverz, a fajtalankodás egyfajta ismérve!
silber13
@Bringás: Persze! Hiszen ismert az ars poeticád, a krédód: " ego sum via veritas et vita" Éz jellemző rád és az elmebeteg vezíredre. De ti ola.n hülyék vafgytok, hogy a "panis angekicus-t" összekeveritek a " penis angelicus-al:-)))
nezelodo
@Bringás: Nem beszélt itt senki a kordonbontásért való büntetésről, hát ne csúsztass. Arról beszéltél, hogy "Orbán vetette a parlagfű magot". Én kizártam az állításod, hiszen azt sem tudja mi a munka, vetni meg pláne nem tud, hiszen a traktorosság lehetőségét is rémálomként élte meg, ahogy nyilatkozta. Nekünk meg az uralkodása rémálom.
Bringás
@silber13: Szóval Orbán velem együtt hülye! Nagyon szépen látod, hogy kell mocskolódnod! Ettől függetlenül marad a vezető szerep, a hatalom és a folyamatos köpködés ellenére nem fordult el a Fidesztől a tábora!
Nézzük a kritikusokat! Kinek is kellenek a ballibsik? Jelen állapot szerint szinte senkinek!

Egy kérdés merül fel ilyenkor! Ki is a hülye akkor? Akit az ország döntő többsége támogat, vagy egy acsarkodó, pimasz, szemtelen és trágár minoritás?

Nem nehéz a válasz! :-))))))))))))))))))))))))))))))))
ila51
A kecskék a bűnösök , nem legelték le...
Bringás
@nezelodo: Ne csúsztass! Neked talán rémálom, nekünk, a többségnek viszont igen is jó dolog!
A szavazásnál is a többség dönt! Borítékolhatóan nyerünk! Lehet is csalást, lopást, diktatúrát vinnyogni, de senki nem hallgat rátok! Olyan csinnadrattával készültetek a népszavazásra és nem jött össze 300 ezer ellenző, 3,3 millióval szemben! Hol is a helyes a minoritásnak akkor?
Clavigo
@Bringás:Menj haza Oláhországba,,,Mikor haza érsz,,nyomd meg a csengőt,,és köszönj @nyádnak,,,,,,,,,Oszt arra figyeljél ,hogy ezt a két dolgot ne fordítva csináld..Idióta láp móc.
Bringás
@Clavigo: Ha már az anyáknál tartunk, van tippem mit művelhetsz otthon!
qxy
Tény hogy írtani kell. Miért is? Mert titok hogy ebből lehet ki vonni a sok allergiás betegségre az ellenszert. De ha ki van írta, nem jönnek rá hogy mire jó az " Ambrósia"
nezelodo
@Bringás: A vinnyogás a te anyanyelved, türtőztesd magad, ha lehet.
Bringás
@nezelodo: Neked szabad mocskolódni, de én türtőztessem magam? Na ezt annak mondd, aki pelenkát cserélt alólad!
Kutyuska
@ila51: Gyurcsányról és Sorosról megfeledkeztél.
nezelodo
@Bringás: Mutasd, hol mocskoltalak, mielőtt, megcsillogtattad nekem az intelligenciádat?
Bringás
@nezelodo: Visszanéztem! Nem mocskolódtál valóban!
Elnézésed kérem, ha durva lettem volna! Nem igazságos veled szemben a megjegyzésem!
ila51
@Kutyuska: ...azám kedves , megnevettettél :D
Macskaszem
A minisztériumnak nem volt nehéz megtalálni a bűnöst, mivel csak egymás közt kellett keresni.
papa.49
Mint általában nyáron szokott lenni, az idő csak olyan volt!!!
A pénzt meg elbasztátok kirándulásra, meg egyebekre ami az irtásra volt, a fütyisz irtást meg akár ingyen is elvégezzük!!!
Bringás
@Clavigo: Mit válaszoljak egy nyomoréknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.