Egy szovjet T-34-es tankot szállítottak a Hadtörténeti Intézet és Múzeumhoz a budai Várba éjjel.

Ismét szovjet tankkal ünnepeljük október 23-át

A tankot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából állítják ki a múzeum Kapisztrán téri bejáratánál. Reméljük idén senki nem indítja be és rendez vele ámokfutást, mint tíz éve.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat van meg lejjebb a gusztustalansagban - ugy latszik...:o((( Ez nagyon szomoru...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat van meg lejjebb a gusztustalansagban - ugy latszik...:o((( Ez nagyon szomoru...
kiscsillag66
@karma1: Hát ez az! Szerintem ezzel provokálni akarnak!
RonaGyuri
most nem olyan időket élünk, mint 10éve! =))
karma1
@RonaGyuri: Igazad van, sokkal szarabbat, ide mar inkabb az Aurora kene, hegyi valtozatban...:o(((
karma1
@kiscsillag66: Tulajdonkeppen megint nem hasznaltak az eszuket, csak szortak a penzt: mivel a don padre szinte hermetikusan lezarta a Varat az atepitesekre, meg mittudomen mire hivatkozva, es csak meghatarozott szamu turista latogathat el az egyebkent mindig nyilvanos Varnegyedbe, igy nem ertem, kinek akarja megmutatni ezt a par tonna rozsdas vasat??? Loni nem lehet vele - hal'Istennek - de az emberek idegeinek, orosz utalatanak a felborzolasara nagyon megfelel,...
Ez olyan, mintha most par ember elkezdene hosszu lodenkabatban, karszalaggal a karjan setalgatni, csak ugy, lassan, senkibe sem belekotve, de mindenkinek felallna a szor a hatan.
Nem tudom, mit akarnak ezzel elerni, lehet, hogy tenyleg provokacio, vagy csak az elmebetegnek nem lehettek gyerekkoraban olomkatonai sem, mint ahogy nem volt kisvasutja, epitokockaja - de ahogy elnezem, gyerekszobaja se...
magyarbakancs
A Tankal nem Orbán harcolt a komcsi métely ellen?
Zacskóban az apja lába között?
Equus
tanulékonyak a rablólovagok: nincs lánctalp a szerkezeten. Ha lenne is, a mostani elenzék nem az a fajta, mint az, amelyik beindított egy ilyet.
nevemnick
Az ország több városát, főterét vagy sétáló utcáját telesz@rták T34-es harckocsikkal... olyanokkal, amelyeket a forradalom leverésére használtak az oroszok.
Tisztelettel érdeklődöm, hogy most mire emlékezünk? A ,,győzedelmes" orosz hadsereget ünnepeljük (és ezzel nyalunk putyinkó elvtársnak), vagy az '56-os forradalom kitörését?

Na ugye...
Bringás
Ez a cikkíró simán barom! Nincs rajta lánctalp. Hogy indulnának el vele?
nevemnick
@Bringás: véletlenül egyetértek veled.
:D
Equus
@sokanvagyunk: a fekete sereg még biztatásnak venné...
sokanvagyunk
@Equus: Tévedés ne essék, a forradalomban az is itt-ott szerepelt.
Equus
@sokanvagyunk: hát... nem hiszem, h a Nemzettemető tezsvér lelkesedne egy Köztársaság téri mutatványért... elég hülyén nézne ki fejjel lefelé lógva
sokanvagyunk
@Equus: Igen messze áll gondolkodásunk, és nem szeretném, ha a hsz-embe mást magyaráznának bele.
Equus
@sokanvagyunk: Mihez képest messze? Szerinted a mostani maffiózók önként megválnának a hatalomtól és a rablási lehetőségeiktől, kockáztatva azt, h mindenüket elvesztik, amit eddig összeraboltak?
dr. prédikátor
@Bringás: Mi van te takony!!! Elloptad a HK-ról a lánctalpat???kellett a bringádra???
kiscsillag66
@karma1: Teljesen tönkre teszik a Várat. Nem fog majd idejönni senki, teljesen elzárja az országot. Az ott élőket sem értem, azért ott sem mindenki az ő híveihez tartozik. Miért nem lázadnak fel? Előbb-utóbb majd ki kell költözniük, attól félek.
Yoda69
Ilyen tankokbol lottek halomra a forradalmarokat. Akkor most kinek allit emleket a tahogeci? A ruszkiknak vagy a magyar hosoknek?
karma1
@kiscsillag66: Ott mar csak nagyon idos emberek laknak, a Varban alig vannak fiatal csaladok - tudod , egy tobbgyermekes csaladnak a munkahelyre valo utazas, vagy eppen az iskolas gyerekek utaztatasa nem egyszeru feladat. A Varban inkabb idosebb tudosok, muveszek, vagy egypar nagyvallalkozo lakik... De mindegy, mert ha orban odamegy, akkor teljesen meg fog halni turisztikai szempontbol... Nade majd a sajatlabu turistaminiszterasszony csak gyujjek elo a szoptatos agybol, mindjart lesz itt rend!... (vagy nem...)
papa.49
@Equus: Látod még fejlődés képesek is a fiúk, vagy fostak hogy valaki esetleg megint elindul vele...
Equus
@papa.49: hát... én azt sem tartom kizártnak, h a farkas flórián adománygyűjtő társaság kapta szállításra és úgy gondolták, az lánctalp már úgysem kell senkinek, hát megvigyázzák... végtére jó árat adnak érte, ha nem is alcsi, akkor is
silber13
@Bringás: Tök hülye vagy a technikához! Nem látod hogy a torony hátra van fordítva a lövegcső miatt és a tank mögött álló teherkocsi egy rudazat segítségével tolja a tankot??:-))) És még te hazudod, hogy tankos voltál !:-)))))) Segg buta vagy!
silber13
@papa.49: Meg amikor tankol a sarki bömböldében a párttársakkal!
papa.49
@silber13: Ha látná a képet, és látott volna már ilyet közelről láthatná, hogy a lánctalp meghajtó dob hol van, az pedig hátul szok lenni...
silber13
@papa.49: De nem látott ez a szegény lökött még olyat!
papa.49
@Equus: Az acélból van és kurva nehéz, nekem vágóm volt a lánctalp csapszegből, ki nem csorbult , viszont elhagytam, bánom is eléggé...
eugen4402
Az ünnepi nagygyűlés díszvendégei pedig: a négy páncélos és a kutya...
papa.49
Azért az megér egy misét, hogy miért is kell kiállítani azt az eszközt amivel a sárba tiporták az ' 56 forradalmat???
Nálunk ez MINDIG FORRADALOM VOLT, nem csak újabban!!!
namihami
Akkumulátort és üzemanyagot vinni kell vagy a helyszinen adnak? Lánctalp a Lendvai utcában olcsón kölcsönözhető. Az Astoriás balhé után levették a fiúk, de most ismét kellhet. Legyen kéznél.
justhpeter
@papa.49: Ahogy a tank lánctalp nélkül, úgy a kormány is minden, legfőképpen ész nélkül. Mit várhatunk egy műveletlen, primitív gyülekezettől ?
Ó-buda
majd jön egy "mekk-mester" és meghekkeli... mint anno 10 éve
Mézike
@papa.49: @silber13: Most akkor elindul lánctalp nélkül vagy nem?
papa.49
@Mézike: Hogy indulna el ez így csak egy makett!!!
Ott a tank végén látod azt a fogaskerék szerű nagy kereket, na az szokta hajtani a lánctalpat, amin most áll azok a támasztó kerekek...
Mézike
@papa.49: Ez most komoly. Ha nem mondod hülyén halok meg...:-)
papa.49
@Mézike: Higgyél nekem, becsaptalak én egyszer is??? Ez így csak egy drága makett...
quadrocopter
Lesz még Jelasics is a nemzet példaképe! Idióta állatok!
Mézike
@papa.49: Dehogy csaptál. Épp ezért kérdeztelek.:-) A haditechnika valahogy kimaradt a tudásbázisomból...
papa.49
@Mézike: Nem tesz semmit, látod engem meg a kötés,horgolás nem tud lekötni, de így kerek a világ...
Mézike
@papa.49: na igen, de én érdeklődő vagyok. És te? van egy pár kötés, illetve horgolás mintám.:-)
na és a csavart simám az verhetetlen...
papa.49
@Mézike: Aranyos vagy, de ez nem az én világom, Anyám az igen, ha látnád milyen terítőket, takarókat horgolt, most a lányom az aki folytatja a horgolást, meg a kötést, van is hozzá tehetsége, így a téli hónapokban kis sapkákat, sálakat, bébitakarókat csinál, az újszülött babáknak akik az ő körzetében születtek...
Mézike
@papa.49: Jó hallani hogy a kézimunka ebben a nagy technikai fejlődésben és női egyenjogúságban sem megy ki a divatból. Vagyunk még páran nők .:-)
Apatszerek
Az MSZP nosztalgiázik az általuk ellenforradalomnak titulált szovjet tankkal történő leveréshez, dicsőségük mélyen él a kommunisták szívében.
nevemnick
@Apatszerek: Nem a fidesst akartad írni, mert jelenleg a még élő ,,nagy cucilista öregek" és fiatal ifjú kommunista követőik ott csücsülnek közöttük.

:D
Yoda69
@Bringás: Gondolom te is ilyen kibelezett, lanctalp nelkuli tankokat vezettel aktiv korodban.
silber13
@karma1: 11:00-re: Hát az Auróra talán mégsem kellene, mert ugye az a hajó a scuzimai 1905-ős nagy orosz ruha egyik szökevénye volt, ott hagyva a többieket.
Warlord
@Yoda69: Most nem tudsz neki írni. Ott áll előtte, nézi, és recskázik ájulásig.
karma1
@silber13: Igen, dehat mi is csak a kezdolokest varjuk (hogy majd valaki , valamikor jelt ad, es a csapat elere all), ugyhogy aztan el is tunhet...:o)) Tudom, kicsit hulyen is nezne ki a Varban az Aurora, de legalabb egy lovest lehetne,...:o)))
silber13
@karma1: Akkor már stílszerűbb lenne 4az USA-tól kibérelni a MONITOR-t, az elfér a Dunán is és két böhöm nagy űgyúja volt, azokkal lehetett jelt lövöldözni!
silber13
@Mézike: A horgolásnál van a kis őálca, meg nagy pálca? A kötésnél meg ugye létezik lusta kötés??? Szegény Anyám magyarázta egyszer régen...
quadrocopter
Tehát akkor a szovjet tankot kell megkoszorúzni? Babárok, hatalmas fizetésekért!
Mézike
@silber13: Persze. Nagy divat volt a 60-70-es években. :-)
@varrólány: Nem is olyan kacifántos. Csak egyszerű pálcával van horgolva.:-)
kiscsillag66
@karma1: Majd meglátjuk, mi lesz. Én arra is kíváncsi vagyok, hányan lesznek a ma délutáni tüntetésen. Te tudod nézni? Az ATV közvetíti.
ittott
egy Lenin szobrot is kiállíthattak volna.
Mézike
@ittott: Nehogymá lentebb adják a múmiánál...!
karma1
@ittott: Mi az, hogy "Lenin szobrot?" Kihozni a mauzoleumbol!
karma1
@kiscsillag66: Sajna, nem, de ha tudnam is nezni, akkor vagyok alvasilag elajulva...:o)))) Majd megnezem a masnap ide feltett videokat...:o))
Bringás
@dr. prédikátor: Fikusz predikátorisz szopaszisz!
dr. prédikátor
@Bringás: megjöttél te fosszájú cumigép!!!Szoppantsd le a gazdádat!!!
varrólány
@Mézike: 10:09 Ez igaz, ha van rendes leírás hol kell fogyasztani szaporítani , nem nehéz!
kiscsillag66
@karma1: Az is jó! Különben viszonylag sokan voltak. Nem értem, miért nem érzi mindenki, hogy ki kell menni? Másképpen nem sikerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.