Nagyon fontos a sajtószabadság a magyarok számára, és a többség úgy gondolja, hogy a Fidesz kritizálása vezetett a Népszabadság beszántásához.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, október 11 és 13 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a sajtószabadsággal kapcsolatos attitűdöket, és a Népszabadság felfüggesztésének a megítélését.

A megkérdezettek többsége szerint ma Magyarországon a kormánytól nem független a sajtó, miközben tízből közel kilenc válaszadó szerint ez fontos érték. A magyarok 85 százaléka hallott arról, hogy a Népszabadság felfüggesztette működését, viszont csak egyharmaduk, hogy Fidesz-közeli vállalkozás befolyása alá került. Majdnem minden második megkérdezett valamilyen gyakorisággal olvasta a Népszabadság nyomtatott, vagy online változatát. A legtöbb válaszadó szerint azért nem jelenik tovább meg a lap, mert kritizálta a kormányt és a kormánypárti politikusokat, illetve mert a Fidesz korlátozza a sajtószabadságot.

A Fideszre égett a Népszabadság bezárása

A válaszadók kétharmada szerint jelenleg a Fidesznek van nagyobb befolyása a média működésére, és majdnem ennyien gondolják azt, hogy most, a Fidesz kormány idején van a kormánynak nagyobb befolyása a sajtóra. A megkérdezettek majd' kétharmada szerint ma Magyarországon a sajtószabadság erősen korlátozott, és a közszolgálati médiumok egyoldalúan közvetítenek.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@ziziplanet: A félkerekű egy hülye agymosott szarkupac!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Van valaki aki ebben kételkedik???/ persze kivételek a fütyisz seggnyalók/
Törölt felhasználó
Öngól ez, mert a szerkesztőség egyben marad, tehát a tartalom marad csak brandet vették el.
Egy ilyen helyzetben, mint a mai az olvasókat jobban izgatja, ha valami underground:) Egyedűl az idősebb papírformájú újságot olvasó közönség szívta meg, de ők meg az a választó réteg, akik már nemlesznek fideszesek és igazából ők is neteznek csak szeretik reggel a kávé mellé. Szóval értelme nem volt kedves fidesz, csak annyi, hogy egy ország megtudja milyen egy gerinctelen takony a miniszterelnök
Törölt felhasználó
@dr. prédikátor: A bringások meg akkor is hinnék el, ha viktor meztelenre rabolná őket. Mint, ahogy egyszer meg is kérdeztem bringást, hogy rogán csak a kötvény bulin 100milliárdot vett ki a zsebünkből, ami az államkasszában is maradhatott volna. Nem érdekel? Válasz:NEM:)
dr. prédikátor
@ziziplanet: A félkerekű egy hülye agymosott szarkupac!!!
bencemacska
Kissé szövevényes eljárással, de már 2013-ban elindította a Fidesz a Népszabadság megsemmisítését. nem az elsorvasztását, legyőzését, hanem a megsemmisítését!
Véglegessé vált , és meggyorsult a döntés végrehajtása Spéder kegyvesztetté válásával.
Az időpontot pedig a legutóbbi idők kritikája váltotta ki!
Nem könnyű (legalábbis nekem!), de javaslom elolvasásra:
168ora.hu/vege-a-nepszabadsagnak/
namihami
Sajnos, erre a lapra már nem maradt pénz, mert a magyar idők, magyar hírlap, mtv1, tv2 és hasonló, természetesen teljesen kormányfüggetlen termékek már elköltötték az állami pénzeket.Ami pedig maradt, na az az övéké, hát persze, hogy nem fogják ilyesmire, ránk költeni. Fideszesek ők, nem hülyék (csak g...ik, mint egy régi barát oly plasztikusan érzékeltette már.)
Vajon, miért nem merik alap tulajdonosi hálózatát nyilvánosságra hozni? Lehet, hogy az azonnali bukta lenne minden eddigi ködösítéssel szemben?
Szókrakész
Nemhogy örülnének a zemberek.
Eggyel kevesebb pártpropagandát szétkürtölő szennylap, amit nem kell államilag támogatni.
Remélem dominóeffektust vált ki.
Sorba bukjon az összes komcsi érából ránk ragadt agymosoda.
namihami
@Peller Anikó: Ezek azok a nevek, amikről a világ tud, tudhat.
Sajnos az igazán fontos (stróman, már akinek van persze) nevek azok vagy soha nem fognak kiderülni vagy ha igen, akkor már tökmindegy lesz. A teljes tisztázás most kéne, mert év-évek múlva már annyi, mint vak lónak a kontaktlencse.
justhpeter
A kör bezárul, Orbánon maradt a tettes bélyege. Remélem ettől már nem fog szabadulni.
Perwool
@Szókrakész: "Eggyel kevesebb pártpropagandát szétkürtölő szennylap, amit nem kell államilag támogatni."
Elég sokszor azt szoktátok mondani "ballib sajtó..." amit Soros támogat! Most akkor mi van?
Apatszerek
a lap felfüggesztésének csak gazdasági okai vannak, azt mondta, a közelmúltban a lap működési vesztesége nagyságrendileg egymillió euró volt évente. Azt is állította, hogy 2015-ben el akarta ajándékozni (az MTI eladásról ír, de az eredeti cikkben az ajándékozás szó szerepel) az MSZP-nek a Népszabadságot, de a pártnak „nem volt bátorsága”, hogy átvegye. A most hangoskodók közül senki sem akarja a lapot – jelentette ki.Pecina...
papa.49
Ki hisz egy a vádlottak padján ülő csalónak, én nem!!!
bencemacska
@Apatszerek: De erről ugye nem a Klágenfurt-i bíróságon beszélt, ahol csalással vádolták bankügyletek miatt???
Szókrakész
@Perwool: A Soros féle pénzek nem zárják ki a párttámogatásokat.
Amik viszont igenis állami pénzekből vannak átcsoportosítva.
Perwool
@Szókrakész: Az biztos, hogy a Fidesz, CÖF korlátlan az állami támogatás!A majdnem 100%-os sajtóellenőrzés, a "helyesre" formált választási törvény mind mind előny.
Az ellenzék labdába sem rúghat, nekik minimális az állami támogatás!
Hmm...Gondolod, ha Soros támogatná őket, akkor nem tett volna meg mindent, hogy megmentse anyagilag az "ellenzéki" sajtót?
Úgyhogy, én hajlok afelé, hogy nem anyagi okok miatt szűnt meg az újság!
grincss
@dr. prédikátor: Elég a vége!
Szarkupac!
Szókrakész
@Perwool: Sorosék egész más vonalon támadják Európát és az országot.
Nekik se érdekük egy kis agitprop teljesítményt nyújtó és olvasói támogatottságot felmutató lap pénzelése, mikor a mostani teljes pályás letámadáshoz sokkal komolyabb szócsövekre van szükségük.

Ők magát Brüsszelt vették célba.
Nem érdekli őket egy néphazugság!!!
Perwool
@Szókrakész: Én azzal kezdtem, a ballib sajtót, a balibet, Gyurcsányt, több olvasótársunk szerint minden egyes kormányt "téves színben" feltüntető írás háta mögött Soros áll! Most akkor még sem???
Desischado
orbánnak köztudott célja, hogy minden ellenzéki, illetve bíráló, vagy tényfeltáró orgánumot elhallgattasson. A Népszabadság nem volt deficites épp ellenkezőleg, anyagilag is sikeres volt. De egyre több mocsokságot tárt fel, ezért el kellett hallgattatni. De remélem, jól látom, hogy végre visszanyal a fagyi. Egyre világosabb már, milyen aljas banda ez, orbánnal az élen, egyre több embernek. Remélem, kipukkad végre a lufi, és bukni fognak!
sziha
@Perwool: az van, hogy beletrafaltal a kellos kozepebe, es meg akarja magyarazni, hogy a a rovidnadrag kiterdesedik...
Törölt felhasználó
@Szókrakész: 18:22 kedves gyerek vagy és társadalmi sokszínűségben is hiszel... Egyáltalán minek irkálsz ide? De tényleg, nem kötözködésből kérdezem, de fasznak vagy itt?
Szókrakész
@ziziplanet: Mert távgyógyító vagyok és az ilyen mentálbetegeket, mint te is próbálom kigyógyítani az agykárosodásból.
A NASA legújabb neten is elvégezhető libsiknek agysejtbeültetési találmányának magyarországi kivitelezését bízták rám.

Annak a fasznak vagyok itt!!!
Törölt felhasználó
@Szókrakész: milyen szociális lelkületű vagy te igazából és kis tréfi is vagy hozzá. A doktorihoz nem kellett volna legalább egy általános? Vagy azt is a soros bérenc tanárok miatt kihagytad?
Szókrakész
@ziziplanet: Látom zavar, ha a jó, megszokott áporodott, telefingott levegőjű akolmelegben kórusban bégető nyájatokra valaki rányitja az akol ajtaját és egy kis fényt, friss levegőt, más zajt, hangokat enged be közétek.
Teljesen összezavarodtok tőle.
Szókrakész
@ziziplanet: Olyan vizsgáim vannak mint Gyurcsánynak.
Én is keményen megdolgoztam érte.
Törölt felhasználó
@Szókrakész: Az nem zavar, de a tahók igen. A Gyurcsányos valamit meg nem értem, azzal különbözteted meg magad, hogy olyan vagy, mint ő?!:) Bocs, hogy írtam nem akarom én ezt magamnak vasárnapra:)
koszpeko
Nem tudom ki szokta olvasni felettünk a faces kommenteket de úgy tünik,hogy ez az András József Fazekas a mi küllő agy barátunk.
Erre perwool mutatott rá, amikor felhívta rá figyelmemet akkor kezdtem én is jobban odafigyelni.
Köszönöm Perwool. :)
koszpeko
@Szókrakész: Bele szólok.
Tök jó,hogy te megérted miről írsz.
A te "nagy" szellemi kapacitásodhoz nem érek fel.
Szerintem sokan vagyunk így ezzel.
Azért remélem jól el vagy.
Hol szeded össze ezt az ismeretet?
Tán csak nem a kocsma "akadémián"?
El tudom képzelni.
Össze ültök négyen,öten a jó kis tablettás műanyag flakonos mellett és fél részegen Sorosoztok.
Ez ám a hétvégi program.
És az "akadémián" szerzett ismereteidet ide belapátolod.
sziha
@koszpeko: Ad 1: szoktam olvasni a FB kommenteket, es attol a birkatol agysorvadast kapok... De van meg egy-ketto... Pl. valami Adolf, az csak szitkozodik egy nagyot a cikk alatt, oszt' jo napot.
Ad 2: Erdekes ez a gorog emberke itt a kommentelok kozott... Ambator teljesen fuggetlennek mondja magat, de valahogy megis a zsideSS szekeret tolja... Amikor elmondod neki, hogy ha o fuggetlen, akkor te a romai papa, rogton kiakad...
koszpeko
@sziha: Pl. Jozsibandi a faces kommenteknél innen lop szöveget.
Elég sokszor lett küllő agynak írva,hogy 1 bites.
Azon felül ott is 1-2 mondatot ír és elég hasonlóan mint itt.

A görög emberke egy kocsma töltelék.
Csak itt próbál intelligensnek látszani.

Adolfkát én is szoktam látni a facen de abban a stílusban itt senki nem kommentel.
sziha
@koszpeko: csak guritsd el a drotszamaras gyogyszeret, tud az meg kulonbeket is :D
koszpeko
@sziha: Pl. a patkányozásra gondolsz?
sziha
@koszpeko: oooo, hat az attol a felkegyelmutol dicseret... Ha beindul, tud am olyanokat is, hogy csak na...
Perwool
Soros egy milliárdos bankár, üzletember. Csak itt számít az ördög közeli hozzátartozójának, Amerikában egy a többi milliárdos közül. Ha nem lenne az alapítványa és nem szerepelne sokat a médiában, azt se tudnánk, hogy a világon van. Nemrég halt meg Pál, a testvére, akiről sokan szinte nem is hallottak. Kb. ugyanolyan gazdag, vagy még gazdagabb volt, mint György, csak kevésbé élt a nyilvánosság előtt.
Egy milliárdos vállalkozó mindenhol igyekszik befolyást szerezni a politikai életben is. Nem azért mert világhatalomra tör, hanem mert a politikusok döntésein óriási pénzei múlnak.Soros nyilván adott pénzt kölcsön Európában is, és természetesen a világon bárkinek.. Persze. Bankár. Hitel, kamat, mindenki jól jár. Szép dolog a politikai bla-bla, de a haszon még szebb.A hitel a gazdaság egyik mozgatórugója, a kamat meg a hitel ára. Valaki amúgy azt hiszi, hogy a többi milliárdos nem így viselkedik?A gazdag vállalkozók mind-mind befolyásolni igyekeznek az egész világon a gazdaságot, politikát. Egyébként Sorosról a jelen nagyokos vezetőink úgy vélekednek, hogy évtizedeken keresztül az alapítványa harcolt a diktatúra ellen, taníttatta a hátrányos helyzetű gyerekek millióit világszerte. Például őket is. Aztán Orbán egy nap úgy döntött, hogy az alapítvány mostantól már nem ezt teszi, hanem háttérhatalomként a világ elpusztítására, gyengébb esetben leigázására tör.Hazai vizek.Csányi egész jól kijött eddig minden hatalommal.Igaz amikor Orbán a bankokról nagy lóvét akart leakasztani a különadóval, kissé feszült lett a viszonya.Tűrt! Aztán 2013 júliusában betelt a pohár. Hirtelen passzra vágta az OTP részvényeinek nagy részét. Frenetikus volt a hatás. A forint bukfencet vetett, a tőzsde a bányászbéka segge alá zuhant, a külföldi bankok válságértekezleteken fontolgatták a kivonulás lehetőségét.
Perwool
Orbán beszart, benyalni Csányinak, hogy ne tegye tönkre őket, meg az országot is.Kibékültek. Feltételezem Csányinak megvoltak a feltételei. Azóta akik régebben uzsorásnak minősítették Csányit néma csendben vannak, áldják Csányi nevét.Orbán vele együtt nézi a meccseket, együtt szotyiznak...Megjegyezném, hogy Csányi nem zsidó és csak egy aprócska milliárdos Soroshoz képest. De az egész magyar kormány kényezteti...Kár Soros háttérhatalomról beszélni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.